|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
Przypomniało mi się że męża ciotka w Anglii jeszcze nam ubranek nakupiła, ma.przywieźć jak przyjedzie. Boże, kiedy młoda to znosi :/:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ja jadę już na pobranie krwi i na spotkanie, ale coś licha dziś jestem i głowa boli chyba z głodu.
Ja też sobie chwalę ubranka z next, mimo iż w większości mam je z lumpka to jakościowo są super, nic nie zniszczone i te wzory :Love:
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2016-06-03 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Czołem
![]() Moje dziecko jeszcze śpi ![]() ![]()
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja moge spac w kazdej pozycji ale na prawym boku Tymek mnie podkopuje zebym się przesunela bo mu niewygodnie chyba ![]() Tez nie polecam ubran z Lidla. Kilka pran i wygladaja jak tania chinszczyzna.. Spadam do Babimostu zagrac na slubie a zas skladam mebelki ![]() ![]() Milego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ale głód mnie obudził 30 min temu! ![]() Zjem śniadanie i jadę na przęgląd auta bo badanie techniczne się kończy... żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]()
#366 |
Zakorzenienie
|
OLUTKA, zaraz sprawdzę co to za cuda będą w Lidlu, chociaż w sumie prawie wszystko już mam hmm
![]() ANANKA, a Twoje maleństwo jest powyżej 10centyla? Mój tak na granicy, nawet delikatnie poniżej, chociaż w sumie nie wiem, która waga z wczoraj ostatecznie jest bliższa prawdy to 1880g czy 2030g, bo jeśli to drugie to nie byłoby aż takiej tragedii (jestem 34t4d). Chyba wolałabym iść do kontroli za tydzień, te 2tyg będą mi się dłużyły a z drugiej strony nie mam pojęcia do jakiego innego gina iść na konsultację.. A Ty masz co tydzień sprawdzaną wagę dziecka na usg podczas sprawdzania przepływów? Niby lekarz powiedział, że moglibyśmy się martwić, jeśli waga wcale by nie rosła ale nie do końca mnie przekonał tym stwierdzeniem.. A z rozwarciem to nic nowego nie mówił, mam się oszczędzać, po prostu szyjka niewydolna i mam o siebie dbać żeby te 2-3 tyg jeszcze wytrzymać. IZA, skoro mała fiknęła na dupkę w 31 tyg to może i znów się przekręci główką w dół (mój uparcie od 26tyg pośladkowo ułożony). Ale rzeczywiście czasu coraz mniej, więc bardzo możliwe, że już tak zostanie, trudno jednoznacznie przewidzieć.. Pewnie gin też już coś więcej Ci powie teraz na wizycie, jakie szanse, że się przekręci, co z cesarką itd. Ja kopniaki czuję dokładnie tak samo + główkę czuję wyraźnie pod żebrami i u góry tych ruchów jest malutko, wszystko na dole się dzieje ![]()
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
ALLOFFKOWA, tak, mam rozwarcie na palec czyli to 2cm, ostatnio 2,5tyg temu miałam rozwarcie na 1cm. Mogę pochodzić z takim rozwarciem jeszcze miesiąc a mogę urodzić za kilka dni, tego nie wie nikt
![]()
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstaję i szykuję się do dentystki... Wczoraj czytałam o piaskowaniu i lakierowaniu zębów w ciąży i doznałam szoku -są strony, gdzie się pisze, że lepiej nie robić tego, a gdzie indziej, że koniecznie, i że ciężarne nawet na NFZ w każdym trymestrze mogą sobie robić takie odświeżenie. Nie ma to jak spójne informacje... |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już w 31 pytałam czy jeszcze może się odwrócic a była już glowkowo, powiedział że nie, bo jest już duża i za mało ma miejsca, na 100% zostanie glowkowo. A tu proszę moje dziecko mądrzejsze i zrobiło psikusa ;-) musi zrobić na przekór, to akurat po mamie ;-) Ty już masz Rozwarcie? O matko! Mi nikt nic nie mówi, ogólnie tylko że jest ok. Ale ja to nawet ktg jeszcze nie miałam, więc czuję się trochę olana. To odpoczywaj żeby jak najdłużej wytrzymać i bądź dzielna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Confused, mój się przekrecił w 35 tc, dosłownie to czułam..
Ja mam wyraźnie mocniejsze Braxtony wieczorami.. Już drugi dzień z rzędu zastanawiałam się czy to już ![]() Ja nie będę kupować tych ubranek z Lidla. Za słabej jakości są, niestety. Wkurzyła mnie znajoma...od kilku lat wysluchuję jej gorzkich żali sercowo-finansowych. Poskarżyłam się jej, że też jakoś w poniedziałek dołek mnie dopadł, a ona, że sorry ale moje problemy to nie są żadne problemy. I w ogóle wstydu nie mam, żeby się skarżyć.. Nawet nie powiedziałam jej o co chodzi. ona nigdy nie wnika.. :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#372 | |||||
Rozeznanie
|
[QUOTE=confused women;61250986]KAMA, może coś w tym ułożeniu pośladkowym i wymiarach jest więc na rzeczy.. Ja jakoś podświadomie czuję, że młody już się nie obróci, i chociaż boję się porodu sn to zazdroszczę, że Twoja mała fiknęła główką do dołu
![]() ELROSA, dzięki za pocieszenie, też staram się tak myśleć, mój mały jest jakoś tak bokiem ułożony, poza tym nóżki ma baaardzo nisko i rzeczywiście może być trudno go dobrze zmierzyć... Pozostaje mi czekać na kolejne USG i mieć nadzieję, że będzie cały czas przybierał ![]() I ja mam te pieluszki muślinowe z Babyono i moje też koloru nie puściły (a też jedna jest zielona).[COLOR="Silver"] Ja nie wiem czy nie wolałabym, żeby mój dzieć leżał posladkowo. Chciałabym cesarkę i nie chce znów przechodzic tego tak jak ostatnio. Poza tym córka była okrecona pepowiną i w sumie to tylko przypadek ze się nie udusila i boję się ze to się powtórzy. Podobno lekarze widzą okrecenie na usg, ale nie mówią żeby nie stresować rodzącej. Ostatnio pytałam mojego gina czy mała się nie okrecila to powiedział wymijajaco, że nie wygląda na to... Starałam się ugrać coś żeby mieć cc. Chociażby z uwagi na wzrok (-5) ale gin twierdzi że to mała wada i nie wymaga nawet konsultacji okulistycznej, skoro rodzilam naturalnie za pierwszym razem. Cytat:
zazdroszczę. Mój nie ma talentu i nie ma mowy zeby mi paznokcie pomalowal. Cytat:
![]() Cytat:
Mi najbardziej brakuje spania na brzuchu. Pamiętam po pierwszym porodzie jak się cieszyłam ze w końcu mogę położyć się na brzuch ![]() Cytat:
My mamy rocznice 30.06. Zastanawiam się czy kupić my dysk zewnętrzny czy portfel (w Afryce mu ukradli- on mówi że pewnie zjedli bo skórzany był, heh). Mój nie nosi biżuterii z uwagi na zawód jaki wykonuje, a z resztą woli praktyczne prezenty. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#373 | ||||||
Zadomowienie
|
Dziękujemy ze Stefanem za wszystkie gratulacje
![]() Próbowałam cytować ale za dużo ich było ![]() Cytat:
![]() Nie ma co teraz patrzeć na te tp z usg. Każde dziecko rodzi się o takich wymiarach jak ma ochotę, nudno byłoby gdyby każdy noworodek miał 55cm i 3500g :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Głowa do góry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja właśnie siedzę w kuchni i smażę naleśniczki, mniaaam... Będą z dżemem, jogurtem, borówkami i może masło orzechowe, czy to będzie już zbyt duża rozpusta? ![]() U mnie też dziś będzie upalnie, idę zasuwać rolety do samej podłogi bo inaczej nie będę miała czym oddychać... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Kurde, naprawdę nerwówka się robi już na wątku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję. Przykra sytuacja ![]() Ale pokazuje, że chyba nie ma co się wczywać też w los tej osoby... Ja tak miałam z 2 osobami -niby pytały jak się czuję -i akurat trafiły na słabe dni więc odpowiedziałam zgodnie z prawdą, a w odpowiedzi usłyszałam tylko, że one i tak by wolały wymiotować cały dzień i wszystko znosić w zamian za to, żeby nie chodzić do pracy i i tak mi zazdroszczą... To po co pytać? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Olutka, dokładnie. Postanowiłam uciąć tą znajomość. Zresztą ta osoba obraziła się, gdy jej powiedziałam, że sam fakt odmienności moich problemów od jej, wcale nie umniejsza jednych czy drugich.
Tak czy inaczej znajomość do przewartosciowania. pora przestać tracić na nią czas. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Jaka nerwówka? To spokojne obserwacje. ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |||
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
U mnie dzis pochmurno i da się oddychac ![]() Ja zaliczyłam rano wizytę w laboratorium, bo w przyszłym tygodniu wizyta u endo. Poszłam do takiego nowo otwartego punktu i NIGDY WIECEJ! Były przede mną 3 osoby, a wyszłam stamtąd po 1,5h ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Idealnie na dobry humor z rana ![]() Cytat:
![]() Ja mogę leżeć na plecach, ale nigdy nie lubiłam więc rzadko mi się zdarza. Zazwyczaj jak na boku zdretwieją mi biodra. Cytat:
![]() Teraz czas na kawę i muszę się brać za ogarnianie domu, bo mam dziś gości "na nockę" a w domu "burdello bum bum" I klasy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() MamaNiny, niestety tak jest ze niektorzy znajomi sa znami tylko po to zeby mialy sie komy wyplakac. Takie wampiry energetyczne. Nie bierz tego do siebie. Co do spania na plecach to ja moge ![]() Jakis czas temu rejestrowalam sie na stronie bebi program. Cos mi sie kojarzy ze mialam jakis kocyk dostac. Wczoraj listonosz zostawil mi awizo bo paczka nie miescila sie do skrzynki no wiec lece na poczte, stoje w kolejce 25 min (bo dalej nikt mnie nie przepuszcza) a tam... Załącznik 6459941 Kawalek materialu 20x20cm zwany zabawka sensoryczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki.
Już nigdy nie pójdę spać poklocona z T. Tak się strachu najadlam, że dopiero się uspokoilam. Wyobraźcie sobie. Wczoraj pokloceni spwc5, dziś rano ani me ani be, całusa w policzek dostałam ale się nie ugielam. Pożegnał się a ja nic. Niech wie kto rządzi :P Byłam zła i się poryczalam ale szybko mi przeszło. Udało mi się zasnąć na chwilkę. Budzi mnie telefon. Od T. Odbieram ale to z aplikacji i nie mogę bo coś tam nie działa. Wkurzam się o próbuje dzwonić na tel. Nie mam sieci. Restart tel. Myślę sobie, że chce mnie przeprosić. Oddzwaniam i co? Cisza w słuchawce. Steki, jęki, sapanie. Miałam w głowie myśl co się dzieje ale chciałam to potwierdzić. Mówię do niego a on sylabami mi próbuje odpowiedzieć. Nic się nie dowiedziałam tylko powiedziałam, że po niego jadę i ma czekać. Ubralam to co miałam pod ręką, wzięłam lekarstwo i pakuje się w auto. Jak na zlosc same czerwone światła i wlekace się samochody. Dojechałam do T do pracy. Nie mogłam go znaleźć i jak już mi się udało to moje przypuszczenia okazały się słuszne : napad migreny. Już raz był przez to w szpitalu. Nie mógł mówić, zła koordynacja ruchowa,zawroty głowy, ogromny bol i ogólne rozbicie. Podałam mu ten lek. Dostał go na taki właśnie wypadek. Prawie od razu pomógł. w ciągu pół godziny T był w stanie wejść do auta i pojechać do domu. Obrzygal mi auto i juz mu było lepiej. Pod domem znowu zaslabl. Zdążyłam wyczyścić auto ( na szczęście zabrudzone z zewnątrz ) i znowu mu było gorzej. Po mogłam mu wejść na schody i dalej poczlapal na górę prosto do sypialni. Zmierzyłam mu temp i ciśnienie : 113/85. Nie znam się na tym ale chyba źle nie jest. Wszedł pod koc i się trzęsie jak galaretka. w końcu oddech mu się ustabilizowal, drgawki przeszły i chyba śpi. Boję się iść nawet do kuchni na dłużej niż 10 minut bo się boję, że nie zauważe, że coś się dzieje. Całe szczęście znalazłam ten lek bo inaczej musialabym z nim jechać na IP. O dziwo byłam na tyle opanowana, że o nim pomyślałam. Chłopaki w pracy byli przerażeni. Mogłam sobie zmierzyć ciśnienie.... Wygadalam się to już mi lepiej.
#383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie otwiera się załącznik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Ja się powoli ogarniam do gina bo na 12.00 wizyta. Oj ciężki bój z maszynką do golenia mnie czeka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#386 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba nigdy nie miałam prawdziwej migreny... ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mój endo kazał mi dopiero 3 mce po porodzie przyjść. Ja siadam do żelazka. Bo znowu nic nie zrobię ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
A teraz? Pisze z tel stad pewnie problemy ImageUploadedByWizaz Forum1464940686.534669.jpg Kamila wspolczuje stresu. Najwazniejsze ze bylas opanowana i umialas pomoc. Brawo ![]() Edytowane przez Panna_Hanna Czas edycji: 2016-06-03 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojejku, jaka historia z rana! Współczuję stresu i brawo za zimną krew! Zdrowka dla T ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Na dodatek sama jedna robiła wszystko - rejestrowała, pobierała krew itd. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję, że przy porodzie będę tak samo trzeźwo myślała. Gdyby to był pierwszy napad to bym zawału dostała i urodziła na miejscu bo objawy jak udar mózgu albo coś takiego.
Raz już mnie tak nastraszyl i myślałam, że mi serce wyskoczy z klaty. Mieli go na obserwacji w szpitalu chyba z 3-4 dni i każde badanie wzorowe. Założyli migrene i dali receptę na taki spray do nosa. Drogie ale jak widać skuteczne. Szkoda ,że jednorazowe. Muszę jechać po receptę. :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.