Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 18:24   #3871
Tenaya24
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

My na swoich zaproszeniach zamieściliśmy wierszyk z prośbą o pieniądze. Nie uważam, żebym popełniła w ten sposób gafę takie wierszyki są dość powszechne i nikt szoku nie przeżyje. A nawet jeśli komuś się to nie spodoba, to trudno... jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził. Fakt, i tak większość gości przynosi kopertę zamiast prezentu, ale woleliśmy to napisać, żeby rozwiać ewentualne wątpliwości. Mamy konkretny cel na który chcemy przeznaczyć pieniążki z wesela i będziemy bardziej cieszyć się z pieniędzy niż z prezentu, nawet jeśli ten pieniądz będzie o mniejszym nominale. Każdy da tyle ile uzna za stosowne i na ile będzie mógł sobie pozwolić. W wierszyku nie ma tekstu - "co łaska, ale nie mniej niż..." Zresztą nie każę nikomu koperty podpisywać. Ja zawsze wkładam pieniążki w kartkę z życzeniami i dopiero w kopertę, ale wiem, że dużo ludzi kartek nie daje, więc nie dojdzie się czyja koperta jest od kogo.

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 21:10   #3872
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
A dziewczyny piszecie wierszyk z prosba o pieniadze czy nie ? Bo my mielismy pisac ale sama nie wiem ...
my mieliśmy wierszyk, gościom się to podobało. poza tym mieszkałam sama już tyle lat, że wszystko czego potrzebuję do mieszkania, już mamy. i woleliśmy dostać 100zl w kopercie niż coś co nam się kompletnie nie przyda.

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Wiecie co ja troche zazartowalam, ze liczy sie wyglad, ale prawda jest taka, ze nie mam pojecia na co patrzecDzisiaj ogladalismy w Aparcie i troche nas pan uswiadomil. Mielismy do wyboru takie same obraczki - wizualnie, ale oczywiscie roznily sie ceną i probą, tansze proba 330 ok. 600zl za pare, a drozsze 585-1100, więc różnica spora. Tyle, że my dajemy swoje złoto, więc nie wiem jak z tego wybrnąć. Troche nie chce mi się wierzyć, że oni przetopią właśnie moje zloto i zrobia z niego obraczki. Powiem szczerze, ze nie zalezy nam na tym, zeby byly zrobione wlasnie z tego, ale jak w ten sposob sprawdzić ta próbę i zażądać, żeby byly robione z 585? No i jeszcze jak wybrnąć z kolorem? obawiam się, że będziemy mieli nie za ladny odcien zlota, wiecie taki intensywny, a nam sie zwyczajnie on nie podoba, więc zrobią nam z takiego jak chcemy? hmmm chyba bedziemy musieli przejechać się do naszego jubilera i wszystko wypytać.
Nam tłumaczyli, że nie przetopią konkretnie naszego złota na nasze obrączki bo to za mała ilość a oni przetapiają tylko duże ilości jak się nazbiera. A zrobią z takiej próby z jakiej chcecie, już oni wiedzą jak zrobić, żeby była taka a nie ina próba. A kolor złota będzie taki, jaki oni robią i tu nie ma żadnego znaczenia czy dajecie ciemne żółte złoto czy białe czy jakiekolwiek inne, obrączki zrobią wam takie jaki wzór wybierzecie i jaki odcień będą miały w tym wzorze.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
My na swoich zaproszeniach zamieściliśmy wierszyk z prośbą o pieniądze. Nie uważam, żebym popełniła w ten sposób gafę takie wierszyki są dość powszechne i nikt szoku nie przeżyje. A nawet jeśli komuś się to nie spodoba, to trudno... jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził. Fakt, i tak większość gości przynosi kopertę zamiast prezentu, ale woleliśmy to napisać, żeby rozwiać ewentualne wątpliwości. Mamy konkretny cel na który chcemy przeznaczyć pieniążki z wesela i będziemy bardziej cieszyć się z pieniędzy niż z prezentu, nawet jeśli ten pieniądz będzie o mniejszym nominale. Każdy da tyle ile uzna za stosowne i na ile będzie mógł sobie pozwolić. W wierszyku nie ma tekstu - "co łaska, ale nie mniej niż..." Zresztą nie każę nikomu koperty podpisywać. Ja zawsze wkładam pieniążki w kartkę z życzeniami i dopiero w kopertę, ale wiem, że dużo ludzi kartek nie daje, więc nie dojdzie się czyja koperta jest od kogo.
My mielismy trochę kopert bez kartek, albo kartka w książce a koperta osobno i potem jak zebraliśmy do kupy wszystkie koperty to i tak nie było wiadomo co od kogo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 21:52   #3873
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
A dziewczyny piszecie wierszyk z prosba o pieniadze czy nie ? Bo my mielismy pisac ale sama nie wiem ...
My zamieściliśmy w zaproszeniach zarówno wierszyk o pieniążkach zamiast prezentów, jak i wierszyk o tym co wolimy zamiast kwiatów. Również nie czuję abyśmy popełnili jakiś nietakt. Wszystkich nie da się zadowolić, wiadomo... ale my już rozdaliśmy większość zaproszeń i każdy reagował bardzo pozytywnie a niektórzy wręcz byli zadowoleni że nie trzeba się głowić co Młodej Parze ofiarować żeby się przydało właściwie to przecież taki wierszyk to tylko sugestia ale jeśli ktoś woli dać kwiaty czy prezent to nie ma tam, że go nie wpuścimy na wesele, bez przesady
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 08:21   #3874
Tenaya24
Rozeznanie

Jak byliśmy u cioci i wujka tż to ciocia zanim otworzyła zaproszenie zapytała czy ma nam kupić prezent czy wolimy pieniążki. Powiedzieliśmy, że w środku jest wszystko napisane i że wolimy pieniądze, a ciocia ucieszyła się, że ma problem z głowy
Jest to po prostu podpowiedź dla gości, ale nie warunek uczestnictwa na weselu.

Stary 2011-05-08, 08:25   #3875
Bridella
Raczkowanie

My dodawaliśmy do zaproszeń karteczkę, że zamiast kwiatów prosimy o książki z dedykacją lub słodycze, dostaliśmy stos genialnych albumów i książek z dedykacjami, więc uważam, że to miła pamiątka, słodyczy też dostaliśmy trochę, stwierdziliśmy, że zawsze lepiej dać gościom wybór co mają ochotę nam podarować zamiast kwiatów, zwłaszcza, że książki są dość drogie Osobiście uważam, że nie wypada prosić w zaproszeniu o pieniążki. Bliskim gościom można delikatnie wspomnieć jak zapytają, że zbieracie na jakiś cel ( np. podróż poślubna). U nas na ślubie były i koperty i prezenty, które szczęśliwie w 100% okazały się trafione
Z własnego ślubu i doświadczenia mogę Wam doradzić, że fajnym prezentem przenajmniej dla nas były karty podarunkowe ( z almi decor, home&you, Ikea) za które w określonym terminie ( zwykle 12 miesięcy) możecie zrobić zakupy w danym sklepie
Bridella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 08:32   #3876
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nam tłumaczyli, że nie przetopią konkretnie naszego złota na nasze obrączki bo to za mała ilość a oni przetapiają tylko duże ilości jak się nazbiera. A zrobią z takiej próby z jakiej chcecie, już oni wiedzą jak zrobić, żeby była taka a nie ina próba. A kolor złota będzie taki, jaki oni robią i tu nie ma żadnego znaczenia czy dajecie ciemne żółte złoto czy białe czy jakiekolwiek inne, obrączki zrobią wam takie jaki wzór wybierzecie i jaki odcień będą miały w tym wzorze.
Nam mówili tak: Jeśli przyniesiemy wystarczającą ilość złota (np. dwie obrączki) to płacimy tylko za robociznę. A jeśli złota będzie za mało, to za każdy gram ileś tam się płaci. Tylko teraz pytanie, czy oni to tylko ważą, przeliczają i robią obrączki ze swojego złota, czy przetapiają powierzone im złoto ewentualnie dodając swoje jeśli będzie go za mało? Najpierw wydało mi się oczywiste, że przetapiać będą nasze, ale z tego co piszesz to wcale nie

Stary 2011-05-08, 08:41   #3877
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

pewnie robią z tym złotem jak im się podoba, nie ma 100% pewności czy to z twojego czy ich złota, już on tak zrobią żeby nie wyjść na tym źle

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 10:12   #3878
cindi
Rozeznanie

Dziewczyny, nie było mnie ponad miesiąc, jakoś nie miałam czasu śledzić forum ale obiecuje poprawę, już nadrobiłam zaległości

gratuluję wszystkim nowym Zonkom!!! az trudno uwierzyć ze juz rozpoczal sie nasz sezon slubny

Tantika, dziekuje ze o mnie pamietalas
Tenaya, jak tam Bejbik rośnie?

widze ze u Was juz przygotowania pelna parą nam zostala jeszcze jedna konferencja z nauk ale czekamy na nią bo raz musielismy opuscic, za nami takze 1 spowiedz przedslubna

teraz chcemy jak najszybciej zamowic zaprosznia, bo juz w czerwcu chcemy zacząc rozdawac czy macie jakies polecone sklepy czy jak to tam sie nazywa? ja chcialam poszukac na allegro, ale moj TZ i rodzice twierdza, zeby sie w to nie bawic
ja musze koniecznie wybracz fryzjera (boje sieee) i zamowic buty
troche juz zaczynam sie stresowac, moze nie samym slubem ale tym co bedzie potem

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 10:30   #3879
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
pewnie robią z tym złotem jak im się podoba, nie ma 100% pewności czy to z twojego czy ich złota, już on tak zrobią żeby nie wyjść na tym źle
Pewnie tak.

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie było mnie ponad miesiąc, jakoś nie miałam czasu śledzić forum ale obiecuje poprawę, już nadrobiłam zaległości

gratuluję wszystkim nowym Zonkom!!! az trudno uwierzyć ze juz rozpoczal sie nasz sezon slubny

widze ze u Was juz przygotowania pelna parą nam zostala jeszcze jedna konferencja z nauk ale czekamy na nią bo raz musielismy opuscic, za nami takze 1 spowiedz przedslubna

teraz chcemy jak najszybciej zamowic zaprosznia, bo juz w czerwcu chcemy zacząc rozdawac czy macie jakies polecone sklepy czy jak to tam sie nazywa? ja chcialam poszukac na allegro, ale moj TZ i rodzice twierdza, zeby sie w to nie bawic
troche juz zaczynam sie stresowac, moze nie samym slubem ale tym co bedzie potem
Zauważyłam, że Cię nie było
Sezon ślubny rozpoczęty Następna w kolejce jestem ja
Bejbik rośnie i mój brzuch też i pewnie za trzy tygodnie będę w swojej sukni wyglądać jak beza
Widzę, że jeśli chodzi o nauki to Wam zostało mniej niż nam my mamy 3 nauki, dziś idziemy na dzień skupienia i przy okazji zaliczymy pierwszą spowiedź przedślubną, jutro mamy pierwsze spotkanie w poradni.
Jeśli chodzi o zaproszenia to my zamawialiśmy na allegro. Nie mieliśmy czasu ani możliwości na jeżdżenie po sklepach, a dodatkowo na allegro można kupić zaproszenia naprawdę tanio. Jeśli macie czas na szukanie zaproszeń i jeżdżenie po sklepach i z ceną też się nie liczycie to ja na Waszym miejscu nie bawiłabym się z allegro. Jednak jak coś się zobaczy na własne oczy, dotknie papieru itd. to jest zupełnie inaczej. Nasze zaproszenia mnie troszkę rozczarowały, ale olałam to, bo większość gości i tak do tego nie przywiązuje żadnej wagi. A poza tym nie mieliśmy czasu na wybrzydzanie
Nie stresuj się, wszystko będzie ok czasu jeszcze macie dużo a jakie macie plany na potem?

Stary 2011-05-08, 11:35   #3880
Bridella
Raczkowanie

Ja polecam serdecznie zaproszenia ze strony, z której sama zamawiałam belvederecards. com, zaproszenia te można obejrzeć i dotknąć w sklepie cartalia, który aktualnie ma siedzibę bodajże w Gali na Fabrycznej. Zaproszenia są przecudne!
http://www.zaproszeniaonline.com.pl/kontakt,12.html
Stary 2011-05-08, 12:49   #3881
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Widzę, że jeśli chodzi o nauki to Wam zostało mniej niż nam my mamy 3 nauki, dziś idziemy na dzień skupienia i przy okazji zaliczymy pierwszą spowiedź przedślubną, jutro mamy pierwsze spotkanie w poradni.
Hej my też idziemy dziś na skupienie może się spotkamy o ile idziecie do tego kościółka na kalinowszczyźnie 3
nie wiesz jak to mniej więcej będzie wyglądać?
my już mamy pierwszą spowiedź przedślubną i zostały nam (oprócz tego skupienia) tylko 4 nauki do zrobienia i jedno spotkanie w poradni.

Cytat:
My zamawialiśmy na allegro. Nie mieliśmy czasu na jeżdżenie po mieście i szukanie, ceny też nas zraziły więc allegro było najlepszym wyjściem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 13:47   #3882
Tanitka
Rozeznanie

[QUOTE=moni_ka.g;26781359]

QUOTE]
Dzięki Monika, sporo mi rozjaśniłaś w glowie

Cytat:
Napisane przez Bridella Pokaż wiadomość
My dodawaliśmy do zaproszeń karteczkę, że zamiast kwiatów prosimy o książki z dedykacją lub słodycze, dostaliśmy stos genialnych albumów i książek z dedykacjami, więc uważam, że to miła pamiątka, słodyczy też dostaliśmy trochę, stwierdziliśmy, że zawsze lepiej dać gościom wybór co mają ochotę nam podarować zamiast kwiatów, zwłaszcza, że książki są dość drogie Osobiście uważam, że nie wypada prosić w zaproszeniu o pieniążki. Bliskim gościom można delikatnie wspomnieć jak zapytają, że zbieracie na jakiś cel ( np. podróż poślubna). U nas na ślubie były i koperty i prezenty, które szczęśliwie w 100% okazały się trafione
Z własnego ślubu i doświadczenia mogę Wam doradzić, że fajnym prezentem przenajmniej dla nas były karty podarunkowe ( z almi decor, home&you, Ikea) za które w określonym terminie ( zwykle 12 miesięcy) możecie zrobić zakupy w danym sklepie
ekstra pomysl, ciekawe czy ktos z moich gosci sie domysli dla mnie to strzal w dziesiatke, bo uuuuwielbiam zakupy
Cytat:

Cindi za ta nieobecnosc Fajnie, że jesteś. Ja butki w koncu juz zamowilam, ciekawe jak wygladaja "na żywo". No i nauki dzisiaj skonczylismy, mielismy tez poradnie i dzien skupienia. Ale przed nami spowiedz... A co do zaproszen, to jesli jednak chcecie zamawiac na all to koniecznie bierzcie wczesniej probki, ja niektorymi bylam niemilo zaskoczona i w konsekwencji wybralismy takie, ktore nam sie spodobaly. Mysle, ze w Lbn tez jest mnostwo ladnych, ale niestety duzo droższe
Cytat:
Pewnie tak.

Zauważyłam, że Cię nie było
Sezon ślubny rozpoczęty Następna w kolejce jestem ja
Bejbik rośnie i mój brzuch też i pewnie za trzy tygodnie będę w swojej sukni wyglądać jak beza
Jeśli chodzi o zaproszenia to my zamawialiśmy na allegro. Nie mieliśmy czasu ani możliwości na jeżdżenie po sklepach, a dodatkowo na allegro można kupić zaproszenia naprawdę tanio. Jeśli macie czas na szukanie zaproszeń i jeżdżenie po sklepach i z ceną też się nie liczycie to ja na Waszym miejscu nie bawiłabym się z allegro. Jednak jak coś się zobaczy na własne oczy, dotknie papieru itd. to jest zupełnie inaczej. Nasze zaproszenia mnie troszkę rozczarowały, ale olałam to, bo większość gości i tak do tego nie przywiązuje żadnej wagi. A poza tym nie mieliśmy czasu na wybrzydzanie
Nie stresuj się, wszystko będzie ok czasu jeszcze macie dużo a jakie macie plany na potem?
Nie moge uwierzyć, że teraz kolej na Ciebie, kurcze... kiedy ten wrzesien?? A za to drugie zdanie to zaraz normlanie. Bedziesz piekna panna mloda, bo pod sercem nosisz największy cud
Stary 2011-05-08, 15:26   #3883
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Nam mówili tak: Jeśli przyniesiemy wystarczającą ilość złota (np. dwie obrączki) to płacimy tylko za robociznę. A jeśli złota będzie za mało, to za każdy gram ileś tam się płaci. Tylko teraz pytanie, czy oni to tylko ważą, przeliczają i robią obrączki ze swojego złota, czy przetapiają powierzone im złoto ewentualnie dodając swoje jeśli będzie go za mało? Najpierw wydało mi się oczywiste, że przetapiać będą nasze, ale z tego co piszesz to wcale nie
Dobrze Ci mówili, tylko ja dodam coś jeszcze o czym nie powiedzieli. Oni wasze złoto zważą, jeśli jest innej próby to przeliczą i zrobią z własnego złota, ale to ich własne złoto to też jest często jakieś przetapiane z tego które ktoś kiedyś dał. Złota rzędu 2 obrączki nie opłaca się przetapiać bo to żadna ilość dla jubilera i więcej z tym roboty niż jest to warte. Dopiero jak Wasze obrączki będą już gotowe i do odbioru to jubiler je zważy i wyceni robociznę, bo wcześniej tylko orientacyjnie Wam powie ile mogą kosztować. I wtedy zapłacicie albo tylko za usługę, albo dopłacicie jeszcze za ileś gram złota, albo odejmą Wam od robocizny za ileś gram złota, jeśli daliście więcej niż ważyły Wasze obrączki.
Nie przetopią Waszego, ale też dzięki temu możecie dać ciemne żółte złoto a mieć obrączki z jasnego żółtego/białego/łączonego złota, cokolwiek.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 17:09   #3884
Bridella
Raczkowanie

Cytat:
ekstra pomysl, ciekawe czy ktos z moich gosci sie domysli dla mnie to strzal w dziesiatke, bo uuuuwielbiam zakupy
My sami zasugerowaliśmy gościom takie rozwiązanie, oczywiście tym gościom, którzy nas pytali o prezentya pomysł podsunęła mi siostra która mieszka w Niemczech i tam karty podarunkowe są bardzo popularne jako prezent ślubny, poszperajcie w sieci , bardzo dużo fajnych sklepów ma je w swojej ofercie
Stary 2011-05-08, 18:03   #3885
truskawkoowa
Przyczajenie

DZiewczyny proszę o pomoc!!
Czytałam na jakimś forum o mozliwości uszycia butów slubnych (mysle ze dla mnie to super wyjscie ponieważ potrzebuje butów w kolorze pieknego rózu z kokardka o nie zbyt wysokim obcasie)
Z tego co mi sie obilo o uszy to jest to chyba na ulicy Parysa w Lbn ale nie moge znalesc nic w necie.

Prosze napiszcie mi czy to jest rzeczywiscie na Parysa i czy to jest u szewca jakiegos czy w salonie z sukniami czy jak??
truskawkoowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 18:47   #3886
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkoowa Pokaż wiadomość
DZiewczyny proszę o pomoc!!
Czytałam na jakimś forum o mozliwości uszycia butów slubnych (mysle ze dla mnie to super wyjscie ponieważ potrzebuje butów w kolorze pieknego rózu z kokardka o nie zbyt wysokim obcasie)
Z tego co mi sie obilo o uszy to jest to chyba na ulicy Parysa w Lbn ale nie moge znalesc nic w necie.

Prosze napiszcie mi czy to jest rzeczywiscie na Parysa i czy to jest u szewca jakiegos czy w salonie z sukniami czy jak??
Tutaj jest adres strony:
http://www.marengo.neospot.pl/

Co do prośby o pieniądze w zaproszeniu to uważam, że jest to delikatnie mówiąc mało eleganckie. Zresztą ten temat już się przewijał wcześniej na forum.

Ashyshqa, ślicznie wyglądasz w sukni !

My kupiliśmy garnitur, poszło błyskawicznie, jak z moją suknią
No i teraz robimy listę do zaproszeń - w czwartek będą gotowe.
Któraś z dziewczyn pytała o firmę, która może szybko wykonać zaproszenia - u nas zajmie to 2-3 dni. Wzory bez ozdobników pewnie robią jeszcze szybciej (my będziemy mieć cyrkonię na zaproszeniu).

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-05-08 o 18:49
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:42   #3887
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bridella Pokaż wiadomość
My sami zasugerowaliśmy gościom takie rozwiązanie, oczywiście tym gościom, którzy nas pytali o prezentya pomysł podsunęła mi siostra która mieszka w Niemczech i tam karty podarunkowe są bardzo popularne jako prezent ślubny, poszperajcie w sieci , bardzo dużo fajnych sklepów ma je w swojej ofercie
jak ktoś zapyta, to na pewno podeśle, albo delikatnie zasugeruje siostrom
Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Tutaj jest adres strony:
http://www.marengo.neospot.pl/

Co do prośby o pieniądze w zaproszeniu to uważam, że jest to delikatnie mówiąc mało eleganckie. Zresztą ten temat już się przewijał wcześniej na forum.

Ashyshqa, ślicznie wyglądasz w sukni !

Któraś z dziewczyn pytała o firmę, która może szybko wykonać zaproszenia - u nas zajmie to 2-3 dni. Wzory bez ozdobników pewnie robią jeszcze szybciej (my będziemy mieć cyrkonię na zaproszeniu).
za garnitur, jaki kupiliscie, za ile i gdzie
Stary 2011-05-08, 21:15   #3888
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
za garnitur, jaki kupiliscie, za ile i gdzie
hehe, dzięki Kupiliśmy w Bytomiu w Olimpie za 899 złociszy. Kolor bardzo ciemny granat, do tego koszula ecru. Jeszcze trzeba będzie poszukać musznika Zastawiamy się nad kamizelką, TŻ jest przeciw, "bo gorąco" itp. Ja jestem za na część oficjalną, poza tym musznik wygląda bardzo elegancko z kamizelką. Ale nie ma ciśnienia, zobaczymy.
Teraz siedzimy przy kompach i odmieniamy nazwiska gości - musimy wysłać listę do drukarni. Masakra

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:17
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:20   #3889
cindi
Rozeznanie

Cytat:
a jakie macie plany na potem?
juz pisałam chyba, że chcemy przeprowadzic sie do stolicy no i suzkanie pracy itd troche mnie przeraza
[QUOTE=Tanitka;26790375]
Cytat:
Cindi za ta nieobecnosc Fajnie, że jesteś. Ja butki w koncu juz zamowilam, ciekawe jak wygladaja "na żywo". No i nauki dzisiaj skonczylismy, mielismy tez poradnie i dzien skupienia. Ale przed nami spowiedz... A co do zaproszen, to jesli jednak chcecie zamawiac na all to koniecznie bierzcie wczesniej probki, ja niektorymi bylam niemilo zaskoczona i w konsekwencji wybralismy takie, ktore nam sie spodobaly. Mysle, ze w Lbn tez jest mnostwo ladnych, ale niestety duzo droższe
buty zamawiałaś taneczne z akcesu?
my do poradni idziemy jutro po raz pierwszy

Dziewczyny, dzięki za namiary na zaproszenia byliśmy dziś pooglądać na stoisku w starej częsci olimpu, ale jest tam ich tyle ze szok, nie wiem jak Wy wybrałyście, oferta jest ogromna
więc na razie mamy plan żeby jednak na all poszukać bo sybciej się ogląda zrobimy to w tym tygodniu a jak nic nie znajdziemy to poszukamy w Lublinie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 22:13   #3890
Ashyshqa
Zakorzenienie

Truskawkoova Moje buty robią się właśnie na Parysa - odbiorę je dopiero w czerwcu,jak przyjadę do Polski. Jest to sklep z butami i strojami tanecznymi. Sama kupowałam materiał na butki, bo chciałam konkretny odcień różu, zaraz z właścicielką je projektowałyśmy, będą z kokardą właśnie na niedużym obcasie (6cm), wkleję zdjęcie jak już je będę miała.

Kffiatusheq Dziękuję bardzo za komplement nie byłam przekonana do tej sukni, bo kupiłam ją od koleżanki i ona wyglądała w niej zupełnie inaczej. Jak ją założyłam po zwężeniu do moich rozmiarów to się zakochałam i już sobie nie wyobrażam, żadnej innej

Cindi Super, że do nas wróciłaś! Pocieszę Cię, że nie jesteś sama z tą Warszawą. My tez się tam po ślubie przeprowadzamy, też mam mnóstwo obaw ale też nadzieję, że jakoś się wszystko poukłada. Teraz nawet nie bardzo jestem w stanie o tym myśleć, w ciągu najbliższych 2 miesięcy czekają mnie: dwa własne śluby, egzamin na prawko w Szkocji, przeprowadzka do Polski i zmiana pracy(o ile jakąś znajdę). Tak tego dużo, że mogę jedynie martwić się jedną z tych rzeczy na raz inaczej bym zwariowała
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:48   #3891
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
hehe, dzięki Kupiliśmy w Bytomiu w Olimpie za 899 złociszy. Kolor bardzo ciemny granat, do tego koszula ecru. Jeszcze trzeba będzie poszukać musznika Zastawiamy się nad kamizelką, TŻ jest przeciw, "bo gorąco" itp. Ja jestem za na część oficjalną, poza tym musznik wygląda bardzo elegancko z kamizelką. Ale nie ma ciśnienia, zobaczymy.
Teraz siedzimy przy kompach i odmieniamy nazwiska gości - musimy wysłać listę do drukarni. Masakra
Jak chcecie musznik to chyba ladniej wyglada wlasnie z kamizelką, przymierzycie i bedziecie wiedziec My kupujemy krawat sledzik i bez kamizelki, bo jakos mi sie z tym nie widzi
[QUOTE=cindi;26799723]juz pisałam chyba, że chcemy przeprowadzic sie do stolicy no i suzkanie pracy itd troche mnie przeraza
Cytat:
buty zamawiałaś taneczne z akcesu?
my do poradni idziemy jutro po raz pierwszy

Dziewczyny, dzięki za namiary na zaproszenia byliśmy dziś pooglądać na stoisku w starej częsci olimpu, ale jest tam ich tyle ze szok, nie wiem jak Wy wybrałyście, oferta jest ogromna
więc na razie mamy plan żeby jednak na all poszukać bo sybciej się ogląda zrobimy to w tym tygodniu a jak nic nie znajdziemy to poszukamy w Lublinie
Ja kupilam na all Wybor ogromny tych zaproszen, ale pluysem jest to ze widzicie je "na zywo", a na allegro kupujesz kota w worku, bez wczesniejszych probek
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Truskawkoova Moje buty robią się właśnie na Parysa - odbiorę je dopiero w czerwcu,jak przyjadę do Polski. Jest to sklep z butami i strojami tanecznymi. Sama kupowałam materiał na butki, bo chciałam konkretny odcień różu, zaraz z właścicielką je projektowałyśmy, będą z kokardą właśnie na niedużym obcasie (6cm), wkleję zdjęcie jak już je będę miała.

Kffiatusheq Dziękuję bardzo za komplement nie byłam przekonana do tej sukni, bo kupiłam ją od koleżanki i ona wyglądała w niej zupełnie inaczej. Jak ją założyłam po zwężeniu do moich rozmiarów to się zakochałam i już sobie nie wyobrażam, żadnej innej

Cindi Super, że do nas wróciłaś! Pocieszę Cię, że nie jesteś sama z tą Warszawą. My tez się tam po ślubie przeprowadzamy, też mam mnóstwo obaw ale też nadzieję, że jakoś się wszystko poukłada. Teraz nawet nie bardzo jestem w stanie o tym myśleć, w ciągu najbliższych 2 miesięcy czekają mnie: dwa własne śluby, egzamin na prawko w Szkocji, przeprowadzka do Polski i zmiana pracy(o ile jakąś znajdę). Tak tego dużo, że mogę jedynie martwić się jedną z tych rzeczy na raz inaczej bym zwariowała
A ile placisz za swoje butki?? one sa z materialu, nie ze skory? Tak szczerze, to ja nie wiem gdzie jest ten sklep, nie za bardzo znam Lbn
Dasz radę z tym wszystkim, z doswiadczenia wiem, ze im wiecej rzeczy do zrobienia tym prędzej je wszystkie wykonasz.. My chcielinbysmy zostac w naszym rodzinnym miejscie, ale ciekawe co z praca
Stary 2011-05-09, 19:13   #3892
Tanitka
Rozeznanie

dziewczyny wlasnie przyszluy moje buty slubne i mi sie nie podobaja ta satyna jest strasznie swiecaca i jakos obcas malo stabilny, eh.... powiedzcie jakie sa ceny tych butkow na parysa?
Stary 2011-05-09, 19:22   #3893
cindi
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny wlasnie przyszluy moje buty slubne i mi sie nie podobaja ta satyna jest strasznie swiecaca i jakos obcas malo stabilny, eh.... powiedzcie jakie sa ceny tych butkow na parysa?
może to tylko pierwsze wrazenie i z sukienką będą wyglądać ok?
mozesz wkleić ich zdjęcie?
a gdzie je zamawiałaś jeśli można wiedzieć?
trzymam kciuki zeby Ci sie jednak spodobaly

Stary 2011-05-09, 19:35   #3894
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Tanitka to złóż reklamację jak nie są takie jak być powinny. Z tego co wiem to buty na Parysa kosztują ok 180 zł. Ja miałam tam sobie robić buty ślubne bo myślałam, że na moje stopy to już nic nie znajdę... ale jak się okazało znalazłam i to sporo taniej

Muszę się pochwalić, że kolejna rzecz z listy odfajkowana kupiliśmy alkohol a jutro idziemy spisać protokół
Stary 2011-05-09, 21:24   #3895
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monik_85 Pokaż wiadomość
Hej my też idziemy dziś na skupienie może się spotkamy o ile idziecie do tego kościółka na kalinowszczyźnie 3
nie wiesz jak to mniej więcej będzie wyglądać?
my już mamy pierwszą spowiedź przedślubną i zostały nam (oprócz tego skupienia) tylko 4 nauki do zrobienia i jedno spotkanie w poradni.
No i się spotkaliśmy

Cytat:
Nie moge uwierzyć, że teraz kolej na Ciebie, kurcze... kiedy ten wrzesien?? A za to drugie zdanie to zaraz normlanie. Bedziesz piekna panna mloda, bo pod sercem nosisz największy cud
Nie obejrzysz się kiedy przyjdzie i Twoja kolej
Wzruszyłaś mnie tym, co napisałaś

Cytat:
Dobrze Ci mówili, tylko ja dodam coś jeszcze o czym nie powiedzieli. Oni wasze złoto zważą, jeśli jest innej próby to przeliczą i zrobią z własnego złota, ale to ich własne złoto to też jest często jakieś przetapiane z tego które ktoś kiedyś dał. Złota rzędu 2 obrączki nie opłaca się przetapiać bo to żadna ilość dla jubilera i więcej z tym roboty niż jest to warte. Dopiero jak Wasze obrączki będą już gotowe i do odbioru to jubiler je zważy i wyceni robociznę, bo wcześniej tylko orientacyjnie Wam powie ile mogą kosztować. I wtedy zapłacicie albo tylko za usługę, albo dopłacicie jeszcze za ileś gram złota, albo odejmą Wam od robocizny za ileś gram złota, jeśli daliście więcej niż ważyły Wasze obrączki.
Nie przetopią Waszego, ale też dzięki temu możecie dać ciemne żółte złoto a mieć obrączki z jasnego żółtego/białego/łączonego złota, cokolwiek.
Wszystkiego co napisałaś faktycznie nie wiedziałam. Dzięki za informację, chociaż tę kwestię mamy już załatwioną
Dziś kupiliśmy obrączki troszkę inne niż początkowo planowaliśmy. Jak będę je już mieć to zrobię zdjęcie i je wstawię a odbiór błyskawiczny pan się postara, bo na czwartek mają być

Cytat:
za garnitur My też dziś kupiliśmy garnitur tylko jeszcze buty dla tż zostały

Cytat:
juz pisałam chyba, że chcemy przeprowadzic sie do stolicy no i suzkanie pracy itd troche mnie przeraza
A no to się nie dziwię... nie martw się, dobrze będzie

Dziś w ogóle mamy dobry dzień
Zadzwoniła do nas właścicielka poprzedniego lokalu i znaleźli się chętni na nasz wrześniowy termin, więc nie przepadną nam pieniążki
Udało się kupić garnitur i obrączki i jestem ogólnie bardzo zadowolona, ale jak zwykle niepotrzebnie za dużo myślę, bo właśnie zaczynają się pojawiać w mojej głowie głupie myśli typu:
1. czy na pewno dobrze zrobiliśmy nie dając złota na przetopienie?,
2. czy nie zaszaleliśmy za bardzo jeśli chodzi o kolor garnituru? (szary połyskujący lekko (już nie wiem czy nie za bardzo połyskujący)... początkowo nie byłam przekonana do takich ale jak zobaczyłam w nim mojego tż to... , fajnie w nim wygląda i to jest chyba pierwszy garnitur w którym tż czuje się dobrze, widziałam jak mu się oczy świeciły jak miał go na sobie, a mi do niego jak na niego patrzyłam... mierzył też inne, ale już na nas nie zrobiły wrażenia, mimo wszystko teraz się zastanawiam czy nie jest za bardzo świecący... moja mama jak przyjechaliśmy z nim to miałam wrażenie że popatrzyła na nas jak na wariatów a teraz nic nie powie, bo już za późno, a wie, że ja jestem taka, że jak mi ktoś namąci w głowie to zaczynam przeżywać...
3. czy spodnie tż zostały na pewno dobrze skrócone, a może będą za krótkie? (bo nie były skracane w butach, ale babka która to robiła powiedziała, że oni właśnie skracają na boso i odpowiednią ilość robią zapasu na buty).
No masakra jakaś kładę się spać bo głupieję... a Wy dziewczynki i tak mi niewiele pomożecie, ale przynajmniej wyrzuciłam to z siebie...
Dobrze, że mamy to forum...

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-05-09 o 21:39
Stary 2011-05-09, 22:00   #3896
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Dziś kupiliśmy obrączki troszkę inne niż początkowo planowaliśmy. Jak będę je już mieć to zrobię zdjęcie i je wstawię a odbiór błyskawiczny pan się postara, bo na czwartek mają być

za garnitur My też dziś kupiliśmy garnitur tylko jeszcze buty dla tż zostały

Dziś w ogóle mamy dobry dzień
Zadzwoniła do nas właścicielka poprzedniego lokalu i znaleźli się chętni na nasz wrześniowy termin, więc nie przepadną nam pieniążki
Udało się kupić garnitur i obrączki i jestem ogólnie bardzo zadowolona, ale jak zwykle niepotrzebnie za dużo myślę, bo właśnie zaczynają się pojawiać w mojej głowie głupie myśli typu:
1. czy na pewno dobrze zrobiliśmy nie dając złota na przetopienie?,
2. czy nie zaszaleliśmy za bardzo jeśli chodzi o kolor garnituru? (szary połyskujący lekko (już nie wiem czy nie za bardzo połyskujący)... początkowo nie byłam przekonana do takich ale jak zobaczyłam w nim mojego tż to... , fajnie w nim wygląda i to jest chyba pierwszy garnitur w którym tż czuje się dobrze, widziałam jak mu się oczy świeciły jak miał go na sobie, a mi do niego jak na niego patrzyłam... mierzył też inne, ale już na nas nie zrobiły wrażenia, mimo wszystko teraz się zastanawiam czy nie jest za bardzo świecący... moja mama jak przyjechaliśmy z nim to miałam wrażenie że popatrzyła na nas jak na wariatów a teraz nic nie powie, bo już za późno, a wie, że ja jestem taka, że jak mi ktoś namąci w głowie to zaczynam przeżywać...
3. czy spodnie tż zostały na pewno dobrze skrócone, a może będą za krótkie? (bo nie były skracane w butach, ale babka która to robiła powiedziała, że oni właśnie skracają na boso i odpowiednią ilość robią zapasu na buty).
No masakra jakaś kładę się spać bo głupieję... a Wy dziewczynki i tak mi niewiele pomożecie, ale przynajmniej wyrzuciłam to z siebie...
Dobrze, że mamy to forum...
Super ale zaszaleliście !!! tyle rzeczy w jeden dzień WOW
To się nazywa ,,dysonans podecyzyjny'' wiem bo też tak mam masa niepewności a w końcu okazuje się że niepotrzebnie. Na bank Twój Tż będzie wyglądał ekstra w garniturze, który wybraliście a spodnie jak skracała babeczka to zapewne wiedziała co robi - to zapewne nie były jej pierwsze skracane spodnie Więc głowa do góry

Edytowane przez monik_85
Czas edycji: 2011-05-10 o 08:40
Stary 2011-05-10, 00:17   #3897
truskawkoowa
Przyczajenie

Ashyshqa to super sie sklada bo ja tez potrzebuje wlasnie ciekawy odcien rózu, z kokardką i niezbyt wielki obcas.

Proszę Cie napisz mi jeszcze jaki materiał kupowałaś (moze satyne??) i gdzie??

A jaki jest koszt uszycia takich butów??

/

Edytowane przez truskawkoowa
Czas edycji: 2011-05-10 o 00:18
truskawkoowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:29   #3898
nimportequoi
Raczkowanie

Mam do Was pytanie. Gdzie planujecie sesję w plenerze ?? Ja z moim (od tygodnia ) mężem chcemy ją zrobić w następnym tygodniu, ale nie mamy pojęcia gdzie. Chcieliśmy Kozłówkę, ale nie wiemy, czy trzeba się specjalnie umawiać. Wiecie coś o tym?? I jakie inne miejsca jest według Was godne polecenia ??
nimportequoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:14   #3899
bernadeta85
Rozeznanie

My chcieliśmy mieć plener w Kozłowce... interesowałam się troszkę w ubiegłym roku i wtedy jeżeli chciało się mieć zdjęcia robione w salach pałacu to istnieje taka możliwość ale tylko w poniedziałki 10-15 koszt był 300 zł/godzinę.... w parku bezpłatnie w godzinach otwarcia muzeum (wszystko podane na stronie internetowej).... ale w końcu zdecydowaliśmy się na pole golfowe i pałac w Wierzchowiskach.... już o tym pisałam w ubiegłym roku za 300 zł za cały dzień mieliśmy nieograniczony dostęp do meleksa, sprzętu golfowego, mogliśmy przebywać w salach pałacowych i fotografować bez żadnych problemów....

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:20   #3900
Ashyshqa
Zakorzenienie

Truskawkoowa Ja kupowałam satynę, w sklepie z tkaninami na Głębokiej (ten sam pasaż co dekoracje tyle że na dole). Musisz pamiętać, że materiał na buty nie może się rozciągać więcej niż 10%. Mi polecano satynę bez lycry, satyno-żorżetę i żorżetę. Nie jest to tak łatwe jak się wydaje, bo prawie każda satyna jest z lycrą. Małe jej ilości jeszcze mogą być, ale musisz sprawdzić czy się bardzo rozciąga.
Generalnie współpraca z właścicielką super. Cena to 180 -200zł - przy odbiorze się dowiem, bo to zależy czy się Pani bardzo napracuje z ta kokardą (choć nie sądzę).
To są buty skórzane, na które szewc naciąga materiał. Pewnie mogą zrobić same skórzane też.

Nimportequoi Witaj żonko! Wciąż czekamy na Twoją relację
Co do sesji to Kozłówka to bardzo fajne rozwiązanie. Chyba istnieje jakaś opłata za sesje ślubne, ale jeśli się chce zdjęcia tylko na terenie parku to jest ona symboliczna. Umawiać się raczej trzeba - nie chcesz chyba, żeby 10 par w tym samym czasie miało tam zdjęcia
Fajny jest też Janowiec nad Wisłą - ruiny zamku - ale też jest jakaś opłata.
Na naszej sesji chcemy:
- Lubelską Starówkę. Marzą nam się zdjęcia na takiej krętej klatce schodowej. Nie wiem czy takową na starówce znajdziemy, ale myślałam, o Wieży Trynitarskiej. Nie wiem tylko czy nas wpuszczą na zdjęcia tam...
- pola zbóż
- most kolejowy - znalazłam super zdjęcia z mostu kolejowego w Szczekarkowie, za Lubartowem. Most jest na Wieprzu, wiec można też wykorzystać lokalizację i zrobić trochę zdjęć nad rzeką.
- w związku, że jest tam wiele lasów, również zdjęcia w lesie byłyby super
- niedaleko są Zawierzyce i ruiny oranżerii i tam też chcemy parę fotek.
Najważniejsze - bez opłat, wszystko w miarę blisko siebie i nie jedno miejsce, a kilka. No i nie tak oblegane.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości