Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 20:33   #361
didi9
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Jak chcesz skorzystać z zasiłku macierzyńskiego to się zastanów nad tymi stawkami preferencyjnymi, bo one mocno uderzają w wysokość zasiłku. Ja zrezygnowałam z nich bo się nie opłacało.
Chcę skorzystać, jeśli się uda. Póki co mam zamiar nie opłacać składki chorobowej, bo obowiązkowa nie jest, a nie chcę właśnie obniżać sobie ewentualnego zasiłku Mam nadzieję, że się uda.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:33   #362
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Dziewczyny,będziecie sobie kupowały cebuszkę?
Ja mam taką podusię nazywam ją bananem!! kupiłam jak byłam w 1 ciąży. Do spania wygodny tylko do karmienia trochę duży ale jak się dobrze ułoży to i karmić na nim można!
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:35   #363
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Witaj Ja też jestem w 7 tygodniu (dokładnie 7 tydz. 2 dzień), więc pewnie będziemy rodziły w podobnym terminie. Gratuluję założenia własnej działalności i życzę samych sukcesów !

Ooo Ja według USG termin mam na 25 września. I póki co nie dziękuję za życzenia, co by nie zapeszać
Stary 2015-02-02, 20:35   #364
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym pojechała do lekarza, to może być np. krwawiący wrzód żołądka albo coś odsercowego. Jak nie możesz oddychać i bardzo boli to jedź na IP!
Tez tak myślę.
Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Oddychac moge przy czym nie moge zlapac glebokiego oddechu ... znam ten rodzaj bolu wiec mysle ze nie jest az tak zle zawsze pomagal mi ortanol ale teraz nie moge go wziasc i zastanawiam sie czy jest jakis inny sposob wzielam nospe pol godz temu ale poki co bez poprawy leze plackiem na brzuchu ...
Takie samo działanie ma Manti czy Renii, tyle, że są do ssania. Obydwa można. Uważam, że Manti jest lepsze, szybciej działa, ale jak bardzo boli, to lepiej pojechać na ip, bo taka niestrawność to raczej nie jest normalne.

I po wizycie. Lekarka dała mi normalne zwolnienie ciażowe B z 2 Na 2 tygodnie. I jeszcze dostałam syropek nasenny Aby pomógł, bo pokładam w nim wielkie nadzieje - Tulleo.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:35   #365
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio mało odzywam, bo jestem kompletnie bez humoru. Na głowę można dostać siedząc samemu. Dzisiaj przynajmniej z panią w aptece mogłam porozmawiać, jutro nie będę miała do kogo buzi otworzyć
No to pisz tu więcej z nami!
A zadzwonić nie możesz do kogoś?
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Nie jest to złośliwość....
Za granica ludzie wynajmują od gminy, a jak wynajmują od osób prywatnych to maja " dodatki" i to nie małe. U nas to nasze kochane "prawo kuleje" ... Jest tyle martwych przepisów...
Uwielbiam art.75 Polskiej Konstytucji...
Martwe przepisy to nic. Najgorsze że te jak najbardziej żywe działają bez sensu.
Ja jednak uważam, że oczekiwanie żeby w Polsce były takie dopłaty jak na przykład w GB to utopia. Jesteśmy o wiele biedniejszym krajem, dopiero co żeśmy się z socjalizmu uwolnili i trzeba doceniać to, co jest. Naprawdę jak się pomyśli, dla ilu ludzi na świecie Polska jest rajem na ziemi i ręce i nogi daliby sobie odciąć, żeby tu mieszkać to nie jest tak źle.
Stary 2015-02-02, 20:36   #366
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ja muszę poszukać tutaj takiej poduszki. Chociaz jak mi w nocy nie wygodnie to nogę zakładam na swojego TŻ...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:38   #367
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Chcę skorzystać, jeśli się uda. Póki co mam zamiar nie opłacać składki chorobowej, bo obowiązkowa nie jest, a nie chcę właśnie obniżać sobie ewentualnego zasiłku Mam nadzieję, że się uda.
Kilka spraw:
1. Bez składki chorobowej nie masz prawa do zasiłku macierzyńskiego
2. Jak już zaczniesz opłacać chorobowe to na najniższej składce dostaniesz około 250 zł zasiłku na składkach preferencyjnych (dla porównania około 1350 zł na pełnych składkach).

Poczytaj sobie trochę o tym bo na razie chyba nie wiesz o czym mówisz. A do porodu zostało nam jakieś 7 miesięcy (około) więc na opłacanie składek nie ma aż tak dużo czasu.
Stary 2015-02-02, 20:40   #368
sandeo
Zadomowienie

Cytat:

Ja chcę kupić tą oryginalną poduchę od motherhood ([url]http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-

Mam ją od piątku a juz nie wyobrażam sobie bez niej życia
Stary 2015-02-02, 20:41   #369
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Przezywasz...Kazda z nas by nie chciala.
Zreszta jakie by nie bylo to i tak bym kochala! Bo jest moje....
a uwierz mi dzieci z zespolem downa sa rowniez kochane. Nie wiedza co to zazdrosc ,zawisc. Bylam w Liceum w wolontariacie w przedszkolu zintegrowanym - Lepiej mi sie opiekowalo wlasnie takimi dzieciaczkami.
Zamiast "gdybac" zrob sobie to USG. I po klopocie.
też pracowałam jako wolontariusz tylko przy olimpiadach specjalnych itp. i potwierdzam dzieciaki i ludzie z zespołem downa są wyjątkowe, otwarte na świat. Tylko ten świat durny ich wytyka, kaleczy, przez brak akceptacji.

Cytat:
Melduje się w nowej części
Co u mnie? Jestem przeziębiona,od soboty leżę,katar,kaszel,tempera tura i leczenie domowymi sposobami. Do tego mdłości-od których już mam zryty beret-odbierają mi ochotę do wszystkiego.Przez to wszystko i wszyscy mnie wbulwiają tak ,że bez kija nie podchodź

W nocy się ułoźyć nie moge,plecy tak mnie mocno napitalają,że gryźć zacznę niebawem.Chyba czas by kupić cebuszkę.

MIałam idiotyczny,cholernie realistyczny sen minionej nocy.
Śniło mi się,że był nasz ślub,zjechali się rodzina i znajomi.Wchodzę do kościoła,idę ku ołtarzowi a tam stoi mój TŻ z przefarbowanymi na ciemno wołsami(jest blondyn),opalony jak Tunezyjczyk(ma jasna kanacje) i taki jakiś ulizany,dziwny,bez zarostu i oznajmia mi przed ślubem,że te kilka lat co razem byliśmy ukrywał-że jest kobietą!Szepnoł mi to w taki sposób,że nikt inny tego nie mógł usłyszeć-ja PANIKA,ksiądz zaczyna ceremonię.W mojej głowie rozpierducha i Gwiezdne Wojny,TŻ zaczyna słądać przysiegę,ja nie wiem czy uciekać czy wkręcić się w lesbijski związek. I to tak długo trwały te moje rozterki,w końcu się zdecydowałam i ryczeć mi się chciało,że nigdy dzieci mieć nie bedę i że to zamiast chłopa-kobita. Obudziłam się zlana potem i jakaś chwilę musiałam rozkminić czy obok mnie leży chłop mój czy moja kobita sprzed ołtarza. Uwaga-moja łapa musiała sprawdzić tu i tam i poczułam mega ulgę i go uściskałam i powiedziałąm,że cieszę się bardzo,że jesteś facetem.

Jak się przebudził zaczełam opowiadać mu ten sen-a ten w szoku był,zakrył sobie uszy i zaczoł śpiewać "nie chce tego słuchać la la la la la la", i tak w kółko aż dałam spokój.
Ja zawsze miałąm głupie sny ale w ciaży to już porażka.

uważaj na siebie!!! mi znajoma lekarka powiedziała, że w ciąży zwykłe przeziębienie można leczyć domowymi sposobami, ale jak się pojawia temperatura to lepiej skonsultować/zbadać się u lekarza

Cytat:
Czy wam tez śledzie nie smakuja? Bleee
uwielbiam ryby, ale ostatnio na ich widok mnie mdli. Kupiłam dla mojego psiaka kawał świeżej ryby i często jak jej gotuję tą rybkę, to podjadam, a dzisiaj ledwo na to mogłam patrzeć.

W ogóle kto mdłości nazwał porannymi?? te z rana to pikuś, u mnie masakra zaczyna się po 15 i to któryś dzień, ale dzisiaj to jest upierdliwe. Ledwo zjadłam obiad, przespałam się pół godzinki wstałam by się ogarnąć, ale czuję się jak struty kot i wracam do łóżka
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:41   #370
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka ma racje za biedni jesteśmy jako kraj. A wiem od kolegi rodowitego Anglika że u nich są niepokoje społeczne związane z rozbudowanym systemem socjalnym szczególnie kiedy korzystają z niego obcokrajowcy. Przeciętny Smith burzy sie kiedy widzi ile funtów idzie na bezrobotna wielodzietna rodzine np. z Pakistanu gdzie mężczyzna nie pracuje a kobieta co roku rodzi kolejne dziecko.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:43   #371
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z poprzedniej ciąży. Wtedy sprawdziło sie idealnie. Teraz jestem jeszcze za bardzo ruchliwa w nocy i na razie mnie irytuje. Teraz mam ją pod głową.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-02, 20:44   #372
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja na dostawę swojej podusi czekam. Przyjaciółka mi przywiezie 10

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:45   #373
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Dzieki dziewczyny troszke mi lepiej polozylam sie i sprobuje usnac dobranoc
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:48   #374
truskafffka91
Wtajemniczenie

Czarownica_tea ja pamiętam jak był problem z Majdanem na Ukrainie .... Mieszkalam tam blisko ukraińskiej granicy. Kolezanka mi opowiadała ,ze dopiero jak przyszła do szpitala ( do którego ciężko było się w tym okresie dostać) i "śmiechem -zartem" powiedziała, że z Majdanu to ja przyjęli i o dziwo nie pytali się jej o ubezpieczenie...
Stary 2015-02-02, 20:49   #375
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę poszukać tutaj takiej poduszki. Chociaz jak mi w nocy nie wygodnie to nogę zakładam na swojego TŻ...
hahaha też tak robię, tylko muszę poczekać aż zaśnie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-02, 20:50   #376
truskafffka91
Wtajemniczenie

Bianeczka ,a co denerwuje się? Chyba znam ten "ból"...
Stary 2015-02-02, 20:51   #377
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Kilka spraw:
1. Bez składki chorobowej nie masz prawa do zasiłku macierzyńskiego
2. Jak już zaczniesz opłacać chorobowe to na najniższej składce dostaniesz około 250 zł zasiłku na składkach preferencyjnych (dla porównania około 1350 zł na pełnych składkach).

Poczytaj sobie trochę o tym bo na razie chyba nie wiesz o czym mówisz. A do porodu zostało nam jakieś 7 miesięcy (około) więc na opłacanie składek nie ma aż tak dużo czasu.

Ad.1 Wiem.
Ad. 2 Również wiem, dlatego dwa miesiące przed chorobowym (pani ginekolog powiedziała, że radziłaby mi przejść na nie na czas upałów-lipiec, sierpień- z racji wykonywanego zawodu i braku prawa jazdy ) opłacę najwyższą składkę chorobową - dlatego nie chce opłacać teraz jakichkolwiek żeby sobie nie zaniżać.

I uwierz mi, wiem co robię, mam męża prawnika
Stary 2015-02-02, 20:51   #378
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ok, syropek popity, życzę miłych snów

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-02, 20:54   #379
truskafffka91
Wtajemniczenie

Didi9 - prawo się ciągle zmienia , wiec Twój maz jak się nie specjalizuje w konkretnej dziedzinie to może nie wiedzieć.
Owieczka jest z tym na bierzaco. I nie chce Ci źle.
Stary 2015-02-02, 20:55   #380
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Mam ją od piątku a juz nie wyobrażam sobie bez niej życia
O matko! Wygląda na genialną! Ja póki co używam kołdry w tej funkcji i wsadzam ją sobie tak gdzie mi niewygodnie

Polecacie tę konkretną czy inne, jakieś tańsze też się sprawdzają?
Stary 2015-02-02, 20:55   #381
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Martwe przepisy to nic. Najgorsze że te jak najbardziej żywe działają bez sensu.
Ja jednak uważam, że oczekiwanie żeby w Polsce były takie dopłaty jak na przykład w GB to utopia. Jesteśmy o wiele biedniejszym krajem, dopiero co żeśmy się z socjalizmu uwolnili i trzeba doceniać to, co jest. Naprawdę jak się pomyśli, dla ilu ludzi na świecie Polska jest rajem na ziemi i ręce i nogi daliby sobie odciąć, żeby tu mieszkać to nie jest tak źle.
ostatnio jak mojemu tacie narzekałam, że kiepskie czasy na posiadanie dziecka w Polsce, to mi powiedział, że i tak dużo lepsze od tego co było choćby wtedy gdy się ja z moim bratem rodziłam, czyli. początek lat 80, stan wojenny, bida z nędzą, przerwy w dostawie prądu, mało kto ma samochód, cudem techniki była pralka "frania", mleko w proszku na kartki, małe mieszkania, w których żyło po kilka pokoleń. I co, naród polski wyprodukował wyż demograficzny Moje pokolenie odchowane i nawet szczęśliwe, że dzieciństwo było bez tv, komputera, za to na podwórku przy trzepaku.
To teraz nie ma co narzekać owszem mogło by być lepiej i małym, bo małymi krokami ale jest lepiej
Stary 2015-02-02, 20:56   #382
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ad.1 Wiem.
Ad. 2 Również wiem, dlatego dwa miesiące przed chorobowym (pani ginekolog powiedziała, że radziłaby mi przejść na nie na czas upałów-lipiec, sierpień- z racji wykonywanego zawodu i braku prawa jazdy ) opłacę najwyższą składkę chorobową - dlatego nie chce opłacać teraz jakichkolwiek żeby sobie nie zaniżać.

I uwierz mi, wiem co robię, mam męża prawnika
Ja też mam prawnika w rodzinie i wg moich informacji zaraz ma być ustawa, która wyeliminuje płacenie najwyższej składki przez miesiąc i otrzymywanie wysokiego macierzyńskiego. Ustawa miała wejść w styczniu, jeszcze jej nie ma ale do lata na pewno wejdzie. Także doczytajcie żeby nie było gorzkich żali.

Wg nowej ustawy będzie brana średnia z 12 miesięcy, więc na najwyzszy macierzyński musiałabyś płacić najwyższą składkę przez 12 miesięcy. Jak opłacisz jeden miesiąc to dostaniesz minimalny + 1/12 maksymalnej.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-02-02 o 21:00
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:58   #383
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Didi9 - prawo się ciągle zmienia , wiec Twój maz jak się nie specjalizuje w konkretnej dziedzinie to może nie wiedzieć.
Owieczka jest z tym na bierzaco. I nie chce Ci źle.
Niby się nie specjalizuje, ale przeczytał w tej sprawie już chyba cały internet, mnóstwo ustaw na ten temat, odnalazł wszelkie kruczki i luki w tej konkretnej kwestii i jak mi to wszystko wytłumaczył to wygląda rozsądnie No zobaczymy, raz się żyje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-02, 20:59   #384
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dobrej nocy

Ja już tez uciekam do spania
Stary 2015-02-02, 21:00   #385
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam prawnika w rodzinie i wg moich informacji zaraz ma być ustawa, która wyeliminuje płacenie najwyższej składki przez miesiąc i otrzymywanie wysokiego macierzyńskiego. Ustawa miała wejść w styczniu, jeszcze jej nie ma ale do lata na pewno wejdzie. Także doczytajcie żeby nie było gorzkich żali.
Wiemy o tym i jak nie dostaniemy tego wysokiego zasiłku to dostaniemy przynajmniej ten 2 tys zł. A ustawa póki co stoi w miejscu i nie wiem czy wyrobią się do maja, żeby ją uchwalić Śledzimy na bieżąco-póki co jest w jakichś podkomisjach.
Stary 2015-02-02, 21:10   #386
truskafffka91
Wtajemniczenie

Pamiętaj ,że ustawa nie ma mocy wstecznej ,chyba ,ze brzmi to z jej zapisu.
Ołowiem Wam cos tylko się nie smiejscie.
Ja " wykuta" na egzamin z prawa karnego - poszłam ,bo co lub raczej kto mnie mógł "zagiac" . I pytanie wykroczenie - przestępstwo. Ja odpowiadam pięknie , ładnie.... A przepis wszedł dosłownie wczoraj ,a ja " wiedzaca wszystko" mówię i mowie ... Nagle SSN do mnie mówi ,że ja mowie dobrze ,ale w starych przepisach. Ja "zonk" jakbym co najmniej mówiła o karze śmierci. Dlatego się nauczylam - sprawdzam od kiedy do kiedy jest nowa ustawa itp.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Opowiem*

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

idę się myć i spac ,bo jutro wizyta.... Trymajcie kciuki
Stary 2015-02-02, 21:11   #387
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
no właśnie 1 usg miałam gdy dowiedziałam się o ciąży, 2 usg było żeby zobaczyć serce, a 3 miałam na IP w niedzielę. nie wiem czy nie przesada z tym, przecież to nie zdrowo
Ja też miałam trzy - pierwsze w 6 tygodniu, drugie jak byłam na IP i trzecie w 10 tygodniu. I następną wizytę mam w 12w4d i mimo że moja gin nie powiedziała tego wprost to ja zrozumiałam, że to będzie genetyczne. A jeśli się okaże, że nie to będę się musiała szybciorkiem umówić prywatnie na genetyczne.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty
Jest serduszko i według usg zarodek ma 1.2cm i jest to 7t5d. Czyli trochę musiałam później zajść niż wszystkie aplikacje podają

Termin według miesiączki to 4 wrzesień, ale położna mówiła ze raczej będzie to 10-15 września

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
a kiedy trzeba powiedzieć szefuńciowi ze jest się w ciązy wg prawa polskiego ?
Ja powiedziałam dziś Moja dyrektorka się ucieszyła, powiedziała, że trochę średnio dla mnie z terminami wyszło (termin porodu mam na 30.08, a umowę mam do 31.08), ale postara się zrobić wszystko, co może abym mogła do nich wrócić po porodzie, bo zależy jej na mnie

Cytat:
Owieczka , ale popatrz na program MDM. Państwo finansuje 50% odsetek przez 8 lat. Nawet do 400tys.zł . Nie, nie jest to żart. Jak dla mnie Panstwo finansuje banki ,a nie młodych. Ja za mniejsza kwotę kupie sobie !mieszkanie sama.
A z drugiej strony pracując i studiując w Wawie pytalismy się z moim o kredy na mieszkanie. Jesteśmy za biedni na kredyt ,a za bogaci na mieszkanie komunalne\ socjalne.
Ale MDM teraz polega dofinansowaniu wkładu własnego, a nie na dopłatach do odsetek.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:12   #388
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Fajna jest. Wezmę i tą pod uwagę.

Mi właśnie ten smak tiramisu zasmakował, ale kawowe też jeszcze mam w lodówce.

Ma 0,5 % tak samo jak lech free. Pytałam lekarki i powiedziała, że można z umiarem
Widzę, że testowałyśmy w tym samym dniu. U mnie też 10.01.2015 pojawiły się dwie kreski

Cytat:
No aż tak zle nie jest,temp to 37 i pare kresków, w srode mam wizyte ginową to się dziada zapytam co z aptecznych dla ciezarnych na przeziębienie mogę.
Dzięki

ps. tak boję się swoich snów odkąd pamiętam,to nie jest tak,że co noc mi się hardkory snią,owszem każa noc to głupi sen,który ani kupy ani dupy się nie trzyma.A z takich hardkoraśnych no to...jakbym je spisała i sprzedała jakiemuś rezyserowi z HollyWood to powstałby zaje..sty scenariusz na film-mix since fiction-porno-thillera.

ps. żeby nie było-mam z głową wszystko oki
Myślałam, że ja tylko jestem taki zboczuch :P Te sny mnie kiedyś wykończą

Cytat:
E, to myslę, że sie nie powinnaś na razie przejmować. Jesteś prawie tydzień przede mną a tak na prawdę nie wiesz ile przybyło ci teraz

Marzę o takim indeksie :/ I też mnie dziwi, że nie ma jeszcze tego u nas, bo przecież to politechnika. Z drugiej strony często bywa tak, ze nie wpisują ocen do protokołów i tylko ten wpis na papierze nas ratuje.
Jeszcze jest troszke za wcześnie Musisz jeszcze chwilke poczekać.

Zjadłam 3 pączki i jest mi za☠☠☠iście Jezu, niebo w gębie

Czy lekarz internista może dać zwolnienie ciążowe???? Czy tylko ginekolog?
Tak da, ale musisz mieć zaświadczenie od ginekologa, że jesteś w ciąży, aby było 100% płatne.

Cytat:
Witam się w 7 tc
Czy moja dzidzia jest najmłodsza z tu obecnych?
A ja właśnie dziś założyłam działalność gospodarczą, jestem studentką i mam przez dwa lata podobno stawki preferencyjne ZUS, a i z racji wykonywanego zawody VAT mnie omija, więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Boję się tylko tych wszystkich papierów Ale mąż obiecał pomóc, także w nim nadzieja

Dla mnie dziecię chore czy zdrowe to cud życia i w życiu bym nie usunęła. Tak jak napisała Panna Izabela bodajże, dziecię może zachorować (nawet na dużo poważniejszą chorobę niż Down) w każdym wieku i musimy się z tym liczyć. Takie jest życie niestety-skomplikowane.
Chyba ni najmłodsza na pewno ktoś się jeszcze znajdzie

Cytat:
Ja tak, bo ponoć wygodnie się śpi jak brzuszek już jest spory.
Gdzie będzie kupowała?

Cytat:
Co tak wcześnie uciekasz :P Ja mam nocny tryb życia
Stary 2015-02-02, 21:18   #389
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Dzwonię do mamy, ale ile można?

Cytat:
Pamiętaj ,że ustawa nie ma mocy wstecznej ,chyba ,ze brzmi to z jej zapisu.
Ołowiem Wam cos tylko się nie smiejscie.
Ja " wykuta" na egzamin z prawa karnego - poszłam ,bo co lub raczej kto mnie mógł "zagiac" . I pytanie wykroczenie - przestępstwo. Ja odpowiadam pięknie , ładnie.... A przepis wszedł dosłownie wczoraj ,a ja " wiedzaca wszystko" mówię i mowie ... Nagle SSN do mnie mówi ,że ja mowie dobrze ,ale w starych przepisach. Ja "zonk" jakbym co najmniej mówiła o karze śmierci. Dlatego się nauczylam - sprawdzam od kiedy do kiedy jest nowa ustawa itp.
Ja tak miałam z finansami. Całe półrocze uczyliśmy się ustawy, a w styczniu była nowelizacja i egzamin z nowych przepisów. Ale nas wykładowca lojalnie uprzedził.

Za to miałam takie gwiazdy na seminarium (katedra prawa pracy), że ich opracowanie pytań polegało na wysłaniu zdjęć książki. Nieaktualnych. Były w ciężkim szoku jak im powiedziałam, że od dwóch lat są nowe przepisy
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:28   #390
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Każde piwo bezalkoholowe może mieć do 0,5% alkoholu. Ale nie wiem czy jest sens popadać w paranoję bo po zjedzeniu jabłka może być tylko alko.
jabłka? nie kumam

Cytat:
Ja kupilam "Bawaria" 0,0% smak piwa.
oo, muszę czegoś takiego poszukać !

Cytat:
No aż tak zle nie jest,temp to 37 i pare kresków, w srode mam wizyte ginową to się dziada zapytam co z aptecznych dla ciezarnych na przeziębienie mogę.
Dzięki

ps. żeby nie było-mam z głową wszystko oki
Ja nie mogłam nic
Nie wiem, czy jest jakaś ciężarna, która w 100% z głową ok, w ciąży potrafi jednak odbić nieźle
Aż mi się przypomniało, jak moja szwagierka mówiła będąc w ciąży, że jej nie odwala i nie ma humorków, a kilka dni wcześniej jej mąż tłumaczył ją z mega chamskiego zachowania, że "ona tak ma ostatnio"

Cytat:
Witam się w 7 tc
Czy moja dzidzia jest najmłodsza z tu obecnych?

Dla mnie dziecię chore czy zdrowe to cud życia i w życiu bym nie usunęła. Tak jak napisała Panna Izabela bodajże, dziecię może zachorować (nawet na dużo poważniejszą chorobę niż Down) w każdym wieku i musimy się z tym liczyć. Takie jest życie niestety-skomplikowane.
ja jestem w 9 tc i tak, to byłam ja

Cytat:
Jedź, jedź ... Lepiej mieć pewność ,ze wszystko okay...

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

A co do toaletki - zawsze marzyłam o niej!
ja też

Cytat:
Ja nie mam własnego mieszkania (mieszkamy katem u moich rodziców i u mojego rodziców) ale czuje ,ze się niedługo to zmieni. Mojego dziadzio chce wnukowi mieszkanie dac. Na razie w formie "najmu" z tym , że bez odstępnego i kaucji. Może się cos zmieni

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

W dzisiejszych czasach ciężko o mieszkanie... Ot taka polityka prorodzinna ;(
nie tylko o mieszkanie ciężko :/ najgorzej przy wynajmie - my się musimy do kwietnia przeprowadzić, a ceny są masakryczne.. Teraz wynajmujemy 2 pokoje za 1100 plus rachunki i cena jest super, a teraz za 2 pokoje, często w gorszym standardzie niż nasze obecne, chcą 2000 i więcej (za tyle dwukrotnie wynajmowaliśmy 3 pokoje, rok po roku). A kawalerki od 1400. Z taką ceną kawalerki zostałoby nam na życie niecałe 400zł Ja wiem, że niczyja wina, że ja nie pracuję i mamy jedną pensję, ale wydawać równowartość jednej pensji, a czasem i więcej, na jeden pokój połączony z kuchnią, to dla mnie mega przesada. To już bym wolała opłacać kredyt, chociaż ja jestem przeciwna takim zobowiązaniom (po prostu się boję, nie ufam, żeby nie było że mam coś do tych, co mają kredyt ). Pewnie gdyby nie to, że może będziemy mieć taniutki mega dom na własność, wpakowalibyśmy się w jakiś kredyt i kupilibyśmy jakiś mały domek na zadupiu

Cytat:
Z drugiej strony trudno, żeby państwo wszystkim mieszkania na własność kupowało. Na zachodzie mało kto ma swoje mieszkanie, większość wynajmuje i nie jest to nic "gorszego". My mamy po PRL takie przeświadczenie że mieszkanie musi być własne, a tak naprawdę w wielu sprawach jest to blokada życiowa.

Ja wolałabym w ramach polityki prorodzinnej comiesięczny dodatek od państwa niezależny od mojego stosunku pracy, dopłaty do pieluch i mleka, dostępność żłobków i przedszkoli. Jak to będzie to z mieszkaniem sobie poradzę.
Zgadzam się, państwo nie po to jest, aby nam coś dawać za darmo, mieszkania również. Ale wynajmować za granicą a w Polsce to duża różnica, bo na zachodzie poziom życia zupełnie inny niż tu A co do dodatków - zgadzam się w 100% 0,00% Rzeczy niezbędne każdy powinien mieć zagwarantowane, nawet bezrobotny musi kupić dziecku pieluchę czy nakarmić, do szkoły też trzeba posłać, a to przecież nie taki tani interes.

[QUOTE=oczarowana;50060383]
Cytat:
Ja właśnie przed chwilą kupiłam [COLOR="Silver"]

Poka,poka

Aaaaaaaaaaaaaa ja mam dziką ochotę na hot doga i shake'a waniliowego z MD
Shake nie polecam kiedyś uwielbiałam, byłam jakiś czas temu i zawsze kupowałam waniliowego, i za każdym razem trafiały się trefne (3x - dwa razy miałam takie gęste, obrzydliwe gluty, ciągnęło się..ogólnie jak... sperma; a za trzecim razem zmiksowali mi z serwetką).

Znów się rozpisałam, przepraszam, ale za Wami nadążyć jest strasznie ciężko byłam w końcu w MM, kupiłam ten mikser. Identyczny jak ma moja mama, kolor tylko inny (zadzwoniłam i powiedziała, że jest bardzo zadowolona, a używa 6 lat), do soków z warzyw ma mi wyczyścić i sprawdzić starą sokowirówkę, a jutro zrobię shake'a truskawkowego i przetestuję

Jutro tż idzie rano na gastroskopię, a ja jadę z nim, strasznie się stresuje - on, a przez niego ja. Ja miałam kilka lat temu (przez nos), a on nie, ale to facet i wszystko gorzej znosi...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości