![]() |
#361 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
AgatkaSz, to co, dotlenione będą spać?
![]() ![]() Malinowa, no niestety, chłop wykonuje pracę której nie powinien, to i serducho przeciążone...pewnie go położycie na stół jak tylko młody będzie wymagał nieco mniej opieki. Lepiej wcześniej niż później ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-11-24 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też już po spacerze. Zmieniłam taktykę i nie próbuje się za wszelką cenę umyć przed spacerem tylko właśnie umyłam się po ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
no on już jako dziecko miał mieć operację ale wtedy jeszcze nie była konieczna więc nie robili . ale prędzej czy później to nastąpi ...
jeszcze do tego mnie zaczęło przeziębienie rozkładać :/ oby mały nie złapał... wtedy to się chyba potnę :/ ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- no właśnie w takich sytuacjach wolałabym być w pl .. właśnie ze względu na pomoc i wsparcie psychiczne... jeszcze malutki ostatnio ma bóle brzuszka i marudny jest ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- No i zostawiaja go na oddziale... Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Rozeznanie
|
O ja malinowa współczuję!
Dziewczyny jakie czapki kupowalyscie na zimę? ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- I jak główka na 39 to na 40 czy 42 brać. Muszę przez neta zamawiać bo u mnie same badziewie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
no i leży na intensywnej terapii podpięty setką kabli.. tak mi napisał.. niewiadomo co dalej. zależy czy leki podziałają czy nie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
już ryczę.. nie mam siły.. nie dość że brak mi tu rodziny, to jeszcze on wylądował w szpitalu i niewiadomo jak to się skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Malinowa - zdrowka dla meza! i dla ciebi tez:-*
![]() |
#369 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=elvegirl;53576272]AgatkaSz, to co, dotlenione będą spać? ![]() ![]() :[/QUOTE Elve Gabi po spacerze lepiej śpi i grzeczniejsza ![]() W ogóle jak wracamy to Ją rozpakowuje i jeszcze z pół godziny albo godzinkę śpi ![]() JAk nie byliśmy parę razy na dworze to maruda taka była. Chyba Jej to dobrze robić tak sobie polulać na dworku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A moja niunia jak sie obudziła to taka niespokojna była. Jak Ją przebierałam to mocno płakała biedulka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mala29lll;53578076]A ja zapomniałam zapytać o pneumokoki. Aaaa jeszcze zdążę
![]() Mi łapy zmarzły na spacerku. Cytat:
Mam nadzieje ze mlody bedzie grzeczny wieczorem i ladnie usnie bo strasznie oslabiona jestem Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Brian tez ma zawsze nieco ponad 37 Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
Aż się pochwalę, bo ciężko mi w to uwierzyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Melduję, ze dzis u mnie juz lepiej, niebo a ziemia ![]() Mąz juz dzis sie czuje duuuzo lepiej, juz wieczorem umyl wczoraj naczynia; dzis siedzi w domu zajety bo nadrabia projekt z pracy ale jak cos to pomoze, rano przypilnowal mełego więc się w koncu porządnie wykąpałam ![]() ![]() ![]() Co prawda styrana jestem bo cały dzien latalam po domu z praniem, ogarnianiem chlewu itd ale tego m.in. mi brakowalo- normalnosci ![]() Aha: nie chce zapeszac ale Maks zaczął zachowywac sie duuuzo lepiej, normalnie inne dziecko! Nie wiem na ile tak u niego trafilo a na ile to wynik zmiany mojego postępowania. Bo tak leząc tyle dni w sypialni i się z nim męcząc, czytałam rozne artykuly o zachowaniach noworodkow i gdzies wpadlo mi w oczy, że w większosci przypadków przyczyną płaczu noworodka jest glod, a na drugim miejscu senność. I ze są takie egzemplarze, ktore bardzo chca spac ale byle co je pobudzi, przestymuluje nawet pierdoła i ni uja nie zasną i tak bedą jęczec i marudzic do upadłego. Radzili tam tez, zeby obserwowac po karmieniu kiedy dzidziol ziewnie i żeby wtedy odrazu probowac gu ułożyc do snu: utulić, ukołysać, az do skutku. No i zaczęlam wczoraj tak robic i z poczatku najpierw oczywiscie byl mimo to ryk ale po ok 1-2 minutach zacząl sie uspokajac, wierzgal dalej ale z czasem coraz mniej. Tuliłam, kolysalam, czasami z godzine takiej przepychanki... ale finalnie ZASYPIAŁ ![]() ![]() Aaa i chyba zaczyna cos sie u niego poprawiac ze spaniem w nocy, co prawda potrafi sie wybudzac co godzine nawet ale jest zupelnie inny, tak ok 21:00 jakby zapada w taki letarg i jak sie rozedrze głodowo, to pije z zamknietymi oczami i lula dalej ![]() elve, cos mi mignęlo, ze szukalas kogos ze znajomych w moich stronach... Wnioskuję, ze mi do pomocy; co prawda tak jak pisałam mąż dziś zmartwychwstal, zrobil zakupy, śniadanie, pomogl mi sie oporządzic i dojsc do siebie, ale! Nawet nie wiesz jak mi się cieplo zrobilo na sercu, jak przeczytalam ze chcialas mi pomóc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z tym pieczywem to wiem co czujesz, u mnie nie bylo kilka dni co do ust włozyc, same śmieci... Więc bez obaw bierz teściową w obroty i niech choć zakupy zrobi, musicie miec sily! ![]() ![]() ![]() ![]() I zdrówka dla męża, melduj jak tam u niego!
![]() |
![]() |
#373 |
Wtajemniczenie
|
A my jutro szpital
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Biedna. Kciuki żeby naświetlanie szybko Wam pomoglo i żeby długo Was nie trzymali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw, wqrza mnie lampka dziecięca z Ikei - ta taka gwiazdka niebieska; jak się ją wyłączy, to ten stygnący plastik chyba jakoś zmienia minimalnie kształt i przy tym po chwili od zgaszenia robi takie głośne "PYK!", a że wisi ona nad Maksa łóżeczkiem, to bałam się, że go to kiedys obudzi no i sie doczekałam: dziś tak głosno to pykneło, ze biedny zerwał sie przerażony ze snu z tak histerycznym płaczem jakby go zarzynali ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#376 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Taki problem agatka ze ledwo sie trzymam na nogach a co dopiero wozek pchac i znosic/wnosic...
Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
po drugiej stronie szafy
|
No, wizyta u gina zaliczona, macica wróciła do swojego tyłozgięcia, wszystko w porządeczku, antykoncepty przepisane i wykupione (ulotka jest WIELKA...), następna wizyta w marcu
![]() Polecam mufkę z Miki Minky ![]() Cytat:
![]() Oj jak dobrze... ![]() Niestety nie dałam rady nikogo skombinować, akurat większość znajomych z Twoich okolic wywiało na urlopy różnego rodzaju ![]() ![]() No i dobrze, ogarną go konkretnie i będzie spokój z tematem, a nie takie zastanawianie się ![]() Wiesz co Malinka...zastanów się poważnie nad zostaniem w Polsce jak teraz pojedziecie na święta. Wiem że to kijowo dla związku, że się zatęsknicie z lubym, ale jak masz się zarżnąć, to lepiej żebyś chociaż z miesiąc miała pomoc, żebyś naładowała duracellki, bo inaczej się wykończysz...a dziecko powinno mieć silną, uśmiechniętą, spokojną mamę :/
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Nie moge po swietach zostac bo 7 stycznia mamy u4 u pediatry i szczepienie.. Myslalam nad tym no ale nie ma jak..
Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Jeszcze teraz mlody marudzi przed snem... Eh jak codziennie ![]() Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
po drugiej stronie szafy
|
A u nas zaszczepić nie można? Szczepicie refundowanymi?
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Tutaj wszystko mamy za free . nawet leki dla malego czy sab simplex
Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- No i troche inaczej to wszystko tu wyglada, nie jest jak w pl Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
po drugiej stronie szafy
|
No ja rozumiem że inaczej, ale może warto się dowiedzieć, czy nie można by było kalendarza szczepień rozbić i szczepić w Polsce, może warto zapłacić i mieć rodzinę do pomocy...Ja bym pewnie się spróbowała dowiedzieć czy tak można.
Albo spróbować ściągnąć kogoś z PL do Was...
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem.. Zamieszanie by bylo. Np na mpje badania w pl w ciazy wgl nie patrzyli.. Tu robia po swojemu. Zreszta jakby mu sie cos podzialo to problem z ubezpieczeniem..
Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja bym się zapytała, to nic nie kosztuje, a pomoc jest Ci potrzebna. Wiem po sobie, niby moja mamuśka za dużo przy małej nie robi, ale nawet głupie zrobienie butli z mlekiem, pogadanie do niej jak idę się wykąpać, czy wstawienie prania z rzeczami młodej, jest odciążeniem.
![]() |
#386 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko ze mam juz tak zagruzowany telefon że zadna apka w pamięci sie nie miesci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Samemu wyczerpana matka 24h na dobe może stracić rozum, poczułam to ![]()
![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
racja, chocby swiadomosc ze mozna isc sie spokojnie umyc bo jest ktos kto do niego pojdzie duzo daje..
w końcu jem obiad!! - jajecznicę ehhh po 2h usypiania na rękach zjadł cyca i z uśmiechem usypia w łóżeczku eh.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Królewna mam nadzieję, że długo nie będziecie biedactwa ![]() Pasztetnik witaj w normalnym w miarę świecie ![]() Kurde moja coś usnąć nie chce. CO chwilę smoczka i trochę niespokojna biedulka. Ciekawe jak noc ![]() W ogóle na wadze u dr ważyła 4600 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#389 |
Rozeznanie
|
Możliwe jest, że jak wypilam 2 łyżki syropu wykrztusnego dla dzieci do przeszło przez cyca i zadziałało na małą? Wieczorem zaczęła mi pokaszliwac. Teraz ja przebralam to kaszlala i wyplula gęsta slinke, jakby flegme . Nie ma kataru, tylko czasem słyszę jakby gdzieś głębiej miała koze ale czekam z wyciagnieciem do rana do światła dziennego. Nie ma temp. 37 nawet nie przekroczyło.
Kurczę boję się ze małą zarazilam ![]() Zadzwonię chyba z rana do pani dr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Wtajemniczenie
|
Kurde moje tez cos nosek zapchany odciagnelam jej troche ale dalej tam slysze gluta.
Moje dzieci sa w zmowie jak jedno ładnie śpi to drugie ma problem i tak na zmiane dziś Nel nie dała pospac ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Dziśiaj mamy 6 tygoodni ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Mała a dlaczego uwazasz ze Gabi mało wazy? Od porodu juz kilo przytyla to chyba ładnie , ja bym sie nie martwiła , waży ładnie , tym bardziej ,że doktor nic nie mowila ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Ciekawa jestem ile moja wazy od porodu jej nikt nie wazyl ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.