|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Ja ostatnio prawie 100f na ciuchy mlodego,wiec tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Emigra to jak chcesz się na tż zemścić za jakieś przewinionko to mu marcheweczkę przecierasz , co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Gang Iren
|
Dalam mlodemu flache z moim mlekiem.No i jest lepszy pod tym wzgledem jak siora,bo wie co robic z butelka.Ale jakos podejrzliwie na mnie patrzyl,ze leci mu nie stad skad powinno
![]() No i te 100ml co bylo w butelce wypil,to chyba nie jest malo co?Bo przed godzina jadl,ale po kapieli chcial jeszcze i dostal butelke.Nie wiem ile powinien pic jak ma ponad 3 tyg,jaka jest "norma".
#3876 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze nigdy nie musialam takiej kary stosowac ale bede pamietac na przyszlosc ![]() Niunika mi spi - chyba przed 20 zasnela po ciezkim placzu, wiec nie wybudzalam do kapieli - dzisiaj dzien dziecka ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam tak często , wczoraj miałam , Nina położyła się obok Kai i tak Ją ładnie głaskała delikatnie i całowała, brała Jej rączkę i po buzi sobie jeździła ,że niby Kaja Ją głaska ![]() No i te uśmiechy jak się podejdzie do Maludy ![]() ![]() A kaszkę ( co za przejście z tematu w temat ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
![]() Z Wojcika kupilam dwie koszulki z krotkim i dwie z dlugim rekawem (na wojcikonline) i w tym sklepie co bodajze Mravka mi wczoraj polecila ze sa fajne czapeczki to wczoraj zamowilam body-sukienki, polspiochy-spozniczki, jakies koszulki, sweterek, czapki, dzisiaj domowilam body, rampersy i czapeczki jeszcze ![]() jeszcze dwie zabawki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Do mnie jeszcze nie dociera, ze Juleczka to nasze dziecko, ze nosilam JA, wlasnie JA w brzuszku tyle miesiecy i ze jestem jej mama ... ze dla niej ja i tz to najwazniejsze osoby, a ona dla nas... taki maly promyczek
![]() Fajnie jest byc mama ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ładnie z Taty strony,że ma taki gest ![]() Moja Kajulka śpi, Ona zasypia sama, nakarmię Ją , odkładam i idę sobie, czasem wracam pogłaskać jak się długo wierci. Reszta rodziny też kimono dusi, ja też muszę iść spać , bo wstajemy o 4 , musimy jakoś delikatnie Ninę wybudzić , będziemy udawać ,że jest 8 rano ![]() Lena dobrze,że macie za sobą to podcięcie, ja muszę z moimi iść do laryngologa i niech decyduje czy trzeba ciąć czy nie, bo jak tak to lepiej wcześnie.Ale współczuje widoku, zawsze to przykre jest, jutro tego się boję,że Ona będzie mocno płakać przy wbijaniu wenflonu, ja tam potrafię zrobić z siebie wtedy twardą skałę na zewnątrz, ale ile mnie to kosztuje .... ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj odciagalam pol dnia pokarm laktatorem przed karmieniami i mam nawal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
konia
![]() staram sie codziennie(jak nie pada i nie wieje), po to, zeby nie zwariowac w domu, bo moj Filip na dworze to aniołeczek, wiec moge troche odetchnac. On sie juz fajnie sam zabawi np w piaskownicy, a ze piaskownice i plac zabaw mam 2 kroki od domu to wychodze i Filip zadowolony no i dzieci sie dotleniaja i ja z reszta tez ![]() ![]() A poza tym jak jest tak cieplusio to sie fajnie wychodzi bo jest malo ubierania wiec Młodego tylko do wozka hop a Filipowi tylko buty ubieram i wyprawa gotowa, Najgorzej jak jest chlodno to jest troszke tego ubierania ![]() ![]() 88nastka kiedys mi mowiono, ze czlowiek przy dwojce inaczej sie organizuje i to prawda. Po prostu wiem, ze oboje sa pod moja opieka i jestem sama i nie moge liczyc na pomoc, wiec ogarniam sie inaczej niz np w sobote czy niedziele kiedy mam w domu i meza i mame, wtedy chodze w koszuli nocnej czasem caly dzien ![]() Poza tym jest coraz łatwiej bo Szymon juz sie smieje do maskotek wiec karuzelka go na troche zabawi czy bujaczek z kotami wiec moge w tym czasie cos zrobic przy drugim ![]() Teraz jest jeszcze fajnie, bo do pracy nie trzeba isc, no wiec nie wiem jak to bedzie jak bede sama z dwojka a potem na 12-godz. nocke po calym dniu z nimi bede musiala isc, chyba padne... Przy jednym Filipku bylo ciezko a przy dwojce to dopiero, ale pewnie da sie rade. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-15 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sobie patrzę na Ewelinkę mam ochotę ją tak mocno ukochać, że oczy by jej wyskoczyły z orbit i tchu zabrakło ![]() Jeszcze troszkę i będziemy się tak ściskać ![]() Za tydzien konczy miesiąc a za dwa dni 8 tygodni ![]() Od godziny zasypia i coś zasnąć nie może, ale damy radę.
![]() |
#3887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Ale najlepsze jest, jak tak sie wyszykuje z ta dwojka, w koncu wyleze z tego domu, przejde 5 minut i nagle deszczysko ![]() Nie raz sie juz tak wybralam, wtedy dopiero bylam zgrzana jak bieglismy w trojke do domu tzn ja z Filipem za reke i Szymon w wozku ![]()
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() już się nie mogę doczekać kiedy na spacerówkę przejdę z gondoli,bo to trzymam na klatce ( a potem oskarżam o wbijanie pinesek Bogu ducha winnych ludzi ) i będzie lżej, bo tak jak dymam z tą gondolą to mam wrażenie ,że robię ten spacer farmera z konkursu strong menów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całe szczęście, że mieszkam na parterze, ale i tak muszę kupić "terenowca" w pompowanymi kołami, co nie będe musiała dźwigać a zjechać/wjechać i po kłopocie ![]() Gondolę z małą póki co jeszcze wnoszę i znoszę, ale moj kręgosłup tego nie wytrzyma za dlugo ![]()
![]() |
#3890 | |
Gang Iren
|
Cytat:
O kurcze,nieciekawie.Mam nadzieje,ze szybko minie. Mi juz latwiej idzie odciaganie.Obym tez nie dostala nawalu ![]()
![]() |
#3891 |
Wtajemniczenie
|
Konia powodzenia w Wawie,
Aguska WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FILIPKA W DNIU URODZIN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie!
JOLKA wiem co czujesz. Mi też się to często zdarza. Mam ochotę nieraz wyjść z domu i już nie wrócić. Niech płacze. Ale ja nie mogę pozwolić żeby płakał dłużej jak minutę bo biegną zaraz teściowie czy go nie zaniedbuje. KAROLCA mójDominik też nie ma umiaru gdy pije z butelki. 88NATKA piękne to co napisalas . Owszem są takie chwilę zwłaszcza przed południem. Jak po południu nikt mnie nie zmieni na godzinke to zaczynam płakać z frustracji bo Dominik marudzi strasznie i nic mu nie pasuje. On też potrzebuje chwili wytchnienia ode mnie. A tz nie ma prawie wcale. A tesciom też go nie chcę ciągle podrzucać bo powiedzą że sobie nie radzę . W ogóle współczuję wszystkim problemów z tesciami . Też jestem w tej grupie. Mam pytanie do tych które były nacinane i to głęboko podobnie jak ja. Czy rozpoczelyscie już życie seksualne ? Czy sprawia wam to przyjemnosc ? Dla mnie to trauma . Rana nie jest elastyczna jak reszta tkanek i podczas .. czuje tylko bolesne ciagniecie rany. A pozycje które lubilam są dla mnie nieosiągalne. Czy to się kiedykolwiek zmieni ? Zaczynam zazdrościć dziewczynom po cesarkach .
#3893 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nocka u nas ok - nakarmilam niunke o 23 i spala do 4, ale wyrodna matka nie dala jej jeszcze jesc bo zauwazyla ze smoczek wystarcza i jak dawalam smoczek to mala dosypiala ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Aguska, wszystkiego najlepszego dla Filipka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Wtajemniczenie
|
aaagga my jeszcze nie probowalismy, ale u mnie w ogole jest jeszcze kawalek niezagojony to juz w ogole bedzie bardzo komfortowo
![]() Jolka skoro tam masz Michalka na rekach ciagle, to moze nosidlo lub chusta u ciebie by sie przydala? Flower co do pracy TZ to jest zadowolony, nigdy nie myslal ze bedzie rolnikiem bo w wawie pracowal w roznych wydawnictwach, takze zmiana o 180stopni, ale on lubi te wszystkie duze maszyny, zwlaszcza ze jego ciagnik jest tak wypasiony, ze wyglada w srodku jak konsola w samolocie ![]() ![]() mleczka mam juz wiecej ![]() wczoraj bylysmy na fajnych zajeciach ''baby start'', polecily mi dziewczyny z masazu niemowlat.bylo sporo mamus z dziecmi w wieku od 4 tyg do 2 latek, szal zabawek itd ![]() ![]() ![]() no i musze obdzwonic jak najszybciej zlobki aby sie zapisac, mam nadzieje ze na styczen beda miejsca. nie chce mi sie jej wysylac do zlobka, zostalabym z niunia w domku tak do dwoch latek, ale z jednej pensji ciezko by sie zylo. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-16 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Rozeznanie
|
Do wszystkich Mamuś dzieci kolkowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
Kobiety ja dopiero wstałam
![]() ![]() Muszę iść na balkon po bułki bo mój tż codziennie kupuje mi bułki i kładzie na balkon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Rozeznanie
|
U nas od 2.30 do 6. męczarnia. Zuzia dostała takich wzdęć, a jak zaczęła puszczać bączki to z takim bólem że wyła 3 godziny i nie można było jej uspokoić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
krople zmniejszaja gazy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Rozeznanie
|
Tylko herbatka rumiankowa i woda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Od kogo kupujecie ciuszki na all?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.