|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Mam nadzieję, że się uda.
|
|
|
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo Ja według USG termin mam na 25 września. I póki co nie dziękuję za życzenia, co by nie zapeszać |
|
|
|
|
#364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I po wizycie. Lekarka dała mi normalne zwolnienie ciażowe B z 2 Na 2 tygodnie. I jeszcze dostałam syropek nasenny
|
|
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zadzwonić nie możesz do kogoś? Cytat:
Ja jednak uważam, że oczekiwanie żeby w Polsce były takie dopłaty jak na przykład w GB to utopia. Jesteśmy o wiele biedniejszym krajem, dopiero co żeśmy się z socjalizmu uwolnili i trzeba doceniać to, co jest. Naprawdę jak się pomyśli, dla ilu ludzi na świecie Polska jest rajem na ziemi i ręce i nogi daliby sobie odciąć, żeby tu mieszkać to nie jest tak źle. |
||
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja muszę poszukać tutaj takiej poduszki. Chociaz jak mi w nocy nie wygodnie to nogę zakładam na swojego TŻ...
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Bez składki chorobowej nie masz prawa do zasiłku macierzyńskiego 2. Jak już zaczniesz opłacać chorobowe to na najniższej składce dostaniesz około 250 zł zasiłku na składkach preferencyjnych (dla porównania około 1350 zł na pełnych składkach). Poczytaj sobie trochę o tym bo na razie chyba nie wiesz o czym mówisz. A do porodu zostało nam jakieś 7 miesięcy (około) więc na opłacanie składek nie ma aż tak dużo czasu. |
|
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam ją od piątku a juz nie wyobrażam sobie bez niej życia
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uważaj na siebie!!! mi znajoma lekarka powiedziała, że w ciąży zwykłe przeziębienie można leczyć domowymi sposobami, ale jak się pojawia temperatura to lepiej skonsultować/zbadać się u lekarza uwielbiam ryby, ale ostatnio na ich widok mnie mdli. Kupiłam dla mojego psiaka kawał świeżej ryby i często jak jej gotuję tą rybkę, to podjadam, a dzisiaj ledwo na to mogłam patrzeć. W ogóle kto mdłości nazwał porannymi?? te z rana to pikuś, u mnie masakra zaczyna się po 15 i to któryś dzień, ale dzisiaj to jest upierdliwe. Ledwo zjadłam obiad, przespałam się pół godzinki wstałam by się ogarnąć, ale czuję się jak struty kot i wracam do łóżka |
||
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka ma racje za biedni jesteśmy jako kraj. A wiem od kolegi rodowitego Anglika że u nich są niepokoje społeczne związane z rozbudowanym systemem socjalnym szczególnie kiedy korzystają z niego obcokrajowcy. Przeciętny Smith burzy sie kiedy widzi ile funtów idzie na bezrobotna wielodzietna rodzine np. z Pakistanu gdzie mężczyzna nie pracuje a kobieta co roku rodzi kolejne dziecko.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z poprzedniej ciąży. Wtedy sprawdziło sie idealnie. Teraz jestem jeszcze za bardzo ruchliwa w nocy i na razie mnie irytuje. Teraz mam ją pod głową.
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dostawę swojej podusi czekam. Przyjaciółka mi przywiezie 10
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny troszke mi lepiej polozylam sie i sprobuje usnac dobranoc
|
|
|
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarownica_tea ja pamiętam jak był problem z Majdanem na Ukrainie .... Mieszkalam tam blisko ukraińskiej granicy. Kolezanka mi opowiadała ,ze dopiero jak przyszła do szpitala ( do którego ciężko było się w tym okresie dostać) i "śmiechem -zartem" powiedziała, że z Majdanu to ja przyjęli i o dziwo nie pytali się jej o ubezpieczenie...
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
Bianeczka ,a co denerwuje się? Chyba znam ten "ból"...
|
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ad.1 Wiem. Ad. 2 Również wiem, dlatego dwa miesiące przed chorobowym (pani ginekolog powiedziała, że radziłaby mi przejść na nie na czas upałów-lipiec, sierpień- z racji wykonywanego zawodu i braku prawa jazdy I uwierz mi, wiem co robię, mam męża prawnika
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, syropek popity, życzę miłych snów
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
Didi9 - prawo się ciągle zmienia , wiec Twój maz jak się nie specjalizuje w konkretnej dziedzinie to może nie wiedzieć.
Owieczka jest z tym na bierzaco. I nie chce Ci źle. |
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje pokolenie odchowane i nawet szczęśliwe, że dzieciństwo było bez tv, komputera, za to na podwórku przy trzepaku. To teraz nie ma co narzekać owszem mogło by być lepiej i małym, bo małymi krokami ale jest lepiej
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg nowej ustawy będzie brana średnia z 12 miesięcy, więc na najwyzszy macierzyński musiałabyś płacić najwyższą składkę przez 12 miesięcy. Jak opłacisz jeden miesiąc to dostaniesz minimalny + 1/12 maksymalnej. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-02 o 21:00 |
|
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No zobaczymy, raz się żyje.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętaj ,że ustawa nie ma mocy wstecznej ,chyba ,ze brzmi to z jej zapisu.
Ołowiem Wam cos tylko się nie smiejscie. Ja " wykuta" na egzamin z prawa karnego - poszłam ,bo co lub raczej kto mnie mógł "zagiac" . I pytanie wykroczenie - przestępstwo. Ja odpowiadam pięknie , ładnie.... A przepis wszedł dosłownie wczoraj ,a ja " wiedzaca wszystko" mówię i mowie ... Nagle SSN do mnie mówi ,że ja mowie dobrze ,ale w starych przepisach. Ja "zonk" jakbym co najmniej mówiła o karze śmierci. Dlatego się nauczylam - sprawdzam od kiedy do kiedy jest nowa ustawa itp. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Opowiem* ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- idę się myć i spac ,bo jutro wizyta.... Trymajcie kciuki
|
|
|
|
#387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja dyrektorka się ucieszyła, powiedziała, że trochę średnio dla mnie z terminami wyszło (termin porodu mam na 30.08, a umowę mam do 31.08), ale postara się zrobić wszystko, co może abym mogła do nich wrócić po porodzie, bo zależy jej na mnie ![]() Cytat:
|
|
|
#388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak, bo ponoć wygodnie się śpi jak brzuszek już jest spory. Gdzie będzie kupowała? Co tak wcześnie uciekasz :P Ja mam nocny tryb życia
|
|
#389 | |
|
Konto usunięte
|
Dzwonię do mamy, ale ile można?
Cytat:
Za to miałam takie gwiazdy na seminarium (katedra prawa pracy), że ich opracowanie pytań polegało na wysłaniu zdjęć książki. Nieaktualnych. Były w ciężkim szoku jak im powiedziałam, że od dwóch lat są nowe przepisy
|
|
|
|
|
#390 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo, muszę czegoś takiego poszukać ! Cytat:
Nie wiem, czy jest jakaś ciężarna, która w 100% z głową ok, w ciąży potrafi jednak odbić nieźle Aż mi się przypomniało, jak moja szwagierka mówiła będąc w ciąży, że jej nie odwala i nie ma humorków, a kilka dni wcześniej jej mąż tłumaczył ją z mega chamskiego zachowania, że "ona tak ma ostatnio" ![]() Cytat:
i tak, to byłam ja Cytat:
![]() Cytat:
). Pewnie gdyby nie to, że może będziemy mieć taniutki mega dom na własność, wpakowalibyśmy się w jakiś kredyt i kupilibyśmy jakiś mały domek na zadupiu ![]() Cytat:
A co do dodatków - zgadzam się w 100% Rzeczy niezbędne każdy powinien mieć zagwarantowane, nawet bezrobotny musi kupić dziecku pieluchę czy nakarmić, do szkoły też trzeba posłać, a to przecież nie taki tani interes.[QUOTE=oczarowana;50060383] Cytat:
Znów się rozpisałam, przepraszam, ale za Wami nadążyć jest strasznie ciężko byłam w końcu w MM, kupiłam ten mikser. Identyczny jak ma moja mama, kolor tylko inny (zadzwoniłam i powiedziała, że jest bardzo zadowolona, a używa 6 lat), do soków z warzyw ma mi wyczyścić i sprawdzić starą sokowirówkę, a jutro zrobię shake'a truskawkowego i przetestuję Jutro tż idzie rano na gastroskopię, a ja jadę z nim, strasznie się stresuje - on, a przez niego ja. Ja miałam kilka lat temu (przez nos), a on nie, ale to facet i wszystko gorzej znosi...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

Mam nadzieję, że się uda.

Na 2 tygodnie. I jeszcze dostałam syropek nasenny 

Moje pokolenie odchowane i nawet szczęśliwe, że dzieciństwo było bez tv, komputera, za to na podwórku przy trzepaku. 

Ale mąż obiecał pomóc, także w nim nadzieja