Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-05, 00:17   #361
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

A my dzis zaskakująco inaczej bo o 1 karmienie. Przebralam jej pampersa bo przy mnie narobila dużo i byl taki ryk ze bylam pewna ze nie dam rady jej znów uśpić.ale łatwo w miare poszło, ciekawi mnie ile pośpi teraz.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 02:07   #362
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Tabaska podobno pomaranczowe to jeden wielki badziew. Duzo znajomych probowalo i nieee...to nie to. Ale cena kusi. Slyszalam nawet ze pomaranczowe pampersy zotaly wyprodukowane z ukierunkowaniem na biedne panstwa europy Ja tam przeliczylam i zostaje na bialych, nie ma az takiej tragedi bo maly zuzywa 7 pampkow na dobe a jest pewnosc ze nie uczula i nie przeciekna.

Sunshine no wyjasnila Danika, co nie zmienia faktu ze jakies to dziwne "okreslenie" na dziecko

Musialam moje dziecko wybudzic o 2:20 bo maz wstawal i sie obudzilam. Dotknelam cyce a one jak kamienie. No ale profilaktycznie wypilam wczoraj 2 femaltikery no i masz babo placek. Chcialam sobie odciagnac z obu ale jak zobaczylam ze to juz 6h malego bez jedzenia to pewnie by sie obudzil zaraz. A tak to mam 3h spokoju conajmniej. Wiec mu bufet przyspieszylam i jadl na spiaco bez cyrkow i jaka ulga dla mnie

Szkoda mi tego mojego chlopa ze musial jechac na ta gielde. Nie dosc ze po calym 6 dniowym tygodniu pracy to jeszcze w nocy plus niedziela... bedzie zajechany a juz nie chce myslec jak sie czuje zostawiajac malego

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 02:12   #363
niulka_1985
Zadomowienie

Sunshine, u nas skutki mieszanego karmienia były identyczne.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 02:18   #364
MaLoS
Rozeznanie

Sunshine-- tez intrygowała mnie ta Krupa, ale juz wszystko wiadomo nie znamy tego określenia w Wlkp

Patulinka--- rób co uważasz za słuszne, kieruj sie swoim instynktem

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie postaram sie wskoczyć w wątek

Szanowny pan Adam po nocnej kolacji właśnie zasnął ślicznie w swoim woombie.. Ostatnie dni tego cudownego wynalazku, bo wyrasta z niego w oczach musze przyznać, ze u nas bardzo sie sprawdziło i zastanawiam sie czy kupić kolejny rozmiar 6-9 kg 🤔

Drzemki w dzień--- u nas są ok 3-4 drzemki po godzinie coś takiego zawsze w tym czasie włączam motorek i szybko robię co jest do roboty

Pampersy 3--- czas na nie, ale podobnie jak Kejka mam zapas dwójek ok 70 szt, wiec cześciej przewijam na noc zakładam Premium, są zdecydowanie chłonniejsze

Seksy--- nie wiem czy temat juz przerabiałyście na wątku wcześniej... Jak u Was? My cos tam próbujemy, dopóki lekarz nie dał mi w poniedziałek zielonego światła to miałam totalna blokadę, ale teraz w sumie tez jakoś czuje dyskomfort czy u Was było od razu tak jak przed ciąża?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 03:27   #365
lulka19
Zakorzenienie

Moje dziecko spało od 21:30 do 4 rano. Super

Seksy u nas dopiero wczoraj coś było, i było identycznie jak przed ciążą Ale ja po CC jestem.

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-06-05 o 03:29
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 06:16   #366
velika
Winter is coming

U mnie jeszcze bez seksow, w pt minęło 6 Tyg i we wtorek mam gina. Musi mi tabsy przepisać, bez tabsow żadnego seksu!
Wczoraj zostawiłam mała z moją mamą i pojechałam na 2 H na urodziny kumpla, na szczęście spala jak zabita. Mogłam nawet dłużej zostać bo obudziła się o 1 dopiero, no ale ja nie lubię być trzrxwa na imprezach i w sumie to mi się nie chciało heh
A spala dziś jak anioł! Same śpimy a chłop w jej pokoju na podłodze bo pił wódkę 😊 pierwszy raz się napil tak konkret od narodzin, niech się cieszy heh

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 06:39   #367
akinomka03
Rozeznanie

Patulinka
Kciuki za laktacje :-*

HappyGirl
U mnie to samo z butla :-\ i moja to często co godz, półtorej cyca wola,szanse na wyjscie marne.

Milena spała 8,5 godz ;-) obudzilam ja bo cyce mało nie eksplodowaly :-P super że w nocy tak śpi ale w dzień d.upa bo śpi raz góra dwa po ok 30 minut a tak to kilka drzemek najczesciej przy cycu po 10 minut, nic nie moge zrobic.

Jedziemy dziś pierwszy raz w dłuższą droge- ponad 30 km. Ciekawe jak Milena będzie się zachowywać, ostatnio w drodze do przychodni jak jechaliśmy to było ok choć minę miała niepewna ;-) jak tylko stawalismy np na światłach płakała.

Seks
U mnie nic, jutro mam wizytę u gin. (Swoja droga ciekawe czy Milena pociagnie butlę czy bedzie płacz za cycem) Póki co jakoś mnie nie ciągnie, wieczorami jak mała zasypia, szybki prysznic i padam.

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-06-05 o 06:40
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-05, 06:59   #368
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Seksy - nadal czuje dyskomfort ale nie jest to mocny bol, na pewno nie jest jak przed ciaza a to juz ponad 2 miesiące

Pampki pomarańczowe - rozkminilam - nie maja elastycznych zapiec, bedziemy testować, raczej będę zakłada na noc gdy maly aż tak dużo sie nie rusza i najpewniej wiecej ich nie kupie, zostaje przy zielonych!

Akinomk super ze tak Ci w nocy przesypia
Stary 2016-06-05, 10:11   #369
Kayira
Zakorzenienie

Witam

Velika ja tez we wtorek do gina

Seksy.. moj dalej napalony... ja ochoty nie mam...
Zobaczymy jak bedzie po wizycie. Choc wlasnie po cc pewnie nic sie nie zmieni...

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 10:56   #370
Polinezyjka
Zakorzenienie

Smaki

Macie jakies smaki? Ja mam tala chcice na szpinak ze jem go codziennie! I dzis nie mam wiec chyba bede lecieć do sklepu bo oszaleje jak nie zjem 8-) musi mi czegos brakować pewnie:P
21 tc córeczka
Stary 2016-06-05, 11:29   #371
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Smaki

Macie jakies smaki? Ja mam tala chcice na szpinak ze jem go codziennie! I dzis nie mam wiec chyba bede lecieć do sklepu bo oszaleje jak nie zjem 8-) musi mi czegos brakować pewnie:P
to nie wiem czego mi brakuje, bo wpierniczam słodkie..
no nie mogę wytrzymać bez...
próbowałam się oszukać owocami - nic, jogurtami/serkami - nic...nosz kurva...

Mikołaj <3
Stary 2016-06-05, 11:42   #372
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Mam to samo, milka 300g wchodzi bez problemu...
Stary 2016-06-05, 11:43   #373
niulka_1985
Zadomowienie

Dziś upał, ubralam małego w rampersa, a teściowa zaczęła swoją śpiewkę, że mu zimno, trzeba go grubej ubrać, a jak nie to kocem opatuchać

Stary 2016-06-05, 11:43   #374
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
to nie wiem czego mi brakuje, bo wpierniczam słodkie..
no nie mogę wytrzymać bez...
próbowałam się oszukać owocami - nic, jogurtami/serkami - nic...nosz kurva...
Nom, ja tak samo. Wczoraj na kolację chleb z nutellą, i do tego M&M do filmu...

ja się lenię na ogródku z książką, i grzecznym śpiącym Bartkiem w wózku. To jest zycie

Boję się, że za dużo mi śpi ostatnio. Całe noce, i tyyyle godzin w ciągu dnia.
Stary 2016-06-05, 12:43   #375
velika
Winter is coming

Kejka to słodkie to na produkcję mleka, więc jedz ile wlezie 😅 przynajmniej ja tak to sobie tlumacze bo też wpierniczam słodycze jak psychiczna.
U mnie też się upał zrobił, mała leży na dworze w cieniutkiej kiecce na ramiaczkach. Niulka masakra w taki upał pod kocem,niech się sama w koc zawinie. Ja teraz używam tylko pieluszek bambusowych do przykrycia, i w dzień i w nocy, super sa

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-06-05 o 12:45
Stary 2016-06-05, 14:06   #376
Martinixxx
Zadomowienie

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego moje dziecko nie chce ssać mimo że mam mleko ( sika mu po oczach jak nadusze ) drze się jak opętany, zjada sobie piątki a cyc jest bee.😢 dostanie trochę mleka w butli na pierwszy głód jest jeszcze gorzej.

Poszłam do kościoła, tz nakarmil i uśpił we wózku i poszedł z dziećmi w moją stronę. Po kościołem młody się obudził i zaczął drzec. Od razu wiedziałam, że to moje😎 wyszłam wzięłam i do cyca ( w kiblu ,bo miałam kiecke całościową ) na deser zrobił kupę 🙈 Już 3 raz może takie coś łodwalil. Skubany czuje jak się bufet oddala.

Pampki pomaranczowe tragiczne. Szkoda kasy, wyglądają jak odwlok, nawet na sucho.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 14:21   #377
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziś upał, ubralam małego w rampersa, a teściowa zaczęła swoją śpiewkę, że mu zimno, trzeba go grubej ubrać, a jak nie to kocem opatuchać

Niech sie sama kocem nakryje. U mnie 35 stopni na dworze w cieniu i jechalam z malym do rodzicow na obiad to go po 100 m rozebralam do golasa+ pampers

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Kejka to słodkie to na produkcję mleka, więc jedz ile wlezie przynajmniej ja tak to sobie tlumacze bo też wpierniczam słodycze jak psychiczna.
U mnie też się upał zrobił, mała leży na dworze w cieniutkiej kiecce na ramiaczkach. Niulka masakra w taki upał pod kocem,niech się sama w koc zawinie. Ja teraz używam tylko pieluszek bambusowych do przykrycia, i w dzień i w nocy, super sa

Jakie masz pieluszki bambusowe? Dejjj linka mam 2 ale potrzeba mi jeszcze ze 2 a nie chce takich samych
Z tymi slodyczami dobrze gadasz

Martinixx skok wg mnie. U mnie od dwoch dni to samo. Ale zapodaje smoka i jak zasne to na spika je normalnie

Mikołaj <3
Stary 2016-06-05, 14:34   #378
Martinixxx
Zadomowienie

Kejka też tak mi się wydaje.Sprawdzilam rozpiskę i się tydzień zgadza. Smok nie sprawdza się niestety😞Jedynie na chama uspie i potem się przebudzi po 2 min i wtedy jest w miarę. Niestety trwa to długo ok 2h, strasznie męczące. Dziś mu tz da butle ( mojego oczywiście ) zaleje go pod kurek a ja się zresetuje. Muszę parę rzeczy kupić na allegro, pazurki pomalować, bozene ogarnąć 😎

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 15:43   #379
AsiaPo
Mama Land

Kejka: Nawet Hubi ma pieluszki bambusowe i to w cenie, w jakiej ja kupowałam (około 24zł), a wybór spory.
My mamy: koty paryskie, chmurki, deszczyk, ośmiornice (ostatnio jestem w nich zakochana, zwłaszcza w gryzaku Lullalove ) i underworld

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-05, 16:59   #380
Trisdom
Zadomowienie

Witam sie po przerwie spowodowanej nawałem odwiedzin- dzis rano pojechała moja mama i od jutra jestesmy (nareszcie) sami. Pomoc jest super, ale czsem co za duzo, to niezdrowo.

Mam nadzieje, że sie jakos wbije w watek.

U nas wreszcie cieplej- 26 stopni, a Leo tylko w koszulce i pampersie- bardziej grzac go nie zamierzam

Pampersy pomarańczowe sie u nas nie sprawdziły- jedziemy na Simply Dry i marce własnej DM- babylove. taki miks sprawdził sie u starszej, wiec go kontynuujemy.
Juz od tygodnia jedziemy na 3.

Leon wazy juz 5450g, potrafi podnosie sie na przedramionach (lekarka była "lekko" zdziwiona), wodzi wzrokiem, śmieje sie i jest fajnym, spokojnym bobasem. Bioderka ma w porzadku.
W diecie ograniczyłam dla swojego zdrowia pszenice i nabiał, a szczególnie surtowe mleko krowie- ja sie czuje lepiej, a małemu poschodziły wszystkie krosteczki i do tego ma mniej baków.

Karmie tylko piersią, nawet laktatora nie dotknęłam...

]Leon jest zupełnie inny niz Emilka- nie lubi motania, marudzi w chuście i nosidle a uspokaja sie odłożony do kolyski kub wózka.
Stary 2016-06-05, 17:38   #381
velika
Winter is coming

kejka od tego sprzedającego kupowałam:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=33698075
mam sowy muzyczne i różowe ptaszki ;]
widać, że weekend i dobra pogoda bo cisza na wątku ;] moje dziecko przechodzi skok i samą siebie dzisiaj ;] marudna jak nie wiem i noś na rękach tylko... dobrze, że u rodziców byłam to nosili a powrót do domu z dzieckiem na rękach, a wózek obok... w połowie drogi usnęła dopiero, bo chłop po nas wyszedł i ją wziął, w 5 sekund spała, a u mnie się darła. On powinien być opiekunem dla dzieci.
Ale nauczyła się podnosić główkę w pozycji na brzuchu i to z dnia na dzień wszystko ją interesuje, leżenie jest nudne, trzeba nosić, żeby mogła patrzeć

Stary 2016-06-05, 17:51   #382
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Dzieki dziewczyny

Trisdom no to teraz macie spokoj i cieszcie sie soba. Dobrze ze u Leo wszystko ok

Velika fajnie ze mloda sie uspokaja u tatusia super ze podnosi glowke i w ogolefajnie sie czyta takie rzeczy.

Mikołaj <3
Stary 2016-06-05, 18:11   #383
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
kejka od tego sprzedającego kupowałam:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=33698075
mam sowy muzyczne i różowe ptaszki ;]
widać, że weekend i dobra pogoda bo cisza na wątku ;] moje dziecko przechodzi skok i samą siebie dzisiaj ;] marudna jak nie wiem i noś na rękach tylko... dobrze, że u rodziców byłam to nosili a powrót do domu z dzieckiem na rękach, a wózek obok... w połowie drogi usnęła dopiero, bo chłop po nas wyszedł i ją wziął, w 5 sekund spała, a u mnie się darła. On powinien być opiekunem dla dzieci.
Ale nauczyła się podnosić główkę w pozycji na brzuchu i to z dnia na dzień wszystko ją interesuje, leżenie jest nudne, trzeba nosić, żeby mogła patrzeć
Moja córa chyba też ma skok od połowy nocy do teraz nie da się jej odłożyć a jak już to na chwilkę, nawet na rękach płacze, tylko piłka i tam dopiero zasypia. jestem padnieta
21 tc córeczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-05, 18:54   #384
lulka19
Zakorzenienie

Ja od kiedy wyjechała moja teściowa odpoczywam psychicznie, bo były takie dni , że zajmowała się małym więcej niż ja (!) Mam jeszcze 8 tyg spokoju... Nie powiem czasem mi pomagało to, ale przesadzała.
Stary 2016-06-05, 19:23   #385
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam sie po przerwie spowodowanej nawałem odwiedzin- dzis rano pojechała moja mama i od jutra jestesmy (nareszcie) sami. Pomoc jest super, ale czsem co za duzo, to niezdrowo.

Mam nadzieje, że sie jakos wbije w watek.

U nas wreszcie cieplej- 26 stopni, a Leo tylko w koszulce i pampersie- bardziej grzac go nie zamierzam

Pampersy pomarańczowe sie u nas nie sprawdziły- jedziemy na Simply Dry i marce własnej DM- babylove. taki miks sprawdził sie u starszej, wiec go kontynuujemy.
Juz od tygodnia jedziemy na 3.

Leon wazy juz 5450g, potrafi podnosie sie na przedramionach (lekarka była "lekko" zdziwiona), wodzi wzrokiem, śmieje sie i jest fajnym, spokojnym bobasem. Bioderka ma w porzadku.
W diecie ograniczyłam dla swojego zdrowia pszenice i nabiał, a szczególnie surtowe mleko krowie- ja sie czuje lepiej, a małemu poschodziły wszystkie krosteczki i do tego ma mniej baków.

Karmie tylko piersią, nawet laktatora nie dotknęłam...

]Leon jest zupełnie inny niz Emilka- nie lubi motania, marudzi w chuście i nosidle a uspokaja sie odłożony do kolyski kub wózka.
Fajnie ze się odezwałas i u Leona wszystko dobrze
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 21:55   #386
niulka_1985
Zadomowienie

No i teściowa dopieła swego. Mały zasnął u niej w kuchni w wózku, wiec go nie zabrałam, aby się nie obudził. Przyszedł czas na kąpiel, która i tak już była po terminie i poszłam go obudzić. No i oczywiście był owinięty kocem, aż zrobił się cały czerwony z ciepła i miała pretensje, że go zabieram jak smacznie śpi. Tylko w nocy to ja się będę z nim męczyć, a nie ona.

Stary 2016-06-06, 00:11   #387
Polinezyjka
Zakorzenienie

Niulka :-o czemu nie powiesz jej jasno i wyraźnie by tak nie robila? Jak nie słucha to do skutku albo we dwójkę mocnym tonem jej to powiedziex?

Moja to by taką z☠☠☠ke dostała... Oczywiście kulturalnie ale bym opierdzielila.

Uśpiłam Sarę leżąc kolo mnie na lózku, mąż przyszedł spac to ja odlozyl, ale sie wiercila i krcila wiec nakarmiam i odlozylam i śpi... Uffff. To ja tez lecę spac bo po ciężkim dniu lazda chwila sie liczy gdy mala śpi a mąż nrazie nie chrapie :-S
21 tc córeczka
Stary 2016-06-06, 00:46   #388
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

A moja to juz by kulturalnej zj.bki nie dostala. Oj nieeee. Ustaw ja Niulka do pionu bo poki nie powiesz to bedzie Ci tak dziecko "traktowac"...

Mikołaj <3
Stary 2016-06-06, 01:14   #389
niulka_1985
Zadomowienie

Polinezyjka, kejka - ona ma taki charakter i nic na to nie poradzę. Dziś jej mówisz, niby rozumie i mówi, że nie będzie się wtrącać, a za chwilę jest to samo.

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2016-06-06 o 01:16
Stary 2016-06-06, 01:48   #390
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
No i teściowa dopieła swego. Mały zasnął u niej w kuchni w wózku, wiec go nie zabrałam, aby się nie obudził. Przyszedł czas na kąpiel, która i tak już była po terminie i poszłam go obudzić. No i oczywiście był owinięty kocem, aż zrobił się cały czerwony z ciepła i miała pretensje, że go zabieram jak smacznie śpi. Tylko w nocy to ja się będę z nim męczyć, a nie ona.

I dlatego ja sie ciesze dwa posty wyzej...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości