Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 11:14   #3871
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
obiecane zdjęcie

buciki dostałam od bratowej i brata...
Piękne A w bucikach się zakochałam
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość

Słodziaki Pocą mi się oczy jak widzę takie zdjęcia

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:16   #3872
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Słodkie gdzie kupiona bluza ?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Ech .. wyszła mi jakas wysypka na brzuchu i cycuchach i do tego swędzi naczytalam sie w necie i tyle opinii że szok ale żadna groźna podobno to norma w ciąży a najwiecej po kremach na rozstępy a ja stosuje tylko oliwke i balsam nivea pod prysznic brałam wapno tyle czasu i przy tym przeziębieniu i teraz mi coś wylazło , nie wiem czy to nie od nadmiaru witamin ?? w czwartek do gina ide na połówkowe to sie zapytam ale jak nie wytrzymam to lece do Dermatologa !
Mi też wyszło, jakieś 3 dni temu na brzuchu, wieczorem jest więcej, rano jakby schodzi.Nie mam pojęcia od czego, na pewno nie od nadmiaru witamin, bo te zażywam od kilku dni.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-17, 11:19   #3873
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Moja corcia ma rok młodszego kuzyna i ciągle go całuje i przytula i glaszcze. Mam nadzieję, że na swojego braciszka też tak będzie reagować

Mandi a u ciebie też synio teraz??
super, gratki
Stary 2014-05-17, 11:21   #3874
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Mandi a u ciebie też synio teraz??
super, gratki
Też dziękuję, chociaż bylismy nastawieni na corcie.
Najbardziej dumna z tego faktu jest moja nama

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:25   #3875
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Też dziękuję, chociaż bylismy nastawieni na corcie.
Najbardziej dumna z tego faktu jest moja nama

no popatrz jak nam się udało parkę ustrzelić i to w tym samym wieku
moja mama też przeszczęśliwa z tego powodu
Stary 2014-05-17, 11:26   #3876
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
No w rossmanie to na bank ale jeszcze w "Natura" i 'Super Pharm "
dziękuje poszukam
Cytat:
no ja właśnie byłam wczoraj w rossmanie i były oba te olejki i nawet jakaś tam przecena po 17zł czy jakoś tak...
dzięki
Niestabilna to ja pytalam o to olejowanie i laminowanie...
ja to akurat mam mocne i zdrowe włosy,ale cienkie jak diabli
Antananariwa wazne że wszystko dobrze
elffirka trzymaj się tam kochana
Cytat:
obiecane zdjęcie

piękne,a te buciki juz w ogole

łaaaaaaaaaaaaaał chwilowo u mnie nie pada

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:34   #3877
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
no popatrz jak nam się udało parkę ustrzelić i to w tym samym wieku
moja mama też przeszczęśliwa z tego powodu
To fakt
Moja cały dzień przeżywała, pochwaliła się KAŻDEMU, ze będzie miała wnuka. I ciągle powtarzała jakie to mamy szczęście bo niektórzy syna mają za 4 czy 5 razem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 11:44   #3878
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
To fakt
Moja cały dzień przeżywała, pochwaliła się KAŻDEMU, ze będzie miała wnuka. I ciągle powtarzała jakie to mamy szczęście bo niektórzy syna mają za 4 czy 5 razem

niech się babcia nacieszy
jakie macie typy na imię?

a na wątku wakacyjnym dziewczyny już urodziły? bo chyba termin miały na maj o ile dobrze pamiętam??
Stary 2014-05-17, 11:56   #3879
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
niech się babcia nacieszy
jakie macie typy na imię?

a na wątku wakacyjnym dziewczyny już urodziły? bo chyba termin miały na maj o ile dobrze pamiętam??
Tak na maj, ale jescze nie urodzily, jescze cywilka

Stary 2014-05-17, 11:58   #3880
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Witam i ja z rana
Synek tak mi daje po pecherzu że mam dosyć chwilami ale to główką i raczkami tam gdzieś macha bo nogi ma u góry i albo gdzieś w wątrobę kopie albo nie wiem. Ale aż mi nie dobrze się zrobiło jak 2 razy pod rząd dostałam bardzo mocno gdzieś tam chyba sernik mu smakowal z rana

To teraz odnośnie listu z Zusu jaki dostałam. Kontrolują mojego pracodawcę, że niby pracownik fikcyjny jestem, że szkolenia BHP nie miałam itp...i są źli bo trzepia ich od góry do dołu q ja w poniedziałek mam się zjawić i podpisać papiery jakieś. Tak mi się chce że nie pytajcie...

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:03   #3881
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Witam i ja z rana
Synek tak mi daje po pecherzu że mam dosyć chwilami ale to główką i raczkami tam gdzieś macha bo nogi ma u góry i albo gdzieś w wątrobę kopie albo nie wiem. Ale aż mi nie dobrze się zrobiło jak 2 razy pod rząd dostałam bardzo mocno gdzieś tam chyba sernik mu smakowal z rana

To teraz odnośnie listu z Zusu jaki dostałam. Kontrolują mojego pracodawcę, że niby pracownik fikcyjny jestem, że szkolenia BHP nie miałam itp...i są źli bo trzepia ich od góry do dołu q ja w poniedziałek mam się zjawić i podpisać papiery jakieś. Tak mi się chce że nie pytajcie...

Widze ze jak sie juz kogos przyczepią to do końca...
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 12:07   #3882
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
obiecane zdjęcie

sliczne

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:23   #3883
Paulina Darek
Rozeznanie

bluzę kupiłam w PEPCO za całe 19,99 a buciki bratowa kupiła w dojczlandii myślę,że w KIKU, bo tam najczęściej robi zakupy za rozsądną cenę...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:32   #3884
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Możemy się pośmiać teraz razem Synuś dalej bryka i grzebie mi gdzieś w pęcherzu lub chwilami bardziej jakby w dole przewodu pokarmowego No i tak ucisnął mi gdzieś że momentalnie puściłam takiego głośnego bąka i się zastanawiałam jakim cudem bo mi się nie chciało No płaczę ze śmiechu normalnie
I mam w domu pełną siatę ubranek Jak tylko przejrzę i ogarnę to zrobię zdjęcia Niektóre są tak słodkie że aż nie mogę się napatrzeć
Większość tam to body, i chyba pajacyki lub śpiochy cienkie. Nie wiem nie znam się na tych nazwach jeszcze Wiem że teraz brakuje mi już tylko czegoś reprezentacyjnego, jakiś fajny komplecik, sweterek, niedrapki, czapeczki Jak podliczę czego ile mam to pewnie aż za dużo ale jak dostałam to się cieszę i zawsze się przyda
Ja już chcę wstawiać łóżeczko, pościel, chcę kocyki, otulaczki, wózek i synusia przy sobie!!!! Normalnie ileż można czekać Dobrze że My nie słonice i 2 lata nie trzeba czekać

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:49   #3885
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
zdjecie z zeszłego tygodnia 22 tydzień
ciuchy oczywiście nie ciązowe
Spory brzunio, piękny

Latte - tani ten kocyk, na allegro też są, bo ja upatrzyłam sobie różowy i w podobnej cenie, ale plus przesyłka. Są piękne

Kupiłam dziś tetrowe pieluszki
Białe, białe w dalmatyńczyki i serduszka i jedną na próbę wzięłam flanelową różową w jeżyki, takie śliczne
Łącznie mam już 9, nie wiem ile jeszcze dokupić. Po ile kupujecie?

U mnie dziś tak pięknie, kocham słońce!

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Witam i ja z rana

Ja też odczuwam od rana wiercenie na samym dole, jakby w pęcherzu bąbelki mi strzelały, mała coś słabo się wierci od wczoraj, takie delikatne te ruchy, ze myślę, iż to jelita

A! Kupiłąm Femibion 60szt. za 35zł, więc cena raczej nie wygórowana, bo widziałam droższe, raz dziennie, więc 2 na dwa miesiące mi wystarczy. I są o połowe mniejsze od Prenatalu dzięki Bogu!

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:49   #3886
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

U mnie też słoneczko ale chwile deszcz padał oberwanie chmury u mnie
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:51   #3887
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Spory brzunio, piękny

Latte - tani ten kocyk, na allegro też są, bo ja upatrzyłam sobie różowy i w podobnej cenie, ale plus przesyłka. Są piękne

Kupiłam dziś tetrowe pieluszki
Białe, białe w dalmatyńczyki i serduszka i jedną na próbę wzięłam flanelową różową w jeżyki, takie śliczne
Łącznie mam już 9, nie wiem ile jeszcze dokupić. Po ile kupujecie?

U mnie dziś tak pięknie, kocham słońce!
Hejo! ja tetry kupie kilka ale kolorowych juz bo mam po mężu od teściowej chyba ze 30 sztuk i je wygotuje jak już sie przeprowadzimy na nowe mieszkanko , i tak bede je używać do przecierania zasłaniania i takich tam więc na pupce ich mieć nie będzie więc chyba nic nie złapie , poza tym jak je wygotuję to chyba bedzie ok , a są w bardzo dobrym stanie a może będę je tylko używać do ścierania kurzu a kupie nowe ... nie wiem

Co do ruchów przed chwilką myślałam że mi wejdzie do pęcherza , bąbelkuje mi mega w okolicy samego odbytu i nie moge sie nawet wypierdziec
A Femibion w zaje... cenie !

Pytanko !? czy wam tez leci krew z nosa?
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-17 o 12:54
Stary 2014-05-17, 12:55   #3888
Asia19x
Zakorzenienie

Mam tyle nauki na egzamin poniedziałkowy, ale przez to słońce ani 10% chęci, by zajrzeć do tych zakichanych notatek...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Hejo! ja tetry kupie kilka ale kolorowych juz bo mam po mężu od teściowej chyba ze 30 sztuk i je wygotuje jak już sie przeprowadzimy na nowe mieszkanko , i tak bede je używać do przecierania zasłaniania i takich tam więc na pupce ich mieć nie będzie więc chyba nic nie złapie , poza tym jak je wygotuję to chyba bedzie ok , a są w bardzo dobrym stanie a może będę je tylko używać do ścierania kurzu a kupie nowe ... nie wiem

Nie no jasne, jak są ładne i nie żółte to czemu nie
JA chyba kupię jeszcze ze dwie flanelowe, ale te kolorowe są takie śliczne, że ciągle je oglądam

Mi leciała krew, miałam strasznie przekrwioną śluzówkę nosa tak ze trzy tygodnie, głowa mnie bolała i byłam bardzo osłabiona, lekarz mówił, że to nic niepokojącego, krew mocniej poleciała ze trzy razy, więc gdyby codziennie i mocno to wiadomo, pędzić do doktora. A u Ciebie jak jest? Pij soczki pomarańczowe Mi przeszło, takie chwilowe zachwianie organizmu myślę, ale czytałam sporo w internecie i niby tak się dzieje w ciąży

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-05-17 o 12:56
Stary 2014-05-17, 12:58   #3889
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:

Co do ruchów przed chwilką myślałam że mi wejdzie do pęcherza , bąbelkuje mi mega w okolicy samego odbytu i nie moge sie nawet wypierdziec

z tego co wiem ze to są zatoki bo chora bylas z tego co wiem ja to mam straszne strupy w nosie i muszę sobie je wydłubać bo mam zatkany nos nimi aż z krwią. Ja po chorobie mam zatkane uszy. Przez zatoki ale pij dużo soczku jak koleżanka napisała
60cm
Monika moja coreczka

Edytowane przez malgosia1051
Czas edycji: 2014-05-17 o 13:01
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 12:58   #3890
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak pomyślałam Bo widziałam nawet za 50zł, a koleżanka kupiła za 70 tylko nie wiem ile sztuk

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-17, 13:04   #3891
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Mam tyle nauki na egzamin poniedziałkowy, ale przez to słońce ani 10% chęci, by zajrzeć do tych zakichanych notatek...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Nie no jasne, jak są ładne i nie żółte to czemu nie
JA chyba kupię jeszcze ze dwie flanelowe, ale te kolorowe są takie śliczne, że ciągle je oglądam

Mi leciała krew, miałam strasznie przekrwioną śluzówkę nosa tak ze trzy tygodnie, głowa mnie bolała i byłam bardzo osłabiona, lekarz mówił, że to nic niepokojącego, krew mocniej poleciała ze trzy razy, więc gdyby codziennie i mocno to wiadomo, pędzić do doktora. A u Ciebie jak jest? Pij soczki pomarańczowe Mi przeszło, takie chwilowe zachwianie organizmu myślę, ale czytałam sporo w internecie i niby tak się dzieje w ciąży
Od paru dni mi się upuszcza ta krew :/ pytałam gin i mówiła że to normalne w ciąży ale myślę że to przez te inhalacje sterydowe i że mi poryly w nosie teraz jeszcze ten antybiotyk i masz babo placek , pewnie mam osłabiony organizm :/

Ale UWAGA !!! Kaszlałam może dziś ze 4 razy a jest 14
dzisiaj Wareczka 0% na KSW !!!

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Też tak pomyślałam Bo widziałam nawet za 50zł, a koleżanka kupiła za 70 tylko nie wiem ile sztuk
Ja placilam 55 !! za kuracje na miesiac to w tej aptece pod "lwem "??

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-17, 13:06   #3892
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Od paru dni mi się upuszcza ta krew :/ pytałam gin i mówiła że to normalne w ciąży ale myślę że to przez te inhalacje sterydowe i że mi poryly w nosie teraz jeszcze ten antybiotyk i masz babo placek , pewnie mam osłabiony organizm :/

Ale UWAGA !!! Kaszlałam może dziś ze 4 razy a jest 14
dzisiaj Wareczka 0% na KSW !!!

Ja placilam 55 !! za kuracje na miesiac to w tej aptece pod "lwem "??

Pewnie też, bo antybiotyki mocno osłabiają Pij dużo dobrego soczku pomarańczowego, ja kupuję 100% dr WItt lub Tymbark 100% i mocno mnie stawiają na racice

Serio? To ja nieźle trafiłam!
Kurcze, nie, kupiłam w innym mieście (40km ode mnie), bo jestem u mamy i tu kupiłam, a apteka się nazywa Centrum Zdrowia NAjtańsze leki w całym mieście.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Taki łooo mam

Niezłe to łożeczko

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-17, 13:07   #3893
Ana***
Zakorzenienie

Metam super ubranka a co do latarki to czytałam o tym i ciekawa byłam

Misstic gratuluje córci!!!

Latte "I choć zawsze chciałam mieć Anie to po 3 które chciały rozwalić mój związek w życiu bym się nie zdecydowała" - mam nadzieję, ze nie jestem z góry skreślona
Śliczne te sweterki!

aa2 ale brzusio! już widoczny ładnie
ja polecam wodę utlenioną zmieszaną ze zwyklą wodą! można też tantum verde spray

bezaczek
u nas w mieście tatuś musi chodzić inaczej nie ma wstępu ale ja tu nie zamierzam rodzić
co to za żel? pierwsze słyszę

Paulina Darek śliczne
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:10   #3894
ZygaEffka
Zadomowienie

gosia i asia dzieki za rady bede pić dużooo soczku
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-17, 13:25   #3895
DorissiriD
Rozeznanie

Kurcze ale się grad u mnie rozpadał. Przed chwilą było super słoneczko - wracałam z warsztatów decupage (w ramach Slot Festiwal w Rzeszowie) i było mega gorąco! Nadeszła ciemna chmura i wali teraz grad o metalowy daszek nad balkonem!

Ja nie używam witamin w ciąży. Miałam tylko kwas foliowy, teraz staram się jeść urozmaicone posiłki bogate w witaminy. Gin dał mi wolną rękę jeśli chodzi o witaminy. A poprzedni mówił, że jak producenci zalecają 1 tabletkę dziennie to spokojnie jedna na 2 dni wystarczy, co by nie przesadzić. Koncerny farmaceutyczne nieco przesadzają... My urodzone bez suplementacji witamin przez nasze mamy i jakie z nas witalne dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
aaa, nie wiem co to, ale czasem mi z zatok jakby schodzi taka zaschnięta wydzielina, czuję jak gardłem przełazi i połykam, a teraz przelazło takie większe, miękciejsze i w ogóle nie wiem co to, przełknąć nie mogłam czuję w gardle, poleciałam do lustra obejrzeć czy coś widać, doopa bo ciemno, jakby na sznurku się trzymało i nie chciało iść dalej. co to mogło być? teraz mam lekko podrażnione gardło. już się zaczęłam zastanawiać cz to nie trzeciego migdała połknęłam dziiiiiiiiiiwne takie, buu dalej trochę czuję to w przełyku!
Kurcze dziwne to! Mnie jak spływa to aż tak nie podrażnia gardła. A i jest to po prostu od płynnej do galeretowatej wydzielina - najczęściej odchrząkuję i wypluwam jak tylko mam możliwość.
Stary 2014-05-17, 13:29   #3896
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Moje leży w ten sam sposób

Misstic gratuluję zdrowej córeczki, moja w 22tc 2d ważyła 608 więc mamy duże córunie.
A mi gin powiedział statystycznie w 22 tc dziecko waży 300 g i tyle spojrzał tylko na swoją tabelke i już, a przecież nie tak to się liczy no ale ufam mu, wszystkie znajome u niego prowadziły ciążę więc ok, jaki wielki by nie był bejbik i rąk go urodze

Cytat:
Niech mnie ktoś dobiję pokoik dla dziecka będzie miał jakieś 10 m2 bedzie tam stała szafa w narożniku i komoda w przyszłości łóżeczko a mój mąż właśnie wymyślił że wstawi tam zestaw 3-2-1 po pprzednim właścicielu , do salonu bierzemy niedawno kupiny narożnik o wymiarach 3,60 na 2,20 a w sypialni będzie łóżko o rozmiarach 180 na 200 plus łóżeczko plus meble ...ja nie wiem gdzie on chce to wepchnąć jeszcze ??!?!? zamiast wywieźć to do tego mieszkania co bedziemy je wynajmować to on sie upiera że nie odda studentom zeby zniszczyli !!!!!!!
QQQqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq qqqq , nie mam prawa wyboru nawet łóżeczka dla dziecka napisałam mu że sam będzie spłacał tą hipotekę !!!!!

Teraz mi napisał że moge se kolor łóżeczka wybrać pfffff palanciunio !

Oj tan
Mój pokoik ma 5m2 i co ?

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
O rety, 2 dni mnie nie było i mam prawie 20 stron do nadrobienia
Przedwczoraj miałam lenia a wczoraj byłam na połówkowym i wieczorem padłam z córcią
Na genetyczne musiałam tłuc się autobusami i tramwajami, z przesiadkami, bo nie dało się zgrać godzin gina z pracą mojego tż (a ja nie mam prawka), a pogoda w Katowicach wczoraj była okropna. Wymarzłam, przemokłam, wracałam wycieńczona, a tu do pracy trzeba było jeszcze jechać bo byłam rano
Z maluszkiem wszystko w porządku tylko trzeba obserwować łożysko bo zrobiło mi się brzeżnie przodujące i maluszek może mieć problemy z odwróceniem się główką w dół. Ale nic jeszcze nie jest przesądzone i jestem dobrej myśli No i się okazało że to co wyglądało na dziewczynkę to jednak chłopak I co ja teraz zrobię z moim nowiutkim komplecikiem w panterkę I teraz nie wiem któremu ginowi wierzyć Chciałam zrobić usg 4d ale nie dało rady. Nie wiem od czego to zależy ale gin mówił że nie zawsze wychodzi no i u nas niestety nie wyszło. Mam płytkę nagraną ale powiem szczerze że takie to sobie. Na tym pierwszym usg po prostu lepiej widać maluszka a teraz jakoś taki większy i nie widać już było całego, w ogóle mam wrażenie że mniej wyraźne/ostre ale i tak mam pamiątkę

Doczytałam jeszcze że pisałyście o włosach i zębach. O ile z zębami mi się nic nie podziało (mojej mamie się popsuły, ale to przez to że łykała żelazo które było wtedy tylko w formie bardzo niszczącej zęby) to z włosami miałam masakrę. Jakoś 2 czy 3 miesiące po porodzie zaczęły lecieć garściami, a w trakcie karmienia piersią nie można łykać witamin typowo na włosy Włosy przerzedziły mi się strasznie, wypadło więcej niż połowa, miałam prześwity straszne. Nie pomagały żadne szampony ani witaminy dozwolone przy karmieniu. Samo przeszło po kolejnych 2 czy 3 miesiącach zebrawszy spore żniwo. Nawet rzęsy mi wykosiło Ale dało radę wrócić do stanu sprzed
No to podobnie jak u mnie, chłopak nie potwierdzony, coś o dziewczynce przemrukiwal poczekamy do kolejnej wizyty

Cytat:
Co do włosów i rzęs to sie załamałam juz kompletnie ... tż mnie wyprowadził z równowagi jeszcze też ..
co do 4d to wiem ze u mnie moze byc problem bo mam trochę tłuszczyku na brzuszku i łożysko z przodu i to czasem przeszkadza dlatego nie wiem czy sie zdecyduje , bo jak mam płacić za rozmazany obraz to dziękuje

Ja mam cały czas robione w 2d 3d i co wizyta zdjęcie mimo ze nie płaciłem a taki ti wymóg ze tylko 3 sa darmowe razy a ja mam za każdym

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... Nie było mnie tylko jeden dzień i 13 stron do nadrobienia... Ale później to zrobi, bo dopiero wstałam i biorę się zaraz za porządki... Wróciliśmy w nocy z Berlina, wreszcie zobaczyłam tatę i jestem trochę spokojniejsza... Choć jak Go widziałam w szpitalu to mi się płakać chciało. Tym bardziej że mój 7letni brat bardzo to przeżył i jak zobaczył tatę to rzucił mu się na szyję i nie chciał się odkleić... Ja też w sumie przeżyłam bardzo tą wiadomość o zawale bo mój tato jest malutki i chudziutki, no w sumie odkąd jest w De to troszkę przytył w sumie to waży teraz 64kg. Ale ogólnie to przeżył dwa zawały jeden o 8rano miał a drugi o 8.40, mówił że bolał Go cały tułów i aż Go wykręcało z bólu. Zaraz jak zadzwonili po karetkę to przyjechały dwie jedna od serca a jedna od płuc i zaraz Go przewieźli do szpitala, szybkie badania, leki i od razu na zabieg koronarografii przez rękę. Rękę ma całą w siniakach i pociętą... No i ogólnie już chodzi, bardzo się cieszył, że Go odwiedziliśmy i zapowiedział, że na koniec miesiąca przyjeżdża na weekend do Polski... A i rozmawiał z lekarzem i raczej po powrocie do zdrowia nie będzie przeszkód żeby pracował jako kierowca... Ale też powiedzieli, że jeszcze trochę i by Go nie było a ja sobie tego nie wyobrażam... Strasznie Go kocham, chociaż jest cxasem taki nieogarnięty i krzyknie czasem i w ogóle rzadko okazuje uczucia... Ale też strasznie mi Go szkoda bo dużo w życiu przeszedł, samo to że stracił żonę w wieku 40lat, a moja mama bardzo cierpiała bo miała raka i do końca nie wiedzieli co Jej jest bo nie mogli Go znaleźć i musiał patrzeć na cierpienie najbliższej osoby a potem został sam z dwójką dzieci, w tym z dorastającą córką, która nie umiała z Nim rozmawiać i robiła co chciała... I fakt, że sobie ułożył życie na nowo, ale narobił sobie długów bo mu firma padła a dzieci na utrzymaniu i w ogóle... A i tak mu się nic nie udawało, cieżko spłacać wszystko z jednej pensji... I wyjechał do De do babci i już nie chce wrócić... Ale się rozpisałam ale musiałam się wygadać, bo Małż to wszystko wie ale On uważa że już nie ma się czym martwić bo już będzie dobrze...

Byłam też w Kik i kupiłam takie butki ale jakby skarpetki za 4euro dla maluszka, a kuzynce baletki dla Jej malutkiej, która się urodzi w lipcu... A i taki jakby kocyk albo kołderka z jednej strony bawełna a z drugiej pluszowy jakby za 8euro... Jeszcze wybieramy się do taty w czerwcu na Boże Ciało na 2-3dni to połażę po sklepach. Ogólnie wydaliśmy 100euro a przywieźliśmy zakupów a zakupów, naprawdę dużo takich spożywczych ale i pojemniczków, doniczek itp.
Zdrowia dla taty

A co do zakupów, to witamy w de hehe

Wróciliśmy z zakupów, kupiłam dwa staniki i majteczki trochę chemii i kebaby
A zaraz jedziemy oglądać lozeczka i pokoiki

No i oczywiście zdjęć waszych nie widzę
Proszę na pw wysłać mi linki do postow z fotkami waszymi, bo pewnie jak wrócę to kolejne 20 stron do ogarniecia bbędzie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:32   #3897
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Metam super ubranka a co do latarki to czytałam o tym i ciekawa byłam

Misstic gratuluje córci!!!

Latte "I choć zawsze chciałam mieć Anie to po 3 które chciały rozwalić mój związek w życiu bym się nie zdecydowała" - mam nadzieję, ze nie jestem z góry skreślona
Śliczne te sweterki!

aa2 ale brzusio! już widoczny ładnie
ja polecam wodę utlenioną zmieszaną ze zwyklą wodą! można też tantum verde spray

bezaczek
u nas w mieście tatuś musi chodzić inaczej nie ma wstępu ale ja tu nie zamierzam rodzić
co to za żel? pierwsze słyszę

Paulina Darek śliczne
Aniu absolutnie moja świadkowa to też Ania ale tamte są skreślone raz na zawsze i niestety brużdżą

Asiu ten kocyk własnie jest z allegro. Ostatnio u nich zamawiałam i super jakość, minky takie jak w la millou
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:35   #3898
Asia19x
Zakorzenienie

Latte - dobrze wiedzieć Zamówię pod koniec miesiąca

Patrzę, że o wadze dzidzi piszecie...
Byłam na wizycie w 21tygodniu i mała ważyła pół kilo Gienio stwierdził, że duży bobas będzie, oby nie jak mama 4700

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-17, 13:35   #3899
małaPaulina
Wtajemniczenie

Asia19x kupuje 3 tetrowe i moze 1 flanelową
Mo_onika_ika ja to sadzę bąki cały czas
DorissiriD ja tez nie uzywam witamin w ciazy moj gin mowi ze nie potrzeba a im chodzi tylko o to zeby zarobic na tym,zreszta w ogole nigdy za bardzo witamin zadnych nie bralam,w miare zdrowo sie odzywiam i starczy
88Ekaterina88 kupilas majteczki? a nie przypadkiem majtochy?

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:37   #3900
Asia19x
Zakorzenienie

Ale tą wagą nie ma co się tak przejmować, bo to takie + - zawsze. No chyba, że maleńswto waży naprawdę niewiele. Koleżanki jak rodziły, to ostateczna waga jaką podawał lekarz zawsze się różniła jak już dzidziuś się urodził

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Asia19x kupuje 3 tetrowe i moze 1 flanelową
O to chyba mi wystarczy na dzień dzisiejszy, ale są takie śliczne, ze jeszcze bym dokupiła

Przyszła Pani Magister
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości