|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Ufff no to dobrze będziesz to już mieć za sobą... kurcze mam nadzieję, że nie będzie tak strasznie bo jak opiszesz jak było to ja jeszcze stchórzę i nie pójdę, oby było bezboleśnie i wszystko oki
![]() Cytat:
za wyniki, jakie robiłaś hormony i w jakim dniu cyklu??Paulinkoo a gdzie obiecane fotki saloniku ![]() Nadia, Tacca co u Was???
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy będziesz miała to HSG?? oj zawsze zapominam aparatu wziąść
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko
Alexa Już nie pamiętam. Wcześniej zrobiłam FSH i LH i wyszły ok. A jutro znów przed kolejną obcą osobą trzeba tyłek odsłaniać Nie lubię tego. No ale, to dla dzidzi
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
irmusia, zobaczysz podczas porodu ile osób będzie ci tyłek oglądać
![]() ciekawa jestem co od ginki jutro usłyszę ![]() i czy odnotuję skok temperatury czy jeszcze nie
|
#3875 | |
|
Wtajemniczenie
|
No wiesz, ja generalnie prawie nic nie wiedziałam, więc wniósł mi dużo
I tak samo mojemu mężowi Wcześniej brałam tabsy bardzo długo i w sumie nie interesowałam się swoimi cyklami, bo z tabsami wszystko było takie regularneee... Dopiero w zeszłym roku jak trafiliśmy do poradni przedmałżeńskiej i się okazało, że NRP nie bardzo ma zastosowanie w moim przypadku to dostaliśmy namiar na instruktora i tak się zaczęła nasza "przygoda" i zdobywanie wiedzy Wiem, wiem, może to wszystko można znaleść w necie czy w literaturze, ale trzeba mieć na to czas i trochę samozaparcia, więc w moim (naszym) przypadku ten instruktor akurat się sprawdził ![]() Wiesz, ja nie mam jakiegoś świra na punkcie napro i też staram się patrzeć trzeźwo na te metody. Czasem mam wątpliwości, czy to leczenie jest/będzie skuteczne, czasem mi się wydaje, że może u zwykłego lekarza byłoby lepiej/szybciej/bez zbędnych ceregieli (bo w napro dość szczegółowo się podchodzi do wielu kwestii, czasem mam wrażenie, że aż za bardzo), no ale póki co weszliśmy w to i na razie idziemy tą drogą i zobaczymy jak będzie ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Trzymaj się tam ciepło i nie daj się wiatrowi ![]() karolca trzymam kciuki i za pozostałe dziewczyny też oczywiście ![]() A ja się w piątek wybieram pierwszy raz na monitoring. Możecie mi napisać czego się spodziewać? Czy to się czymś różni od zwykłego badania USG? I ile trwa taki monitoring? Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-05-18 o 19:52 |
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę, oby wszystko było jak należy ![]() Rinco oby napro Wam pomogło
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
masz robione USG do(w)cipne
sprawdza jajniki, czy jest pęcherzyk, czy rośnie, czy pęka itd.. (czyli jesteś nie raz ale częściej na wizycie).
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli dobrze się czujesz przy napro to najważniejsze. W końcu o to chodzi, żebyście Wy byli zadowoleni.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2011-05-18 o 19:59 |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
zapewne wrócę późno, bo przy okazji chcę z mamą pozałatwiać kilka rzeczy w mieście. Wiecie co wam powiem... z mamą jestem dość blisko, mówię jej w zasadzie wszystko i w ogóle... ale o staraniach nie pisnęłam jeszcze słówkiem a czasem jest mi tak ciężko cokolwiek ukrywać... np. ostatnio - grzebie mi w szafce z lekami, bo chciała coś przeciwbólowe, zapomniałam, że jest tam opakowanie po kwasie foliowym. i jakie było pierwsze pytanie? "Ciąże planujesz?" Cóż, powiedziałam, że każda kobieta powinna brać kwas foliowy bo pomaga na jakieś tam dziwne rzeczy i póki co mam spokój... Najbardziej obawiam się czegoś innego. Bo mam też idzie jutro do gin, i wchodzi po mnie. Znając mamę wypyta lekarkę o rzeczy, o które pytać nie powinna, a lekarka zapewne powie co i jak :/ szczególnie jak będę miała czekać aż aparat do USG przywiozą z oddziału położniczego ![]() z drugiej strony chciałabym mamie powiedzieć, ale nie chcę czuć presji na sobie
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca lekarkę obejmuje tajemnica więc nie powinna mamie nic mówić...najwyżej poproś ją, żeby nie opowiadała o Tobie
![]() albo niech mama wejdzie pierwsza
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spoko, tak sobie gdybam, mówiłam mamie, że idę z cyckiem i ew. po badanie hormonów (ostatnio przed okresem dostaję brzydkie pryszcze, robią się z nich okropne blizny pomimo iż ich nie ruszam).
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca a ja właśnie tym najbliższym (rodzicom, przyjaciołom) powiedziałam, ale bez szczegółów, że chcemy zajść w ciążę, ale są pewne komplikacje i że to może jeszcze potrwać, ale jak się uda to się od razu dowiedzą. I koniec tematu, nikt mnie o nic nie wypytuje
Bo tak to czułam, że wszyscy się już zaczynają wgapiać w mój brzuch - jesteśmy niecały rok po ślubie i wiecie, wszyscy wyczekują na ciąg dalszy...
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Nie zaglądam, bo mam mało czasu. Zostały nam 4 tygodnie cągle coś robię. Jeszcze nie wszystko mam kupione, ciągle coś szukam i zamawiam na All, albo jadę do miasta na poszukiwania, a wtedy to już cały dzień tam spędzam, bo ruchy już nie te ![]() Mamy remont-robimy pokoik dla chłopców i zawsze jest coś dla mnie do roboty. Ostatnie półtora tygodnia prałam i prasowałam rzeczy dla chłopców i jeszcze nie wszystko skończone, a czas ucieka Myślę ciągle o Was i trzymam kciuki, nie dam rady doczytać, ale widzę że Pacierpek się częściej odzywa, co mnie bardzo cieszy Czekam na poznanie płci dzieci egwene choć czuję tam jednego przynajmniej chłopca ![]() Alexa trzymam kciuki za HSG ![]() Cora córeczka śliczna a Ty chudziutka jak patyczek Zostawiamy 33 tygodniowe zarazki |
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
nadia, poczęstuję się zarazeczkiem
Jestem po wizycie u ginki. mam skierowanie na usg piersi, ale po miesiączce, ale jak będzie ciąża mam nie iść... rejestracja na USG na czerwiec dopiero na początku miesiąca :/ Pęcherzyk jeszcze nie pękł, mam wylew płodnego śluzu (prawdopodobnie zasługa wiesiołka). Na moje problemy skórne związane z okresem niestety nie może mi pomóc, bo tutaj trzeba leczyć wyłącznie hormonami, więc nie kwalifikuję się. No, to w takim wielkim skrócie
|
#3886 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
Kalwi cały czas trzymam za Twoje hsg!Irmusia za dobre wyniki i wizytęrinco wydaje mi się, że sama idea napro nie jest zła, tylko faktycznie tą wiedzę można w większości zdobyć samemu. Ale z tego co piszesz, to może mieć sens. Oby dało upragniony efekt! Cytat:
ależ zleciało.... Widzę, że dopadł Cię syndrom wicia gniazda Tylko nie szalej teraz za bardzo, żeby chłopcy jeszcze spokojnie w brzuszku posiedzieli ![]() Karolca dla Ciebie na tą zbliżającą się owulkę I oczywiście dla wszystkich staraczek A u mnie jak zwykle ostatnio spokojnie. Większość czasu spędzam w domku, często sama, bo mój Ł wiecznie gdzieś biega... Powoli zabraliśmy się za zakupy dla małej - wczoraj w Ikei kupiliśmy łóżeczko i komodę Wózek już mamy, tak że został jeszcze tylko milion mniejszych rzeczy Miłego popołudnia!!! |
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z pochmurnej wyspy
![]() Cytat:
mam nadzieję, że pokażesz nam pokoik już gotowy? nie przemęczaj się, żeby chłopaki nie zechcieli wcześniej wyjść porywam fluidka Karolca Trzymam kciuki za ten cykl ![]() Cytat:
Pochwal się wózkiem i resztą
|
||
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
dania, paulinka
oczywiście porywam
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję za kciuki
Ale najważniejsze, że zrobione Mam nadzieję, że nie wykryją u mnie żadnego świństwa![]() Jutro umówię się do ginki i mam nadzieję, że za 2 tyg się z nią zobaczę Nadia ale ten czas zasuwa. Uważaj na siebie teraz, co by chłopcy się nie pospieszyli za bardzo Dania dziekuję Karolca trzymam kciuki za owulkę
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pewność, że jest tuż tuż
![]() zaczęły mnie mocno boleć jajniki
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pozostają ostre staranka i
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia pokoiku na pewno pokażę
Chłopcy sedzą dobrze zbunkrowani i ani myślą wyjść i dobrze, bo taką mam z nimi umowę-w końcu mamy muszą się słuchać ![]() Cieszy mnie że wiele z Was dzie z badanami do przodu, że wyniki się poprawają i mam nadzieję że to zaoowocuje szybkimi ciążami |
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
We wtorek po 12 dniach w końcu wyszliśmy ze szpitala. Dostałam cholestazy, ale na szczęście lekarze nie musieli wcześniej zakończyć ciąży, bo leki zadziałały i enzymy spadły prawie do normy. Ale leki ciągle trzeba brać i do tego dieta wątrobowa. Trzymam kciuki za wszytskie staraczki za wszytskie badania
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedulki
|
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
Irmusia super, że wyniki dobrze!! oby dalej do przodu!!
Nadia proszę się tam ładnie oszczędać teraz już tak niewiele Ci zostało Scio dobrze, że już w domciu i wszystko oki Ja wczoraj byłam u doktora jestem umówiona na HSG 30.05 na 8,30 łapie mnie coraz większy stres Kalwi a Ty kiedy dokładnie??
|
#3896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się boje, pewnie będę miała 2 niedrożne
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Kalwi a czemu miałabyś mieć oba niedrożne?
|
|
#3898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeszcze mam pytanie odnośnie monitoringu, bo idę dziś pierwszy raz prosto po pracy i tak się zastanawiam czy trzeba coś ze sobą zabrać, nie wiem, jakieś wyniki badań czy coś? Bo nic sobie nie wzięłam... Wiem tylko który dzień cyklu i jakie leki biorę - czy to wystarczy? I jeszcze jedno czy lekarz daje jakiś wynik tego monitoringu, np. zjęcie usg, czy tylko powie co i jak i odeśle do domu? Kurcze, jestem kompletnie zielona w tej kwestii i nie wiem czego się spodziewać, a nie miałam czasu poczytać w necie... |
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie każdy lekarz daje wydruk.
|
|
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane,
ja wczoraj wrocilam ze szpitala ... we wtorek bolal mnie brzuch,pojechalam i mnie zostawili,na wypisie mam napisane zagrozenie porodem przedwczesnym ,ale ordynator mnie uspokoil ze nic takiego sie nie dzialo to jakies "zwykle bole"noormalne,ciesze sie ze wkoncu jestem w domu chociaz bylam tylko 2 doby ,ale wystarczy tak mi dupsko skuli ze mnie boli do dzis ![]() pozdrawiam wszystkie staraczki.. nasza mala ma juz 1800 wiec przytyla od ostatniej wizyty ktora byla tydz temu 300 g ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

Nie lubię tego. No ale, to dla dzidzi
I tak samo mojemu mężowi
Wcześniej brałam tabsy bardzo długo i w sumie nie interesowałam się swoimi cyklami, bo z tabsami wszystko było takie regularneee... Dopiero w zeszłym roku jak trafiliśmy do poradni przedmałżeńskiej i się okazało, że NRP nie bardzo ma zastosowanie w moim przypadku to dostaliśmy namiar na instruktora i tak się zaczęła nasza "przygoda" i zdobywanie wiedzy
tym bardziej nie mogę się doczekać do urlopu...

ależ zleciało.... Widzę, że dopadł Cię syndrom wicia gniazda 

Biedulki