Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-06, 17:41   #3871
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

witajcie kochane.
Ela dzięki za info o kremach na słońce, to był dla mnie znak zapytania, a teraz wiem czego szukać

Gratulacje dla dziewcząt, które poznały płeć. Mała, choć raz dobrze wyczułam

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Załamujecie tymi wymiarami.Ja wczoraj walczyłam z miarą krawiecką,bo ostatnie mierzenie mialam na zasadzie nitka i ekierka 8centymetrowa(studenci) No więc słonik ogłasza wymiary:
paso-brzuch 109cm
biust 102cm
biodra 104cm
ot i nasza forumowa maruda ja w biodrach mam już 101 i nie płaczę zrzuci się potem
w brzuchu też już prawie 100 myślę w ogóle, że będzie dobrze jak mała dociągnie do wagi 3kg, bo coś czuję że to kruszynka będzie no ale zobaczymy.
a cycki mi spadły, tylko w 1szym trymestrze były nabrzmiałe, i teraz w sumie skoczyły raptem ze 3-4 cm. mam 92 w biuście, a pod biustem 80 (wcześniej 75)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 17:57   #3872
maladT
Zakorzenienie

Ok marudą mogę być,ale to Judi nie chce się pochwalić ile ma w biodrach....

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 18:01   #3873
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

eee to ja jakas dziwna jestem

biust - 96
obwod brzucha - 99 wczoraj bylo 98
biodra - 98

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 18:17   #3874
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Załamujecie tymi wymiarami.Ja wczoraj walczyłam z miarą krawiecką,bo ostatnie mierzenie mialam na zasadzie nitka i ekierka 8centymetrowa(studenci) No więc słonik ogłasza wymiary:
paso-brzuch 109cm
biust 102cm
biodra 104cm
Wyglądam z góry jak wielki prostokąt.Tylko brzuch z przodu wielki,a że mam ramiona jak Otylia J. to wyglądam na jakąś zawodniczkę sumo z brzuchem Somalijki(ach te moje małe wzdęcie)
Ja nie wiem ile mam, ale sie zmierze jak pojde do domu, ale cos mi mowi, ze cie doganiam..... Tez mam ramiona jak Otylia.... a na basenie od paru lat nie bylam

wczoraj zapytalam swojego Tz : kochanie, czy ja jestem gruba ? A on na to bez zastanowienia : Tak.....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 18:27   #3875
Judi21_84
Zakorzenienie

moje biodra to moja tajemnica i nie czuję potrzeby dzielenia się nią kropka
Będę się martwić później, jak Tymcio się urodzi. Zaczniemy akcję odchudzanie

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 19:16   #3876
taka sobie
Zakorzenienie

hej hej
gratuluje dziewczynek, jako przyszla mama coreczki ciesze sie ze nareszcie doganiamy te mamy ,ktore bedą mialy synow, moze przegonimy ostatecznie
widze ze pomiary pełną gębą wiec ja tez wrzuce moje zeby bylo sie z czego smiac
biust 92
brzuch 94
biodra 97
z tego wynika ze największe mam dupsko

Anisia ja obłożona poduszkami spie od 4 miesiąca, miesiąc temu zakupilam sobie wałek, i wkladam miedzy nogi, rewelacja.
od niedzieli napiernicza mi lewa pachwina i bol promieniuje az na podbrzusze, tesciowa stwierdzila ze moze mała tak kopie, bo wciaż jest głową do gory wiec tam ma nozki, hmm wszystko mozliwe, w kazdym razie nie fajne uczucie.
ja zaczęłem 30 tydzien i coraz bardziej jestem przerazona ze juz tak niewiele zostalo czasu, a teraz , nie wiem czy tez tak macie, ale mi strasznie szybko czas leci, strach sie bac
chcialam jeszcze zapytac czy kupujecie chusty do noszenia dziecka? np takie www.chusta.pl

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 19:24   #3877
leleth
Wtajemniczenie

no a ja dzisiaj nie jem slodyczy postaram sie wytrzymac do konca tygodnia..... ale za to nie ograniczam sie w wcinaniu kilogramow owocow dziennie....wiec pewnie efektu nie bedzie zadnego...zreszta ciezko bedzie moje postanowienie utrzymac bo w domu stoi ciasto jablkowe na stole i kusi...

poulette jak ja sie pytam mojego to on mi na szczescie mowi ze gruby mam tylko brzuch a reszta nawet ujdzie...... ale zauwazylam tez ze bardziej mu sie podobam od tylu hahaha (nawt czasem mowi: 'no przynajmniej od tylu wygladasz tak samo' ... przed ciaza caly czas mowil ze nie moze sie doczekac kiedy bede miala duzy brzuszek a teraz sie chyba nie moze doczekac kiedy sie go pozbedziemy ja niestety nie moge podac swoich wymiarow bo wszystkie przyrzady do mierzenia ktore mam w pracy sa tylko i wylacznie w calach ....
a tak poza tym to zauwazylam ze maz przytula sie do mnie duzo wiecej niz wczesniej... po prostu jak tylko mnie gdzies dopadnie w dogodnej pozycji to rzuca sie na mnie ... atakuje mnie od tylu albo sie na mnie kladzie.... no ale coz... jakos przezyje... nastepnym razem jak sie na mnie bedzie kladl to uloze go tak zeby mi zebra sciskal...tak zapobiegawczo zeby sie nie rozciagaly

aaa i wczoraj maz trenowal zakladanie pieluszki.... dzis beda kolejne proby zeby mogl to robic z zamknietymi oczami ... w gole musimy jakiegos miska kupic do cwiczen bo na razie ubieral w pieluche moja zacisnieta piesc...dla utrudnienia wystawialam dwa zewnetrzne palce, ktore mialy imitowac fikajace nozki...... ok uciekam do roboty bo szef wlasnie przyszedl...
Stary 2008-05-06, 19:42   #3878
taka sobie
Zakorzenienie

a moze spotkalyscie gdzies jakies ciuszki w krowki? kiedys byly w h&m ale juz ich nie ma u mnie w Zabrzu, moze u Was spotkałyscie, bardzo by mi zalezalo

skakanka od 01.03....
Stary 2008-05-06, 20:33   #3879
ver_ona
Zakorzenienie

Wlasnie wrocilam od Pana Doktora. Wszystko w normie, szyjka ok usg nie bylo, ale jak sie zapytalam kiedy bedzie to on mowi, ze jak nam sie zechce, wiec przy nastepnej wizycie ktora bedzie 20.05 bedzie usg i pytalam u wymaz ten na paciorkowca i nastepnym razem ma mnie zbadac. Wogole smieszny dzis byl, jak powiedzialam ze niby chlopcy rodza sie pozniej i lubia byc przenoszeni, a on na to ze tak dobrze mi z oczu patrzy a gadam takie glupoty hehe. A do tego mowi, ze to tak samo jak slyszal ze kobiety w ciazy mowia ze lepiej urodzic 7 m-cu niz w8 i ze wiekszej glupoty nie slyszal...A na koniec, mowi czy chce Pani sobie jakies badania zrobic? A ja na to: sama nie wiem...wiec mam jak zwykle mocz, krew i jakies hgi czy cos tam, nie wiem bo skierowanie zostawilam w recepcji.
A najlepsze jak zapytal mnie o to co bym powiedziala gdybym byla kontrolerem z ZUS i zobaczyla w karcie pacjentki: ciaza pierwsza, 31tc. bez powiklan, wszystko ok, zrobiono usg i pomiary....przepisano L4- na jakiej podstawie? Heh niezle, nie wiedzialam ze poprzedni lekarz taki matol jest. Bylam u innego bo skonczylo mi sie L4 i on takie glupoty robi. Pisze jedno a robi drugie...
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 20:49   #3880
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Beatko, ja zamierzam dzis te poduchy w lozko wprowadzic, bo troche mi sie nie usmiecha nie spac i rano wstawac do pracy a tam wytezac umysl, bo taka mam prace..

Walek powiadasz...? hmmm

Veronko, swietnego masz lekarza zawsze lubilam ludzi ktorzy nie owijaja w bawelne

Nic, ide sie pluskac a potem bedziemy ogladac Dextera kolejny serial mnie wciagnal

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 21:18   #3881
asiula_n
Rozeznanie

Dziewczynki mam pytanko, zastanawiam sie jaka wybrac elektroniczną naianię. Ceny na allegro są rozstrzelone od 70 do 700 zł. I właściwie nie wiem czym się kierować, oto kilka przykładów, bedę wdzieczna za komentarze

http://www.allegro.pl/item357239522_...war24m_e_.html

http://www.allegro.pl/item355395604_...ooocjaaa_.html

http://www.allegro.pl/item357560302_...na_niania.html

http://www.allegro.pl/item359344310_...m_poznan_.html

http://www.allegro.pl/item355173539_...r_gratis_.html

Trochę dziwi mnie ta pierwsza - fisher price i taka cena?
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 22:01   #3882
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
no a ja dzisiaj nie jem slodyczy postaram sie wytrzymac do konca tygodnia..... ale za to nie ograniczam sie w wcinaniu kilogramow owocow dziennie....wiec pewnie efektu nie bedzie zadnego...zreszta ciezko bedzie moje postanowienie utrzymac bo w domu stoi ciasto jablkowe na stole i kusi...

poulette jak ja sie pytam mojego to on mi na szczescie mowi ze gruby mam tylko brzuch a reszta nawet ujdzie...... ale zauwazylam tez ze bardziej mu sie podobam od tylu hahaha (nawt czasem mowi: 'no przynajmniej od tylu wygladasz tak samo' ... przed ciaza caly czas mowil ze nie moze sie doczekac kiedy bede miala duzy brzuszek a teraz sie chyba nie moze doczekac kiedy sie go pozbedziemy ja niestety nie moge podac swoich wymiarow bo wszystkie przyrzady do mierzenia ktore mam w pracy sa tylko i wylacznie w calach ....
a tak poza tym to zauwazylam ze maz przytula sie do mnie duzo wiecej niz wczesniej... po prostu jak tylko mnie gdzies dopadnie w dogodnej pozycji to rzuca sie na mnie ... atakuje mnie od tylu albo sie na mnie kladzie.... no ale coz... jakos przezyje... nastepnym razem jak sie na mnie bedzie kladl to uloze go tak zeby mi zebra sciskal...tak zapobiegawczo zeby sie nie rozciagaly

aaa i wczoraj maz trenowal zakladanie pieluszki.... dzis beda kolejne proby zeby mogl to robic z zamknietymi oczami ... w gole musimy jakiegos miska kupic do cwiczen bo na razie ubieral w pieluche moja zacisnieta piesc...dla utrudnienia wystawialam dwa zewnetrzne palce, ktore mialy imitowac fikajace nozki...... ok uciekam do roboty bo szef wlasnie przyszedl...
Moj maz tez sie do mnie lepi ciagle, ale jak widzisz nie szczedzi mi prawdy na temat mojego wygladu, mowi mi ze jestem taka "do schrupania".....hmmmm...

Widze, ze juz prywatne lekcje zaczelas z cyklu "jak sie zajac noworodkiem, zeby go nie zabic".... masz racje. Ja jednak poczekam na szkole rodzenia.

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
a moze spotkalyscie gdzies jakies ciuszki w krowki? kiedys byly w h&m ale juz ich nie ma u mnie w Zabrzu, moze u Was spotkałyscie, bardzo by mi zalezalo

W krowki gdzies cos widzialam, ale gdzie.... my tu jestesmy spcjalistki od zyraf....

Edytowane przez poulette
Czas edycji: 2008-05-06 o 22:27
Stary 2008-05-06, 22:04   #3883
taka sobie
Zakorzenienie

Anisia ja kupilam ten wałek w Zakopcu jak bylismy w kwietniu, to taka poduszka w ksztalcie wałka, mysle ze u nas tez bys cos takiego znalazla, swietnie spelnia swooja role i co najwazniejsze nie trzeba wydac fortuny jak w przypadku tych wszystkich ciążowych poduch.

asiula my postanowilismy wziąć nanie z BP za punkty wiec taka jaka tam jest ale jeszcze nie mamy wiec sie nie wypowiadam

moja kruszynka od wczoraj daje niezle czadu, wypycha mi strasznie brzuch i robia sie gory i doliny, z tych niemilych kopniakow to wali strasznie nisko i to akurat boli.

skakanka od 01.03....
Stary 2008-05-06, 22:32   #3884
poulette
Wtajemniczenie

Zwolnilam sie dzis wczesniej z pracy, chyba mnie jakies przezebienie bierze. Gardlo mnie boli, i bylam tak zmeczona, ze jak przyszlam do domu o 10.00 to do 12.30 spalam jak susel. Teraz zjadlam zupke i siedze przy komputerku pod koldra.
Stary 2008-05-06, 22:35   #3885
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanko, zastanawiam sie jaka wybrac elektroniczną naianię. Ceny na allegro są rozstrzelone od 70 do 700 zł. I właściwie nie wiem czym się kierować, oto kilka przykładów, bedę wdzieczna za komentarze

http://www.allegro.pl/item357239522_...war24m_e_.html

http://www.allegro.pl/item355395604_...ooocjaaa_.html

http://www.allegro.pl/item357560302_...na_niania.html

http://www.allegro.pl/item359344310_...m_poznan_.html

http://www.allegro.pl/item355173539_...r_gratis_.html

Trochę dziwi mnie ta pierwsza - fisher price i taka cena?
Wiesz tez dlugo sie zastanawialam czy cos takiego kupic, czy mi sie przyda. Ale w sumie stwierdzilam, ze na 100% w zamku mieszkac raczej nie bedziemy, zapowiada sie na razie na jakies mieszkanko, wiec chyba na tak malej powierzchni nie jest to przydatne. No moze by sie przyalo jak do rodzicow bedziemy jechac bo oni maja trzy pietra, ale nie jedziemy tam na rok, tylko na jakies 3 tygodnie, czasami 2.,.... wiec tez nie wiem. Zobaczymy. To chyba sie przydaje jak ma sie wlasnie dom z pietrem, no bo inaczej to dziecko uslyszysz i bez tego....
Stary 2008-05-06, 22:37   #3886
taka sobie
Zakorzenienie

asiula co do niani to znalazlam chyba taka na allegro http://www.allegro.pl/item355119069_..._s_s_w_wa.html

poulette my wlasnie z tego wzgledu chcemy nianie kupic, mamy domek pietrowy i pokoik dziecka bedzie na pietrze a kuchnie mamy na parterze, wiec w ciągu dnia sie przyda

zmykam spac, dobrej nocki papa

skakanka od 01.03....
Stary 2008-05-06, 22:54   #3887
marticia
Zakorzenienie

Przeczytanie tego co tu nasmarowalyscie zajelo mi ok 45 min. czy to ja tak wolno czytam, czy tez produkujecie to wszystko wzastraszajacym tempie?

Gratuluje Wam kochane poznania plci dzieciatek...to cudowna chwila.

Elciu, Twoje rady sa niezastapione, pis jak njwiecej z wlasnego doswiadczenia jakie wnioski wyciagasz...j wszystko notuje. No i podziwiam Cie za te zwinnosc i energicznosc...bo opiekowanie sie dzieckiem w ciazy chyba nie nalezy do najlatwiejszych zadan, ja sama leze do gory brzuchem i jesczez narzekam, ze mi niewygodnie.

A propos, Kasiulko chyba mamy tez same dolegliwosci najpeirw te zawroty w glowie (teraz nosze ze soba w torebce butelke z woda z sokiem z cytryny i cukrem - pomaga), a teraz te bole stawach. Wczoraj jeczalam caly dzien tak mnie zlapalo, cala noge mi wykrecalo i maz co chwila roil mi masaze, az troche przeszlo.
Polecam podusie dla przyszlych mam do spanie! pomaga znalezc pozycje i ulatwia zasypianie. Ja bez niej juz nigdzie sie nie ruszam.
A wcozraj maz chcial sie do podui tez sie przytulic (wyjatkowo wygodna) i tak mu z lokcia strzelilam oko, ze dzis obudzil sie z czerwonym okiem..hahaha.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 22:58   #3888
marticia
Zakorzenienie

Ja jesczze o tej podusi dla mam...bo wlasnie przeczytalam, ze Taka sobie kupila taki specjalny walek. Ja ogldalam rozne w roznych sklepach i okazalo sie, ze sa wykonane z roznych tworzyw. W Auchan np. znalazlam takie wykonane z normalnego wypelninia jak zwykle poduszki i szczerze nie polecam, bo sie zgniataja. Wydalam trochewiecej na swoja w sklepie Prenatal, ale ma w sobie takie drobniutkie kuleczkiktore nie zgniataja sie i ukladaja jak chcemy. Cos neisamowitego. Poza tym ma poszewke z czystej baweln, ktora mozna odpiac i prac no i jest antyalergiczna. Mam przy tym pewnosc ze i dzidiusiowi bedzie sluzyla..np do karmienia.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 23:15   #3889
ver_ona
Zakorzenienie

No ja wlasnie mam taka w ksztalcie nerki, lub rogala- jak kto woli. Wypelniona jest kuleczkami styripianu i ma zdejmowana poszewke. Bez niej tez nie zasne, nawet podkladam ja pod pupe jak mnie biodra w nocy bola i nie moge juz spac na boku. Pozatym pod glowa sie swietnie formuje i jest niezastapiona. Pozniej bedzie sluzyla do karmienia, a teraz to nawet moj TZ bardzo lubi z niej kozystac.
http://allegro.pl/item355837312_podu...serduszka.html
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 02:14   #3890
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
asiula co do niani to znalazlam chyba taka na allegro http://www.allegro.pl/item355119069_..._s_s_w_wa.html

poulette my wlasnie z tego wzgledu chcemy nianie kupic, mamy domek pietrowy i pokoik dziecka bedzie na pietrze a kuchnie mamy na parterze, wiec w ciągu dnia sie przyda

zmykam spac, dobrej nocki papa
A no to wam na pewno sie przyda. Niesety nie doradze jaki sprzet kupic, bo w ogole sie na tym nie znam.

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
No ja wlasnie mam taka w ksztalcie nerki, lub rogala- jak kto woli. Wypelniona jest kuleczkami styripianu i ma zdejmowana poszewke. Bez niej tez nie zasne, nawet podkladam ja pod pupe jak mnie biodra w nocy bola i nie moge juz spac na boku. Pozatym pod glowa sie swietnie formuje i jest niezastapiona. Pozniej bedzie sluzyla do karmienia, a teraz to nawet moj TZ bardzo lubi z niej kozystac.
http://allegro.pl/item355837312_podu...serduszka.html

Ja tez mam taka poduche i nie wyobrazam sobie jak bym mogla bez niej spac, jest super, mam juz ja od dawna. Choc czasami to i poducha mi nie pomaga, tak mnie potrafia plecy w nocy teraz bolec....
Stary 2008-05-07, 02:43   #3891
poulette
Wtajemniczenie

Post z dedykacja dla Wersty....

Dzis po dluuuuugo oczekiwanej wizycie w toalecie i ponownym zwazeniu sie (ostatnio wazylam sie w sobote i wyszlo mi ze mam 12 kg do przodu...) wlasnie waga pokazala 10,5 kg do przodu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sa tylko dwa logiczne tego wytlumaczenia :

1. To z powodu tych cholernych zaparc, ktore mnie dopadly dwa tygodnie temu i puscic nie moga, juz sama nie wiem co robic, jem kiwi, suszone sliwki i inne kefiry, ale nic, czuje sie ciezka i zapchana jak lokomotywa ! dzis wreszcie cos sie ruszylo...

2. Moja waga szwankuje, mimo tego ze kupilam ja pol roku temu, jak tylko sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy....

W kazdym razie te 10 i pol kg na plusie stanowczo bardziej mi sie podoba niz 12... Oby to byla prawda. Jakos od razu mi sie zrobilo lepiej....
My kobitki, jednak mamy cos na tym punkcie wagowym.... nie ma sie co wypierac !

Teraz miara :
wrazliwe osoby prosze o przejscie do postu dalej, mozna zamdlec...

biust : 110 cm....
brzuch : 105 cm....
biodra : 110 cm...

Wszystko przy wzroscie 176 cm i wadze 84,5 kg....

Po prostu modelka ! Nic dodac nic ujac !

PS MaladT i co ty na to ????
Stary 2008-05-07, 08:17   #3892
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Wiesz tez dlugo sie zastanawialam czy cos takiego kupic, czy mi sie przyda. Ale w sumie stwierdzilam, ze na 100% w zamku mieszkac raczej nie bedziemy, zapowiada sie na razie na jakies mieszkanko, wiec chyba na tak malej powierzchni nie jest to przydatne. No moze by sie przyalo jak do rodzicow bedziemy jechac bo oni maja trzy pietra, ale nie jedziemy tam na rok, tylko na jakies 3 tygodnie, czasami 2.,.... wiec tez nie wiem. Zobaczymy. To chyba sie przydaje jak ma sie wlasnie dom z pietrem, no bo inaczej to dziecko uslyszysz i bez tego....
No właśnie, a u nas i domek piętrowy i ogród. Więc myslę że taka niania zdecydowanie sie przyda, bo czy małego zostawie w ogrodzie i pójde chociazby do łazienki to bedę zdecydowanie spokojniejsza

Tylko jakie ustrojstwo wybrać, oto jest pytanie

Poulette - gratuluje "odmienionej" wagi, moja niestety konsekwentnie wskazuje więcej zamias mniej i zdrówka życzymy
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 08:33   #3893
anka1900
Zakorzenienie

hej Śpiące królewny polecam do śniadanka poczytać nowy numer Dziecko, jest o naszych letnich pociechach jak się nimi zająć w upalne dni i jeszcze kilka innych artykułów, ostatnio przerzuciłam się z pracy kobiecej na dziecięcą
dobrze, że zakupiłam na allegro poduszkę rogala, widzę, że się przydaje nie tylko bobasowi
ps. czy może któraś z Was wie ile potrzeba do szpitala tych podkładów poporodowych dla kobiet i tych majteczek jednorazowych?
Stary 2008-05-07, 08:37   #3894
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej babeczki kochane

Jak Wam nocka minęła? Mnie jak zwykle bardzo średnio budzę się nad ranem i już nie śpię, dlatego potem chodzę jak zombie. Oczywiście nie dopadłam wczoraj cm i nie zmierzyłam się, może dzisiaj, bo mnie skręca z ciekawości

Zrobiłam jeszcze ostatnie małe zakupki i mogę powiedzieć, że to już praktycznie tyle zabawy Zostały mi do kupienia jeszcze pampersy i kosmetyki, zaraz sobie dodam do zakładek tą stronę którą podała wczoraj Ela. Pamiętam, że moja koleżanka miała Oliwkę Skarb Matki dla swojego synusia, super była i przepięknie pachniała. Kupiłabym kilka kosmetyków z tej serii oprócz oczywiście Oilatum, które musi być koniecznie.

Dziś nabyłam :

Wałeczki dla noworodka :

http://www.allegro.pl/item353259816_...nu_nowosc.html

2 pokrowce na przewijak :

http://www.allegro.pl/item356122819_...nadstawka.html

I moskitierę do wózka :

http://www.allegro.pl/item353170514_..._promocja.html

Nie wiem czy ta ostatnia się przyda, ale mamy ogródek, więc może być konieczna, choć zamierzam warować przy wózku, jak go wystawię Stwierdziłam, że za taką cenę to wezmę, jak się nie przyda to też żal nie będzie.

Było fajnie, wyprawka prawie gotowa

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 08:53   #3895
Saga
Raczkowanie

Witam po długim weekendzie

Gratulacje dla wszystkich mam, które poznały płeć swoich dzieciaczków. Spojrzałam dziś na listę na pierwszej stronie wątku - fajnie to wygląda
Przy okazji - Anisia poproszę o dopisanie mojej Paulinki na listę.

Na temat niań elektronicznych się nie wypowiadam, bo zrezygnowałam z zakupu takiego urządzenia.

Ja ostatnio nie czuję się najlepiej - bolą mnie kości (biodra) i stawy (kolana). Ból jest tak mocny, że nie mogę spać i kręcę się z boku na bok. To niewiele pomaga więc wstaję wcześnie rano i jestem niewyspana. Na szczęście mogę się zdrzemnąć w ciągu dnia, nie chce nawet myśleć co by było gdybym nadal chodziła do pracy.

Do czytania polecam gazetkę "Twoje dziecko" - sporo ciekawych artykułów, większość o niemowlakach (w kwietniowym numerze artykuły "pierwsze dni z noworodkiem", "co maleństwo czuje podczas porodu").
Saga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 08:57   #3896
anka1900
Zakorzenienie

hej Kasiulka, ponoć moskitiera i parasolka to zestaw obowiązkowy na lato, więc zakup w pełni uzasadniony
ja wczoraj buszowałam po sklepie dziecięcym, ale ceny powaliły mnie z nóg, szukałam pieluch flanelowych, żeby mieć rozeznanie co do tych cen z allegro, okazuje się, że w sklepie jedna pielucha kosztuje ok 6 zł, więc allegro i tak się opłaca, nawet z kosztami przesyłki, ja jestem zadowolona z zakupów nie wychodząc z domu, ale moi listonosze to chyba kręcą nosem, że ciągle muszą mnie odwiedzać
wczoraj też nabyłam reklamowany krem Fissan przeciw rozstępom, zapach okropny, jak maść witaminowa gojąca, ale efekt zbliżony do oliwki, skóra natłuszczona, dla porównania mam też Dax-a on z kolei ładnie pachnie,ale jest jakby "cieńszy"
Stary 2008-05-07, 09:15   #3897
Kasiulka22
Zakorzenienie

Aniu dziękuję za utwierdzenie mnie w słuszności wyboru. Wiecie co do tej parasolki to nie wiedziałam. Nie kupowałam, jakoś dziwne mi się wydaje jeździć z budką i parasolką, ale ja się nie znam... a ustawiałabym dzidzię zawsze tak żeby na nią nie prażyło. Nio sama nie wiem, wszystkie kupujecie parasolkę?

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 09:19   #3898
anka1900
Zakorzenienie

W "Dziecku" na wielkie upały proponują opuszczanie budki i używanie parasolki, wtedy jest ponoć większy przewiew (zastanawiam się nad tym, bo mój wózek ma opcję klimy) , tam jest też napisane, że bobas nawet nie musi mieć czapeczki w taki skwar jak leży w gondolce
Stary 2008-05-07, 09:46   #3899
Mijalea
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki,
zycze Wam milego dnia, wpadne tutaj potem. Lece za chwilke do lekarza, bo zapomnieli mi wczoraj wypisac recepte Przy okazji odwiedze supermarket

A tutaj nasze zdjecie w 30 tym tygodniu

Brzuszek i pępuszek, ktory nazywam kaczorkiem, bo odstaje jak dziubek kaczora
Wymiarami sie nie chwale, w bodrach mam juz jakies 98 Dobijam do setki

A waga...coz, Poulette, mam jak ty, bo u lekarza waze zawsze 1,5 kg mniej i to napawa mnie bardziej optymistycznie. Na mojej nowej wadze domowej mam juz prawie 12 kg na plusie, a u lekarza jakies 10 i troche. No i co brzmi lepiej kazdy wie

Wczoraj spontanicznie pojechalimsy z malzem do Ikei, bo narzekalam, ze nie mam gdzie upychac rzeczy maluszka i kpilismy biala komode z przewijakiem i szafe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C30tydz.JPG (80,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIM30tydz.JPG (77,5 KB, 16 załadowań)

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 10:09   #3900
wersta
Zakorzenienie

heh Poulette mówiłam, że wizyta w krainie kupy to wizyta dużej wagi

wymiary ekhm... jestem prawie równym wałkiem
klata 92
baniak 92
biodra 91.
mozna mnie poturlać z górki
pfff ale czas na deserek

Mija kaczorek uroczy
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości