Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-23, 11:09   #361
Kaffulka
Raczkowanie

Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Kiedy goście się zjawili, Amelka była nieco przestraszona. Potem się już rozluźniła i zaczęła się bawić z innymi dzieciaczkami. Po imprezce była pełna dąsów że goście już poszli. Kiedy rozpakowywała prezenty przy każdym coraz głośniej krzyczała. Cieszyła się niezmiernie. Teraz sama nie wie od czego zacząć. Czy prosić mamę żeby poczytała, czy bawić się radiem- a może jeszcze czym innym? Teraz np. siedzi w swoim pokoju i patrzy na zabawki, pewnie myśli co by tu wziąść. Tort był pyszny, a dzieciaki szalały. Niepotrzebnie wieszałam te baloniki bo dzieciaki dostawały szału gdy nie mogły ich dosięgnąć. Kiedy każdy wyszedł był taki bajzel , że szoko loko! Nie sprzątałam od rau, bo naprawdę nie miałam siły. Mój tatuś dostał od Amelki bombonierkę i mini atlas świata. Bardzo się ucieszył, mama też moja wczoraj dostała prezent, bo zrobiliśmy trzy okazje za jedym zamachem. Mamcia dostała książkę i czekoladę. Bardzo się cieszyli. Amelka wczoraj wywołała bójkę! Pierwszy raz widziałam jak moje dziecko się biło. Ale to nie było miłe. Zaczęła się bić z kolegą Adamem, bo ten zabrał jej zabawkę. Walnęła go i tyle. Załatwiła sprawę szybko. Ale musiałam ją delikatnie nakrzyczeć , bo jak jej nie nuczę że tak nie wolno, to za pare lat jak sama wyjdzie na dwór wróci z limem, albo rozciętą wargą. Nie panikujcie dziewczyny, pa pa i buziaków 102!
Ty dajesz mi nadzieję.
Że się może spotkamy,
I też porozmawiamy"

Kaffulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-23, 11:19   #362
ma-li-na
Zadomowienie

moze poprostu zwaz sie przed samym wyjsciem do ginki albo u niej przeciez to ona powinna cie wazyc przy kazdej wizycie <tak bynajmniej jest u nas lekarz wazy i wpisooje w karte ciąży tydzien i wage >
a co do pogody to ja dzis nigdzie nie wychodze nawet do lekarza nie ide bo jest -23 stopnie bez przesady poojde w srode ma byc cieplej <całe szczescie>mam podły humor od 4dni w ogoole nie gadam z moim TŻ drazni mnie on niesamowicie .Wczoraj pierwszy raz od jakigos czasu wyskoczyłam ze znajomymi do Pubu na bilarda było swietnie pogadałam sobie o czasach liceum i o naszych wspoolnych wypadach naprawde przydało by sie wiecej takich wesołych dni.
Niewiem z czego to wynika ale ostatnio mam ochote posłac mojego TŻ do diabła i sama wychowac to dziecko<jestem juz kompletnie załamana> zobaczymy co czas pokaze
pozdrawiam

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-23, 11:35   #363
kasiulka
Zakorzenienie

Meme podaj ile waga pokazuje,najwyżej powiedz lekarce ze Ci waga gwałtownie "skoczyła" po imprezie ... a tak w ogole to zazdroszcze ze tak wolno tyjesz - u mnie to dosc szybko idzie, ale dzidzia tez ostro rosnie - mam juz naprawde wielki brzuch i chyba zatrzymuje mi sie woda w organizmie bo spuchły mi palce u rąk .

Dziewczyny mam pytanie - nie wiecie jak sie mają sprawy z tym macierzyńskim dłuższym o 2 tygodnie? Moj Tato wczoraj gdzies w mediach słyszał ze ponoc juz zatwierdzony, ja nic nie słyszałam, przekopałam internet i tez nic nie piszą.... . Strasznie mnie to wkurza bo boje sie ze nic z tego nie bedzie, a te zakute pały w sejmie zamiast pracowac tylko sie żrą o swoje cenne stołki

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-23, 12:09   #364
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Wydaje mi się że jest już zatwierdzony dłuższy urlop macierzyński, ale nie jestem pewna. Zapytam księgowego jak będe w pracy. Malina ja też mniewam takie "złe humorki", mam nadzieje, że pogodzisz się ze swoim TŻ. Zdarzają się chwile, że ciąża bywa już męcząca, ja też mam czasami ochote wyjść na piwko, zapalić papieroska i potańczyć, a tak jestem uziemniona w domu, nawet na dwór nie chce się wychodzić tak jest zimno.
Ta waga też mie dobija, paluszki mam jak grube paróweczki , nogi wiecznie opuchnięte. Jeszcze tylko dwa miesiące, buziaczki .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-23, 13:15   #365
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć dziewczyny! U mnie -23 st. Musiałam dziś wyjść, bo miałam dwie godz. jazdy. Jutro zdaję egzamin na prawo jazdy. Trzymajcie za mnie kciuki. Obiecałam sobie, że nie będę się denerwować (nie chcę urodzić w 7 miesiącu ciąży). Podchodzę do tego spokojnie, nie zdam jutro, to następnym razem . Co do mrozu, to jak wracałam to myślałam, że mi nos odpadnie, już nie pamiętam takich mrozów, w zeszłym roku o tej porze było +15 st. Paranoja .
Becikowe i macierzyński są już zatwierdzone. Fajnie, chociaż tyle, choć uważam, że to wciąż za mało. Powinno być tak jak kiedyś, macierzyńskie trwało 6 miesięcy .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-23, 17:13   #366
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hej dziewczyny! Odważyłam sie wyjsć z domu i dotarłam do mojeje ginki. Co do ważenia, to faktycznie, na poczatku zawsze ona mnie ważyła, ale jak mam w domu wagę lektroniczną to robie to sama. Poza tym Babelek wazy ponad 2600 g i ma jeszcze około kilograma urosnać. Ginka mówi, że nieźly z niego Smoczek! Kazała mi juz odstawić wszystkie wcześniejsze prochy, nawet Vibovit Mama nie musze juz brać, bo ostatnio juz żygam witaminami, co ddzień po nich jest mi niedobrze. Wszystkie wyniki super, jednym słowem, jest git.
Co do drazlwosć spowodowanej TŻ'tami, to ja też jakos z moim nie mogę dojsć do porozumienia. Nie wiem, wydaje mi się, że to przez zblizajacy się poród. Pzrynajmniej u mnie. Jestem jakaś poddenerwowana i podekscytowana, i w ogóle nie umiem siejuz kompletnie na niczym innym skupić - liczy sie tylko Bąbelek, a nie jakieś banalne problemy ,z jakimi wyjeżdża mi mój mąż...Z jednej strony niby coraz bliżej z drugiej jeszcze 4 długie tygodnie....
A właśnie, a propos L4. Ginka powiedziałą mi ,ze moze mi je wystawić, najdłuzej do dnia porodu. A co jesli Bąbelek, do tego czasu się nie urodzi? Spytałam ją o to, ale powiedziała, że mam sie na razie nie martwić, a zresztą raczje nie przenosze. No nieistotne. W każdym razie, jak myslicie co w takiej sytuacji? Wywołanie? Wołałabym przenoscić, ale w takiej sytuacji, jesli przekroczy sie dzień terminu, to zostaje tylko wybraie urlopu ( tak mi powiedziała). A co wy myslicie? Moja ginka( jak zresztą i mój mąż i caął reszta rodziny) uważa, że,martiwę sie na zapas - to swoja drogą. A co Wy o tym myślicie? I co do kurnej chaty z tym macierzyńskim?! Jak pytałam o to u siebie w kadrach, jeszcze przed końcem roku, jaoś w grudniu, to mi Paniusia powiedziała, że dopóki, nie ma tego w dzienniku ustaw, o nie mamy o czym rozmawiać, mimo, że np. jest zatwierdone juz przez prezydenat. Jesli ta, to równie dobrze te 2 dodatkowe tygo, moga zacząć obowiazywać od przyszłego roku!!! Albo ten babsztyl u mnie w robocie chciał mnie wkur...i mu sie udalo! I znowu chce mi sie śłodkiego!!! Mam dość! Agresor mi niebezpiecznie podskoczył...ktoś dostanie lejce....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-23, 17:55   #367
ma-li-na
Zadomowienie

meme powiem ci to samo martwisz sie na zapas co do przenoszenia w twoim przypadku jest to nie mozlwe bo juz teraz jestes na podtrzymaniu wedłoog mnie za ok 2 tyg trafisz juz na porodoowke<ale to tylko moje przypuszczenia a biora sie one stąd ze dzieczyny na podtrzymaniu rodzą ok 2tyg przed terminem>twoja dzidzia wazy prawidłowo wedłoog tabel książkowych ciesze sie ze wszystko z dzidziunia w porządku oby juz tak do konca 3mam kciuki .Doskonale cie rozumie ze chce juz miec wszystko za soba wierz mi ze ja tez jestem juz kompletnie wymęczona ta ciążą ale jeszcze dam rade te 4tc .Ja ide na usg za tydzien jestem ciekawa ile moje bydle wazy i jaki mam stopien dojzałosci szyjki macicy juz nie umie sie doczekac .Za to niechce mi sie isc w tą srode bo mam rutynowe badanie na Koźle nienawidze tego jeszcze teraz jak ubiore sie na cebulke Wrrrr
w dodatku dostane nowe leki na anemie bo moje zleazo to ponoc za mało swoja drogą widzieliscie anemika z wagą 70kg hehehe parodia

walka o zdrowe wlosy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-23, 18:19   #368
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kochana Ty nawet nie mów, że ja za 2 tyg mogę rodzić, bo ja jestem "bardzo podatna na sugestie" i jeszcze faktycznie sie zawezmę i urodze wcześnije! Wiesz, ja już nie biorę tych prochów na podtrzymanie, dzis ginka kazał mi je odstawić! Kurcze, móiwsz, że tak sie dzieję? Że wcześnije się rodzi? Oj to ja sie chyba nie wyrobie ze wszystkim....chociaż powime ci szczerze, ze tak w duchu, to ja czuję, że chyba faktycznie do terminu nie dotrwam,ale może tylko mi sie tak zdaje...? Wiesz, to jest dziwne, bo USG pokazuje temin na5-6 marzec, a wagę ma z 36 tygodnia? Własciwie, to mi Go ginka 2 x dzis mierzyła i za 1 razem wyszlo, że waży 2900 i termin ma 25.02, a za drugim razem waga wyszła 2622 g i termin właśnie na 6.03. Troche tego nie kumam, ale mój mąż mówi, że to w końcu komputer, a ginka, też idealnie nie "chwyci" wymiarówki. Chyba znowu sie niepotrzenie stresuje. ...no ale sama powiedz, co byś myslała na moim punkcie? Ale śmiałabym się, gdybys to Ty pierwsza urodziła!!! No kochana, kto wie?!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-23, 18:29   #369
ma-li-na
Zadomowienie

o koorde na 5.03 faktycznie dziwne szczegoolnie ze moowiłas iz masz IIIstopien dojzałosci szyjki <własnie dlatego byłas na podtrzymaniu> naprawde dziwne wiesz co bym zrobiła na twoim miejscu poszła do innego lekarza ale tylko na usg bo nie mozliwoscia jest to ze twoje dziecko wazy tyle a ty bys miała termin 10dni poozniej! moze cos nie tak z ta maszyna do usg .Meme na twoim miejscu nie czekałabym ani minuty lepiej zawsze sie 2razy upewnic. heheh a pozatym to powiem ci ze nie obraziłabym sie gdybym poszła rodzic w 38tc moja dzidzia juz i tak sporo wazy teraz co dopiero za 2tygodnie.Juz sie w brzuszku nie miesci mooj brzuch faluje jak fale morskie wygląda to przezabawnie

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-23, 18:32   #370
kasiulka
Zakorzenienie

Malina a ile Twoja dzidzia waży?
Moja tydzien temu (w 32 tc) ważyla 1900, wydaje mi sie ze to dużo, lekarka twierdzi ze w normie, a ja jak zwykle mam milion watpliwosci....

Oliwka
Stary 2006-01-23, 18:33   #371
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Meme nie martw się na zapas i nikogo nie lej . Swoją drogą to trzeba naszym TŻ przyznać medale za cierpliwość, ja z taką wredotą jaką jestem długo bym nie wytrzymała , takie zmiany nastrojów to mogą człowieka wyprowadzić z równowagi. Meme jak urodzisz troche przed terminem to i tak będzie to ciąża donoszona, dzidziuś już jest gotowy na poznanie "nowego świata". Moja koleżanka urodziła dziecko w terminie i ważyło zaledwie 2600 g., fakt straszny niejadek i bardzo szczuplutki . Jeszcze wyjdzie, że z Maliną urodzicie w tym samym czasie .
Stary 2006-01-23, 18:43   #372
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Jeśli o nastroju mowa to ja już sama ze sobą nie moge wytrzymać już nie mówiąc o wszystkich wokoło. Co wyjde z mieszkania to słysze pytanie "pani jeszcze chodzi"? A co mam niby robić? Nie chodzić? Biegać? Turlać się? Nie wiem sensacja jakaś. Byle dotrwać do czwartku i dowiedzieć się co będą ze mną robić. Już sama nie wiem czy mi się brzuch obniża czy nie. Mała kopie jak zawsze więc chyba się nie obróciła. Zresztą ja już nic nie wiem.

Swoją drogą to ciekawe którą z nas pierwszą weźmie. Teoretycznie to ja się pierwsza rozdwoje. Ale kto wie, kto wie....
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-23, 18:45   #373
ma-li-na
Zadomowienie

kasiulka w 33tc moja dzidzia wazyła juz 2300 takze <małe bydle> lekaz obliczajac wtedy przypuszczalna mase płodu ze ok 36tc bedzie juz wazyc roowne 3kg <ale to tylko przypuszczenia dokładnie sie dowiem za tydzien na usg i odrazu sie pochwale>twoja dzidzia tez miesci sie w normach ksiązkowych w 32tc dziieci powinny wazyc 1800do 2200>wiec cooreczke masz w normalnej wadze <zdrowa dziewucha z niej >
Płatku chodzio o to ze my mamy z meme wałsnie ten sam termin i juz nie moge sie doczekac ktoora predzej wyląduje na porodoowce bedzie smiesznie jednak jak urodzimy tego samego dnia

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-23, 18:49   #374
ma-li-na
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Jeśli o nastroju mowa to ja już sama ze sobą nie moge wytrzymać już nie mówiąc o wszystkich wokoło. Co wyjde z mieszkania to słysze pytanie "pani jeszcze chodzi"? A co mam niby robić? Nie chodzić? Biegać? Turlać się? Nie wiem sensacja jakaś. Byle dotrwać do czwartku i dowiedzieć się co będą ze mną robić. Już sama nie wiem czy mi się brzuch obniża czy nie. Mała kopie jak zawsze więc chyba się nie obróciła. Zresztą ja już nic nie wiem.

Swoją drogą to ciekawe którą z nas pierwszą weźmie. Teoretycznie to ja się pierwsza rozdwoje. Ale kto wie, kto wie....
joasiu od razu pisz smsa do nas jak cie chwyci ! a co do obrotu dziecka to wierz mi ze ja nie czułam kiedy sie mooj chłop obroocił wedłoog mnie tez kopał tak jak wczesniej takze nie martw sie na zapas

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-23, 18:52   #375
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Najważniejsze, żeby wszystko dobrze poszło , ale rzeczywiście byłoby śmiesznie jakbyście urodziły tego samego dnia . Trzymam kciuki
Stary 2006-01-23, 19:32   #376
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Wiecie, co ,ja to się chyba sama sprowokuje i kurdę urodzę, bo juz nie moge!!!!! Od czasu jak wróciłam dzis od ginki, przesmradzam się po domu i w ogóle kręce sie jak g...w przeręblu! Miejsca sobie nie mogę znależć, jakbym czekała na wyniki egazminu,albo co innego. Mój TŻ, mówi, że on chyba tez zajdzie w ciażę, to wtedy zrozumiem co to znaczy mieć cieżarówkę pod dachem i się z nią dogadać. Wcale mu się niedziwię, ja sama ze soba nie mogę wytrzymać,a co dopiero on! Nie wiem co mam zrobić z tym USG. Dla mnie to też jest dziwne, ze waga Bąbelka jest w normach tabelarycznych na ten 35/36 tydzień, a USG pokazuje po rozmiarach główki i innych,ze to dopiero 34 i termin 6.03. Poszłabym, ale nawet nie wiem gdzie i do kogo. Poza tym, takie USG to znowu kasa, a ja juz jestem toralnie spłukana. Ledwo dociągnę do wypłaty. o TŻ nie wspomnę, a jeszzcze tyle zakupów nas czeka....jeski....
w ogóle z tym brzuchem to ja też nie wiem. Mam wrazenie,ze jakoś jets niżej,ale zeby opadł tak dosadnie, to nie mogę owiedzieć. Jedyne co , to ze mogę całą dłoń położyć między zebrami a nim. Ale to wcale ni nie misu znaczyć.
Aaaaa..!!!!Chyba dziś nie zzasnę. Cos se wmówiłam, i teraz będę cekać na ten poród kazdego dnia, chwyciłam sie jak pijany płotu..co za kret ze mnie!!!!!!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-23, 19:54   #377
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Meme kochana tylko spokojnie. Może daj sobie spokój z tym dodatkowym USG. Może być tak że dziecko jest większe w stosunku do zaawansowania ciąży i tego jak pokazują tabele. Tego się chyba nie da tak dokładnie określić. Jest niby jakiś termin ale to i tak niewiadomo do końca kiedy człowieka weźmie. USG i sprawdzanie wagi nigdy nie jest super dokładne i jest spory margines błędu.Trzeba czekać i już (taka mądra jestem a sama się wkurzam).
Opuszczenie brzucha takie do porodu to podobno szerokość dwóch dłoni pod biustem ale nie wiem czy to jest info. na 100% Ja mam pół dłoni
Stary 2006-01-23, 20:26   #378
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Wiesz Joasiu, masz racje z tym USG. Zresztą mój mąż mi to samo powiedział. Jak mozna zmierzyc, albo zwazyc kogoś lub cos, czego sie nawet nie da fizycznie dotknąć? A propos TŻ, to znowu sie posprzeczalismy. Tym razem o jutrzejszy obiad. Ja proponuję tysiace mozliwości, a ten wydziwia, ajkby conajmniej był w ciaży i prestensje, bo ja nie chce jesć tego co on, czyli "mycho 24/7". Sorry, ale ja już nie mogę patrzeć na jedzenie. pod tym zwgledem nienawidzę zimy, nie ma co jeść poza typowymi "cieżkimi" potrawami. Ale olałam system i TŻ je jutro gołąbki od swojej mamusi, a ja szpinak z makaronem i wreszcie zjem to na co mam ochotę . Ja mam problem ze zmieszczeniem w siebie małej porcji obiadowej i juz ledwo ciagnę, a na mięso juz ledwo patrzę, a ten się nie może zdecywać co by zjesć. Normalnie, lać i patrzeć czy równo puchnie!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-23, 20:42   #379
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Dobra ja mam znowu dziwny problem ale juz mi głowa od tej nauki puchnie więc wymyślam i co chwilę odrywam się do kompa.
Pytanie z serii intymnych: macie zamiar same golić się przed porodem czy jedziecie na porodówke i oddajecie się w ręce położych? U nas to odbywa się na izbie przyjęć i jakoś mi się to nie uśmiecha. Tylko kurde mój widok ogranicza się do czubka brzucha i dalej ni rusz. Chyba spróbuje coś z lusterkiem pomajstrować. Już mówiłam o tym mojemu TŻ ale jemu coś się do tego nie pali, jak zwykle mój chłop się boi tylko nie wiem czego.
Wiem wymyślam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-23, 20:53   #380
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Joasiu, wcale nie wymyslasz sobie problemów, sama tez o tym myslałam i jak zwykle nic nie wymysliłam. Co do "mission impossible for our TŻ's", to mój też jakos nie za bardzo sie do tego pali. Powiem wiecej, juz raz go o to prosiłam, bo podobnie nic poza wystajacym pępkiem nie widze. Taksie dotego zabierał, że go w końcu pogoniłam. Boi się, że mnie "dziabnie" i tylko kłopot z tego bedzie. U nas golenie sie odbywa w tzw, pokoju zabiegowym, też po przyjęciu. Ja tak myślałam, zeby samej się ogolić, ale wiem kidy mi przyjdzie rodzić? A jak do tego zau zarosne i trzeba będzie powtórzyć? W smym dniu porodu, to jakoś sie nie widze z golarką w ręku, bo peni co mnie skurcz chwyci, to sie zatnę, ptzynajmniej tego sie obawiam,ze do tego moze dojść. A nie wyobrażam sobie pocieta jeszcze jechhać na porodówkę. Chociaż w sumie wołałabym to zrobić sama. Szczrze mówiac, to jeśli o "wewnętrzne partie", to golę je na wyczucie, z lusterkami miałam tylko wiecej kłopotów. Lusterka uzywam tylko do okiełzania "frontowej części"...I w sumie nieźle mi to wychodzi. Jak idę na "wyczucie" to ani razu sie nie zacięłam, a jak "szlałam z lusterkiem" to pływałam we własnej krwi. W sumie to nie wiem. Za 2 tyg mam znowu wizyte, więc trzeba sie będzie znowu "ochedorzyć", a kto wie, może potem juz urodzę? Nie wime, serio nie wiem. Chyba się spytam mojej ginki ja lepiej.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-23, 21:38   #381
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny normalnie pekam ze smiechu przez Was ... chodzi o to golenie oczywiscie . Ja sie przed ostatnią wizytą u ginki tak pochlastałam ze normalnie rzeź (ostra żyleta była ) a do tego wycięłam sobie taki "wzorek" ze zaden fryzjer by takiemu zadaniu nie sprostał . Dlatego przed porodem ogoli mnie moj TZ - juz sie pomału wprawia na moich kulasach, a od pewnego czasu obcina mi też pazury w nogach - jak romantycznie ... Wole zeby on to zrobił niz obca baba tępą żyletą wielorazowego użytku...

Oliwka
Stary 2006-01-24, 07:39   #382
ma-li-na
Zadomowienie

rany dziewczyny ale wy se zycie utrudniacie ja od 4 tygodni stosuje krem Veet takie golenie stracza na ok 10dni wiec na poczatku kazdego tc tobie depilacje i mam spkooj w zadnym wypadku nie wyobrazam sobie zeby mnie goliła jakas obca baba! jest jeszcze jedno rozwiazanie 2tyg przed terminem mozecie uzyc plastroow z woskiem do miejsc intymnych<cena 20zł>troche boli ale spokooj na 4tygodnie ja sie chyba na to zdecyduje

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-24, 09:15   #383
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja mam zamiar ogolić się w domu . Jak pomyśle, że miałaby to robić jakaś baba z "brzytwą" to mnie wzdryga . Nad wanną mam duże lustro więc jakoś daje rade, z nogami to jest rzeczywiście duży problem no i mój TŻ z góry mi zapowiedział, że w tej sprawie mi nie pomoże .
Stary 2006-01-24, 10:16   #384
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez płatek1
Ja mam zamiar ogolić się w domu . Jak pomyśle, że miałaby to robić jakaś baba z "brzytwą" to mnie wzdryga . Nad wanną mam duże lustro więc jakoś daje rade, z nogami to jest rzeczywiście duży problem no i mój TŻ z góry mi zapowiedział, że w tej sprawie mi nie pomoże .
Ja już myślałam że mój TŻ to jakiś nienormalny. No bo niby co to takiego ogolić? Nie rozumiem zupełnie.
Stary 2006-01-24, 10:26   #385
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Ja niestety nie mogę uzywać zadnych kremów do depilacji, bo mam na cos co w nich jest straszne uczulenie. kiedys jak sobie tym łydki posmarowałam to po paru godzinach wyglądałam jakby mi je ktoś deską z gwoździem obił, albo stado os pożądliło!!!! nie wspomnę o tym jak to sedziało! Wole nie mysleć co by mi bylo gdybym posmarowała sobie tym okolice bikini labo, idąc głębiej....o Boże, juz mi słabo na samo wspomnienie! Ja chyba też ogole sie sama, choć powiem szczerze, że tego zabiegu wcale tak źle nie wpominam, a juz takowy miałam.Położna była bardzo ok. nie zacięla mnie , była wrecz delikatna i zrobił to tak szybko, że nie zdążyłam sie połapać, kiedy zaczęła. No zobaczę.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-24, 11:21   #386
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Uwaga Dziewczyny ćwiczymy nasze szare komórki! Mam dla Was zadanie iscie logistyczne! Pytałam w aptece o te podkłady z Belli, są podobno sprzedswane w sztukach, i teraz uwaga....:
1. ile sztuk kupujecie? a jesli są pakowane , to ile opakowań?
2. Czy macie zamiar kupować juz na potem, do domu podpaski? Jeśli tak to jakie? Ja myśłałam o Belli, bo są zrobione z prawdziwej bawełny (polecała mi je położna, jak byłam na ginekologii, 1,5 roku temu), ale juz nie tych najwiekszych, tylko, zwyczajnych, bo mają w asortymencie nawet te cienkie. Zresztą, zanim zasłam w ciaże, bardzo je lubiłam, bo w przeciwienstwie do Always nie odparzały.
3. Lignina - myslicie że moze się przydać? Albo np. takie podkłady pooperacyjne?
4. Co z naszym biednym kroczem?! Ja nie wiem co kupować? Kupiłam juz nadmanganian potasu(tzw. fiolet), bo tego też sie uzywa do pielęgnacji pępuszka ( super działa, pamiętam jak mojego brata tym smarowali, kikut odpadł mu w expresowym tempie), ale zastanawiam się nad kora dębu i Tnatum Rosa. Moja mama mówi, ze kora debu jest super, dlatgo ja chyba kupie wszystko. A! I są jeszcze takie specjalne homeopatyczne tabletki Arnica Montana, firmy Boiron. Jakie są wasze typy?
5. Pampersy - Jumbo pack 98 szt. na poczatek wystarczy?

Dobra jak mi sie jeszcze cos przypomni, to nie omieszkam dać o tym znać!
Buźka!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-24, 11:36   #387
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

jeszcze jedno. Chciałam kupic szampon i płyn do kąpieli z Linomagu, ale jest na nich napisane, ze od 1 miesiaca życia. Może Wam siet owyda głupie, ale czy to znaczy, że od samego urodzenia, czy dopiero jak dziecko skonczy 1 miesiac? Bo na niekótrych piszą np.: od 1 dnia życia, więc chyba różnica jest? Co Wy na to?

FILIPEK

MADZIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-24, 11:37   #388
kasiulka
Zakorzenienie

No to ja pierwsza, przyda mi sie troche wysilic szare komorki bo zupełnie zanikną
1. podklady Belli - ja kupie 2 paczki (czyli w sumie 20 szt.) na najwieksze krwawienie, jakby co maz mi dokupi, albo nawet sama (w szpitalu jest apteka).
2. Osobiscie do Alwaysów nic nie mam, ale pewnie tez kupie Belle bo jednak troche tansza - generalnie kupie te wieksze, tzw. "na noc", no chyba ze nie bede mocno krwawic (oby)
3. Po co lignina? Kruszy sie jak diabli, jakos nie widze zastosowania ale moze mnie oświecicie
4. Na krocze najlepiej jakąś maśc, bo te kory dębu i inne to dla mnie za dużo zabawy - trzeba parzyć, studzic, rozpuszczac w wodzie. Znajoma polecała tzw. balsam Szostakowskiego (z apteki), ponoc błyskawicznie jej sie po tym wszystko wygoiło. Jeszcze zapytam lekarza.
W homeopatie całkowicie nie wierze, w życiu mi zaden homeopatyczny lek nie pomogł, dla mnie to zwykłe placebo.
5. Pampersy - ten Jumbo Pack powinien starczyc na jakis tydzien -10 dni, z tego co sie orientowałam dzidzius brudzi srednio 10 pieluch dziennie. Tez kupie jeden, dla przetestowania, choc słyszałam ze Pampersy jednak są najlepsze, ale inne pewnie tez przetestuje.
A jak juz jestesmy przy pieluchach to mam pytanko. Czy Pampers produkuje pieluszki z wycięciem na pępek? Nigdzie takich nie widzialam a jakies firmy na pewno robią.

Oliwka
Stary 2006-01-24, 11:44   #389
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meme
jeszcze jedno. Chciałam kupic szampon i płyn do kąpieli z Linomagu, ale jest na nich napisane, ze od 1 miesiaca życia. Może Wam siet owyda głupie, ale czy to znaczy, że od samego urodzenia, czy dopiero jak dziecko skonczy 1 miesiac? Bo na niekótrych piszą np.: od 1 dnia życia, więc chyba różnica jest? Co Wy na to?

Sama nie wiem jak to jest, ale ja szamponu bede używac dopiero jak dzidzia skonczy faze noworodkową, czyli po ukonczeniu 1 miesiaca. Tak nam połozna radzila, noworodkom wystaczy myc łepek delikatnym mydełkiem .
W ogole to wyznaje zasade ze im mniej roznych kosmetykow tym lepiej. Myc bede mydełkiem, płyn do kapieli może pozniej. Zastanawiam sie tylko czy dzidziusia lepiej po kąpieli naoliwic czy nakremować.... jak myslicie?

Oliwka
Stary 2006-01-24, 11:47   #390
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

To jedziemy od poczatku

1. kupiłam narazie jakiś super duże podpaski Belli ale to nie są chyba te "poprodowe". Musze się zapytać w aptece, jeśli będą na sztuki to nie wiem: chyba 20 na sam początek a jakby co to się męża do apteki wyśle i tyle. Zresztą u nas w szpitalu dają więc to i tak już jest zakup na potem. Do szpitala chyba wezme tylko ta paczke co kupiłam, tak na wszelki wypadek.
2. lignine chyba sobie daruje
3. na krocze - Tantum Rosa, podobno pomaga też zwykły Rivanol, w czwartek podpytam gina co jeszcze ewentualnie. Zreszta sam mówił że mi powie w co mam się zaopatrzyć. Jak będe wiedzieć to się podziele wiadomościami.
4. z pampersami dokładnie tak zrobiłam, mam paczke 98 sztuk na początek będzie ok nie chce robić zapasów bo to bez sensu, niech się okaże że mi nie odpowiadają i będe się dłużej męczyć. Dużo osób na pampersy narzeka więc tym bardziej.

Kochane a w takim razie co na brodawki oprócz wytworów własnych czyli mleka, liści kapusty i maści Bepanthen. Ja innych alternatyw nie znam a wiedząc jakie mam wrażliwe piersi to już się boje i mysle czy tu się znieczulić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości