|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3872 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Dziś będzie moja 4 noc z mlekiem na twarzy. Po 3 dniach stosowania skóra jest delikatna w dotyku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3873 |
Przyczajenie
|
Witam
Walczę z trądzikiem już 4 lata (?), a mam dopiero 16 lat. Do dermatologa zacząłem chodzić rok temu...Przypisywał jakieś leki, ale nie pomagało. Zmieniłem dermatologa i przypisał benzacne i są małe efekty ![]() Dziś sprawdzę to mleko oraz woda + cytryna. Mam nadzieję, że pomoże |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3874 |
Przyczajenie
|
Witajcie !
Powiem wam szczerze że z trądzikiem zmagam się od 13 roku życia,natomiast nasilenie miało miejsce w wieku 14 lat teraz mam 16 Co zrobić aby trądzik znikną? Po pierwsze umiawiamy się do Dermatologa -ja tak zrobiłem bo nie pomagały mi inne środki z drogeri typowe dla nastolatków dermatolog przepisała mi Antybiotyk Tetrelysal na począktu przez 8 dni dawkę 300mg następnie dawkę 150 mg kuracja trwała 3 miesiące ,antybiotyk pomógł i nie wywołał żadnych skutków ubocznych dodatkowo dostałem lek Zineryt oraz tonik robiony z apteki Rano dodatkowo do antybiotyku smarowałem się Zinerytem-bardzo dobrym środkiem wieczorem tonik z apteki + krem bambino na noc powiem szczerze że po tygodniu widać bdb efekty jeśli chodzi o cene całej kuracji to ok 155 zł+ cena wizyty jeśli chodzicie prywatnie moze lepiej wydać trochę więcej niż kupować setki kremów maseczek i żeli ? i pamiętajcie nie róbcie nic na własną ręke ,bo twarz bardzo łatwo sobie ,,zepsuć" niewłaściwymi kosmetykami i różnymi cudami Pani dermatolog powiedziała że jeśli na własną rękę działamy to musimy stosować Najłagodniejsze hypoalergiczne ,nawilżające preparaty pozdrawiam i życzę wygrania walki z trądzikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3875 |
Przyczajenie
|
Trądzik leczenie najlepiej naturalne
Witam, borykam się z problemem jakim jest trądzik już od jakichś 2-3 lat. Teraz jest okropnie, nie działa to na mnie tak bardzo psychicznie , ale jednak wolałbym wyglądać normalnie. Przeszukałem setki stron o sposobach walczenia z trądzikiem i większość ludzi mówi, że najlepszym sposobem jest leczenie naturalne. I w tym zgłaszam się tutaj, aby ktoś mi podał metody leczenia takiego, mówię tu o różnych kąpielach ziołowych, naturalnych maseczkach z czosnku itp. również dieta. Najlepiej jakby ktoś kto się na tym porządnie zna, lub wyleczył trądzik właśnie takimi sposobami opisał mi swoją kuracje co i jak kiedy i z czego robić. Oczywiście jak ktoś wyleczył się z trądziku inaczej również może napisać tu swoje przemyślenia i sposoby. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3876 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik leczenie najlepiej naturalne
U mnie metody naturlane nic nie zadziałały np. picie drożdzy, siemie lniane czy napary z rumianku. Najlepiej nawet przy małym trądziku udac się do dermatologa za pewne wystarczy jedna czy swie wizyty i problem z głowy a nie marnowanie czasu na eksperymantowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3877 |
Raczkowanie
|
u mnie metody naturalne tez nic nie dały, a wierz mi, że sprawdziłam ich bardzo dużo.kosmetyki też na niewiele się zdały, bo wszystkie tylko chwilowo łagodziły objawy, a potem to już było tylko gorzej. dodatkowo miałam łojotokową skórę - masakra. teraz od 4 miesięcy biorę retinoidy doustne - konkretniej aknenormin i widzę poprawę. łojotoku już się pozbyłam, a trądzik jeszcze trochę jest (ale już naprawdę wyraźnie mniej, niż kiedyś). moim zdaniem najlepsza rada na trądzik to dobry dermatolog, który zbada przyczynę krost (mogą to być hormony) no i przepisze odpowiednie leki. nie ma co się bawić w królika doświadczalnego i sprawdzać na sobie wszystkiego, jak leci, tylko lepiej od razu znaleźć dobrego specjalistę, który zajmie się leczeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 |
Przyczajenie
|
Dziś wznowiłam swój stary wątek. Może Cię coś zainteresuje.. (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=322849). Powodzenia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3879 |
Rozeznanie
|
Ja borykałam sie z 8 lat, jak nie więcej. Wszystko zależy od tego w jakim jesteś wieku, jeśli mowa o kimś 18+ to nie ma co wierzyć w to, że jakiekolwiek maści czy tabletki pomoga. U mnie skonczyło sie na doustnych retinoidach- Aknenormin i wszystkiego sie pozbyłam raz na zawsze.
![]()
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Byłaś u dermatologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
jest wątek o domowych sposobach na trądzik...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3882 |
live your passion
|
Ja mam dobry domowy sposób
![]() ![]() Dzisiaj nastąpił przełom. Zrobiłam sobie plastry z białka kurzego i jakie było moje zaskoczenie gdy po oderwaniu znalazłam na nim sporo wągrów. Podam teraz przepis krok po kroku: - oddzielamy białko od żółtka - rozbełtujemy widelcem białko tak aby na powierzchni utworzyły się pęcherzyki powietrza - myjemy twarz ciepłą wodą - by otworzyć pory - nakładamy na wybrane miejsca białko - "przyklejamy" do tego ręczniki papierowe/chusteczkę/papier toaletowy (jak ktoś chce może użyć tylko jedną warstwę) - wedle upodobania możemy posmarować jeszcze na wierzchu trochę białka - teraz oglądamy tv, czytamy książkę, zajmujemy się swoimi sprawami (uprzedźmy TŻ lub członków rodziny, bo widząc nas mogą nieco się przerazić ![]() - czekamy aż białko całkowicie zaschnie (na kamień) - prawie jak botox - zrywamy - podziwiamy czego już na twarzy nie mamy ![]() - wedle potrzeby myjemy twarz, odkażamy i stosujemy jakiś środek na zamknięcie porów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3883 |
Raczkowanie
|
mgoluch, nie ma jednej uniwersalnej recepty.
ze srodki z drogerii nie pomagaja to nie dziwo, wszyscy tutaj chyba sa swiadomi ze one moga najwyzej zaszkodzic ![]() Tez stosowalam Tetralysal, przez bite 5 miesiecy, moge mowic o poprawie najwyzej o polowe. Teraz jestem niecale pol roku po odstawieniu go a wszystko zaczelo mi wracac. Wiadomo, że nalezy odwiedzić dermatologa. Może się okazać, że wystarczy jedno smarowidlo na recepte i wszystko zniknie ![]() Ja natomiast schowalam wszystkie srodki i masci od dermatologa, nie bede pakowac kilkadziesiat zlotych miesiecznie w te swinstwa bo na mnie nie dzialaja, zostawilam sobie tylko apteczne kremy i zel do mycia. Przerzucilam sie na domowe sposoby i, wiadomo, szału nie ma ale... jest lepiej ![]() Rano myje twarz żelem Iwostin Purritin, wklepuje krem Humektan, po 20 minutach makijaż* Jak tylko wracam do domu zmywam twarz żelem z dodatkiem łyżeczki drobnych otrąb - świetnie oczyszczają, przy czym nie szkodzą tak jak tradycyjne peelingi mechaniczne bo są bardzo delikatne. Wklepuję odrobinę soku z cytryny (na przebarwienia) lub mleka. Wieczorem kiedy biorę prysznic nakładam na twarz papkę z drożdży i odrobiny mleka (moje ostatnie odkrycie), kończąc przysznic zmywam ją dokładnie, nakładam krem Physiogel. Już po tygodniu takiej rutyny zniknęły mi wielke ropne gule z brody i szczęki. Zostało tylko to co było na policzkach, ale tez jest o wiele lepiej, rzadko już coś nowego wyskoczy. Niestety u mnie wszystko strasznie długo się goi więc nadal jestem potworkiem. * Mi makijaż nie szkodzi. Nawet muszę powiedzieć że nieco pomógł w leczeniu bo w ciągu dnia nie dotykam twarzy żeby go nie zetrzeć ![]()
![]() |
#3884 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak się składa, że byłam u dermatologa. Ledwie na mnie spojrzał, przepisał jakieś dziadostwo i tyle go widziałam. Nie dawaj rad w stylu "idzcie do dermatologa", bo po pierwsze to nie jest wątek na ten temat, a po drugie większość ludzi, które tu zaglądają było już u lekarza. I jak myślisz? Pomógł im skoro szukają pomocy na tym wątku? ![]() Poza tym kiedyś nie było dermatologów i ludzie radzili sobie naturalnymi sposobami. Wcale nie zdziwiłabym się, gdyby Twój trądzik powrócił (bo tak często bywa, gdy człowiek leczy to u dermatologa ), chociaż Ci tego nie życzę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do powrotu trądziku po leczeniu - to znaczy, że piciem herbatki z bratka wyleczę się na całe życie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3886 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3887 |
Przyczajenie
|
Mój dermatolog powiedział mi, że dla mnie jedynym ratunkiem jest ginekolog. Da mi pewnie tabletki antykoncepcyjne. Myslicie, że to pomoże?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3888 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem załamana
![]()
![]() |
#3889 |
Przyczajenie
|
dużo czytałam na tym forum o sposobach na trądzik i w większości przeczytałam o maseczce z drożdży, cynamonu, mleku i soku z cytryny. Tak więc zastosowałam się
![]() po cytrynie troszkę szczypało i cera w jednym miejscu spuchła po melku nie widziałam efektów, zobaczymy z czasem po drożdżach cera była delikatna a po cynamonie wyglądałam jak bym się spekła na słońcu! xD strasznie szczypało.. aktualnie czekam na jakieś efekty ![]()
![]() |
#3890 |
BAN stały
|
![]()
Witam moi mili
![]() Ja na szczęście pokonałam już trądzik, niestety wydanych pieniędzy na leki, kosmetyki już nie odzyskam :/ Jedyne co pomogło, to wielkie szczęście, że przyjechała do mnie kuzynka, która poleciła mi kurs antypryszcz, dzięki któremu zrozumiałam jakie są prawdziwe przyczyny trądziki, i co najważniejsze, jak je pokonać. Strona, na której jest kurs to ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ W ciemno bym go nie kupiła, ale zachęciło mnie przeczytanie darmowego fragmentu kursu, który można ściągnąć na stronie : http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/fragment.html Także, zachęcam, gdyż warto ! Pozdrawiam ! Wenuja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
Ja też nie polecam cynamonu... Jeszcze w wakacje wypróbowałam i nałożyłam na twarz. Nie trzymałam nawet minuty... myślałam, że mi twarz wypali a później przez godzinę chodziłam czerwona jak burak...
![]() Wolę raczej coś delikatniejszego...
![]() |
#3893 |
Rozeznanie
|
dla mnie cynamon ok, mnie nie pali alni nie parzy, jako pilling super sie sprawdza, jedynie co buzka po nim czerwona, zarumieniona ale mnie rumience szybko zeszły
![]()
![]() |
#3894 |
Przyczajenie
|
sasaasaa
Ja polecaaam Brevoxyl naprawde swietny ..
stosuje go 2 tygodnie juz i rewelacja jak dla mnie.. troche wysusza buziunie ale jaak prawie każdy taki preparat.. kremik nawilżający ... i będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3895 |
Przyczajenie
|
Dot.: sasaasaa
macie racje z tym cynamonem, ale szkoda, że ktoś nie napisał o tym jednocześnie jak pisał 'przepis'.. gadałam o tym z mamą i może nieźle wysypać po takich różnych eksperymentach, a tym gorzej może strasznie podrażnić skórę.. ja już tego więcej nie próbuję. I z mlekiem też chyba skończę bo mam laktozę .. eh ;/
Tak na prawde aby mieć piękną potrzeba zmienić dietę. Sprawdzasz jaką grupę krwi masz i jesz to co powinieneś, wtedy wszystko jest gicio ![]()
![]() Edytowane przez laudi Czas edycji: 2010-09-30 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3896 |
Przyczajenie
|
Kilkutygodniowa terapia mleczna przyniosla znakomite efekty. Mleko znakomicie nawilżalo moja twarz, wybielało przebrawienia i powodowało zmniejszenie ilości wyskakujacych nowych 'niespodzianek' na twarzy. Na tydzień zrezygnowałam z mleka by sprawdzic dzialanie matronidazolu, o ktorym słyszalam tyle dobrego. Okazało sie że bardzo niekorzystnie dziala na moja cerę - wysusza, mialam wrażenie ze w ogole nie leczy powstalych krost i z dnia na dzień wyskakiwało ich więcej. Tworzyły mi sie mega krosty z treścią ropną - a wiadomo że wtedy od razu samopoczucie gorsze i nic sie nie chce...
Przerwałam stosowanie metronidazolu i od 3 dni znow stosuje mleko. Powoli skora twarzy wraca do poprzedniego stanu, wielkie bulwy stają sie mniej wyczuwalne i co najwazniejsze nie powstają nowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie na każdego działa dieta. Na przykład na mnie nie. U mnie inne są powody występowania trądziku i nie ważne czy zjem 2 czekolady dziennie czy wogóle. Oczywiście zdrowo się odżywiam, ale słodkie czy ostre potrawy nie powodują zmian w moim trądziku. Mam natomiast koleżankę u której lekarz dermatolog stwierdził, że to właśnie dieta jej szkodzi. Nie przepisał żadnego leku, ma się tylko stosować co do diety. No i tak od roku dziewczyna się katuje, bo ma zabronione jeść niektórych rzeczy, a z twarzą jest coraz gorzej....... Jak miała na początku 2 krostki na 1 policzku to teraz ma całą buzie w krostach i brzydkich plamach... ![]()
![]() |
![]() |
#3898 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dieta jest bardzo ważna ![]() A co do kąpieli błotnych i szarego mydła to nie wiem, bo nie używałam. Ale wczoraj zrobiłam sobie maseczkę z perfect'y taką różową z cynkiem i krzemem. Na opakowaniu pisało 'rozgrzewająca', ale jakoś w to nie mogłam uwierzyć. Jak spróbowałam to doznałam szoku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3900 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zrobiłam sobie maseczkę drożdżową i dziś wyskoczyło mi dożo zaskórników. Nie wiem, ale czy to ma związek?
Zna ktoś może inne maseczki regenerująco-odświeżające? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.