Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 22:45   #3871
Kropek90
Raczkowanie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez fasols Pokaż wiadomość
rozumiem że mówisz o mleku?
Tak .

--> To już!
Kropek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 22:56   #3872
muumi
Raczkowanie

Dziś będzie moja 4 noc z mlekiem na twarzy. Po 3 dniach stosowania skóra jest delikatna w dotyku I te blizny po trądziku jakby troszeczkę (tak ciut ciut) zmniejszyły się! Wiecie co, to mleko faktycznie pomaga. Albo tak mi się tylko wydaje, już sama nie wiem. Ciekawe co będzie za tydzień
Stary 2010-09-13, 20:02   #3873
Matejko
Przyczajenie

Witam
Walczę z trądzikiem już 4 lata (?), a mam dopiero 16 lat. Do dermatologa zacząłem chodzić rok temu...Przypisywał jakieś leki, ale nie pomagało. Zmieniłem dermatologa i przypisał benzacne i są małe efekty Mam dużo przebarwień, oraz od czasu do czasu jak zjem jakiegoś batona, czekoladę to wyskakują mi takie większe bąble... Próbuję nie jeść słodyczy. Trądzik mam praktycznie na całej twarzy oprócz czoła ,i trochę na plecach. Na czole nie mam praktycznie żadnych blizn, i raz na kilka tygodni coś wyskakuje.
Dziś sprawdzę to mleko oraz woda + cytryna. Mam nadzieję, że pomoże
Matejko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 19:20   #3874
mgoluch4
Przyczajenie

Witajcie !
Powiem wam szczerze że z trądzikiem zmagam się od 13 roku życia,natomiast nasilenie miało miejsce w wieku 14 lat teraz mam 16
Co zrobić aby trądzik znikną?
Po pierwsze umiawiamy się do Dermatologa
-ja tak zrobiłem bo nie pomagały mi inne środki z drogeri typowe dla nastolatków
dermatolog przepisała mi Antybiotyk
Tetrelysal na począktu przez 8 dni dawkę 300mg
następnie dawkę 150 mg
kuracja trwała 3 miesiące ,antybiotyk pomógł i nie wywołał żadnych skutków ubocznych
dodatkowo dostałem lek Zineryt oraz tonik robiony z apteki
Rano dodatkowo do antybiotyku smarowałem się Zinerytem-bardzo dobrym środkiem
wieczorem tonik z apteki + krem bambino na noc
powiem szczerze że po tygodniu widać bdb efekty

jeśli chodzi o cene całej kuracji to ok 155 zł+ cena wizyty jeśli chodzicie prywatnie
moze lepiej wydać trochę więcej niż kupować setki kremów maseczek i żeli ?
i pamiętajcie nie róbcie nic na własną ręke ,bo twarz bardzo łatwo sobie ,,zepsuć" niewłaściwymi kosmetykami i różnymi cudami

Pani dermatolog powiedziała że jeśli na własną rękę działamy to musimy stosować Najłagodniejsze hypoalergiczne ,nawilżające preparaty

pozdrawiam i życzę wygrania walki z trądzikiem
mgoluch4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 21:44   #3875
scifi
Przyczajenie

Trądzik leczenie najlepiej naturalne

Witam, borykam się z problemem jakim jest trądzik już od jakichś 2-3 lat. Teraz jest okropnie, nie działa to na mnie tak bardzo psychicznie , ale jednak wolałbym wyglądać normalnie. Przeszukałem setki stron o sposobach walczenia z trądzikiem i większość ludzi mówi, że najlepszym sposobem jest leczenie naturalne. I w tym zgłaszam się tutaj, aby ktoś mi podał metody leczenia takiego, mówię tu o różnych kąpielach ziołowych, naturalnych maseczkach z czosnku itp. również dieta. Najlepiej jakby ktoś kto się na tym porządnie zna, lub wyleczył trądzik właśnie takimi sposobami opisał mi swoją kuracje co i jak kiedy i z czego robić. Oczywiście jak ktoś wyleczył się z trądziku inaczej również może napisać tu swoje przemyślenia i sposoby. Pozdrawiam.
scifi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 22:18   #3876
ajuka
Raczkowanie

Dot.: Trądzik leczenie najlepiej naturalne

U mnie metody naturlane nic nie zadziałały np. picie drożdzy, siemie lniane czy napary z rumianku. Najlepiej nawet przy małym trądziku udac się do dermatologa za pewne wystarczy jedna czy swie wizyty i problem z głowy a nie marnowanie czasu na eksperymantowanie
ajuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 11:54   #3877
jovvinka
Raczkowanie

u mnie metody naturalne tez nic nie dały, a wierz mi, że sprawdziłam ich bardzo dużo.kosmetyki też na niewiele się zdały, bo wszystkie tylko chwilowo łagodziły objawy, a potem to już było tylko gorzej. dodatkowo miałam łojotokową skórę - masakra. teraz od 4 miesięcy biorę retinoidy doustne - konkretniej aknenormin i widzę poprawę. łojotoku już się pozbyłam, a trądzik jeszcze trochę jest (ale już naprawdę wyraźnie mniej, niż kiedyś). moim zdaniem najlepsza rada na trądzik to dobry dermatolog, który zbada przyczynę krost (mogą to być hormony) no i przepisze odpowiednie leki. nie ma co się bawić w królika doświadczalnego i sprawdzać na sobie wszystkiego, jak leci, tylko lepiej od razu znaleźć dobrego specjalistę, który zajmie się leczeniem
jovvinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 12:58   #3878
Calia
Przyczajenie

Dziś wznowiłam swój stary wątek. Może Cię coś zainteresuje.. (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=322849). Powodzenia!
Calia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 13:07   #3879
SummerGlow
Rozeznanie

Ja borykałam sie z 8 lat, jak nie więcej. Wszystko zależy od tego w jakim jesteś wieku, jeśli mowa o kimś 18+ to nie ma co wierzyć w to, że jakiekolwiek maści czy tabletki pomoga. U mnie skonczyło sie na doustnych retinoidach- Aknenormin i wszystkiego sie pozbyłam raz na zawsze.
o9.11.2013 --> CP
13.01.2014 --- 44,5 cm
SummerGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 14:10   #3880
karolynka90
Zakorzenienie

Byłaś u dermatologa?
Stary 2010-09-16, 14:36   #3881
visionAM
Zakorzenienie

jest wątek o domowych sposobach na trądzik...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 14:51   #3882
TakaSamaInna
live your passion

Ja mam dobry domowy sposób. No może nie na typowy trądzik, ale na te czarne wągry. Lat przybywa i przybywa, a wągrów na nosie nie ubywa. Próbowałam wcześniej ten sposób z podgrzewaną żelatyną i mlekiem, ale OKROPNIE śmierdzi. Odór był porównywalny do tego, który wydobywa się z zakładów utylizacyjnych (przejeżdżałam koło takiego). Nie dałam rady tego utrzymać, bo puściłabym pawia, a do najwrażliwszych osób na zapachy nie należę.
Dzisiaj nastąpił przełom. Zrobiłam sobie plastry z białka kurzego i jakie było moje zaskoczenie gdy po oderwaniu znalazłam na nim sporo wągrów. Podam teraz przepis krok po kroku:
- oddzielamy białko od żółtka
- rozbełtujemy widelcem białko tak aby na powierzchni utworzyły się pęcherzyki powietrza
- myjemy twarz ciepłą wodą - by otworzyć pory
- nakładamy na wybrane miejsca białko
- "przyklejamy" do tego ręczniki papierowe/chusteczkę/papier toaletowy (jak ktoś chce może użyć tylko jedną warstwę)
- wedle upodobania możemy posmarować jeszcze na wierzchu trochę białka
- teraz oglądamy tv, czytamy książkę, zajmujemy się swoimi sprawami (uprzedźmy TŻ lub członków rodziny, bo widząc nas mogą nieco się przerazić)
- czekamy aż białko całkowicie zaschnie (na kamień) - prawie jak botox
- zrywamy
- podziwiamy czego już na twarzy nie mamy
- wedle potrzeby myjemy twarz, odkażamy i stosujemy jakiś środek na zamknięcie porów
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 17:58   #3883
vauka
Raczkowanie

mgoluch, nie ma jednej uniwersalnej recepty.

ze srodki z drogerii nie pomagaja to nie dziwo, wszyscy tutaj chyba sa swiadomi ze one moga najwyzej zaszkodzic

Tez stosowalam Tetralysal, przez bite 5 miesiecy, moge mowic o poprawie najwyzej o polowe. Teraz jestem niecale pol roku po odstawieniu go a wszystko zaczelo mi wracac.

Wiadomo, że nalezy odwiedzić dermatologa. Może się okazać, że wystarczy jedno smarowidlo na recepte i wszystko zniknie
Ja natomiast schowalam wszystkie srodki i masci od dermatologa, nie bede pakowac kilkadziesiat zlotych miesiecznie w te swinstwa bo na mnie nie dzialaja, zostawilam sobie tylko apteczne kremy i zel do mycia. Przerzucilam sie na domowe sposoby i, wiadomo, szału nie ma ale... jest lepiej

Rano myje twarz żelem Iwostin Purritin, wklepuje krem Humektan, po 20 minutach makijaż*
Jak tylko wracam do domu zmywam twarz żelem z dodatkiem łyżeczki drobnych otrąb - świetnie oczyszczają, przy czym nie szkodzą tak jak tradycyjne peelingi mechaniczne bo są bardzo delikatne. Wklepuję odrobinę soku z cytryny (na przebarwienia) lub mleka.
Wieczorem kiedy biorę prysznic nakładam na twarz papkę z drożdży i odrobiny mleka (moje ostatnie odkrycie), kończąc przysznic zmywam ją dokładnie, nakładam krem Physiogel.
Już po tygodniu takiej rutyny zniknęły mi wielke ropne gule z brody i szczęki. Zostało tylko to co było na policzkach, ale tez jest o wiele lepiej, rzadko już coś nowego wyskoczy. Niestety u mnie wszystko strasznie długo się goi więc nadal jestem potworkiem.

* Mi makijaż nie szkodzi. Nawet muszę powiedzieć że nieco pomógł w leczeniu bo w ciągu dnia nie dotykam twarzy żeby go nie zetrzeć Używam fluidu YSM z Inglota, nie zapycha mnie ani nie wysusza, kryje nawet nieźle i co dla mnie ważne, nie podkreśla nierówności na twarzy! Nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez niego.
Stary 2010-09-17, 10:23   #3884
Princess_94
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mgoluch4 Pokaż wiadomość
Witajcie !
Powiem wam szczerze że z trądzikiem zmagam się od 13 roku życia,natomiast nasilenie miało miejsce w wieku 14 lat teraz mam 16
Co zrobić aby trądzik znikną?
Po pierwsze umiawiamy się do Dermatologa
-ja tak zrobiłem bo nie pomagały mi inne środki z drogeri typowe dla nastolatków
dermatolog przepisała mi Antybiotyk
Tetrelysal na począktu przez 8 dni dawkę 300mg
następnie dawkę 150 mg
kuracja trwała 3 miesiące ,antybiotyk pomógł i nie wywołał żadnych skutków ubocznych
dodatkowo dostałem lek Zineryt oraz tonik robiony z apteki
Rano dodatkowo do antybiotyku smarowałem się Zinerytem-bardzo dobrym środkiem
wieczorem tonik z apteki + krem bambino na noc
powiem szczerze że po tygodniu widać bdb efekty

jeśli chodzi o cene całej kuracji to ok 155 zł+ cena wizyty jeśli chodzicie prywatnie
moze lepiej wydać trochę więcej niż kupować setki kremów maseczek i żeli ?
i pamiętajcie nie róbcie nic na własną ręke ,bo twarz bardzo łatwo sobie ,,zepsuć" niewłaściwymi kosmetykami i różnymi cudami

Pani dermatolog powiedziała że jeśli na własną rękę działamy to musimy stosować Najłagodniejsze hypoalergiczne ,nawilżające preparaty

pozdrawiam i życzę wygrania walki z trądzikiem

Tak się składa, że byłam u dermatologa. Ledwie na mnie spojrzał, przepisał jakieś dziadostwo i tyle go widziałam. Nie dawaj rad w stylu "idzcie do dermatologa", bo po pierwsze to nie jest wątek na ten temat, a po drugie większość ludzi, które tu zaglądają było już u lekarza. I jak myślisz? Pomógł im skoro szukają pomocy na tym wątku?
Poza tym kiedyś nie było dermatologów i ludzie radzili sobie naturalnymi sposobami. Wcale nie zdziwiłabym się, gdyby Twój trądzik powrócił (bo tak często bywa, gdy człowiek leczy to u dermatologa ), chociaż Ci tego nie życzę.
Princess_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 22:18   #3885
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Princess_94 Pokaż wiadomość
Tak się składa, że byłam u dermatologa. Ledwie na mnie spojrzał, przepisał jakieś dziadostwo i tyle go widziałam. Nie dawaj rad w stylu "idzcie do dermatologa", bo po pierwsze to nie jest wątek na ten temat, a po drugie większość ludzi, które tu zaglądają było już u lekarza. I jak myślisz? Pomógł im skoro szukają pomocy na tym wątku?
Poza tym kiedyś nie było dermatologów i ludzie radzili sobie naturalnymi sposobami. Wcale nie zdziwiłabym się, gdyby Twój trądzik powrócił (bo tak często bywa, gdy człowiek leczy to u dermatologa ), chociaż Ci tego nie życzę.
Z dermatologami jest jak z innymi lekarzami - trzeba szukac, aż znajdzie się odpowiedniego. I jeśli to rzeczywiście trądzik, bez lekarza się nie obejdzie, jeśli działają same domowe sposoby, to raczej nie jest to trądzik (w sensie choroba), tylko raczej kwestia jakichś niedoborów itd. Oczywiście domowe sposoby świetnie wspomagają leczenie.
A co do powrotu trądziku po leczeniu - to znaczy, że piciem herbatki z bratka wyleczę się na całe życie? Jest wręcz przeciwnie, a dlaczego? Pisałam wcześniej, że jeśli ktoś naprawdę ma prawdziwą postac trądziku, a nie jednego pryszcza przed okresem i już panika, to trzeba iśc do lekarza. Gdyby było inaczej, to dermatolodzy by zbankrutowali

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 16:12   #3886
Princess_94
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Z dermatologami jest jak z innymi lekarzami - trzeba szukac, aż znajdzie się odpowiedniego. I jeśli to rzeczywiście trądzik, bez lekarza się nie obejdzie, jeśli działają same domowe sposoby, to raczej nie jest to trądzik (w sensie choroba), tylko raczej kwestia jakichś niedoborów itd. Oczywiście domowe sposoby świetnie wspomagają leczenie.
A co do powrotu trądziku po leczeniu - to znaczy, że piciem herbatki z bratka wyleczę się na całe życie? Jest wręcz przeciwnie, a dlaczego? Pisałam wcześniej, że jeśli ktoś naprawdę ma prawdziwą postac trądziku, a nie jednego pryszcza przed okresem i już panika, to trzeba iśc do lekarza. Gdyby było inaczej, to dermatolodzy by zbankrutowali
Tak się składa, że to co miałam na twarzy to nie było parę krostek, lecz prawdziwy, duży trądzik. Bywało, że płakałam jak na siebie patrzyłam, więc sama widzisz, iż nie był to ''jeden pryszcz przed okresem''.
Princess_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 18:45   #3887
Scarlett1992
Przyczajenie

Mój dermatolog powiedział mi, że dla mnie jedynym ratunkiem jest ginekolog. Da mi pewnie tabletki antykoncepcyjne. Myslicie, że to pomoże?
Scarlett1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-27, 07:44   #3888
PanzerKitty
Wtajemniczenie

A ja jestem załamana we wtorek ide na dzien próbny do pracy a mnie tak wysypało że maskra raz lepiej raz gorzej juz nie mam siły. Dziewczyny ostatnio usłyszałam o czymś takim jak auto szczepionka, w klinice pobierają materiał bakteryjny z krosty, badają go i tworzą indywidualną szczepionkę przeciw wykrytej bakterii. Koszt od 300-400zł co myślicie na ten temat?

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-27, 11:16   #3889
laudi
Przyczajenie

dużo czytałam na tym forum o sposobach na trądzik i w większości przeczytałam o maseczce z drożdży, cynamonu, mleku i soku z cytryny. Tak więc zastosowałam się
po cytrynie troszkę szczypało i cera w jednym miejscu spuchła
po melku nie widziałam efektów, zobaczymy z czasem
po drożdżach cera była delikatna
a po cynamonie wyglądałam jak bym się spekła na słońcu! xD strasznie szczypało.. aktualnie czekam na jakieś efekty
Stary 2010-09-28, 16:58   #3890
Wenuja
BAN stały

Exclamation Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Witam moi mili
Ja na szczęście pokonałam już trądzik, niestety wydanych pieniędzy na leki, kosmetyki już nie odzyskam :/
Jedyne co pomogło, to wielkie szczęście, że przyjechała do mnie kuzynka, która poleciła mi kurs antypryszcz, dzięki któremu zrozumiałam jakie są prawdziwe przyczyny trądziki, i co najważniejsze, jak je pokonać.
Strona, na której jest kurs to ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
W ciemno bym go nie kupiła, ale zachęciło mnie przeczytanie darmowego fragmentu kursu, który można ściągnąć na stronie : http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/fragment.html
Także, zachęcam, gdyż warto !
Pozdrawiam !
Wenuja
Wenuja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 20:05   #3891
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laudi Pokaż wiadomość
dużo czytałam na tym forum o sposobach na trądzik i w większości przeczytałam o maseczce z drożdży, cynamonu, mleku i soku z cytryny. Tak więc zastosowałam się
po cytrynie troszkę szczypało i cera w jednym miejscu spuchła
po melku nie widziałam efektów, zobaczymy z czasem
po drożdżach cera była delikatna
a po cynamonie wyglądałam jak bym się spekła na słońcu! xD strasznie szczypało.. aktualnie czekam na jakieś efekty
Nie eksperymentujcie z cynamonem na miłość boską przecież on jest silnie żrący. Po co robić sobie szkode? Już był przypadek że jedna dziewczyna wyczytała gdzies o masce z cynamonem na włosy i teraz jest łysa a co najgorsze włosy nie odrastają zastanówcie się 2 razy zanim coś zastosujecie bo potem bedzie płacz i zgrzytanie zebów.

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 08:45   #3892
ornellia
Raczkowanie

Ja też nie polecam cynamonu... Jeszcze w wakacje wypróbowałam i nałożyłam na twarz. Nie trzymałam nawet minuty... myślałam, że mi twarz wypali a później przez godzinę chodziłam czerwona jak burak...
Wolę raczej coś delikatniejszego...
Stary 2010-09-29, 11:00   #3893
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

dla mnie cynamon ok, mnie nie pali alni nie parzy, jako pilling super sie sprawdza, jedynie co buzka po nim czerwona, zarumieniona ale mnie rumience szybko zeszły
Stary 2010-09-29, 20:26   #3894
czarna1803
Przyczajenie

sasaasaa

Ja polecaaam Brevoxyl naprawde swietny ..
stosuje go 2 tygodnie juz i rewelacja jak dla mnie..
troche wysusza buziunie ale jaak prawie każdy taki preparat..
kremik nawilżający ... i będzie dobrze
czarna1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 11:58   #3895
laudi
Przyczajenie

Dot.: sasaasaa

macie racje z tym cynamonem, ale szkoda, że ktoś nie napisał o tym jednocześnie jak pisał 'przepis'.. gadałam o tym z mamą i może nieźle wysypać po takich różnych eksperymentach, a tym gorzej może strasznie podrażnić skórę.. ja już tego więcej nie próbuję. I z mlekiem też chyba skończę bo mam laktozę .. eh ;/

Tak na prawde aby mieć piękną potrzeba zmienić dietę. Sprawdzasz jaką grupę krwi masz i jesz to co powinieneś, wtedy wszystko jest gicio

Edytowane przez laudi
Czas edycji: 2010-09-30 o 12:01
laudi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 12:19   #3896
fasols
Przyczajenie

Kilkutygodniowa terapia mleczna przyniosla znakomite efekty. Mleko znakomicie nawilżalo moja twarz, wybielało przebrawienia i powodowało zmniejszenie ilości wyskakujacych nowych 'niespodzianek' na twarzy. Na tydzień zrezygnowałam z mleka by sprawdzic dzialanie matronidazolu, o ktorym słyszalam tyle dobrego. Okazało sie że bardzo niekorzystnie dziala na moja cerę - wysusza, mialam wrażenie ze w ogole nie leczy powstalych krost i z dnia na dzień wyskakiwało ich więcej. Tworzyły mi sie mega krosty z treścią ropną - a wiadomo że wtedy od razu samopoczucie gorsze i nic sie nie chce...
Przerwałam stosowanie metronidazolu i od 3 dni znow stosuje mleko. Powoli skora twarzy wraca do poprzedniego stanu, wielkie bulwy stają sie mniej wyczuwalne i co najwazniejsze nie powstają nowe Mleko jest moim jedynym ratunkiem (ostatecznie upewnilam sie że wszytskie kremy i maści moge pożegnać), po prostu ma zbawienny wpływ na moja cerę
fasols jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 13:33   #3897
ornellia
Raczkowanie

Cytat:
macie racje z tym cynamonem, ale szkoda, że ktoś nie napisał o tym jednocześnie jak pisał 'przepis'.. gadałam o tym z mamą i może nieźle wysypać po takich różnych eksperymentach, a tym gorzej może strasznie podrażnić skórę.. ja już tego więcej nie próbuję. I z mlekiem też chyba skończę bo mam laktozę .. eh ;/

Tak na prawde aby mieć piękną potrzeba zmienić dietę. Sprawdzasz jaką grupę krwi masz i jesz to co powinieneś, wtedy wszystko jest gicio

Nie na każdego działa dieta. Na przykład na mnie nie. U mnie inne są powody występowania trądziku i nie ważne czy zjem 2 czekolady dziennie czy wogóle. Oczywiście zdrowo się odżywiam, ale słodkie czy ostre potrawy nie powodują zmian w moim trądziku.

Mam natomiast koleżankę u której lekarz dermatolog stwierdził, że to właśnie dieta jej szkodzi. Nie przepisał żadnego leku, ma się tylko stosować co do diety. No i tak od roku dziewczyna się katuje, bo ma zabronione jeść niektórych rzeczy, a z twarzą jest coraz gorzej.......
Jak miała na początku 2 krostki na 1 policzku to teraz ma całą buzie w krostach i brzydkich plamach...
Stary 2010-10-01, 13:53   #3898
laudi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ornellia Pokaż wiadomość
Nie na każdego działa dieta. Na przykład na mnie nie. U mnie inne są powody występowania trądziku i nie ważne czy zjem 2 czekolady dziennie czy wogóle. Oczywiście zdrowo się odżywiam, ale słodkie czy ostre potrawy nie powodują zmian w moim trądziku.

Mam natomiast koleżankę u której lekarz dermatolog stwierdził, że to właśnie dieta jej szkodzi. Nie przepisał żadnego leku, ma się tylko stosować co do diety. No i tak od roku dziewczyna się katuje, bo ma zabronione jeść niektórych rzeczy, a z twarzą jest coraz gorzej.......
Jak miała na początku 2 krostki na 1 policzku to teraz ma całą buzie w krostach i brzydkich plamach...
no może masz racje, w końcu nie jestem specjalistką. ale tak mi się wydawało, że to jednak z tą dietą jest racja, no bo jak to się mówi 'jesteś tym co jesz' czyli jedzenie ma jakiś wpływ. Ale myśle, że kąpiele błotne, albo szare mydło też dobrze działają na skórę :P
Stary 2010-10-01, 19:29   #3899
ornellia
Raczkowanie

Cytat:
no może masz racje, w końcu nie jestem specjalistką. ale tak mi się wydawało, że to jednak z tą dietą jest racja, no bo jak to się mówi 'jesteś tym co jesz' czyli jedzenie ma jakiś wpływ. Ale myśle, że kąpiele błotne, albo szare mydło też dobrze działają na skórę :P

Dieta jest bardzo ważna Nie ważne czy komuś szkodzi na cere czy nie, każdy powinien dbać o to co je. Jak nie zaszkodzi na skóre to na coś innego...
A co do kąpieli błotnych i szarego mydła to nie wiem, bo nie używałam.
Ale wczoraj zrobiłam sobie maseczkę z perfect'y taką różową z cynkiem i krzemem. Na opakowaniu pisało 'rozgrzewająca', ale jakoś w to nie mogłam uwierzyć. Jak spróbowałam to doznałam szoku Na prawde rozgrzewała. I buzie miałam miluńką...
Stary 2010-10-01, 23:22   #3900
neskarta
Raczkowanie

Wczoraj zrobiłam sobie maseczkę drożdżową i dziś wyskoczyło mi dożo zaskórników. Nie wiem, ale czy to ma związek?

Zna ktoś może inne maseczki regenerująco-odświeżające? )

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości