Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-08, 13:36   #3901
aczka5
Zakorzenienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Raz prawie omdlalam - przed świętami w rzezniku pamiętam jak w pierwszej ciąży w tym samym sklepie zaslablam.

Chyba trochę sie nakrecilam, bo wspomnienia wróciły i panie musiały mnie woda polewac
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 13:36   #3902
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Ja mam psa i kota szczotka ezzy grom dziala cuda sporo z nich wyciaga

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam furminator i też super. Az szok ile z psa wyczesuje. I pomyśleć, że to wszystko byłoby na dywanie..

car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 13:49   #3903
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmen27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie psy i koty w domu?doradzcie czy jest coś sprawdzonego na linienie?mam psa i kota i już nie mam siły do tej sierści,nawet odkurzanie 2razy dziennie to mało.. A i czy są tu jakieś mamy które już miały zwierzaki przy narodzinach dziecka?jak one się zachowywały?nie ukrywam że trochę się boję tego doświadczeni,pierwszy raz zostanę mama ale tak kocham swoje pupile że nie wyobrażam sobie z nich zrezygnować,mam nadzieję że jakoś to wszystko da się pogodzic😊

Ja mam w domu 2 psy i 2 koty które mimo że nie "moje" to pewnie z domu rodzinnego będą się stołować i pomieszkiwać u mnie (dom obok). Psy na pewno przygarnę a koty same sobie będą wędrować. O ile wiem jak się moje psy zachowują do małych dzieci obcych, wiem na co uważać to nie wiem jak będzie np. że spaniem dziecka w łóżku i psa który lubi sobie do nas hopsnąć przy wstawaniu i to zawsze wchodzi przez nasze głowy. A znowu drugi zazdrosny i francowaty także jak coś to może ugryźć i warknac. Także takie małe dzieci raczej izolowaliamy od psów. A labrador wieczny lizak to wyliże mi dziecko z góry na dół o koty się nie boję bo tylko przychodzą na jedzenie i spanie raczej mają swoje miejsca.
Stary 2017-05-08, 13:51   #3904
karmen27
Raczkowanie

Dziękuję za wszystkie rady😊 nasza buldożka to w sumie też jeszcze dziecko bo ma dopiero 4,5 miesiąca,dzieci uwielbia bo już miała kilka razy ż nimi styczność,nawet ostatnio była u mnie przyjaciółka z 5-miesieczna córeczka a nasza sunia byla w siódmym niebie,najchętniej by małą całą wylizala😊 kot ma już 3 lata ale o niego się tak nie obawiam bo jest bardzo spokojnym i ulozynym kotem..mam nadzieję że jakoś ogarniemy to całe nasze zoo i nowego członka rodziny😊
Na szczęście nie mamy dywanów w domu tylko płytki i panele bo inaczej chyba bym zwariowała z tym odkurzaniem...

karmen27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 13:54   #3905
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie rady nasza buldożka to w sumie też jeszcze dziecko bo ma dopiero 4,5 miesiąca,dzieci uwielbia bo już miała kilka razy ż nimi styczność,nawet ostatnio była u mnie przyjaciółka z 5-miesieczna córeczka a nasza sunia byla w siódmym niebie,najchętniej by małą całą wylizala kot ma już 3 lata ale o niego się tak nie obawiam bo jest bardzo spokojnym i ulozynym kotem..mam nadzieję że jakoś ogarniemy to całe nasze zoo i nowego członka rodziny
Na szczęście nie mamy dywanów w domu tylko płytki i panele bo inaczej chyba bym zwariowała z tym odkurzaniem...

U nas są dwa psy i trzy koty Także chciał nie chciał, jakoś sobie będziemy musieli poradzić, to w koncu pełnoprawni członkowie rodziny
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 13:55   #3906
whenee
Zakorzenienie

Talking Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Cytat:
Dziękuję za wszystkie rady😊 nasza buldożka to w sumie też jeszcze dziecko bo ma dopiero 4,5 miesiąca,dzieci uwielbia bo już miała kilka razy ż nimi styczność,nawet ostatnio była u mnie przyjaciółka z 5-miesieczna córeczka a nasza sunia byla w siódmym niebie,najchętniej by małą całą wylizala😊 kot ma już 3 lata ale o niego się tak nie obawiam bo jest bardzo spokojnym i ulozynym kotem..mam nadzieję że jakoś ogarniemy to całe nasze zoo i nowego członka rodziny😊

A twój pies to jeszcze dziecię to spokojnie się wzajemnie wychowają
. Gorzej z moim 6 letnim labradorem z ADHD i terierkowatym kundelkiem, tego wezmę pod pachę i wyniosłe do taty w razie czego. Ja całe życie wychowana z psami, mama dała radę zawsze były psy, większe, mniejsze. To i my sobie damy.
Stary 2017-05-08, 13:58   #3907
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maly_Pikus Pokaż wiadomość
Słabo się dziś czuje. Pierwszy raz wymiotowałam (14+3), jestem osłabiona, słabo mi, biało przed oczami... Drugą niedzielę z rzędu jest mi słabo na mszy, muszę usiąść po czuje że zemdleje.
W kościele mam tak samo... nie jestem w stanie wiedzieć nawet 10 minut... nie mam pojecia czym to jest spowodowane..

201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-08, 13:59   #3908
car00lina
Zakorzenienie

U nas pies nie miał styczności z niemowlakiem. Do takiego siedzącego już dziecka się tuli i liże. Ciekawe tylko czy nie będzie zły jak go maluch pociągnie za mocno np za sierść. Raczej reaguje na starsze wtedy spokojnie i woli się schowac chociaż czasem warknie ku ostrzeżeniu, ale nigdy nie próbował 'zlapac'. Boję się tylko co będzie podczas bujania na rękach bo na wszelkie 'wsciekanie' sie, podrzucanie na rękach, łapanie itp reaguje złością tzn broni i podgryza. Raz nawet przewrócił babcie bo próbowała z zaskoczenia 'porwac' na ręce córkę

Stary 2017-05-08, 14:01   #3909
karmen27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
U nas są dwa psy i trzy koty Także chciał nie chciał, jakoś sobie będziemy musieli poradzić, to w koncu pełnoprawni członkowie rodziny
To dopiero macie zooo😆ja też zawsze miałam zwierzaki obok siebie i dlatego jak zamieszkalismy w swoim domu postanowiłam zacząć od kota😊 od początku roku już mi chodził po głowie pies i po dłuższych przemyśleniach i poczytaniu na temat różnych ras zdecydowaliśmy się na buldoga francuskiego,główna zaleta tych psów jest właśnie pozytywne nastawienie do dzieci bo nie ukrywam że na tym głównie mi zalezalo😊 na razie wychowuje jeszcze psa a od listopada już przyjdzie czas na własne dziecko😊

Stary 2017-05-08, 14:02   #3910
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny czy macie psy i koty w domu?doradzcie czy jest coś sprawdzonego na linienie?mam psa i kota i już nie mam siły do tej sierści,nawet odkurzanie 2razy dziennie to mało.. A i czy są tu jakieś mamy które już miały zwierzaki przy narodzinach dziecka?jak one się zachowywały?nie ukrywam że trochę się boję tego doświadczeni,pierwszy raz zostanę mama ale tak kocham swoje pupile że nie wyobrażam sobie z nich zrezygnować,mam nadzieję że jakoś to wszystko da się pogodzic😊

Mam psa, labradora, kiedyś był w domu ogrom sierści, ostatnio pisałam o odkurzaczu Thomas i z ręką na sercu sierść w domu jest ale o wiele wiele mniej niż jak mieliśmy zwykły odkurzacz... co do reakcji psa też się boję bo pies ma prawie 5 lat i jest pupilem w domu, niestety ale nami rządzi... Z racji że to labrador to mam nadzieję że prawda okaże się ze są dobre dla dzieci

Stary 2017-05-08, 14:04   #3911
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
A twój pies to jeszcze dziecię to spokojnie się wzajemnie wychowają
. Gorzej z moim 6 letnim labradorem z ADHD i terierkowatym kundelkiem, tego wezmę pod pachę i wyniosłe do taty w razie czego. Ja całe życie wychowana z psami, mama dała radę zawsze były psy, większe, mniejsze. To i my sobie damy.
Naszego kota Lucka powoli odzwyczajamy od pobytu w naszej części domu. Już trochę zaczyna kumać bazę. Niestety z niego niezły wariat i niszczyciel... rozpieszczony na maksa... dzisiaj rano też miałam godzinę pogoni za nim po domu
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-08, 14:07   #3912
letstry
Rozeznanie

Cytat:
To dopiero macie zoooja też zawsze miałam zwierzaki obok siebie i dlatego jak zamieszkalismy w swoim domu postanowiłam zacząć od kota od początku roku już mi chodził po głowie pies i po dłuższych przemyśleniach i poczytaniu na temat różnych ras zdecydowaliśmy się na buldoga francuskiego,główna zaleta tych psów jest właśnie pozytywne nastawienie do dzieci bo nie ukrywam że na tym głównie mi zalezalo na razie wychowuje jeszcze psa a od listopada już przyjdzie czas na własne dziecko

Ja swojego pieska mam od 4 lat, wzięta ze schroniska, po przejściach, wszystkiego się boi... dlatego mam pewne obawy co do tego, jak się zachowa przy dziecku. Ale w razie czego, jestem nastawiona na behawiorystę, więc jakoś to będzie

A w sierpniu przeprowadzamy się w rodzinne strony i chwilę pomieszkamy z moimi rodzicami, to tu są te koty i młody, trzymiesięczny labrador (mieszanka, ale wyglada jak rasowy ). Będzie wesoło

Na pewno sobie poradzimy
Stary 2017-05-08, 14:15   #3913
karmen27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Naszego kota Lucka powoli odzwyczajamy od pobytu w naszej części domu. Już trochę zaczyna kumać bazę. Niestety z niego niezły wariat i niszczyciel... rozpieszczony na maksa... dzisiaj rano też miałam godzinę pogoni za nim po domu
Ja akurat o kota mniej się obawiam bo jest naprawdę bardzo spokojny ( Może dlatego że po rejestracji?)bardziej mnie martwi naszą wariatka sunia,teraz jej wszędzie pełno,tylko zabawa i głupoty w głowie..boje się że niechcący może kiedyś zrobić krzywdę dziecku..jeszcze na dodatek śpi z nami w łóżku i mamy ż nią atrakcje podczas snu bo jak przyjmie zła pozycję do spania to potrafi chrapac głośniej niż starszy dziadek 😊 a oprócz tego jak się naje kociej karmy to raczy nas niezbyt pachnacymi bąkami🤤

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Po kastracji oczywiście kot jest a nie rejestracji😆

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Ja swojego pieska mam od 4 lat, wzięta ze schroniska, po przejściach, wszystkiego się boi... dlatego mam pewne obawy co do tego, jak się zachowa przy dziecku. Ale w razie czego, jestem nastawiona na behawiorystę, więc jakoś to będzie

A w sierpniu przeprowadzamy się w rodzinne strony i chwilę pomieszkamy z moimi rodzicami, to tu są te koty i młody, trzymiesięczny labrador (mieszanka, ale wyglada jak rasowy ). Będzie wesoło

Na pewno sobie poradzimy
Myślę że nie powinnaś mieć problemu z takim pieskiem,zwierzaki że schroniska są bardzo wdzięczne człowiekowi,chyba że potrafi agresywna po przejściach to już inna sprawa..ja w rodzinnym domu mam dwa koty że schroniska i psa z ulicy którego ktoś wyrzucił,ich miłość wobec moich rodziców jest nie do opisania❤

Stary 2017-05-08, 14:22   #3914
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Ja akurat o kota mniej się obawiam bo jest naprawdę bardzo spokojny ( Może dlatego że po rejestracji?)bardziej mnie martwi naszą wariatka sunia,teraz jej wszędzie pełno,tylko zabawa i głupoty w głowie..boje się że niechcący może kiedyś zrobić krzywdę dziecku..jeszcze na dodatek śpi z nami w łóżku i mamy ż nią atrakcje podczas snu bo jak przyjmie zła pozycję do spania to potrafi chrapac głośniej niż starszy dziadek a oprócz tego jak się naje kociej karmy to raczy nas niezbyt pachnacymi bąkami🤤

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Po kastracji oczywiście kot jest a nie rejestracji

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Myślę że nie powinnaś mieć problemu z takim pieskiem,zwierzaki że schroniska są bardzo wdzięczne człowiekowi,chyba że potrafi agresywna po przejściach to już inna sprawa..ja w rodzinnym domu mam dwa koty że schroniska i psa z ulicy którego ktoś wyrzucił,ich miłość wobec moich rodziców jest nie do opisania

U nas wszystkie zwierzęta są 'z odzysku' i takie są najlepsze Tylko żeby ta moja się tak nie bała wszystkiego
Stary 2017-05-08, 14:26   #3915
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Twój mąż jest marynarzem ?

Tak. Dookola sami marynarze, jak to w tej części Polski
Cytat:

My naszą terierkę wyczesujemy zgrzebłem, ale i tak odkurzanie raz dziennie musi być. Ona jest wariatka ale pozytywna. Kocha wszystkich, tylko trochę zbyt wylewnie tę miłość okazuje

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 14:28   #3916
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Jak narazie ja tylko mam dziewczynkę?

Nie tylko u mnie tak na 80%

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 14:32   #3917
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Nie tylko u mnie tak na 80%

Czyli jak narazie 3 panny na wątku 😊

A my mamy psa-staruszka (16lat), ktory unika zgięłku i dzieci, ale jak dochodzi do konfrontacji to dzielnie znosi wszystkie dzieciece zabiegi.

Poza psem mamy dwie nimfy, ktore corcia uwielbia. Spiewa z nimi, karmi - mimo, ze to ptaki to potrzebuja tyle uwagi i pieszczot (drapanie po głowce) co piesek. Dla dzieciakow idealne 😉

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 14:37   #3918
Nadezhda
Zadomowienie

My mamy beagla- wzięliśmy go w styczniu, niedługo kończy 6 lat. Strasznie charakterny, ale dzieci lubi z tego co widzę Jednak boję się czy nie będzie zazdrosny i nie będzie skakać z zębami...

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 14:38   #3919
201707171552
Konto usunięte

Może i ja się dowiem coś o płci dzisiaj chociaż lekarz jest takim typowym sztywnym lekarzem więc każda wizyta jest dla mnie zagadka... jeśli mi nie będzie chciał zrobić usg, rozpetam tam chyba burzę bo po wypadku pierwsze co powinien to zrobić usg bez łaski... albo może nastawiam się tak negatywnie... sama już nie wiem :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-08, 14:43   #3920
karmen27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Może i ja się dowiem coś o płci dzisiaj chociaż lekarz jest takim typowym sztywnym lekarzem więc każda wizyta jest dla mnie zagadka... jeśli mi nie będzie chciał zrobić usg, rozpetam tam chyba burzę bo po wypadku pierwsze co powinien to zrobić usg bez łaski... albo może nastawiam się tak negatywnie... sama już nie wiem :/

Trzymamy kciuki aby wszystko było w porządku i koniecznie napisz jak po wizycie😊 a jak ty się czujesz po tym upadku?

Stary 2017-05-08, 14:46   #3921
201707171552
Konto usunięte

Nie najgorzej boli mnie tylko trochę glowa ale to być może z powodu pogody... na pewno napiszę jak wrócę mam nadzieję że z dobrą wiadomością i zwolnieniem..bo psychicznie bym nie była w stanie wrócić do pracy narazie...

Stary 2017-05-08, 14:52   #3922
karmen27
Raczkowanie

Ja w poprzedniej ciąży (niestety terminowanej)Nie brałam w ogóle zwolnienia..teraz jestem na zwolnieniu od pierwszej wizyty u lekarza i myślę że to była najlepsza decyzja

Stary 2017-05-08, 15:04   #3923
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Nie najgorzej boli mnie tylko trochę glowa ale to być może z powodu pogody... na pewno napiszę jak wrócę mam nadzieję że z dobrą wiadomością i zwolnieniem..bo psychicznie bym nie była w stanie wrócić do pracy narazie...

Jakby co koloryzuj i nie daj się zbyć ! Powodzenia ! I obu dał zwolnienie

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-08, 15:14   #3924
sugar cube
Rozeznanie

Ja mialam wizyte w piatek. Tez powiedzieli, ze raczej chlopak. Natomiast po cichu licze, ze sie to jeszcze zmieni.
Kolejna wizyta dopiero 8 czerwca, wiec pewnie wtedy sie potwierdzi.
Czekam tez ciagle na wynik pappy, ale jakos tak jestem spokojna, ze bedzie dobrze.
Nie moge uwierzyc jakos, ze brzucha nie mam, a gdzies sie to 8cm malenstwo miesci. Nadal kosmos i abstrakcja.

sugar cube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 15:18   #3925
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugar cube Pokaż wiadomość
Ja mialam wizyte w piatek. Tez powiedzieli, ze raczej chlopak. Natomiast po cichu licze, ze sie to jeszcze zmieni.
Czekam tez ciagle na wynik pappy, ale jakos tak jestem spokojna, ze bedzie dobrze.
Nie moge uwierzyc jakos, ze brzucha nie mam, a gdzies sie to 8cm malenstwo miesci. Nadal kosmos i abstrakcja.

A ja tak jakoś się sama chyba mimo wolnie nastawiłam na chlopaka chociaż styczności nie mam nie rodzinie same dziewuchy. Na tyle bab jeden rodzynek się zrobił. Lekarz mi nawet mowil ostatnio no to dobra choćby pooglądać małego K...
kiego. zobaczymy co wyjdzie w srode.
Stary 2017-05-08, 15:32   #3926
majkas
Zadomowienie

Ja mam psa i kota, obie znajdy, dobrze ułożone. Pies po przejściach, wszystkiego się boi, na szczęście zero agresji. Prędzej się zsika ze strachu niż ugryzie. Ale i tak mąż już się wczytuje w literaturę na temat zwierzę a noworodek.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

A z innej beczki: różnice kulturowe. My tu dyskusje o sushi, łososiu wędzonym i szkodliwości kanapki z pasztetem a w Irlandii panna w klubie się chwali ochroniarzom że skoro jest w piątym miesiącu to pozwoliła sobie TYLKO na 3 lampki wina. I tylko mój mąż był w szoku, irole przyjęli do wiadomości jakby o deszczu mówiła...

Stary 2017-05-08, 15:51   #3927
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Ja akurat o kota mniej się obawiam bo jest naprawdę bardzo spokojny ( Może dlatego że po rejestracji?)bardziej mnie martwi naszą wariatka sunia,teraz jej wszędzie pełno,tylko zabawa i głupoty w głowie..boje się że niechcący może kiedyś zrobić krzywdę dziecku..jeszcze na dodatek śpi z nami w łóżku i mamy ż nią atrakcje podczas snu bo jak przyjmie zła pozycję do spania to potrafi chrapac głośniej niż starszy dziadek 😊 a oprócz tego jak się naje kociej karmy to raczy nas niezbyt pachnacymi bąkami🤤

Po kastracji oczywiście kot jest a nie rejestracji😆

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Nasz Lucek też po kastracji. Ale mój mąż takie zabawy z nim uprawia od małego, że kot myśli, że jest gepardem.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sugar cube Pokaż wiadomość

Super, gratulacje!

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Ja mam psa i kota, obie znajdy, dobrze ułożone. Pies po przejściach, wszystkiego się boi, na szczęście zero agresji. Prędzej się zsika ze strachu niż ugryzie. Ale i tak mąż już się wczytuje w literaturę na temat zwierzę a noworodek.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

A z innej beczki: różnice kulturowe. My tu dyskusje o sushi, łososiu wędzonym i szkodliwości kanapki z pasztetem a w Irlandii panna w klubie się chwali ochroniarzom że skoro jest w piątym miesiącu to pozwoliła sobie TYLKO na 3 lampki wina. I tylko mój mąż był w szoku, irole przyjęli do wiadomości jakby o deszczu mówiła...

My wczoraj byliśmy u jednej z naszych babć na obiedzie, i było winko na stole. Babcia generalnie super mnie wspiera od samego poczatku itp, jednak już ma takie zachowania niektóre typowo geriatryczne.. Ale wczoraj przeszła samą siebie. Nalewa wina i mi też chce nalewać a ja mówię: przecież ja nie mogę. A babcia mówi: wódki nie można przecież. Ja na męża patrzę mąż na mnie.. masakra... Ona na mnie patrzy i mówi nie chcesz nie pij ale dla dziecka czerwone wino zdrowe^^
A tak ogólnie widzę, że jesteście z różnych części PL.
Macie takie starobabciowe przesądy właśnie od Babć czy Mam przekazywane?
Bo mnie to rozwalają te przesądy Już z mężem wprost się śmiejemy, chociaż może nie powinniśmy starych ludzi z równowagi wyprowadzać...
1. Nie patrz na psa, bo dziecko będzie brzydkie.
2. Nie patrz na ogień, bo dziecko będzie miało znamię jak od poparzenia.
3. Nie dotykaj kota, bo dziecko będzie miało myszkę
4. Nie wieszaj prania na sznurkach bo dziecko będzie się owijać pępowiną.
5. Jak się przestraszysz - nie łap się za żadną część ciała, bo dziecko będzie miała znamię.
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 16:04   #3928
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz Lucek też po kastracji. Ale mój mąż takie zabawy z nim uprawia od małego, że kot myśli, że jest gepardem.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Super, gratulacje!

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

My wczoraj byliśmy u jednej z naszych babć na obiedzie, i było winko na stole. Babcia generalnie super mnie wspiera od samego poczatku itp, jednak już ma takie zachowania niektóre typowo geriatryczne.. Ale wczoraj przeszła samą siebie. Nalewa wina i mi też chce nalewać a ja mówię: przecież ja nie mogę. A babcia mówi: wódki nie można przecież. Ja na męża patrzę mąż na mnie.. masakra... Ona na mnie patrzy i mówi nie chcesz nie pij ale dla dziecka czerwone wino zdrowe^^
Bo mnie to rozwalają te przesądy Już z mężem wprost się śmiejemy, chociaż może nie powinniśmy starych ludzi z równowagi wyprowadzać...
5. Jak się przestraszysz - nie łap się za żadną część ciała, bo dziecko będzie miała znamię.
Hahahahaha

Ja omijam wszystkie przesady szerokim łukiem :-D ale! Bardzo mnie ciekawi czy teściowa będzie się wtrącać po porodzie. Ja jestem nastawiona anty mm i anty smoczkowo i że będę dietę rozszerzać powoli po 6 mcu i kilka innych fanaberii więc zobaczymy czy nie będzie zgrzytów

Stary 2017-05-08, 16:10   #3929
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:

Super, gratulacje!

Ehem znamy te przesady i inne jeszcze: np nie wolno oblać sobie woda brzucha przy myciu naczyn bo dziecko będzie alkoholikiem, korali nie nosić bo owinie się pępowina za szyję, jeśli ma się zgagę to dziecko będzie owłosione, nie wolno obcinać włosów bo dziecko będzie miało krótki rozum, nie wolno odmawiać nic kobiecie w ciąży bo zjedzą myszy tą osobę (teściowa wierzy w to i kiedyś miała faktycznie pocięte ciuchy i stwierdziła, że coś mi odmówiła). Tyle pamiętam na szybko

Stary 2017-05-08, 16:11   #3930
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:

Ja używam furminatora, odkurzacz oczywiście codziennie chodzi ale teraz jak byłam tydzień u rodziców i go nie czesałam to porażka. Widzę, że nie tylko ja mam labradora mój będzie miał 4 lata i też nie miał styczności z bardzo małymi dziećmi.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości