|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Hehe ja bym też chciała maks 8-9 niestety pewnie będzie inaczeh
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Napiszcie mi jakie badania zlecił wam gin. Morfologia, glukoza,mocz, tsh, toxo i? Nie wiem czy mam powtarzać HIV i wirusowe zapalenie wątroby bo krew to pewnie nie i rh Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wszytkie tego typu badania miałam porobione tuż przed procedurą i dopiero w pn się okaże, czy coś dostanę na już do zrobienia jeszcze.
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie wagi...
Dziewczyny powiedzcie mi jak mam sobie dać radę z zachciankami? Mam takie parcie na słodkie, że jak widzę w głupiej gazetce jakieś ciasteczka, czekoladki itp to dostaję ślinotoku! Nie umiem się opanować, bardzo trudno mi oderwać myśli od słodyczy! W takim tempie w jakim ja jem słodycze to będąc w 3 miesiącu przybiorę 20kg...
|
#364 | |
|
Zadomowienie
|
Ale dzis mam paskudny dzień, wstałam znów z mdłościami i bólem głowy, jakoś dotrwałąm do drzemki córki, położyłam się z nią, wstała po dwoch godzinach i nadal to samo.... ehh
![]() Widzę, że rozmawiacie o tyciu w ciąży. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg, ale zaczynałam z wagą 48 kg. Miałam jedynie baaardzo wielki brzuch (waga urodzeniowa Zuzi to prawie 4 kg). Później w trakcie karmienia szybko wróciłam do starej wagi, ale jak tylko przestałam karmić to przytyłam. Teraz moja waga to 53 kg i chyba nawet z taką lepiej się czuję niż mając te 48 kg. A i w ciąży brzuch wyszedł mi dosłownie z dnia na dzień. W lipcu jeszcze nikt nic nie widział mimo, że nosiłam obcisłe rzeczy, zwykłe dzinsy, a 2 września broniąc magisterki słyszałam tylko, że chyba zaraz rodzę, bo brzuch taki duży, a sukienkę musiałam kupić typowo ciążową. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
A w trakcie porodu jadłam pączka...na porodówce...w wannie...także chyba nie powinnam się wypowiadać
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Ecia ja też miałam parcie na słodkie i chipsy a później cukrzyca i z dnia na dzień odcięcie od wszystkiego. Po 4 mc nawet.mnie nie ciągnęło do słodyczy. Ciasto nie smakowało itp cukry mają to do siebie że uzależniają. Niestety to są złe węgle i organizm się do nich przyzywczajs
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Patrysia, paczkiem rozwaliłas system 😁
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Chciałabym się do Was dołączyć. Może powiem kilka słów o sobie - 25 lat, staraliśmy się 2 cykle, pierwsza ciąża, dziś zaczynam 7 tydzień (6t0d) według bbf termin najpierw wyłączyłam na 26 marca, położna na 30 marca ale chciałabym z Wami zostać bo marcowki już dużo bardziej zaawansowane ciążę mają, do was tematami mi dużo bliżej Gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom i widam dziewczyny, które kojarzę z wątku staraczek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Patrysia pacZek w wannie na porodówce rozwalił
System ![]() ![]() Wszystkie rodzilyscie sn? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Ecia zastępowanie owocami czy innymi zdrowymi słodkościami to teoria niestety bo rowniez wiem ze jak na cos najdzie ochota to mozna zabić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Witamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już dzisiaj zjadłam batona, 2 paczki ciastek i mam jeszcze ochotę na coś... Ja naprawdę nad tym nie panuję. Owoce jem, mamy w ogrodzie słodkie malinki ale co z tego jak ja bym je musiała maczać w czekoladzie...
A w pracy koleżanka mnie bardzo motywuje snując teorię, że jak się czegoś kobiecie w ciąży zachce to ma to zjeść bo niezdrowo jest się ograniczać w zachciankach . Także wiecie jak jest ![]() A cukrzycy się strasznie boję, nie wiem jak wtedy bym sobie poradziła... Mam nadzieję, że już za moment trochę się unormuje mój apetyt... No i właśnie chce mi sie lodów... Ehhh
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
To w ogóle możliwe?
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez do Was blizej z moja ciaza
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie teraz tez smak na słodkie wziął. Mimo rzygania mam apetyt. 😁 ja po prostu za dużo nie kupuje, np jedna paczka ciastek na dwa dni, dzięki temu mniej jem. 😁
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słodyczy praktycznie w ogole nie kupuje zeby w razie zachcianki nie było niczego pod reka ;p chyba ze zjawiają sie goście wtedy sa ciężkie dni jak słodkie zostaje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-08-04 o 18:33 |
||
|
|
|
#375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem po cc, ale teraz jesli bede mogla to sprobuje vbac. Bardzo bym chciala sn.
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to tak jak ja a z jakich przyczyn miałas cc ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy
Taki jest plan ![]() Plan też miałam zajść za pierwszym razem, a wiesz, jak się skończyło
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie jak i te od początku wątku
![]() ale dzisiaj dziewczyny rozpisałyście się Ja na szczęście nie mam żadnych zachcianek ![]() Od kilku dni nie smakuje mi żadna ze zwykłych herbat Nie słodzę nic, nie jem słodkiego, jedynie używam trochę więcej soli ![]() Może doradzicie mi co pić? Zwykła woda już wychodzi mi bokami a herbat opartych na ziołach nie mogę pić bo bardzo mnie osłabiają i ciśnienie mam bliżej zgonu
|
|
|
|
#381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie brak postępu porodu niby,ale to bardziej chodziło o to ze cora była ułożona brzuchem do mojego brzucha i ważyła ponad 4kg. Lekarz od poczatku twierdził ze wróży cc ale mam próbować. Skurcze były potężne ,sam zreszta tak stwierdził. Natomiast moja gin twierdziła ze doszłam do 8cm. Cora urodziła sie w zielonych wodach juz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
helol
ja juz po wizycie, jest pecherzyk w macicy wczesna ciąza i wiecej sie dowiem na nastepnej wizycie mam brac dupka 2 razy dziennie po 1 tabl no i kwas foliowy
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się po wizycie. Jest pęcherzyka z całkiem żółtym bardzo ładnie widoczny jak na 5t0d. Poza tym wszystko w porzadku.
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje wizyt
![]() Malawrwrednioszka u Ciebie 5t6d? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
Bad siho - mi też woda nie wchodzi, choć przed ciąża piłam literami. Teraz dodaje ogórka zielonego albo cytryne i miete i jest lepiej
a tak poza woda pije sok pomidorowy, szejki (banan, mleko i miód) no i niestety mam straszna ochotę na cole i często ulegam pokusie Gratuluję Wam pęcherzyków dziewczynki! Super 👌 Co do porodów, to ja.jeszcze nigdy nie rodziłam, ale już teraz słysząc o pęknięciach i nacinaniach krocza robi mi się słabo. Myślałam nawet czy nie zaznaczyć od razu lekarzowi, że chce cc i zapłacić za to ale teraz już sama nie wiem... Zdaje sobie sprawę, że rekonwalescencja po porodzie SN jest dużo szybsza itd. Ale ten strach przed pęknięciem mnie paraliżuje... Zastanawia mnie też fakt odczuć cielesnych po porodzie SN - macie mniej wrażliwe te miejsca, mniejsze odczucia podczas seksu? Wiem, że zdrowie dziecka najważniejsze i to będzie grało u mnie główna rolę, ale chciałabym wiedzieć jak to jest w łóżku po porodzie :$ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-08-04 o 21:58 |
||
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Ejda odczucia wg mnie są mocniejsze, ciasnosc identyczna ale wygląd juz nie ten.
Ja pękłam bo mała wychodziła z podwinieta rączka ale nie czułam tego. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- No super ze jesteście zadowolone z wizyt. ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

. Także wiecie jak jest