Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-26, 17:51   #3901
CamomileS
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Ehh ja mam weekend spadku energii... Śpię i śpię.. Zawsze we znaki dawało mi się przesilenie wiosenne, plus ciąża. Nie umiem się zabrać za porządki jakiekolwiek, nawet te cotygodniowe. Już nie mówiąc o przeglądaniu szaf i szuflad, bo muszę trochę miejsca zrobić. No i niby wiosna, a wczoraj na spacerze było zimno i wiało, także nawet do pogody szczęścia brak. Pomarudziłam i zostało mi czekać na lepsze czasy chyba
A ja wręcz odwrotnie.. sprzątam, pucuje, piore i generalnie sobie roboty szukam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 18:01   #3902
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Glassball to już są jaja żeby gwizdnac komuś rzecz z koszyka 😨

Ha Kiwaczka ładnie. Najpierw się dopientrolił do zakupu a potem jeszcze chciał go zjeść. No nie 😁

Margolcia nie znoszę takich ludzi jak ta laska z rodziny tz. Zawiewa wrednością.

Decorail ja właśnie odczuwam to jako bezbolesne twardnienie brzucha.

Ja też uważam że data porodu z usg ustalana po 12 tc to absurd. Nawet jakiś medyczny artykuł gdzieś czytałam że to nie ma sensu.

Black, misja współczuję alergii.

Feliciti jakie pyszności masz na grillu mniam

Wróciłam do domu byliśmy na pysznym obiadku u teściów potem pojechaliśmy do siostry tz i nas obdarowała rzeczami dla młodego. Dostaliśmy krzesełko do karmienia, przewijak z ikea, przewijak na łóżeczko, wanienkę, fotelik samochodowy powyżej pół roku dziecka i wózek. Trochę mi głupio bo właściwie po wózek pojechaliśmy bo nam o nim na początku wspominała a ja go kompletnie nie pamietalam, ale nie podoba mi się i myślę jak go grzecznie oddać. Bo oczywiście jestem wdzięczna jak ktoś mi coś daje no ale same wiecie jak jest. Ze trzeba być zadowolonym i się cieszyć też tymi rzeczami. A jak patrzę na ten wózek to taki bidula spłowiały 😐

Fajnie z tymi prezentami, a trochę szkoda że z tym wózkiem tak wyszło, że nie bardzo Wam podpasował. Mi zawsze też głupio jak coś dostajemy co nie do końca nam leży i jak to potem zwrócić. Ale wózek trochę posłuży więc lepiej żeby Wam pasował, bo spacery mają być przyjemnością a tak pewnie cały czas będziesz myślała o tym, że wolałabyś inny. Znajdziecie pewnie jakieś rozwiazanie.

Ja znalazłam sobie chustę kółkową
https://mamazen.pl/chusta-kolkowa-le...FcVUGAodDdgC6A
Tylko trochę sporo kasy i małż trochę kręci nosem. Nie wiem co robić

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 18:16   #3903
Mohnka
Rozeznanie

Odzyskałam hasło!!!
Dziękuję za życzenia Kochane Wy!!! 😘😘😘😘

Później nadrobie 💙💙💙

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 18:17   #3904
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Ja wiem, że to jest niezdrowe, ale jak do niej jadę, to ona ma najlepszego lekarza, najlepsze łóżeczko, najlepszy materac, najlepszego męża, najlepsze pieluchy... myślę, że każda z nas tak uważa, ale nie mówi o tym w każdym zdaniu. Np pyta się mnie, ile przytyłam, to mówię jej, że 8kg, a ona: ooo ja tylko 7 i tak jest ze wszystkim. Unikam kontaktu z nią, ale to najbliższa rodzina Tż, chociaż on też za nimi nie przepada ;]

Margolcia, tez mam w rodzinie jedna, ktora ma wszystko najlepsze, ale ona sie z tym nie obnosi i mnie to w ogole nie razi. Doradza mi tez ciagle, bo rok temu urodzila. I tak np. wg niej powinnam miec przewijak w sypialni dziecka i dodatkowo wanienke ze stelazem, na ktorej jest przewijak, bo jak nie ma na wanience przewijaka, to nie ma gdzie dac dziecka po kapieli . Wszystko ok, tylko ja jestem minimalistka i staram się mieć mniej, nie więcej. Moze u niej w domu w 360qm nie walczy się o każdą półkę, ale ja mam do dyspozycji "tylko" 85qm i nie mam zamiaru się zagracić z powodu wygodnictwa. Ja jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam... olej to!

Stary 2017-03-26, 18:20   #3905
felliciti
Wtajemniczenie

Anita szwagierka chyba zrozumie co? A masz jakiś upatrzony? To już chyba najwyższy czas żeby zamówić?
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 18:40   #3906
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Miałam nic nie kupować z pierdół do końca tego miesiąca ale niewytrzymałam. Kupiłam pieluszke tetrową, dwie opaski na główkę i jeszcze bluzeczke i sukienke z majteczkami ale to akurat już dałam do prania 😉 do tego dokupiłam smoczek 0-2 z aventu akurat był ostatni pojedynczy 1490546384138.jpg

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 19:03   #3907
marg0lcia
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia jesteście kochane

BlackSanctum hm no nie wiem, może dlatego, że dziecko będzie za duże? chyba czasem tak się zdarza, że choć się chce, to nie można?

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
A ja pozdrawiam z działeczki za miastem, wygrzewamy sie na leżaku, a z tyłu sie grilluje rybka i warzywa na obiad ♥
Julce chyba sie podoba bo tancuje sobie od jakiegos czasu
ooo jak przyjemnie my może w przyszły weekend rozpoczniemy sezon grillowy

Marta mam koleżanki, które są matkami i one chętnie mi udzielają porad, tak samo jak my tutaj się dzielimy informacjami, ale ona (ta bratowa Tż) jest zupełnie inna, jak to mój Tż mówi- gestapo ;]

Decorail dopiero co myłaś podłogę... uspokój się

Powiem Wam, że trochę humor mi sie poprawił, bo byliśmy u babci Tż, a ona jest cudowna ja już nie mam żadnej, a ona mi bardzo przypomina jedną moją, z którą byłam mega zżyta i uwielbiam do niej jeździć

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 19:07   #3908
BlackSanctum
Zakorzenienie

Margolcia, często tak bywa, ale w większości przypadków lekarze wiedzą o tym wcześniej, że dziecko np za duże. Także bez obaw.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 19:10   #3909
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Margolcia, często tak bywa, ale w większości przypadków lekarze wiedzą o tym wcześniej, że dziecko np za duże. Także bez obaw.
Dzięki mam nadzieję, że wszystko sprawnie pójdzie

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-26, 19:33   #3910
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina21_09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może którejś z Was się jeszcze przyda, ja kupując łóżeczko dostałam kupon o wartości 100zł na zakup akcesoriów dla dziecka: xxx
Chyba ktoś tu reklamę wciska, na wątku kwietniowek również

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2017-07-26 o 09:41 Powód: Link w cytacie.
Stary 2017-03-26, 19:42   #3911
felliciti
Wtajemniczenie

To tylko lokowanie produktu

Margolcia co ma być to będzie, a będzie dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 19:44   #3912
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Chyba ktoś tu reklamę wciska, na wątku kwietniowek również

Mnie tez razi takie pisanie z marszu, ani przedstawienia sie, zadnych informacji o sobie, tak jakos dziwnie
Stary 2017-03-26, 19:44   #3913
ania9o
Zakorzenienie

Wróciliśmy. Nawet do końca wytrzymałam. Ogólnie było miło, tzn na tyle na ile mogło bo niestety 2 dni temu był pogrzeb babci Małego i niestety atmosfera była wiadoma. Jedzenie pychotka. Objadłam się według zamierzonego planu. Zjadłam dwa kawałki tortu, jeden swój, drugi TŻ bo on tylko spróbował i zostawił. Jestem zadowolona

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 19:50   #3914
marg0lcia
Zadomowienie

Felliciti pewnie będzie tak, jak mówicie i wszystkie damy świetnie radę

Ania, super że impreza się udała i że pojadlas

Stary 2017-03-26, 20:21   #3915
paulina21_09
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Mnie tez razi takie pisanie z marszu, ani przedstawienia sie, zadnych informacji o sobie, tak jakos dziwnie
bunnybe miło mi, że chciałabyś wiedzieć coś więcej o mnie rzadko bywam na forum, zazwyczaj gdy szukam odpowiedzi na jakieś pytania, ale też sprawdziłam co słychać w grupie Mam, które mają podobny termin porodu. Ja rodzę w połowie kwietnia i będzie to moje drugie dziecko. Mimo, że mam już doświadczenie z pierwszym dzieckiem to obawiam się porodu tak samo jak za pierwszym razem - czy ból będzie porównywalny, gdzie można rodzić po ludzku, jakie ćwiczenia robić żeby poród przeszedł łatwiej... wiele się również zmieniło odkąd urodziłam syna i na przykład chciałabym żeby ktoś podzielił się ze mną doświadczeniami ad. chociażby pieluch, żebym nie musiała już testować wszystkich rodzajów. Na pewno sprawisz mi przysługę jeśli coś podpowiesz. ale też chciałabym porozmawiać z kimś kto jest w podobnej sytuacji.

Edytowane przez paulina21_09
Czas edycji: 2017-03-26 o 21:12
paulina21_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 20:40   #3916
felliciti
Wtajemniczenie

Cicha ta niedziela... ogladacie mecz?
Stary 2017-03-26, 20:42   #3917
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
W dzień była ładna pogoda i wszystkie spędzały czas na zewnątrz chyba Ja nie oglądam, Tż poszedł do kolegów obejrzeć, a ja chyba zaraz zasnę...

Stary 2017-03-26, 20:49   #3918
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Ja oglądam

Stary 2017-03-26, 20:52   #3919
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Też oglądam bo nie mam wyboru 😛 jeden telewizor 😉

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 21:07   #3920
Baambi
Zadomowienie

Ja oglądam a biedny mężu sufit maluje i nie ogląda ale chyba już kończy pomału.
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 21:12   #3921
anita7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Fajnie z tymi prezentami, a trochę szkoda że z tym wózkiem tak wyszło, że nie bardzo Wam podpasował. Mi zawsze też głupio jak coś dostajemy co nie do końca nam leży i jak to potem zwrócić. Ale wózek trochę posłuży więc lepiej żeby Wam pasował, bo spacery mają być przyjemnością a tak pewnie cały czas będziesz myślała o tym, że wolałabyś inny. Znajdziecie pewnie jakieś rozwiazanie.

Ja znalazłam sobie chustę kółkową
https://mamazen.pl/chusta-kolkowa-le...FcVUGAodDdgC6A
Tylko trochę sporo kasy i małż trochę kręci nosem. Nie wiem co robić

Jakoś się delikatnie wywinę z tego wózka i już.

Chusta piękna ale cena faktycznie spora. Z drugiej strony jeśli jesteś przekonana to czemu nie. Warto czasem nawet odmówić sobie czegoś innego.
Cytat:
Anita szwagierka chyba zrozumie co? A masz jakiś upatrzony? To już chyba najwyższy czas żeby zamówić?
Mam nadzieję. Mniejwiecej mam typ. Ogólnie to bardzo wybredna nie jestem ale swoje granicę też mam 😁
Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Miałam nic nie kupować z pierdół do końca tego miesiąca ale niewytrzymałam. Kupiłam pieluszke tetrową, dwie opaski na główkę i jeszcze bluzeczke i sukienke z majteczkami ale to akurat już dałam do prania 😉 do tego dokupiłam smoczek 0-2 z aventu akurat był ostatni pojedynczy Załącznik 6989801

Hahaha te nasze obietnice😂 Super opaseczki 😊 pokaż sukienki jak wyschną

Cytat:
Napisane przez paulina21_09 Pokaż wiadomość
ja też odkładałam na kwiecień kolejne zakupy, ponieważ kupiliśmy w tym miesiącu łóżeczko Chicco Next2me (prezentuje się świetnie obok naszego łóżka, nie mogę się doczekać, żeby Maluch w nim spał), ale oczywiście przy okazji zakupów spożywczych przeszłam się po galerii, a że jest weekend zniżek to nie mogłam się powstrzymać żeby kupić sweterek, opaskę i buciki na wiosnę.

Anita o jakim wózku myślisz? To nie mały zakup, ale też posłuży kilka wiosen.

Chyba jak większość o którymś z bebetto. Mam jeszcze jedną opcję innego ale muszę obejrzeć i zadecyduję co w końcu.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia jesteście kochane

BlackSanctum hm no nie wiem, może dlatego, że dziecko będzie za duże? chyba czasem tak się zdarza, że choć się chce, to nie można?

ooo jak przyjemnie my może w przyszły weekend rozpoczniemy sezon grillowy

Marta mam koleżanki, które są matkami i one chętnie mi udzielają porad, tak samo jak my tutaj się dzielimy informacjami, ale ona (ta bratowa Tż) jest zupełnie inna, jak to mój Tż mówi- gestapo ;]

Decorail dopiero co myłaś podłogę... uspokój się

Powiem Wam, że trochę humor mi sie poprawił, bo byliśmy u babci Tż, a ona jest cudowna ja już nie mam żadnej, a ona mi bardzo przypomina jedną moją, z którą byłam mega zżyta i uwielbiam do niej jeździć
Dobrze ze Ci się humor poprawił. Trzeba szukać pozytywów a kontakt z osobami które je niosą zawsze skutkuje dobrym nastrojem ☺

Ania tak niechętnie szłaś a jednak nie było tak źle ☺

Złożyliśmy przewijak ☺ tz oczywiście pytał czy to konieczne dziś bo jeszcze nie ma kogo przewijać ale mu powiedziałam że mam taką potrzebę więc o nic więcej pytał tylko grzecznie wykonał 😁

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 21:15   #3922
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Ja leżę i oglądam mecz
Bolą mnie jelita chyba przesadziłam z grillem ahh ta zachłanność
Jutro ma byc ciepło wiec zamierzam zrobić ostatnie dzieciowe pranie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

I spakować juz torbę ;p

Wrocila moja siostra z Polski i przywiozła mi od rodzicow szpitalne podkłady i pieluchy tetrowe i flanelowe i milion gazików xd

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 21:23   #3923
milutek
Wtajemniczenie

Anita fajnie że mąż się Ciebie posłuchał, ja mojego dziś rano poprosiłam żeby skręcił łóżeczko, abyśmy mogli poukładać tam rzeczy typu wanienka, przewijak, leżaczek, itp, od razu by się porządek zrobił. Przytaknął, powiedział że dziś skręci i na tym się skończyło. No cóż, pewnie jak powiedział że zrobi to zrobi i pewnie nie muszę go prosić co pół roku....

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Misja - chusta piękna, może jeśli teraz nie jesteście z mężem pewni co do zakupu, to poczekaj aż się dzidzia urodzi, może wtedy uznacie oboje że jest bardzo potrzebna lub właśnie wręcz odwrotnie.

Paulina - jeśli pytasz o pieluszki tetrowe/muślinowe to w tym tygodniu prałam i prasowałam, mam z dwóch firm - Motherhood i Ikea i te drugie o wiele lepsze jakościowo, grubsza tkanina, wykończone obszyciem (a nie tylko overlockiem jak Motherhood). Chociaż te z Motherhood chyba bardziej delikatne, może przez to że cieńsze. Także w sumie jestem zadowolona że mam i takie i takie.
Stary 2017-03-26, 21:30   #3924
bunnybe
Zadomowienie

Dzieki Paulina, widzisz od razu tak jakoś milej

my dzis wypralismy materialowe elementy z wozka w samym plynie do plukania cocolino zeby go odświeżyc, spacerowke zlozylismy i schowalismy do pojemnika pod lozkiem bo przez najblizsze miesiace nie bedzie potrzebna a gondolkai fotelik czekaja w dziecięcym musimy chyba jeszcze dokupic ta wkladke dla noworodka bo fotelik mamy maxi cosi i na pewno bedzie za duzy na poczatku jutro biore sie za ostateczny przeglad ciuchow i trzeba zaczac pomału to prać i prasować

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Milutek jaka gruba tetre kupilas/ kupujesz?
Stary 2017-03-26, 21:31   #3925
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
W dzień była ładna pogoda i wszystkie spędzały czas na zewnątrz chyba Ja nie oglądam, Tż poszedł do kolegów obejrzeć, a ja chyba zaraz zasnę...
Pewnie tak.. ja to się chyba nawet trochę opaliłam na twarzy, nie bardzo, ale lekki raczek jest
Stary 2017-03-26, 21:38   #3926
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Milutek jaka gruba tetre kupilas/ kupujesz?
kochana niestety nie znalazłam informacji o grubości kupiłam 2 zestawy po 5 sztuk z Motherhood (2 pieluszki flanelowe + 3 tetrowe) o takie: http://motherhood.pl/sklep/pieluszki-bawelniane-27/
o akurat jest promocja na nie, dobra cena,
no i te muślinowe z Ikei. W sumie jak tak sobie teraz myślę to nie dziwne że te z Ikei lepsze jakościowo, po prostu droższe są
Stary 2017-03-26, 21:41   #3927
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Milutek jaka gruba tetre kupilas/ kupujesz?
Jeśli mogę się wtrącić to ja Ci mogę polecić pieluszki tetrowe od flaminga podwójnie tkane. Kupiłam 5 jak ostatnio byłam na zakupach u nich i już je wyprałam i są superowe. Nie to co te 115g co kupiłam u jakiegoś sprzedawcy na alledrogo... okropieństwo co się z nimi stało po praniu. Jak mi dwa miesiące wytrzymają to będzie dobrze. Dlatego polecam te podwójnie tkane. Są droższe ale już teraz wiem, że warte swojej ceny.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 21:54   #3928
bunnybe
Zadomowienie

Milutek dzięki, wlasnie zauwazylam ze czesto nie pisza gramatury

Aniu no właśnie pamietam jak pisalas, ze takie szmatki sie zrobiły i biale mam zamiar zamowic podwojnie tkane 140g ale kolorowe ciężko znalezc z taka gramatura
Stary 2017-03-26, 22:16   #3929
anita7
Rozeznanie

Milutek mój tz też ma nieraz takie zagrywki o których piszesz ale ostatnim czasem widzę że woli mi się nie sprzeciwiać 😁
Ciąża to zmieniła 😂

I ja muszę się powoli za pranie brać. Miałam jutro ale zaś mam cały dzień napięty i nie zdążę i w ogóle tydzień mi się zapowiada zajęty więc znów nie wiem czy nie odloze na nastepny tydzień...
Jak tak będę ciągle zajęta to żebym miala czas urodzić 😂

Ja też chciałam wiedzieć jaka gramatura Terry to Pani nie wiedziała ale domyślam się ze za ta cenę co kupiłam to te słabsze.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 22:21   #3930
bunnybe
Zadomowienie

Anita7 te grubsze maja inna strukturę, takie jakby wieksze wytloczone kwadraty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości