|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Wczoraj żelowałam, mało dałam a nie mogłam odgnieść mordowałam się strasznie co za g*wno a nie żel, a to był mrożący joaśki w życiu go nie użyję, mąż go natomiast lubi strasznie ![]() Cytat:
ale fakt, ja lubię szybkie i proste rozwiązania
|
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie też Joanna za mocna;/ Mam po niej takie sztywne, mocno suche włosy. Tęsknie za czasami jak moje włosy tylko tolerowały kremy do loków, nic nie musiałam odgniatać, ugniatać
No ale cóż
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pierwszego, i drugiego dnia włosy mam po niej miękkie i pofalowane.
|
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugiego dnia to nie komentuję, jak się wygniotłam w nocy to wstałam z fryzurą jak kopnięta prądem - sterczące strąki, masakra nie do opisania, na szczęście szybko przemknęłam do łazienki
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś zmieszałam żel lniany z Artiste niebieskim, bo Artiste się u mnie sprawdza a sam żel lniany jest średnio trwały. Ciekawe co wyjdzie
![]() Swoją drogą zauważyłam, że odkąd czeszę włosy tylko na mokro, z odżywką d/s, to w ogóle się nie plączą, a kiedyś potrafiłam czesać kilka razy dziennie i wiecznie miałam kołtuny i supełki... Taki paradoks
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym miała już wywrócone na drugą stronę, gdybym na moje tyle waliła różności, co Ty ![]() Ja akurat siedzę w jako-takich falach, bo wczoraj zmoczyłam łeb i napakowałam 3 albo i 4 garście jakiegoś żelu noname, tak na próbę, ile tego mogę zmieścić... No na mokre więcej się nie dało, a schnąć za cholerę nie chciały. Późno już było, to nie włączałam suszarki. Odgniotły się elegancko na poduszce. Ale nie wiem, czy mi się chce w to bawić tak za każdym razem, jakoś mi szkoda włosów
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3880 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale pewnego dnia skończyły mi się żele do włosów więc dałam jej ostatnią szansę i się polubiłyśmy |
||
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później jakoś dałam jej szansę i szok. Najpierw używałam w zestawie Bielenda + Joaśka z dużą przewagą tego pierwszego żelu, ale zorientowałam się, że właściwie po samej Joaśce jest ładniej. |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem czy sporą? 1-2 łyżki stołowe |
|
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
A bo one się już chyba zrobiły zbyt zdrowe, i nie lubią długich zabiegów i skomplikowanych procedur
A mnie korci, żeby coś nałożyć np. na porost (znaczy olej albo maskę drożdżową) i muszę czekać te 3 dni, bo wcześniej nie potrzebują mycia. Ilość produktów, które przyjmują jednorazowo, znacznie też spadła (oprócz żelu do stylizacji). Ale stylizować na razie nie będę, na siłę wydobywać skrętu (nie chcą się kręcić, to nie, bez łaski ) zwłaszcza jak przyjdzie sesa i heenara, to zdaje się, że mogę się pożegnać z pseudolokami. No ale zależy mi na tym poroście i ogólnym wzmocnieniu. Będę też dawać więcej protein, może już mogę.
|
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moje włosy- to jest dramat pomocy!
psotka i mnie sie te wskazówki przydadzą, za co dziękuję
![]() ja mam dramat na głowie co jakiś czas, jak nie pójdę do dobrego fryzjera albo poskąpię, to potem szlocham |
|
|
|
#3885 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj definitywnie utwierdziłam się w przekonaniu, że aktualnie żel mi nie służy. Mam jeszcze dwa opakowania bielendy (znalazłam!
)..Wczoraj nałożyłam vatikę kokosową na 2,5 godziny, umyłam jeden raz szamponem(na skóre emolium, na długośc fitomed), na moment garnier lśniące i gładkie, płukanka....na noc włosy skręciłam w koka na czubku głowy, to co zobaczyłam rano.... chyba nigdy nie miałam sama z siebie takich ruloniastych loków! ..gdy ruszałam głową uroczo podskakiwały te sprężynki, nie mogłam się napatrzeć Nałożyłam serum na końce, całość spryskałam glisskurem z olejami, dałam żel...a po odgnieceniu moje cudowne sprężyste loki szalg trafił Najważniejsze jednak, że dzisiaj rano przekonałam się, że mogę mieć boskie loki, nie wymagające stylizacji, żałuję że nie miałam aparatu ![]() Zapomniałam też co dobrze dobrany olej potrafi zdziałać z włosami. ![]() W sklepie widziałam dzisiaj cudne szpilki do koków z brązowymi kamyczkami Kupiłam tez garnier AiK, kręcę się wokół tej odzywki chyba od roku , bo po bingo z shea miałam strąki, ale co tam zaryzykuję! Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie konkretna i nie postawie jej na półce w rzędzie z kiepskimi odżyweczkami (ostatnio trafił tam złoty fluid syoss), których nigdy nie zużyję, bo moje włosy lubią treściwe maski. Konsystencja i kolor są boskie i wręcz nie mogę się doczekać. A może będzie dobra jako treściwa dociążająca b/s? Ten fluid syoss to pewnie teraz hit, ale chyba decydują o tym reklamy, ładne opakowanie i drobinki, bo skład jest dla mnie tragiczny i sam z siebie prezentuje się jako jakaś niskopółkowa odzywka za 4 zł, niestety skusiłam się na niego po recenzjach eve , ale pogarsza stan moich włosów (wiem że jest w nim keratyna, ale przeproteinowania nie miałam nawet po artiste solo kilka razy z rzędu). Absolutnie tego nie polecam, a już szczególnie nie za 20zł!PS. Co myślicie o AiK jako odżywce do mycia? Podejrzana sprawa czy ok?
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-02 o 15:25 |
|
|
|
#3886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).No właśnie, dobrze dobrany olej, i jeszcze potem coś (odżywka, maska) i włosy potrafią pokazać co potrafią...(moje jeszcze nie )Garniera A i K używałam i jako d/s i b/s, żeby dociążyć na przykład po myciu odżywką, nadaje się. Jeżeli Vatika kokosowa Cię nie puszyła, to ta odżywka też nie powinna. W dodatku ona ma ten plus, że można jej nałożyć mało i dołożyć w razie czego na takie włosy troszkę podsuszone, i jeszcze da radę "zniknąć". A ja na noc miałam olej łopianowy z GP. Może bym go już nie używała, bo ma różne recenzje, ale ja go traktuję jak słonecznikowy rafinowany + może jakiś szczątek łopianowego, ale wsadziłam tam gałązkę rozmarynu i mam macerat, więc się wysmarowałam. Rano na 40 minut pod czepkiem maska drożdżowa agafii, potem szampon i maska Elseve repair 5. I b/s balsam propolisowy łopianowy agafii. Aaa, podcięłam trochę końcówek i dałam jakieś na końcówki serum Marion olejki egzotyczne czy coś... Szału lokowego nie ma, ale trochę więcej objętości, a na tym mi zależało. Cudny zapach z tego wszystkiego ![]() Jako odżywka do mycia, to dobra do mycia ciężkiego oleju, a tak poza tym, to chyba za ciężka (za mało sebum do emulgowania i sama się osadza - to taka moja teoria ad hoc). Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-02 o 15:53 |
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie mi coś zrobić z tymi moimi kłakami bo w innym przypadku za chwile łysa będę. Nie wytrzymam
Od jakiegoś czasu tak mi się okropnie plączą, że to jest nie do wytrzymania. Zamiast ładnych, lejących włosów mam włosy w kształcie pajęczej sieci Nawet po wyschnięciu widać te kołtuny... Przed chwilą aż grzebień się na nich połamał a ja się prawie popłakałam bo już nie mam siły do nich. Co zrobić żeby się tak nie plątały? Same z siebie się plączą. Rozczeszę je na odżywce, osuszę ręcznikiem i jak chcę nałożyć żel, albo po prostu przeczesać palcami to te kołtuny znowu są Nie mam już siły po prostu
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja mam małe doświadczenie. Może skrobia?
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już dzisiaj dałam wszystko i przed chwilą wysuszyłam.
|
|
|
|
|
#3890 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
takim normalnym frotte? moze to on jest winny ![]() zmień ręcznik na pieluchę, t-shirt, czy cokolwiek innego gładkiego |
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() i nie uzywaj zwykłego ręcznika https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=25 |
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3895 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
kładę go na czymś płaskim kładę łepiszon i rękawami ( krótkimi) wiąże pęcołek na potylicy, potem roluję koszulkę "od dołu" i zawiązuje na czubku tegoż łepiszona łatwe do zrobienia, trudne do opisania
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie to znowu ja. Kupiłam dziś odżywkę bez spłukiwania w sprayu (mrs.Potter's nawilżająca [z aloesem]) i nie wiem już jak to wszystko nakładać w jakiej kolejności...
1.Mycie (alterra z granatem) 2. odżywka d/s 3. odżywka b/s 4. pianka 5.ręcznikowanie czy w jakiejś innej kolejności? pomocy
|
|
|
|
#3899 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
tam przecież jest każdy etap opisany |
|
|
|
|
#3900 |
|
Raczkowanie
|
czytałam 3x conajmniej ale momentami dalej nie wiem o co chodzi :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

).
.

No ale cóż

) zwłaszcza jak przyjdzie sesa i heenara, to zdaje się, że mogę się pożegnać z pseudolokami. No ale zależy mi na tym poroście i ogólnym wzmocnieniu. Będę też dawać więcej protein, może już mogę.

takim normalnym frotte?