![]() |
#361 | ||
Raróg
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Cytat:
Jesli Twoja kicia ma już ruje, spokojnie możesz wybrać się do weta. Ważne, żeby akurat wtedy rujki nie miała, bo jej narządy są wtedy mocno przekrwione, co wiąże się z ryzykiem w czasie operacji. Justin - z tego co wiem, to do końca nie wiadomo, w jaki sposób koty mruczą. Czytałam kiedyś wątek na ten temat, hipotezy były rózne, ale żadna pewna na 100% ![]() ![]() Pzdr! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
hmm, no ciekawe z tym mruczeniem.szukalam na necie, ale nie umialam znalezc. musze zapytac mojego weta jak u niego bede nastepnym razem, ciekawe jaka ma teorie
![]() buziaki dla wszystkich szczesliwych posiadaczek kotkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Wtajemniczenie
|
No to z tym mruczeniem to ciekawa sprawa
![]() znalazłam w pewnej książce Cytat:
prosze o pomoc! jak sobie z kotką poradzić??
![]() |
#365 | |
Raróg
|
Może jakiś duży karton przy łóżku, wymoszczony czymś ciepłym - starą kołderką, kocem?
![]() ![]() Co do mruczenia, to znalazłam jeszcze info, że kość gnykowa w języku kota domowego jest całkiem skostniała i być może stąd ten dźwięk. Ale nie na pewno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może nasuwa ci sie inny pomysł?
![]() |
#367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja Fiona dostała wczoraj amoku na widok bazi ![]() ![]()
![]() |
#368 | |
Raróg
|
Hehe, jak skarpetki w pralce, ale na pewno o niebo milsze
![]() ![]() Z tymi baziami to dobre ![]() ![]() Agnieszko - właśnie natknęłam się na coś dla Ciebie, ta dziewczyna postawiła po prostu koszyk na łóżku ![]() ![]() ![]() ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-04-13 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
co do burczenia w kotku to.. dziewczyny jak mialam pierwszego kota i uslyszalam jak burczy to z moim TZ polecielismy do weta bo wedlug nas mial cos napewno z jelitami
![]() ![]()
#370 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Ale juz nie smucmy sie ,mam nadzieje ,ze teraz sie gdzies leczy i zobacze go niedlugo zdrowego i szczesliwego.
#371 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() rozumiem cie jaka to musiała być dla ciebie nerwowa sytuacja - tu kotek potrzebujacy pomocy i nagle znikną! rozumiem cię, bo podobnie jak ty jestem wrażliwa na takie sytuaje i pewnie też uroniłabym łzy! ale masz racje że nie ma sie co smucic ![]() ![]() pozdzawiam Cię Izuniu i Twojego TŻ!
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Izuniu, a to byl czyjs kotek, czy taki po prostu podworkowy, tylko troche bardziej oswojony niz cala reszta? jak podworkowy, to pewnie nic mu nie bedzie, one sa silne i pewnie sobie poradzi
![]() ja kiedys mialam podobna sytuacje. do mnie na dzialke przychodzila taka fajna, szarobura kotka, byla czyjas, ale wiadomo jak to na wsi-nikt sie kotami nie zajmuje. to my z moja mama zawsze jej jesc dawalysmy jak tam bylysmy, pozniej juz sie tak z nia "zaprzyjaznilysmy", ze jak tylko sie zblizala sobota (bo zawsze w sob. tam jezdzilysmy) to ona juz na nas czekala przed domkiem. raz czy dwa nawet miala male kotki u nas pod schodami, bo tam byla taka mala szparka i schowek w sam raz dla kotkow. i tez wlasnie raz przszla cala zraniona, poszarpana, jakby ja jakis pies dorwal i cala pogryzl. no ale wyszla z tego sama, bo nam sie nie chciala dac dotknac. wtedy wyzdrowiala, ale niestety niedlugo po tym cos sie musialo stac, bo juz pozniej nie przychodzila, tak myslalysmy z moja mama, ze moze ja auto przejechalo. ale wiem co czujesz Izuniu, mi tez wtedy bylo strasznie przykro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Raróg
|
Izunia, pamiętam, jak pisałaś o tym kotku. Tak bardzo mi przykro
![]() Zrobiłaś, co mogłaś, a nawet więcej, nie każdy tak wspaniale by się zachował na widok cierpiącego kota. Na pewno był przerażony i gdzieś się zaszył, chociaż mam nadzieję, że ma dom i tam wrócił, i się nim zajęli. Trzymaj się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kociątko śpi w moim łóżeczku (na małym skrawku bo nie wiele potrzebuje!) i jakoś sie trzyma. w ciągu dnia mi nie przeszkadza, ale w nocy boje sie żebym mu nie zrobila krzywdy, bo (np. dziś) przypełzło toto ślepe do mnie i se wtuliło obok ręki i jak sie obracłam to je bym rozgniotła (na szczęście mam czujny sen!) ale dziś postanowie zrobić coś konkretnego czyli tak jak mówisz położyć "po prostu koszyk na łóżku" ![]() Izunia trzymaj sie!!
![]() |
#375 | |
Raróg
|
Właśnie, najbardziej musisz uważać, żeby nie zgnieść maluszka
![]() Poza tym to chyba nie ma problemu, chyba że zaczną Ci się załatwiać na kołdrę ![]() ![]() Acha, kiedyś widziałam na fotce taki fajny karton, obklejony różnymi zdjęciami kotów i miał wyciętą dziurę jak w budzie dla psa, żeby małe mogły wychodzić, jak zechcą. I mamuśka też miała łatwiejsze wejście, nie było ryzyka, że niechcący wywróci karton ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() EDIT: no i załatwione z kotkiem! Wzięłam ja do posłanego kartonu i położyłam w ciemnym kącie mojego pokoiku, a łózko po prostu złłożyłam! dopracowałam też sprawę ciemnosci (bo małe jeszcze slepe - ma tydzień dopiero!) i zrbiłam jej dziuple tzn, odgrodziłam jej pole od reszty pokoju fotelem i nakryłam wszystko starym kocem! jest GICIARSKO! ![]() ![]() pozdrawiam!
Żonka niespokojny duch... nielubiący nudy... teraz poświęcony rodzinie BTW mów mi Agnieszka Edytowane przez aprzybyla Czas edycji: 2006-04-15 o 10:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Raróg
|
No to super
![]() BTW czy mi się coś pokręciło, czy pisałaś wcześniej o dwóch maleństwach ![]() ![]() Właśnie podziwiam akcję polowania na muchę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co preawda i tak chcielismy zostawic sobie tylko jednego kotka, ale mysleliśmy o uspieniu go u weta cała chistoria jest baardzo dziwna, no ale cóż zdażyło sie i już po fakcie. Mały Kotek nazywa sie Klakier! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#380 | |
Raróg
|
![]() ![]() ![]() Szkoda. Faktycznie dziwne, że tak zniknął bez śladu. Chciałam pytać, co zrobicie z maluchem, widzę, że zostanie u Ciebie, fajnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
a ja zrobilam mojej " slicznotce" pare pare zdjatek nowych
![]() ![]() ![]()
#382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mały piroman! Laura ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
za to że jest miłośnikiem bukietów , nawet tych wielkanocnych
zdjecie dzisiejsze jak sie skubaniec chciał dobrac do bazi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Raróg
|
Bemolka - Ty to masz oko do niesamowitych ujęć
![]() Ja pstrykałam aparatem z opóźnieniem, więc to, co mi wychodzi, to czysty przypadek ![]() Moee - nieurodziwa? Przecież ten różowy nochal i ciekawski pyszczek tylko do schrupania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis bylam na wsi i przyszedl dziczek (a raczej dzikuska, bo to kociczka i to w dodatku ciezarna
![]() ![]() a jaka glodna byla - zjadla jakies 2/3 puszki 450 gramowej. reszty juz nie mogla w siebie wcisnac, a widac bylo ze szkoda jej zostawiac, wiec co jakis czas wracala i dopychala do brzuszka ![]() kochana jest, tak slodko miauczy (przy moich kocurach jej 'miauk' jest jakis taki cherlawy i niewycwiczony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
A ja za dwa tygodnie zostanę najszczęśliwszą na świecie panią kocurka o imieniu Sasza. Nie mogę się już doczekać!!!!Wygląda to małe cudo tak jak na załączonych zdjęciach. To mój pierwszy rasowy kot, właściwie dlatego rasowy, że to marzenie mojego męża. Ja tam kocham wszystkie koty i dwa moje poprzednie, jeszcze w Polsce, pochodziły ze schroniska dla zwierząt. No ale mąż chciał arytokratę, więc wybraliśmy takiego;-)))
Pozdrawiam wszystkie miłośniczki miaukających stworków! Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-02 o 20:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
wlasnie sliczna jest
![]() ![]() Dziewczyny, a wycieracie swoim kotkom spioszki? ja na poczatku wycieralam, bo mi tak wet powiedzial, ale w koncu zrezygnowalam (nie wiem czy dobrze zrobilam) i moja kicia jest cala happy, bo nie lubila tego strasznie ![]() Kasia - ![]() lain ta Twoja dzikuska ze wsi, wyglada tak samo jak moja ze wsi. ale mi sie zebralo na wspomnienia, szkoda, ze jej juz nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Raróg
|
Kasia, rosyjski niebieski, prawda?? Śliczny
![]() Lain piękna koteczka, ale to nawet dobrze, że jest nieufna, bo mogłaby wpaść w łapy jakichś zwyrodnialców ![]() ![]() Justin - chodzi o spiochy z oka? Przyznam, że moja kicia ma je rzadko, jak już coś tam jej się zawieruszy, to zbieram, spokojnie pozwala i potem ogląda z zadowoloną miną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to malutki kiciuszki mojej ciotki, z ktorymi sie dzis bawilam. sa jeszcze mlodziutki, pija tylko mleko mamy i nawet jeszcze nie siusiaja tylko mamusia wylizuje. ale szybko rosna, bo jeszcze niedawno ledwo chodzily, a teraz tak rozbrykane, ze ciezko zdjecie zrobic (co widac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.