![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Cytat:
Nasz prywatny nawet jakbym sie teraz zdecydowala tam isc na cc - mialam takie przeblyski kilka dni temu ![]() ![]()
![]() |
#362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nie idzie się tym najeść, takie sztuczne są! Teraz w Lidlu są pyszneeeeee ![]() ![]() A ja chyba zjem drugą dziś drożdżówę z kruszonką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Na Borowskiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Wtajemniczenie
|
No normalnie jestm zdołowana. Bo by mi odszedł największy stres porodu, czyli to, że istnieje prawdopodobieństwo, że będę sama...
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady ad. muffinek chyba następnym razem bez termoobiegu włączę i zobaczymy co to wyjdzie..
Buu tak mam mieć cesarkę i trochę schizuję bo w sumie to nie wiem czy z pozycją pośladkową mogę przyjechać za późno i już by mi kazali rodzić naturalnie... a nie chciałabym, jeszcze większy stres bym miała, że dziecku sie krzywda stanie ![]() No i powiem Wam, że wczoraj czytałam parę opisów porodów cc i sie strasznie boję, nawet się popłakałam i mąż mnie musiał pocieszać. ... ale nic na to nie poradzę, że się boję. Wczoraj w ogóle dzień doła miałam...wczoraj zauważyłam, że zrobiły mi się tuż nad pipką olbrzymie rozstępy po 1-1,5 cm szerokości ( to zasługa kopania małej na samym dole) także mega je widać i mega je czuć pod palcami i oczywiście się popłakałam. Mąż oczywiście mówi, że ładnie wyglądam, ale jeśli nie będę się dobre czuć to pomyślimy o czymś po urodzeniu wszystkich dzieciaczków
#366 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie weszlam na str arciszewskich i chyba w lutym przeprowadze sie do Białegostoku ![]() Cytat:
![]() mojej mamy ta znajoma wczoraj rodzila po 8 godz wstala i smiga i czuje sie ok dostaje leki przeciwbolowe a maz dobrze mowi, bedzie zle, to zrobicie cos potem z nimi ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
a wy tylko o jedzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Asia aha
![]() maciejka ja tylko powiem,ze lacze sie w bolu,bo wczoraj zauwazylam to samo ale moje ciagna sie przez caly tylek,i uda,wygladaja starsznie wiem ze to tylko rozstepy,ale jestem nimi posiekana wstydze sie na basen chodzic,serio,a mam juz wystarczajaca duzo innych kompleksow rozwazalam po tej ciazy jakis zabieg na nie,musze doczytac sobie |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
No i przez was ryczec mi sie chce
tez chce drozdzowke jak sobie sama po nia teraz nie zejde to umre ![]() chyba ide do piekarni moze cos beda mieli ale jestem cala nieogarnieta potuptac czy nie...oto jest pytanie ![]()
#371 |
Konto usunięte
|
asia dziękuje
ja wam pokaże po porodzie. będę cały czas pisać o smakołykach i będzie wam ślinka ciec jak mi teraz Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Mi tez strasznie leci slina teraz
a staram sie nie jesc slodkiego jedyne slodkie jakie mam w domu to resztka dzemu truskawkowego ![]() jej taka kruszonke bym zjadla kurde dziewczyny oszaleję musze ogarnac swoj umysl, to siedzi w glowie mmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmm zaraz mi przejdzie ![]() nie dam sie tej pokusie ![]() choc jak pomysle o wstydzie u lekarza jak stane na wage to chyba od razu mi przejdzie ![]()
#373 |
Zakorzenienie
|
Aga ja wiem, że cc jest do przeżycia...ale mój gin mówił, że w moim przypadku będzie to wyglądać ciut inaczej, że boi się o to moje ciśnienie i jego zdaniem dłużej będę leżeć płasko - mówił coś nawet o 24 h.
Buu ja własnie ogólnie do szczupłych osób nie należę, ale nie wstydziłam sie nigdy wychodzić w kostiumie dwuczęściowym na basenie..ale teraz obawiam się, że będzie tego już za dużo i poprostu zamknę się jeszcze bardziej w sobie, wpadnę w deprechę, nie będę chciała wychozić nigdzie, przytyję jeszcze bardziej i dupa ;/ Mąż mnie wspiera...ale ja widzę, że on też trochę się martwi. tj. jak pierwszy raz pokazałam mu rozstępy to mnie chciał do lekarza wysłać, bo nie wiedział co to... także będzie mnie z nimi kochać, ale nie powie, że brzydko wyglądają mimo, że widzi, że to nic pieknego nie jest ...
#374 |
Wtajemniczenie
|
O jej, ja też przysypiam dziś co chwilę. Miałam jechać do pracy zawieźć po raz ostatni zwolnienie ale takiego lenia załapałam, że mężowi dałam żeby zawiózł. A tak chciałam zobaczyć minę kierowniczki że jestem ostatni raz ze zwolnieniem i że nie zobaczą już jaka jestem gruba
![]() Witam również nową mamusię ![]() ![]() A z tymi teściowymi to powiem wam, że straszne wredoty jesteście. W końcu mamy waszych mężów. Ja rozumiem, że nie chcecie ich przy porodzie i nie chcecie pouczania czy dobrych rad. Ale jakby nie było dla nich to też przeżycie, bo to też ich wnuk/wnuczka. Takie pozwolenie na odwiedziny po miesiącu to nie w pożądku. Ja się stawiam w sytuacji takiej teściowej i nie wyobrażam sobie nie móc zobaczyć wnuczęcia... Według mnie takie to nie w porządku. Ale to już wasza indywidualna sprwa. Ja potrzebowałam pomocy t jak np mojej mamy nie było a mój ex był w pracy. Moja Gosia była baardzo ciężkim dzieckiem i gdyby nie t to by była masakra, albo bym wylądowała w kaftanie w pokoju bez klamek albo za kratami bo krzywdę bym dziecku zrobiła. Więc mimo że nienawidziłam t i nadal mam w głowie słowa jakie słyszałam od niej w ciąży, ale gdyby nie ona to na prawdę nie wiem co to by było. Ale się naprodukowałam.. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. Buu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1141655 czemu tak się wstrzymujesz od słodkiego? Masz cukrzyce ciążową/za dużo przybrałaś czy jak ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Mlebidakin hahah Ty będziesz pisać o słodkościach a ja będę na diecie co by zrzucic te moje 23 kg
![]() Mi też wylazły rozstępy po bokach ;/
#377 |
Rozeznanie
|
maciejka wiadomo, ze to nie za fajnie zobaczyc rozstepy, ja mam stare, juz praweie ich nie widac, wiec mam nadzieje, ze mi sie zaden nie pojawi, ale boję się, ze teraz długo jest dobrze, a mi wyjda na ostatniej prostej. Najważniejsze, ze mąż Cie wspiera
![]() buu007 to nie za fajnie z tymi bólami, ja to w sumie gdyby nie to, ze mała się rozpycha i mi się czasem brzuch twardy robi, to nie wiem czy mam jakieś objawy zblizajacego się porodu... chyba mnie dopadnie z nienacka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Konto usunięte
|
ala to dotyczy też moich rodziców
to nie jest tak że moja mama będzie że mną a t nie ma wstępu nie chce żadnych wizyt i tyle. mam do tego prawo bo to moje dziecko i ja się nim będę zajmować i ja będę widzieć czy jestem już gotowa na wizytę czy nie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja T napewno nie przyjedzie do szpitala a do domu to dopiero jak ja zaprosimy, bo ona nie chce sie narzucać, jak tak czytam o waszych T to naprawde coraz bardziej doceniam moja. Nie wtrąca sie, nie udziela "dobrych" rad. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale stwierdzam, ze w tej ciazy zjadlam juz tyle slodkiego,ze czas przestac naprawde tu dziewczyny moga potwierdzic, jak mnie napadlo,to bym cala cukiernie opędzlowala caly czas bije sie z myslami, czy ubrac dres i isc do cukierni to ok 350m w jedna strone ![]()
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Martula mi też dopiero teraz wylazły, na sam koniec ;/
#382 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie boje,ze mi wyleza na sam koniec
w koncu ten moj brzuch dopiero teraz tak wystrzelil jak wystrzela ,mowi sie trudno,bede z nimi walczyc po porodzie, ale trzymam kciuki by mnie to ominelo Mamy niezłą oglądalność ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Ala - no pewnie, moze po czesci nalezaloby zrozumiec troche tesciow ,dziadkow itd ale ja moje prawo do prywatnosci i spokoju stawiam zawsze na 1. miejscu. Egoistycznie moze, ale dla mnie wygodnie i to mi ma byc dobrze ![]() ![]()
#383 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kajzerkami nigdy nie mogę się najeść ![]() Aga, idź po drożdżówkę, bo będzie chodzić za Tobą cały dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A rozstępy z czasem nie będą widoczne. Wyblakną. A poza tym tam dostęp ma tylko Twój mąż (poza gin), a on Cię kocha taką jaką jesteś ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tu macie przepis Szarlotka "sypana" z orzechami Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru 100g masła 8 jabłek 50 g rodzynek Garść orzechów laskowych Garść orzechów pekan Garść orzechów nerkowca Cynamon Laska wanilii Przygotowanie: Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj z posiekanymi orzechami, cynamonem i ziarenkami wanilii. Mąkę, kaszę i cukier wymieszaj. Na dno tortownicy wysyp warstwę „suchych składników”, pokryj ją warstwą jabłek, wysyp na nie „suche składniki”, czynność powtarzaj. Na samym wierzchu powinna znaleźć się warstwa z mąki, cukru i kaszy, zetrzyj na nią twarde masło. Ciasto piecz około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Uera- witam cię cieplutko ![]() maciejka - to może być wina termoobiegu , chociaż mi wychodzą i takie i takie, ale może za dużo ich wkładasz do foremek i później za mocno ci wyrastają Aga no wiesz styczniówki urodziły prawie wszystkie, to teraz zaczęło się sprawdzanie u nas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie musze nigdzie wychodzić mam serniczek i placek z galaretką w lodówce. T mi wczoraj przywiozła. Zapraszam na ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie możesz rezerować, płacić, nic, ogólnie dostępne. No i jak mnie weźmie akurat jak będą one zajęte to będę musiała rodzić sama, bo mąż może być tylko na tej rodzinnej ![]() Ale jak byliśmy zwiedzać ten szpital tydzień temu, to pojawiło się światełko w tunelu. Tzn. położna mówi, że jak jest komplet, wszystko zajęte to jest taki pokój do badań i tam też wtedy można rodzić. Więc plan jest taki, że mam już do torby zapakowane "łapówki" z Niemiec dla położnych i jak się okaże, że te do rodzinnego zajęte to mąż pójdzie i poprosi o ten pokój do badań ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ala ja wiem, że to wredne zachowanie, zgadzam się w 100%. Ale, ale jak ktoś dla mnie jest taki to dlaczego ja mam być inna. Wiem, wiem to matka mojego męża, trzeba się hamować, ale mam to gdzieś. Sama sobie na to zasłużyła. Nie będę tu opisywać, ale sama jest sobie winna. I mój mąż nie ma mi za złe, bo sam się ostatnio na swojej rodzince poznał... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
dziewczyny u nas już niedługo też tak będzie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
zobaczylam i padlam
az musialam wejsc i skomentowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Rozeznanie
|
Hahah nio jeszcze troche ![]() Dobry obrazek ![]()
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Na razie czekam do juta rana na obchód i szanowanego pana ordynatora.... Zobaczymy co mi zleci... Z tego zmęczenia, niedospania i w ogóle poryczalam się jak dziecko... Brzuch twardy jak skala...AZ na ktg pisały się skurcze do 80... Aga ja peklam tu ze słodkim bo mi wszyscy przynoszą na pocieszenie... Będę słoniem! Asia lapoweczki z Niemiec zrobią swoje ![]() ![]() Madzia jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.