![]() |
#3871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Dzień Dobry Dziewczyny !
![]() ![]() ![]() właśnie zaczynam zwolnienie, i mam zamiar się wziąć za zakupy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Magda ;)
|
Tu jeszcze na temat szczepień w pierwszej dobie http://szczepienie.blogspot.com/p/sz...bcg-i-wzw.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie. Gratuleje wizyt, ruchow i zakupow.
Witam nowa mamusie ![]() Co do wagi u nas 4 kg na plus. Zakupy poczyniłam malusie na ali. Mam 2 pieluszki muslinowe 3 sliniaki i 3 bandamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Śpiworków, rożków, becików nie kupuję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Wtajemniczenie
|
My też z mężem oglądaliśmy.Co do pojedynczych szczepionek nie mamy nic przeciwko.Ale mmr nie zaszczepimy napewno..Za dużo słyszałam.Szwagierka pracuje w przedszkolu i bardzo dużo dzieci ma autyzm.Jej na studiach też mówili że jest to powiązane z ta szczepionką..Zresztą. Za moich czasów tego nie bylo..Wiec jakas przyczyna jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie brutalna prawda jest taka, że mając dziecko musisz podjąć mnóstwo decyzji - i jako rodzic to zawsze Ty ostatecznie decydujesz i nikt inny prócz Twojego dziecka i Ciebie nie poniesie konsekwencji tych decyzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |||
Zakorzenienie
|
anitaxas - ja jestem na L4
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
To znaczy wiesz ja sobie mogę podjąć decyzję, że nie zaszczepię dziecka, ale co z tego jak mi go do żłobka nie przyjmą ![]() Cytat:
![]() No i niestety tak funkcjonuje nasze państwo ![]() Tak samo jak te szczepionki obowiązkowe od tego roku https://mamotoja.pl/przetarg-na-pneu...1685,r1p1.html Prawda jest taka, że wszystko ma być najtańsze i idziemy na ilość, a nie na jakość, a to niestety przekłada się na zdrowie naszych dzieci ![]() Juka a ta mmr nie jest obowiązkowa? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest obowiązkowa.Ale się wykręcimy.Najwyżej zapłacimy karę.Kiedyś czytałam na portalu w moim mieście że jest kupa osób która nie szczepi wcale nawet na te obowiązkowe.I póki co nie mają z tego konsekwencji.Ktoś napisał że wytoczyli mu sprawe za to po kilku latach,wziął adwokata i wygrał.Dziecka nie szczepi dalej.I żadnej kary też nie zapłacił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poleccie wozek w "trudny teren". Niekoniecznie lekki ale zeby mocny był i spacerowka nie kubelkowa (koniecznie z pasem krocznym).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() kupa przemyśleń przede mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cenne rady co do szepien. Dzieki! Tez nie sczepilam w chorobie, ale nie pilnowalam tak dobrze wyjsc z domu. Szczepilam syna od razu, potem 5w1, rota i pneumokoki. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3884 |
Wtajemniczenie
|
Marta ile razy dziennie twardnieje Ci brzuch?Lekarz mi mówił że nawet raz na godzinę może że macica musi ćwiczyć.I mam się tym nie przejmować.Ale zauwazylam że jak posiedzę dluzej czy postoje to nawet i dwa razy potrafi twardnieć w ciągu godziny.Jak sporo odpoczywam to może raz na dzień się trafi albo wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Was też tak parno? sprzatalam dom to cała czerwona aż byłam, teraz leżę a dalej się pocę. Pożarłam się z mężem ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Konto usunięte
|
Tak, bardzo gorąco. Miałam siatkę montować na dworze ale zrezygnowałam bo spociłam się samym przejściem po ogródku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie mowil że mam się tym nie przejmować bo że macica musi ćwiczyć.Od wizyty na ip szyjka sie nie skrocila.Ale powiedzial ze mam duzo odpoczywac bo dluga nie jest a ma 34mm.Mam sie niepokoic jak zacznie bolec albo cos innego sie pojawi.W niedziele bylo chyba ze trzy razy wczoraj nic i dzisiaj do tej pory też nic.
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Marta co się stało?Chcesz pogadać?U mnie ciepło ale w mieszkaniu chłodno. |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję. Nad imieniem cały czas się zastanawiamy, nic mnie w 100% nie przekonuje. ![]() Ja przytyłam jakieś 3,5-4 kg, ale jestem niska i brzuch wydaje się być już całkiem spory. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama nie wiem do końca co się stało ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Wtajemniczenie
|
Nie przejmuj sie.Pewnie wróci ze słodyczami na przeprosiny.Mój o dziwo odkąd jestem w ciąży nie dopuszcza do sprzeczek wcale.Nawet jak ja coś zaczynam to on to ignoruje.Ale też sie na mnie wydarl w sumie z troski.Poszłam do laboratorium i nie wzięłam tel.On przyjechał do domu na kawę.I potem jak wróciłam to widzę że dzwoni.Oddzwoniłam a on do mnie z pretensjami że się martwił że nie wzięłam Tel i długo mnie nie było.Laboratorium mamy pod blokiem ale zapomniał że mam iść.Ku**wa.Pod nami remont robią.Nie dość że nasz to jeszcze ich muszę słuchać.Ale niech robią.I oby skończyli do września.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
Zagladam czasami do innych mamuś. Pazdziernikowe i listopadowe mamy juz w 2cz. Szalenstwo postowe tam jest.
Mi brzuch raczej nie twardnieje, przynajmniej nie zauwazam. Ale mam dziwne klucia tak jakby przy wejsciu do pochwy. Nie wiem jak to nawet okreslic. Jak wstane po dluzszym siedzeniu to kluje. Co do szczepien. Monika szczepiona zgodnie z kalendarzem obowiazkowym. Tylko skojarzone 5w1. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2017-05-16 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zadomowienie
|
Moja Ola też szczepiona 5w1, ale nadal ten temat jest dla mnie przerażający i kontrowersyjny. Nie szczepiłam jej ani na rata ani na pneumo.
Lilka dziękuję. Ola trochę pokasłuje, ale tylko rano, więc do przedszkola chodzi. Co do ilości postów mam październikowych, to nieźle cisną. Pamiętam mój pierwsi wątek z 2013 roku. Mamusie lutowe szalały, przestałam nadążać po porodzie i dałam sobie spokój. Natomiast ten wątek bardzo mi odpowiada. Spokojnie, na luzie, wszystko można nadrobić. Mamuśki spoko, nikt się nie spina, nie irytuje na odmienne zdanie i w ogóle cud malina. Oby tak już zostało. A tymczasem zapraszam na...
#3894 |
Zadomowienie
|
O jakie pyszne ogoreczki
![]() U mnie w głowie wielki szczepionkowy misz masz. Ja się ostatnio nie udzielam bo troszkę nie mam weny, ostatnio dużo nerwów i stresu.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez poli230 Czas edycji: 2017-05-16 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Jeżeli jest zaszczepione to chyba nie powinno zarazić się od chorego dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Mniam! Tez się za to zabiorę, jak znajdę ładne ogórki. Skąd Maluchna masz taki słoik? Fajny
![]() Mnie tu tez tempo pisania odpowiada. Kostek do mnie doskoczył i krzyczy do do brzucha "Dzidzio!!! Słyszysz mnie?!!" ![]() Wczoraj mówił, że chce dziewczynkę. Zapytalam jak ma miec na imię, jakie imię dla dziewczynki lubi. Odpowiedział Hania. Mam jednak nadzieję, ze to będzie chłopczyk ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3897 |
Rozeznanie
|
Wybaczcie ale nie szczepienie dziecka jest skrajna głupota, narażaniem dziecka i wszystkich wokół.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3898 |
Zadomowienie
|
Lilka w Dino takie słoiki są za 8 złotych.
Naamah skąd takie zdanie? Pytam, bo ciekawa jestem. Absolutnie nie krytykuję, bo sama szczepiłam. Moja siostra na przykład w ogóle swojej córki nie szczepiła.
#3899 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Tu nie chodzi o to, że nie szczepie,bo nie tylko o skutki szczepionek. Powiedz rodzicom,których dzieci po mmr przestały się rozwijać,oduczyly się chodzić i mówić,że są mądrzy no bo przecież dziecko nie będzie miało różyczki. Nie chodzi też o samo nie szczepienie tylkp opóźnienie ich, żeby nie szczepić np w pierwszej dobie tylko 2 miesiące później, kiedy będziemy mieć pewność że dziecko w danym momencie jest zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Konto usunięte
|
Wracamy właśnie z pierwszych zajęć w szkole rodzenia
![]() Bardzo pozytywne wrażenie na położnej prowadzącej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.