|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
![]() ![]() ![]() Mój tż wyszedł przed chwilą po Pepe do teściowej. W 10 sekund był z powrotem, bo na 1 piętrze spotkał szczura ![]() Wziął mopa i poszedł walczyć ![]() Ja w najbliższym czasie do piwnicy sama nie pójdę ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-10-29 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
lepiej smakuje gotowane na mięsie czy z butelki? bo nie zrozumiałam nic z Twojej wypowiedzi. Wiesz kiedyś niemowlęta dostawały kaszę manną na mleku zaraz po odstawieniu od piersi czasem już w 2 miesiącu życia. Oczywiście że każdy robi po swojemu, ale jeżeli Maja nie chce jeść z łyżeczki nawet Twojej zupki to może nie jest gotowa na nią. Dziecko jak je łyżeczką to ćwiczy język, odruch gryzienia. Jedzenie łyżeczką ma wpływ na rozwój mowy, prawidłowy zgryz. Powinnaś próbować łyżeczką do skutku, bo później dojdą jakieś kluseczki, większe kawałki i mała nie zje, a musi jeść takie rzeczy nie zmielone całkiem na papkę dla jej dobra. No ale to ty jesteś mamą Mai.
![]() |
#3873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego zawsze jak zblinduję to zostawiam i daję jej, ale mówiłam już co robi.. tak robi jaky miaa wymiotować i nie wiem jak jej naczej to podawać to tak daję jak tak nie chce. za każdym razem próbuję jej łyźeczką dać .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Ale w końcu załapie co z czym i jak. Nie nauczy się jeść łyżeczką jak jej nie będziesz dawać. Dziecko ma odruch wymiotny bo to jest coś nowego i innego, do czego nie jest przyzwyczajone. A może są jakieś nie zblendowane kawałki i podrażniają jej gardło, wtedy dzieci tak robią jakby chciały wymiotować. Próbuj.
![]() |
#3875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może i tak, ale daję jej codziennie. Pani doktor powiedziała, że tak może być, bo jak stwierdziła to ma gotyckie podnięmbienie i może dlatego tak robi .. ale będę próbowała dalej . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
sandrunia
tu nie chodzi o to, ze sama gotujesz itp tylko o to, ze półroczne dziecko nie powinno jesc z butelki mimo wszystko powinno uczyc jesc obiadki lyzeczka im pozniej zaczniej, tym trudniej bedzie night slonko dzieki ![]() ania dzieki, tak są wieści ![]() wiec tak zmieniamy mleko na HUMANA SL czyli mleko sojowe ![]() jak to nie poomoze i bedzie sie naswracac to zamiast ketotifenu dajemy zyrtec w kroplach poki co OLA NIE MOŻE JEŚĆ GLUTENU DO 12 MSC ŻYCIA zadnych bulek do lizania i innych takich kaszki tylko ryżowe żadnych słoiczkow z glutenem najlepiej, zeby mleka w ogole nie jadla, skoro po nutamigenie tak ma ale jest za mala wiec musi jesc melko sojowe idzie w ruch tylko dzisiaj nie moglam go nigdzie dostac jutro na dyzurnej aptece sprobuje a jak nie to bede w poniedzialek szukac bo na recepte jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, wiem .. daję jej codziennie, tylko deserki ze słoiczków je normlnie łyżeczką a zupek nie chce .. tutaj w niemczech jest Humana .. i nawet nie dorga . ;p tzn. nie wiem jak na pl, ale 6,45 euro kosztuje tutaj w kauflandzie.. Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-29 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() U Siaśków! ![]() Mam słit focie z Czaro ![]() ![]() Nadaję z "gdzieś na drodze", podejrzewam, że okolice Jasła. Ogólnie droga z Krk do Rze MASAKRYCZNA, korki takie, że ja dziękuję, jedziemy zapupiami, bo chyba i tak szybciej ![]() Eda krzyczał w korkach, teraz śpi. Jak się obudzi będzie głodny i znów postój, a jak się nie obudzi, to ja nie wiem, o której zaśnie mi na noc ![]() Dobrze, że tż prowadzi, a ja mam Blueconnecta, to nadrabiam forum w drodze ![]() A i chciałam powiedzieć, że WSZYSTKIE SIAŚKI SĄ SUPER i będziemy tęsknić ![]() Fajnie bardzo było...
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Aguś moja siostrzenica wychowała się na mleku Prosobee, też sojowe, drogie jak sam skurczybyk ale nie było rady, z tym że ona zwykłym mlekiem i z piersi strasznie wymiotowała. Taką miała skazę białkową. Na skórze nic ale chlusty były. Będzie dobrze
![]() ![]()
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie !
najpierw napiszę że jestem strasznie podekscytowana, bo ta koleżanka co po terminie jest nie odpisuje na smsa a miała dziś mieć próby oksycotynowe ![]() więc chyba RODZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Marysia będzie na świecie, Marysia będzie na świecie, Marysia będzie na świecie tra la la la la, tra la la la la ![]() dziś mieliśmy dzień mopa, szmaty, deski do prasowania (jeszcze nie koniec), pralki itp musiałam kuwetę ogarnąć bo jutro z rańca jedziemy do dziadków na święta musiałam też wyprać część ciuszków Gabi w Loveli, bo testuję od czego ma zmiany na ciałku (nie jakoś dużo ale jednak ciągle są) mam nadzieję, że to nie skaza, bo twarz jest czyściutka czekają mnie jeszcze ze trzy pralki chyba, ale to już po świętach EDIT : URODZIŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() poryczałam się jak bóbr !!!!!!!!!!!! piękna jest !!!!!!!!!!!! ![]() właśnie rozmawiałam ze świeżo upieczonym tatuśkiem, cc się skończyło
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-29 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() my dzisiaj cały dzień po za domem Michaś skończył dzisiaj 5 miesięcy ![]() ![]() córeczka koleżanki waży 2650g i mierzy 52 cm malutka kruszynka i taka śliczna od razu nabrałam chęci na drugie maleństwo ![]() miłego wieczoru ![]() ![]()
![]() |
#3882 |
Raczkowanie
|
Gusia & Agnieszka.M - dziękuję za życzenia urodzinowe, czyżby FB zadziałał?
![]() Matal - świetnie, że jesteś ![]() Aniu niebieskiej.lwicy - spóźnione STO LAT maluszku kochany!!! ![]() Ech... trochę mnie nie było, bo jakoś miałam mało czasu, szkolenie w pracy, Kubuś przestawiający dzień z nocą, ale już jestem, doczytałam, widzę, że u Grazin coraz lepiej. Powiedziałam mężowi, że Sebuś tak długo spał, a on na to: "A co wcześniej zjadł? Damy Kubie to samo... " ![]() Enchan - ja Ciebie też uwielbiam ![]() Mimbi - SAŁATA rządzi... ![]() Sandrunia - ja mojemu małemu Kubuśkowi daję zupki łyżeczką i rzeczywiście na początku wszystko wypluwał czy jak kto woli wysuwał językiem, ale teraz jak widzi łyżeczkę to się rozdziawia ![]() No to piszę co u nas. Po pierwsze przedwczorajsza nocka była TOTALNIE koszmarna, wstawałam 5 razy, ale co tam, wczoraj już było lepiej, bo Kubuś spał do 6, więc ok, zobaczymy jak dzisiaj. Gusia - czy Nadia chodzi już wcześniej spać? Bo mój mały już od 20.00 ziewa, więc karmię i przed 21 już śpi. Też tak masz? No i gdzie jest Mamaoptymistka? Ciągle z mamą swoją? ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Andziot - świetne wieści!!! Zdrówka dla maleńkiej Marysi ![]() ![]() ![]() Gosiek - STO LAT dla maluszka ![]() ![]() ![]()
#3883 |
Zakorzenienie
|
Amarcia
![]() ![]() Natürlich ![]() andziot Gratulacje dla kolezanki ![]() blueberry Nadia tez ziewa po kapieli, klade spac ale pospi 30 minut badz godzinke i wstaje sie bawic ![]() No wlasnie mamaoptymistka, gdzie Ty sie podziewasz, na tak dlugo nas zostawilas ?? ![]() agnieszka_pe Najlepszego dla Norbiego ![]() gosiek Najlepszego dla Michalka A my dzisiaj bylismy na dlugim spacerze a pozniej boskie lenistwo, bo Naduska grzeczniutka bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Wtajemniczenie
|
przsegladam sobie zmeczona forum, doczytuje co u was
i nagle trafiam na zyczonka dla norbreciosa od gusiaczka gusia buziiiiiiiiiiiiiiiii dla ciebie ![]() ![]() ![]() znowu mi sie przypomnialo ze to juz pol roku ![]() ![]() ![]()
#3886 |
Raczkowanie
|
Agnieszko_pe - sto lat dla Norbiego
![]() ![]() ![]()
#3887 |
Zakorzenienie
|
hej kochane, ja padam na pysk, meilismy gosci, pol dnia gotowalam na spacerze jeszcze bylam z rodzinka bo pogoda piekna i robilam sie na booostwo. '
a teraz zaraz bede szla spac bo Zoska przy gosciach padla o 19:30 nietomna i spi, choc wiercaco ![]() napisze jutro ale kofciam was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aaa i fajny masz avatar ![]() Cytat:
a dla koleżanki gratulacje ![]() zmykam zaraz rozwiesic ostatnie pranie i na dziś finito ![]()
![]() |
#3889 |
Wtajemniczenie
|
matall Ty podróżniczko szalona
![]() ago_pe stoooo lat dla Norbiego ![]() ![]() gośku i dla Michałka ![]() ![]()
![]() |
#3890 |
Wtajemniczenie
|
i nakręciły zlot...
idem siem rzucić z mostu...
#3891 |
Zadomowienie
|
Sto lat dla Norbiego i Michałka
![]() Dzień dobry wieczorem ![]() Jakis taki zalatany dzień dziś miałam ![]() ![]() Postaram sie jutro nadrobić.... na razie lece ![]() Spokojnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
![]() natchnelo mnie i wrzucilam fotki ![]()
![]() |
#3894 |
Wtajemniczenie
|
obyś Aga częściej bywała natchniętą
![]()
#3895 |
Rozeznanie
|
witam,
wpadam tylko na chwilkę. Jutro jedziemy jeszcze na działkę do rodziców, bo ładna pogoda i trzeba ją wykorzystać ![]() W poniedziałek do pracy ![]() ![]() ![]() Aguś mam nadzieję, że to mleko sojowe rozwiąże problemy skórne Oleńki ![]() Moria cudny avatar ![]() Najlepsze życzonka dla Norbiego i Michałka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
gusia przewiduję..... jedno karmienie
(przed zmianą czasu) i jednoooooooooooo po zmianie ![]() ale mnie dziś nie wierzcie... nie nie nie wierz nigdy kobiecie... dobrą radę ci dam... niech mi ktoś poleje... cos... cokolwiek...
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Wtajemniczenie
|
100 LAT Michałku i Norberciku
![]() ![]() Aguś-oby mleko sojowe rozwiązało problemy Olusi ![]() antropia-cudne uczucie prawda? moja Ala też mnie często po buzi głaska ![]() Agnieszka M i Moria-Pisałam wam już,że macie piękne awatary ![]() ![]() andziot-gratulacje dla koleżanki...cieszę się bardzo ![]() Gusiu-Nadusia już od dawna śpi ![]() ![]()
#3899 | |
Wtajemniczenie
|
Ale mało do przeczytania miałam...
![]() Cytat:
![]() Pewnie, że tak ![]() Szalona w podróży nadrabia wizaż ![]() Anulinka śliczny avatar ![]() Andziotku gratulacje dla koleżanki ![]() Moje wszystkie koleżanki, które rodziły po mnie miały cesarki, co się dzieje ![]() Miłego pobytu u Baby ![]() Gosiek Sto lat dla Michasia!! ![]() Aga_pe Sto lat dla Norbusia!! ![]() No i dzień dobiegł końca...za szybko... ...kocham ponad życie moją córę, z każdym dniem bardziej, bo z każdym dniem jest coraz fajniejsza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam
![]() Bardzo miło się tu wraca po kilku dniach przerwy ![]() Cytat:
![]() ![]() Śliczne to zdjęcie, dziękuję za nie ![]() Eda o 21:30 się obudził i dopiero poszedł spać. Jutro jedziemy zapalić znicze na grobach, a potem do domu. Mam nadzieję, że Eda nie wstanie o 4 z okazji zmiany czasu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.