Meridia - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-13, 17:15   #3871
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez Sylunia1987 Pokaż wiadomość
Nie jestem idiotka dziewczyny.czytalam ulotke.dlaczego wiec takie bzdury wypisuja na innych forach...?potem rodzina mi suszy glowe,ze to jest narkotyk itp...
żadna z nas nie nazwała Cię idiotką.
w przypadku kobiet otyłych-OTYŁYCH, schudnięcie często ułatwia zajście w ciążę.
lekarze czasem specjalnie przypisują meridię otyłym pacjentkom, które nie mogą zajść w ciążę.
MEridia jest silnym lekiem, oddziałuje na OUN, więc opinie specjalistów na jej temat są podzielone.
biorąc pod uwagę Twój wzrost i Twoją wagę, być może rodzina stara się zniechęcić Cię do brania tego rodzaju leku.
pozdrawiam.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 20:30   #3872
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez Sylunia1987 Pokaż wiadomość
Nie jestem idiotka dziewczyny.czytalam ulotke.dlaczego wiec takie bzdury wypisuja na innych forach...?potem rodzina mi suszy glowe,ze to jest narkotyk itp...

To ty to powiedziałaś nie my.
Po drugie skoro wiesz że ma bardzo silne działanie i w Twojej wadze się nie należy,więc należy się spodziewać że jakieś skutki uboczne po tym będziesz miała które prędzej czy później się odezwą.
Twoi rodzice raczej mogli mieć też na myśli fakt, że jak schudniesz za bardzo to później możesz z tego powodu nie zajść w ciążę.
Zresztą nie dziwię im się że tak mówią bo w sumie to na Ciebie,przy Twojej wadze, może mieć podobne działanie,jak na niektórych narkotyk.
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 14:33   #3873
Malaika85
Zadomowienie

Dziewczyny odradzam Wam stosowanie Meridii, jesli nie jestescie otyłe. Nawet przy nadwadze nie jest ona wskazana. To silny lek. Ma efekty uboczne i wcale jego branie nie oznacza ze nagle schudniecie kilka kilogramow w miesiac.

A tak przy okazji nie mozna go stosowac w polaczeniu z pigulkami antykoncepcyjnymi - Diane 35.

pozdro
Malaika85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 20:16   #3874
19patka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malaika85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odradzam Wam stosowanie Meridii, jesli nie jestescie otyłe. Nawet przy nadwadze nie jest ona wskazana. To silny lek. Ma efekty uboczne i wcale jego branie nie oznacza ze nagle schudniecie kilka kilogramow w miesiac.

A tak przy okazji nie mozna go stosowac w polaczeniu z pigulkami antykoncepcyjnymi - Diane 35.

pozdro

Po pierwsz Meridie mozna brac z tabletkami anty... a po drugie jesli sa przepisane przez lekarza i bierze sie je pod konrola (co 2 tyg badania krwi,cisnienie) to nie ma skutkow ubocznych. Sama brałam Meridie 10 (2opakowania) przepisane przez lekarza poniewaz przez 2 lata brania Diane przytyłam az 10 kilo i nie mogłam sie tego pozbyc w zaden sposob a po drugie w czasie brania Meridii brałam i wciaz zazywam tabletki anty a dokładnie Yasmin,weic ktos zle cie poinformował ze nie mozna ich brac razem z tabl anty,oczywiscie jak sie bierze tabletki anty to Meridia moze wpływac na tebletke anty ze nie bedzie w 100% dokładnym zabezpieczeniem.
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 00:07   #3875
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
Po pierwsz Meridie mozna brac z tabletkami anty... a po drugie jesli sa przepisane przez lekarza i bierze sie je pod konrola (co 2 tyg badania krwi,cisnienie) to nie ma skutkow ubocznych. Sama brałam Meridie 10 (2opakowania) przepisane przez lekarza poniewaz przez 2 lata brania Diane przytyłam az 10 kilo i nie mogłam sie tego pozbyc w zaden sposob a po drugie w czasie brania Meridii brałam i wciaz zazywam tabletki anty a dokładnie Yasmin,weic ktos zle cie poinformował ze nie mozna ich brac razem z tabl anty,oczywiscie jak sie bierze tabletki anty to Meridia moze wpływac na tebletke anty ze nie bedzie w 100% dokładnym zabezpieczeniem.
Meridia nie wpływa na tabletki antykoncepcyjne.Jedyne to jeżeli tyjesz po danych tabletkach antykoncepcyjnych a bierzesz meridię to możesz nie schudnąć.
Bo tabletki anty mogą osłabiać działanie meridi a nie odwrotnie.Podczas brania meridi trzeba się szczególnie zabezpieczać,ale tak nawiasem to nie ma nigdy 100% zabezpieczenia.Nawet tabletki Ci tyle nie dają.
Stary 2009-02-16, 09:18   #3876
19patka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Meridia nie wpływa na tabletki antykoncepcyjne.Jedyne to jeżeli tyjesz po danych tabletkach antykoncepcyjnych a bierzesz meridię to możesz nie schudnąć.
Bo tabletki anty mogą osłabiać działanie meridi a nie odwrotnie.Podczas brania meridi trzeba się szczególnie zabezpieczać,ale tak nawiasem to nie ma nigdy 100% zabezpieczenia.Nawet tabletki Ci tyle nie dają.
Nie wiem jak czytasz te posty ale własnie tak napisałam... przez 2 lata brałam Diane a pozniej przestałam bo przytyłam strasznie po niej i lekarz mi przepisał meridie i zmienił tabletki anty i chudłam a po tabletkach anty nie tyłam.Sama zaprzeczasz temu co piszesz "meridia nie wpływa na tebletki anty..." "Podczas brania meridi trzeba się szczególnie zabezpieczać,ale tak nawiasem to nie ma nigdy 100% zabezpieczenia.Nawet tabletki Ci tyle nie dają" wiec albo nie wpływaja na tabl anty albo w jakims małym stopniu tak :/ jak dla mnie to zawsze jak bierzesz jakies tabletki to jedne i drugie maja wpływ na siebie i w jakis sposob na działanie.

Edytowane przez 19patka88
Czas edycji: 2009-02-16 o 09:20
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 09:31   #3877
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
To są twoje słowa....Ty sama sobie przeczyłaś...meridia nie wpływa na tabletkę anty tylko na cykle!!
Czytaj uważnie co piszę!
Powoduje zwiększoną płodność i dlatego trzeba się szczególnie zabezpieczać,ale nie ma wpływu na tabletki antykoncepcyjne i nie osłabia ich działania.
Czytałaś w ogóle ulotkę?
Bo widzę że nie bardzo.Jeśli nie masz pewności to nie pisz takich bzdur,bo później każdy to czyta i wierzy..Podkreśliłam Ci zdanie które napisałaś błędnie.
Jak już mówiłam to tabletki antykoncepcyjne mogą powodować tycie i meridia będzie miała słabsze działanie nie odwrotnie.
Stary 2009-02-17, 10:54   #3878
MeredithMer
Raczkowanie

A ja poproszę o rozwianie moich wątpliwosci.
Mianowicie ile tak naprawdę (mniej więcej)Meridia kosztuje?Chodzi mi o 10 lub 15.
W jednych wątkach dziewczyny piszą,że nawet 400zł wydają w innych,że 70 zł.I już sama nie wiem.Moja mama ma Meridię zaleconą przez lekarza jednak wiem,że "za chiny" nie wyda 400zł na jakieś tabletki na odchudzanie.
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop."
MeredithMer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 12:15   #3879
Sylunia1987
Raczkowanie

GG do Sylunia1987

Ja wiem tylko o jednej cenie za Meridie 120zl
Sylunia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 12:23   #3880
ineczka7
Zadomowienie

ceny z kosmosu troszkę, ponad 200-400 zł to meridia kosztowała kilka lat temu Może to były stare wątki na forum.

Aktualnie opakowanie 30 tabletek M10 można dostać za 100-120 zł, a w promocji (a można takie znaleźć, mi się udaje ) za 60zł. Czyli miesiąc kuracji ma się za 60 zł jak się człowiek odpowiednio postara (wystarczy podzwonić po aptekach).

Ostatnio wszędzie gdzie pytałam Meridia15 była tańsza od Meridii10.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 12:57   #3881
MeredithMer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
ceny z kosmosu troszkę, ponad 200-400 zł to meridia kosztowała kilka lat temu Może to były stare wątki na forum.

Aktualnie opakowanie 30 tabletek M10 można dostać za 100-120 zł, a w promocji (a można takie znaleźć, mi się udaje ) za 60zł. Czyli miesiąc kuracji ma się za 60 zł jak się człowiek odpowiednio postara (wystarczy podzwonić po aptekach).

Ostatnio wszędzie gdzie pytałam Meridia15 była tańsza od Meridii10.
Serdeczne dzięki za odpowiedż
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop."
MeredithMer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-17, 15:01   #3882
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez MeredithMer Pokaż wiadomość
A ja poproszę o rozwianie moich wątpliwosci.
Mianowicie ile tak naprawdę (mniej więcej)Meridia kosztuje?Chodzi mi o 10 lub 15.
W jednych wątkach dziewczyny piszą,że nawet 400zł wydają w innych,że 70 zł.I już sama nie wiem.Moja mama ma Meridię zaleconą przez lekarza jednak wiem,że "za chiny" nie wyda 400zł na jakieś tabletki na odchudzanie.
400zł to kosztowala bardzo dawno temu. (jak stosowałam 5 lat temu tyle kosztowała). teraz w aptece za 15 trzeba dać od 50 do 90zł za 1 op. przynajmniej w wawie.

Mikołaj <3
Stary 2009-02-18, 15:59   #3883
czarna82
Przyczajenie

Hej.nie wiecie,gdzie można kupić meridie bez recepty?
plis.moje gg 5846764
czarna82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:43   #3884
ineczka7
Zadomowienie

nie, nie wiemy

wiemy gdzie można kupić z receptą
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:55   #3885
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

O masakra...
Stary 2009-02-18, 19:29   #3886
Tasia
Przyczajenie

GG do Tasia

Witam
Dużo czytalam o Meridii ostatnio i chcialabym ja brac. Widze ze bez recepty jej nie dostanę. a jesli chcialabym isc po recepte to do jakiego lekarza udac sie ??? moze glupie pytanie ale nie mam pojecia;P ) pozdrawiam
Tasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 20:19   #3887
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Tasia Pokaż wiadomość
Witam
Dużo czytalam o Meridii ostatnio i chcialabym ja brac. Widze ze bez recepty jej nie dostanę. a jesli chcialabym isc po recepte to do jakiego lekarza udac sie ??? moze glupie pytanie ale nie mam pojecia;P ) pozdrawiam
np ogólnego.

Mikołaj <3
Stary 2009-02-19, 07:56   #3888
Tasia
Przyczajenie

GG do Tasia

ok. dziękuje
Tasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 18:13   #3889
dziuba85
Zakorzenienie

Hej dziewuszki

Moja waga wskazuje 71,8 kg. A to przez to że miałam grypę i sesję. I schudłam...

Za Meridię10 zapłaciłam 55złotych.

Blondyneczko 6 Vejdera robisz?? Ja wytrzymałam 7 dni. Huh.

Córcia 21.04.2018 <3

Edytowane przez dziuba85
Czas edycji: 2009-02-19 o 18:14
dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 18:46   #3890
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Moja waga wskazuje 71,8 kg. A to przez to że miałam grypę i sesję. I schudłam...

Za Meridię10 zapłaciłam 55złotych.

Blondyneczko 6 Vejdera robisz?? Ja wytrzymałam 7 dni. Huh.
Witaj moja kochana
No to pięknie gratuluję Ci
A tak robię a bynajmniej staram się
Ja mam dzisiaj 4 dzień zobaczymy ile wytrzymam
Stary 2009-02-19, 19:16   #3891
dziuba85
Zakorzenienie

To życzę powodzenia!! Ja w domu przez tydzień ćwiczyłam sama brzuszki a potem przez te kilka dni W6:P Brzucha mi troszkę spadło

A dziś Tłusty Czwartek, dobrze że pączków nie lubię;P

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2009-02-19, 19:37   #3892
czarna82
Przyczajenie

na recepte też wiem gdzie można kupić ale po recepte moge iść dopiero za 2 tygodnie a chciałam już zacząć:/
a co do 6 W daje świetne efekty,kiedyś ćwiczyłam i zbliżałam się ku końcowi gd zachorowałam
brzuch był twardy,zgubiłam w objętości a energii miałam z 5 razy więcej niż normalnie,normalnie chciało się żyć...polecam 6W latem,lepsza mobilizacja
pozdrawiam
czarna82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 20:18   #3893
weenuska
Raczkowanie

Po dlugiej przerwie znowu wracam do brania m15,ale od jutra bede pisac o efektach ...
Stary 2009-02-20, 09:06   #3894
weenuska
Raczkowanie

M15 , dzien 1 Jak narazie wszystko w porzadku , nie bralam jej juz ponad rok czasu ,ostatnio chyba koncem 2007 i poczatkiem 2008 ... Wczesniej udalo mi sie zrzucic 15 kg .. zobaczymy jak teraz. Mam do zrzycenia jakies 8-10 kg
Stary 2009-02-20, 15:10   #3895
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez weenuska Pokaż wiadomość
M15 , dzien 1 Jak narazie wszystko w porzadku , nie bralam jej juz ponad rok czasu ,ostatnio chyba koncem 2007 i poczatkiem 2008 ... Wczesniej udalo mi sie zrzucic 15 kg .. zobaczymy jak teraz. Mam do zrzycenia jakies 8-10 kg
To gratuluję,duży spadek kilogramów
Stary 2009-02-20, 16:27   #3896
caterinazeta jones
Raczkowanie

Wiem że to nie wątek na ten temat ale mam pytanie do Bondyny20 i mamyNiny bo obie wydajecie mi się ekspertkami w dziedzinie odchudzania...
mam 165 cm wzrostu i 70 kg żywej wagi...źle się z tym czuję i staram się ćwiczyć, jestem 15 dzień na a6w i staram się też 8 min abs, przeraża mnie mój brzuch uda i pupa...i stąd moje pytanie...czy możecie polecić coś na odchudzanie żeby to szybciej zeszło? Poczytałam Wasze wypowiedzi o meridii i mimo że chciałam ją zacząć stosować zrezygnowałam bo jednak się boję ze względu na skutki uboczne...dlatego byłabym Wam dozgonnie wdzięczna za rekomendację jakieś innego zastępczego środka,w miarę skutecznego i bez recepty....

pozdrawiam Was dziewczyny a szczególnie Blondyne20 i mameNiny...

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 19:37   #3897
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
Wiem że to nie wątek na ten temat ale mam pytanie do Bondyny20 i mamyNiny bo obie wydajecie mi się ekspertkami w dziedzinie odchudzania...
mam 165 cm wzrostu i 70 kg żywej wagi...źle się z tym czuję i staram się ćwiczyć, jestem 15 dzień na a6w i staram się też 8 min abs, przeraża mnie mój brzuch uda i pupa...i stąd moje pytanie...czy możecie polecić coś na odchudzanie żeby to szybciej zeszło? Poczytałam Wasze wypowiedzi o meridii i mimo że chciałam ją zacząć stosować zrezygnowałam bo jednak się boję ze względu na skutki uboczne...dlatego byłabym Wam dozgonnie wdzięczna za rekomendację jakieś innego zastępczego środka,w miarę skutecznego i bez recepty....

pozdrawiam Was dziewczyny a szczególnie Blondyne20 i mameNiny...
Bardzo mi miło słyszeć taką opinię
No ja się męczyłam od sześciu lat z odchudzaniem więc wiem jaki to ból...
Czasami można mieć niewielką nadwagę a jednak człowiek czuje sie i wygląda bardzo źle.
Może zacznę od tego że powiedz mi co ty jadasz?
bo możliwe że robisz błędy w odżywianiu takie jak ja robiłam i dlatego nie chudłam
Co do aW6 też teraz robię i faktycznie daje efekty gratuluję wytrwałości
Co do wspomagaczy....hmmm powiem tak...mnie osobiście zaszkodziło...takie coś jak bio cla...czy też chrom...bo utyłam po tym.
Jeśli masz problemy np z jedzeniem że dużo jesz bo ciągle masz apetyt to ponoć colon c jest dobry jako zapychacz
Jednak nie wiem w czym u Ciebie dokładnie tkwi problem,czy w tym że masz złą dietę i nie możesz się ograniczyć czy po prostu robisz już wszystko a i tak nie chudniesz?
Robiłaś rónież badania tarczycy?
Co do wagi pomyśl sobie że ja przy wzroście 159 cm ważyłam prawie tyle co Ty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 19:40   #3898
dziuba85
Zakorzenienie

Blondyneczko 6 lat?? Przecież Ty już szczuplaczek jestes!!!

Ja najpierw męczyłam sie i tyłam... i gdy przytyłam do 90 stwierdziłam, że coś ze mna nie tak.
A potem... poszłam na studia i jakoś samo spadło, do 71 kg

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2009-02-20, 19:44   #3899
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Blondyneczko 6 lat?? Przecież Ty już szczuplaczek jestes!!!

Ja najpierw męczyłam sie i tyłam... i gdy przytyłam do 90 stwierdziłam, że coś ze mna nie tak.
A potem... poszłam na studia i jakoś samo spadło, do 71 kg
Tia zobaczysz fotki w kwietniu przed i po odchudzaniu
Przy takim wzroście wcale ładnie mi do twarzy nie było z 70 kilogramami:P
Ale teraz ważąc to 56-55 jest nawet dobrze
Ty to dopiero szczuplaczek
pamiętam widziałam Twoją rączkę to jak u kruszynki
Stary 2009-02-20, 19:52   #3900
dziuba85
Zakorzenienie

Hm, oj ale z przodu tak wygląda... a zboku tłusta- u góry tłusta.
Ja to w ogóle mam jakąś dziwną budowę.
Łapy chude- dłonie kościste, a im bliżej tułowia to się robi masywniej;/ Jakoś tak dziwnie mam. Nie wiem, czemu.
I chciałabym schudnąć właśnie z tułowia i dupska oraz ud. Jak zaczęłam chudnąć, to z rąk też leciało i twarzy- niestety ładnie to nie wyglądało;/

Hm, 55-56 kg, to mało Już się nie katuj Ja to bym chciała dojść do 64 i byłabym w niebo wzięta. Nawet tylko po to chciałabym spr. jak wyglądam.

Córcia 21.04.2018 <3

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości