Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-19, 08:15   #3871
201607131106
Konto usunięte

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
IMO zupełnie niezły opis na Fejsie, graty

Nie chodzi mi o czepianie się, naprawdę , ale wyłapałam kilka literówek, warto poprawić.

Wydaje mi się, że w trzecim akapicie jest mowa o danych z 2014 roku, nie 2013, w czwartym: dostatnie zamiast dostanie, w piątym brakuje przecinka w "Chcielibyśmy, by każdy...".
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 08:42   #3872
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Nie chodzi mi o czepianie się, naprawdę , ale wyłapałam kilka literówek, warto poprawić.

Wydaje mi się, że w trzecim akapicie jest mowa o danych z 2014 roku, nie 2013, w czwartym: dostatnie zamiast dostanie, w piątym brakuje przecinka w "Chcielibyśmy, by każdy...".
Dane są z 2013. Dzięki, poprawię jak będę miała dostęp do kompa.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:09   #3873
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem dlaczego fakt, że matka wcześniejszych dzieci nie wychowywała, miałby decydować o tym,by odbierać jej prawa do bycia rodzicem?
Dla mnie to jest w ogóle dziwne pytanie. Bo to chyba oczywiste, nie sprawdziła się jako matka. Jest upośledzona umysłowo, nie dałaby rady sama utrzymać tych dzieci.

Na tym filmie z przytaczanego często artykułu widać chyba tylko tą Różę, innych dzieci nie?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Ona nie mogła ich wychowywać. Trafiły do rodziny zastępczej. Zgadzam się, że w pewnym sensie to krzywda. Tak samo jak krzywdą jest urodzić się w rodzinie z problemem alkoholowym, narkotykowym, u rodziców z ograniczonym ilorazem inteligencji, z ostrymi jazdami psychicznymi itd. Tyle, że ta krzywda nie jest wg mnie wskazaniem do tego, by odebrać komuś prawo bycia rodzicem.

Ja niemożność wychowania dziecka nazywam nieszczęściem: krzywdą zarówno matki jak i dziecka.
Znam kilka takich matek. Na skutek choroby straciły dziecko. Niektóre nigdy ze względu na stan zdrowia (i bezpieczeństwo dzieci) nie będą mieć z nimi kontaktu.
No to się nie zgadzamy.

Ta kobieta miała możliwość wychowania dzieci, jednak oddała je do rodziny zastępczej. Bo choroba. Ok, ale czemu potem nie chciałą odbudować relacji, czemu ich z powrotem nie wzięła? "Bo tak będzie lepiej", trochę to enigmatyczne i podejrzane.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:19   #3874
cornflower_girl
Zakorzenienie

Gratki za profil Szlacheckiej Paczki - idziecie jak burza z polubieniami

Z okazji piątkowego poranku chciałam zarzucić jakimiś kwiatkami z oficjalnego profilu SzP, ale przez cenzurę niestety mało się zachowało.
Znalazłam ten jeden - ta pani wypowiadała się już kilkakrotnie o odrzuceniu. Porównanie z sąsiadką:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pytania.jpg (49,7 KB, 282 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:44   #3875
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Nie rozumiesz o czym Gocha pisze. Ona cały czas mówi o tym, ze sad ma decydować o odebraniu dzieci (co teraz sie dzieje) ale nowym prawem byloby, ze przy odebraniu drugiego dziecka automatycznie sterylizacja. Wiec sad nie decydowałby defacto o sterylizacji, ale bylaby to konsekwencja ponownego wyroku pozbawienia praw do opieki.

Tak jakby odebranie dziecka- zolta kartka, sterylizacja- czerwona, przyznawana po dwóch żółtych

Przynajmniej ja zrozumiałam ze o to chodzi.
Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość

Pytasz o odbieranie dzieci, twierdzisz że sąd o tym nie decyduje, więc pytam kto, a Ty wyjeżdzasz z tym że nie ma przepisów o sterylizacji
Oczywiście że nie ma.

Cały czas mówimy o odbieraniu dzieci rodzicom wyrokiem sądu, tak jak się dzieje w tej chwili. Ja napisałam że CHCIAŁABYM żeby po dwójce odebranych dzieci sąd ustanawiał nakaz sterylizacji takich rodziców.

Faktycznie opacznie zrozumiałam co miałaś na myśli.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Otóż to.
Faktycznie opacznie zrozumiałam co miałaś na myśli.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest w ogóle dziwne pytanie. Bo to chyba oczywiste, nie sprawdziła się jako matka. Jest upośledzona umysłowo, nie dałaby rady sama utrzymać tych dzieci.

Na tym filmie z przytaczanego często artykułu widać chyba tylko tą Różę, innych dzieci nie?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

No to się nie zgadzamy.

Ta kobieta miała możliwość wychowania dzieci, jednak oddała je do rodziny zastępczej. Bo choroba. Ok, ale czemu potem nie chciałą odbudować relacji, czemu ich z powrotem nie wzięła? "Bo tak będzie lepiej", trochę to enigmatyczne i podejrzane.

Dzieci nie zostały jej odebrane ze względu uposledzenie umysłowe.

Nie wiemy czy chciala nawiązac kontakt z dziecmi, czy sobie odpuściła i w jakich okolicznościach do tego doszło.
Stary 2014-12-19, 09:53   #3876
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Czy Szlachecka Paczka może komentować Szlachetną Paczkę? Bo teraz to chyba tylko Wizażanki wiedzą tej pierwszej, fajnie by było jakby ją trochę "rozsławić".

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:58   #3877
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Czy Szlachecka Paczka może komentować Szlachetną Paczkę? Bo teraz to chyba tylko Wizażanki wiedzą tej pierwszej, fajnie by było jakby ją trochę "rozsławić".
właśnie odkryłam, że skoro moje prywatne konto ma bana na SzP, to nie mogę im nic komentować ze Szlacheckiej Paczki, z konta firmowego ani z żadnego innego fp połączonego z moim kontem

co do rozsławienia, to może jakoś bardziej wieczorem. przypuszczam, że wtedy mniej czuwają.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 10:01   #3878
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Super!
Poszło

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Super!
Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
właśnie odkryłam, że skoro moje prywatne konto ma bana na SzP, to nie mogę im nic komentować ze Szlacheckiej Paczki, z konta firmowego ani z żadnego innego fp połączonego z moim kontem

co do rozsławienia, to może jakoś bardziej wieczorem. przypuszczam, że wtedy mniej czuwają.
W czasie mszy dziękczynnej! Wtedy pewno nie będą czuwać tak uważnie
Stary 2014-12-19, 10:01   #3879
ewciaa82
Zakorzenienie

Witajcie,
pozwolę sobie dodać swoje trzy grosze. Tydzień temu dziewczyna pracująca ze mną wyskoczyła ze zrzutką. Litości -pomyślałam - samo to słowo sprawia,że krew gotuje się we mnie. Padło hasło "szlachetna paczka" i 50 zł. Jako jedyna zapytałam na jaki to cel, usłyszałam "na matkę samotnie wychowującą 3 dzieci". Nic więcej, ani wieku członków rodziny, historii rodziny, żadnej alternatywny poza pieniężną. Musiałam wyjść na chwilę, ochłonąć, bo nie chcę być odbierana jako jędza bezduszna. Zdanie na tematy wspierania finansowego takich rodzin mam nieco inne niż jak się okazuje większość pracowników, którzy bez wahania wyjmowali te 50zł i dawali jakby to było 5 zł.
Co się stało z tymi pieniędzmi to mnie nie interesuje ale temat zaciekawił mnie na tyle,że zaczęłam grzebać w internecie i trafiłam tutaj.
Sama wysłałam wiele maili, wykonałam mnóstwo telefonów, bo byłam bardzo chętna żeby pomagać w schroniskach. Za każdym razem odpowiedź była jedna: nie potrzebujemy wolontariuszy ale pomoc finansowa jest mile widziana. Na tym też przygoda moja z niesieniem pomocy się zakończyła.
ewciaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 16:03   #3880
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie, ale... Kiedy? Bo chciałabym żeby jak najwięcej ludzi widziało i jednocześnie długo wisiało. Bo jak szybko skasują i zbanują to nie ma fanu.
Stary 2014-12-19, 16:06   #3881
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ale... Kiedy? Bo chciałabym żeby jak najwięcej ludzi widziało i jednocześnie długo wisiało. Bo jak szybko skasują i zbanują to nie ma fanu.
Może dać informację na wykopie?

Albo każda z niezbanowanych dziewczyn poświęci się i umieści link

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 16:21   #3882
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Corn, a Ty masz już bana?
Bo to że po wrzuceniu tego linku dostaniemy go wszystkie to jest pewna jak to że w przyszłym roku pani barbara i jej 7 dzieci dostanie paczkę, bo 21 letni łukasz nie może znaleźć pracy a 15 letnia agnieszka czeka swoje drugie dziecko
Stary 2014-12-19, 16:23   #3883
201604181004
Konto usunięte

teraz siedze i mecze dokumenty o patologii

1) w czterech czesciach, nie polecam osobom wrazliwym na los zwierzat
https://www.youtube.com/watch?v=w9wATTy3gXs (matka samotnie wychowująca 13 dzieci)

2) smutne, ale w pozytywny sposób... https://www.youtube.com/watch?v=VDnrQqmKRgY (chłopiec niepiśmienny bodajże który robi za całą rodzinę - zbiera złom i gotuje obiad, rodzice piją)

3) tragicznie smutne, mózgotrzep wręcz https://www.youtube.com/watch?v=ftMNyn6kgos (różne upośledzenia i dysfunkcje oraz ich tragiczne historie okraszone czasem denaturatem)

4) zaraz zabieram sei za to https://www.youtube.com/watch?v=7qEv9Nt2oNo (Dokumentalna historia mieszkańców warszawskiej kamienicy przy ulicy Złotej 83, czyli tzw. Trójkąta Bermudzkiego, bądź jak kto woli Pekinu. Większość z tych osób przemieszkała w kamienicy po kilkadziesiąt lat. Teraz jednak wszyscy dostali nakazy eksmisji. Kamienica, ze względu na fatalny stan techniczny ma zostać wyburzona a na jej miejscu powstanie hotel lub olbrzymie centrum handlowe.)

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2014-12-19 o 16:30
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 16:28   #3884
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Corn, a Ty masz już bana?
Bo to że po wrzuceniu tego linku dostaniemy go wszystkie to jest pewna jak to że w przyszłym roku pani barbara i jej 7 dzieci dostanie paczkę, bo 21 letni łukasz nie może znaleźć pracy a 15 letnia agnieszka czeka swoje drugie dziecko
Jeszcze nie - ale to aż dziwne... Mogę się poświęcić
Na 5 moich wypowiedzi na profilu ostała się tylko jedna

Agnieszka nie pasuje - lepiej Dżessika.

Stary 2014-12-19, 21:01   #3885
20160901857
Konto usunięte

Pani Karolino, Szlachetna Paczka to pomoc dla Rodzin, które potrzebują impulsu do samodzielnej zmiany swojego życia. Weryfikują do Wolontariusze. Kryterium dochodowe jest ważne, ale Paczki nie dostają najbiedniejsi, tylko takie rodziny, które Paczka ma zainspirować do poprawienia standardu życia na własną rękę. Wolontariusz robiący wywiad decyduje, czy rodzina nie jest roszczeniowa i czy nie patrzy na Paczkę jak na coś, co się jej należy, ponieważ jest biedna. Paczka jest traktowana jak prezent, a nie karton z darami potrzebnymi do przetrwania. Proszę też zrozumieć, że nasi Darczyńcy wierzą w ideę mądrej pomocy, więc zależy im by przygotować Paczkę dla Rodzin, które mają szansę za rok tej Paczki nie potrzebować i nie będą patrzeć na nią jak na zapomogę.

Śmieszne, jestem w stanie obalić każde zdanie z tego komentarza
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:13   #3886
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość

już nawet mniejsza z ogłoszeniami. ale ci ludzie sami dzwonią do osób, które są po jakimś wypadku itp.
moja mama po wypadku samochodowym miała operacje, była długo w szpitalu. zaraz jak tylko wróciła do domu to telefony się rozdzwoniły, nawet jakaś kancelaria z Sopotu czyli z drugiego końca Polski oferowała, że się zajmie odszkodowaniem.
To pracownicy szpitala niejednokrotnie przekazują kancelariom dane, że Kowalska miała wypadek. Oczywiście taki handel danymi jest nielegalny
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:41   #3887
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

drabina, już cały ten film o więzieniu pochłonęłam, a Ty na same święta takie rzeczy mi podsuwasz...
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 23:42   #3888
201604181004
Konto usunięte

Podobal ci sie ten o wiezieniu?

Tego o kamienicy nie polecam bo trwa dwie godziny i akcji malo. Ale ta trzynastka o rodzenstwie to rzez strasza.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 00:22   #3889
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ale ta trzynastka o rodzenstwie to rzez strasza.
Wytrzymalam chyba 30 sekund, do momentu wkladania kotu palcow w oko... No przeciez roztrzaskalabym tym bac.horom lby o sciane Nawet nie chce wiedziec co bylo dalej.

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 06:00   #3890
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Wytrzymalam chyba 30 sekund, do momentu wkladania kotu palcow w oko... No przeciez roztrzaskalabym tym bac.horom lby o sciane Nawet nie chce wiedziec co bylo dalej.
Spokojna z ciebie istota..
Stary 2014-12-20, 06:09   #3891
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Chwała Bogu, że nie weszłam na żaden link.

Za wiele już widziałam skatowanych kotów. W naszym kotkowie jest kilka po takiej traumie.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 08:20   #3892
201604191001
Konto usunięte

Dziewczyny, na razie nie dawajcie linkow. Pozwolcie nam zapelnic strone szlacheckiej, zeby bylo co czytac, zeby byly juz przyklady bledow i wylaczen, zeby ludzie nie mogli tego sklasyfikowac jako zwyklego hejtu.
Jak uda mi sie znalezc w miare komfortowa pozycje na krzesle to dzis powrzucam rozne rzeczy.
Stary 2014-12-20, 10:26   #3893
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Myślę, że wykop to najlepszy pomysł Z fb zaraz zniknie... A na wykopie dużo ludzi siedzi, można otagować i git, nikt tego nie zdejmie

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
teraz siedze i mecze dokumenty o patologii

1) w czterech czesciach, nie polecam osobom wrazliwym na los zwierzat
https://www.youtube.com/watch?v=w9wATTy3gXs (matka samotnie wychowująca 13 dzieci)

2) smutne, ale w pozytywny sposób... https://www.youtube.com/watch?v=VDnrQqmKRgY (chłopiec niepiśmienny bodajże który robi za całą rodzinę - zbiera złom i gotuje obiad, rodzice piją)

3) tragicznie smutne, mózgotrzep wręcz https://www.youtube.com/watch?v=ftMNyn6kgos (różne upośledzenia i dysfunkcje oraz ich tragiczne historie okraszone czasem denaturatem)

4) zaraz zabieram sei za to https://www.youtube.com/watch?v=7qEv9Nt2oNo (Dokumentalna historia mieszkańców warszawskiej kamienicy przy ulicy Złotej 83, czyli tzw. Trójkąta Bermudzkiego, bądź jak kto woli Pekinu. Większość z tych osób przemieszkała w kamienicy po kilkadziesiąt lat. Teraz jednak wszyscy dostali nakazy eksmisji. Kamienica, ze względu na fatalny stan techniczny ma zostać wyburzona a na jej miejscu powstanie hotel lub olbrzymie centrum handlowe.)

To mam zajęcie na wieczór, dzięki
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 10:26   #3894
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Dziewczyny, na razie nie dawajcie linkow. Pozwolcie nam zapelnic strone szlacheckiej, zeby bylo co czytac, zeby byly juz przyklady bledow i wylaczen, zeby ludzie nie mogli tego sklasyfikowac jako zwyklego hejtu.
Jak uda mi sie znalezc w miare komfortowa pozycje na krzesle to dzis powrzucam rozne rzeczy.
Obawiam się, że sekciarze z SZP i tak uznają to za hejt. Jak same się przekonałyście- oni nie dopuszczają żadnej krytyki, nawet tej taktownej i konstruktywnej.
Ale na tę zdrowo i trzeźwo myślącą część społeczeństwa możecie liczyć

Chyba sobie wreszcie założę konto na FB żeby sobie z Wami pokomentować

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 10:37   #3895
GrumpyCat
Wredny kotecek

Z YT paczki

0:32 i panowie życząc wesołych świąt pokazują znak pozdrowienia szatana, brawo :P
Stary 2014-12-20, 10:45   #3896
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Obawiam się, że sekciarze z SZP i tak uznają to za hejt. Jak same się przekonałyście- oni nie dopuszczają żadnej krytyki, nawet tej taktownej i konstruktywnej.
Ale na tę zdrowo i trzeźwo myślącą część społeczeństwa możecie liczyć

Chyba sobie wreszcie założę konto na FB żeby sobie z Wami pokomentować
Ruda, zakładaj, będzie więcej szlachcianek

Myślę, że jest więcej osób niż my, tylko ich niewygodne komentarze nie są nigdzie publikowane, bądź od razu usuwane
Dziewczyny, a usuwanie postów z konstruktywną krytyką nie jest przypadkiem łamaniem konstytucji?
Może napisać do Prezydenta, że strona SzP którą zalajkował, stosuje cenzurę?
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 10:48   #3897
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Może napisać do Prezydenta, że strona SzP którą zalajkował, stosuje cenzurę?
Prezydent z nimi trzyma więc możesz sobie
Stary 2014-12-20, 11:01   #3898
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Prezydent z nimi trzyma więc możesz sobie
Myślisz, że się nie uda? to może do kogoś z opozycji? nie wiem Kaczyńskiego, Millera, Senyszyn, Palikota?
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 11:06   #3899
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Myślisz, że się nie uda? to może do kogoś z opozycji? nie wiem Kaczyńskiego, Millera, Senyszyn, Palikota?
Do Palikota, jego koledzy lubią afery z dupy

Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : )
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 11:11   #3900
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Podobal ci sie ten o wiezieniu?

Tego o kamienicy nie polecam bo trwa dwie godziny i akcji malo. Ale ta trzynastka o rodzenstwie to rzez strasza.
Podobał - to znaczy nie jest to jakieś dzieło reporterskie, ale byl dość autentyczny. Rozwałały mnie te rozkminy tych dziewczyn - większość to kompletna patologia z czego dwie lekko upośledzone się mi wydały.. :/ lubię takie tematy, moja dziwna skłonność.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości