|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Basen, a zbędne kilogramy!!!Pływanie-Czy to działa?
Jak na spowiedzi- nic do dzisiaj nie robiłam.trochę lenistwo, trochę inne powody.
I wczoraj wciągnęłam 2 kawałki pizzy i 2 browarki:P- ech, życie....i zeżarłam 1całą czekoladę ![]() ![]() Naa szczęście skolioza dała mi porządnie w kość i mimo złej pogody poszłam na basen ![]() Troszkę muszę się fizycznie oszczędzać, ale 20 nie szybkich długości na basenie, 4x plecki i 1długość z deską- próbuję nauczyć się kraulem, ale marnie mi to idzie ![]() ![]() ![]() ![]() Nie miałam poęcia, że pisanie na forum systematycznie jak w dzienniczku tak mnie będzie podnosić na duchu ![]() Aaa i jeszcze jedno- niesamowicie pływa się na basenie w deszczowy dzień ![]() Na razie się nie poddaję. I tak sobie dumałam- a co jakby tak mniej na tym basenie rączkmi a więcej z tą piankową dechą- może by pomogło uniknąć efekt figury atletki? ![]()
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Heh- sobie sama piszę prawie... wgląda na to, że wątek umarł śmiercią naturalną...
To nic- ktoś się w końcu napatoczy. Dzisiaj 20 min orbitrek 20x długość basenu- krytą żabką 10x na plecach 5x łamanym kraulem bo się dopiero uczę ![]() 2 tygodnie temu zaczęłam. Waga jest nadal ta sama (czasem waha się pomiędzy 62kg/63,5 kg) więc ustalmy, że ogólnie się nie zmieniła, ale... luby upiera się, że coś mniejsza jestem i ja nie tyle widzę mniejszość jeszcze, co delikatnie mięśnie ciała zaczynają się zarysowywać...noo na początek tyle mi wystarczy ![]()
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko czytam i zazdroszczę samozaparcia
![]() ![]() Z moim słomianym zapałem daleko nie zajdę...
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
Też tak sobie czytam i myślę że dobrze by było ruszyć w końcu tyłek z fotela, przestać obrastać tłuszczem i ruszyć na basen w końcu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Dawniej, gdy pływałam ok. 3 razy w tygodniu rzeczywiście bylam szczuplejsza. Polecam kraul - spala się najwięcej kalorii i grzbietowy - nie męczy kręgosłupa. Pływanie to świetny sport, który naprawdę, co wiem z autopsji, może pomóc na gubienie kalorii! Ja byłam bez żadnej diety, bo nie potrzebowałam jej, miałam wagę w porządku, a tylko plywałam i rzeczywiście trochę zeszczuplałam. A co dopiero jeśli ktoś weźmie się za pływanie z dietą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Halo!! Dołączam sie do klubu pływaczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
Dziś w końcu się wybrałam
![]() ![]()
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
ja się zawsze gubię w tym liczeniu i po pół godzinie już nie liczę, bo mi się myli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
oj widzę, że tu chyba malo osób pływa, a szkoda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Ja chcąc nie chcąc powinnam chodzić ze względu na kręgosłup.
![]() Ale nie wiem czy to będzie dobre bo pływam "żabką" ale mimo to tyłek i odcinek krzyżowy leci mi w dół i to na pewno nie jest prawidłowa żabka ![]()
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Ja mam skoliozę i na rehab. powiedziano mi, że powinnam pływać żabką krytą albo kraulem. .. Ja specjalista nie jestem, ale odkąd pływam to mniej mnie boli kręgosłup.
Przepraszam, że opuściłam się w pisaniu- wszystko zanotowane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
Mam problemy z lędźwiowym odcinkiem kręgosłupa. Po kilku wizytach na basenie od razu się poprawiło. Jakby mniej boli i w ogóle się nie daje we znaki. Myślę, że to dzięki mięśniom grzbietu które jednak u mnie istnieją - to Ci niespodzianka. Teraz one dźwigają mój ciężar;p
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tzw. "wklęsłe plecy" i podczas żabki czuje jak te plecy są własnie wklęśnięte, po prostu tak jakbym wypinała tyłek bardziej
![]()
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
basen na pewno na kręgosłup jest dobry, trzeba tylko wybrać odpowiedni styl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
No dobra- miało być systematycznie
Co do posiłków to nawet nie będę pisać. Średnio 5x na tydzień dziabam coś słodkiego- ciastko, czy coś w tym stylu do popołudniowej kawy. Nadal nie jem ziemniaków i sosów, ale za to pizzę haha ![]() Ostatnio pisałam 21czerwca, co ile. No i lećmy dalej- 22.06 20 min orbitrek 20 x żabka 10 x na plecach- dla odpoczynku- pomalutku 5x tym moim łamanym kraulem 24.06- nie basenik a spacer- łącznie ok 7km 25.06 20 min na orbitreku- 160kcal dodałam 10 min na rowerku 60kcal BASEN 20żabka 10 plecy 10żabka mieszana z kraulem 27.06 orbitrek 20 min- 205kcal rowerek-10 min - 70kcal BASEn 20żabka 10 plecy 10 żabka+kraul 1.07- dzisiaj orbitrek 20 min 205kcal rowerek 10 min- 70kcal BASEN 20 żabka 10 lecy 10 mieszane style Jeszcze kilka dni i zrobię bilans miesięczny- jakie zmiany zaszły ![]() ![]() Nie mam czasu częściej chodzić, ale i tak są efekty, a nie chcę całego wolnego czasu poświęcać na basen- pomalutku zleci co powinno. Jak na razie cellulit góruje, tłuszczyk faluje- walczy, walczy i pupa zamiast wyglądać jak ładną zgrabna pupa- wygląda bardziej na styl płąskodupia- haha- gdzieś to wyczytałam na jakimś forum dla sportowców ![]()
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
ciciek, kurczę zmotywowałaś mnie!
![]() Od jutra chodzę co rano na basen! I nie ma przeproś. ![]()
![]() |
![]() |
#377 |
Przyczajenie
|
Z pewnością nie zaszkodzi
![]() Pozdrawiam, lagenko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Lavi- 3mam kciuki
![]() mnie od ok 5dni baaardzo kolana bolą. bardzo. pracuję w domu spokojnej starości, więc średnio6h dziennie na nogach plus silka 30 min- takiego wycisku, że kapie z nosa i ten basenik. od tego tygodnia odpuszczam silke- za bardzo kolana obciąża ![]()
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
04.07.12- odstawiam silownie bo kolana mi siadły-( niesamowicie mnie bolały- ćwiczyłam interwałem- czy jak to się pisze-) a znam siebie- nie będę umiała spokojnie sobie ćwiczyć- lightowo- tylko dla rozruszania się...
w zamian przepłynęłam 30 min na basenie- wyszło 40x, 30 min przerwy, i znowu jak zwykle 40x- 20 żabką i kolejne 20 mieszałam sobie żabka i plecy dla odpoczynku. łącznie 80x. Ale, ale- mieszkam za granicą- długość basenu jest inna niż w PL- 16,7m. Wiec niech nikt sobie nie myśli, że ze mnie taki gigant ![]() Ogólny bilans po miesiącu ćwiczeń -waga 0,5kg mniej- liczyłam na więcej, ale szczerze- odpuszczam ukierunkowywać się na wagę. Jeżeli chodzi o ciało to naprawdę zmniejszyło swoją objętość- baardzo. po prostu moja tkanka tłuszczowa znika, a na jej miejscu buduje się mięśniowa- a ta więcej waży ![]() - ćwiczę średnio 3x w tygodniu. - jeżeli chodzi o posiłki- staram się unikać jedzenia ziemniaków, czasem zdarzy się ryż...Unikam jak najczęściej sosów. średnio 5x w miesiącu jem pizzę wieczorem i piję piwko, drineczek- żyję normalnie, odżywiam normalnie i nie żałuję sobie ![]() ![]()
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Na wagę nie ma co patrzeć ważne, ciałka ubywa
![]() I gratuluje takich postępów! U mnie jak na złość, kiedy ja mam/miałam jakąkolwiek motywacje do ruszania się to mi zamknęli basen bo coś robią ![]()
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
Dzięki. To puść sobie jakiś fajny filmek i nogami pomachaj
![]() ![]() Przeglądam strony z tym bólem kolan... no i ogólnie- sio z siłownią i tylko basen... piszą też, żeby żabkę odpuścić, a inni piszą, że to bzdura... nie wiem...kraulem uczę się... no zacznę od rzucenia silki- ew. rowerek na lekkim programie...taki na rozgrzewkę- polecają, ale bez obciążeń- tak żeby kolana lekko rozruszać...Kurczę szkoda mi tego orbitreku... no nic- za 2,3 mies zacznę znowu- może będę silniejsza i organizm sobie poradzi ![]()
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Ty kolona a ja kręgosłup. Nawet przy jodze czasami mnie boli
![]()
Edytowane przez Lavi92 Czas edycji: 2012-07-06 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
jak boli to znaczy, że trzeba zacząć delikatnie- wcale mi się to nie podoba... ale żeby się do reszty nie poskładać, pewnie musimy się dostosować
![]() ![]()
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Ja bym tak sobie skromnie chciała dołączyć
![]() Pływam regularnie dopiero miesiąc, niestety od naprawdę niedawna pływam żabką tak, żeby mnie kark ani kręgosłup nie bolał, ale za to bardzo mocno to polubiłam. Co więcej, w moich naprawdę bardzo słabych ramionach pojawiły się spore mięśnie, których przedtem nie byłam w stanie zauważyć ![]() ![]() ![]() ![]() Tak, że witam dziewczęta ![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
ooo widzę, że tu wiecej fanek Ewy Chodakowskiej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
dzisiaj 80x/55 min ( 5min krócej niż ostatnio)
![]() 75x żabką 5xna plecach
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję efektów!!
Jeśli to kogoś zachęci - kiedy pływałam kilka razy w tygodniu parę lat temu, moje nogi z natury w kształcie O zdawały się trochę prostsze - chyba dzięki wyćwiczeniu mięśni łydek (co nie udawało się przy innych ćwiczeniach). Super sprawa, ja chcę znów! Dzięki temu wątkowi czuję się zmotywowana -dzięki ![]() ![]() Pływam żabką i na plecach, kraulem po 1 basenie nie mam siły ruszyć ręką a innymi stylami bez problemu 60 (zajmuje to ok. 70 minut) - więc chyba lepiej mniej intensywnie a dłużej, prawda?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Długo, długo wychodzi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
ja też jeszcze skalpel, ale dzisiaj zrobię pierwszego killera, a pozniej będę robić je na zmianę + wolna niedziela, chyba, że jutro nie dam rady ruszyć ręką ani nogą...a od jutra otwierają znowu mój basen!! Hurra!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Myślałam, że będzie mało ludzi, a tu taki klops
![]() 70 minut walki z samą sobą, nadal uczę się oddychać poprawnie, płynąc żabką. Jeszcze dzisiaj tylko skalpel i plan na dziś wykonany ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.