|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
Eowina - brawo! Też chcę takie tempo
![]()
![]() |
#3872 |
Rozeznanie
|
Ja wypiłam dzisiaj wieczorem pierwszy kubek pokrzywy.
Nie smakuje mi, ale da się przyzwyczaić. Będę piła 1 kubek dziennie a jak już mi w końcu posmakuje i się przyzwyczaję to zwiększę dawkę ;] Eowina1818 - gratulację ![]() tez bym chciała żeby mi tak rosły jak szalone ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Tak więc i ja dodaje fotke porównawczą
![]() Czarne włosy-grzywa sprzed 1,5 miesiąca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Przyczajenie
|
Eowina1818 i Siokoladka musze powiedziec ze macie zarabiste efekty :PP Sama chyba zaczne popijac ta pokrzywe ;p
![]() Przerzucam się na pokrzywke xd |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Rozeznanie
|
Ja też się przyłączam
![]() Jak dla mnie przepyszna (z miodkiem) od pierwszego kubka ![]() Piję tylko 1kubek dziennie od ok 2 tygodni bo więcej bym nie dała rady upchnąć. Jestem naprawdę pod wrażniem zdjęć porównawczch!!!!
![]() Edytowane przez kaskaj24 Czas edycji: 2008-12-19 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
Trzeba próbowac!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Mnie namowiła np
![]() Jutro lece do apteki ![]()
#3878 |
Zakorzenienie
|
ja pije juz drugie opakowanie, przewaznie po 1 kubku dziennie, włosy chyba troche mnie wypadają, ale bardzo poprawila mi sie przemiana materii i nie cwicząc a całkiem sporo jedząc ciągle chudnę
![]()
#3879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
o jezu, tylko nie to! ja nie chcę chudnąć ;O
![]() |
#3881 |
ma zielone pojęcie
|
Ja to chudnę odkąd przeszłam na wegetarianizm :P Ale fakt, zawsze na zimę trochę tyłam, a teraz nic. Opycham się i nadal mam swoją letnią sylwetkę.
Mnie tam zdecydowanie pasuje pokrzywka ![]() ![]() ![]()
#3882 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie mogła jesc same warzywka.
![]() |
#3883 |
ma zielone pojęcie
|
Ja bym już nie mogła jeść zwierząt ;]
#3884 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ps. pani w aptece dała mi pokrzywę, którą trzeba gotować 5 minut.. ale lipa, a ja nie spojrzalam. A tak wygodnie było zaparzyć torebkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie piajczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
zdrówko! na pokrzywę nigdy nie jest za późno! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
Ech, szkoda tylko, że na przeziębienie i ból gardła nie pomaga
![]()
![]() |
#3889 |
ma zielone pojęcie
|
Zawsze można do niej miód dodać
![]()
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
To ja jednak zostanę przy polopirynie i neo-anginie, nie cierpię miodu, niestety ;p
![]() |
#3891 |
Raczkowanie
|
Z Waszego pozwolenia dolaczam sie
![]() Z pokrzywka zaprzyjaznilam se w pazdzierniku za Wasza namowa. Nie oczekiwalam, ze i zapach, i kolor i smak tak bardzo mi sie spodobaja! Na poczatku nawet budzilam sie z radosna mysla, ze zaraz wypije kubeczek herbatki! Zreszta ta mysl dalej mnie cieszy i ziolko pije bardzo chetnie, przerwa w 1 dzien zdarzyla sie chyba tylko raz czy dwa. Ja na samym poczatku kupilam lisc pokrzywy sypany Herbapolu i jestem bardzo zadowolona. W zielarskim na Rakowieckiej kosztowala cos kolo 2,5 zl, pije ja od konca pazdziernika, a dopiero teraz sie konczy. Wcale mi nie przeszkadza brak torebki. Po prostu zaparzam czubata lyzeczke, fusy pozostaja na dnie i ne wpychaja sie do ust nic a nic. Polecam! Dzialania moczopednego jak przy piciu bialej/zielonej herbat nie zauwazylam, wiec moze pokrzywka dziala po prostu slabiej ![]() Czy pogorszyl mi sie stan skory na poczatku? Hmm. Wydawalo mi sie przez pewien czas, ze tak, ale bardzo nieznacznie i wlasciwie nie wiem czy mam winic wlasnie pokrzywe. A jakie sa efekty? Na pewno moja opinia nie moglaby byc w pelni obiektywna poniewaz jako aktywna wlosomaniaczka caly czas staram sie robic cos dobrego dla wlosow. Sa one w dobrej kondycji wiec moze i pokrzywa przyczynia sie do ich zdrowia? Zauwazylam natomiast, ze gdzies po miesiacu picia herbatki duzo polepszyl sie stan paznokci! Na poczatku jesieni byly kruche jak pajeczyna, a potem nagle sie wzmocnily (nic innego dodatkowo nie stosowalam, nawet lakier odstawilam). Na taki efekt nie liczylam wcale, wiec nie obserwowalam jak i kiedy to sie stalo,ale fakt. Sa twardsze. W kazdym razie ciesze sie, ze do mojego dziennego rytualu dolaczylo picie kubeczka pokrzywki. ![]() Szukajac ostatnio pokrzywy sypanej w aptece (a jest to niewdzieczna sprawa) zobaczylam na polce buteleczke z sokiem z pokrzywy Phytopharm'u (na pewno ten sam, ktory dziewczyny uzywaja do wcierania w skore glowy). Pani mi go wlasnie zaproponowala gdyz herbatki nie bylo. Powiedziala, ze rozciecza sie go woda i pije. Ja jednak pozostalam wierna pokrzywie suszonej i na zakup sie nie dalam skusic, ale jestem ciekawa Waszych opinii na temat tego soku. Mialby podobne dzialanie? A moze, bylby jeszcze lepszy?
#3892 |
Zakorzenienie
|
yourenglish ja też bardziej preferuję sypaną pokrzywę, nie dość, że jest tańsza, to na dodatek jest bardziej intensywna. Natomiast mam patent na nią - zaparzacz do herbaty, coś tego typu:
http://www.fide.pl/pl/sagaform/paus_...__5026021/198/ tylko w marketach kosztuje ok. 5zł firmy Hartmann czy coś takiego ![]() I parzę czasami zieloną herbatkę oryginalną, czasem czerwoną i zawsze pokrzywę. Wszystkie dziewczyny u mnie w pracy podpatrzyły mój patent i parzą sobie herbatki. A kosztuje to grosze, więc mam i w domu i w pracy ![]() Ja pokrzywę piłam 2 msc, teraz odstawiłam do stycznia. Ale od stycznia będę piła 3 msc po 1 szklance.Chociaż zastanawiałam się czy przez miesiąc nie pić pokrzywy, przez drugi skrzyp i tak na zmianę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Jestem po pierwszym kubku...wrażenia ok
![]() Piłam dużo ohydniejsze rzeczy więc pokrzywka nie jest zła wcale... Mam nadzieje,że bede systematyczna ![]() Kupiłam taką w torebkach,bo nie lubie się bawić z tymi liściastymi,bo w pracy bym na to czasu nie miała:P
#3894 |
Raczkowanie
|
mourie, ja tez mam podobne sitko, ale wole bez niego. Moja pokrzywa jest dosc drobno zmielona wiec i tak wyplywalaby do kubka.
Sadze, ze moglabys pic skrzyp jednoczesnie z pokrzywa. Z tego co czytalam, wiele dziewczyn tak robi. Ja skrzyp tez posiadam, ale nie posmakowal mi. Moglabym to zniesc, gdyby jeszcze nie trzeba bylo go dlugo gotowac. Czytalam, ze ze skrzypu trzeba robic napar, ktory nalezy jak najdluzej gotowac, a na to nie mam ani czasu, ani ochoty. A co Wy robicie ze skrzypem? Tylko parzycie czy tez bawicie sie w dluzsze gotowanie?
#3895 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja sobie właśnie piję skrzypokrzywę [ skrzyp + pokrzywa, oczywiście ] Pycha ![]()
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2008-12-20 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
Dołączam do klubu
![]() ![]() Herbatkę parze z suchych liści pokrzywy, dodaje soku malinowego, pycha ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Rozeznanie
|
a jak się dodaje np. miodu do pokrzywy to nie przeszkadza to w niczym. Chodzi mi o to czy nie zmniejsza 'mocy'
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 |
Wtajemniczenie
|
J spotkalam wczoraj koleżankę która dawno nie widziałam...i stwierdziła że mam sztuczne przedłuzone wlosy, bo są sypki i takie błyszczące i wyglądające na zdrowe.. gdy powiedzialam że naturalne i nie prostowane to zrobiła taką minę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
can't be perfect, wow! No to rzeczywiscie niezly komplement, gratuluje.
Mnie tez ostatnio w galerii zaczepila Pani Sprzedawczyni mowiac, ze jej sie bardzo podobaja moje wlosy i zapytala czy je prostuje. To pytanie to najlepszy komplement dla mnie, gdyz od jakiegos czasu nie uzywam ani suszarki, ani prostownicy. Przez wiele lat nie wyobrazalam sobie zycia bez suszarki (bo prostownica pojawila sie dopiero rok temu i jej nie naduzywalam), bo po umyciu wlosow i suzeniu na swiezym powietrzu robily mi sie nieposluszne fale, ktore za zadne skarby swiata nie chcialy sie ukladac w fruzyre. Miesiac po odstawieniu "suszownicy" byl koszmarem. Nieraz myslalam: "Po co mi te zdrowe wlosy, skoro wygladaja okropnie?!". A potem... sie wyrownaly. Same z siebie. Czy to jest kwestia tego, ze staly sie zdrowsze i przez to automatycznie lepiej sie zaczely ukladac czy tez nie - do tej pory pozostaje zagadka. Ale faktem jest to, ze susze wlosy bez suszarki, nie modeluje ich szczotka gdyz na mokro nie czesze i voila - efekt prawie jak po prostownicy. To taki maly OT, ale moze doda odwagi dziewczynom, ktore nie moga sie rozstac z tymi narzedziami katowania. A co do tej Pani, to opowiedzialam jej wkrotce swoja historie prostych wlosow i skierowalam ja na wizaz wiec moze wkrotce przybedzie Wizazanek ![]()
#3900 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Nie powinno. Niektóre źródła twierdzą, że można słodzić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.