|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Przyczajenie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Mam jeszcze jedno pytanie, jak to wygląda ze studiowaniem dwóch kierunków na uł? Drugi jest w końcu płatny czy nie, bo chyba od zeszłego roku miał być? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
BAN stały
|
wszędzie już jest płatny drugi kierunek i to nie zależy już w tej chwili od uczelni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zadomowienie
|
Hej, a ma ktoś może coś do powiedzenia nt. kierunków prowadzonych po angielsku?
W sumie nastawiona jestem chyba na taki, który będzie startować dopiero w tym roku, ale jest bardzo zbliżony do business management. Może ktoś z wz coś tam się orientuje albo ma znajomych? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez serenavanderwoodsen Czas edycji: 2014-05-28 o 04:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Mówimy o eksocu, zresztą to i tak zależy ile osób się zarejestruje [a będzie to pewnie koło 1000 jak zawsze] i zależy jakie wyniki mają, ale i tak biorą więcej niż tam pisze.
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Raczkowanie
|
Właśnie mam taki problem. Napisałam mail do rekrutacji odnośnie progów pkt na ekonomię i odpowiedzieli mi, że próg w 2013 roku wynosił 83 pkt, a na ekonomii ze spec. ekobiznes 84 pkt. Wie ktoś może, czy zasady rekrutacyjne były wtedy takie same jak teraz? Bo bardzo mnie zdziwiła ta ilość pkt, a nie mogę znaleźć informatorów z 2013/2014.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak przeglądnąłem to przedmioty raczej takie same są.
![]() |
#3882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
na ekonomie trudniej? nigdy w zyciu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Co do miast tutaj mógłbym pisać i pisać o Łodzi, więc tak pokrótce nie słuchaj tego że to miasto bez przyszłości, niebezpieczne czy brudne, śmierdzące itp. Ma swój klimat, jest niepowtarzalne takie indywiduum wśród miast nie ma oklepanego rynku jak w Krakowie czy Wrocławiu, jest wiele kamienic, pofabrycznych budynków które nadają specyficzny klimat miastu. Wiadome jak w każdym większym mieście są miejsca gdzie lepiej się nie obnosić z telefonem żeby nie kusić losu, są miejsca gdzie budynek przeraża ale tak jest w każdym dużym mieście. Chociaż ja się szlajałem zimą na słynnej Limance koło godziny 21/ 22 i jakoś żyję jeszcze, mieszka tam znajoma i nie narzeka. Dla porównania Kraków może i ładny ale w obrębie rynku którym się tak wszyscy zachwucają, szkoda że nie wyciągają nosa poza niego, bo o ile Nowa Huta nie jest taka straszna dla mnie tak Koziny, czy rynek gdzie jakieś kibole gonili ludzi z maczetami czy czymś tam ![]() No więc ja jestem nie urodzonym Łódzkim patriotą i nie żałuję wyboru <3 A żem się rozpisał, ale jeżeli masz tylko możliwość warto przyjechać w ciepły dzień do obydwu miast i poprzechadzać się po mieście przekonasz się czy ci miasto podejdzie ![]()
![]() |
#3886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A wie ktoś może, jak tam jest z nastawieniem mieszkańców do przyjezdnych? Bo ja jestem z mało gościnnego miasta, więc wolę zapytać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Kuźnia inspiracji
|
Chyba mieszkańcy nie mają z tym większego problemu, przynajmniej ja się nie spotkałam z jakimiś objawami dyskryminacji w stosunku do mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właściwie to niezbyt trafnie ujęłam to pytanie, bo chodzi mi o takie nastawienie ludzi do siebie nawzajem. To są takie detale, które wpływają na to, jak odbiera się mieszkańców. Może to głupi przykład, ale u mnie, jak robię zdjęcia, to nikt się nie przejmuje i zawsze wchodzą w kadr ![]() No i denerwuje mnie też takie podejście do studentów- co jest nie tak w mieście- to ich wina. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o Łodzi wiedziałem tylko tyle że leży gdzieś koło Warszawy ![]() Jak to się przyjęło o Łodzi - Łódź hipsterem miast, Uć taka piekna, dzieci w beczkach, miasto widmo. Tam gdzie robiłem głupie zdjęcia tj. Piotrkowska, Manufaktura czy tramwaje to ludzie widząc nas robiących zdjęcia usuwali się żeby nie być w kadrze oczywiście na ile się dało ![]() Zresztą duże to jest miasto więc nikogo nie dziwi para murzyna i azjatki, dziewczyny idącej Narutowicza w niebieskich włosach w rajstopach mających więcej dziur niż materiału z glanami itp., osobą chodząca z wąsami jak Salvadore Dali, co w moim mieście byłoby niedopomyślenia no bo jak to takie wąsy, murzyn i azjatka? Nie to nie jest "normalne"
![]() |
#3891 |
Raczkowanie
|
maacieek ja tak widzę siebie w Łodzi, jak Ty opisywałeś pierwszy dzień :P
Też jestem z takiego miasta, w którym każde odstępstwo od "normy" (nie wiadomo przez kogo ustalonej) jest uznawane za szczyt dziwactwa. ![]() ![]() Dziękuję bardzo za jakże zabawny, ale również poprzez to zachęcający opis. ![]() Edytowane przez Thumbelina9512 Czas edycji: 2014-06-02 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Sarriet
|
A czy ktoś wybiera się na Analizę i zarządzanie w biznesie na uł?
U mnie dużo osób mówi, że to miasto bez perspektyw ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
BAN stały
|
Cytat:
powiem tak, ja znajduję pracę w ciągu 2 tygodni i to taką, jaką ja chcę a nie taką, jaką mi rzucą i muszę ją brać bo muszę zarabiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zadomowienie
|
Takie komentarze na studentów to czytałam w komentarzach na stronach z wiadomościami Poznania. Tam wszyscy tacy 'zachodni', tylko zjeżdża dzicz studencka ze wsi i wszystko niszczy
![]() Wszyscy bardziej się zachwycają takim Poznaniem, no i może jest ten rynek/starówka(?), jakieś tam ładne widoczki, ale generalnie mnie np. miasto nie przypadło do gustu, tak jeśli chodzi o generalne odczucie, atmosferę, ludzi. Lubię, że na Pietrynę wyjdę i mogę wejść do jednego miejsca, wyjść i od razu wejść do kolejnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Sarriet
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() np. mój kolega ze szkoły średniej poszedł tam na studia i po 3 miesiącach studiowania na rynku go zgarnęli miejscowi, bo za głośno tańczył i się bawił, pobili, wrzucili do rzeki, nie przeżył. Po tym fakcie nigdy więcej nie byłam w Poznaniu i nigdy już tam nie pojadę, skoro tak traktują przyjezdnych i to dobrze się bawiących a nie niszczących ich mienie etc. Ot, wspaniałe miejsce dla przyjezdnych. Ale za to powiem Wam, że Wrocław ma klimat, wspaniałe miasto. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Pracę na lato chociażby znajdziesz bez problemu, chyba, że masz wymagania z kosmosu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Sarriet
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.