|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
w przypadku kobiet otyłych-OTYŁYCH, schudnięcie często ułatwia zajście w ciążę. lekarze czasem specjalnie przypisują meridię otyłym pacjentkom, które nie mogą zajść w ciążę. MEridia jest silnym lekiem, oddziałuje na OUN, więc opinie specjalistów na jej temat są podzielone. biorąc pod uwagę Twój wzrost i Twoją wagę, być może rodzina stara się zniechęcić Cię do brania tego rodzaju leku. pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ty to powiedziałaś nie my. Po drugie skoro wiesz że ma bardzo silne działanie i w Twojej wadze się nie należy,więc należy się spodziewać że jakieś skutki uboczne po tym będziesz miała które prędzej czy później się odezwą. Twoi rodzice raczej mogli mieć też na myśli fakt, że jak schudniesz za bardzo to później możesz z tego powodu nie zajść w ciążę. Zresztą nie dziwię im się że tak mówią bo w sumie to na Ciebie,przy Twojej wadze, może mieć podobne działanie,jak na niektórych narkotyk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3873 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny odradzam Wam stosowanie Meridii, jesli nie jestescie otyłe. Nawet przy nadwadze nie jest ona wskazana. To silny lek. Ma efekty uboczne i wcale jego branie nie oznacza ze nagle schudniecie kilka kilogramow w miesiac.
A tak przy okazji nie mozna go stosowac w polaczeniu z pigulkami antykoncepcyjnymi - Diane 35. pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsz Meridie mozna brac z tabletkami anty... a po drugie jesli sa przepisane przez lekarza i bierze sie je pod konrola (co 2 tyg badania krwi,cisnienie) to nie ma skutkow ubocznych. Sama brałam Meridie 10 (2opakowania) przepisane przez lekarza poniewaz przez 2 lata brania Diane przytyłam az 10 kilo i nie mogłam sie tego pozbyc w zaden sposob a po drugie w czasie brania Meridii brałam i wciaz zazywam tabletki anty a dokładnie Yasmin,weic ktos zle cie poinformował ze nie mozna ich brac razem z tabl anty,oczywiscie jak sie bierze tabletki anty to Meridia moze wpływac na tebletke anty ze nie bedzie w 100% dokładnym zabezpieczeniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tabletki anty mogą osłabiać działanie meridi a nie odwrotnie.Podczas brania meridi trzeba się szczególnie zabezpieczać,ale tak nawiasem to nie ma nigdy 100% zabezpieczenia.Nawet tabletki Ci tyle nie dają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez 19patka88 Czas edycji: 2009-02-16 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytaj uważnie co piszę! Powoduje zwiększoną płodność i dlatego trzeba się szczególnie zabezpieczać,ale nie ma wpływu na tabletki antykoncepcyjne i nie osłabia ich działania. Czytałaś w ogóle ulotkę? Bo widzę że nie bardzo.Jeśli nie masz pewności to nie pisz takich bzdur,bo później każdy to czyta i wierzy..Podkreśliłam Ci zdanie które napisałaś błędnie. Jak już mówiłam to tabletki antykoncepcyjne mogą powodować tycie i meridia będzie miała słabsze działanie nie odwrotnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3878 |
Raczkowanie
|
A ja poproszę o rozwianie moich wątpliwosci.
Mianowicie ile tak naprawdę (mniej więcej)Meridia kosztuje?Chodzi mi o 10 lub 15. W jednych wątkach dziewczyny piszą,że nawet 400zł wydają w innych,że 70 zł.I już sama nie wiem.Moja mama ma Meridię zaleconą przez lekarza jednak wiem,że "za chiny" nie wyda 400zł na jakieś tabletki na odchudzanie.
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3879 |
Raczkowanie
|
Ja wiem tylko o jednej cenie za Meridie 120zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3880 |
Zadomowienie
|
ceny z kosmosu troszkę, ponad 200-400 zł to meridia kosztowała kilka lat temu
![]() Aktualnie opakowanie 30 tabletek M10 można dostać za 100-120 zł, a w promocji (a można takie znaleźć, mi się udaje ![]() Ostatnio wszędzie gdzie pytałam Meridia15 była tańsza od Meridii10. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3883 |
Przyczajenie
|
Hej.nie wiecie,gdzie można kupić meridie bez recepty?
plis.moje gg 5846764 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3884 |
Zadomowienie
|
nie, nie wiemy
wiemy gdzie można kupić z receptą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
O masakra...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3886 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dużo czytalam o Meridii ostatnio i chcialabym ja brac. Widze ze bez recepty jej nie dostanę. a jesli chcialabym isc po recepte to do jakiego lekarza udac sie ??? moze glupie pytanie ale nie mam pojecia;P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
np ogólnego.
![]() |
#3888 |
Przyczajenie
|
ok. dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Moja waga wskazuje 71,8 kg. A to przez to że miałam grypę i sesję. I schudłam... ![]() Za Meridię10 zapłaciłam 55złotych. Blondyneczko 6 Vejdera robisz?? Ja wytrzymałam 7 dni. Huh.
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2009-02-19 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to pięknie gratuluję Ci ![]() A tak robię a bynajmniej staram się ![]() Ja mam dzisiaj 4 dzień zobaczymy ile wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
To życzę powodzenia!!
![]() ![]() A dziś Tłusty Czwartek, dobrze że pączków nie lubię;P
![]() |
#3892 |
Przyczajenie
|
na recepte też wiem gdzie można kupić ale po recepte moge iść dopiero za 2 tygodnie a chciałam już zacząć:/
a co do 6 W daje świetne efekty,kiedyś ćwiczyłam i zbliżałam się ku końcowi gd zachorowałam ![]() brzuch był twardy,zgubiłam w objętości a energii miałam z 5 razy więcej niż normalnie,normalnie chciało się żyć...polecam 6W latem,lepsza mobilizacja ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3893 |
Raczkowanie
|
Po dlugiej przerwie znowu wracam do brania m15,ale od jutra
![]()
![]() |
#3894 |
Raczkowanie
|
M15 , dzien 1
![]()
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
Wiem że to nie wątek na ten temat ale mam pytanie do Bondyny20 i mamyNiny bo obie wydajecie mi się ekspertkami w dziedzinie odchudzania...
mam 165 cm wzrostu i 70 kg żywej wagi...źle się z tym czuję i staram się ćwiczyć, jestem 15 dzień na a6w i staram się też 8 min abs, przeraża mnie mój brzuch uda i pupa...i stąd moje pytanie...czy możecie polecić coś na odchudzanie żeby to szybciej zeszło? Poczytałam Wasze wypowiedzi o meridii i mimo że chciałam ją zacząć stosować zrezygnowałam bo jednak się boję ze względu na skutki uboczne...dlatego byłabym Wam dozgonnie wdzięczna za rekomendację jakieś innego zastępczego środka,w miarę skutecznego i bez recepty.... pozdrawiam Was dziewczyny a szczególnie Blondyne20 i mameNiny...
![]() |
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja się męczyłam od sześciu lat z odchudzaniem więc wiem jaki to ból... Czasami można mieć niewielką nadwagę a jednak człowiek czuje sie i wygląda bardzo źle. Może zacznę od tego że powiedz mi co ty jadasz? bo możliwe że robisz błędy w odżywianiu takie jak ja robiłam i dlatego nie chudłam ![]() Co do aW6 też teraz robię i faktycznie daje efekty gratuluję wytrwałości ![]() Co do wspomagaczy....hmmm powiem tak...mnie osobiście zaszkodziło...takie coś jak bio cla...czy też chrom...bo utyłam po tym. Jeśli masz problemy np z jedzeniem że dużo jesz bo ciągle masz apetyt to ponoć colon c jest dobry jako zapychacz ![]() Jednak nie wiem w czym u Ciebie dokładnie tkwi problem,czy w tym że masz złą dietę i nie możesz się ograniczyć czy po prostu robisz już wszystko a i tak nie chudniesz? Robiłaś rónież badania tarczycy? Co do wagi pomyśl sobie że ja przy wzroście 159 cm ważyłam prawie tyle co Ty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
Blondyneczko 6 lat?? Przecież Ty już szczuplaczek jestes!!!
Ja najpierw męczyłam sie i tyłam... i gdy przytyłam do 90 stwierdziłam, że coś ze mna nie tak. A potem... poszłam na studia i jakoś samo spadło, do 71 kg ![]()
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy takim wzroście wcale ładnie mi do twarzy nie było z 70 kilogramami:P Ale teraz ważąc to 56-55 jest nawet dobrze ![]() Ty to dopiero szczuplaczek ![]() pamiętam widziałam Twoją rączkę to jak u kruszynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Hm, oj ale z przodu tak wygląda... a zboku tłusta- u góry tłusta.
Ja to w ogóle mam jakąś dziwną budowę. Łapy chude- dłonie kościste, a im bliżej tułowia to się robi masywniej;/ Jakoś tak dziwnie mam. Nie wiem, czemu. I chciałabym schudnąć właśnie z tułowia i dupska oraz ud. Jak zaczęłam chudnąć, to z rąk też leciało i twarzy- niestety ładnie to nie wyglądało;/ Hm, 55-56 kg, to mało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.