![]() |
#361 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy stypendia socjalne mają sens?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4855719 0]Nie każdy umie kuć na blachę.
I nie rozumiem dlaczego ktos na filozofii ma mieć mniejsze stypendium niz na medycynie. Skoro mają taką samą średnią to i taką samą kase powinni otrzymac. Na weterynarii np stypendium było przyznawane od sredniej 3,8 a na innych kierunkach od 4,0. Nie podoba mi się to. [/QUOTE] To idz na weterynarie i miej te 3.8 i sie zdziw, ze jak to tak trudno? Przeciez na pedagogice mialas 5.0
![]() |
#363 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
studiują jak każdy polak ( u mnie na filologicznym ) nie płacą za naukę jak każdy polak mogą dostać stypendium naukowe/socjalne jak każdy polak gdzie tu nierówność? ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli stypendia Polskich studentów zagranicą też powinna opłacać Polska? Bo myślę, że to byłoby mało opłacalne dla Polski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Konto usunięte
|
Nie. Ty zarzuciłaś mi, że szerzę bzdury. A nie masz na to żadnych argumentów i jest to nieprawda. Dla mnie to było obraźliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nauczyciel tak do 65 jest okej ale u schyłku pracy jest mniej wydajny. niespełna 70 latkowie w szkole to jakaś pomyłka. nie wiem czy ich chroni KN czy znajomości... ![]() no cóż. ja mam ogromnego hejta na instytucję szkolną - młodego aspirującego nauczyciela kopie się gdy leży, stawia mu się chore wymagania na start - minimum magister i najlepiej dwa kierunki bo trzeba uczyć dwóch przedmiotów, a dodatkowo to i tamto, a w wielu wiejskich szkołach (zwłaszcza, tam to dość hermetyczna grupa i ręka rękę myje) dochodzi do cudów po prostu których nikt nie sprawdza |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja nic nie wiem o tym żeby mieli dostawać jakąś dodatkową kasę. rok temu studiowała ze mną ukrainka która bodajże była z programu most czy innego takiego wymianowego. nie miała za darmo akademika ani nie płacili jej za fakt studiowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No a do tego kuzyna wracając to na studia poszedl w zeszłym roku żeby stypendium dostać i dostał... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
BAN stały
|
Mam jeden zasadniczy argument. Wikipedia nie jest źródłem wiedzy i mogą na niej być wypisywane bzdury przez każdego człowieka na ziemii więc uważam, że szerzysz bzdury skoro nie podparłaś swojego opierania się na wikipedii jakimś prawdziwym, sensownym źródłem bo równie dobrze mogłabyś rzucić wiadomościami z bloga 14-latki i też bym powiedziała, że szerzysz bzdury dopóki byś tego nie poparła źródłem, wiarygodnym. Więc w momencie kiedy napisałaś, że nie podasz źródła bo Ci się nie chce, oznaczyłam Twój nick jako szerzącą głupoty bez podparcia bo inni chociażby w tym wątku podparli argumenty np. wykresem sporządzonym na podstawie badań a nie wymysłów obcej osobym niczym nie podpartych. EOT.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a to na weterynarie idzie się dla stypy? nikt nie uczy sie dla stypendium. tak samo moge powiedziec temu z weterynarii ze trza było isc na pedagogike ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wystarczy spojrzeć na zdawalność egzaminu zawodowego np elektryka czy mechatronika, informatyka w technikum, a matury. właśnie przeglądam statystyki. niektóre zawody mają po 40% zdawalności, inne np w gastronimiku nawet mają 80. tutaj jest ładnie wypisane http://www.oke.wroc.pl/images/librar...alnosc208z.pdf TELEINFORMATYK - zdawalność 11% niektóre egzaminy zawodowe to jest kosmiczny kosmos w porównaniu z maturą. jeśli chodzi o poziom trudności. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- zależy, erazmus tak, ale czasem są jakieś dziwne wyjazdy zarezerwowane dla 1-2 czy 3 osób... wtedy to chyba żaden program i płaci polska Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2014-10-16 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
są zawody które w latach 80/90 można było wykonywać z wykształceniem średnim. połowa urzędów to 40-50 latki po liceum. teraz żeby się tam dostać to minimum studia magisterskie najlepiej po prawie. z jednej strony dobrze bo te kobiety mają po prostu doświadczenie i żadne studia ich nie zastąpią z drugiej strony to jest jakaś ostra patologia jeśli chodzi o rekrutacje. to co kiedyś się robiło ze średnim teraz wymaga minimum magistra. praca w szkole podobnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego stypendia socjalne nie mają sensu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Konto usunięte
|
Imperialista - na jakiej uczelni studiujesz, bo ja też jestem z pomorza i jak dla mnie to jakieś fantazje tu odwalasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Konto usunięte
|
dlatego właśnie hejtuję część grona pedagogicznego - bo teraz masz się stawić z miliardem kierunków które robisz na własną kieszeń. a przeciętny 50-60 latek poszedł do roboty po liceum a studia robił w trakcie, do tego mu za nie zapłacili
ale to przecież on ma najgorzej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to chyba tutaj zaczyna się problem. Ludzie wbili sobie w łeb, że trzeba mieć studia i każdy, ale to absolutnie każdy musi mieć te studia. A że część ludzi to za przeproszeniem nie grzeszy bystrością? Mamy równość i studia powinien móc skończyć każdy! Zawodówka czy technikum to wstyd przecież... Idą tacy do liceum, zaniżają poziom, maturę zdają słabo i potem kłania się politologia czy filozofia na studiach a stypendia socjalne to dodatkowy wabik. Pójdzie taki, nie narobi się, tytuł zdobędzie i jeszcze kasę za to dostanie... Ech, nóż mi sie w kieszeni otwiera. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4855766 6]nie do końca, do osoby po akademiach relaksu świetnie dają sobie radę i pracuja w niezłych miejscach głównie na ciepłych posadkach w budżetówce oczywiście po znajomości i z zerowym poziomem wiedzy- wiem bo widzę to codziennie. Co tam stypendia socjalne, jakaż to kasa idzie na urzędników tumanów, którzy nic nie robią, tylko obijają się po kątach.[/QUOTE] No to już jest osobny problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie nie powinno być czegoś takiego jak stypendium. Ewentualnie naukowe za wybitne (a nie dobre) wyniki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Konto usunięte
|
no to ja słucham jak wygląda twoimi oczami sytuacja w gdańsku :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.