![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie dorosłam do używania kremów z filtrami
![]() Przeczytałam wiele wątków, artykułów i recenzji na ten temat ale mam pytanie. Czy mogę używać dwóch blokerów, czy nie będą się gryzły? Mam suchą cerę i zdecydowałam się (po przeczytaniu kwc) na Anthelios Fluid Extreme SPF 60 (lub BioDerma, Photoderm MAX Fluide SPF 100). Jednak jestem strasznym bladziochem i dodatkowy wybielacz jest mi zbędny więc wymyśliłam sobie ze na to nakładałabym SVR 50 tonującą (kolor odpowiedni, ładnie wygląda na mej buzi ![]() Boje sie tylko, że wydam niepotrzebnie pieniadze a na twarzy zrobię sobie niezłą papkę ![]() p.s. po przeczytaniu recenzji na kwc zgłupiałam, bioderma 100 czy antoś 60 jest lepszy dla suchej cery? p.s. podkładów (fluidów) nie zamierzam stosować więc tu nie mam problemu ![]() juz sie dowiedziałam, najlepiej mieszać filtry z tych samych firm, no i jestem w kropce. Wybierajac filtr można naprawdę oszaleć ![]() Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-02-16 o 00:56 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Cytat:
![]() Fantastycznie!!! ![]() Co prawda pozostaje jeszcze sprawa składników ziemi gryzących się z filtrami (wiem, wiem na Avene!), ale nie można mieć wszystkiego. Ziemia aplikowana w ten sposób starczy mi chyba na lata całe!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
Dziś rano pierwszy raz nałożyłam na swój pychol Biodermę Photoderm MAX Creme SPF 100. Odmierzyłam 2 ml, nałożyłam na twarz i zaczełam delikatnie wmasowywać, zeby się wchłonęła. I zaczął się koszmar. Zwałkowała mi się strasznie, cała byłam w takich białych kłakach. Zaczełam delikatnie rozcierać i wklepywać te kłączki i nic. Powstawały jeszcze większe. A tak mi pasowała konsystencja tej Biodermy. Dobrze, ze to była tylko próbka.
Pomóżcie co mam zrobić, zeby ta Bioderma sie na mnie nie wałkowała (zostało mi jeszcze troche tej próbki) lub co innego nie będzie się na mnie wałkowało? Pozdrawiam ![]() ![]()
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za ten post - ja chcialam kupic 100-tke na lato. Jak z konsystencja biodermy? Tłusta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Alchemiczko ta Bioderma już taka jest
![]() ![]() Agatko niestety z filtrami nie ma tak lekko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba tylko w przypadku tej Biodermy wystąpiło to wałkowanie, bynajmniej nic sobie takigo w przypadku innych filtrów nie przypominam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj po raz kolejny użyłam Biodermę SPF100 fluid. Zdobyłam pełnowymiarowe opakowanie
![]() ![]() Mam jednak dylemat, przeglądałam BU i nadal nie wiem co z pudrami. Jak mogę się dowiedzieć, czy filtr będzie mi się gryzł z pudrem Rimmel'a stay matte? Nakładam po ok 30 minutach... |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
Beoneself zerknij do tego wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=74149 po prostu trzeba czytać składy ![]() a jak u ciebie sprawuje się ten iwostin pod filtrem? też chciałam jeszcze coś na naczynka, ale nie wiem, czy tyle warstw to nie będzie zbyt dużo dla mojej tłustej skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Avene pomarańczowa jest bezpieczniejsza, można po niej się pudrować talkowymi pudrami. Najlepiej przed nałożeniem pudru dobrze się naskrobiuj, to zaizoluje trochę filtr od tych niekorzystnych składników (jednak mimo skrobii, pudry osłabiają ochronę - zródło wiadomości - BU of course! Byłam dziś na próbkowych łowach, ale niestety ![]() Panie w aptekach są jednak optymistkami jeśli chodzi o słoneczne próbki - idzie wiosna mówią, może dystrybutorzy wreszcie czymś sypną do aptek. Na razie bieda, bieda. Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-02-16 o 20:03 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
No ale właśnie nie mogę sie naskrobiować, bo mnie strasznie skrobia wysusza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
L_V : jak się wg Ciebie ma mleczko Avene 50, do emulsji 50 też Avene? Chodzi mi o tłustość i wchłanianie, bo o porównanie kosztów nie ma co pytać, lotion 2 razy tanszy patrząc na pojemność... Właśnie dlatego się zastanawiam nad nim. Emulsję znam z próbki, a lotionu nie. Na KWC znalazłam opinię, że niewiele się różnią od siebie. W takim przypadku przepłacanie byłoby bez sensu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Gość
|
Rhiannon, chociaż nie jestem L-V, to napiszę, co ja myślę. Na początku byłam zachwycona mleczkiem, nawet lepiej mi się wchłaniało (emulsja zostawał między brwiami), taki sam poziom świecenia/nieświecenia, ale po trzech tygodniach używania musiałam ją odstawić: jednak nie mogę stosować produktów do ciała przy oczach. Tak samo mam teraz z mleczkiem Avene spf40. Skład niby ten sam, ale jednak widocznie coś mi drażni oczy, może inne proporcje? Więc na razie kupię sobie od oczy ten mały Avene do okolic wrażliwych, tylko on ma filtry mineralne, więc kiepska sprawa z mazidłami kosmetycznymi
![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nałożę Biodermę, a po pół godzinie wcześniej wpominany puder Stay Matte, to jak on się pogryzie z Parsolem, to przestaje chronić wogóle? Czy zmniejsza się ochrona tylko w pewnym stopniu? Z tego co się orientuje, to parsol nie jest jedynym 'filtrem' z Biodermie, więc z reszta wszystko w porządku? Zamotałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
No ja też się czuję jeszcze zamotana w tym temacie i dlatego jeszcze sama nie kombinuję i ślepo trzymam się pewnych wytycznych. Jak Basia pisze, że talk czy inne składniki podkładów źle wpływają na stabilność filtra to jej wierzę i ufam
![]() ![]() Możliwe, że ten puder nie zniszczy tak do końca filtrowych właściwości Biodermy, ale ja w takim wypadku wolałabym nie ryzykować. |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Ja już pisałam wczesniej w miarę dobry duet to L'oreal Transcluide - sypki i filtry,albo najpierw nakładamy skrobię a na to dopiero puder ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję Wam za pomoc
![]() ![]() Jutro będę poszukiwać skrobii kukurydzianej, w nadziei, że mnie po niej nie wysuszy. Puder stosuję jedynie ze względu na matowienie. Znacie jeszcze jakieś konkretne pudry, które z powodzeniem można łączyć z filtrami? |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
- Puder rozświetlający do twarzy - sypki Sally Hansen - Rozświetlający do twarzy ![]() Nu Skin - Finishing Powder Edytowane przez Paula07 Czas edycji: 2006-02-17 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jest to jednak uciazliwie i nie zawsze mozna znalezc czas na te "kilka minut" dlatego mimo wszystkich zalet biodermy chyba z niej zrezygnuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialas ktorys z nich moze? ![]() O pudrze Hauschki myslalam calkiem niedawno ![]() ![]() Z drugiej strony mam swoje ulubione pudry i przeraza mnie ta cala komplikacja ze stosowaniem filtrow,zniecheca mnie to coraz bardziej dlatego,ze wiekszosc ulubionych kosmetykow musialabym odstawic i wcale mi sie to nie podoba.Pojawia sie we mnie bunt ![]() Wychwalana emulsja Avene zrobila dobre wrazenie,wszystko bylo pozornie super ale....wysypalo mnie po niej straszliwie ![]() Avene w kremie 60 o takim lososiowym kolorze jest zbyt tlusta ale na warunki domowe ok wiec przezyje ![]() Zadowolona jest tez z Vichy Capital Soleil 60+,podoba mi sie szczegolnie to jak przyjmuje go moja cera. Tyle moich wrazen ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=1229 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=1228
![]() |
#386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś za to testuję Biodermę 100tkę fliud i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Nie zwałkowała się, wchłonęła się bardzo ładnie, choć dalej świeciłam się jak zarówka. Potem przypudrowałam się skrobią i jestem zadowolona z wyglądu ![]() ![]()
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam na KWC przyjazny filtrom Sally Hansen...
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12875 Tylko gdzie kupić te wszystkie beztalkowe cuda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.