![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
Makijaż ma być dla nas, nie my dla niego. Tak bym chciała ja, i tak to widzę ja. A że bywa inaczej, to uważam za smutne. Jak to, że kiedyś nie mogłyśmy chodzić w spodniach. Zresztą, książka Lisy Eldridge i jej filmik na YT, pokazuje fenomenalnie rolę makijażu w cywilizacji ludzkiej. Ilustruje to, o czym pisałą Parabell. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Poratuje ktoś dobrym kryminalnym serialem ? ![]() Na The Following mi się dźwiga, i to nie od krwi bynajmniej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-03 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Dokładnie jest tak jak piszesz, a raczej tak powinno byc, a zamiast tego jesteśmy najczesciej "upupiani"przez innych ![]()
![]() |
#363 | |||||||
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() 2.ładne ![]() ![]() 3.ale w naszych warunkach to mimo wszystko nadal się sprawdza , zwłaszcza że kasa nie jest pewna a ceny rosną stale , nie mówiąc o wypollizowywaniu różnych rzeczy ![]() 4.no tak , ja i tak zawsze byłam pasztet pierwszej klasy , więc wszystkie naokoło były ładniejsze i nie miałam szansy u żadnego , więc u mnie to zupełnie inne tło , czysto estetyczne , nie kwestia doboru płciowego ![]() Cytat:
![]() ![]() 2.wbrew pozorom te nastolatki z pryszczami bardzo z ich powodu cierpią , Widujesz ich w chwilach zaangażowania w cośtam , ja ich widuję w okolicznościach wręcz odmiennych , i im te trądy bardzo przeszkadzają i mają straszne kompleksy . A żyją z tym bo muszą , że ich to męczy nie mają wypisane na twarzy . I są tacy , co z powodu trądu zamykają się w domach i unikają ludzi . No i chłopcy raczej się nie malują , więc nawet nie mogą tego zamazać niczym , i cierpią z powodu trądów nawet bardziej niż dziewczyny . 3.dołonczyliśmy do grona cywilizacji wysokorozwiniętych ![]() Cytat:
![]() ![]() 2.a ja się nie maluję tylko wtedy , kiedy w ogóle nie wychodzę z domu . No , pomijam wyjście do zsypu ![]() nie musisz , mnie przybyły cztery ![]() Cytat:
2.Syf to IMO każde paskudztwo zaburzające gładkość i równość oraz koloryt , więc syfem jest i sino-ropna gula o średnicy 3 cm i mała czerwona krostka , i w ogóle krostka niezależnie od koloru , blada takoż . Bo nie powinno jej być w ogóle , jest objawem zaburzeń funkcjonowania skóry . Cytat:
![]() 2.powtórnie ![]() Cytat:
![]() 2.ojoj , nic się nie stało poważnego ? Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Ja Red doskonale rozumiem - i jej pewność siebie z powodu poprawienia się cery.
Powiem Wam swoją drogą, że osobiście mam bardzo otwarte, powiedziałabym, lub nieludzkie, spojrzenie na kwestię "wad", zmarszczek itd. Lata w pracowni mal/rys nauczyły mnie/nas patrzeć na człowieka jak na obiekt. Co za tym idzie - takie tam kanony piękna czy coś nie liczyły się wcale bądź w znacznie mniejszym stopniu. Po pozowaniu przez tydzień dziewczyny, 20stolatki, czekaliśmy jak na zbawienie na Wiktorię, naszą pomarszczoną modelkę, na jej pooraną skórę ze zwisami - bo była ciekawa fakturowo, czekaliśmy na wiedźmowatą "urodę" staruchy (bo staruszką tej jędzy nikt nie nazwał) bo dawała się wyżyć twórczo, bo sama się prosiła o kreację. Skóra - ma być gładka, nieskazitelna - ale np płótno z obrazem? Można spojrzeć na skórę jak na powierzchnię obrazu (artyści nie mają z tym problemu), pewnie dlatego nie mam wielkiej potrzeby ukrywania swoich wad skóry twarzy, choć wiem, że one postarzają. Ale w sumie to co? I uderzyło mnie to, jak wiele różnego rodzaju "wad", na które skarżą się kobiety, przydaje charakteru. Podobnie, tak myślę, uważają fotograficy - portreciści, "wyciągając" z twarzy piegi na portrecie (widziałam genialną wystawę zdjęć - rudowłose i piegowate). To jest wyzwalające i zastanawiam się, czy tego nie upowszechnić. ![]()
#365 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O! I to mi się podoba, ze robisz tak, jak Tobie się podoba, nie innym ![]() ![]()
![]() |
#366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ależ ja wiem, że cierpią, ja bardzo dobrze o tym wiem. Mnie samej, kiedyś nie było widać zza pryszczy, nawet płeć cieżko było określić patrząc na samą twarz. Współczensych nastolatków widywałam na co dzięń, zwierzali mi się, miałam z nastolatkami styczność nadmierną wręcz w moim odczuciu (no nie moje klimaty ![]() ![]() I chłopcy używają makijażu!!!!! Kryją niedoskonałości, stosują podkłady i korektory! Nagminnie! Są w tym rewelacyjni. Normalnie czapki z głów, lepsi niż dziewczęta, bo dodatkowo czują, że muszą ukryć fakt używania podkładów. chociaż teraz już mniej, teraz już korektor dla chłopaka, to żaden obciach. BTW ode mnie pożyczali, (bliscy ) pytali co kupić, jaki jest dobry a niewidoczny, serio serio. Cytat:
2. No dokładnie tak, i ta bieżąca chwila go jara, w sensie jara się czymś innym, bo wie, że trąd nie jest na zawsze. Takie podejście jest dojrzałe, owszem, ale nie każdy młodzian to pustak, a trędowaci zazwyczaj bywają przez swój problem dojrzalsi. Nie mają beztroski i wszystkiego na tacy, muszą się z czymś nagle zmierzyć. 3. Ależ właśnie o tym piszę, że niestety wskutek działań i wymogów pierdyliarda współczesnych firm, istnieje ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-03 o 21:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Nindżopesz
|
Rejcz, z tym wymogiem malowania się nie spotkałam ale i nie startowałam na tego typu stanowiska. Może powinnam?
![]() ![]() Jak to napisałaś to faktycznie. Mój makijaż skupia się na cerze: korektor, puder, podkład. Wciapanie tego zajmuje najwięcej czasu. Resztę maluję dla przyjemności i bez takiego parcia, zresztą dopiero w tym roku zabrałam się za usta i brwi. Zrobienie samych oczu to minutka. |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Wpisz tu zomzing
|
serio? może nie dawać imbiru, bo robi się mydło?
ja daję pomidory w puszce, kukurydzę, paprykę i dużo papryki wędzonej, opcjonalnie mięso mielone i fasolę czarną/czerwoną, z przypraw ttylko pieprz, sól i ta papryka wędzona, słodycz załatwiają pomidory i kuku |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przynajmniej z tym nie mam problemu - anim piękna, ba, nawet ładna, a i mało fajna i zupełnie nieinteresująca. I zupełnie mnie to w życiu nie przeszkadza. No ale za to czego jak czego, ale wzrostu to mi mogą ludzie pozazdrościć. Przynajmniej zawsze wszędzie wszystko widzę A ja na to ![]() 2. O rety ![]() A co do butów, to się domyśliłam, że "o" a nie "i" miało być ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
Dla mnie ten rytuał to jest kawa i muzyka. Jeśli mam czas to więcej muzyki. I jeszcze troszkę. I na koniec... jaki koniec?! Jja pracuję w domu! ![]() ![]() Cytat:
Pracowałam przez lata jako tłumacz - na targach przeróżnych, głównie samochodowych, ale zdarzały się i inne. Chadzałam w garniturze, pod krawatem zazwyczaj. Make upu zero. Nul. Pewnego razu jeden z szefów zaprosił na pogawędkę, że zadowolon wielce, ale czy nie mogłabym czasem się pomalować. Ja go na to grzecznie pytam, czy innych tłumaczy też o to poprosi - branża taka, że same facety. On na to standardowo, że kobieta jestem i inne takie odkrywcze rzeczy. Odpowiedziałam, że cenię prace u niego, ale w umowie dla tłumacza nie ma nic o wyglądzie. Następnym razem dostałam umowę dla hostessy, więcej kasy i makijażystkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast nie zgodzę się, że bez problemów z cerą nie ma problemu. ![]() Jest. Swego czasu Wizaż zawalony był wątkami w typie: czy twój facet widział cię bez tapety? Sofia Loren opowiadała, że nosi makijaż nawet do łóżka. zmywa dzienny, nakłada nocny i nastawia sobie budzik wcześnie rano, żeby poprawić ten nocny zanim jej mąż się obudzi. To jest coraz częstszy problem. Ja mam znajome, które na wspólnych wyjazdach śpią w dyskretnej tapecie. Pod namiotem wstaja rano i zanim wylezą szczać nakładają fresk. Kobiety, które nie wpuszczą paczkonosza bo nieumalowane - wolą zapierdzielać na pocztę i stać w kolejach. I to nie są przypadki jednostkowe. I to nie są stare kobiety... Ma rozwalone ucho - przeciętą chrząstkę, ale nie można szyć, bo jest wielki krwiak pod skóra i ucho jak pieróg. Ma też jakiś obrzęk niewielki i siniaki, ale nie jest mu niedobrze, reakcje ma w normie, je normalnie i ogólnie jest... taki jak zawsze. ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#371 |
Piers do przodu
|
Jeśli chodzi o Młodzież pci męskiej to sama nauczyłam swoją jak używać pudrów i jakich żeby nie byłow idać pacykowania ani pryszczy
![]() ![]()
#372 | ||
Zakorzenienie
|
Znad mieszanki owoców morza
![]() BTW prowadzę ponad roczne obserwacje mojego organizmu - zawsze w ciągu każdego cyklu, w każdym tygodniu mam ochotę na inną grupę prod spożywczych. Tzn każdy cykl jest identyczny. Mieso - tylko tydzień poprzedzający okres. I to nie że mam ochotę ale rzucam się, pragnę, pożadam. Gdzie "normalnie" przez resztę czasu nie istnieje dla mnie i wręcz się brzydzę nim. Jakby nie wiem, mój cykl naumiał się sam, że skoro traci w wuj żelastwa w okres, to chce zrobić zapasy? Przeceniam biologię? ![]() Cytat:
Wystarcza zdjecie ![]() 2. Też tak miałam, lataaami, i w końcu mnie to wnerwiło, że do kurki nędzy będę chodzić z cerą jaką mam i basta! Nie będę jej przykrywać. Te refleksje pojawiły się już, jak pracowąłam w gronie pedagogicznym ,w wcale niemałym mieście, gdzie byłam jedną z 3 kobiet stosujących ful mejkap. 99% kobiet nie używała nic na twarz. Nie posiadały podkłądów, pudrów. Głównie maskary. zero cieni, kredek, szminek. I wiecie co, wyglądałam na dziwoląga. Na szczęście, była jedna tapeciara, która wiodła prym, chamsko obrysowany kontur ust brązową konturówką, i nie mówimy o latach 90tych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. A masz tydzień rybny (brzmi jak w Lidlu ![]() ![]() Dobra lete zresetować się odrobinę. ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-03 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Ad 2 a ja myślałam, że tylko ja ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Lete już naprawdę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Nie jadam ryb ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. To normalne jest. Podobno ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Jakoż i ja. Idę czytać. ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Jako asystentka z kilkunastoletnim doświadczeniem zawodowym. Na żadnej rozmowie, na jakiej byłam nikt mi nawet nie zasugerował, ze mam się w pracy malować/ czesać tak a nie inaczej - a pracowałam w miejscach i środowiskach doprawdy różnych. W hotelu, nawiasem mówiąc, również, i styczność z klientem miałam. ![]() Kupiłam policzki i zamierzam je przetworzyć!
![]() |
#379 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Bo cały czas mówimy tylko o podkładzie? Czy te dziewczyny były z rodzaju totalne saute, nawet bez tuszu do rzęs, "wstałam i wyszłam"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mój tata trafił z karetki do szpitala, to całą noc mu robili badania, tomografię, jakies specjalistyczne itp, a potem lekarz prosto z mostu powiedział, że normalnie to w rok by się wszystkich tych badan w kolejce na nfz nie doczekał ![]() Rok później ten sam sziptal: eks się wywalił na lodzie i go w plecach bolało, że nie mógł się chodzić, ojciec go zawiózł samochodem, weszłam na sor i mówię, że w samochodzie czeka facet ze stłuczonym byc może kegosłupem lub wypadniętym dyskiem, co nie może sam chodzić, to kazali mi wziąc wózek i samemu go wyjąc z samochodu i przyweźć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-04 o 09:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#382 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co ciekawe: nigdy w życiu nie miałam pryszczy, nawet w nastoletnim wieku, kiedy jeszcze nie brałam żadnych tabsów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja to myślisz, że co byłam? 75 kilo żywej wagi, włosy opitolone do ramion i sterczące na rózne strony, bo mi się układac nie chciało, zero makijażu, masywne szerokie ciuchy, tłusta twarz z karotflowatym nosem i krzywym zgryzem... pasztet pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() ![]() Wychodze rano z domu - mróz. Wracam do domu - ceimna noc. Spac padam o 21. Do bani wszystko, mam wszystkiego dosyć, chcę iśc spac do maja ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-04 o 09:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ju, można puszczać ![]() ![]() Red, dam znać jak się zdecyduje ![]() Na razie mam do testowania jakieś cudownepodobno maski z Kerastase, zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie, zbyt niecierpliwa i nie fotogeniczna jestem ![]() Mąż kuzynki ma spory salon fryzjerski. A ja dorobiłam się przemytnika malego. Jako że salon umiejscowiony daleeeko, to nie bylo jak korzystać. Teraz moja M zmienila robotę i pracuje 5 minut od nich, a u mnie jest średnio co dwa tygodnie, trzy tygodnie...to podrzuca jakieś cuda not for sale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | ||
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
- intensywnie wysyłam CV - jestem świadkiem rekrutacji na rozmaite stanowiska biurowe - czyli ogląd mam z obydwu stron. Cytat:
Brałam ostatnio udział w dyskusji, w której uczestniczyła przedstawicielka tzw.branży HR, która wprost napisała, ze CV ze zdjęciem (niezależnie od kwalifikacji pracownika) to ona może przekazać najwyżej na rynek wschodni, bo tam to jeszcze akceptują. Tak, ze nie wiem, gdzie i jakie ogłoszenia Ty widziałaś, ze podawali takie wymogi, bo zdecydowanie nie te same, co ja ![]()
![]() |
#388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mraaaaauuuu ![]() ![]() Ja jestem na etapie szmaponów - odżywków, masków mam dosyć, jesli nie nadmiar. Ale przy obecnym odroście, wypadzie, przerzedzie, przetłuszczu i ogólnej katastrofie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Takie podejście HR o jakim piszesz jest profesjonalne, zaiste. Ale to nieliczni póki co, w gąszczu ogłoszeń, przynajmniej poza stolicą. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Poszukiwany poszukiwana - dobra gotowa chai tea? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() 3. A próbowałaś Isana Urea ? Tak sobie wrzucilam do koszyka, bo mocznik wysoko i cena 5 zł, krem byl fajny a go nie ma....i zachwycona jestem. Pół butli za mną i na pewno jeszcze kupię https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...a-shampoo.html edit. A gdzie kup[ujecie ten krem z Celi z kolagenem? Szukalam w Rossmanie i nie ma.... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2015-11-04 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() A o profesjonalizmie branży się nie wypowiem, bo wspomnienia mam takie, ze jak składałam CV do agencji, a nie bezpośrednio do firmy, to pani mi się na spotkanie (bynajmniej nie w siedzibie agencji, w hotelu) spóźniła jakieś 40 minut, bez uprzedzenia - mimo, ze komórkę do mnie miała na samym początku CV... ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- O, Stazja, nie wiedziałam, ze i szampon mają z tej serii - znam tylko balsam i wielbię bez ustanku ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.