|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Sms od Goni
" Cześć ![]() Więc się wszystko wyjaśniło i nadal nie mamy żadnego dzieciaczka na wątku ![]() Szkoda infekcji, ale dobrze, że to nic poważniejszego.
#3872 |
Zadomowienie
|
dziewzcyny czy ktoraś z Was brała w Gemini osłonki na piersi BabyOno?
Są ich dwa rozmiary... kurczę nie wiem który wybrać ![]() czym się sugerowałyście ???????????
#3873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3874 |
Zadomowienie
|
Ja brałam te mniejsze. Sutek mam raczej normalny, nie jakiś mały i pasują. Te większe chyba są już spore.
#3875 |
Zadomowienie
|
Biedna Gonia...
![]() Słoneczko czyli wziełas S... ja tez mam chyba typowe sutki... Dobra biorę S bo juz w koszyku siedzą M ![]() Futbolowa to jestem twoim przeciwieństwem ![]() ![]() Co do dziecia... to chyba wiele zależy od charakteru/temperamentu... ale nie wiem, może kawa ma AŻ taki wpływ.... ![]()
#3876 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
ze 13 stron do nadrabiania po weekendzie! robię tylko kawę i idę czytac ![]() miałam straszliwą noc. wczoraj wieczorem znów miałam krwotok z nosa, nie taki hardkor jak poprzednio, tylko "trochę" ale i tak mało fajnie było. poszliśmy spać jak zwykle koło północy, o 2:20 obudził mnie koszmarnie "zdrętwiały" brzuch i lewa ręka, próbowałam się jakoś rozruszać, no i od tej pory tylko się przewalałam z boku na bok, podsypiałam i budziłam z zegarkiem w ręku co 15-20 minut bo to drętwienie zupełnie nie odpuszczało, i co przysnęłam, to mnie budził brak czucia w nodze, ręce, brzuchu, i tak do 6:00 do budzika... potem już tylko leżałam, Michał ogarnął młodą, wyprawiłam ich z domu i dopiero koło 8 rano udało mi się ułożyć tak, żeby na spokojnie zasnąć, teraz mnie już tylko nadgarstek i lewa dłoń bolą po tych nocnych koszmarach. także wstałam jakieś pół godziny temu... coś by wypadało dziś ogarnąć. ale najpierw kawa i wizaż ![]() może worki na pranie dla dzieciaków poszyję... |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 |
Zadomowienie
|
DZiewczyny a czy któraś z Was brała w Gemini pieluch tetrowe/flanelowe?
jak z ich jakością? Warte ceny? Przepraszam, ze jeszcze Wam ![]()
#3879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje za moc kciukasów, odrazu czuje sie pewniej ![]() ![]() ![]() Fajnie ze Gonia sie odezwala ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ja kupilam akurat na allegro, 15 tetr i 5 flanelowych |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zadomowienie
|
Silesianna współczuję. Krwotoki Cię dodatkowo osłabiają przy anemii
![]() Oszczedzaj się dziś a nie juz o maszynie myślisz i kombinujesz co by tu zmajstrować ![]() Szybkawolna bardzo silny masz zmysł powonienia ![]() Żanet Kupowałaś u HealthWorld czy Rodzyneczki? OMG ![]() ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-10-06 o 10:16 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Wtajemniczenie
|
Paulina, ciacha super, też czuję zapach
![]() Słoneczko, ja piłam kawę, moze nie jakiegoś szatana, ale jedną, czasem dwie dziennie, trzeba sprawdzić, czy dziecku nie szkodzi, czy nie jest nerwowe, nadmiernie pobudzone po jakimś czasie, jak nie to ok ![]() Wiecie, z rybami nad morzem to też trzeba wiedzieć jakie mogą być świeże, wiadomo, że halibut będzie mrożony, bo w Bałtyku nie ma, a dorsz też w pewnych okresach może być mrożony, jak sie samemu złapie, to już bardziej świeży być nie może ![]() W święta po narodzinach syna miałam niestety ograniczoną ilość pokarmów, ale dałam radę, raczej gotowane niż smażone, sałatka warzywna bez cebuli surowej, kapuchy tylko trochę, sernik domowy, nie kupny, pierś z kaczki. Wcale mi nie było tak żal tych najbardziej niezdrowych rzeczy, tylko wina czerwonego.
#3883 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3884 |
Raczkowanie
|
Coś mi cytowanie się schrzeniło :/
Jejku, jakie te ciasta pięknę. Z Ferrero Rocher ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kawy i karmienia piersią, to mnie położne i w przychodni i w szkole rodzenia, mówiły, że można normalną kawę pić, tylko wiadomo, że nie końskie ilości. Jedna lub dwie nie zaszkodzą. No chyba, że ewidentnie dziecko jest nadpobudliwe, to warto odstawić i obserwować, czy to od kofeiny, czy po prostu dziecko tak ma. Zdjęciami się pochwalę, jak pani fotograf je obrobi i podeśle ![]() Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-10-06 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziecku jest za gorąco, kiedy jest spocone (i to sprawdzac najlepiej na pleckach, a nie na karku) - jeśli nie jest spocone to znaczy że jest mu dobrze ![]() ![]() ![]() Cytat:
słoni. ewentualnie bizonów. Cytat:
![]() ja mam nadzieję dostać taki: http://allegro.pl/muzyczny-lezaczek-...638492530.html ![]() Cytat:
tak samo jeśli układamy dziecki na boku do spania, to raz na jednym, raz na drugim boku; na rękach nosimy raz głową w jedną, raz w drugą stronę i tak dalej. żeby rozwój mięśniowo-neurologiczny był równomierny, żeby nie pogłębiać asymetrii itd. jeśli dziecko ma nasiloną asymetrię ułożeniową to przy noszneiu na rękach, karmieniu, cześciej trzeba wybierać pozycję "kontra" do asymetrii, żeby się asymetria wyrównywała. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Boszzzzz znowu edycja koszyka ![]()
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Wzielam się za mycie lodówki ,myslalam ze mi przejdzie ale jednak nie ![]() IDE do sklepu bo pusto w lodowce... Gonia się odezwala- dobrze ze to nie wody, wracaj do nas ![]()
#3888 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ślicznie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zadomowienie
|
Ja wstawiłam pranie, a teraz zrobię sobie kawkę i chyba zabiorę się za tą torbę dla maluszka. Mi tak czas ucieka przez palce niby nudzę się sama w domu, ale dziś już 6 października tylko patrzeć jak się zaczniemy rozpakowywać
![]()
![]() |
#3890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obydwa rodzaje ok, takie grubsze, materiał w porządku. A te flanelowe do tego takie mięciutkie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
Czekoladko coś Cie mocno trzyma ta chandra, że nawet zajęcie nie pomaga hmmm
Słoneczko ja po Tobie widze jak ten czas leci.... jak szalony... a ja w lesie z przygotowaniami... Magdula dzięki. W końcu wzięłam tetre 80x80 a flanelę 70x80 Idę się powoli szykować do wyjścia z domu. Zawiozę do pracy zwolnienie i to ciasto bo mnie kuuuuuuuuuusi ![]()
#3892 |
Rozeznanie
|
My Sweet Little Precious...kochana chyba ja wrzucałam zdjęcia ciast w tamtym tygodniu o ile pamięć mnie nie myli. :P I od tamtej pory słodkie zaczęłaś podrzerać.
![]() Ja kupowałam 80x80 tetrowe. Są takie konkretne. Mięsiste, dobrze się piorą i prasują. Czego nie mogę powiedzieć o tetrach z Pepco. :/
#3893 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy to normalne?
Od paru dni mam takie dziwne ni to bóle, ni to ciągnięcie w górnej części brzucha, nad pępkiem, głównie po bokach (lewy przede wszystkim). Pozycja wyprostowana jest najgorsza, bo wtedy najbardziej ciągnie. Czuję też żebra, jakby coś je gniotło. Te bóle najczęściej pojawiają się po "wysiłku", tzn. nawet jak się kawałek przejdę, czy postoję. Trzyma ten ból/ciągnięcie przez jakiś czas, później stopniowo przechodzi. Czasem biorę nospę na to. |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3895 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do roboty - ja mam TYLE roboty że aż mi słabo! ![]() Cytat:
jeśli to to to nospa nie jest tu wyjściem - dobrze by poskutkowało podtrzymanie brzucha, czyli kinesiotaping lub ortopedyczny pas ciażowy... ja się w ten ciąży zmagam z takim bólem już od wakacji, ale jest coraz gorzej - po domu posiłkuję się właśnie pasem, i ciągle zastanawiam się czy iść na ten taping czy nie - tzn nie mam wystarczającej motywacji, żeby się umówić :P Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-06 o 11:46 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak dobrze, że w lodówce mam resztkę rolady z bitą śmietaną i mascarpone z dżemorem jeżynowym, bo bym się zaśliniła :P Ja mam dzisiaj 2 rocznicę ślubu ![]() ![]() ja już na poważnie zaczynam odliczać dni - za równe 3 tygodnie będę w szpitalu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to już niedługo, ale przynajmniej możesz się przygotować, a nie tak z nienacka ![]()
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
o Boże wstawiłam pranie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
W koncu tu dotarlam
![]() Dziewczyny wszystkie pokoiki sliczne ![]() Kasiu - ![]() ![]() Silesiana - wspolczuje nocy ![]() Czekoladka - mam nadzieje, ze humor do Ciebie wroci ![]() Ela - zdrowka dla Jaska i obys dobrze wybrala robota, ja marze o takim jak wrzucila Rosalie - tzw. Kiciusiu ![]() Ja juz po wizycie, z mlodym wszystko ok. ![]() Niestety plytki krwi mi caly czas leca w dol...aktualnie 104 (dolna granica 140..) mam zrobic proby watrobowe, znowu plytki i morfo. jesc to zelazo i przyjsc za dwa tygodnie i podobno dwa tygodnie przed porodem gin juz nie moze dac l4 tylko musi wypisac macierzynski...wie ktoras z Was cos o tym? Tzn. mi to na reke bo bym wrocila wtedy jeszcze do pracy na pare dni i zalatwila kadrowe sprawy w aneksem ale potem juz musi i tak wypisac macierzynski...to w sumie mozna stracic 4 tygodnie macierzynskiego ![]() Ide sie oganac i biore sie za zamowienie z gemini, lozeczka i reszty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.