|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Cytat:
![]() co do kosmetyków dla dzici ja nie mam w dalszym ciągu nic oprócz sudocremu i oilatum do kąpieli no i husteczki nawilżające, poradzono mi że nic więcej nie trzeba... a reszta wyjdzie w praniu... Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-28 o 11:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Widok dzidzi wynagradza wszystko-tak samo,gdy jestesmy po cięzkim dniu,wszystko nas drażni,podchodzimy do łóżeczka maleństwa a ono się do nas słodko uśmiecha ![]() Mówię Wam,usmiech dziecka jest lekiem na całe zło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytrynko zamierzam odpoczywac jak najwiecej i do wizyty leżec i lezec a potem zobaczymy co mi powie. A reszte zakupów dla dzidzi to juz albo sam mąż albo na allegro. Jelly dziekuje za odpowiedz i chyba spróbujemy tych biedronkowych.
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
agape a mąż już przyzwyczaił się do myśli o kąpieli??
![]() co do porodówki, to mówię Ci, że ty, ja i ligotka spotkamy się na jednej ![]() sanetka gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
BAN stały
|
Justine,spróbuj,naprawdę warto
![]() Mój syn nie miał po nich podrażnień ani uczuleń,były chłonne i nie odklejały się te rzepy. Aha,i dość dobre sa jeszcze chusteczki nawilżane Dada-kupowałam Marcinowi,teraz kupuję je dla siebie,do demakijażu,a mam bardzo wrazliwe oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu masz opisany krem przeciw odparzeniom http://www.dzieciowo.pl/2010/03/pena...otyleczna.html Ten blog jest naprawdę fajny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a TŻ od początku chce kąpać tylko że na SR to chyba sie wstydził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
ja to mogę Ci powiedzieć, że i Dady i toujurs (lidlowskie, nie pamiętam dokładnie jak się to pisze) jak dla mnie nie przepuszczają powietrza, pupa wilgotna, ale to obserwacja z przedszkola.............. .gdzie miałam styczność z tymi pieluchami i to u starszych dzieci bo ok 2-3 latka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na SR to myślę, że każdy facet i my z ligotką mieliśmy stresa, bo jednak wszyscy na ręce Ci patrzą a o naszej trójce, to miałam na myśli raciborską lub bogucice, bo tam też blisko ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-28 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tesciowej sorki ale dla mnie przegiecie by córce twojego TZta wmawiac, że ona ją urodziła...masakra ![]() A co do kapieli małego masz racje!!!!To fajny spoósb by zaciesnic więżi miedzy ojcem a synem. Zgadzam sie z Toba. Pozatym tez uważam ze należy ojca dziecka jak najwiecej angazowac we wszystkie obowiązki przy maluchu. My wszystko bedziemy robic na zmiane , razem nie ma że toma robic matka i koniec i niech sobie gadają co chca. Wiadomo , że jak mąż bedzie w pracy toja bede sama wszystko robiła ale jak wróci bedzie mi pomagał..sam juz zapowiedział, że chce brac czynny udział w opiece nad dzieckiem. A to, że matka powinna kapać itp..to jakies glupie stereotypy. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
kma bo na śmierć bym zapomniała NIE JESTEŚ DZIWNA!!!!!!!!!!!
Przecież to faceci mają najlepszy dar kąpieli maluszka.......czasem tylko trzeba ich do tego zmotywować itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
BAN stały
|
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------
Pisałaś o pieluszkach Babydream z Rossmana???Tez sie nad nimi zastanawiałam...i nad kosmetykami tej seri tez ale chyba jednak postawie na Nivea baby ![]() Kurczę,byłam w Rossmannie i nie zwrociłam uwagi na pieluszki. Mogłaby któras z Was cos o nich napisac? Justine,co do kosmetyków,to podobno dobre,choć ja z serii Babydream kupiłam(dla siebie) tylko olejek pielęgnacyjny. Jeśli chodzi o Niveę,to ponoć też dobre kosmetyki,ale ja jakos nie mam zaufania(kupuję jedynie antyperspiranty i kolorówkę,i to też nie całą). Wybrałam sprawdzone Bambino i jestem zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Podpisuję się pod tym,co napisala Lilijka ![]() Mój mąż tez zawsze kąpał dzieci,i powiem Wam,że działał na nie ''uspokajająco''. To samo,gdy płakały-czasem nie wystarczy bliskość matki,potrzebny jest tata,który przytuli,pocieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jestem wsciekła, małej łóżeczko po Amelce stoi u mojej matki w wózkarni, wiec do niej dzwonie ze jakby mogła zeby je tylko przetarła z tego pierwszego kurzu zeby takiego brudnego do auta nie wkładac a Mateusz je sobie w domu porzadnie umyje, a ona na to ze nie ma czasu i niech sobie moj maz sam je przyjdzie i przetrze!! dodam ze ona siedzie w domu całymi dniami, tylko dobrze ze dla swojej synowej ma czas na wszystko a 5 m,inut nie moze znalesc jak ja ja poprosze... ![]()
![]() |
#3887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie martwi inny myk-co pewien czas mam jakies dziwne zawroty glowy-nie wiem czy za niskie cisnienie czy cos innego...do gina ide w pon wiec wtedy sie pewnie dowiem...
![]() |
#3888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak mały sie czuje ile ważył ile mierzył, zdradź jakies szczegóły.
![]() |
#3889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz jak powiedziałam ze Liwia to raczej wieksza niz Amelka nie bedzie to tez juz sie zastanawia jak sie przełamie do kapania bo juz sie boi ze taka malizna ![]()
![]() |
#3890 |
BAN stały
|
Sanetko, powiedz,jak tam Twój synek?
Ile wazył,mierzył i ile dostał pkt w skali Appgar? Kurde,martwię się... Pokrzątałam się trochę po domu,i znów boli mnie brzuch,tak mocno się napina,faluje ![]() I to kłucie w kroczu ![]() Chyba faktycznie jestem skazana na leżenie... Następna wizyta u lekarza w przyszłym tygodniu, w środę. Aż się boję,czy wytrzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Wtajemniczenie
|
sanetka również gratuluję.
![]() Dlaczego Cie nie ma na naszej liście, hę? Kurcze, wpadłam na chwilę, a tu patrzę wszystkie coś boli, kłuje, etc. Ja czuję się bardzo ciężka i nieziemsko chce mi się spać. Dodatkowo mam jakąś zwiechę i focha na TŻa bez powodu... Jakoś mi na nerwy działa, wolne ma a nie chce ze mną porozmawiać. Ja świruję, bo teoretycznie 2 tyg. z hakiem i będzie po wszystkim... To jest masakra jakaś, nie wyobrażam sobie tego w ogóle. Miłego dnia dziewczyny. Naprawdę dziękuję Bogu, że mam taką rodzinę. Współczuję wszystkich przykrości jakie Was spotykają od najbliższych. Nie rozumiem jak można faworyzować jedno dziecko. ![]() Justine, nas też jedna ciotka skrytykowała za imię. Bo jej się Alicja źle kojarzy. A mi się inne źle kojarzą a to mi się podoba. Na szczęście u nas nikt jakoś tematu nie podjął, bo przecież to nasza sprawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo a ja bym chciała, tylko nie mam możliwości w szpitalu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3893 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mówił,że to takie kruszyny...bał się,że jak przypadkowo za mocno je złapie,to może im zrobić krzywdę,tym bardziej,że to facet jak dąb ![]() I siły ma niemało. Ale zawsze mi pomagał,synka kąpał odkąd wróciłam z nim ze szpitala,a córkę,gdy skończyła 3 tygodnie. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do usług ![]() hmmm..co tu pisać, odeszły mi te wody dokładnie w 35 tyg i 2 dniu (na początku myślałam że to siku, pojechałam do szpitala dopiero następnego dnia ![]() Synek urodził się malutki (46 cm, 1850g) ale zdrowy, potrzebował tylko dogrzewania pod lampami. jesteśmy już w domu i powoli przyzwyczajamy się do siebie. ja po cesarce czułam się fatalnie- sam ból nie był taki straszny ale dostałam powikłań po znieczuleniu podpajęczynówkowym, 3 dni silne zawroty i wymioty-ledwo chodziłam, te pierwsze utrzymują mi się do dziś, chyba muszę jakiegoś neurologa odwiedzić bo czasem nie da się funkcjonować poród naturalny - oj boli. miałam bardzo bolesne miesiączki ale ten ból przebił nawet je. na szczęście o tym bólu szybko się zapomina. no i nie wyobrażam sobie rodzić bez męża- jego obecność niezastąpiona nie mam regularnie dostępu do netu dlatego nie piszę, tylko czytam ale za wszystkie trzymam kciuki, na odchowalnię na pewno też będę zaglądać ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2010-12-28 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja bratowa używa ich teraz przy dzieciach (1,5 roku i 8 miesięcy) i jest zadowolona, więc może nie zmieniali składu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
BAN stały
|
Cytat:
To super,że jest zdrowy ![]() Moja Marta 3,5 tyg temu ważyła 1880 gr, to był 31 tc. Teraz 34,z tym,że ja mam juz rozwarcie na 2 palce ![]() A co do tej akcji porodowej,to coś długo czekali z tą cesarką. Z tego,co wiem,to gdy po ok.12 h nie ma akcji,to juz są wskazania do CC.(ale mogę się mylić co do il.godzin) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]()
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia ![]() Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-28 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
BAN stały
|
Mój TŻ od razu powiedział, że nikt mu nie odbierze kąpieli małej. (zresztą i w moje i w jego rodzinie zawsze zwyczajem było to, ze to ojciec a nie matka kąpie dziecko) To będzie jego obowiązek i będzie to robił ktoś inny tylko wtedy gdy z jakiegoś powodu jego nie będzie lub np. będzie chory. Zresztą on już nie może się doczekać, aż mała przez pierwszych parę tygodni nauczy się ssać i będzie ją można dokarmiać butlą ze ściągniętym moim mleczkiem. Sam mówi, ze będzie starał się angażować we wszystko i mieć z nią jak najlepszy kontakt, a póki co ciągle go muszę stopować, żeby przestał kupować sukieneczki
![]() Ja dziś czuję się okropnie. Nic nie pomaga i do tego zaczęło mnie mdlić. Dobrze że gorączki nie mam... Jem grejfruty i piję gorącą herbatę. Łudzę się że coś pomoże. Na razie nigdzie się z domu nie ruszam. Co do wyjazdu do szpitala - ja na pewno nie zamierzam wysyłać NIKOMU smsów że jedziemy do szpitala, bo już sobie wyobrażam te telefony lub smsy: czy to już? jak wam idzie? czemu tak długo? Masakra. Damy znać dopiero jak urodzę. Bez sensu denerwować i siebie i innych. Mamy tez postanowienie, ze nawet jeśli będę musiała mieć planowaną cesarkę, to nie powiemy nikomu kiedy to będzie i ze cesarka. Wiem ze wtedy teściowie pojechaliby z nami i stali pod drzwiami sali (tak zrobili drugiej synowej), a ja nie chcę wtedy w pierwszych godzinach nikogo innego prócz TŻa. Jak się urodzi, to zadzwonimy i tyle. Aha i mama mówi, ze faktycznie najlepiej wyjechać jak najpóźniej. Mówi że ze mną była głupia, bo pojechała zaraz na początku i kolejne 10h leżała w szpitalu aż mnie urodziła. Z siostrą była już mądrzejsza, wyjechała później i w szpitalu spędziła ostatnie 3,5h porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę o dane uzupełniające ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
BAN stały
|
Aha, a u nas spełniają się obawy niektórych z Was
![]() ![]() Rodzice wyjechali do dziadków i na szczęście zostawili nam jeden swój... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.