|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019, cześć 6
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88273644]Dzięki dziewczyny. Myślicie, że jeśli pójdę w piątek na monitoring to będzie widać czy pęcherzyk pękł czy to już będzie za późno?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pewnie. Ja miałam owu prawdopodobnie w poniedziałek, a w środę było ciałko żółte i płyn. Więc będzie widać ![]() Cytat:
Brałam w poprzednich staraniach, przez bodajże 3 cykle. Teraz pije saszetki yyyy yyyy miovarin albo jakoś tak. Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3873 |
|
Rozeznanie
|
Książkowe pod implantację jest właśnie w przedziale 9-15mm, wiec jak lekarz mówi, ze jest piękne to tak zapewne jest
. U mnie największym problemem jest jego niejednorodność i polipowatosc. Na usg widać było fale i zagięcia gołym okiem. Widziałam tez kawałek złuszczonego endometrium i cóż wyglądało okropnie.---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Teraz u Anny Zygler. |
|
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ostatnio na wizycie w 12 dc endo miało grubość 6 mm .. trochę mało jakby
Mam wrażenie, że jest jakiś wysyp ciąż .. |
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Dodam tylko, że orzechy brazylijskie są tu najlepsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
Może też być zakwas z buraka. Pisze jakby Ci sok z buraka nie podchodził. Sporo dziewczyn pomimo tego że lubi buraki, ma problem z piciem soku (ewentualnie piją np z jabłkiem, jeśli się nie mylę to dawton ma spoko taki sok, lub z malinami)
|
|
|
#3879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny co o tym myślicie bo ja już nie wiem. Byłam u tego gina z luxmedu (powiedziałam że wczoraj mnie bardzo mocno ta torbiel bolała, co było ściemą, ale nie mogłam powiedzieć, że chce monioring). Przy okazji spytałam o owy to powiedział, że jest płyn w zatoce więc owu raczej była. Ale, że na prawym jajniku jest torbiel 30mm. Jak zaczęłam wypytywać to powiedział, że prawfopodobnie owu była tylko, że pęcherzyk cały nie pękł tylko, że się płyn wylał. A nie zawsze płyn świadczy o owu. O ciałku żółtym i endometrium nie powiedział nic.
Czyli zrozumiałam z tego tyle, że dalej nie wiadomo czy owu była. Dał mi tabletki anty na 3 miesiące, żeby zobaczyć co się z tą torbielą będzie działo bo może ona blokuje owu. A poza tym teraz jest pandemia i zły czas na ciążę to co mi zależy. Myślicie że powinnam iść jutro do mojego gina. Czy on zobaczy coś więcej? Wizyta kosztuje 200zł i jak nic się nie dowiem to chyba się wścieknę. Może lepiej zrobić tylko proga ? Doradzcie coś. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny przepraszam, że wyskakuje jak Filip z konopi dawno mnie tu nie było, a to za sprawą niepowodzeń. Od początku skupilismy się na mnie jako, że mam już 35 lat jednak okazało się, że problemem jest nasienie, a dokładnie zła budowa plemników. W sierpniu wyniki były tragiczne ponowne po 3 mies wyszły bardzo dobre poza jedną bardzo istotna pozycja; prawidłowa budowa plemników 2% i teraz pytanie moje czy słyszalyście może żeby komuś z takim wynikiem powiodły się starania ?
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
To moim zdaniem jest nieźle, raczej bym się nie przejmowała. Lekarze moga zaproponować w takiej sytuacji inseminację, ale pamiętajcie, że wystarczy jeden dobry plemnik. A Wy ich macie 3,5 mln podczas jednego "strzału"
![]() Dla spokoju ducha spróbujcie pomyśleć nad zdrowa dieta, rezygnacja z alkoholu i "wietrzeniem" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3885 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88280379]Dziewczyny co o tym myślicie bo ja już nie wiem. Byłam u tego gina z luxmedu (powiedziałam że wczoraj mnie bardzo mocno ta torbiel bolała, co było ściemą, ale nie mogłam powiedzieć, że chce monioring). Przy okazji spytałam o owy to powiedział, że jest płyn w zatoce więc owu raczej była. Ale, że na prawym jajniku jest torbiel 30mm. Jak zaczęłam wypytywać to powiedział, że prawfopodobnie owu była tylko, że pęcherzyk cały nie pękł tylko, że się płyn wylał. A nie zawsze płyn świadczy o owu. O ciałku żółtym i endometrium nie powiedział nic.
Czyli zrozumiałam z tego tyle, że dalej nie wiadomo czy owu była. Dał mi tabletki anty na 3 miesiące, żeby zobaczyć co się z tą torbielą będzie działo bo może ona blokuje owu. A poza tym teraz jest pandemia i zły czas na ciążę to co mi zależy. Myślicie że powinnam iść jutro do mojego gina. Czy on zobaczy coś więcej? Wizyta kosztuje 200zł i jak nic się nie dowiem to chyba się wścieknę. Może lepiej zrobić tylko proga ? Doradzcie coś. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] hm a co ten Twój gin Ci może powiedzieć w sumie? Jesteś przekonana, że chcesz brać tabsy anty, które zlecił ten lekarz? Jeśli się leczyć to tylko jednym scenariuszem od jednego lekarza, bo tak tu trochę od tego, trochę od tego plus swoje kombinacje to nie wiem. Nie znam się niestety na tematach tych torbieli ![]() Cytat:
trzeba znaleźć przyczynę skąd taki stan + odpowiednie leczenie jeśli trzeba + suplementacja + dieta !! + ruch + zrezygnowanie z używek i ciasnych majtek |
|
|
|
|
#3886 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Już potwierdziłam wizytę u mojego gina. Mam nadzieję, że uda mu się odpowiedzieć na jedno istotne pytanie: czy była owulacja? Już mnie to wkurza, że nikt na to proste pytanie od kilku miesięcy nie umie odpowiedzieć. A jakby się udało to określić to może w końcu udało by się określić plan działania. No ale już jestem przygotowana psychicznie, że też tego nie stwierdzi. Bo na jakie badanie bym nie poszła, do obojętnie jakiego specjalisty to zawsze mam wyniki niejednoznaczne. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałek ma wizytę u androloga. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3889 |
|
Konto usunięte
|
Ten lekarz u którego dzisiaj byłam powiedział, że ta moja torbiel to może być potworniak. Teraz czytam co to jest, a to nowotwór, który najlepiej jak najszybszej usunąć. Nie mówiłam mu nic, że miałam już to diagnozowane. Więc raczej powinien mnie skierować na jakieś dodatkowe badania, a nie przepisać tabletki i zobaczymy co się stanie.
masakra z tymi lekarzami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jest lepiej![1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88280734]Tabsów anty od tego lekarza nie będę brać. Wizyta trwała krótko, nie zna mojej historii i jeszcze gadka, że powinnam je brać bo nam dolegliwości (to była tylko ściema). O tym komentarzu o pamdemii nie wspomnę. ![]() Już potwierdziłam wizytę u mojego gina. Mam nadzieję, że uda mu się odpowiedzieć na jedno istotne pytanie: czy była owulacja? Już mnie to wkurza, że nikt na to proste pytanie od kilku miesięcy nie umie odpowiedzieć. A jakby się udało to określić to może w końcu udało by się określić plan działania. No ale już jestem przygotowana psychicznie, że też tego nie stwierdzi. Bo na jakie badanie bym nie poszła, do obojętnie jakiego specjalisty to zawsze mam wyniki niejednoznaczne. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] k**wa jak słyszę te teksty o pandemii i że to zły czas na ciąże to c*uj mnie strzela, mówie Wam. jakbym sobie tak wybierała kiedy chcę zajść w ciąże i urodzić to bym to dziecko już miała tak wybierać terminy to se mogą pary, które nie wiedzą co to znaczy starać się półtora roku itd ![]() Szefowa polecam Ci na spokojnie w domu spisać na kartce pytania i wątpliwości, które masz żeby nie zapomnieć spytać. Ja w gabinecie zazwyczaj jestem trochę speszona i mózg mi się wyłącza, więc taka kartka jest niezbędna |
|
|
|
|
#3891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle że u nas było kilka innych problemów - drożność, endomietrioza |
|
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
#3893 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88280861]Ten lekarz u którego dzisiaj byłam powiedział, że ta moja torbiel to może być potworniak. Teraz czytam co to jest, a to nowotwór, który najlepiej jak najszybszej usunąć. Nie mówiłam mu nic, że miałam już to diagnozowane. Więc raczej powinien mnie skierować na jakieś dodatkowe badania, a nie przepisać tabletki i zobaczymy co się stanie.
masakra z tymi lekarzami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Szefowa na spokojnie, pójdziesz jutro do swojego lekarza. Jak nie będzie pewny owulacji to 7 dni przed @ zrób progesteron. Nie dziwię Ci się że masz dość latania po lekarzach ostatnio, a teksty o pandemii to poniżej pasa... Ja na dniach będę miała owu i zaczynam pić zioła o. Klimuszko. Pewnie nic nie dadzą ale przynajmniej odpocznę od hektolitrów czarnej herby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakby któraś chciała zioła ojca Sroki na owulację to chętnie oddam - dostałam od Klusi, więc generalnie są szczęśliwe
Szefowa, musisz pomyśleć którego lekarza słuchasz i jego się trzymać. Ewentualnie jak coś Ci nie pasuje albo masz wątpliwości, to pomysl może o klinice...? To brzmi poważnie, ale lekarze tam wiedzą na co patrzeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3895 |
|
Wtajemniczenie
|
Potworniak ogólnie kwalifikuje się do koniecznego wycięcia ale... Nie wierze, że podczas laparoskopii lekarze nie zauwazyli, że to nie torbiel czynnosciowa a potworniak, że juz nie wspomne o tym, że musiałoby to być w wypisie że szpitala, czy wynikach biobsji bo to poważna rzecz. Czytałaś w necie jak taka torbiel wygląda, więc nie słuchaj tego lekarza z luxmedu. Aż mi ręce opadły jak przeczytałam na jakiego mądrale trafiłaś.
Pamiętam jak sama po laparoskopii jak poszłam do lekarza na kontrolę to mi powiedział, że on jajnika nie widzi, więc mi go na pewno całego z torbiela usunęli... A jajniki był tylko mały (sporo wyluszczyli z torbiela) i schowany. Teraz przy każdym usg różni lekarze muszą się go naszukać, ale zawsze znajdują. A tamten od razu że on nie widzi, więc nie ma 🤦 ♀️ i że mnie w szpitalu okłamali.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MoszKa88 Czas edycji: 2020-11-12 o 19:10 |
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
Szefowa, ja jeszcze Ci powiem że sprzęt w luxmedzie mógł nie być najwyższej jakości. Wyniki mogą się różnić od takich robionych na lepszym usg
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej chodziłam do invicty do dr Niedbały Wykowskiej i polecam, mam córkę
teraz chodzę do fertimedica do dr Szlendak Sauer i też jest spoko póki co. [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88280379]Dziewczyny co o tym myślicie bo ja już nie wiem. Byłam u tego gina z luxmedu (powiedziałam że wczoraj mnie bardzo mocno ta torbiel bolała, co było ściemą, ale nie mogłam powiedzieć, że chce monioring). Przy okazji spytałam o owy to powiedział, że jest płyn w zatoce więc owu raczej była. Ale, że na prawym jajniku jest torbiel 30mm. Jak zaczęłam wypytywać to powiedział, że prawfopodobnie owu była tylko, że pęcherzyk cały nie pękł tylko, że się płyn wylał. A nie zawsze płyn świadczy o owu. O ciałku żółtym i endometrium nie powiedział nic. Czyli zrozumiałam z tego tyle, że dalej nie wiadomo czy owu była. Dał mi tabletki anty na 3 miesiące, żeby zobaczyć co się z tą torbielą będzie działo bo może ona blokuje owu. A poza tym teraz jest pandemia i zły czas na ciążę to co mi zależy. Myślicie że powinnam iść jutro do mojego gina. Czy on zobaczy coś więcej? Wizyta kosztuje 200zł i jak nic się nie dowiem to chyba się wścieknę. Może lepiej zrobić tylko proga ? Doradzcie coś. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dla mnie lekarz jest skreślony za sam komentarz "co pani zależy, jest pandemia". Pandemia będzie trwać bóg wie ile i co masz czekać aż się skończy? A potem przyjdzie inny wirus i tak w nieskończoność? Nie staracie się pierwszy cykl więc ja bym szła do Twojego lekarza a tego posłała w diabły. Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W tej chwili chciałam się tylko dowiedzieć czy mam w ogóle owulację czy trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Szefowa, no to co do owulacji, to lekarz powinien widzieć na usg, co się zadziało, czy w ogóle coś bylo. Ale ja osobiście dla pewności zbadalabym jeszcze progesteron +/- 7 dni po owulacji.
|
|
#3900 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

tak wybierać terminy to se mogą pary, które nie wiedzą co to znaczy starać się półtora roku itd 

To brzmi poważnie, ale lekarze tam wiedzą na co patrzeć.
♀️ i że mnie w szpitalu okłamali.