|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Olutka wow! Staaaaas czekamy!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Dzień dobry, melduję się w dwupaku.
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty kontrolne i ogólnie szpitalne! Olutka, nieźle z tą szyjką i rozwarciem...Oby się udało w jakiś znośny pogodowo dzień ![]() Munia, nie mam słów do Twojego szpitala. Powinnaś dostać order za cierpliwość i wyrozumiałość. Kama zrób porządek z mężem! W głowę trzepnąć i zagonić do roboty a Ty na kanapę! Niech odmawia teraz wszystkie wizyty, przecież to jest nieludzkie w stosunku do Ciebie! Ja bym już dawno taką histerię odstawiła, że by na rzęsach chodził, żeby mnie czymś nie zdenerwować znowu. Ja jestem wyrozumiała, ale na takie traktowanie bym sobie nie pozwoliła i Tobie też to radzę. MamaNiny, obyś wytrzymała bidulko w tej kolejce i pomyślnych wyników! Deksterowa, dawaj znać jak tam akcja u Ciebie! Idę wysyłać artykuł dzisiaj, już tak bardzo chcę się od tego uwolnić. Obiecałam sobie, że jak to zrobię, to mogę ubrać łóżeczko małej w końcu. Wczoraj do tego nie doszło, bo byłam jak zombie cały dzień. Miałam problem ze zrobieniem czegokolwiek, taka senność mnie dopadła. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Ale mi zrobiłyście smaka na tą zupę z cukinii! Ooo matko, chyba będzie za mną teraz chodzić.... |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Deksterowa, jakieś wieści?
Olutka, czyżbyś byla następna w kolejce? Niedługo mecz ![]() A ja mam problem techniczny- czuje się jak więzień w domu. Nie umiem zejść z wózkiem od windy po schodach na dwór..., ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Deksterowa dawaj nam koniecznie znać co i jak ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
Wczoraj się dowiedziałam, że podobno na laktację bardzo dobrze jest pić kompot z jabłek z dodatkiem banana i cynamonu, można goździków też dosypać.. hmm chyba to wypróbuję, jak mała się urodzi
![]() Alloffkowa oj tego nie wiem, ale jak dotykasz to ta gulka Ci się pod palcem przemieszcza? może spróbuj to czymś posmarować
#366 |
Raczkowanie
|
Cześć,
czekam na kontrolne usg, żeby sprawdzili co z ilością wód, ale kurczę trzeci raz od początku pobierali mi krew na biochemię, bo wyszły mi za wysokie enzymy wątrobowe. Jeszcze tego mi brakowało na koniec, w takim układzie to mogą mnie nie wypuścić już...zobaczymy Do tego nie wiem, jaki dietetyk kontroluje produkty dla kobiet z cukrzycą. Po dzisiejszym śniadaniu cukier miałam 138, bo mi się skończył mój chleb i zjadłam ten co dostałam..., na obiad rozgotowane ziemniaki, po których cukier też wariuje. MASAKRA Arida, a nie masz przy szpitalu poradni laktacyjnej. U Nas położna mówiła, by korzystać w razie problemów. Ktoś fachowo mógłby Ci doradzić i rozpisać te karmienia. Deksterowa, powodzenia i szybkiego rozwoju akcji. Trzymam kciuki. Kama, jak reszta dziewczyn uważam, że słów brak na Twojego męża. Ty kobieto powinnaś zbierać siły przed porodem. Zrób awanturę, nie daj się. A Ci znajomi co Was odwiedzają, przecież wiedzą o twoim stanie, mogliby też pomyśleć, że to już nie czas. A ten pomysł z sierpniem to już całkiem nienormalny. Nawet ze względu na zdrowie maluszka, przecież taki mały może coś złapać od starszaków, jakieś rota, które w wakacje lubią poszaleć. W życiu się na to nie zgadzaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |||
Rozeznanie
|
Melduje się w dwupaku
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się nad zmianą szpitala do rodzenia, myślicie że 35km od domu to daleko? planuje ktoś z Was poród w szpitalu bonifatow w Katowicach? A, i byliśmy wczoraj u moich bratankow i są tak przeszkoleni ze padam. Mój brat pyta 3 letniego Piotrusia jak dzidziuś wyjdzie z brzuszka cioci, na co on "Zrobi PLUM i będzie z nami" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Ja to już mam tyle objawów, że powinnam być dawno po, a tu porodu nie widać
![]()
#369 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Melduję się, że od wczoraj w domu, ale pędzicie z postami! Ja muszę się przerzucić z trybu 24h online/dobę na Stefan 24h online/dobę.
Przeczytałam, że Deksterowa już po wodach! To były na pewno wody? sprawdziły Ci na wkładce ten odczyn? Ale jesteś pod opieką to na pewno rodzącej nie odeślą ![]() ![]() ![]() Olutka fajnie, że to już za moment, czekamy na kolegę Stasia ![]() I widziałam fajne rady beatusi pod koniec ostatniego wątku - dot. guzków w piersi i nawału dopiero w 5 dobie po cc - dot. to mnie ![]() ![]() ![]() na fb częściej jestem i wstawiam fotki od czasu do czasu ale tam jest sajgon więc trzeba odczytywać wszystkie komentarze, aby dokopać się do foto ![]() Kciuki za Wszystkie Mamuśki w dwupakach i dla Mam z Bąbelkami przy cycach ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej... A nie masz pod blokiem swojego auta, żeby trzymać wózek w bagażniku? Moja koleżanka tak robiła... Cytat:
Zaciskam kciuki za dobre wyniki prób wątrobowych! A z tym cukrem to rzeczywiście słabo, żeby dietetyk, Który jest w szpitalu za Was odpowiedzialny nie pilnował tego, co kuchnia Wam daje... Wuncek, kciuki za wizytę! Dziękujemy ze Stasiem za miłe słowa ![]() Pierwszy raz po badaniu mam lekkie plamienie. Doktor jak zawsze przepraszał badając, że wie, że to boli, ale musi wszystko sprawdzić. Staś się jakoś śmiesznie wypina ![]() Kupiłam truskawki, czereśnie i maliny i umówiłam się z panią od truskawek, że na wieczór uszykuje mi z 5 kg mniejszych, tańszych truskawek -do zamrożenia, bo to już końcówka. I w tym roku u nas poniżej 7 zł ani przez chwilę truskawek nie widziałam. Wczoraj przyjaciółka mówiła, że ona też nie. Wyjątkowo drogi ten rok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny obawiam się, że nazwa tego wątku będzie adekwatna tylko do czwartku przed meczem. Osobiście nie wierzę, że wygramy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Bo znowu budowlańców nie ma. Łazienki od 4 tygodni tez nie. Wszędzie syf pokoje zagracone podloga nie wylana. A do czwartku mają skończyc. Juz mam dość. A Kiedy malowanie i układanie podlog? Meble poskrecac..
Sorry za smety... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Portugalia w ostatnich meczach się nie popisała, więc wg mnie mamy szanse ![]() Cytat:
Kochana, masz prawo smęcić, ale i ich porządnie zrypać. Chyba widzą w jakim jesteś stanie i wiedzą, że każdy dzień robi tu różnicę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Poczekam jak przyjdzie do płacenia, tez będę zwlekać.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Eee, czwartek daleko, jak Kamila podgoni to się wątek skończy 😂 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest bardzo dobry pomysł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam. w pracy tylko chwilę posiedziałam, raz że nie miałam ochoty spotkać szefowej by mi humor popsuła, a dwa że bali się że im tam jeszcze urodzę
![]() Olutka wow to fajnie, że wszystko tak w sumie szybko i samoistnie u Ciebie następuje i z tego co chyba wiem to bezboleśnie raczej (bo za wiele nie narzekasz ![]() ![]() Blue nie dziwię się że się wkurzasz, ja to bym chyba już wyszła z siebie w takiej sytuacji. Marcylina dzięki przepis zapisany ![]() Pszczolina z tego co widzę w większości szpitali tak samo wygląda dieta cukrzycowa. U nas też różniła się ona tylko najczęściej pieczywem po którym dziewczynom dopiero cukier rósł na maksa. Mezzalunia przychodzi mi do głowy tylko rozwiazanie jak Olutka napisała z trzymaniem w samochodzie wózka, lub delikatnym zjeżdżaniem tylnymi kołami schodek po schodku, ja tak robiłam z Matim bo ze wzg na bardzo dużą niedokrwistość miałam zakaz dźwigania.
![]() |
#380 |
Rozeznanie
|
Hejka. Ja tez w dwupaku. Byłam już rano na krwi ostatni raz i w środę mam ostatnia wizytę. Podejrzewam że dotrzymam 😕 do niej. A miało być tak pięknie i liczyłam ze w czerwcu się rozpakuje. Wróciłam do domu bo upał się znów robi, kupiłam mega duże czereśnie i koszyk malin,i byłam w Lidlu 😀dwie sukienki i koszulki dla męża tez mam 😊. Brzuch mnie trochę boli na dole jakoś , młoda się wierci ale już nie wierze ze to jakis objaw. Chyba pobiegać pójdę 😕
Kciuki za wizyty i za rodzące! Czekamy na info! Idę jeść te czeresnie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś jakoś tak czuje że nie dotrwam do terminu napewno. Oliwka dziś bardzo napiera na międnice a tyle razy Jej tłumaczyłam że nie wolno, dobrze że jest pessar, minimum tydzień niech jeszcze trzyma, za tydzień we wtorek zyskam miano ciąży donoszonej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Misia, wczoraj i dziś czuję się jak przed okresem -kłuje mnie w środku i od dołu. Jest to sporo bardziej nieprzyjemne niż bolesne
![]() Iza, ja właśnie też wcinam czereśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro biorę się za mycie okien i nie to wcale że chcę coś wywołać, ale już wołają o mycie
![]() ![]()
#385 |
Zakorzenienie
|
Już po. Nie zatrzymał mnie, kazał w domu kontrolować ciśnienie. I jak się powtórzy, to śmigać do szpitala. Ruchy ok skurczy brak. Kolejne ktg w czwartek.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#386 |
Zakorzenienie
|
o to ja też tak miałam ostatnio ale w sumie u mnie za tym szło chyba zmiękczanie szyjki lub delikatne rozwarcie, bo szyjka z tego co mówili miała nadal ok 1cm
#387 |
Zakorzenienie
|
Olutka, to się Staś uwija! Kciuki za sprawną akcję.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#388 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chleb i pyry juz dawno odstawilam. Podobnie jak diete od diabetologa. . Polecam ![]() Cytat:
Siedzę i czekam na gina ktory dopiero sobie z domu wyjechal a przyjmuje od 11.. Z ciekawistek szpitalnych dowiedziałam się od poloznej ze nie moge rodzic przed terminem bo maja remont calego oddziału i nikogo nie przyjmuja.. :-D |
||
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurdę ze 100 lat nie farbowałam sama włosów a zaraz zamierzam to uczynić, stresa mam 😂 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.