|
|
#361 |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Zakup w ciemno - strzał w 10:) czy porażka????
Gucci - "Envy" kupione w ciemno i nie żałuję
Są cudowne, zwłaszcza na słoneczne poranki
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#362 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zakup w ciemno - strzał w 10 :) czy porażka?
większość zakupów w ciemno zdecydowanie mi się podobało, po przeczytaniu nut wiem czego mogę się spodziewać, są niestety wyjątki, ale jest ich mało
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam zakupy w ciemno
w ten sposób zostałam szczęśliwą posiadaczką flaszki Kenzo Amour, które są teraz moimi ulubionymi perfumami to największa satysfakcja- kupić w ciemno coś tak ładnego
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do strzałów - czekam na mon amour ciemna czekolada
|
|
|
|
|
|
#365 |
|
Konto usunięte
|
Ja jakiś rok temu kompletnie w ciemno zakupiłem setkę Acqua di Gio i nie żałuję
![]() No i dość niedawno w promocji w Rossmannie prawie w ciemno (gdzieś miałem okazję powąchać, ale dość dawno temu) Opium EDT YSL. wiedziałem, że mi się spodoba, bo lubię orientalne wyraziste zapachy. 2 zakupy w ciemno, 2 strzały w 10. Zastanawiam się nad zakupem w ciemno YSL Live Jazz (w Rossmannie jest kusząca promocja 50 ml za 80 pln, ale pewnie nie można będzie zapachu sprawdzić, o zgrozo!) , ale mam obawy czy mi się spodoba. Powiedzcie czy to faktycznie typowy świeżak czy jesienią też da się go używać? zapach ciekawy czy nuda? Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-09-25 o 14:17 |
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
niestety już wiem, i to od dawna, ale i tak nadal to praktykuję, ze moje strzały w ciemno nie są strzałami w 10, ani 9...
spojrzałam na moja kolekcje dawną [ze zdjec] i terazniejsza i wiem, ze w ciemno brałam m.in: Oliban Keiko Mecheri, Midnight Oud, Durbano Turkus, demetery (ok 25 flach 120ml, splashy z 10...), biehl parfumkunstwerke mb03, karl legerfled sun moon star, Lagerfeld kapsuły wood light i floriental, Lagerfeld narcisse, L'artisan rire, Nu edt, Tauer le maroc pour elle, L'artisan pain d'epices, Sisley 2, dużo miniatur (w ogole po co mi to było...) Lancome Benghal, Lutens Five o'clock, samsara, shalimar, paris hilton just me, Belle de minuit * 2, Opoponax i Paczula Santa Maria (czekam az doleci) Gucci (rowniez czekam az doleci) i szczerze z tych flach zatrzymałam Belle de Minuit, pain de'pices ( i pewnie paczula, opoponax i gucci,ale to zalezy, dopoki doleca) Le maroc pour elle (zatrzymalam, bo nikt go nie chce kupic...) tak samo mam z mb03- nikt nie chce. Ile razy obiecywałam sobie, ze nie kupie nic w ciemno (nawet jesli nuty ma boskie), i ze wreszcie zaczne realizowac liste musz miec
wróciłam do perfum sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2010-09-25 o 14:38 |
|
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Jakiś miesiąc temu zamówiłam 8 flaszek w ciemno
Wszystkie zapachy nawet fajne, ale niestety żadnych 10 w tym nie było. Jeszcze nie bardzo kojarzę nuty zapachowe, staram się dużo czytać przed zakupem w ciemno, ale niestety, to jest silniejssze ode mnie... Też tak sabie myślę, że gdybym nie kupiła tych 8 flaszek (co prawda niedrogich) to mogłabym kupić kilka zapachów, o których marzę od dawna, a jakos nie mogę kupić, zawsze znajdę coś innego, ciekawszego w ciemno
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo! Ciągle kupuję coś w ciemno: bo niedrogie/bo jestem ciekawa jak pachnie/bo się naczytam pozytywnych opinii a przecież jest tyle zapachów, które znam i lubię, to zamiast je kupować, klikam w ciemno
|
|
|
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
I teraz wszystko stoi sobie w pudle i pachnie, niby ładnie, ale jakoś nie mam ochoty używać, a znowu oddac komuś szkoda, wymienić też nie ma na co, no bo raczej nikt nie da mi za te moje 'wciemne' zapachy tego, co bym chciała, a wymiana w ciemno też bez sensu, pogłębia nałóg
![]() kilka miesięcy temu trafiłam w swój gust Lolitą, której wstyd się przyznać, nie znałam, ale tak wszyscy zachwalali, że kupiłam. Nie jest to może strzał w 10, ale koło 8 napewno ![]() Swoje ulubione zapachy - Hypnose senses i DG Anthology 10, znałam przed zakupem flaszek
|
|
|
|
|
#370 |
|
jestę wieszczę
|
Mimo wszystko już nie będę kupować "na oko", bo po co znowu kusić los
. Nota bene... chciałabym "obwąchać" coś oceaniczno-kwiatowego, ale nie bardzo wiem co. Może któraś z Was trafiła na taki zniewalający zapach?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprawdzałam na allegro i perfumy, których bym sie pozbyła nie mają zbytu, jest dużo aukcji, na których nikt nic nie kupuje ![]() Chyba spróbuję jednak z wymianami na targowisku - najwyżej nic nie wymienię
|
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;22292611]Ja jakiś rok temu kompletnie w ciemno zakupiłem setkę Acqua di Gio i nie żałuję
![]() No i dość niedawno w promocji w Rossmannie prawie w ciemno (gdzieś miałem okazję powąchać, ale dość dawno temu) Opium EDT YSL. wiedziałem, że mi się spodoba, bo lubię orientalne wyraziste zapachy. 2 zakupy w ciemno, 2 strzały w 10. Zastanawiam się nad zakupem w ciemno YSL Live Jazz (w Rossmannie jest kusząca promocja 50 ml za 80 pln, ale pewnie nie można będzie zapachu sprawdzić, o zgrozo!) , ale mam obawy czy mi się spodoba. Powiedzcie czy to faktycznie typowy świeżak czy jesienią też da się go używać? zapach ciekawy czy nuda?[/QUOTE] Kiedyś kupiłam Live Jazz ojcu, ale niestety wrażenia przywołam z pamięci bo ojciec flakon dawno wykończył. Mnie się Live Jazz bardzo podobał.Jest dość świeży, naturalny, subtelny i nieprzerysowany. Przypomina nieco damskie Angel Schlesser pour femme. Zaczyna się cytrusowo-miętowo (ale nie jest to cytryna rodem z Cif'a), potem delikatnie słodkawo (podobno to zapach rabarbaru) a kończy ciepłą cedrowo-ambrową bazą. Czasem go ojcu podbierałam, przy okazji wizyt. Jeżeli lubisz wyraziste, orientalne zapachy to pewnie Ci się nie spodoba. Jeżeli mimo to udało Ci się pokochać Acqua di Gio, to może polubisz i Live Jazz. ********************* Mam taką zasadę (jedną z wielu, jeżeli chodzi perfumy ), że całych flaszek nie kupuję w ciemno. ALE: Sama obchodzę swoje zakazy - kupuję zapachy, o których mam jedynie mgliste wspomnienie. Na ogół po zakupie jestem w euforii, ale po tygodniu przestaje działać filtr wspomnień i czar pryska.
|
|
#374 |
|
Konto usunięte
|
nie zdecydowałem się. poszukam na Allegro czegoś ciekawego, może jakaś okazja się trafi, np używka w atrakcyjnej cenie.
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
80% moich szaleństw zakupowych to właśnie strzały w ciemno
Może nie w 10-tki, ale minimum w 8 zawsze
|
|
#376 |
|
Szef ds. Wymianek
|
jesli polowanie w ciemno oznacza zakupy poparte jedynie ocenami na KWC i ewentualnie opiniami kolezanek - to uskuteczniam to regularnie, ciagle i ciagle
![]() musialabym przeliczyc kiedys ilosc flaszek, ktore poznalam dopiero, gdy do mnie przyszly, ale bedzie tego sporo. przy czym tak naprawde jeno raz nie trafilam - przy Chic & Chic Moschino, ale zakup to byl groszowy (30 zl z przesylka). niby z nut te perfumy wydawaly sie pasujace, ale cos mi w nich nie gralo, jak powachalam. caly czas obwiniam o to ow "pachnacy groszek"
|
|
|
#377 |
|
Konto usunięte
|
wczoraj podtrzymałem passę dobrych zakupów w ciemno. 212 Men podoba mi się jak najbardziej
|
|
|
|
|
#378 |
|
Nocna Straż
|
Nie lubię, bo rzadko kiedy trafiam w 10 - tkę
![]() W ciemno mogę wziąć próbkę, odleweczkę (byle małą) ewentualnie używkę... Choć i tak serducho mi pęka, gdy potem stoją bezużytecznie... |
|
|
|
|
#379 |
|
Winter is coming
|
ja w ciemno biorę tylko odlewki, sporo już mam tego, zdecydowana większość taka se i flakonu nie będzie. Kilka paskudztw też trafiłam i leżą i się kurzą, bo nawet 5 ml chyba nigdy nie wykończę.
W sumie dwa flakony-envy i crystal noir, też brałam prawie w ciemno, bo ten pierwszy po jednokrotnym teście nadgarstkowym, a drugi tylko po powąchaniu blotterka ;] Oba mi się podobają póki co, na szczęście ;D
Edytowane przez velika Czas edycji: 2010-10-19 o 14:34 |
|
|
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
clinique chemistry bylo jedyna porazka reszta (hanae mori, angel men, l'air du desert, jil sander man, joop thrill, ch212 splash, lalique encre noire, dirty english, issey, terre. pi, paul smith story) na plus :P
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa razy kupiłam w ciemno i jeszcze w czasach gdy niewiele wiedziałam o perfumach. To były Touch Burberry i Kingdom McQueena.
Mam je do dziś, i o ile Touch trudno mi oswoić, i rzadko używam, czasem z czymś mieszam i w sumie chętnie bym się go pozbyła, to z Kingdom, po początkowym okresie nieufności zapałaliśmy do siebie wielką miłością. Ale nie już nie ryzykuję, najpierw próbki, dopiero potem pełna flaszka. |
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zakupy w ciemno (tylko na podstawie opisu nut lub opinii innych)zazwyczaj kończyły się tak
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie to bywa, zaliczyłam wtopy, ale i największe moje zapachowe miłości były strzalami w ciemno.
|
|
|
|
|
#385 |
|
Panaroja
|
Jak dotąd tylko raz kupiłam w ciemno - i trafiłam w 10 - Marusia
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dość często kupuję w ciemno i niestety w większości są to nietrafione zapachy. Ostatnio były to Eau de Parfum Donny Karan, AA Grosellina i Geisha Noire
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Wiekszos moich zakupow to strzaly w ciemno. Zanim kupie czytam nuty zapachowe (wiem co mi sie podoba a co nie) czytam opinie na F i W.
Moze dwa razy kupilam cos co mi sie nie podobalo i poszlo dalej w swiat. Unikam perfum kwiatowych , owocowych bo nie lubie. I odlewki- zawsze w ciemno. Jak czytam,ze w skladzie sa kadzidla, nuty drzewne...zawsze biore. W ten sposob moja lista "must have" jest juz coraz dluzsza. |
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
W ciemno kupuję tylko próbki albo małe odlewki. Nie odważyłabym się na pełnowymiarowy flakon - tym bardziej, że lubię nóweczki, w folii etc. A kilkudziesięciu testowanych ostatnio zapachów tylko 4 stały się must have (już na półce
). Nie umiem po nutach wyobrazić sobie zapachu - a na pewno nie tak, żeby być pewnym, że mi się w 100% spodoba - a szkoda mi po prostu czasu na zabawę w wystawianie potem nieudanych strzałów na allegro...
|
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
DLA MNIE PORAŻKA
dwa razy kupiłam perfumy w ciemno i okazały się niewypałem |
|
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Lubię zakupy w ciemno, jedynie po zaznajomieniu się z nutami i opiniami na KWC czy Fragrantice
W większości to udane strzały, w ten sposób stałam się posiadaczką np. The Parfum Jourdana ( który stał się jednym z ulubionych zapachów), Cristobala edt, Liberte, Apparition, Blv Notte, Fantasy...I wielu innych![]() Nieudanych zakupów w ciemno było niewiele, do tego odlewkowych, więc nie żałuję tak bardzo. Dzięki temu przekonałam się, że brzoskwinia mi nie służy (klasyczne Burberry czy Fancy Love)
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

Są cudowne, zwłaszcza na słoneczne poranki 

w ten sposób zostałam szczęśliwą posiadaczką flaszki Kenzo Amour, które są teraz moimi ulubionymi perfumami
to największa satysfakcja- kupić w ciemno coś tak ładnego 

Też tak sabie myślę, że gdybym nie kupiła tych 8 flaszek (co prawda niedrogich) to mogłabym kupić kilka zapachów, o których marzę od dawna, a jakos nie mogę kupić, zawsze znajdę coś innego, ciekawszego w ciemno