![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Dircik, przepis na roladki poproszę
![]() Beti, dla jasności - Schodami to inny tytuł W suterynie - ten sam serial |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dircik
![]() Właśnie pakuję ![]() ![]() Sałatkę śledziową wg. Twojego przepisu zrobię na Nowy Rok. Super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
Kama - roladki inspirowane (jak u mnie często) - kwestią smaku.
Te już robiłam: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...j/przepis.html a tu są jeszcze z innymi dodatkami: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html i z kurczaka: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...j/przepis.html Proste, szybkie, smaczne i eleganckie ![]() Na sylwestrowe okolice i"składkowe" imprezy polecam z tego samego bloga bigos: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...s/przepis.html Naprawdę jak na bigos, zgodnie z komentarzem, jest lekki i nietłusty, a dodatek śliwek, grzybów, wina i brandy czyni go wyjątkowym, zwłaszcza po 2-3 dniowym gotowaniu. Juka - proporcje zależą od gustu i tego jaki - delikatny czy wyrazisty jest majonez. Z kieleckim robiłabym pół na pół. Hellmans babuni - może odrobinę więcej majonezu niż śmietany, którą oczywiście można zastąpić jogurtem greckim. |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
30 + 40 + dzień po dniu :-)
Dircik ale te ładne drzewa to Irenka ma nadzieje ze bedzie jadła. Ja nic nie gotuje
![]() Mam nerwy dziś juz dobitne bo włosy jak mi lecą od 2 lat tak lecą ( ok nowe rosną i to sie chwali ) ale mam dość tych wypadających wszędzie walających sie włosów. Szczególnie w kuchni czy gdziekolwiek. ![]() A nowe rosną owszem bo to widać ze krótszych wiele gdzieś odstaje ( ok wkurza ale to juz mniej ). Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-12-22 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
Kawa, milego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jest 6 odcinek Kołnierzyków, jakby co. O, to dzisiaj dokończę wieczorem. Wczoraj zaczęliśmy ostatni sezon Downton Abbey. Lady Violet złośliwa jak wcześniej, ale juz mnie ten serial trochę nuży..Co nie znaczy, ze nie obejrzę tych 8 odcinków. Pogoda we Wro absurdalna, 11 stopni dzisiaj, wieje, fakt, ale wiatr dosyć ciepły...A od wczoraj mamy zimę. Ktos na gorze chyba tego nie zarejestrował ![]() ![]() Wczoraj robiłam jakies ostatnie zakupy, ludzie jęczący w kolejce na tłok mnie dobijali, nie sam tłok i kolejki, żeby była jasność. Skoro robi się coś na ostatnią chwilę, to trzeba znieść to po męsku ![]() Kawa. Tiramisu na mnie wrzeszczy, ale jestem twarda ![]() Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-23 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla dziewczyn! Ja nastrój świąteczny mam. Zapakowałam górę prezentów. Jeszcze wczoraj dokupiłam trochę. Będzie pełno pod choinką ![]() Zapakowałam pierniczki do rozdania znajomym, jeszcze porobię kartki dla sąsiadów. Fajnie jest ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
Dzięki Gosia
![]() Mam nadzieję, że będzie dobrze. ![]() Szykujemy się do wyjazdu. Jak zwykle mamy dwie godziny opóźnienia. Czekamy na mojego męża. Staram się zachować cierpliwość, aby go nie denerwować przed podróżą. Tylko nie wiem na jak długo mi tej cierpliwości starczy ![]() Postaram się wygrać jakąś walkę o dostęp do komputera u rodziców, ale tak na wszelki wypadek, WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNKI ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Kawa, wreszcie mogę usiąść. posprzątałam trochę na przyjazd mamy, książki jej przygotowałam, gazety...
White collar ściągnięte, czeka ![]() ![]() Leje. Ponuro, uparcie, niezmiennie... Wesołych świat, Juka ![]() ![]() Przepis na roladki musze przetestować ![]() ![]() Tłok wszędzie. ludzie powyciągali samochody i nagle WSZYSCY ruszyli do miasta. Korki na rondzie, korki przed supermarketami...W moim małym miasteczku, nie w stolicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
zmiekczalyscie ciatka jablkiem? dziala ?
twarde troche sa coz nie wszystko w zyciu musi mi wychodzic tak jak wlosy ... moze do jutra zmiekna ![]() ciastka zrobione , mieso sie zaraz zrobi ( samo taaa) , moze jak mi ochota nie przejdzie to zrobie bezy ... dzien wiadomosci srednich ale co nas nie dobije to nas nie dobije .. oby juz od stycznia szlo lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Irenka, ja do owsianych dodaje właśnie tarkowane jabłko, mięciutkie sa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
ale do srodka? ja niemam owsianych tylko zwykle a jakos twarde wyszly ale czytalam ze jablko do pojemnika i ze zmiekna
mam nadzieje ze nie za tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie slyszałam o jabłku do pojemnika, wiem, że np. bułki nieco twarde, ponoć, można skropić wodą i do piekarnika na chwilę wlożyć rozgrzanego. Nie testowałam, nie wiem, czy ciastek to dotyczy. Pyszna carbonara była na obiad ![]() Bardzo lubię, nie jem za często, bo te kalorie ![]() Własnie widziałam prognozę na święta. Nadal będzie wialo, do tego deszcz...I plusowa temperatura. Mam nadzieję, że da radę pospacerować chociaż... Chcemy też się wybrać na ostatniego Hobbita w święta. To znaczy, tz chce, ja pójde dla towarzystwa...Hobbit mi się nie podobał, przysypiałam na obu częściach... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() tak ,Kamila korki i jeszcze raz korki, ja dziś na taxę o godzinie 11 rano, czekałam 40 minut... ![]() od dziś się resetuję, zero pracy, relaks i jeszcze raz relaks ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, życzę Wam pogodnych, radosnych i czarujących świąt, przeżytych na sposób najbardziej dogodny dla Was oraz tego, żeby magiczna aura i ciepło w serduchach nie ulotniło się wraz z dniem 27.12... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Próbuję odpisać ale Shiva mi nie daje
![]() ![]() Irenka- tak pokrojone jabłka w pokemniku pomagają i czas ![]() Juka- szczęśliwej podróży i Wesołych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
aussie a duzo tego czasu?
![]() Ja tez Wam zycze wesolych swiat i radosnej rodzinnej atmosfery |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
o matko...siadłam.....
dzisiaj z doskoku cały czas ale na jutro m,i tylko zostało ugotowanie zupy i zrobienie łososia... reszta gotowa ![]() postaram sie jeszcze zajrzeć jutro ale jakby nie zdążyła..... dziewczyny życzę Wam wszystkim dużo spokoju, radości, dużo zdrowia i samych pogodnych dni ![]()
#378 |
Konto usunięte
|
Radosnych i bezstresowych Świąt, dziewczyny
![]() Magia w końcu się pojawi, więc niech trwa jak najdłużej. |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Magia Świąt
to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Życzę Wam z całego serca Magicznych Świąt Bożego Narodzenia ... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
tarkowane jabłko do srodka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zadomowienie
|
Nogi mi wchodzą nie powiem gdzie ...
Ale w zasadzie kulinaria mam gotowe, zaraz chlebek wyjdzie z pieca a jutro tylko szynka się (sama) upiecze. Irenka - kawałki jabłka próbowałam w zeszłym roku - pierniczki/ciasteczka wkładamy do szczelnie zamykanych pojemników (ja miałam metalowe, takie po ciasteczkach maślanych, a do nich - ósemki jabłka. Jabłka można wymieniać - ze 2 razy na dobę, żeby się nie popsuły i po dwóch dniach ciasteczka powinny zmięknąć. Życzę wszystkim spokojnych, radosnych Świąt. Znajdźcie choć chwilkę na błogie leniuchowanie, takie, żeby tylko siedzieć/leżeć i pachnieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Po dwóch dniach to mam nadzieje ze bedą dość miękkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
Zycze duzo radosci i milosci w ten swiateczny czas. Ciepla w sercach i mile spedzonych chwil z najblizszymi. Wesolych Swiat !
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Gang Iren
|
Wspaniałych, rodzinnych, wesołch Świąt!!
![]()
#385 |
Gang Iren
|
.
#386 |
Zakorzenienie
|
Wspaniałych rodzinnych zdrowych Świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Czyli wszyscy wszystkim ślą życzenia...?
![]() Zdrowych, spokojnych świat z uśmiechem tych najbliższych nam osób... |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
U mnie cały czas leje. I wieje. Święta taki całe kanapowe, bez spaceru? Nie podoba mi się to. Siedzę w kuchni, lepię pierogi i tak spokojnie popijam kawę. Mamy dziś dzień wigilijny tzw "biegany". Od jednego domu do drugiego. Dziś poznam ciotki przyszłą synową. Dziewczyna jest z Filipin. Zakochała się w naszych śledziach i kabanosach
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Również Wam życzę miłych, wesołych Świąt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
Nadziei – by nie opuszczała,
radości – by rozweselała, miłości – by obrodziła, dobroci – by zawsze była – Zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
za godzine u mnie Wigilia, choinka zatłoczona prezentami, jak to w biednej Polsce bywa...
Zdecydowanie nie jestem głodna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.