|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża - kto ma większe prawo głosu?
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7405533 6]Chodz o płat czlowy, ktory nie jest wyksztalcony do 3 miesiaca plodowego. Tam jest dla mnie człowieczenstwo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czy można w takim razie odjąć życie dorosłemu człowiekowi, jeśli jego płat czołowy został niedowracalnie uszkodzony? Dodatkowo te wszystkie funkcje płata czołowego o których piszesz, nie są wykształcone u noworodka. Czy moralnie dobrym jest odjęcie życia takiemu noworodkowi?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#362 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Noworodek myśli, płat nie jest do końca sprawny ze wszystkimi funkcjami, ale myśli, utożsami się z matka, myśląc, że są jednościa więc jednak ona działa. Od ktoregos miesiaca płód reaguje na głos matki, kojarzy, więc też ta funkcja jest. On myśli. Zarodek do około 3 miesiaca nie ma nic prócz dna co dla mnie z człowiekiem go utożsamia. Nie jest w stanie nawet przeżyc po za organizmem żywicielki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-05-23 o 16:06 |
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie dokładnie w płacie czołowym mieści się człowieczeństwo ?
I jeszcze raz Lisabeth bo dalej nie odpowiedziałaś na pytanie. Czy uważasz ,że w tej historii którą opisałam ona miała prawo usunąć ciąże na złość narzeczonemu. Miała czas żeby to zrobić ale jakoś wtedy jej odwaliło i postanowiła się zemścić. Czyli tylko ona miała prawo do tego dziecka bo je 2 miesiące później mogła urodzić. Czyli gdyby powiedział- nie usuwał ze złośliwości naszego wspólnego dziecka to znaczy ,że "olewał" by jej prawo do samostanowienia. Dalej utrzymuje ,że ciąża nie bierze się z kosmosu. I rozumiem ,że w komunie ludzie mieli małą świadomość i dostępność środków to teraz takie argumenty ,że mam prawo bo tak są dziecinne. W UK przyczynami aborcji bywała też płeć dziecka. Czy do tego też ma matka prawo bo to jej macica. |
|
|
|
|
#366 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale sama powiedziałaś, że to było w PRL? Wtedy prawo było inne. I nie widzę sensu rozmyślania, jak tak można było, olaboga, bo już bylo dziecko. Usunęła ciążę zgodnie z prawem obowiązującym w tamtym czasie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przykład bardziej na czasie. Już wspominałam w UK można poddać każdy płód aborcji. Nie jest tajemnicą ,że płeć dziecka też jest jednym z kontrowersyjnych powodów. Rozumiem ,że ojciec dziecka tu też nie ma nic do gadania ? A co do alkoholu to kasa ze sprzedaży idzie do skarbu państwa. Skrobanka nie generuje przychodu. Lisabeth ,czyli moralnie miała prawo bo się pokłóciła nie zważając na zdanie ojca dziecka usunąć dziecko ,które przez 7 miesięcy jej nie przeszkadzało? Bo to ,że miała takie prawo z urzędu to wiemy. Edytowane przez Valtamerii Czas edycji: 2017-05-23 o 17:16 |
|
|
|
|
|
#370 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#371 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Alkohol generuje pieniądze dla skarbu państwa, ale zaskoczę cię - kobieta zwykle płaci podatki, kupę kasy z pensji zabierają, żeby miała "darmową" opiekę. A alkoholik spod sklepu raczej podatków nie płaci. Ba, nawet jemu płacą za to, że żyje i chleje, renty, zasiłki, mieszkania socjalne, opał na zimę, plus w przypadku dostania się do szpitala również leczenie. Więc ja tam twierdzę, że kobieta po skrobance "z powiklaniami" kosztuje to państwo mniej, niż utrzymanie alkoholika. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#372 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#373 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytuję faceta z dyskusji w realu "co za bezsens, co mu z tego zadośćuczynienia? Kobieta po niechcianej ciąży sobie za kasę z odszkodowania zrobi ewentualną plastykę brzucha, biustu, a co facetowi z kasy, skoro go dziecka pozbawiono? Co sobie za to kupi, jak sobie zrekompensuje stratę dziecka?"
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7404773 1]Plastry chyba wymienia się co tydzień, więc można nakleić o jeden plaster więcej okres przesunie się o 7 dni. Jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi.
My z tż zdecydowaliśmy się na wazektomie, będziemy zbierać na zabieg. Będzie pewniejsze niż inne antykoncepcje.[/QUOTE] Mam takie samo zdanie. Najlepszy pomysł, zero steru z wpadką. ![]() Tabsów też potrzebuję, hormonalne problemy, więc nie o pozbycie się ich, ale stuprocentową pewność chodzi. Nie chcę latać potem i kombinować z aborcją za granicą. ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Ale wiadomo jak to jest, kiedy facet na zasiłku, pod sklepikiem osiedlowym stanie i na winko prosi każdego przechodnia.
|
|
|
#375 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 20:34 |
|
|
|
|
#376 |
|
Konto usunięte
|
Z jakiegos powodu ustalono te granice tolerancji na aborcje 4 miesiace i wydaja sie mi one odpowiednie. Gdzies trzeba bylo te granice postawic.
Plod w 7 miesiacu moglby juz przezyc poza organizmem matki, dlatego jest to morderstwo. W Chinach dokonuje sie aborcji w tak zaawansowanej ciazy (polityka jednego dziecka - jak kobiete znajda w ciazy z drugim dzieckiem, to usuwaja ciaze obojetnie jak bardzo zaawansowana) i to nas w Europie wlasnie odroznia od takiego kraju jakim sa Chiny. |
|
|
|
|
#377 | |
|
I tak powiem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Historia nie jest naciągana bo wydarzyła się u mnie w rodzinie w latach 70. Tak to kiedyś wyglądało. Ta sama pani z 4 lata wcześniej usunęła już ciążę ale to była inna sytuacja. Kiedyś kobiety miały po kilka skrobanek ale i czasy były nie te.
Co masz na myśli "wywalanie" ? Jeśli płód jest martwy wtedy natychmiast wywołuje się poród. całą jamę macicy dokładnie się czyści. Płód jest zmacerowany. A aborcja jest przeprowadzana na żywym. No chyba ,że ktoś ma np moc zaciśnięcia pępowiny przez powłoki skórne |
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie te zadośćuczynienie jest śmieszne. Zanim napiszecie głupoty, że dać facetowi zadośćuczynienie i git majonez zadajcie sobie pytanie - Czy jeśli ktoś zaproponowałby jakieś duże pieniądze za śmierć jednego z moich najbliższych to bym je wzięła i cieszyła się nimi? No właśnie. Żadne pieniądze nie są w stanie zastąpić facetowi dziecka, którego chciał.
|
|
|
#381 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#382 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tylko, czy miałabym prawo to zrobić, bez wiedzy, czy któryś z moich późniejszych partnerów nie chce mieć ze mną dziecka? ![]() Czy każdego faceta powinnam uprzedzac, że dziecka, nawet przypadkowego nie będzie? Bo być może gdybym mogła zajść, to bym zaszła przypadkiem, a on by zechciał być ojcem? Zabawnie się mnożą dziwaczne konsekwencje włączania faceta w takie decyzje...I po co? Edytowane przez mariamalaria Czas edycji: 2017-05-24 o 06:15 |
|
|
|
|
|
#383 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem tak, każdego z którym zamierzasz się związać.
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#385 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tu już łatwiej pieniędzmi.
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#387 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Gość z którym o tym rozmawiałam tak twierdzi, że w przypadku kobiety zadośćuczynienie finansowe jest łatwiejsze do zrozumienia, bo może tą kasę zainwestować w poprawę swojego stanu fizycznego po ciąży, że jest to zapłata za ewentualne problemy finansowe związane z niższą wypłatą itd.
|
|
|
#388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Druga sprawa - donoszenie ciąży + poród a potem jeszcze operacje, laserowe usuwanie rozstępów, siłownia. O nie. To nie jest warte żadnych pieniędzy. Ani tym bardziej niechcianego dziecka. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#389 |
|
Konto usunięte
|
To w takim razie ile warta jest trauma przy porodzie w naszych rzeźniach, które nazywają się porodówkami?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#390 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7407089 1]To w takim razie ile warta jest trauma przy porodzie w naszych rzeźniach, które nazywają się porodówkami? [/QUOTE] A jakim problemem jest wybranie miejsca na poród na które się ma ochotę? Nie każda porodówka jest rzeźnią, są też prywatne kliniki, da się w naszym kraju rodzić w dobrych warunkach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.