|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze chciałam się spytać czy te ampułki Seboradinu trzeba stosować zawsze po myciu? Ja myję włosy co 3 dni i nie będę ich myć codziennie tylko po to, żeby zaaplikować ampułkę.
Poza tym od pewnego czasu nie mam małych włosków, a zawsze miałam:/ I najlepsze w tym wszystkim jest to, że mam krótkie włosy! Dlatego też dopiero po tylu miesiącach zaczęłam się tym przejmować, bo nawet jak mi wypada ponad 200 włosów dziennie to krótsze włosy zajmują mniej miejsca i aż tak bardzo tego nie widać po domu. Dopiero jak znajoma kilka dni temu mi powiedziała "matko, Tobie tak strasznie włosy lecą?" gdy po myciu miałam całą bluzkę we włosach:/ to się bardziej dobiłam. Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2009-08-22 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie: czy to, że zawsze do czesania używam grzebyka a nigdy szczotki ma jakieś znaczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Wtajemniczenie
|
Ja też prawie zawsze używam grzebienia. Niby masowanie skóry głowy szczotką poprawia krążenie na głowie, ale kto wie
![]() Jakie szampony stosujecie i które pomagają? Ja chyba kupię Evy Natury z serii trzy zioła z rzepą... I jeszcze jedno pytanie: Mi włosy z natury szybko rosną- tak 2,5 cm. na miesiąc bez używania niczego. Teraz zaczęłam zażywać Belissę i jeszcze chcę kupić ampułki Seboradinu na wypadanie, które podobno znacznie przyspieszają wzrost włosów. Boję się żeby nie zaczęły rosnąć 5 cm. na miesiąc. Znaczy nie przeszkadzałoby mi to, ale boję się czy to nie będzie miało jakiś złych skutków i czy nie zaburzy mojego prawidłowego szybkiego rośnięcia ![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2009-08-22 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Wtajemniczenie
|
madzienka79,
No to teraz dopiero zacznie się Twoja walka o odrosty. Zatrzymanie wypadania wbrew pozorom jest łatwiejsze. Wcieraj, ie się da, przejrzyj skład kosmetyków, aby się nie powtarzały, łykaj witaminy. Zobaczysz, jak już zaczną kiełkować, to szybko nastąpi "włosowe bum" ![]() Co do tabletek. Tak czytam te wątki, ale widzę, że większość z was kupuje tabletki, niby z dobrym składem i dobre jakościowo, ale niekoniecznie dobrane do problemów. Moja teoria jest taka, że znaczna część traci włosy z powodu problemów ze skalpem - łupież, jakiś łojotok nawet czasem mało widoczny problem, może być przyczyną utraty znacznej ilości włosów. Przyjrzyjcie się skórze głowy, podotykajcie, poskrobie paznokciem, ale nie zaraz po myciu,tyko przed. Jak zobaczycie, że coś tam jest dziwnego, tłustego, to powinnyście dobrać odpowiednie tabletki - drożdże, pokrzywa, skrzyp, kompleks witamin B, algi, niekoniecznie tabletki z jakimiś olejami, hydrokompleksy itp., bo to pożywka la bakterii skóry głowy. Pomyślcie też o diecie przy kłopotach skalpowych - słodycze, smażone potrawy, fast-foody to przysmaki dla wszelkiego rodzaju grzybów/bakterii bytujących na skórze głowy. Ja nie stosuję żadnej diety, nie łykam tabletek, bo mój problem jest raczej niewielki ( a spowodował takie spustoszenie), u mnie raczej ciężkie leki immunosupresyjne pomagają namnażać się różnym świństwom. Możliwe jednak, że pomyślę o jakiś tabletkach, suplementach.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Raczkowanie
|
Mając problemy z wypadającymi włosami...a dokładnie mówiąc z włosami, które niegdyś były gęste a od kilku lat nie można się już nimi pochwalić, udajecie się do ginekologa po hormony?
#3877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
myślisz , że przy łżś drożdże to dobry pomysł? może biorąc pod uwagę Twoją wiedzę zrobiłabyś w wolnej chwili listę, jakie suplementy są Twoim zdaniem wskazane przy danej dolegliwości. myślisz , że w ptzypadku wypadania na tle hormonalnym można wcierkami zatrzymać wypadanie? bo mam wrażenie, że w tym przypadku na początku trzeba unormowac hormony?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Wtajemniczenie
|
Madzienko, napisałaś, że po Capivicie przestało Ci wypadać tak dużo włosów. Po jakim czasie brania zauważyłaś poprawę?
Może zażywał ktoś z Was Belissę? Kiedy zaczęła działać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zadomowienie
|
Ja brałam Bellise, po jakichś 2-3 tygodniach przestały się tak sypać.Teraz już nie biore, bo nic mi nie wypada, co cieszy mnie bardzo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Przyczajenie
|
myślisz , że w ptzypadku wypadania na tle hormonalnym można wcierkami zatrzymać wypadanie? bo mam wrażenie, że w tym przypadku na początku trzeba unormowac hormony?![/QUOTE]
Wydaje mi się, że hormony na pewno uregulować trzeba, ale wcierki pomagają także : wzmacniają włosy i stymulują cebulki do wzrostu. U mnie niestety póki co pogorszenie... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Wtajemniczenie
|
Mi na ten moment wcierki, odżywki pogarszają stan. Moje włosy ogólnie wyglądają na dość zdrowe, nie robię raczej im żadnych szkodliwych rzeczy. Kilka dni temu zaaplikowałam na nie olejek kokosowy( ale tak z 8 cm. od skóry) i musiałam potem myć głowę dwa razy pod rząd żeby to spłukać, czyli wiadomo jeszcze więcej włosów poleciało. Poza tym olej dość obciąża włosy i sprawia, że są bardziej proste- co też moim włosom nie pomogło.
Dzisiaj kupiłam ten szampon Evy Natury i umyłam nim włosy i nawet tak dużo włosów nie poleciało, może z 20, ale potem nałożyłam odżywkę( fito medu) i przy spłukiwaniu leciało ich bardzo dużo... Pewnie 50-60. Potem poczekałam aż włosy wyschną i rozczesałam je- naliczyłam 67 włosów... Czyli jestem lżejsza o 140-150 włosów po myciu. Już nie mówiąc o tym, że co chwila znajduję jakieś na bluzce... Mimo wszystko postanowiłam myć częściej włosy( lecą dużo bardziej przy myciu, ale z kolei im dłużej od mycia to też bardziej wypadają, a chcę żeby ten szampon zadziałał). I spróbuję następnym razem użyć tylko szamponu- będzie o jedno spłukiwanie mniej ![]() Ivy123, ja stosuję Belissę od prawie dwóch tygodni, więc mam nadzieję, że efekty będą niedługo. Chociaż tak jak pisałam, wcześniej zażywałam przez miesiąc podobny preparat i żadnej poprawy ![]() Proszę, napisz mi jeszcze ile wzięłaś w sumie tej Belissy? Jedno opakowanie? I czy efekt utrzymywał się długo czy tylko zaraz po zażyciu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
Belisse brałam hmm... przez miesiąc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, Ivy123 przyczyny raczej nieokreślone, pewnie jakiś stres itp.
Poza tym 3 miesiące temu miałam robiony zabieg i prawie nic nie mogłam jeść przez prawie 3 tyg., poza tym też nie mogłam prawie spać, stres z tym związany... No ale włosy już mi wcześniej wypadały. Wcześniej też mi wypadały przez prawie rok i była przerwa tylko gdzieś na 3 miesiące. Tak mam niestety ![]() A w ogóle dziwne jest to, że nawet w okresach, kiedy mi nie wypadały za bardzo włosy to przy myciu zawsze leciały ![]() Kallos Late też ograniczył Ci wypadanie? Coś jeszcze oprócz Belissy i Kallosa używałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zadomowienie
|
Nie,nie Kallos na nawilżenie włosów, pomógł moim się troche zregenerować.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Ja coś spać nie mogę( leniłam się dzisiaj przez większość dnia i takie są tego efekty ![]() Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że to dość dziwne, że mniej więcej w tym samym czasie, co włosy zaczęły mi ponownie wypadać, moje paznokcie stały się super- w ogóle się nie łamią, a kiedyś miałam z tym duży problem ![]() Tak ogólnie to raczej nie mam dużo większych stresów, no ale też raczej nie mam porównania, co można nim nazwać... Czy to raczej chodzi o taki długotrwały, większy stres, czy też może spowodować to taki mocny, jednodniowy, jak np. przed wystąpieniem na konferencji( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | ||
BAN stały
|
Mnostwo srodkow, ktore byly kosztowne i nie pomogly, zas ajurveda, ktora stosuje pomogla mi i nadal pomaga w walce o odrastanie wloskow. Jednym slowem uzywam hinduskich specyfikow.
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() Ostatnio zaciekawila mnie wcierka z henny i oleju musztardowego, podobno daje to obfity porost, jezeli wczesniej henne zagotuje sie w oleju musztardowym ale zas czytalam, ze jedno z drugim sie kloci gdyz ziol nie mozna zaparzac w goracym oleju musztardowym bo podobno tworza sie jakies szkodliwe opary ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Wtajemniczenie
|
No coś jest w tym "przyzwyczajaniu się włosów" do składników aktywnych. Niby to bzdura, ale u mnie też tak jest. Każda nowa "miotła" powoduje szybszy porost, zagęszczenie np. przez 2 msc. potem włosy jakby się przyzwyczajają i wracają do poprzedniego tempa
![]() Wiesz musisz poczytać i pokombinować: jakie składniki zniwelują nagły spadek poziomu hormonów po porodzie. Jak urodzisz zacznij je łykać/wcierać, może to coś da. A jesteś pewna, że to ayuveda Ci pomogła? Może właśnie wysoki poziom hormonów w ciąży zatrzymał wypadanie?
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Przyczajenie
|
Ostatnio zauważyłam, że ogromny wpływ na to ile włosów mi wypada ma woda. U mnie w domu jak myje włosy, to podczas mycia leci mi ich sporo,po czesaniu to już w ogóle dużo. Ostatnio pojechałam do chłopaka, myłam u niego 2 razy włosy i ani podczas mycia, ani po czesaniu włosy mi nie wypadły! normalnie ciągnęłam je z całej siły i może 2-3 włosy mi wypadły, podobnie było na wyjeździe z kumpelami, też jak myłam włosy to nic mi z głowy nie spadło. jak myje u siebie głowę i lekko ręką pogładzę włosy to mam ich mnóstwo! grube, cienkie, małe, długie.. wychodzą nawet te co dopiero wyrastają. Więc to też może być poważna przyczyna wypadania Waszych włosów. Ja teraz spróbuje myć włosy przegotowaną wodą, może coś pomoże i dam znać
![]() Aaa bardzo ważne jest picie 2 litrów dziennie wody, (ja zazwyczaj pije 2 kawy dziennie i to wszystko, herbata i woda mineralna może dla mnie nie istnieć), ważne jest wzmacnianie włosów od wewnątrz a nie od zewnątrz tylko, odwodnione włosy łatwo lecą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Wtajemniczenie
|
Masz rację, Agnes
![]() Na pewno woda też ma jakiś wpływ. Czekamy na Twoją relację po umyciu włosów przegotowaną wodą. Ja z kolei dzisiaj sobie uświadomiłam, że już dzień od mycia( a włosy przetłuszczają mi się najwcześniej 3 dnia od mycia) swędzi mnie nieco głowa. Wcześniej myślałam, że to normalne, starałam się tylko jej nie drapać. Jednak gdy podrapię ją lekko to na paznokciach pozostaje złuszczona skóra, chociaż łupieżu jako takiego nie mam. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Rozeznanie
|
madzienka mam do Cibie pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
i byłam dzisiaj u fryzjera podcięłam włosy i to dużo , powiedziałam jej że kupiłam odżywkę z joanny przeciw wypadaniom włosów.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Przyczajenie
|
Witajcie.Chcialam sie z wami podzielić moimi doświadczeniami z ajurweda.Używam od jakiegos czasu olejku khadi stymulujący wzrost włosów-są tam m.in.olejek sezamowy,kokosowy,rycynow y,amla i inne.Jest rewelacyjny,goraco polecam.Poza nim uzywam jeszcze szamponu wzmacniającego cebulki włosów-tez indyjski i pieknie pachnącej odżywki khadi z henną,miodem i shakaki.Bez porównania te produkty sa o niebo lepsze od sklepowych.Jeśli ktos tez ich uzywał może podzieli sie ze mna swoimi doświadczeniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o capivit, to u mnie na wypadanie nie pomaga ani troche.. natomiast zauwazylam ze wolsy duzo szybciej rosna
dziewczyny czy te hinduskie specyfiki mozna kupic w aptece? |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj kupiłam sobie pokrzywę do picia ale chyba wkrótce dokupię tran i zacznę brać zamiast belissy. mojej mamie to bardzo pomogło na wypadanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
BAN stały
|
Nie ma ich w aptekach, mozesz zamowic przez internet. Z tego co pisza dziewczyny, niektore z tych produktow mozna dostac w wiekszych miastach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co z naturalnych rzeczy użyć aby włosy odrosły? szukałam ale nie znalazłam, tak porozsypywane są te informacje, chciałam założyć nowy wątek żeby było wszystko razem ale ktoś powiedział że już jest.
Słyszałam, że czarna rzepa i cebula są dobre aby włoski odrosły, czy to prawda, po jakim czasie odrosną? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.