|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
77,3 kg gdzie się podział mój piękny spadek w tygodniu było 76,6
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry laseczki
Dzisiaj mam suuuuuper humorek A to za sprawą wagi. Wiecie że bujałam się z nadwyżką po gościach, bałam się jej dzisiaj na wadze bo dzisiaj tabelka a nie chciałam mieć niebieskiej mordy. Dzisiaj weszłam na wagę i nie mogłam uwierzyć co widzę. A więc: 95,8 kg ![]() Przyszła też do mnie @. Bardzo skąpa ale jest ![]() Eliza nie ważne jaki spadek - ważne że jakiś jest. Jutro będzie lepiej ![]() Martuszka ja dzisiaj też pocisnę z ćwiczeniami Pendulka cieszę się że pozbyłaś się zakwasów |
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
KASIULA
za spadek i zrzucenie nadwyżki u mnie też dzisiaj właśnie @
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Czekam jeszcze tylko na Kotori i mogę wrzucać tabelkę
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Robię brownie jaglane
|
|
|
|
#3875 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!
Już podaję wagę kontrolną 64,8 ![]() Także utrzymuję swój poziom ![]() Witam już nowe dziewczyny serdecznie Madziulkę i Nikolcia W końcu cieszę się, że ktoś nowy się pojawił tz wątek nas nie umrzeNie dziękuje WAM za kciuki na zaliczenia ![]() Próbuje wam coś na skrobać itp, a mi się komputer cały czas wyłącza ![]() Kasiula super, że już remont jako tako masz skończony Masz czas dla siebie i rodzinka możesz bardziej się zająć. A co studiowałaś i masz magistra czy nie? Ja chyba skończ licencjat i na magistra nie idę... planuję skończyć 10 miesięczną szkołę makijażu ![]() Miss to liczenie to bardzo dobry pomysł na pewno skorzystam z tego. Mam pytanie, bo nie wiem jak przebiegało Twoje odchudzanie, ale odchudzałaś się z dietetykiem tzw on Ci dawał jadłospisy? Ja dzięki diecie tak na prawdę pokochałam warzywa i owoce. Jak z rana nie zjem jakiegoś owocu to wariuje. Nie wiem czemu może z przyzwyczajenia![]() Tak jak Ty zrobiłam dziś sałakę owocową zdjęcie niżej. Na zdjęciu nie wygląda apetycznie, ale w rzeczywistości pięknie![]() Martuszka ale ty kusisz tymi zdjęciami! Na prawdę bombowo Ci wyszły te bułeczki. Niezła z Ciebie gopodyni TŻ pewnie zawsze zachwycony?![]() Jadłospis: 1. 2 kromki chleba razowego (swój robiony ) + twaróg + dżem śliwkowy (2 łyżeczki) + szkl kakao 2. Sałatka owocowa z kiwi, jabłka, mandarynki, pomarańczy, banana, jogurtu naturalnego + kilka orzechów makadamia 3. Miska zupy grochowej(w tym duża porcja marchewki, Pietruszki 4. jajko na twardo + plasterek wędliny + papryka + chleb razowy 5. ryż brązowy + filet z indyka + brokuły i kalafior na parze Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2015-01-12 o 13:07 |
|
|
|
#3876 |
|
Raczkowanie
|
Czy mogę i ja dołączyć do was?
Mam na imię Agnieszka, 43 lata, mąż, córka 11lat. Waga wyjściowa 90kg, wzrost 170cm. Rok temu w styczniu było 100kg, ale jakoś tak powoli udało się zrzucić te 10kg. Potrzebuje wsparcia. Mam problemy z cukrem, właściwie to można by rzec że mam początki cukrzycy, ale lekarka powiedziała, że jak schudnę to wszystko jeszcze może wrócić do normy. Odchudzam się dietą, która czasami ma może coś około 1200 kcal, ale przy moich cukrach ciężko schudnąć jedząc 1800 czy 2 tys. Proszę więc o zrozumienie, tymbardziej, że w sumie to dni 1600 też mam sporo. Chociaż generalnie to kalorii nie liczę. Jak cukier mi trochę spadnie to coś sobie dołożę.Obecnie jestem po chorobie i nie ćwiczę, ale wkrótce zacznę robić to w miarę intensywnie, więc dołożę sobie trochę do gara. Głodna nie chodzę na razie. |
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Piękna zielona tabelka! Oby te barwy zagościły w niej na zawsze
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Kotori za utrzymywanie wagi! Prawidłowe wyjście z diety jest bardzo trudne. Trzymaj się dzielnie! Egzaminy na pewno zdasz także nie martw się na zapas Mam magistra z: zarządzanie, finanse i bankowość Niestety nigdy nie pracowałam w zawodzie. Ogrodniczka witaj Nikt nie każe Ci jeść 2000 kcal. Oblicz swoje zapotrzebowanie i odejmij 1000 kcal. Zobaczysz ile powinnaś jeść będąc na diecie. Mój dzisiejszy jadłospis: I. pół bułki grahamki, wędlina: filet na masełku, II. brownie jaglane (mały kawałek) III. barszcz czerwony (z dużą ilością buraków), kasza gryczana, trochę wytopionego boczku , 3 malutkie pałki z kurczaka pieczone bez tłuszczuIV. brownie jaglane (mały kawałek) V. sałata lodowa, mozzarella, sos grecki |
|
|
|
#3878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
pączka dzisiaj zjadłam
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
![]() A mnie nie ciągnie do słodkiego. Ja to mam ciągoty na słone i tłuste. Znaczy się kabanosa bym zjadła albo inne suszone wędliny. Albo np. chce mi się takich paluszków z ostrą papryką - to znaczy w tym momencie mi sie nie chce, ale jak kryzys przychodzi to prędzej sobie krakersy kupię niż czekoladę. |
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Ogrodniczka no to wiesz już jak i co jeść
Witamy na pokładzie ![]() Eliza tak! Wsuwaj tłuste, ociekające cukrem pączki a potem będzie płacz że waga nie spada! Nie ma litości! |
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka mnie też za bardzo nie ciągnie,ale leżał sobie pączek taki wstrętny oblany lukrem z marmoladą
to kupiłam.o i zjawiła się KASIULA z batem ![]() masz rację głupia jestem
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2015-01-12 o 16:02 |
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
Ogrodniczka słodycze to moja miłość
i zguba |
|
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
KOTORI wow ładny masz wynik końcowy.
OGRODNICZKA masz tak jak ja,zamiast czekolady wolę kabanosa,sosiki z makaronami ![]() MARTUSZKA chodzi mi to spagetti brokułowe ale tak myślę jakby te brokuły i orzechy zalać jogurtem naturalnym i podgrzać?potem połączyć z makaronem,oczywiście doprawić,mówiłam że jestem za sosami? ![]() KASIULA fajne menu PENDULKA a ty do której grupy sie zaliczasz?heh,ja żartowałam z tymi małolatami sama jeszcze mam 32lata [juz nie długo co prawda] |
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Nikolcia no faktycznie starucha z Ciebie
Mój jadłospis jest taki sobie. Nie ma tragedii, ale do ideału też daleko
|
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo jaka piekna tabelka
![]() ![]() klask i: Mowilam juz ze jestesmy z a j e b i s t e? Kasiula heheh moja Ty mamy ten sam spadek. I jak Ci smakuje brownie? Pendulka zaraz mnie troche tym zapalem do cwiczen ![]() Ogrodniczka witaj . No to jak wiesz ze musisz pilnowac indeksu glikemicznego i regularnosci posilkow to do dziela z jadlospisami . Wiadomo, ze zapotrzebowanie na kalorie z wiekiem spada i jak jeszcze dochodza choroby to czasem trzeba jesc ciut mniej. Ale postaraj sie aby to 1200 to bylo takie minimum Jak bedziesz juz mogla cwiczyc, a zarazem wiecej jesc to bedzie super. Troche tez rozbujasz metabolizm moze. Ale co tam, damy rade . Wstaw moze jadlospis z dzisiaj?A jestes osoba pracujaca czy siedzisz w domu? Nikolcia jesli ktos przede mna polozy kotleta i czekolade to bez wahania wezme kotleta . Kabanosy tez uwielbiam.wiesz, nie probowalam jogurtu podgrzewac. mysle ze na zimno jogurt by pasowal, ale z podgrzewaniem to musisz sama zaryzykowac ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Moj jadlospis z dzisiaj: I. Makaron ryzowy z warzywami i miesem mielonym II. Banan (wiecej nie poszlo bo zjadlam sporo na sniadanie) III. Makaron ryzowy z warzywami i miesem mielonym IV. Brownie i kawa V. 2 jajka sadzone z brokulem Nikolcia, Ogrodniczka, Madziulka pamietajcie prosze o codziennym wrzucaniu jadlospisow
|
#3887 |
|
Rozeznanie
|
Hejka ale naskrobałyście
Witam nowe koleżanki Martuszka ja też tfu tfu oby żyły jak najdłużej raczej psa nie będe miała . Choć bez nie wiem czy da sie zyc ![]() Madziulka224 przybij piątkę a raczej 30 : z tym ze ja raczej rocznik wyżej Łe dziewczyny to same 30 -stki się szykują ja swoją obchodziłam bardzo hucznie ![]() Nicolcia oliwa to samo zdrowie to same NNKT a to akurat jest Ci bardzo potrzebne Nie porównuj jogurtu do oliwy. To zamiast wlać 1 łyżeczki wlej pół . Tu nie chodzi o to ciąć kalorie na czym sie da . Jeśli sie odchudzasz to z głowa i przede wszystkim zdrowo !!!! Kasiula ja mam od 3 dni @ a od dziś leki no za tabelkę Ogrodniczka tak jak Kasiula napisała tylko i wyłącznie regularne posiłki by utrzymać poziom cukru to tyle Mój tata ma cukrzyce jest na insulinie a przy regularnym jedzeniu schudł 10 kg wiec dużo zależy od główki. Dziwię sie ze lekarz nie dał ci chociaż metformaxu na zbicie . Przecież tym możesz chudnąć rok i tak ma Ci ten cukier skakać ? Nadrobiłam a zaraz idę kimnąć na trochę bo mnie muli
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka moje brownie wyszło takie bardzo niskie
Robiłam je w tortownicy 24 cm. Następnym razem spróbuję w małej keksówce. Jak dla mnie jest w nim za dużo kakao. Jest przez to takie gorzkawe, może dlatego że dałam mniej cukru niż pisało w przepisie. Ksylitolu jednak nie znalazłam w szafce, widocznie już go wyrzuciłam O oleju też zapomniałam - tylko że ja świadomie Drugie podejście może będzie lepsze Muszę jeszcze spróbować ciasto jaglane z przepisu od Dotki
|
|
|
|
#3889 |
|
Raczkowanie
|
MARTUSZKA niektórzy zamiast śmietany używają jogurtu do zupy,to chyba da się na ciepło,nie mam pojęcia.Co to jest to brownie?
![]() ELIZA myślę że skusiłaś sie na tego pączka z powodu braku spadku wagi,ja boję się wejść na wagę bo jak stanęła to na pocieszenie zjem coś bardzo niezdrowego A można jakoś podglądnąć waszą tabelkę? Moje menu dzisiaj śniadanie-2kromki razowca z chudym twarogiem i tuńczykiem 2śn jogurt nat mały z musli,połówką banana i trochę orzechów obiad tortilla[kupna ]z sosem czosnkowym na jogurcie,pekinka,cebula,o górek,paprykakolacja nadziewane cukinie,pieczarkami,papry ką i fetą Mam problem żeby zjadać 5posiłków a na siłe po 21 nie beradzo mi się widzi. |
|
|
|
#3890 |
|
Rozeznanie
|
A i zajrzyjcie do klubu !
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
ja zajrzałam i nic nie znalazłam nowego
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikolcia Twoj jadlospis jest calkiem przyzwoity. Dorzucilabym mieso do tortilli. Ale tak to calkiem spoko
![]() Problem z 5 posilkami ja mam zawsze w weekendy jak pozno wstaje. O 21 nie ma sensu juz w siebie wciskac. Sniadanie jesz od razu jak wstaniesz? Zobacz jakie masz przerwy miedzy posilkami. Nawet jesli nie ekstra piaty posilek, to tam gdzie jest duza przerwa mozna extra owoc zjesc. Co do zupy, to fakt. Masz racje ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- A no tabelka jest normalnie na forum - to to zolto-zielone
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikolcia dorzucam Ci przepis na brownie:
http://cynamonowypyl.blox.pl/2014/02...dchudzone.html to ciasto dla osob na diecie. Nie zawiera maki, a zdrowa kasze. Wszystko co kaloryczne jest zredukowane. Ja tez zamiast cukru uzywam ksylit, bo jest zdrowy. Kasiula ja nastepnym razem tez dam mniej kakao. A cukier w tym przepisie to juz jest polowa z oryginalnego przepisu. Wiec jeszcze to obcielas. A przepis Dotki gdzie jest? Moze tez sprobuje.
|
#3895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam u lekarza w zeszłym tyg. Teraz wizyta na początku kwietnia i myślę, że skończy się tabletkami. Chyba że zdarzy się jakiś cud ozdrowieńczy do tego czasu. |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka Dotka ma go na swoim blogu. Masz tu link:
http://www.liskowelove.blogspot.com/...lana.html#more |
|
|
|
#3897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3898 |
|
Raczkowanie
|
Generalnie jestem pracująca. Zajmuję się szkółkarstwem ozdobnym i pracuje u siebie w szkółce produkując kwiaty ozdobne. Ponieważ jednak jest zima, to mam mało do roboty. Siedzę aktualnie w biurokracji po kilka godz. dziennie i tyle. Robię wszystko to na co nie mam czasu w sezonie, bo wtedy pracuję po 12 lub więcej godz. dziennie.
Menu zacznę pisac od jutra, bo dzisiejsze sprofanowałam śledziami. Normalnie jestem jakaś dzika na te śledzie w oleju z cebulą i curry.
|
|
|
|
#3899 |
|
Raczkowanie
|
MARTUSZKA ale ja nie widzę tu żadnej tabelki nic żółto zielonego
hmm może mi się nie wyświetla.O kurczaku do tortilli zapomniałam a był w planie.śniadanie jem po 9,wstaję jak najpózniej bo moja mała bardzo zle spi w nocy i jestem padnięta,a jak wstanę to szybko młodego do szkoły wyprawić,potem małą oporządzić i dopiero mam czas dla siebieOGODNICZKA a z jakich rejonów jesteś?ja mam chopla na punkcie kwiatów a bardziej krzewów ozdobnych Edytowane przez nikolcia r Czas edycji: 2015-01-12 o 17:37 |
|
|
|
#3900 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to i do mnie doszło, ale pierwsze słowa o cukrzycy u mnie wywołały taki szok, że uznałam, że póki nie łykam tabletek to jestem zdrowa. Takie psychiczne wykluczenie choroby. Teraz mam już trochę inne podejście.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

w tygodniu było 76,6

A to za sprawą wagi. Wiecie że bujałam się z nadwyżką po gościach, bałam się jej dzisiaj na wadze bo dzisiaj tabelka a nie chciałam mieć niebieskiej mordy. Dzisiaj weszłam na wagę i nie mogłam uwierzyć co widzę. A więc: 95,8 kg 

za spadek i zrzucenie nadwyżki 

może z przyzwyczajenia

i zguba 

klask i: Mowilam juz ze jestesmy z a j e b i s t e?
no
Robiłam je w tortownicy 24 cm. Następnym razem spróbuję w małej keksówce. Jak dla mnie jest w nim za dużo kakao. Jest przez to takie gorzkawe, może dlatego że dałam mniej cukru niż pisało w przepisie. Ksylitolu jednak nie znalazłam w szafce, widocznie już go wyrzuciłam