Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-17, 15:58   #3871
ukojenie
Zadomowienie

Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)

Cytat:
Napisane przez wiosnawiosna Pokaż wiadomość
Ukojenie czyli też tak mialas? To przy łóżeczku czy wózku nie działa. Próbowałam ze sto razy. Jak mowie do niego o zagadkę to tez nie. Musi być na rękach i przy cycu. Inaczej taki ryk jakbym dziecko ze skóry obdzierala i chciała włożyć do piekarnika:P
Bujaczrk będę miała w środę a w pn. Konsultacje z doradcą chustowym. No bo tak się nie da funkcjonować jak ma się dziecko na rękach cały dzień i cala noc. Teraz zasnął i możemy się złożyć ze jak tylko spróbuję wstać to się obudzi i w placz.
No nie dziwne ,ze jest ryk bo robisz cos na co Krzys nie ma ochoty Placz to jedyna metoda buntu
My bylismy bardzo konsekwentni, do znudzenia i wkurzenia powtarzalismy takie sytuacje i system dziala.
Dla mnie konsekwencja to podstawa wychowania chociaz sama potwierdzam ,ze to bardzo trudne.
Tak mialam bardzo wymagajace dziecko , nie spiace w dzien praktycznie wcale i nie lubiace zajmowac sie soba plus nie lubiace strasznie lezec na brzuszku Ciezki przypadek mialam

W zalaczniku reakcja mojego dziecka na lezenie na brzuchu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0163.jpg (92,0 KB, 26 załadowań)
ukojenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 16:00   #3872
wiosnawiosna
Rozeznanie

Ukojenie reakcje zobaczę jak się na komp zaloguje mówisz konsekwencją. .. ale co, odkładam Dom łóżeczku, placze, glaszczesz/mowisz/dotyka - płacze dalej. I co wtedy?
wiosnawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 16:04   #3873
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Ukojenie reakcje zobaczę jak się na komp zaloguje mówisz konsekwencją. .. ale co, odkładam Dom łóżeczku, placze, glaszczesz/mowisz/dotyka - płacze dalej. I co wtedy?
Na rece , tulenie , calowanie i powtorka. Znow placz znow powtorka , do bolu niestety. Moze najpierw sprobuj jak masz ten lezaczek ,zeby Cie widzial ale sprobuj sie oddalac byle w polu widzenia. Maluszek musi zalapac ,ze to ,ze mama ciut dalej to nie dramat I zawsze jak bedzie potrzeba to podejdzie .
Stary 2016-06-17, 16:08   #3874
wiosnawiosna
Rozeznanie

No to pierwsze próby jak będzie leżaczek zrobimy. Ale powiedz ze to działa i ze będzie lepiej bo tak to można oszalec:/
Stary 2016-06-17, 16:13   #3875
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
No to pierwsze próby jak będzie leżaczek zrobimy. Ale powiedz ze to działa i ze będzie lepiej bo tak to można oszalec:/
Hehe ze spaniem nocnym szybko sie uporalismy i do tej pory jest idealnie wrecz ale niestety w dzien do tej pory moj dziec domaga sie uwagi , to mu nie minelo
Stary 2016-06-17, 16:38   #3876
DoDoo
Zakorzenienie

Zezarlam polowe ostrej pizzy 42cm, bede gruba
Stary 2016-06-17, 16:40   #3877
reniferek01
Zakorzenienie

Wiosna tak czytam o Twoich przebojach z Krzysiem i mam taką prośbę. Nie daj sobie wmówić i nie obwiniaj się że jesteś złą mamą. Bo jesteś super babka i widać że nieba być synciowi uchyliła!

Mamuśki mam pytanie! Co z rzeczy dzieciaczków uważacie za zbędny zakup? Czego byście nie kupiły ponownie? Bo tak się zastanawiam czy np. sterylizator do butelek to jest niezbędny must have czy wystarczy wrzątek z czajnika?

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 16:46   #3878
dotuniek
Zakorzenienie

ja jeszcze nie mamuśka, ale się wypowiem... wg mnie sterylizator to zbędny wydatek, gdyby nie to że planuje młodego z tatą dużo zostawiać i na długo --> tak wiem, pewnie nic z tego nie wyjdzie, ale szczerze to mi już tęskno do mojej uczelni, a dopiero miesiąc na zajęciach nie byłam --> to bym go nie kupowała tylko wygotowywała na początku rzeczy dla młodego! No ale wiecie, muszę jak najbardziej ułatwić życie chłopu
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 16:48   #3879
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Wiosna tak czytam o Twoich przebojach z Krzysiem i mam taką prośbę. Nie daj sobie wmówić i nie obwiniaj się że jesteś złą mamą. Bo jesteś super babka i widać że nieba być synciowi uchyliła!

Mamuśki mam pytanie! Co z rzeczy dzieciaczków uważacie za zbędny zakup? Czego byście nie kupiły ponownie? Bo tak się zastanawiam czy np. sterylizator do butelek to jest niezbędny must have czy wystarczy wrzątek z czajnika?
Jak dla mnie zbedny
Mlody byl butelkowy a spokojnie dalismy rade tylko z wrzatkiem z czajnika
Tak samo podgrzewacz sie u nas nie sprawdzil bo z mm to nie poszalejesz i dlugo stac nie moze .
Termometr do kapieli dla mnie kompletnie nie potrzebny jeszcze .
Stary 2016-06-17, 16:54   #3880
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mamuśka, ale się wypowiem... wg mnie sterylizator to zbędny wydatek, gdyby nie to że planuje młodego z tatą dużo zostawiać i na długo --> tak wiem, pewnie nic z tego nie wyjdzie, ale szczerze to mi już tęskno do mojej uczelni, a dopiero miesiąc na zajęciach nie byłam --> to bym go nie kupowała tylko wygotowywała na początku rzeczy dla młodego! No ale wiecie, muszę jak najbardziej ułatwić życie chłopu
ale już lada chwila!
Gotowa do szpitala?

...
Stary 2016-06-17, 17:01   #3881
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
ale już lada chwila!
Gotowa do szpitala?
mamy być jutro między 10-11 i będzie decyzja co dalej...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 17:03   #3882
inezz6
Zadomowienie

Wiosna- my jak przyzwyczajalismy młodego do łóżeczka to dostaliśmy radę od położnej - żeby powiesić na łóżeczku moja koszulkę, w której chodzę cały dzien- żeby czuł mój zapach i przez to czuł się bezpieczny. U nas się sprawdziło, więc moze spróbuj 😉

U nas zbędne zakupy to był spiworek, ale to ciężko przewidzieć, bo są dzieci, które lubią w tym spać, nasz nie cierpiał mieć nóg skrepowanych, zbędny był też parasol do wózka, bo co chwilę go trzeba było przestawiać a potem pieluszkę tetrowa dawałam, no i ciuchy dla noworodka typu - bluza z kapturem, dżinsy, jakieś eleganckie ciuchy- nie warto mieć tego dużo, najchętniej go w pajace ubieralam 😁
Termometr do wody też by mi się nie przydał, bo po drugim razie już się czuje temperaturę. No i sterylizatora nie mieliśmy też 😉

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 17:36   #3883
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
mamy być jutro między 10-11 i będzie decyzja co dalej...
Jejuuu ja bym chyba umarła ze zdenerwowania jakbym miała wyznaczony termin kiedy się zjawić. Chyba wolę tak z nienacka
Chociaż co ja tam wiem

Dziękuję za opinie. Jak zwykle w porę się obejrzałam ale sterylizatora póki co nie będę kupowała. Termometr mam w wanience wklejony, taki zwykły tez kupiłam ale on chyba 6-7zł kosztował a śpiworek dzisiaj przyszedł, może syncio polubi w nim spać...

...
Stary 2016-06-17, 17:44   #3884
wiosnawiosna
Rozeznanie

Reniferku

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Reniferku u mnie zbedne: butelki, smoczki, termo opakowanie na butelki, ochraniacz na szczebelki, miękki przewijak i chyba łóżeczko

Must have: poduszka dla ciężarnych ( sprawdza się do jarmienoa) fotel do karmienia, wózek, ubranka.

Wanienka kupiłbym teraz składana a nie plastikowa bo codziennie musze ja nosić z innego pokoju do łazienki. Zamiast ręcznika z kapturkiem zwykle ręczniki.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

No i jeszcze Must have u nas to katarek, pieluszki tetrowych i inhalator
Stary 2016-06-17, 17:46   #3885
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Jejuuu ja bym chyba umarła ze zdenerwowania jakbym miała wyznaczony termin kiedy się zjawić. Chyba wolę tak z nienacka
Chociaż co ja tam wiem

Dziękuję za opinie. Jak zwykle w porę się obejrzałam ale sterylizatora póki co nie będę kupowała. Termometr mam w wanience wklejony, taki zwykły tez kupiłam ale on chyba 6-7zł kosztował a śpiworek dzisiaj przyszedł, może syncio polubi w nim spać...
wiesz prawda jest taka, że może się okazać, że przyjedziemy a nic nie będzie się działo więc każe wracać do domu...

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

wiesz prawda jest taka, że może się okazać, że przyjedziemy a nic nie będzie się działo więc każe wracać do domu... bo w sumie generalnie to ma być wizyta, tylko mam być spakowana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 17:49   #3886
wiosnawiosna
Rozeznanie

Inezz dziękuję! Spróbuję narazie ta koszule dać do wózka jak robie coś za dnia.
Wiem ze tak się ze szczenięta mi robi ale nie wiedziałam że też z dziecmi
Stary 2016-06-17, 17:52   #3887
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Reniferku

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Reniferku u mnie zbedne: butelki, smoczki, termo opakowanie na butelki, ochraniacz na szczebelki, miękki przewijak i chyba łóżeczko

Must have: poduszka dla ciężarnych ( sprawdza się do jarmienoa) fotel do karmienia, wózek, ubranka.

Wanienka kupiłbym teraz składana a nie plastikowa bo codziennie musze ja nosić z innego pokoju do łazienki. Zamiast ręcznika z kapturkiem zwykle ręczniki.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

No i jeszcze Must have u nas to katarek, pieluszki tetrowych i inhalator
Ochraniacza na szczebelki nie mam chociaż nie powiem, że mi się nie podobają łóżeczko jeszcze się przyda, cierpliwości

a inhalator to w zasadzie po co? kiedy się go używa?

...
Stary 2016-06-17, 17:53   #3888
wiosnawiosna
Rozeznanie

Zapalenie pluc:/
Stary 2016-06-17, 17:54   #3889
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz prawda jest taka, że może się okazać, że przyjedziemy a nic nie będzie się działo więc każe wracać do domu... bo w sumie generalnie to ma być wizyta, tylko mam być spakowana
a który to już tydzień? bo chyba termin jakoś tak teraz masz tak?

...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 18:01   #3890
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Wiosna- my jak przyzwyczajalismy młodego do łóżeczka to dostaliśmy radę od położnej - żeby powiesić na łóżeczku moja koszulkę, w której chodzę cały dzien- żeby czuł mój zapach i przez to czuł się bezpieczny. U nas się sprawdziło, więc moze spróbuj ��

U nas zbędne zakupy to był spiworek, ale to ciężko przewidzieć, bo są dzieci, które lubią w tym spać, nasz nie cierpiał mieć nóg skrepowanych, zbędny był też parasol do wózka, bo co chwilę go trzeba było przestawiać a potem pieluszkę tetrowa dawałam, no i ciuchy dla noworodka typu - bluza z kapturem, dżinsy, jakieś eleganckie ciuchy- nie warto mieć tego dużo, najchętniej go w pajace ubieralam ��
Termometr do wody też by mi się nie przydał, bo po drugim razie już się czuje temperaturę. No i sterylizatora nie mieliśmy też ��

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dokladnie co dziecko to inaczej. Nasz w zimie tylko w spiworku spal Z okryc raz dwa sie odkrywal a spiworek zdal egzamin
Parasolka u nas tez byla w uzyciu moze z 3 razy .

Dot ale emocje
A ogolnie czujesz ,ze cos sie dzieje ?? Jakis czop, skurcze itp ? Czy cisza ?

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Ochraniacza na szczebelki nie mam chociaż nie powiem, że mi się nie podobają łóżeczko jeszcze się przyda, cierpliwości

a inhalator to w zasadzie po co? kiedy się go używa?
Tez nie kupilam tym razem. Zbieracz kurzu raczej. Takie malenstwo nie jest mobilne wiec o szczebelki sie nie uderzy . No i dobrze widziec male w lozeczku a ochraniacz jednak zaslania sporo

A inhalator to faktycznie dobrze miec. U nas sie przydal do nebulizacji dopiero po roku bo mlody nic nie lapal ale czesto mozna wspomoc maluszka chocby inhalacja z soli fizjologicznej jak nosek zapchany. No i przy takich malych dzieciach wszelkie wziewy sa bezpieczniejsze niz jakiekolwiek leki , ktore obciazaja brzuszek.
Stary 2016-06-17, 18:09   #3891
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
a który to już tydzień? bo chyba termin jakoś tak teraz masz tak?
Dziś z OM 40+6 wg owulacji termin na dzisiaj, wg om na jutro, wg USG na niedzielę
a czy coś się dzieje... jak dla mnie nic!
Właśnie zadzwoniła do mnie koleżanka, że jakiś wysyp i masakra na krakowskich porodówkach... jej bratowa zaliczyła dzisiaj 4 szpitale, skończyła w 5tym, gdzie jako 11 w dniu dzisiejszym miała cesarkę
Stary 2016-06-17, 18:16   #3892
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Zezarlam polowe ostrej pizzy 42cm, bede gruba
no przez najbliższe kilka miesięcy będziesz
Stary 2016-06-17, 18:23   #3893
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Reniferek inhalator to przy byle katarku czy kaszelku lekarze zalecają inhalacje. Maluszkom antybiotyki daje się naprawdę w ostateczności, większość chorób załatwia się inhalacją. Inhalator to i dla mnie must have. Butelkę moim zdaniem warto mieć chociaż jedną, w razie w (sama mam 4 w tym 2 pasujące do laktatora). Ochraniacz na szczebelki przy ruchomym dziecku, Aleks ciągle wali głową w łóżeczko

Z rzeczy zbędnych to termometr do wanienki - sprawdzam na czuja.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 18:32   #3894
LeNa 2405
Zadomowienie

Mój ma 4mce i nie lubi na brzuchu jest mega krzyk i podnosze go...W łóżeczku za dnia nie usnie tylko w bujaczku ale też nie za długo... Po chrzcinach nie mogę dojść z nim do ładu bo go babcie nosiły...

Nasz SLUB 07.12.2013
LeNa 2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 18:36   #3895
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LeNa 2405 Pokaż wiadomość
Mój ma 4mce i nie lubi na brzuchu jest mega krzyk i podnosze go...W łóżeczku za dnia nie usnie tylko w bujaczku ale też nie za długo... Po chrzcinach nie mogę dojść z nim do ładu bo go babcie nosiły...
A nie macie problemu ze wzmozonym napieciem miesniowym ? U nas to byl powod nie lubienia pozycji nas brzuszku.
Stary 2016-06-17, 18:37   #3896
LeNa 2405
Zadomowienie

A jakie są tego objawy?

Nasz SLUB 07.12.2013
Stary 2016-06-17, 18:44   #3897
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LeNa 2405 Pokaż wiadomość
A jakie są tego objawy?

Przykladowy wpis z internetu:
Wzmożone napięcie mięśniowe - objawy
Wzmożone napięcie mięśniowe możesz podejrzewać, jeżeli dziecko:
– bardzo mocno zaciska piąstki i nie otwiera ich nawet wtedy, gdy jest ciepło, podczas zabawy czy kąpieli;
– ma bardziej napiętą lewą lub prawą stronę ciała (np. jedną piąstkę trzyma wciąż zaciśniętą) albo zamiast leżeć swobodnie np. na plecach, ciągle odchyla się w jedna stronę;
– leży na plecach czy na boku i odgina główkę do tyłu, a położone na brzuszku odchyla głowę tak mocno, że przewraca się na bok;
– leży na plecach i odgina się w bok, tak że jego ciało tworzy łuk przypominający literę C;
– ma stale skrzyżowane nóżki;
Stary 2016-06-17, 18:46   #3898
LeNa 2405
Zadomowienie

Rączki ma otwarte kiedy leży na plecach nic takiego nie zauważyłam Nóżek też nie krzyżuje

Nasz SLUB 07.12.2013
Stary 2016-06-17, 20:17   #3899
reniferek01
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;61892026]Reniferek inhalator to przy byle katarku czy kaszelku lekarze zalecają inhalacje. Maluszkom antybiotyki daje się naprawdę w ostateczności, większość chorób załatwia się inhalacją. Inhalator to i dla mnie must have. Butelkę moim zdaniem warto mieć chociaż jedną, w razie w (sama mam 4 w tym 2 pasujące do laktatora). Ochraniacz na szczebelki przy ruchomym dziecku, Aleks ciągle wali głową w łóżeczko

Z rzeczy zbędnych to termometr do wanienki - sprawdzam na czuja.[/QUOTE]
a polecacie jakis konkretny model tego inhalatora?
Butelki mam dwie chyba 125ml i jedną taką malutką żeby były w razie czego.

Dziękuję

...
Stary 2016-06-17, 20:20   #3900
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja mam z esperanza krowke

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5910532931 o taki, tylko poszukaj, bo można go dostać za ok. 100zł
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości