|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
My na swoich zaproszeniach zamieściliśmy wierszyk z prośbą o pieniądze. Nie uważam, żebym popełniła w ten sposób gafę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Rozeznanie
|
Jak byliśmy u cioci i wujka tż to ciocia zanim otworzyła zaproszenie zapytała czy ma nam kupić prezent czy wolimy pieniążki. Powiedzieliśmy, że w środku jest wszystko napisane i że wolimy pieniądze, a ciocia ucieszyła się, że ma problem z głowy
![]() Jest to po prostu podpowiedź dla gości, ale nie warunek uczestnictwa na weselu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Raczkowanie
|
My dodawaliśmy do zaproszeń karteczkę, że zamiast kwiatów prosimy o książki z dedykacją lub słodycze, dostaliśmy stos genialnych albumów i książek z dedykacjami, więc uważam, że to miła pamiątka, słodyczy też dostaliśmy trochę, stwierdziliśmy, że zawsze lepiej dać gościom wybór co mają ochotę nam podarować zamiast kwiatów, zwłaszcza, że książki są dość drogie
![]() ![]() Z własnego ślubu i doświadczenia mogę Wam doradzić, że fajnym prezentem przenajmniej dla nas były karty podarunkowe ( z almi decor, home&you, Ikea) za które w określonym terminie ( zwykle 12 miesięcy) możecie zrobić zakupy w danym sklepie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
pewnie robią z tym złotem jak im się podoba, nie ma 100% pewności czy to z twojego czy ich złota, już on tak zrobią żeby nie wyjść na tym źle
#3878 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie było mnie ponad miesiąc, jakoś nie miałam czasu śledzić forum
![]() gratuluję wszystkim nowym Zonkom!!! az trudno uwierzyć ze juz rozpoczal sie nasz sezon slubny ![]() Tantika, dziekuje ze o mnie pamietalas ![]() Tenaya, jak tam Bejbik rośnie? ![]() widze ze u Was juz przygotowania pelna parą ![]() teraz chcemy jak najszybciej zamowic zaprosznia, bo juz w czerwcu chcemy zacząc rozdawac ![]() ![]() ja musze koniecznie wybracz fryzjera (boje sieee) i zamowic buty troche juz zaczynam sie stresowac, moze nie samym slubem ale tym co bedzie potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sezon ślubny rozpoczęty ![]() ![]() Bejbik rośnie i mój brzuch też i pewnie za trzy tygodnie będę w swojej sukni wyglądać jak beza ![]() Widzę, że jeśli chodzi o nauki to Wam zostało mniej niż nam ![]() Jeśli chodzi o zaproszenia to my zamawialiśmy na allegro. Nie mieliśmy czasu ani możliwości na jeżdżenie po sklepach, a dodatkowo na allegro można kupić zaproszenia naprawdę tanio. Jeśli macie czas na szukanie zaproszeń i jeżdżenie po sklepach i z ceną też się nie liczycie to ja na Waszym miejscu nie bawiłabym się z allegro. Jednak jak coś się zobaczy na własne oczy, dotknie papieru itd. to jest zupełnie inaczej. Nasze zaproszenia mnie troszkę rozczarowały, ale olałam to, bo większość gości i tak do tego nie przywiązuje żadnej wagi. A poza tym nie mieliśmy czasu na wybrzydzanie ![]() Nie stresuj się, wszystko będzie ok ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Raczkowanie
|
Ja polecam serdecznie zaproszenia ze strony, z której sama zamawiałam belvederecards. com, zaproszenia te można obejrzeć i dotknąć w sklepie cartalia, który aktualnie ma siedzibę bodajże w Gali na Fabrycznej. Zaproszenia są przecudne!
http://www.zaproszeniaonline.com.pl/kontakt,12.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiesz jak to mniej więcej będzie wyglądać? my już mamy pierwszą spowiedź przedślubną i zostały nam (oprócz tego skupienia) tylko 4 nauki do zrobienia i jedno spotkanie w poradni. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | |||
Rozeznanie
|
[QUOTE=moni_ka.g;26781359]
Nam tłumaczyli, że nie przetopią konkretnie naszego złota na nasze obrączki bo to za mała ilość a oni przetapiają tylko duże ilości jak się nazbiera. A zrobią z takiej próby z jakiej chcecie, już oni wiedzą jak zrobić, żeby była taka a nie ina próba. A kolor złota będzie taki, jaki oni robią i tu nie ma żadnego znaczenia czy dajecie ciemne żółte złoto czy białe czy jakiekolwiek inne, obrączki zrobią wam takie jaki wzór wybierzecie i jaki odcień będą miały w tym wzorze. QUOTE] Dzięki Monika, sporo mi rozjaśniłaś w glowie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przetopią Waszego, ale też dzięki temu możecie dać ciemne żółte złoto a mieć obrączki z jasnego żółtego/białego/łączonego złota, cokolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Przyczajenie
|
DZiewczyny proszę o pomoc!!
Czytałam na jakimś forum o mozliwości uszycia butów slubnych (mysle ze dla mnie to super wyjscie ponieważ potrzebuje butów w kolorze pieknego rózu z kokardka o nie zbyt wysokim obcasie) Z tego co mi sie obilo o uszy to jest to chyba na ulicy Parysa w Lbn ale nie moge znalesc nic w necie. Prosze napiszcie mi czy to jest rzeczywiscie na Parysa i czy to jest u szewca jakiegos czy w salonie z sukniami czy jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.marengo.neospot.pl/ Co do prośby o pieniądze w zaproszeniu to uważam, że jest to delikatnie mówiąc mało eleganckie. Zresztą ten temat już się przewijał wcześniej na forum. Ashyshqa, ślicznie wyglądasz w sukni ! ![]() My kupiliśmy garnitur, poszło błyskawicznie, jak z moją suknią ![]() No i teraz robimy listę do zaproszeń - w czwartek będą gotowe. Któraś z dziewczyn pytała o firmę, która może szybko wykonać zaproszenia - u nas zajmie to 2-3 dni. Wzory bez ozdobników pewnie robią jeszcze szybciej (my będziemy mieć cyrkonię na zaproszeniu). Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-05-08 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Raczkowanie
|
hehe, dzięki
![]() ![]() Teraz siedzimy przy kompach i odmieniamy nazwiska gości - musimy wysłać listę do drukarni. Masakra ![]() Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-05-08 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Rozeznanie
|
juz pisałam chyba, że chcemy przeprowadzic sie do stolicy
![]() ![]() [QUOTE=Tanitka;26790375] Cytat:
my do poradni idziemy jutro po raz pierwszy ![]() Dziewczyny, dzięki za namiary na zaproszenia ![]() ![]() więc na razie mamy plan żeby jednak na all poszukać bo sybciej się ogląda zrobimy to w tym tygodniu a jak nic nie znajdziemy to poszukamy w Lublinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
Truskawkoova Moje buty robią się właśnie na Parysa - odbiorę je dopiero w czerwcu,jak przyjadę do Polski. Jest to sklep z butami i strojami tanecznymi. Sama kupowałam materiał na butki, bo chciałam konkretny odcień różu, zaraz z właścicielką je projektowałyśmy, będą z kokardą właśnie na niedużym obcasie (6cm), wkleję zdjęcie jak już je będę miała.
Kffiatusheq Dziękuję bardzo za komplement ![]() ![]() Cindi Super, że do nas wróciłaś! Pocieszę Cię, że nie jesteś sama z tą Warszawą. My tez się tam po ślubie przeprowadzamy, też mam mnóstwo obaw ale też nadzieję, że jakoś się wszystko poukłada. Teraz nawet nie bardzo jestem w stanie o tym myśleć, w ciągu najbliższych 2 miesięcy czekają mnie: dwa własne śluby, egzamin na prawko w Szkocji, przeprowadzka do Polski i zmiana pracy(o ile jakąś znajdę). Tak tego dużo, że mogę jedynie martwić się jedną z tych rzeczy na raz inaczej bym zwariowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=cindi;26799723]juz pisałam chyba, że chcemy przeprowadzic sie do stolicy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dasz radę z tym wszystkim, z doswiadczenia wiem, ze im wiecej rzeczy do zrobienia tym prędzej je wszystkie wykonasz.. My chcielinbysmy zostac w naszym rodzinnym miejscie, ale ciekawe co z praca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Rozeznanie
|
dziewczyny wlasnie przyszluy moje buty slubne i mi sie nie podobaja
![]() ![]()
![]() |
#3893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mozesz wkleić ich zdjęcie? a gdzie je zamawiałaś jeśli można wiedzieć? trzymam kciuki zeby Ci sie jednak spodobaly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę się pochwalić, że kolejna rzecz z listy odfajkowana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wzruszyłaś mnie tym, co napisałaś ![]() Cytat:
![]() Dziś kupiliśmy obrączki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś w ogóle mamy dobry dzień ![]() Zadzwoniła do nas właścicielka poprzedniego lokalu i znaleźli się chętni na nasz wrześniowy termin, więc nie przepadną nam pieniążki ![]() Udało się kupić garnitur i obrączki ![]() 1. czy na pewno dobrze zrobiliśmy nie dając złota na przetopienie?, 2. czy nie zaszaleliśmy za bardzo jeśli chodzi o kolor garnituru? (szary połyskujący lekko (już nie wiem czy nie za bardzo połyskujący)... początkowo nie byłam przekonana do takich ale jak zobaczyłam w nim mojego tż to... ![]() ![]() ![]() ![]() 3. czy spodnie tż zostały na pewno dobrze skrócone, a może będą za krótkie? (bo nie były skracane w butach, ale babka która to robiła powiedziała, że oni właśnie skracają na boso i odpowiednią ilość robią zapasu na buty). No masakra jakaś ![]() Dobrze, że mamy to forum... ![]() Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-05-09 o 21:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To się nazywa ,,dysonans podecyzyjny'' ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monik_85 Czas edycji: 2011-05-10 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Przyczajenie
|
Ashyshqa to super sie sklada bo ja tez potrzebuje wlasnie ciekawy odcien rózu, z kokardką i niezbyt wielki obcas.
Proszę Cie napisz mi jeszcze jaki materiał kupowałaś (moze satyne??) i gdzie?? A jaki jest koszt uszycia takich butów?? / Edytowane przez truskawkoowa Czas edycji: 2011-05-10 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie. Gdzie planujecie sesję w plenerze ?? Ja z moim (od tygodnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Rozeznanie
|
My chcieliśmy mieć plener w Kozłowce... interesowałam się troszkę w ubiegłym roku i wtedy jeżeli chciało się mieć zdjęcia robione w salach pałacu to istnieje taka możliwość ale tylko w poniedziałki 10-15 koszt był 300 zł/godzinę.... w parku bezpłatnie w godzinach otwarcia muzeum (wszystko podane na stronie internetowej).... ale w końcu zdecydowaliśmy się na pole golfowe i pałac w Wierzchowiskach.... już o tym pisałam w ubiegłym roku za 300 zł za cały dzień mieliśmy nieograniczony dostęp do meleksa, sprzętu golfowego, mogliśmy przebywać w salach pałacowych i fotografować bez żadnych problemów....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Truskawkoowa Ja kupowałam satynę, w sklepie z tkaninami na Głębokiej (ten sam pasaż co dekoracje tyle że na dole). Musisz pamiętać, że materiał na buty nie może się rozciągać więcej niż 10%. Mi polecano satynę bez lycry, satyno-żorżetę i żorżetę. Nie jest to tak łatwe jak się wydaje, bo prawie każda satyna jest z lycrą. Małe jej ilości jeszcze mogą być, ale musisz sprawdzić czy się bardzo rozciąga.
Generalnie współpraca z właścicielką super. Cena to 180 -200zł - przy odbiorze się dowiem, bo to zależy czy się Pani bardzo napracuje z ta kokardą (choć nie sądzę). To są buty skórzane, na które szewc naciąga materiał. Pewnie mogą zrobić same skórzane też. Nimportequoi Witaj żonko! Wciąż czekamy na Twoją relację ![]() ![]() Co do sesji to Kozłówka to bardzo fajne rozwiązanie. Chyba istnieje jakaś opłata za sesje ślubne, ale jeśli się chce zdjęcia tylko na terenie parku to jest ona symboliczna. Umawiać się raczej trzeba - nie chcesz chyba, żeby 10 par w tym samym czasie miało tam zdjęcia ![]() Fajny jest też Janowiec nad Wisłą - ruiny zamku - ale też jest jakaś opłata. Na naszej sesji chcemy: - Lubelską Starówkę. Marzą nam się zdjęcia na takiej krętej klatce schodowej. Nie wiem czy takową na starówce znajdziemy, ale myślałam, o Wieży Trynitarskiej. Nie wiem tylko czy nas wpuszczą na zdjęcia tam... - pola zbóż - most kolejowy - znalazłam super zdjęcia z mostu kolejowego w Szczekarkowie, za Lubartowem. Most jest na Wieprzu, wiec można też wykorzystać lokalizację i zrobić trochę zdjęć nad rzeką. - w związku, że jest tam wiele lasów, również zdjęcia w lesie byłyby super ![]() - niedaleko są Zawierzyce i ruiny oranżerii i tam też chcemy parę fotek. Najważniejsze - bez opłat, wszystko w miarę blisko siebie i nie jedno miejsce, a kilka. No i nie tak oblegane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.