Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 17:54   #3871
wicherek1989
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
U mnie się tył rozprostowuje bez poduszki, od samego chodzenia, czyli ciążenia (żeby chociaż było co obciążać, a to takie piórka ).
Ja nadal nie wiem, jak spać w czymkolwiek. Zawsze się budzę na wznak, obojętnie jak zasnę. Ananas na czubku mi ciągnie cebulki i mi przeszkadza .
Od chodzenia to mi nic się nie rozprostowuje, czapki troszkę to robią, w sumie tarmoszenie też nie, tylko troszkę przetłuszcza jeśli coś tam miałam ponakładane na nie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Kupiłam nowe żele do włosów
Wczoraj żelowałam, mało dałam a nie mogłam odgnieść mordowałam się strasznie co za g*wno a nie żel, a to był mrożący joaśki w życiu go nie użyję, mąż go natomiast lubi strasznie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce Wam się aż tak kombinować z tymi włosami??? Mi się czasem wydaje ( i wszystkim dookoła), że ja przesadzam, tony kosmetyków itd... ale żeby specjalnie dla włosów spać w jakiś czepkach?:P to chyba dla mnie już lekka skrajność:P
Skrajność to pojęcie względne ale fakt, ja lubię szybkie i proste rozwiązania
Stary 2013-12-01, 18:06   #3872
iwonsia01
Zadomowienie

Dla mnie też Joanna za mocna;/ Mam po niej takie sztywne, mocno suche włosy. Tęsknie za czasami jak moje włosy tylko tolerowały kremy do loków, nic nie musiałam odgniatać, ugniatać No ale cóż
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 18:10   #3873
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też Joanna za mocna;/ Mam po niej takie sztywne, mocno suche włosy. Tęsknie za czasami jak moje włosy tylko tolerowały kremy do loków, nic nie musiałam odgniatać, ugniatać No ale cóż
Takie same mam wrażenia po niej, wygląd w sumie ok, jak zwykle (czyli jak bez żelu) a dotyk porażka. W życiu go już nie użyję, już wolę bezżelowe włosy tym bardziej że mi się fryzura trzyma cały dzień, a myję codziennie jeśli wychodzę
Stary 2013-12-01, 18:15   #3874
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Wczoraj żelowałam, mało dałam a nie mogłam odgnieść mordowałam się strasznie co za g*wno a nie żel, a to był mrożący joaśki w życiu go nie użyję, mąż go natomiast lubi strasznie
A ja za to uwielbiam Joaśkę. I pierwszego, i drugiego dnia włosy mam po niej miękkie i pofalowane.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 18:21   #3875
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
A ja za to uwielbiam Joaśkę. I pierwszego, i drugiego dnia włosy mam po niej miękkie i pofalowane.
Każdemu coś innego pasuje Drugiego dnia to nie komentuję, jak się wygniotłam w nocy to wstałam z fryzurą jak kopnięta prądem - sterczące strąki, masakra nie do opisania, na szczęście szybko przemknęłam do łazienki
Stary 2013-12-01, 18:22   #3876
softgrey
Zadomowienie

Ja dziś zmieszałam żel lniany z Artiste niebieskim, bo Artiste się u mnie sprawdza a sam żel lniany jest średnio trwały. Ciekawe co wyjdzie

Swoją drogą zauważyłam, że odkąd czeszę włosy tylko na mokro, z odżywką d/s, to w ogóle się nie plączą, a kiedyś potrafiłam czesać kilka razy dziennie i wiecznie miałam kołtuny i supełki... Taki paradoks
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 18:22   #3877
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Marta, bo Ty to masz jakieś metalowe te włosy
Ja bym miała już wywrócone na drugą stronę, gdybym na moje tyle waliła różności, co Ty
Ja akurat siedzę w jako-takich falach, bo wczoraj zmoczyłam łeb i napakowałam 3 albo i 4 garście jakiegoś żelu noname, tak na próbę, ile tego mogę zmieścić... No na mokre więcej się nie dało, a schnąć za cholerę nie chciały. Późno już było, to nie włączałam suszarki. Odgniotły się elegancko na poduszce. Ale nie wiem, czy mi się chce w to bawić tak za każdym razem, jakoś mi szkoda włosów
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 18:36   #3878
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Marta, bo Ty to masz jakieś metalowe te włosy
Właściwie to aż się sama dziwię, że nie chodzę w oklapłych strąkach po napakowaniu takiej ilości kosmetyków na włosy. Szkoda tylko że przy skórze nie chcą mieć jakiejś fajnej objętości.
Stary 2013-12-01, 18:42   #3879
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Właściwie to aż się sama dziwię, że nie chodzę w oklapłych strąkach po napakowaniu takiej ilości kosmetyków na włosy. Szkoda tylko że przy skórze nie chcą mieć jakiejś fajnej objętości.
Właśnie moje jeśli chodzi o żel to klapa w każdym tego słowa znaczeniu, bez niego mam fajną objętość a puch poskramiam odżywką b/s i/lub sprejem do loków z Marion. Lenistwo do olejowania średnio raz na tydzień mi wychodzi, jutro zaplanowałam
Stary 2013-12-01, 19:11   #3880
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
a używasz żelu? Próbowałaś odgniatać go dopiero rano? U mnie to się często sprawdza, choć teraz po ścięciu to na 2 dzień dziś reanimowałam lekko kremem do loków Boots i były ok Jutro jeszcze pochodzę w kucyku i wieczorem wymyję, nałożę żel, pougniatam, pozwolę wyschnąć i rano odgniotę resztki żelu.
Używam Ale muszę włosy jakoś wiązać w kitkę bo strasznie się wiercę w nocy. Zdarza się, że nałożę go za dużo, ale podczas dojścia do szkoły np większość zdąży się sama odgnieść.
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Ja z Joaśką miałam bardzo trudny początek. Też miałam po pierwszych razach z nią taką skorupę, że nic się nie dało z tym zrobić. Nie ważne, czy suszyłam suszarką czy naturalnie. Więc wylądowała na dnie szafy gdzieś ale pewnego dnia skończyły mi się żele do włosów więc dałam jej ostatnią szansę i się polubiłyśmy Teraz kupiłam elastyczną, więc zobaczymy jakie przejścia z nią będę miała.
Stary 2013-12-01, 19:32   #3881
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ja z Joaśką miałam bardzo trudny początek. Też miałam po pierwszych razach z nią taką skorupę, że nic się nie dało z tym zrobić. Nie ważne, czy suszyłam suszarką czy naturalnie. Więc wylądowała na dnie szafy gdzieś ale pewnego dnia skończyły mi się żele do włosów więc dałam jej ostatnią szansę i się polubiłyśmy Teraz kupiłam elastyczną, więc zobaczymy jakie przejścia z nią będę miała.
Ja też jej na początku nie znosiłam. Miałam puch i matowe włosy po niej.
A później jakoś dałam jej szansę i szok. Najpierw używałam w zestawie Bielenda + Joaśka z dużą przewagą tego pierwszego żelu, ale zorientowałam się, że właściwie po samej Joaśce jest ładniej.
Stary 2013-12-01, 19:48   #3882
macka
Zadomowienie

Cytat:
Z pewnym żalem i uczuciem niedosytu, jestem już zmuszona ograniczać pielęgnację, a dopiero co zaczęłam
Zaczynam teraz trochę bardziej zajmować się twarzą
Czemu ograniczać już? Co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Właśnie kupiłam olejek Alterry 'migdały i papaja' i chcę go nałożyć na noc na włosy. Nakładać na suche sporą ilość, tak?
Ja wiem czy sporą? 1-2 łyżki stołowe
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:05   #3883
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Czemu ograniczać już? Co się dzieje?
A bo one się już chyba zrobiły zbyt zdrowe, i nie lubią długich zabiegów i skomplikowanych procedur A mnie korci, żeby coś nałożyć np. na porost (znaczy olej albo maskę drożdżową) i muszę czekać te 3 dni, bo wcześniej nie potrzebują mycia. Ilość produktów, które przyjmują jednorazowo, znacznie też spadła (oprócz żelu do stylizacji). Ale stylizować na razie nie będę, na siłę wydobywać skrętu (nie chcą się kręcić, to nie, bez łaski ) zwłaszcza jak przyjdzie sesa i heenara, to zdaje się, że mogę się pożegnać z pseudolokami. No ale zależy mi na tym poroście i ogólnym wzmocnieniu. Będę też dawać więcej protein, może już mogę.
Stary 2013-12-02, 12:28   #3884
dryda
Rozeznanie

Dot.: Moje włosy- to jest dramat pomocy!

psotka i mnie sie te wskazówki przydadzą, za co dziękuję
ja mam dramat na głowie co jakiś czas, jak nie pójdę do dobrego fryzjera albo poskąpię, to potem szlocham
dryda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:35   #3885
201801220933
Konto usunięte

Dzisiaj definitywnie utwierdziłam się w przekonaniu, że aktualnie żel mi nie służy. Mam jeszcze dwa opakowania bielendy (znalazłam!)..

Wczoraj nałożyłam vatikę kokosową na 2,5 godziny, umyłam jeden raz szamponem(na skóre emolium, na długośc fitomed), na moment garnier lśniące i gładkie, płukanka....na noc włosy skręciłam w koka na czubku głowy, to co zobaczyłam rano.... chyba nigdy nie miałam sama z siebie takich ruloniastych loków! ..gdy ruszałam głową uroczo podskakiwały te sprężynki, nie mogłam się napatrzeć

Nałożyłam serum na końce, całość spryskałam glisskurem z olejami, dałam żel...a po odgnieceniu moje cudowne sprężyste loki szalg trafił , zbiły się w strączki, straciły elstastyczność, tragedia! A żelu dałam naprawdę odrobinkę, w porównaniu z tym co kładałam kiedyś i mi służyło...

Najważniejsze jednak, że dzisiaj rano przekonałam się, że mogę mieć boskie loki, nie wymagające stylizacji, żałuję że nie miałam aparatu

Zapomniałam też co dobrze dobrany olej potrafi zdziałać z włosami.

W sklepie widziałam dzisiaj cudne szpilki do koków z brązowymi kamyczkami
Kupiłam tez garnier AiK, kręcę się wokół tej odzywki chyba od roku , bo po bingo z shea miałam strąki, ale co tam zaryzykuję! Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie konkretna i nie postawie jej na półce w rzędzie z kiepskimi odżyweczkami (ostatnio trafił tam złoty fluid syoss), których nigdy nie zużyję, bo moje włosy lubią treściwe maski. Konsystencja i kolor są boskie i wręcz nie mogę się doczekać. A może będzie dobra jako treściwa dociążająca b/s?

Ten fluid syoss to pewnie teraz hit, ale chyba decydują o tym reklamy, ładne opakowanie i drobinki, bo skład jest dla mnie tragiczny i sam z siebie prezentuje się jako jakaś niskopółkowa odzywka za 4 zł, niestety skusiłam się na niego po recenzjach eve , ale pogarsza stan moich włosów (wiem że jest w nim keratyna, ale przeproteinowania nie miałam nawet po artiste solo kilka razy z rzędu). Absolutnie tego nie polecam, a już szczególnie nie za 20zł!

PS. Co myślicie o AiK jako odżywce do mycia? Podejrzana sprawa czy ok?

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-12-02 o 14:25
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 14:49   #3886
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Dzisiaj definitywnie utwierdziłam się w przekonaniu, że aktualnie żel mi nie służy. Mam jeszcze dwa opakowania bielendy (znalazłam!)..

Wczoraj nałożyłam vatikę kokosową na 2,5 godziny, umyłam jeden raz szamponem(na skóre emolium, na długośc fitomed), na moment garnier lśniące i gładkie, płukanka....na noc włosy skręciłam w koka na czubku głowy, to co zobaczyłam rano.... chyba nigdy nie miałam sama z siebie takich ruloniastych loków! ..gdy ruszałam głową uroczo podskakiwały te sprężynki, nie mogłam się napatrzeć

Nałożyłam serum na końce, całość spryskałam glisskurem z olejami, dałam żel...a po odgnieceniu moje cudowne sprężyste loki szalg trafił , zbiły się w strączki, straciły elstastyczność, tragedia! A żelu dałam naprawdę odrobinkę, w porównaniu z tym co kładałam kiedyś i mi służyło...

Najważniejsze jednak, że dzisiaj rano przekonałam się, że mogę mieć boskie loki, nie wymagające stylizacji, żałuję że nie miałam aparatu

Kupiłam tez garnier AiK, kręcę się wokół tej odzywki chyba od roku , bo po bingo z shea miałam strąki, ale co tam zaryzykuję! Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie konkretna i nie postawie jej na półce w rzędzie z kiepskimi odżyweczkami (ostatnio trafił tam złoty fluid syoss), których nigdy nie zużyję, bo moje włosy lubią treściwe maski. Konsystencja i kolor są boskie i wręcz nie mogę się doczekać. A może będzie dobra jako treściwa dociążająca b/s?

Ten fluid syoss to pewnie teraz hit, ale chyba decydują o tym reklamy, ładne opakowanie i drobinki, bo skład jest dla mnie tragiczny i sam z siebie prezentuje się jako jakaś niskopółkowa odzywka za 4 zł, niestety skusiłam się na niego po recenzjach eve , ale pogarsza stan moich włosów (wiem że jest w nim keratyna, ale przeproteinowania nie miałam nawet po artiste solo kilka razy z rzędu). Absolutnie tego nie polecam, a już szczególnie nie za 20zł!
Jeeej, ja się już napaliłam na te hindusy, wzięłam różne i podzielę się z córką, może ona w końcu przestanie się farbować (ma piękne włosy, jeszcze ich nie zniszczyła na amen. Proste jak druty, zupełnie inne niż ja mam, ale kolor oryginalny ma podobny do mojego, tylko ciemniejszy ).
No właśnie, dobrze dobrany olej, i jeszcze potem coś (odżywka, maska) i włosy potrafią pokazać co potrafią...(moje jeszcze nie )
Garniera A i K używałam i jako d/s i b/s, żeby dociążyć na przykład po myciu odżywką, nadaje się. Jeżeli Vatika kokosowa Cię nie puszyła, to ta odżywka też nie powinna. W dodatku ona ma ten plus, że można jej nałożyć mało i dołożyć w razie czego na takie włosy troszkę podsuszone, i jeszcze da radę "zniknąć".
A ja na noc miałam olej łopianowy z GP. Może bym go już nie używała, bo ma różne recenzje, ale ja go traktuję jak słonecznikowy rafinowany + może jakiś szczątek łopianowego, ale wsadziłam tam gałązkę rozmarynu i mam macerat, więc się wysmarowałam. Rano na 40 minut pod czepkiem maska drożdżowa agafii, potem szampon i maska Elseve repair 5. I b/s balsam propolisowy łopianowy agafii. Aaa, podcięłam trochę końcówek i dałam jakieś na końcówki serum Marion olejki egzotyczne czy coś... Szału lokowego nie ma, ale trochę więcej objętości, a na tym mi zależało. Cudny zapach z tego wszystkiego
Jako odżywka do mycia, to dobra do mycia ciężkiego oleju, a tak poza tym, to chyba za ciężka (za mało sebum do emulgowania i sama się osadza - to taka moja teoria ad hoc).

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-12-02 o 14:53
Stary 2013-12-02, 14:50   #3887
Imperfecta
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie mi coś zrobić z tymi moimi kłakami bo w innym przypadku za chwile łysa będę. Nie wytrzymam
Od jakiegoś czasu tak mi się okropnie plączą, że to jest nie do wytrzymania. Zamiast ładnych, lejących włosów mam włosy w kształcie pajęczej sieci wszystkie ze sobą poplątane, połączone okropnymi WIELKIMI kołtunami. Nie dam rady tego rozczesać, już próbowałam wszystkim... Grzebieniami z różnymi konfiguracjami rozstawienia zębów, szczotkami. Nie da się niczym...
Nawet po wyschnięciu widać te kołtuny... Przed chwilą aż grzebień się na nich połamał a ja się prawie popłakałam bo już nie mam siły do nich.
Co zrobić żeby się tak nie plątały? Same z siebie się plączą. Rozczeszę je na odżywce, osuszę ręcznikiem i jak chcę nałożyć żel, albo po prostu przeczesać palcami to te kołtuny znowu są
Nie mam już siły po prostu
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:00   #3888
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie mi coś zrobić z tymi moimi kłakami bo w innym przypadku za chwile łysa będę. Nie wytrzymam
Od jakiegoś czasu tak mi się okropnie plączą, że to jest nie do wytrzymania. Zamiast ładnych, lejących włosów mam włosy w kształcie pajęczej sieci wszystkie ze sobą poplątane, połączone okropnymi WIELKIMI kołtunami. Nie dam rady tego rozczesać, już próbowałam wszystkim... Grzebieniami z różnymi konfiguracjami rozstawienia zębów, szczotkami. Nie da się niczym...
Nawet po wyschnięciu widać te kołtuny... Przed chwilą aż grzebień się na nich połamał a ja się prawie popłakałam bo już nie mam siły do nich.
Co zrobić żeby się tak nie plątały? Same z siebie się plączą. Rozczeszę je na odżywce, osuszę ręcznikiem i jak chcę nałożyć żel, albo po prostu przeczesać palcami to te kołtuny znowu są
Nie mam już siły po prostu
Masz przesuszone końcówki? Włosy się plączą wtedy, kiedy mają się czym o siebie zahaczać, czyli niezamkniętymi łuskami. Na razie zostaw te żele do stylizacji. Umyj szamponem z slsem, daj odżywkę emolientową (garnier Ai K będzie akurat), uczesz na odżywce i daj im spokój. No to taka moja propozycja oczywiście, pewnie jeszcze zaraz ktoś napisze Bo ja mam małe doświadczenie. Może skrobia?
Stary 2013-12-02, 15:02   #3889
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Masz przesuszone końcówki? Włosy się plączą wtedy, kiedy mają się czym o siebie zahaczać, czyli niezamkniętymi łuskami. Na razie zostaw te żele do stylizacji. Umyj szamponem z slsem, daj odżywkę emolientową (garnier Ai K będzie akurat), uczesz na odżywce i daj im spokój. No to taka moja propozycja oczywiście, pewnie jeszcze zaraz ktoś napisze Bo ja mam małe doświadczenie. Może skrobia?
Końcówki niedawno podcinałam... już dzisiaj dałam wszystko i przed chwilą wysuszyłam. następnym razem spróbuję zrobić tak jak mówisz. Już nie mam siły do nich

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 15:07   #3890
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Końcówki niedawno podcinałam... już dzisiaj dałam wszystko i przed chwilą wysuszyłam. następnym razem spróbuję zrobić tak jak mówisz. Już nie mam siły do nich
ręcznikiem osuszasz takim normalnym frotte?
moze to on jest winny
zmień ręcznik na pieluchę, t-shirt, czy cokolwiek innego gładkiego

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:10   #3891
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ręcznikiem osuszasz takim normalnym frotte?
moze to on jest winny
zmień ręcznik na pieluchę, t-shirt, czy cokolwiek innego gładkiego
takim też o tym myślałam. No to może spróbuję koszulką jakąś albo czymś.
Zauważyłam, że w nocy się strasznie plączą też
Stary 2013-12-02, 15:14   #3892
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam szmaty z mikrofibry, a potem koszuli nocnej bawełnianej do plunkingu - łatwo zawiązać rękawki, a ten długi tył zarzucić na głowę jako drugą warstwę
Stary 2013-12-02, 15:20   #3893
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
no to Kochana wróć do lektury pigułki
i nie uzywaj zwykłego ręcznika

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=25

Stary 2013-12-02, 15:21   #3894
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
no to Kochana wróć do lektury pigułki
i nie uzywaj zwykłego ręcznika

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=25
próbowałam używać koszulki bawełnianej, ale strasznie źle było mi wiązać przy ręcznikowaniu dlatego wróciłam do ręczników
Stary 2013-12-02, 15:24   #3895
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
próbowałam używać koszulki bawełnianej, ale strasznie źle było mi wiązać przy ręcznikowaniu dlatego wróciłam do ręczników
ja zarąbałam mężowi t-shirt
kładę go na czymś płaskim kładę łepiszon i rękawami ( krótkimi) wiąże pęcołek na potylicy, potem roluję koszulkę "od dołu" i zawiązuje na czubku tegoż łepiszona

łatwe do zrobienia, trudne do opisania

Stary 2013-12-02, 15:38   #3896
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
ja zarąbałam mężowi t-shirt
kładę go na czymś płaskim kładę łepiszon i rękawami ( krótkimi) wiąże pęcołek na potylicy, potem roluję koszulkę "od dołu" i zawiązuje na czubku tegoż łepiszona

łatwe do zrobienia, trudne do opisania
Będę próbować bo już mi witki opadają do tych moich włosów
Stary 2013-12-02, 16:50   #3897
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość

PS. Co myślicie o AiK jako odżywce do mycia? Podejrzana sprawa czy ok?
Mi też żel chyba nie służy, zwłaszcza lniany. dotąd używałam Artiste i miałam po nim lekkie fale, a po lnianym mam kompletnie prosty włosy
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:14   #3898
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Witajcie to znowu ja. Kupiłam dziś odżywkę bez spłukiwania w sprayu (mrs.Potter's nawilżająca [z aloesem]) i nie wiem już jak to wszystko nakładać w jakiej kolejności...

1.Mycie (alterra z granatem)
2. odżywka d/s
3. odżywka b/s
4. pianka
5.ręcznikowanie

czy w jakiejś innej kolejności? pomocy
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:23   #3899
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Witajcie to znowu ja. Kupiłam dziś odżywkę bez spłukiwania w sprayu (mrs.Potter's nawilżająca [z aloesem]) i nie wiem już jak to wszystko nakładać w jakiej kolejności...

1.Mycie (alterra z granatem)
2. odżywka d/s
3. odżywka b/s
4. pianka
5.ręcznikowanie

czy w jakiejś innej kolejności? pomocy
drugi raz na tej stronie odeślę do pigułki, czytałaś
tam przecież jest każdy etap opisany

Stary 2013-12-02, 20:30   #3900
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

czytałam 3x conajmniej ale momentami dalej nie wiem o co chodzi :P
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości