|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja znalazłam sobie chustę kółkową https://mamazen.pl/chusta-kolkowa-le...FcVUGAodDdgC6A Tylko trochę sporo kasy i małż trochę kręci nosem. Nie wiem co robić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
Odzyskałam hasło!!!
Dziękuję za życzenia Kochane Wy!!! 😘😘😘😘 Później nadrobie 💙💙💙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margolcia, tez mam w rodzinie jedna, ktora ma wszystko najlepsze, ale ona sie z tym nie obnosi i mnie to w ogole nie razi. Doradza mi tez ciagle, bo rok temu urodzila. I tak np. wg niej powinnam miec przewijak w sypialni dziecka i dodatkowo wanienke ze stelazem, na ktorej jest przewijak, bo jak nie ma na wanience przewijaka, to nie ma gdzie dac dziecka po kapieli . Wszystko ok, tylko ja jestem minimalistka i staram się mieć mniej, nie więcej. Moze u niej w domu w 360qm nie walczy się o każdą półkę, ale ja mam do dyspozycji "tylko" 85qm i nie mam zamiaru się zagracić z powodu wygodnictwa. Ja jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam... olej to!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
Anita szwagierka chyba zrozumie co? A masz jakiś upatrzony? To już chyba najwyższy czas żeby zamówić?
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Miałam nic nie kupować z pierdół do końca tego miesiąca ale niewytrzymałam. Kupiłam pieluszke tetrową, dwie opaski na główkę i jeszcze bluzeczke i sukienke z majteczkami ale to akurat już dałam do prania 😉 do tego dokupiłam smoczek 0-2 z aventu akurat był ostatni pojedynczy 1490546384138.jpg
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
jesteście kochane BlackSanctum hm no nie wiem, może dlatego, że dziecko będzie za duże? chyba czasem tak się zdarza, że choć się chce, to nie można? Cytat:
![]() Marta mam koleżanki, które są matkami i one chętnie mi udzielają porad, tak samo jak my tutaj się dzielimy informacjami, ale ona (ta bratowa Tż) jest zupełnie inna, jak to mój Tż mówi- gestapo ;] Decorail dopiero co myłaś podłogę... uspokój się ![]() Powiem Wam, że trochę humor mi sie poprawił, bo byliśmy u babci Tż, a ona jest cudowna
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Margolcia, często tak bywa, ale w większości przypadków lekarze wiedzą o tym wcześniej, że dziecko np za duże.
Także bez obaw.
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wszystko sprawnie pójdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-07-26 o 09:41 Powód: Link w cytacie. |
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
To tylko lokowanie produktu
Margolcia co ma być to będzie, a będzie dobrze
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy. Nawet do końca wytrzymałam. Ogólnie było miło, tzn na tyle na ile mogło bo niestety 2 dni temu był pogrzeb babci Małego i niestety atmosfera była wiadoma. Jedzenie pychotka. Objadłam się według zamierzonego planu. Zjadłam dwa kawałki tortu, jeden swój, drugi TŻ bo on tylko spróbował i zostawił. Jestem zadowolona
Wysłane za pomocą mTalk
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
Felliciti pewnie będzie tak, jak mówicie i wszystkie damy świetnie radę
![]() Ania, super że impreza się udała i że pojadlas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3915 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
rzadko bywam na forum, zazwyczaj gdy szukam odpowiedzi na jakieś pytania, ale też sprawdziłam co słychać w grupie Mam, które mają podobny termin porodu. Ja rodzę w połowie kwietnia i będzie to moje drugie dziecko. Mimo, że mam już doświadczenie z pierwszym dzieckiem to obawiam się porodu tak samo jak za pierwszym razem - czy ból będzie porównywalny, gdzie można rodzić po ludzku, jakie ćwiczenia robić żeby poród przeszedł łatwiej... wiele się również zmieniło odkąd urodziłam syna i na przykład chciałabym żeby ktoś podzielił się ze mną doświadczeniami ad. chociażby pieluch, żebym nie musiała już testować wszystkich rodzajów. Na pewno sprawisz mi przysługę jeśli coś podpowiesz. ale też chciałabym porozmawiać z kimś kto jest w podobnej sytuacji.
Edytowane przez paulina21_09 Czas edycji: 2017-03-26 o 21:12 |
|
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Cicha ta niedziela... ogladacie mecz?
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
W dzień była ładna pogoda i wszystkie spędzały czas na zewnątrz chyba
Ja nie oglądam, Tż poszedł do kolegów obejrzeć, a ja chyba zaraz zasnę...
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Ja oglądam
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Też oglądam bo nie mam wyboru 😛 jeden telewizor 😉
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Ja oglądam
a biedny mężu sufit maluje i nie ogląda ale chyba już kończy pomału.
|
|
|
|
#3921 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chusta piękna ale cena faktycznie spora. Z drugiej strony jeśli jesteś przekonana to czemu nie. Warto czasem nawet odmówić sobie czegoś innego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ania tak niechętnie szłaś a jednak nie było tak źle ☺ Złożyliśmy przewijak ☺ tz oczywiście pytał czy to konieczne dziś bo jeszcze nie ma kogo przewijać ale mu powiedziałam że mam taką potrzebę więc o nic więcej pytał tylko grzecznie wykonał 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3922 |
|
Konto usunięte
|
Ja leżę i oglądam mecz
![]() Bolą mnie jelita chyba przesadziłam z grillem ahh ta zachłanność ![]() Jutro ma byc ciepło wiec zamierzam zrobić ostatnie dzieciowe pranie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- I spakować juz torbę ;p Wrocila moja siostra z Polski i przywiozła mi od rodzicow szpitalne podkłady i pieluchy tetrowe i flanelowe i milion gazików xdWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Anita fajnie że mąż się Ciebie posłuchał, ja mojego dziś rano poprosiłam żeby skręcił łóżeczko, abyśmy mogli poukładać tam rzeczy typu wanienka, przewijak, leżaczek, itp, od razu by się porządek zrobił. Przytaknął, powiedział że dziś skręci i na tym się skończyło. No cóż, pewnie jak powiedział że zrobi to zrobi i pewnie nie muszę go prosić co pół roku....
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Misja - chusta piękna, może jeśli teraz nie jesteście z mężem pewni co do zakupu, to poczekaj aż się dzidzia urodzi, może wtedy uznacie oboje że jest bardzo potrzebna lub właśnie wręcz odwrotnie. Paulina - jeśli pytasz o pieluszki tetrowe/muślinowe to w tym tygodniu prałam i prasowałam, mam z dwóch firm - Motherhood i Ikea i te drugie o wiele lepsze jakościowo, grubsza tkanina, wykończone obszyciem (a nie tylko overlockiem jak Motherhood). Chociaż te z Motherhood chyba bardziej delikatne, może przez to że cieńsze. Także w sumie jestem zadowolona że mam i takie i takie. |
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Paulina, widzisz od razu tak jakoś milej
![]() my dzis wypralismy materialowe elementy z wozka w samym plynie do plukania cocolino zeby go odświeżyc, spacerowke zlozylismy i schowalismy do pojemnika pod lozkiem bo przez najblizsze miesiace nie bedzie potrzebna a gondolkai fotelik czekaja w dziecięcym musimy chyba jeszcze dokupic ta wkladke dla noworodka bo fotelik mamy maxi cosi i na pewno bedzie za duzy na poczatku jutro biore sie za ostateczny przeglad ciuchow i trzeba zaczac pomału to prać i prasować ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Milutek jaka gruba tetre kupilas/ kupujesz?
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana niestety nie znalazłam informacji o grubości
kupiłam 2 zestawy po 5 sztuk z Motherhood (2 pieluszki flanelowe + 3 tetrowe) o takie: http://motherhood.pl/sklep/pieluszki-bawelniane-27/o akurat jest promocja na nie, dobra cena, no i te muślinowe z Ikei. W sumie jak tak sobie teraz myślę to nie dziwne że te z Ikei lepsze jakościowo, po prostu droższe są
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mogę się wtrącić to ja Ci mogę polecić pieluszki tetrowe od flaminga podwójnie tkane. Kupiłam 5 jak ostatnio byłam na zakupach u nich i już je wyprałam i są superowe. Nie to co te 115g co kupiłam u jakiegoś sprzedawcy na alledrogo... okropieństwo co się z nimi stało po praniu. Jak mi dwa miesiące wytrzymają to będzie dobrze. Dlatego polecam te podwójnie tkane. Są droższe ale już teraz wiem, że warte swojej ceny.
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
Milutek dzięki, wlasnie zauwazylam ze czesto nie pisza gramatury
![]() Aniu no właśnie pamietam jak pisalas, ze takie szmatki sie zrobiły i biale mam zamiar zamowic podwojnie tkane 140g ale kolorowe ciężko znalezc z taka gramatura
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Milutek mój tz też ma nieraz takie zagrywki o których piszesz ale ostatnim czasem widzę że woli mi się nie sprzeciwiać 😁
Ciąża to zmieniła 😂 I ja muszę się powoli za pranie brać. Miałam jutro ale zaś mam cały dzień napięty i nie zdążę i w ogóle tydzień mi się zapowiada zajęty więc znów nie wiem czy nie odloze na nastepny tydzień... Jak tak będę ciągle zajęta to żebym miala czas urodzić 😂 Ja też chciałam wiedzieć jaka gramatura Terry to Pani nie wiedziała ale domyślam się ze za ta cenę co kupiłam to te słabsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Anita7 te grubsze maja inna strukturę, takie jakby wieksze wytloczone kwadraty
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

. Wszystko ok, tylko ja jestem minimalistka i staram się mieć mniej, nie więcej. Moze u niej w domu w 360qm nie walczy się o każdą półkę, ale ja mam do dyspozycji "tylko" 85qm i nie mam zamiaru się zagracić z powodu wygodnictwa. Ja jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam...
olej to!
jesteście kochane