Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-21, 12:42   #361
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Dot.: Biura Podróży

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Planuję podróż poślubną w sierpniu. Przejrzałam oferty w internecie i mam totalny mętlik w głowie... Mamy do dyspozycji max. 6000pln na dwoje. Są dwie opcje: albo coś egzotycznego na krótko(7dni)- wtedy najwyżej zwiększylibyśmy troszkę pulę pieniędzy, albo wyjazd typu Turcja, czy Egipt na 2 tygodnie. Bardzo Was proszę, doradźcie mi coś! Możecie mi polecić jakieś biuro, które organizuje atrakcyjne wyjazdy do Egiptu? Bo jeśli chodzi o Turcję, to Itaka ma sporą ofertę. Z góry dziękuję za pomoc!

hej. ja wlasnie skonczyla praktyke w biurze ScAN hOLIDAY !!super biuro!! jesli planujesz urlop na sierpień to moja rada- wybierz sie juz do biura podrozy , nie ma jak to informacja na miejscu , w internecie czesto nie znajdziesz tego co babeczki wynajdą w biurze!! czesto bardzo interesujace oferty. co do Scan Holiday to na pewno znajdziesz tam wycieczki do Egiptu i to na pewno bardzo ciekawe!!
co do wyjazdów egzotycznych to np. oferta TUI - mają wyjazdy na Dominikanę , Seszele , Mauritius , Malediwy ( jednak tydzien na takie miejsce -chyba nie jest najlepszym pomyslem - wyjdzie na pewno drogo, wiec warto dolozyc do 2 tyg )
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-21, 17:47   #362
netty
Raczkowanie

A może orientuje sie ktoś, czy jest jakaś zasadnicza różnica pomiędzy biurem podróży Bratniak, Foster i Oskar? Konkretnie chodzi mi o Chorwację Bo ceny są te same, miejsca te same, terminy też i tak się zastanawiam czy to ma znaczenie gdzie zamówię Jeszcze Wygoda Travel ma bardzo podobną ofertę, co mnie w ogóle zmyliło

A tak jako off- topic to chciałabym się zapytać czy 80 euro za 9 śniadań i obiadokolacji na Chorwacji to dużo czy się opłaca? Tak dla osoby, która raczej niewiele je
netty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 20:27   #363
hhera
Raczkowanie

zbieram informacje na temat biura podrozy Oskar
hhera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-23, 13:46   #364
netty
Raczkowanie

Ja właśnie też coś szperam, ale nie mogę nic konkretnego znaleźć Na szczęście mam jeszcze troche czasu Jak coś znajdziesz to będę bardzo wdzięczna za info
Stary 2007-06-23, 15:03   #365
hhera
Raczkowanie

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=56277839

tu cos jest
hhera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-24, 11:39   #366
netty
Raczkowanie

Dziękuję Znalazłam tam kolejnego klona tych biur podróży - Fun Club Muszę się na jedno wreszcie zdecydować
Stary 2007-06-29, 12:17   #367
Orliczek
Przyczajenie

Właśnie wróciłam z wycieczki z biurem podróży Oscar do Chorwacji. Było super poza tym że podróż do trwała znacznie dłużej niż powiedziano nam w biurze, kwatera nie była zła tylko w podwórku budynku w którym mieszkaliśmy był plac budowy i nie było mowy o zamianie pokoju, rezydent nasz był beznadziejny pojęcie kultury osobistej było mu zupełnie obce, był człowiekiem nie odpowiedzialnym (kiedy była konieczność zawiezienia jednego z uczestników wycieczki na pogotowie to polecił nam taksówkę!!!!!), nie posiadał nawet dostatecznej wiedzy na temat miejscowość w której się znajdujemy i na temat tego co warto zwiedzić i zobaczyć i jak w takie miejsca dojechać.Ale najbardziej rozwalające były teksty w stylu:"Pokoje nie są drogie więc nie mają Państwo co narzekać" i "To trzeba było nie wykupywać tych wczasów!"-to się w głowie nie mieści. W ostatnim dniu (i to wydaje się być praktyką Oscara) o godzinie 9 rano kazano nam się wykwaterować i do godziny 20 czekać na walizkach na autokar. Wyznaczono nam jeden malutki pokoik gdzie można było złożyć bagaże i się wykąpać (zimna woda).
Ci którzy wybierają się do Chorwacji do szczególnie do Makarskiej na ulicę Splitską 41 niech to rozważą. Człowiek ten (p. Michał) jest tragiczny i potrafi zepsuć krwi.
Orliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-03, 16:30   #368
*Pinacolada*
Rozeznanie

Znowu ja Miały być Włochy lub Hiszpania, teraz z kolei naszlo mnie na Kretę. Chciałabym pojechać do miejscowośći Hersonissos (ponoć to taka grecka Ibiza?) Wiecie coś o tym miejscu? Jakie biuro podróży mogłybyście polecić odnośnie Krety? Interesowałby mnie wylot z Wrocka Na wielu stronach biur podróży jest napisane,że w cenę nie są wliczone opłaty lotniskowe, paliwowe i ubezpieczenie. Ile mniej więcej wynoszą te dodatkowe koszty??

KamaO gdybyś przypadkiem tu zajrzała to bardzo liczę na Ciebie ;-)

BTW jakie miejscowości na Krecie są imprezowe i raczej większe niż mniejsze?)

Edytowane przez *Pinacolada*
Czas edycji: 2007-07-03 o 17:24
*Pinacolada* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 10:35   #369
angy
Zakorzenienie

Ja co prawda na Krecie nie byłam, ale wybieram się w tym roku i trochę się już naczytałam Więc jeżeli chodzi o imprezki to zdecydowanie wschodnia część wyspy, czyli właśnie Hersonissos. Ja celeuje bardziej w Hanie i Rethymnon (pn-zach).
Jeżeli chodzi o opłaty lotniskowe, to wynoszą 190-240 zł. Zależy od biura i od lotniska, z którego będziesz wylatywać. Z lokalnego jest czasem dopłata ok. 45 zł. A obowiązkowe ubezpieczenie to 39-60 zł/tydzień.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 11:05   #370
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Pinacolada* Pokaż wiadomość
Chciałabym pojechać do miejscowośći Hersonissos (ponoć to taka grecka Ibiza?) Wiecie coś o tym miejscu? Jakie biuro podróży mogłybyście polecić odnośnie Krety? Interesowałby mnie wylot z Wrocka Na wielu stronach biur podróży jest napisane,że w cenę nie są wliczone opłaty lotniskowe, paliwowe i ubezpieczenie. Ile mniej więcej wynoszą te dodatkowe koszty??
BTW jakie miejscowości na Krecie są imprezowe i raczej większe niż mniejsze?)
Typowo imprezowe to jest tylko Hersonisos . Ja polecam biuro Neckermann , ale z Wrocka nie latają . Każde poważne biuro podaje dodatkowe koszty przynajmniej na stronie www .
Stary 2007-07-05, 09:56   #371
^olka^
Rozeznanie

Dziewczyny, a co proponujecię jeśli chodzi o Maroko? Na 7-9 dni w połowie października, 6000 pln za 2 os. Generalnie hotel blisko plaży, ale też blisko miasta.
^olka^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-10, 22:28   #372
angy
Zakorzenienie

Już zaklepane! - 18.07, Kreta, Hersonissos, hotel Glaros Beach.
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tego hotelu? A lecimy z biurem Exim Tours.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2007-07-11, 23:13   #373
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kto mi poleci jakies biuro z ktorego moge pojechac na wczasy za granice tak do 1200zl za osobe ale z wyzywieniem? przegladam i przegladam i strasznie drogie sa teraz wycieczki
juz obojetne mi jest gdzie bylebym mogla odpaczac i zeby bylo cieplo
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 10:49   #374
kasiawolow
Raczkowanie

Mam do was prośbę. Chcemy po ślubie się gdzieś wybrać, ale nie mamy jeszcze pomysłu. Ja chciałabym gdzieś za granicę, ale to koszt niestety. Macie może jakieś linki bądź pomysły, czy też sprawdzone biura podróży???? Chcielibyśmy 7 dni wycieczki a żeby się zamknąć z kosztami w 2000zł. Jakieś last minute albo coś. Pomóżcie proszę TO WAŻNE

<a href="
kasiawolow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 15:40   #375
zaakrecona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole Pokaż wiadomość
O tak, na Riwierze Olimpijskiej jest miejscowośc Paralia - w sam raz dla młodych ludzi
ja tez byłam w Parali - 3 disco za darmo dla dziewczyn non stop a było to 2 lata temu

i drink/ piwo gratis
Stary 2007-08-29, 00:03   #376
Carillona
Przyczajenie

Witam! Chcialabym sie dowiedziec czegos na temat wroclawskich biur pozdrozy. Czy ktos moglby mi cos polecic? wazne, by bylo sprawdzone i niedrogie zalezy mi na wyjezdzie do Turcji lub Tunezji, poluje na jakies last minute, interesuja mnie wyjazdy All Inc. Co myslicie o Ecco Holiday? Czy tam naprawde jest tak zle? A Gawatur? Pozdrawiam i bede wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi

Aha i a propos Tunezji... jaka miejscowosc powinnam wybrac zeby nie zanudzic sie na smierc? :P
Carillona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-01, 19:34   #377
guga1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carillona Pokaż wiadomość
Witam! Chcialabym sie dowiedziec czegos na temat wroclawskich biur pozdrozy. Czy ktos moglby mi cos polecic? wazne, by bylo sprawdzone i niedrogie zalezy mi na wyjezdzie do Turcji lub Tunezji, poluje na jakies last minute, interesuja mnie wyjazdy All Inc. Co myslicie o Ecco Holiday? Czy tam naprawde jest tak zle? A Gawatur? Pozdrawiam i bede wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi

Aha i a propos Tunezji... jaka miejscowosc powinnam wybrac zeby nie zanudzic sie na smierc? :P

Ja lece z itaki www.itaka.pl
wszystko zalatwialam telefonicznie, wylot z wrocka. Ale czy wszystko bedzie ok powiem doipiero po powrocie, ale poszperalam troche w internecie i nic zlego na ich temat nie znalazlam.
Warto czekac na obnizenie cen. Nam sie udalo. mielismy wypatrzony hotel za 1100, i tak cena kilka doni sie trzymala az wieczorkiem moj chlopak zaczal szukac a tu niespodzianka cena spadla do 800 zl ( za 2 tyg samolotem z wrocka, tylko bez jedzonka). Wlasnie popatrzylam na ceny innych ofert to zaluje ze nie poczekalam za ok 1200 mozna juz z 2 posilkami znalezc oferte. Acha mowie o Grecji
Do turcji i tunezji tez maja fajne oferty.
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-02, 10:44   #378
basilissa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guga1 Pokaż wiadomość
Ja lece z itaki www.itaka.pl
wszystko zalatwialam telefonicznie, wylot z wrocka. Ale czy wszystko bedzie ok powiem doipiero po powrocie, ale poszperalam troche w internecie i nic zlego na ich temat nie znalazlam.
Warto czekac na obnizenie cen. Nam sie udalo. mielismy wypatrzony hotel za 1100, i tak cena kilka doni sie trzymala az wieczorkiem moj chlopak zaczal szukac a tu niespodzianka cena spadla do 800 zl ( za 2 tyg samolotem z wrocka, tylko bez jedzonka). Wlasnie popatrzylam na ceny innych ofert to zaluje ze nie poczekalam za ok 1200 mozna juz z 2 posilkami znalezc oferte. Acha mowie o Grecji
Do turcji i tunezji tez maja fajne oferty.
Też parę razy korzystałam z biura podróży Itaka, gdy wybierałam się na wycieczki objazdowe i byłam zadowolona. Wiadomo, zawsze są malkontenci, którzy płacąc mało chcieliby mieć warunki hotelu pięciogwiazdkowego.
Stary 2007-09-03, 10:13   #379
jomico
Przyczajenie

Cytat:

do Tucji ostatnio był super last za 1099 PLN all inclusive, wylot 03.09 (czyli dzisiaj), ale na pewno jeszcze bedzie. Twoj plan wyjazdu aktualny? Jesli tak napisz, pomogę

jomico@wp.pl
gg 8494435
jomico jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-03, 22:16   #380
Sabina189
Przyczajenie

a ma ktos jakies informacje na temat biura easytour z cieszyna? wybieram z tym biurem do chorwacji do hotelu medena
Sabina189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-04, 16:43   #381
Carillona
Przyczajenie

A ja wlasnie zarezerowalam sobie Turcje za 1190zl z Agencji Gawatur (biuro pozdrozy Pegas Touristik). Jade jutro o 3:05 rano zarezerwowalam to wczoraj, a w piatek ta wycieczka kosztowala jeszcze 1350zl. Zyczcie mi udanego pobytu
Carillona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 10:12   #382
Maestro44
Przyczajenie

Ja korzystałem kilka razy z rainbow tours i polecam wszystkim>porządna organizacja i naprawde ciekawe wycieczki. Jak ktoś szuka ciekawego wyjazdu niech obczaj http://www.rainbowtours.pl/.No ale jednak fajne sobie czasem samemu zorganizować wyjazd.Ahoj przygodo
Maestro44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-07, 08:00   #383
angy
Zakorzenienie

Ja z czystym sumieniem polecam Exim Tours. Byliśmy w tym roku na Krecie z tego biura i naprawdę nie było się do czego przyczepić.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-07, 19:03   #384
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

parę dni temu wróciłam z Egiptu byliśmy z Triadą i pomimo naszych obaw byliśmy miło zaskoczeni, także polecam Triadę
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 20:33   #385
dorisek11
Przyczajenie

jakie biuro polecicie na wczasy w Egipcie?? Mysle o Scan Holiday ale widze rózne opinie....poradźcie
dorisek11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 09:22   #386
La Monica
La Moderatoiure

Wyżej w poście pisała o tym Madziorka

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 11:45   #387
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

ja byłam ze Scan Holiday na Krecie, naprawdę jestem bardzo zadowolona, organizacja, hotel, rezydenci, wszystko naprawdę okej

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 14:03   #388
dorisek11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Wyżej w poście pisała o tym Madziorka
tak, ale z jak pani z Triady podała mi ile taki wyjazd bedzie kosztować to mało nie padłam....tak drogiej oferty nie widziałam w innych biurach
Stary 2007-09-22, 16:56   #389
La Monica
La Moderatoiure

No Triada nie jest tania

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 20:00   #390
dorisek11
Przyczajenie

Cytat:
A ja wlasnie zarezerowalam sobie Turcje za 1190zl z Agencji Gawatur (biuro pozdrozy Pegas Touristik). Jade jutro o 3:05 rano zarezerwowalam to wczoraj, a w piatek ta wycieczka kosztowala jeszcze 1350zl. Zyczcie mi udanego pobytu
zastanawiam sie na biurem Pegaz (to z Tarnowskich Gór?), jak było, jesteś zadowolona?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości