|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
Ogólnie to nie, nie cieszę się, że coś takiego mnie spotkało, bo jednak wolałabym mieć pracę, ale byłam już na skraju wytrzymałości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdrowie ważniejsze. Spokojnego powrotu do równowagi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, teraz robię sobie odpoczynek od pracy, poszukiwań, itp. a co dalej zobaczymy, zdrowie jest ważniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Inna sprawa, tak z ciekawości: jak Waszym zdaniem jest postrzegane wykształcenie średnie? Bo dzisiaj, jak rozmawiałam z kolegą kuzyna, który właśnie szuka kogoś na swoje miejsce, to on stwierdził, że na stanowisko, które opisywał, "wystarczy średnie". Z kolei pamiętam, jak dzwoniłam do jednej firmy, by zapytać o szczegóły ogłoszenia, to pani mi przez telefon mówiła, że jest preferowane wyższe, bo... mają pewność, że ktoś z wyższym umie obsługiwać komputer. Dziwne, bo dzisiaj to mi się wydaje, że nawet jak ktoś kończy tylko szkołę średnią, nawet zawodową, to ten komputer umie obsłużyć. I właśnie tak się zastanawiam, jak ci pracodawcy widzą szkołę średnią. A jest tu któraś z dziewczyn, co robiła szkołę policealną i pracuje w tym zawodzie? Bo ja mam np. technika BHP, ale jakoś szału nie ma, oferty pracy nawet jak są, to słabiutkie (np. 0,1 etatu :/). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Konto usunięte
|
Marbella85
odpoczywaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
W piątek mam rozmowę kwalifikacyjną w sprawie tej pracy, o której wczoraj pisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3878 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, przychodzę do Was bo potrzebuje obiektywnej opinii na temat mojej pracy. Pracuje od 3 miesięcy w firmie produkcyjnej, jest to praca biurowo laboratoryjna ale bardzo monotonna i nudna. Jednak nie to najbardziej mi przeszkadza tylko to, ze w pomieszczeniu gdzie nam biurko nie ma okien i czuje sie bardzo klaustrofobicznie, potwierdzicie mi czy wam tez to by przeszkadzało ? Druga rzeczą jest to, ze każda sobota jest pracująca i nie można za to wziąć dnia wolnego w tygodniu, czyli pracuje 6 dni w tygodniu co na dłuższa metę wydaje sie być strasznie męczące. Najgorsze jest to, ze nikt w firmie nie widzi w tym nic złego bo juz sie przyzwyczaili a po drugie w okolicy nie ma innych zakładów pracy. Chciałabym poznać Wasze opinie, bo nie wiem juz czy wyolbrzymiam czy mam prawo być niezadowolona z takich warunków . Dodam ze na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziano mi o 5 dniowym trybie pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i skoro mówili o 5 dniowych tygodniu pracy, a pracujesz 6... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze lepiej funkcjonowałam wiosna i latem kiedy jest dużo słońca i światła i juz niestety odczuwam pogorszenie samopoczucia. Boje sie co będzie właśnie w miesiącach letnich kiedy jest piękna pogoda za oknem a ja świata nie widzę :-( chce bardzo zmienić prace, codziennie przeglądam ogłoszenia ale wiecie jak jest. A boje sie pochopnie rzucić te prace i potem siedzieć w domu :-( i najgorsze jest to, ze patrzą tu na mnie jak na kosmitke o nie wiadomo jakich wymaganiach..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się ta nowa wtryniła w urlop ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Raczkowanie
|
A ja dostałam tego meila z adresem w dzień rozmowy. Poszłam, kobitka sama chyba nie wiedziała co mówić, nie wiedziała czy może mnie wziąć na staż z urzędu i ogólnie szału nie ma.
Poprawiłam cv i list motywacyjny i będę dalej słać. Marbella85 nie ma co się męczyć psychicznie w pracy, tego żadne pieniądze nie wynagrodzą. Ja po odejściu z niby wymarzonej pracy mam czasem jeszcze o niej sny i się stresuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym to jest laboratorium, pytanie gdzie dokładnie ma stanowisko pracy itd. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mowa o uop, ale sęk w tym, że jest to jej pierwsza uop (okres próbny). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli pierwsza praca to urlop można wziąć po przepracowanym miesięcu z tego co sie orientuje w określonym wymiarze. Edytowane przez kakamaka Czas edycji: 2015-02-04 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Jeśli Ci to bardzo przeszkadza to szukaj nowej pracy bo niestety stanowiska pracy pewnie Ci nie zmienią. Dla mnie by to nie był problem nie do przejścia, w wielu firmach produkcyjnych tak jest. W korporacjach (mam na myśli te duże budynki zlokalizowane głównie na obrzeżach miast) często okna są małe i wysoko, więc i tak jak przychodzisz do pracy to od razu musisz zapalać światło. Okna nie otworzysz w lecie bo klimatyzacja itd. Zdecydowanie większym problemem są wszystkie pracujące soboty. Nie wyobrażam sobie na stałe takiej pracy, ale z rok bym się przemęczyła ![]()
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2015-02-04 o 12:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie tak jest i nie ma znaczenia, że to jej pierwsza uop i na okres próbny.
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Konto usunięte
|
W mojej poprzedniej pracy było okno w suficie (najwyższe piętro), oczywiście nigdy nie umyte, więc szans na jakikolwiek wpływ światła tak jakby nie było.
Marbella, akurat teraz dobrze rozumiem sytuację i też uważam, że nie ma sensu się męczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
Dostałam dzisiaj UoP na 3 miesiące
![]() ![]() ![]() kakamaka bez urazy, ale jeżeli nie odpowiadają Ci warunki pracy to możesz zwolnić stanowisko, pewnie jest sporo chętnych - tym bardziej że pracy u Was nie ma z tego co pisałaś. Co do pracujących sobót to współczuję, zależy jeszcze ile godzin dziennie pracujesz i w jakich godzinach, bo np jeżeli w sobotę do południa to nie ma tragedii, masz prawie cały weekend wolny i tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poza tym istotną kwestią są zarobki, a Kakamaka nie podałą kwoty. Nie są to jakieś tragiczne warunki pracy szczególnie w miejscu gdzie jak napisała nie jest łatwo o inną pracę, można się przyzwyczaić, ale zależy jeszcze za jakie pieniądze ![]()
![]() |
#3894 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Nie wiem czy powinnam zakładać nowy temat tylko z powodu jednego pytania ale... może pomożecie mi w pewnej kwestii. Otóż, mam wykształcenie wyższe, pracowałam na różnych stanowiskach takich jak: hostessa, kasjerka, pracownik hali, pracownik biurowy (dystrybucja, zakupy, planowanie), asystent spedytora, magazynier, laborant... No i takie sezonowe prace jak zbieranie owoców ![]() Kilku moich znajomych wyjechało za granicę przerywając studia i nie żałują. Wiem, że przecież nie każdy się przyzna, że to był błąd ale prawda jest taka, że większość z tych osób, które wyjeżdżają do UK, Norwegii itp. nie wracają. Dochodząc do meritum (wiem owijam trochę :p) czy powinnam zaniżać swoje kwalifikacje, umiejętności i znajomości różnych programów w CV? Czasem mi się wydaje,że może lepiej jak napiszę, że jestem po gimnazjum/liceum, i że coś tam wiem to dostanę pracę chociaż na produkcji... Dla mnie to nie ujma, nie jestem księżniczką, której spadnie korona z głowy z powodu, że nie jest asystentką biura zarządu czy coś w ten deseń... Mam na myśli pracę na produkcji w UK. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam wypowiedzi no i że ktoś doradzi, bo ja już nie wiem co robić... ![]()
"W życiu nie ma porażek, są tylko doświadczenia." Edytowane przez CandyKennedy Czas edycji: 2015-02-04 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak się ostatnio zaczęłam zastanawiać, czy nie powinnam mieć umowy o pracę. Póki co nic się odzywać nie zamierzam i tak, ale chciałabym wiedzieć w razie Wu ;D Miejsce pracy - w umowie tylko podane miasto, ale w praktyce jest to określone konkretne stoisko w centrum handlowym. Czas pracy - niby układam grafik sama z jeszcze jedna dziewczyną i szef się do tego nie miesza. Ale jednak codziennie w określonych godzinach otwarcia któraś z nas musi być. Tylko czy jesli w umowie mam zlecenie prowadzenia stoiska to się nie rozumie samo przez siebie że muszę się dopasować do godzin otwarcia galerii? Kierownictwo - no nikt nade mną nie stoi. Szefostwo wpada po kasę. Czasem wysyłają brata/kolegę/żonę/siostrę jako tajemniczego klienta żeby zrobić kontrolę. Muszę się spowiadać z utargow codziennie. Wszystkie sprawy z centrum handlowym załatwia szef, ja właściwie tylko siedzę i sprzedaje ;P jest stosunek pracy czy nie ma? Dodam, że szef ma sporo stoisk i część osób pracujących u niego na tym samym stanowisku ma uop.
![]() |
#3896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do UoP u nas w sklepie to było tak, że umowę miały tylko 3 osoby w sklepie, potem już tylko 2 bo kryzys i te sprawy... Jeżeli uważasz, że Twoja praca spełnia warunki UoP to możesz iść do sądu, bo nie sądzę aby właściciel poszedł Ci na rękę. A co do spowiedzi z utargów to mieliśmy system smsowy, codziennie sms do szefowej, ale nie tyle co z utargiem, ale jeszcze z ilością wejść do sklepu, ilu obsłużonych klientów, średni koszyk, średni paragon ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że mogę się zwolnić, nikt mnie przecież siłą nie trzyma ;-) Chciałam po prostu poznać inny punkt widzenia, bo rozmawiając ze współpracownikami mam wrażenie, że albo ze mną albo z nimi jest coś nie tak ;-) Ja np. zawsze słyszałam, że jak się pracuje w sobotę lub niedzielę to potem można dzień wolny w tygodniu wziąć a u mnie tak nie ma i nikt się nie dziwi, bo ważne, że kasa się zgadza. Wiadomo pieniądze są ważne ale ja cenię sobie swój czas wolny i równowagę między życiem zawodowym a prywatnym. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz jeśli to jest stawka jaką zarabiasz w regionie z dużym bezrobociem to nie jest źle. Tak jak napisałaś szału nie ma, ale nie jest to też głodowa stawka. Jeśli poza tym co napisałaś odpowiada Ci praca sama w sobie oraz współpracownicy to ja bym na pewno nie rzucała tej pracy. Popracuj tam min. rok (szybko zleci ![]()
![]() |
#3900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.