|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Cytat:
![]() Poważnie, pamiętam przybycie mojej siostry do domu - i nie jest to z opowieści rodziców "pamiętanie", znam szczegóły o jakich oni nigdy nie opowiadali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ad.2. To myślałam, że tylko u mnie jest sajgon ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Kobitki, wygrałam projekt domu za 3 tysiaki. Tylko co ja z nim zrobię, jak my nie planujemy się budować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Mnie coś przeziębienie dzisiaj łapie, boli mnie bardzo głowa, zimno mi, na zmianę z napadami gorąca i chyba mam stan podgorączkowy. Chciałabym urodzić w nocy z wtorku na środę, bo we wtorek mały ma przedstawienie na dzień babci i dziadka i chciałabym zobaczyć na żywo ![]() Byłam wczoraj na KTG, wszystko ok, łożysko się starzeje ale jeszcze daje radę. Skurcze miałam tylko do 30 więc kiepsko. Następne KTG w poniedziałek. Gosikk_s - śliczne mieszkanko... Wiesz, podobno pierwsze mieszkanie jest urządzone tak jak nam się podoba, a dopiero drugi raz urządzane jest praktyczne. Za wszystkie zaciążone trzymam kciuki, za lekkie ciąże i porody. Bo ja zaczynam się bać coraz bardziej.... skurcze przepowiadające przypomniały mi ból porodowy, wizyta na KTG, że to już, no i że czeka mnie szpital, nacięcie, połóg i inne nie przyjemne rzeczy... Dzidziuś mi to wynagrodzi, ale i tak jestem troszkę przerażona. A do terminu 9 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
Małgosiu, jak Ci niewiele zostało!! Ja już odliczałam wtedy godziny, tak już nie mogłam doczekać się pozbyć się brzucha
![]() Wszystkim Agnieszkom najserdeczniejsze życzenia z okazji imienin!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Wtajemniczenie
|
Małgosiu-mi było zimno na zmianę z napadami gorąca kilka dni przed porodem. W noc w którą rodziłam dostałam takich duchot że musiałam otworzyć na ościez okna w całym mieskzaniu, wszyscy zamarzali a mi było gorąco jakbym była na pustyni haha, poszłam oczywiście spać w niewiedzy a za jakiś czas skurcze i do szpitala
![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- katrin-daj mi :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Gossik sliczne mieszkanko , a lazienka i kibelek bajka , nie przejmuj sie ja mieszkam od polowy listopada i jeszcze nie mam tak jak bym chciala ale mieszkanie powoli nabiera stylu
![]() Na szczescie przy posladkowym u nas zawsze CC robia Seona podziwiam za pamiec . Ja mialam ojca alkoholika wiec wszystko co sie dalo wykasowalam z dziecinstwa i pamietam pare tylko sytuacji . Pycholog kiedys pomogla mi rozgrzebac troche dziecinstwo ( da sie przypomniec co nieco ) ale to za bardzo bolalo . Katrin GRATULUJE ![]() Malgosia trzymam kciuki zeby bylo tak jak Ty chcesz a rozumiem cie z panika ja mam jeszcze 7 tygodni prawie a juz mi sie na glowe rzuca zwlaszcza porod Maxia i komplikacje Jutro mam wizyte u mojego lekarza , poogladam mala i zobacze co mi powie Ja juz mam jakis bicia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 |
Wtajemniczenie
|
Seona - ja też bym chciała już godziny odliczać.... Chciałabym już urodzić bo mi wali.
Kathi - nie wiem czy da się lajtowo podchodzić do jakiejkolwiek ciąży, ja w drugiej miałam dłuuuugo jakieś dziwne złe przeczucia, choć nie powiem bo i z Antosiem i teraz jakoś szczególnie się nie oszczędzam, zresztą sama wiesz że przy dzieciach się już nie da oszczędzać. Maugoszatka - a u mnie to raczej przeziębienie, choć po cichu mam nadzieję że to takie osłabienie przed porodem. Głowa mnie boli 3 dzień, Mam lekki stan podgorączkowy i czuję się taka zmęczona/chora. Jutro mam KTG, i mam nadzieję że okaże się że coś zaczyna się dziać, bo nie chciałabym się przeterminować. Zresztą w weekend też bym nie chciała rodzić, wolę do końca tego tygodnia. Ale co ja mogę... A termin mam za tydzień... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Malgosia trzymam kciuki za dzisiejsze KTG
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Seona, no to ja w odróżnieniu od Ciebie mam totalną sklerozę i z okresu dzieciństwa pamiętam co najwyżej jakieś urywki ![]() ![]() Katrin, no nie...nie pozostaje Wam nic innego jak chatę stawiać ![]() Małgosia, trzymam kciuki, i żebyś się jak najlepiej czuła bo teraz dużo siły Ci potrzeba ![]() ![]() Kathi, hehe my mieszkamy od połowy września i nadal pustawo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za kciuki.
Skurczy na ktg zupełny brak. Ale czop mi wczoraj odszedł, a dziś Lekarka powiedziała że mam rozwarcie na "luźny palec" i może się zacząć w każdej chwili. Zresztą mam mało wód, i najlepiej jakbym urodziła do końca tygodnia. ![]() ![]() Tym bardziej że maleństwo spokojne bardzo. Od dziś ktg będę miec codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Rozeznanie
|
Małgosia, no to czekamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
Małgosia
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Katrin a Ty kiedy idziesz do gin. i co z tą wygraną?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
Bylam wczoraj u gina i ten zaproponowal mi sam sterylizacje . Przyklasnelam bo nie chce wiecej dzieci tylko teraz musze sie dowiedziec jak to ze strony szpitala wyglada bo jak mi sie mala odwroci to bede musiala rodzic normalnie a wtedy koszty beda ogromne.Czytalam ze niby musza byc medyczne podstawy do CC a u mnie wszystko ja w kalejdoskopie
DZis bede dzwonic moze cos sie dowiem Z jednej strony bylam nastawiona na CC bo mala miala byc duza a jak lekarz wczoraj stwierdzil ze miesci sie w normach ![]() CHyba skonczy sie tym ze to dziecko rozsadzi jak przyjdzie na swiat i czy mama czy tata beda sie strelizowac ![]() Malgosia to juz za chwilke bedziesz tulic malenstwo az zazdroszcze troszeczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Małgosia, to trzymam mocno kciuki, i odliczamy ![]() Kathi, ooo nieźle z tą sterylizacją. U nas oczywiście mowy by o tym nie było, chyba jakoś po 5 dziecku można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Wtajemniczenie
|
KATHI - sterylizację? Ja nie wiem czy bym się zdecydowała, ale po trzecim to pewnie bym inaczej gadała
![]() A nie wiem czy u mnie jednak tak szybko będzie... dziś troszkę zwątpiłam, bo kazali mi przyjść w czwartek dopiero na ktg, bo dzisiejsze było idealne.... Co prawda wczoraj skurcze do chodziły do 30 ledwo a dziś miałam kilka na 60, ale do porodowych daleko.... Sama nie wiem co sobie myśleć, z jednej strony chciałabym już (najlepiej dziś w nocy), a z drugiej boję się trochę.... ![]() Czekanie jest denerwujące, zresztą same wiecie. A nie chcę z rycyną kombinować.... Piję liście malin ale to chyba nic nie daje.... Coś łapię doła, bo po wczoraj myślałam że już blisko, a dziś czuję że mogę się przeterminować. |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Wtajemniczenie
|
Małgosiu,Ja nie czekałam, dla mnie ta ciąża była stanem, który chciałam mieć wiecznie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- ahhhh rozmarzyłam się ![]() ![]() Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2012-01-24 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam dzis do szpitala i kazali mi przyjechac ,
Trafilam na swietne lekarki ( 2 ) i polozna ktora mi Gabi odbierala . Powiedzialam co moj lekarz mi polecil jak to wyglada z moimi zabezpieczeniami chormonow nie moge spirale mi organizm odrzucil i ze CC mialam pierwsze a drugi porod SN i nawet nie zaglebialy sie w nic tylko wyjasnily mi co i jak i mam na 5 Marca termin CC , tydzien przed terminem naturalnego 14 lutego mam jeszcze zglosic sie na obserwacje plodu dzis USG pokazalo co innego jak wczoraj / mala duza /i jesli mala bedzie nad wyraz rozwinieta to mnie potna juz wczesniej ,a do tego podetna mi jajniki za jednym razem i to bez kosztow zadnych dodatkowych bo z tego co lekarka mowila ze jesli w trakcie CC to nic nie place . Tylko oddzielna operacja jest platna Tak wiec spokojnie sobie teraz przygotowywac moge mieszkanko i rodzine na przyjscie nowego potomka, troche mi sie ta niepewnosc na glowe rzucala Do szpitala mam sie zglosic w niedziele po poludniu a w poniedzialek do poludnia maja mi zrobic operacje Jak obwiescilam mojemu mezowi ze beda mi robic cesarke i sterylizacje to stwierdzil ze dobrze bo on jednak by sie chyba nie zdecydowal . Wymieklam ! Odwalilam mu ze fakt to ja nie chce miec dzieci a on jak gdzies na boku bedzie chcial to zawsze moze machnac ![]() Wredna jestem wiem ale czasem mnie to wkurza ze my kobiety musimy same dbac o te sprawy a nasi faceci w efekcie koncowym to mieczaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Wtajemniczenie
|
Kathi-no to fajnie, że będziesz miała upragnioną cesarkę. a mogę spytać czemu więcej dzieci niet?? Zawsze chciałaś trójkę i koniec?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Maugoszatka ja zawsze chcialam 2 dzieci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Małgosia, mam nadzieję że się jednak nie przeterminujesz ![]() Maugoszatka, to myślisz nad trzecim? ![]() Kathi, i bardzo dobrze, ja bym się nawet nie zastanawiała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Rozeznanie
|
Cześć babeczki!
Byłam wczoraj u ginki, udało się ![]() ![]() Poza tym Marcel ma zapalenie siusiaka, nie wiem od czego to, czy od uderzenia, bio w sobotę miał mały wypadek, czy z tego powodu, że nie odciągamy mu skórki podczas mycia. Siusiak spuchł, zrobił się czerwony i w poniedziałek zaczęlła wypływać z niego ropa. byłam przerażona. Lekarka mnie uspokoiła, że czasem tak się dzieje, takie zapalenia nie są wcale rzadkością, dała antybiotyk i maść i dzisiaj już prawie wszystko wróciło do normy. Już myślałam, że trzeba będzie zabieg chirurgiczny robić, okropnie się przeraziłam. Kathi, podziwiam za odwagę, mimo, że chcę mieć tylko 2 dzieci nigdy bym się na taki zabieg nie zdecydowała, bo a nuż coś by się odmieniło. Chociaż u nas i tak seks jest dwa razy w miesiącu, a po urodzeniu drugiego dziecka pewnie będzie jeszcze rzadziej, więc prawdopodobieństwo zajścia w kolejną ciążę małe ![]() Małgosia, a po co kombinować, przecież jak będzie chciał to sam wyjdzie ![]() ![]() Seona, muszę wybrać jakieś ciekawe projekty z oferty sponsora i wystawić je do sprzedaży, mam nadzieję, że jak dam dobrą cenę jakiś kupiec się znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane Matki Polki
![]() Płodne jesteście,a w wątku "nowych" maluszków nam przybywa coraz więcej ![]() ... i dobrze, może jak więcej dzieci będzie sie rodzić, to nie będą mi kazali do 67 roku życia pracować zawodowo ![]() Gratuluje wszystkim z osobna i razem kolejnych potomków ![]() Dziewczyny , powiedzcie mi, ile ważą Wasze dzieci ? Tomek waży 13,7 kg, ciągle porównuję go do mojego starszego syna, który w mając niecałe trzy lata ważył zancznie więcej i w ogóle był grubszy, a ten chudzinka, ale jak ma apetyt to zjeść potrafi za dwóch ![]() Ostatnio dowiedziałam się , ze moje trzy kuzyki są w ciązy ![]() ![]() Kathi - super, ze udalo Ci się z cesarką - tak jak chciałaś . Zasatanawiam się dlaczego u nas w PL lekarze nie proponują sterylizacji. Być może ma to związek z etyka religiną? sama nie wiem... Maugoszatka - widziałam zdjęcia Tomka i Helenki, szkraby masz fantastyczne, a Hela jest bardzo duża i wygląda / przynajmniej na zdjęciach / na dużo starszą ![]() Katrin - szczęściaro , w czepku się urodziłaś. Co chiwlę jakieś konkursy wygrywasz, ale wiesz co i we mnie zaszczepiłaś bakcyla, bo mnie częściej niż kiedykolwiek wcześniej zdarzy się wziąć udziała w jakimś konkursie ![]() ![]() Mój Matusio , jak miał 3-4 latka też miał zapalenie siusiaka. Pamiętam ,że byłam przerażona. Zapalenie minęło, al ei tak skończyło sie drastycznym naciaganiem przez chirurga konowała. Nie wiem czy drugi raz zgodziłabym sie na to samo. Mój Matusio w niedzielę wyjezdża na pierwszy obóz zimowy. Ja już od tygodnia chodze poddenerwowana. Cieszę się , ze jedzie, ale z drugiej strony trochę boję, bo jedzie w zasadzie sam, nikogo nie zna, jedzie w góry... uffff.... dużo tych moich rozterek. On sam się cieszy, ale widzę, ze zaczyna do niego docierać , ze już niedlugo wyjazd, bo coraz częście przychodzi i się przytula ![]() Gosik - mieszkanie urządziłaś pięknie ![]() Ja jeszcze nie skończyłam urzadzania. Nie mam weny tworczej, czasu brakuje. Jakoś tak z mężem oklapliśmy po skończeniu i uporaniu sie z tym co najważniejsze ![]() Edytowane przez manolita Czas edycji: 2012-01-25 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Rozeznanie
|
Manolita, Marcel waży niecałe 12,5 kg, jest chudy, ma długie nogi i bardzo wąskie bioderka, wzrostu ma 92 cm. Powinien trochę więcej ważyć, ale ja na razie się nie martwię, nasza lekarka nie zauważyła w tym nic niepokojącego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
ja to na trzecie się zdecyduję dopiero jak będziemy mieć własne mieszkanie, bo w wynajmowanym się nie da:/ ale czy kiedykolwiek będziemy mieć?? nie wiadomo
![]() katrin-gratulacje!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaale super. To na kiedy termin? manolita- Hela waży 14 kg ! więc nie masz czym się przejmować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Rozeznanie
|
Maugoszatka, jak wszystko pójdzie dobrze to d.p. wg OM wychodzi 21 września. Że też miesiąc wcześniej nam się nie udało, wtedy miałłabym t.p. dokładnie w moje urodziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zadomowienie
|
gratulacje katrin
![]() ![]() Gosia waży około 15,5 kg i ma 93 cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Katrin, gratulacje!! To teraz uciekniesz na wątek ciążowy i o nas zapomnisz?
![]() Kathi, podziwiam za decyzję i odwagę! Po pierwsze bym się bała, bo to coś nieodwracalnego. Drugi powód to taki, o którym kiedyś tam czytałam, że matce zachorowało dziecko i jedną z szans był przeszczep (raz szpiku chyba, raz wątroby) i lekarze doradzili matce, żeby zaszła w ciążę i to maleństwo było dawcą i uratowało życie. A inny przypadek z klasy mojej siostry - też zaczęto u chłopca podejrzewać autyzm - był taki wycofany, dziwnie się zachowywał i jak matka urodziła dziecko, to ten chłopczyk tak się otworzył, bardzo zaangażował się w wychowanie, odżył itd. Zdecydowałbym sie na na sterylizację tylko ze względów medycznych, gdybym musiała czy coś. Manolita, Ty dalej tego domu nie wykończyłaś? A deprecha minęła? ![]() Moja bratowa tak się bała jak pierwszy raz na wakacjach swoją córkę na wyjazd puszczała. Moja mama (czyli babcia Gabi) odprowadzała ją na zbiórkę, tam zagadnęła inną mamę z jakąś dziewczynką, usiadły sobie razem w autokarze i było super! Gabi wróciła zadowolona jak nigdy i poznała nową koleżankę ![]() Moja Pati waży 14 kg, 96 cm. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-01-25 o 19:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Katrin serdecznie gratuluję
![]() ![]() ![]() Milka wazy 15,2 kg i ma 98cm wzrostu. Pozdrówki mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.