|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Wczoraj żelowałam, mało dałam a nie mogłam odgnieść mordowałam się strasznie co za g*wno a nie żel, a to był mrożący joaśki w życiu go nie użyję, mąż go natomiast lubi strasznie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3872 |
Zadomowienie
|
Dla mnie też Joanna za mocna;/ Mam po niej takie sztywne, mocno suche włosy. Tęsknie za czasami jak moje włosy tylko tolerowały kremy do loków, nic nie musiałam odgniatać, ugniatać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3876 |
Zadomowienie
|
Ja dziś zmieszałam żel lniany z Artiste niebieskim, bo Artiste się u mnie sprawdza a sam żel lniany jest średnio trwały. Ciekawe co wyjdzie
![]() Swoją drogą zauważyłam, że odkąd czeszę włosy tylko na mokro, z odżywką d/s, to w ogóle się nie plączą, a kiedyś potrafiłam czesać kilka razy dziennie i wiecznie miałam kołtuny i supełki... Taki paradoks ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym miała już wywrócone na drugą stronę, gdybym na moje tyle waliła różności, co Ty ![]() Ja akurat siedzę w jako-takich falach, bo wczoraj zmoczyłam łeb i napakowałam 3 albo i 4 garście jakiegoś żelu noname, tak na próbę, ile tego mogę zmieścić... No na mokre więcej się nie dało, a schnąć za cholerę nie chciały. Późno już było, to nie włączałam suszarki. Odgniotły się elegancko na poduszce. Ale nie wiem, czy mi się chce w to bawić tak za każdym razem, jakoś mi szkoda włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3880 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później jakoś dałam jej szansę i szok. Najpierw używałam w zestawie Bielenda + Joaśka z dużą przewagą tego pierwszego żelu, ale zorientowałam się, że właściwie po samej Joaśce jest ładniej. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem czy sporą? 1-2 łyżki stołowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zadomowienie
|
A bo one się już chyba zrobiły zbyt zdrowe, i nie lubią długich zabiegów i skomplikowanych procedur
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Rozeznanie
|
Dot.: Moje włosy- to jest dramat pomocy!
psotka i mnie sie te wskazówki przydadzą, za co dziękuję
![]() ja mam dramat na głowie co jakiś czas, jak nie pójdę do dobrego fryzjera albo poskąpię, to potem szlocham |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj definitywnie utwierdziłam się w przekonaniu, że aktualnie żel mi nie służy. Mam jeszcze dwa opakowania bielendy (znalazłam!
![]() Wczoraj nałożyłam vatikę kokosową na 2,5 godziny, umyłam jeden raz szamponem(na skóre emolium, na długośc fitomed), na moment garnier lśniące i gładkie, płukanka....na noc włosy skręciłam w koka na czubku głowy, to co zobaczyłam rano.... chyba nigdy nie miałam sama z siebie takich ruloniastych loków! ![]() Nałożyłam serum na końce, całość spryskałam glisskurem z olejami, dałam żel...a po odgnieceniu moje cudowne sprężyste loki szalg trafił ![]() Najważniejsze jednak, że dzisiaj rano przekonałam się, że mogę mieć boskie loki, nie wymagające stylizacji, żałuję że nie miałam aparatu ![]() Zapomniałam też co dobrze dobrany olej potrafi zdziałać z włosami. ![]() W sklepie widziałam dzisiaj cudne szpilki do koków z brązowymi kamyczkami ![]() Kupiłam tez garnier AiK, kręcę się wokół tej odzywki chyba od roku ![]() Ten fluid syoss to pewnie teraz hit, ale chyba decydują o tym reklamy, ładne opakowanie i drobinki, bo skład jest dla mnie tragiczny i sam z siebie prezentuje się jako jakaś niskopółkowa odzywka za 4 zł, niestety skusiłam się na niego po recenzjach eve ![]() PS. Co myślicie o AiK jako odżywce do mycia? Podejrzana sprawa czy ok? ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-02 o 14:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, dobrze dobrany olej, i jeszcze potem coś (odżywka, maska) i włosy potrafią pokazać co potrafią...(moje jeszcze nie ![]() Garniera A i K używałam i jako d/s i b/s, żeby dociążyć na przykład po myciu odżywką, nadaje się. Jeżeli Vatika kokosowa Cię nie puszyła, to ta odżywka też nie powinna. W dodatku ona ma ten plus, że można jej nałożyć mało i dołożyć w razie czego na takie włosy troszkę podsuszone, i jeszcze da radę "zniknąć". A ja na noc miałam olej łopianowy z GP. Może bym go już nie używała, bo ma różne recenzje, ale ja go traktuję jak słonecznikowy rafinowany + może jakiś szczątek łopianowego, ale wsadziłam tam gałązkę rozmarynu i mam macerat, więc się wysmarowałam. Rano na 40 minut pod czepkiem maska drożdżowa agafii, potem szampon i maska Elseve repair 5. I b/s balsam propolisowy łopianowy agafii. Aaa, podcięłam trochę końcówek i dałam jakieś na końcówki serum Marion olejki egzotyczne czy coś... Szału lokowego nie ma, ale trochę więcej objętości, a na tym mi zależało. Cudny zapach z tego wszystkiego ![]() Jako odżywka do mycia, to dobra do mycia ciężkiego oleju, a tak poza tym, to chyba za ciężka (za mało sebum do emulgowania i sama się osadza - to taka moja teoria ad hoc). Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-02 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie mi coś zrobić z tymi moimi kłakami bo w innym przypadku za chwile łysa będę. Nie wytrzymam
![]() Od jakiegoś czasu tak mi się okropnie plączą, że to jest nie do wytrzymania. Zamiast ładnych, lejących włosów mam włosy w kształcie pajęczej sieci ![]() Nawet po wyschnięciu widać te kołtuny... Przed chwilą aż grzebień się na nich połamał a ja się prawie popłakałam bo już nie mam siły do nich. Co zrobić żeby się tak nie plątały? Same z siebie się plączą. Rozczeszę je na odżywce, osuszę ręcznikiem i jak chcę nałożyć żel, albo po prostu przeczesać palcami to te kołtuny znowu są ![]() Nie mam już siły po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() moze to on jest winny ![]() zmień ręcznik na pieluchę, t-shirt, czy cokolwiek innego gładkiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() i nie uzywaj zwykłego ręcznika https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
kładę go na czymś płaskim kładę łepiszon i rękawami ( krótkimi) wiąże pęcołek na potylicy, potem roluję koszulkę "od dołu" i zawiązuje na czubku tegoż łepiszona łatwe do zrobienia, trudne do opisania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Raczkowanie
|
Witajcie to znowu ja. Kupiłam dziś odżywkę bez spłukiwania w sprayu (mrs.Potter's nawilżająca [z aloesem]) i nie wiem już jak to wszystko nakładać w jakiej kolejności...
1.Mycie (alterra z granatem) 2. odżywka d/s 3. odżywka b/s 4. pianka 5.ręcznikowanie czy w jakiejś innej kolejności? pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() tam przecież jest każdy etap opisany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Raczkowanie
|
czytałam 3x conajmniej ale momentami dalej nie wiem o co chodzi :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.