|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie siedzę z maską na włosach
Muszę sobie jeszcze kupić moją ulubioną maskę do włosów i farbę fryzjerską. Najpierw mama mnie pofarbuje, a dopiero później pójdę do ścięcia. Bo farba na moje włosy to minimum 150zł |
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak alergolog stwierdził woda spływała po twarzy wraz ze zmywającą się farbą i kazał przestać farbować. Farbowałam przez 2 lata i przez 2 lata myślałam, że to wina szamponów i odżywek do włosów, więc ciągle zmieniałam i nic nie pomagało. Odkąd przestałam farbować po miesiącu problem minął natychmiast. Efekt - nie wydaję pieniędzy na farby, fryzjera, włosy w lepszej kondycji, naturalny kolor bez odrostów. Nie wiem właściwie po co ja je farbowałam ![]() Owszem kolor może i nie zachwyca - ciemny blond, ale już się przyzwyczaiłam ![]() Jak zacznę siwieć nie wiem co zrobię, bo te pseudonaturalne i tak mnie alergizowały ;/ Alergia na nikiel, kosmetyki, farby do włosów, żywność, fotoalergia... (Uroki dzieci urodzonych w erze Czarnobyla) TŻ alergia pyłkowa. Mama się śmieje, że jak urodzę dziecko to ona aż się boi tych alergii. Ja z kolei mówię, że na złość wszystkim, nie będzie miało żadnej
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-13 o 18:42 |
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na kota :/ Jak jadę do babci gdzie jest w domu kocurek i nie wezmę tabletek to jest źle :/ Mam już u babci zapasowe opakowanie tabsów. Puchną mi drogi oddechowe i przełyk, nie mogę oddychać i śliny przełykać. No i nie daj boże jakby mnie kot udrapnął. Zrobi mi kreskę na nodze długości 2 cm, a ja mam całą nogę od palców do pupy w bąblach, czerwoną i spuchniętą
|
|
|
|
|
#3875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dzisiaj pojechał do sklepu otako pooglądać, a wrócił z laptopem Cytat:
Śmiga bez problemu ![]() Cytat:
Niestety większość fryzjerów to rzeźnicy, długo szukałam zanim znalazłam idealnego
|
|||
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie farbuję włosów już 3 lata.... i też bardzo doceniam to, że nie muszę się martwić o odrosty. Wcześniej to latałam co 2 miesiące do fryzjera, bo już miałam spory odrost, bo kolor mi zżółkł(gdy farbowałam na blond)/lub kolor się wypłukał (gdy farbowałam na brąz).
A teraz mam święty spokój a do tego czasem się zdarza że mnie ktoś zaczepi i się mnie pyta jakiej farby używam, bo mam dość nietypowy kolor włosów ![]() Ale jednak na ślub chciałabym sobie włoski delikatnie rozjaśnić.....
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2013-04-13 o 18:54 |
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Winter is coming
|
Ja mam alergię na pyłki drzew i właśnie się zaczyna, wyjątkowo późno w tym roku, ale pewnie będzie hardkor, bo wszystko będzie pylić na raz
A dziś ufarbowałam się henną, pierwszy raz w życiu
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem TOTALNIE wypompowana po dzisiejszych zajęciach... Nic tylko spać, a wypadałoby się na poniedziałek na koło pouczyć.
Pierwsze rozwózki CV po szkołach już za mną. W niektórych dali mi nadzieję, w niektórych po prostu wzięli, dwie szkoły odmówiły wzięcia dokumentów. 10 wysłałam też do innych miast pocztą. W następny piątek kolejna partia do rozwiezienia. Nie wiem co zrobiłabym bez TŻ-ta, który wszędzie ze mną jeździ autem, tłuc się tak autobusem po mieście i okolicach to masakra. Praca w szkole to plan A, na szczęście jest jeszcze kilka planów B, a nawet plan C :P Nie zamierzam się załamywać nawet jak nic nie znajdę w szkole ![]() Ja mam lenovo, niedawno mu rok stuknął. Już raz był wysyłany na gwarancji do serwisu gdzie mi go trzymali z dobre dwa miesiące (świeżo po tym jak go kupiłam), a teraz zawiasy w nim się posypały i znów będę musiała go chyba wysyłać na gwarancji, ale to już dopiero po studiach, w lipcu. Także ja osobiście nie polecam, mimo że wszyscy zachwalają lenovo. Ja też już dzisiaj dostałam kataru alergicznego, dobrze, że w zeszły poniedziałek jak byłam u rodzinnej to poprosiłam o receptę na moją Clatrę, którą co roku w sezonie biorę. Od dzisiaj już chyba zacznę brać. Boję się, że będę miała alergię na ślubie Koniec czerwca to jest szał u mnie z alergią, także rewelacyjnie sobie wybrałam datę pod tym względem. Myślisz velika że będzie gorzej w tym roku przez te anomalia pogodowe? O nieee, tylko nie to !! A co do włosów to nie farbuję już od X lat (ostatni raz na studniówce czyli jakieś dobre 6,5 roku temu miałam pofarbowane, lekko rozjaśnione). Mam naturalny jasny blond i już nie rozjaśniam, nie robię pasemek, żadnych odrostów - polecam Co do fryzjera to też nie mam swojego idealnego. Na ślub pewnie pójdę to salonu, który jest najbliższej mojego domu. Strzygłam się tam kilka razy i czesałam na różne wesela, sylwestry. Zawsze było dobrze. Mam nadzieję, że jak będzie próbna fryzura to nie będzie aż takiego ryzyka. Raz jak się tam na wesele czesałam to było naprawdę ślicznie. Minus tylko, że droooogo mega. Dlatego na make-up już tam do nich na pewno nie pójdę, bo zdzierają, że głowa mała.
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-04-13 o 19:32 |
|
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Bo ja na razie kończę licencjackie, po których można uczyć w podstawowej i gimnazjalnej (: W tym samym czasie robiłabym dziennie magisterskie.
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed slubem byc troszke przyciemnila
|
|
|
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wstawiam fotkę moich włosów. myślałam nad cieniutkimi pasemkami dosłownie o ton jaśniejsze tylko. Ale nie wiem czy pasemka nie będą wyglądały tandetnie? może lepiej będzie je całe zafarbować?ale później zaś będzie lipa z odrostami, bo będą bardziej widoczne...
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę się UMOWA Z SALĄ PODPISANA
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mam takiego chociaż chodziłam do różnych. a teraz nie chodzę do fryzjera wcale. bo nie mam po co. od czasu do czasu tylko pójdę do byle jakiego gdzie mi akurat jest po drodze podciąć końcówki i tyle. Szkoda, że do Łodzi mam trochę daleko.. ![]()
|
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, z własnych doświadczeń Ci nie powiem, bo nigdy nie pracowałam, ale moje koleżanki z pierwszych studiów, które już od prawie roku pracują i uczą w podstawówce to mają naprawdę tony papierów do wypełnienia i BARDZO dużo się przygotowują do zajęć z dzieciakami. Ja z mojej doświadczeń z praktyk też pamiętam, że na lekcje z młodszymi dużo bardziej się przygotowywałam niż z gimnazjalistami. Z gimnazjalistami to tylko podręcznik się leciało, a maluchom szykowałam różne cudeńka, malowanki, wycinanki itp. Ja sobie nie wyobrażam studiować dziennie i jednocześnie pracować w szkole. Ale jeśli masz tyle siły to czemu nie
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje my w najbliższym czasie będziemy podpisywać z salą, zespołem i fotografem ![]() dzisiaj po spotkaniu z fotografem już jestem w 99% pewna, że bierzemy tego: http://blog.fotolinea.pl/
|
|
#3889 | |
|
Blond forever!
|
A my byliśmy w Kościele i zaklepaliśmy godzinę
19.06.2014r. godz. 17:30 ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Nam z TŻ nie podobają się strasznie takie zdjęcia, kiedy jest jakiś fokus na np. PM, a reszta z tyłu zamazana... A po tym co wklejacie to wychodzi na to, że to jest powszechna praktyka
|
|
|
#3890 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinusia, Blondi - gratki za pozałatwiane sprawy
![]() Say hello, no to teraz pozostaje Wam już tylko podpisanie umowy ![]() Dziołszki, czemu jak mnie nie ma to Wy piszecie tyle, że nie mam kiedy nadrabiać, a jak jestem to nikogo nie ma do pogadania?
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-04-13 o 21:14 |
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
Mam nadzieje ze cie nie urazilam. Chyba ze chodzi ci o cos zupelnie innego. Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
|
#3892 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
I fajnie byłoby gdyby podobali mi się foto za 1000 zł ![]() Chodzi mi o to, że np tutaj: http://fotolinea-serwer.home.pl/auto...ub-w-gdyni.jpg (czwarte zdjęcie od góry, tam gdzie się całują), ja bym chciała zobaczyć miny tych świadków, a nie rozmazane tło.
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() Moze sie mozna dogadac? Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też takie zdjęcia irytują brrrr
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#3895 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Pewnie będziemy musieli zaznaczyć, że chcemy mieć też takie, hmm jak dla mnie naturalne zdjęcia ![]() Kurde, no dziwacy jesteśmy z TŻ i tyle ![]() O, to jesteśmy dwie wątkowe dziwaczki
|
|
|
#3896 |
|
BAN stały
|
Mnie też! Poza tym wkurza mnie jeszcze "moda" ?? Nie wiem czy to moda, w kazdym razie, coś takiego, że zdjęcie jest jakby za mgłą... Co za bezsens... Ciekawe ile bierze ten fotograf ,pewnie drogi, za nieostre zdjęcia? http://www.bridelle.pl/?p=46215
Ale co ja się tam znam... Skoro kazałam w umowie napisac, że nie chcę czarno-białych zdjęć. Szukam sobie jakichś fajnych kolczyków, mają być duże i bardzo ozdobne, totalnie nieskromne... i nic... |
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
witam, ale zaraz zmykam
![]() co do laptopów HP, ja mam chyba 2 czy 3 rok HP, jestem mega zadowolona, złego słowa powiedzieć nie mogę z obsługą do czynienia nie miałam, mój tata chyba po coś dzwonił, ale to tylko zapytać się, więc problemów nie było.Opiumalfa pisałaś o butach Menbur. Mam dwie pary, jedna jest bardzo wygodna, a druga...śliczna, ale tak jak śliczna tak niewygodna:/
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#3899 |
|
BAN stały
|
Albo zeskanowane, a już któryś raz z kolei na "modnych" poratalach ślubnych widze tego typu zdjęcia... nie jakieś radosne, z kolorami, ale takie smętne... (ale zaznaczam- nie znam się)
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Tak samo z kamerunami, przez chwilę chciałam tych, ale jak zobaczyłam,że wszystkie filmy robią w taki dziwny sposób, od razu dałam sobie spokój... Nic wesołego te filmiki nie mają przez te kolory... http://www.youtube.com/watch?v=6dR-2W6SmoY |
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ten sposób do tego podchodzę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

50zł za mycie włosków, z odżywką
zrobienie grzywki, podcięcie końcówek, prostowanie
Tym bardziej że to Poznań