Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 14:30   #3871
Janis_
Zadomowienie

Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Matko z córką. Ale tempo
Polska służba zdrowia Mogłabym zrobić tę operację prywatnie, ale to niestety sporo kosztuje... A i tak za wszystkie wizyty i badania muszę płacić (pomijając rezonans).

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dziękuje Janis Faktycznie, święta tuż tuż..a jak dobrze pójdzie, lecę do Niego w drugi dzień..Ale nie chcę też odliczać bo oszaleję
Boskie łupy paskudo Marzy mi się taka marynarka i tym bardziej za taką cenę
Dziś już jest troszke lepiej, mam @ i ogólnie zawirowania nastrojów, tym sobie to wszystko tłumaczę.
Pakuję się właśnie do domku, nareszcie, bo powoli fiksuję w tym mieście. Drażnią mnie wszyscy współlokatorzy, uczelnia.. Potrzebuję powietrza. Poza tym mam kolejną wizytę u cudownej pani neurolog, która od 5 lat nie potrafi mi podać przyczyny moich omdleń
Zjem coś i będę się pakować.
Miłego dnia wszystkim
Ja jestem tuż przed @ i też mnie różne humorki łapią I do tego taaaaki apetyt mam :P Do domu jadę dopiero za tydzień, ale tym razem pewnie zostanę aż do maja
Eh biedna jesteś z tymi omdleniami Miłego pobytu w domku

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
dzis na demotach znalazlam ciekawy przepis http://www.bakerella.com/pudding-cups/ ida swieta moze ktos bedzie chcial poprobowac zrobic cos oryginalnego
Ale super

Mój eks cofnął się w rozwoju (pisałam już kiedyś o tym) i dodatkowo straszny prymityw się z niego zrobił Wnioskuję to po tym, co dodaje na fb, cytuję:
'noo śmieszne w ch##... je### żydów! tylko WISŁA!'
'SLAYER K#### !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'
'no i był totalny roz✂✂✂✂!!!!!!!!!'
Czy on ma jakieś problemy emocjonalne?

Patrzcie co mi wczoraj kolega wysłał http://www.youtube.com/watch?v=ynqGXiarkA0 , napisał 'to specjalnie dla Ciebie'
z zimna drżę
Janis_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 14:40   #3872
evelineau
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
klik

Ciemniejszy ładniejszy, prawda? Widziałam świetne szafki do kuchni w kolorze wenge, pasował by.

Cytat:
Dziękuje Janis Faktycznie, święta tuż tuż..a jak dobrze pójdzie, lecę do Niego w drugi dzień..Ale nie chcę też odliczać bo oszaleję
Boskie łupy paskudo Marzy mi się taka marynarka i tym bardziej za taką cenę
Dziś już jest troszke lepiej, mam @ i ogólnie zawirowania nastrojów, tym sobie to wszystko tłumaczę.
Pakuję się właśnie do domku, nareszcie, bo powoli fiksuję w tym mieście. Drażnią mnie wszyscy współlokatorzy, uczelnia.. Potrzebuję powietrza. Poza tym mam kolejną wizytę u cudownej pani neurolog, która od 5 lat nie potrafi mi podać przyczyny moich omdleń
Zjem coś i będę się pakować.
Miłego dnia wszystkim
mi tez
a bylas tez u innych lekarzy?

Janis ale fajne te ciuszki tez bym takie chciala

witam

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Janis_ Pokaż wiadomość

Mój eks cofnął się w rozwoju (pisałam już kiedyś o tym) i dodatkowo straszny prymityw się z niego zrobił Wnioskuję to po tym, co dodaje na fb, cytuję:
'noo śmieszne w ch##... je### żydów! tylko WISŁA!'
'SLAYER K#### !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'
'no i był totalny roz✂✂✂✂!!!!!!!!!'
Czy on ma jakieś problemy emocjonalne?

Patrzcie co mi wczoraj kolega wysłał http://www.youtube.com/watch?v=ynqGXiarkA0 , napisał 'to specjalnie dla Ciebie'
eee chyba tak
moze sie zakochal?
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 14:58   #3873
Janis_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość
Janis ale fajne te ciuszki tez bym takie chciala

moze sie zakochal?
Dziękuję

Hmm nie wiem, dziwne to, my się nawet nie znamy jakoś super, dawno się nie widzieliśmy, czasami na gg piszemy

http://kwejk.pl/obrazek/39046/pms.html

http://kwejk.pl/obrazek/38559/mi%C5%...%9B%C4%87.html och
z zimna drżę

Edytowane przez Janis_
Czas edycji: 2011-04-12 o 15:06
Janis_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:37   #3874
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
W takim razie przejrzę
Muszę tylko znaleźć takie gdzie za składniki nie wydam majątku
Ceny też podaję
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:27   #3875
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:

mi tez
a bylas tez u innych lekarzy?
Wiesz co, od kilku lat łażę po lekarzach...Mam coś na mózgu i w tym wszyscy upatrują przyczyny. Ale ja nie do końca jestem tego taka pewna. A Ty też mdlejesz ?
Stary 2011-04-12, 18:23   #3876
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Dzisiaj byłam elką na drodze ekspresowej i jechałam 100.
Ale miałam frajdę.

Poza tym zrobiłam sobie wczoraj z koleżanką babski wieczór i wyłyśmy ze śmiechu.

Idę was nadrabiać.

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:49   #3877
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, od kilku lat łażę po lekarzach...Mam coś na mózgu i w tym wszyscy upatrują przyczyny. Ale ja nie do końca jestem tego taka pewna. A Ty też mdlejesz ?
ale chyba robili Ci jakies badania zeby tak myslec?
nie, ja nie mdleje choc miewam dziwne bole glowytakie ataki ale nigdy nikogo to nie interesowalo raz w domu plakalam z bolu, wymiotowalam to zdaniem innych nic mi nie bylo
Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dzisiaj byłam elką na drodze ekspresowej i jechałam 100.
Ale miałam frajdę.

Poza tym zrobiłam sobie wczoraj z koleżanką babski wieczór i wyłyśmy ze śmiechu.

Idę was nadrabiać.
fajnie i jak Ci sie jezdzi? ja jakos siebie nie wyobrazam za kierownica choc jak raz kawalek jechalam to fajnie bylo
Stary 2011-04-12, 18:52   #3878
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie i jak Ci sie jezdzi? ja jakos siebie nie wyobrazam za kierownica choc jak raz kawalek jechalam to fajnie bylo
No jeździ mi się fajnie
Trochę się przeraziłam jak mi facet powiedział, że dzisiaj jedziemy stówką ale z biegiem czasu sobie poradziłam z tym szokiem.

Stary 2011-04-12, 18:55   #3879
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
No jeździ mi się fajnie
Trochę się przeraziłam jak mi facet powiedział, że dzisiaj jedziemy stówką ale z biegiem czasu sobie poradziłam z tym szokiem.
i czulas ta moc?
Stary 2011-04-12, 18:59   #3880
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
i czulas ta moc?
No czułam czułam haha
O wiele lepiej się tak jeździ niż po mieście w godzinach szczytu..

Stary 2011-04-12, 19:06   #3881
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
ale chyba robili Ci jakies badania zeby tak myslec?
nie, ja nie mdleje choc miewam dziwne bole glowytakie ataki ale nigdy nikogo to nie interesowalo raz w domu plakalam z bolu, wymiotowalam to zdaniem innych nic mi nie bylo
Od 5 lat mam co roku robiony rezonans. W tym roku w tym czymś co mam na mózgu pojawił się płyn. I to mnie martwi. Dlatego mam nadzieje, że pani doktor coś na to łaskawie poradzi
Powiem Ci tak, a raczej doradzę..z głową nie ma żartów. Nie patrz na zdanie innych. Idź do lekarza ogólnego, powiedz mu o swoich objawach..Powinien Ci dać skierowanie do neurologa. Pilnuj tego, póki nie dzieje się nic gorszego

Janis, nie przejmuj się byłym. W końcu przestanie mu pasować takie durnowate zachowanie i zatęskni za normalną laską a nie borsukiem z którym czeka do emo przyszłość Ale wtedy będzie za późno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 19:08   #3882
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
No czułam czułam haha
O wiele lepiej się tak jeździ niż po mieście w godzinach szczytu..
tez tego nie lubie czasem wyjechac z miasta to masakraa ile czasu sie traci a zwlaszcza maz teraz narzeka w korkach gdy jego kochana niunia pozera duza ilosc paliwa
Stary 2011-04-12, 19:13   #3883
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
tez tego nie lubie czasem wyjechac z miasta to masakraa ile czasu sie traci a zwlaszcza maz teraz narzeka w korkach gdy jego kochana niunia pozera duza ilosc paliwa
Czas w sumie mniej ważny od tego, jak ludzie się zachowują.. wymuszają pierwszeństwo, pchają się, trąbią..

Stary 2011-04-12, 19:20   #3884
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Od 5 lat mam co roku robiony rezonans. W tym roku w tym czymś co mam na mózgu pojawił się płyn. I to mnie martwi. Dlatego mam nadzieje, że pani doktor coś na to łaskawie poradzi
Powiem Ci tak, a raczej doradzę..z głową nie ma żartów. Nie patrz na zdanie innych. Idź do lekarza ogólnego, powiedz mu o swoich objawach..Powinien Ci dać skierowanie do neurologa. Pilnuj tego, póki nie dzieje się nic gorszego

Janis, nie przejmuj się byłym. W końcu przestanie mu pasować takie durnowate zachowanie i zatęskni za normalną laską a nie borsukiem z którym czeka do emo przyszłość Ale wtedy będzie za późno
oby
maz tez mnie wysyla zawsze jak mialam szczepienia w szkole to zaznaczalam bole glowy, mowilam, ze boli ale nigdy nie zwrocil na to uwagi moja babcia tez ciagle miala bole glowy(zapisywal tylko tabl) i teraz mama, ale jej cos jest, dostaje od lekarza przeciwbolowe i sama je ich mase az zal patrzec co z nia zrobili

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Czas w sumie mniej ważny od tego, jak ludzie się zachowują.. wymuszają pierwszeństwo, pchają się, trąbią..
o tak, zwlaszcza nie lubie jednej drogi gdzie jest nakaz jazdy 70 i zawsze jak tyle jedziemy to trabia ja wiem, ze tam wszyscy szybko jada ale bez przesady a ile razy juz ktos chcial w nas wjechac. Ostatnio na parkingu pod praca meza ktos wjechal w auto jego szefa i uciekl szkoda, ze akurat kamere wylaczyli, innym razem jakis chlopak wjechal w auto obok nas i tez uciekl, kolega meza chwalil sie jak urwal komus lusterko i zrobil to samo wrrr denerwuje mnie takie cos wsrod kierowcow

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

zmykam na rosolek
Stary 2011-04-12, 19:23   #3885
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ceny też podaję
No widziałam widziałam
Cos mi tam kuzynka gadała, że zalecają tam byśmy jedli 3x w tygodniu ryby, no ja się za przeproszeniem chyba

i zbankrutuję normalnie

No ale nic trzeba będzie przetrwać to pół roku i mam nadzieję że zdrowe odzywianie wejdzie mi w nawyk

U mnie nic nowego, chodzę do Warsztatu Terapii Zajęciowej na 3 godzinki dziennie. Zaprosili mnie na jutro na śniadanie wielkanocne
Uczestnicy baaaardzo sympatyczni i w sumie grzeczni, chociaz wiadomo są słabiej i mocniej niepełnosprawni. Mam nawet kilku ulubieńców już, ale generalnie ze wszystkimi sie dogaduję.

Jutro jak znajdę chwile cyknę fotki jakie cudeńka oni tam robią kupiłam dwa drobiazgi z tych cudeniek dla mamy i teściowej (a niech ma ).

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:11   #3886
Parvanti
Zadomowienie

Ja byłam rok wolontariuszką w takiej osiedlowej świetlicy dla dzieci, a wiadomo jakie dzieciaki tam przychodziły, z rodzin niepełnych, patologicznych, biednych. Naprawdę ciężko było mi je ogarnąć, chociaż sama mam trójkę dużo młodszego rodzeństwa. Wyzywały się, biły, jeden chłopak był mocno odizolowany i siedział cały czas za fortepianem. Wiadomo, udawało się je zająć czymś, ale tylko do czasu. Miały tam jednak sporo ciekawych zajęć, przychodziła pani od muzyki, plastyki, robiły prace na konkursy. Ja głównie odrabiałam z nimi lekcje, czasem przygotowywałam jakieś krótkie referaty żeby ich czymś zainteresować...Jednak serce mnie bolało jak patrzyłam na niektóre zabiedzone dzieciaki, najchętniej bym je wszystkie do domu zabrała tak mi było ich szkoda. Jeśli chodzi o dzieci to mam jakąś nadwrażliwość. A potem była matura i musiałam zrezygnować...
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:32   #3887
killie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
Ja byłam rok wolontariuszką w takiej osiedlowej świetlicy dla dzieci, a wiadomo jakie dzieciaki tam przychodziły, z rodzin niepełnych, patologicznych, biednych. Naprawdę ciężko było mi je ogarnąć, chociaż sama mam trójkę dużo młodszego rodzeństwa. Wyzywały się, biły, jeden chłopak był mocno odizolowany i siedział cały czas za fortepianem. Wiadomo, udawało się je zająć czymś, ale tylko do czasu. Miały tam jednak sporo ciekawych zajęć, przychodziła pani od muzyki, plastyki, robiły prace na konkursy. Ja głównie odrabiałam z nimi lekcje, czasem przygotowywałam jakieś krótkie referaty żeby ich czymś zainteresować...Jednak serce mnie bolało jak patrzyłam na niektóre zabiedzone dzieciaki, najchętniej bym je wszystkie do domu zabrała tak mi było ich szkoda. Jeśli chodzi o dzieci to mam jakąś nadwrażliwość. A potem była matura i musiałam zrezygnować...
Też chciałam się kiedyś zapisać do wolontariatu ale w mojej miejscowości nic takiego nie było. Jedynie zbieranie pieniedzy w supermarkecie dla biedniejszych dzieci

U mnie nic nowego, z TŻtem się pogodziłam a poza tym jakaś taka zmęczona jestem.. wiosenne przesilenie?

Janis fajne te ciuszki

Byle ten obłok niełaski
z naszego słońca się zwlókł,
a położę się jak cień płaski
u Twoich nóg

killie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:15   #3888
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Par, tylko w warsztacie to są sami dorośli, najmłodsi mają bodajże 20 lat a najwięcej jest tych starszych ode mnie to też inaczej ta praca z nimi wygląda. chociaż wiesz niektórzy mimo wieku mentalnie są jak dzieci czy nastolatkowie. są wśród nich tacy u których zupełnie nie widać niepełnosprawności i są tacy mocno chorzy. jednak wszyscy są samodzielni czasem wiadomo coś trzeba pomoc. podoba mi się tam

warsztat ma głównie na celu nauczenie samodzielności by gdy zabraknie im kiedyś rodziców mogli sobie radzić w życiu

co do dzieci z takich rodzin jak opisałas bylam kiedyś w domu samotnej matki i nie powiem serce się krajalo!

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 23:39   #3889
nafiyqa
Zakorzenienie

W koncu mam swoj pierwszy lumpowy zakup!!!!
Marynarke
Oprocz mnie byla w sklepie jeszcze parka. Slyszalam, jak chlopak mowil, ze przymierzam "calkiem fajny" zakiet, a potem wodzili za mna wzrokiem patrzac czy przypadkiem gdzies jej nie odloze

Poza tym mam jeszcze pasek za 1,58zl

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:22   #3890
wjosna20
Raczkowanie

Kurczę, ja chyba też muszę wypatrzyć jakiś lumpek u mnie w mieście i się wybrać Krew mnie zalewa jak widzę te ceny w sklepach
Stary 2011-04-13, 10:12   #3891
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W koncu mam swoj pierwszy lumpowy zakup!!!!
Marynarke
Oprocz mnie byla w sklepie jeszcze parka. Slyszalam, jak chlopak mowil, ze przymierzam "calkiem fajny" zakiet, a potem wodzili za mna wzrokiem patrzac czy przypadkiem gdzies jej nie odloze

Poza tym mam jeszcze pasek za 1,58zl
pokaz
Stary 2011-04-14, 12:51   #3892
hoppipolla
Zakorzenienie

Red, pisałaś kiedyś, że studentów którzy zaczęli studia w 2009roku, od przyszłego roku jeszcze nie będzie obowiązywało płacenie za 2 kierunek. nie orientujesz się może czy dalej, po uchwaleniu ustawy tak jest?
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:35   #3893
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
pokaz
Nie mam aparatu, moze uda sie telefonem zrobic...

Dzis kupilam za to tunike z dzieciecej kolekcji i jeszcze jedna, tym razem dla doroslych

Stary 2011-04-14, 14:48   #3894
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hoppipolla Pokaż wiadomość
Red, pisałaś kiedyś, że studentów którzy zaczęli studia w 2009roku, od przyszłego roku jeszcze nie będzie obowiązywało płacenie za 2 kierunek. nie orientujesz się może czy dalej, po uchwaleniu ustawy tak jest?
Tych studentów nie obowiązują opłaty, którzy zaczną studia jeszcze od najbliższego października . Uczelnie wcześniej powydawały uchwały dotyczące studiów równoległych i ta ustawa wyraźnie zaznacza, że student, który rozpocznie studia na drugim kierunku w roku akademickim 2011/2012 jest 'wolny od opłat' . Nie wiem nawet, czy ta ustawa jest już zatwierdzona, czy Senat wniósł jakieś poprawki. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
Stary 2011-04-14, 16:27   #3895
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
Tych studentów nie obowiązują opłaty, którzy zaczną studia jeszcze od najbliższego października . Uczelnie wcześniej powydawały uchwały dotyczące studiów równoległych i ta ustawa wyraźnie zaznacza, że student, który rozpocznie studia na drugim kierunku w roku akademickim 2011/2012 jest 'wolny od opłat' . Nie wiem nawet, czy ta ustawa jest już zatwierdzona, czy Senat wniósł jakieś poprawki. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
dziękuje.
poszukam tej ustawy, czy coś pozmieniali, mam nadzieje, że nie.

ok, sprawdziłam i z tego co zrozumiałam, to mogę składać dokumenty na 2 kierunek bez opłat.

Edytowane przez hoppipolla
Czas edycji: 2011-04-14 o 16:55
Stary 2011-04-14, 17:34   #3896
Red Lipstick
Wtajemniczenie

A na co idziesz? Ja też w tym roku .
Stary 2011-04-14, 17:41   #3897
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
A na co idziesz? Ja też w tym roku .
myślę o zarządzaniu z jakąś fajną specjalizacją.
ładnie się połączy z administracją.

mam duży dylemat, bo musiałabym dojeżdżać jakieś 15-20 minut z jednej uczelni na drugą.. ja zdam prawo jazdy, to może pomyślę z rodzicami o jakimś samochodzie, bo inaczej nie da rady chyba.

a Ty w końcu zdecydowałaś się na prawo?
Stary 2011-04-14, 21:44   #3898
sweetish
Zakorzenienie

hej kobitki

bylam dzis na malym rozpoznaniu, co ciekawego w sklepach obuwniczych.
Co sądzicie o tych bucikach z Lasockiego? kosztują niemało, bo 149zł bodajże, a wyglądają tak jak na zalaczniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2_1645833246_88600_.jpg (22,3 KB, 29 załadowań)

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 22:12   #3899
nafiyqa
Zakorzenienie

Sweet, troszke nie moj gust, ale calkiem calkiem sa.
Choc niewarte swojej ceny.

Stary 2011-04-14, 22:18   #3900
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Sweet, troszke nie moj gust, ale calkiem calkiem sa.
Choc niewarte swojej ceny.
Też tak myślę, że niewarte.
Fakt- leciutkie, pewnie mega wygodne, jednak nie wyglądają oszałamiająco.
Z pewnością ich nie kupię. Może gdyby kosztowały 49zł, a nie 149, to skusiłabym się, ale tak . Zresztą maja jakoś dziwnie tę podeszwę zaokrągloną z tyłu. No nic. szukam dalej

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości