|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Agika to jeszcze ja jeszcze ja. Buźka dla Kamilka.
![]() Życzenia dla Ciebie Alien. Nadal tyle cierpliwości i żelaznego charekteru. Więcej przespanych nocy. Duzo uśmiechu. ![]() Od dwóch dni nie funkcjonuje. Śpie po 3-4h ![]() Dzisiaj i cały weekend szkoła. Wróce do Was w poniedziałek. Trzymajcie się mamusie.
#3902 |
Zadomowienie
|
Daria twoja Zuzia poprostu cudo
![]() ![]() ![]() Joasiuu to jak ty jeszcze funkcjonujesz ![]() ![]() ![]() Alien a co ty byś chciała 16 być ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
qrd Joasia to masz przekichane
![]() Daria masz śliczną córeczkę ![]() ![]() ![]() ![]() Oliwka nie moze zasnąc od godziny, beczy i marudzi w łóżeczku, co chwila musze do niej kursowac i brac na ręce, 3 minuty pośpi i w ryk. |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Przyczajenie
|
A ja myślałam, że to tylko mój bąbel daje mi tak popalić w nocy....
Niech te zęby mu wreszcie wyjdą, bo wykorkuje.... Joasia wspólczuje kochana. Wiem co to znaczy. Urodziłam małego na V roku studiów. Od stycznia leżałam w szpitalu i potem miałam na głowie...dziecko, zaległą sesje i magisterke. Były dni, że do 5.00 rano siedziałam przy kompie. a od 6.00 przy małym... wspominam to jak koszmar. Żadna dieta nie była juz potrzebna. jak się cieszę, że mam to już za sobą... Joasia my mamy musimy być silne !!! Daria córcia przecuda.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zadomowienie
|
To u mnie Tż poszedł usypiać Pati i śpi już razem z nią
![]() ![]() A to dzisiejsze fotki Pati na spacerku i jedno naszej suni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Przyczajenie
|
A ja wzięłam się dziś za pieczenie pierników.... pierwszy etap mam juz za sobą... zobaczymy jak wyjdą.
jutro powklejam fotki...może zaraże was świątecznym nastrojem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Przyczajenie
|
Hania Pati śliczna... a jakie ma piękne dołeczki jak się usmiecha...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jestem na etapie szukania spacerówki.
Pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Wtajemniczenie
|
ho ho dziewczyny. juz niedlugo swieta.
pojawiam sie i znikam i jak zawsze mam problemy z nadrobieniem zaleglosci. wiem ze Alien ma urodzinki. szczesliwych pietnastych urodzin Alien. spelnienia marzen i wszystkiego naj ![]() Wikula jak zwykle daje popalic mi bo TZ to nawet tego nie odczuje przez weekend. juz myslalam ze udalo mi sie nauczyc ja zasypiania a tu wielka zmiana na druga strone. juz po dwoch dniach po 5 minutach zasypiala sama. bylam w szoku ze tak latwo to poszlo. a teraz ach szkoda gadac. wczoraj wieczorem to 38 minut szalala w lozeczku a dzisiaj to juz totalna porazka. dzisiaj ma temperature ale zadnych innych objawow. poczekam do jutra jakby co to ide do poradni dyzurujacej. ide spac bo oczka same sie zamykaja. dzisiaj wysprzatalam caly pokoj wlacznie z myciem okien.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Rozeznanie
|
dzietki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zadomowienie
|
Daria, Haniu -- Dziewczynki prześliczne
![]() Padam na pyszczek ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio jestem na maxa zakręcona i myli mi sie dzien z nocą ale czy to nie dzis przypadkiem Natalka dołącza do grona 8 miesieczniaków?
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzis od 6:00 na nogach i to wcale nie dlatego ze Oliwka wstała bo jeszcze smacznie spi - tylko ja juz nie umiem spac dłużej niz do 6:00 ![]() ![]() Odett w kwestii spacerówki niewiele pomogę, musisz sie zdecydowac czy chcesz tradycyjna czy 3 kołowca. Ja w wózku przede wszystkim zwracam uwage na kółka i prowadzenie, no i na wygodę dzidzi oczywiscie też ![]() Tiarro nieźle wymiatasz z tym sprzątaniem, podejrzewam ze u Ciebie w domu spokojnie można jeść z podłogi, moze bys przyjechała do mnie do pomocy bo mi w ogole nie idzie ![]() ![]() Wczoraj była wypłata a my juz spłukani, pojechalismy tylko do Ikei odebrac drzwiczki do szafek z kuchni i pól pensji nie ma. Za drugie pół kupimy piec i zapłacimy rachunki i do konca miesiaca zęby w sciane, a tu świeta idą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko ja taka pedantyczna sie zrobilam po ciazy. jak lezy okruszek na dywanie to mnie nosi, zbieram go od razu ale jak jest kilka to odkurzacz obowiazkowo idzie w ruch. dlatego w liscie do gwiazdora TZ mial wpisany odkurzacz taki maly zeby mogl sie wszedzie schowac. i taki dostalam w moim ulubionym fioletowym kolorze. co do pomocy tobie nie ma sprawy tyle ze twoj TZ nie dalby sobie rady z Wiki bo ona tez plyn do szyb w lapce i sciereczke musi miec. i sprzata razem ze mna. a wczoraj juz na zime sciagnelam siatke przeciw owadom z okna i od razu pomylam, zmienialam firanki i zaslonki. ale to jeszcze nie na swieta. zakuplam w hurtowni dwa kawalki organtyny 3mx1,5m w kolorze zlotym. i bede upinac na swieta. jeszcze musze sie tam raz wybrac i kupic takia organtyne z nadrukiem w gwiazdki i chce uszyc bierzniczki na szafki.
co do Wikulkowego spania. to nadal sa jazdy. idzie spac okolo 23 czasem pospi do 9 ale dzisiaj wstala o 6 rano. wiecie o czym tak na prawde marze. o tym aby sama bez kombinacji zasypiala, przespala cala noc we wlasnym lozeczku. nic wiecej nie potrzebuje jak odzyskac chociaz normalny sen. przez te rozlegulowane nocki to ja juz padam niekiedy. szwagierka dziwi sie ze jeszcze tak funkcjonuje. a jeszcze dochodzi fakt ze Wiki to bardzo zywiolowe dziecko. wszedzie jej pelno. ale coz, nie ma rady. musze to przetrwac. Kasiulka u nas podobnie z impreskami. za tydzien moj tata ma urodzinki. za dwa tygodnie tesciu imieniny. przed samymi swietami moja mama ma imieninki a i jeszcze same swieta. z tesciami to razem ze szwagierka sie skladamy na prezent. tesciu lubi sie stroic wiec a to koszule a to jakas kamizelka. co do prezentow swiatecznych to i z mojej strony i ze strony TZta doszli wszyscy do wniosku ze tylko dzieciom sie kupuje. i dla mnie super, chociaz juz dla szwagierki dzieci na prezenty wydalam 100 zł bo jej najmlodsze to chrzesnik Tzta wiec troszku drozszy kupilam. a jeszcze siostra TZta ma synka. dadza trochu w kosc te swieta a jeszcze chcialam dokupic bombek i lancuchow. no nie wiem czy toma sens. bo z naszym dzieckiem to choinke do sufitu i to do gory nogami trzeba bedzie chyba.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Rozeznanie
|
ucałowania i buziaki-przytulaki dla Natalki teraz juz 8 miesięcznej kobitki
![]() wiecie na które forum,wątek można wrzucic ,,sprzedaz wózka,, bo szukałam ale nie ma takiego targowiska a i żadnego takie wątka nie widzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zadomowienie
|
Kasiulko, Dario dziekujemy za życzenia
![]() Dario na Wizazu mozna tylko wymieniac się, nie ma sprzedazy ani kupna. Jesli chcesz sprzedać wózek to wystaw go na Allegro, tam mozna sprzedać wszystko. A propo sprzedaży wszystkiego, to sprzedaliśmy tą komodę kuchenną i szafkę i to za całkiem niezłe pieniądze jak na takie graty ![]() ![]() Zmykam, idę z Natalką do tatusia, zobaczyć jak mu idzie remont, a przy okazji zajrzę do kumpeli na kawkę ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 |
Zadomowienie
|
Buziaczki dla Natalki
![]() ![]() ![]() Daria co do dołeczków to nie bardzo znam sposób jak je zrobić ![]() ![]() My już dzisiaj po zakupach i też kasy poszło na kaszki,deserki,pampersy dosłownie szok ![]() Odett mi się podoba spacerówka Chicco CT0,4 i taką chyba na wiosne kupimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Buziaczki dla Natalki
![]() Zuzia i Pati śliczne ![]() ![]() Kasiulko kupiłaś już szczeniaczka-uczniaczka dla Oliwki? W geant jest po 99zł. Dziewczyny tyle zabawek, że w głowę można dostać i ludzi też ![]() ![]() My od rana na zakupach. Jestem tak zmęczona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haniu ja kupiłam dzisiaj pampersy, kaszkę , szampon, rajstopki oczywiście wszystko dla Mateuszka i wydałam prawie 100zł. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Wtajemniczenie
|
haniu super wozek chociaz ja nie lubie wozkow bez palaka z przodu. wtedy jestes zmuszona przypinac szelkami dzidzie zebe sie nie przechylala. juz szwagierka kupila dla synka maclarena bez palaka, zaluje i nigdzie nie ma palakow dla wozkow tej firmy. bo firma nie produkuje a z innych nie pasuja.
Platku znam bol zakupow. ja mam wychowawczy i tego samego dnia co go wezme ide na zakupu. kupuje wszystko co potrzebne dla Wikuli i w portwelu zostaja grosze. to i tak ze idzie mi troszku ponad jumbo paczka pampersow. maksymalnie dwie na miesiac. a kaszki u mnie w sklepie osiedlowym sa po 5,00 te nestle. Wiki zjada teraz dwie na tydzien bo tylko na sniadanie i kolacje jej daje kaszke. ubranka kupuje w tesco bo najlepiej sie wychodzi. a takie do brudzenia po domu kupuje w taniej odziezy. ale za osiem miesiecy konczy mi sie wychowawczy, pocieszam sie ze do tego momentu Wiki przejdzie na nocnik, przynajmniej w ciagu dnia. no i na nasze jedzenie juz w calosci wiec bedzie latwiej. zreszta planuje isc do pracy. planuje chociaz mi ciezko na mysl ze mam oddac Wiki do przeczkola
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro ja nawet nie mam wychowawczego
![]() ![]() ![]() Dziewczyny co kupujecie dzieciaczkom na Mikołaja? Joasiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Rozeznanie
|
co to jest szczeniaczek-uczniaczek?nie moge znalezc na allegro?czy maluszki sie zajmuja tym??czy sie szybko znudziły?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zadomowienie
|
Witam was wszystkie cieplutko
![]() NAjpierw składam życzonka dla NAtalci naszej słodziutkiej ![]() Alien dla ciebie również najserdeczniejsze życzenia, oby córcia zdowo rosła i dała pospać mamusi ![]() ![]() PAtrycja i Zusia prześliczne. No i kolejna mamusia laska ![]() Jestem już w domciu i nic nie napiszę oprócz tego, że wróciłam do domu po północy. Miałam wylecieć z Mediolanu o 13.10, a wyleciałam o 19.15. 3 razy przebookowałam bilet, odbierałam bagaż już nadany i biegałam po lotnisku jak masa innych ludzi. Ukochani ![]() ![]() Dziś już cała szczęśłiwa z moimi mężczyznami ![]() Życzę wam miłego wieczorka ![]()
#3923 |
Zadomowienie
|
Tiaaro z tego co wiem to do tego wózka można dokupić pałąk są na allegro z gratisowym pałąkiem
![]() Daria tu masz link do szczeniaczka http://www.allegro.pl/item144853503_...ce_nowosc.html nie wiem czy dzieci długo będą nim zajęte bo jeszcze nie mamy ale my kupujemy Pati na gwiazdke ![]() Agiko to współczuje też nie mają kiedy strajkować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item144853503_...ce_nowosc.html
u nas już żadnego nie było na półce więc chyba ma wzięcie ![]() ![]() ![]() Agiko najważniejsze, że jesteś już w domku ze swoimi mężczyznami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Wtajemniczenie
|
straszne dzisiaj pustki tutaj. pewnie wiekszosc u rodzinki na obiadkach. my zazwyczaj tez w niedziele u tesciow przesiadywalismy. ale tesciowka sie rozchorowala wiec siedzielismy w domciu. tzn TZ spedzil z Wikula prawie cztery godzinki a ja wyskoczylam na bazarki zeby rozejrzec sie za czyms do ubrania na swieta. znalazlam fajny komplecik. spodenki z marynarka dopasowane w odcieniach szarosci, ale taki byl przy tym stoisku ruch ze sie nie dowiedzialam jaka cena. TZtowi tez musze cos kupic, myslalam o jakies koszuli takiej bardziej a la sportowo z nutka elegancji a do tego sweter. widziala po 40 zł sliczne w paski poziome. i do tego spodnie w kancik ktore juz TZ posiada.
skoczylam tez na solarium. bylam tydzien temu na 15 minut i dzisiaj powtorka. dziewczyna ktora tam pracuje poinformowala ze od poniedzialku do srody jest promocja. nie wazne ile siedzisz to placisz 5 zł za sesje. ide na 15 minut, pod warunkiem ze bedzie kto mial z Wikula zostac. mysle ze na swieta bede wygladac jak czlowiek i ze ta opalenizna zatuszuje podkrazone oczeta i troszku szara cere. no i samopoczucie po takiej sesji idzie stanowczo w gore. wiecie ze dopiero dzisiaj pozulam ze swieta blisko. dlatego ze w radiu uslyszalam Last Christmas Georga Michela. zawze czuje sie cudownie gdy ja slysze, pomimo ze tresc trochu smutna ale i tak czuje sie swieta. pozdrawiam i do soboty. bo TZ zabiera komputer na tydzien. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Padam na ryjek, zamiast odpoczywać tyraliśmy z chłopem w nowym mieszkanku, wyszłam uwalona po pachy, zmęczona ale zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zadomowienie
|
no rzeczywiście pustki dzisiaj,
KAsiulek mam nadzieję, że Oliwce przejdzie. KAmilciowi też tak z niczego katar zaczął lecieć - jak mnie nie było. U nas to chyba jednak alergiczny jest - tylko na co ![]() My dziś cały dzień spędziliśmy na mieście - byliśmy na obiadku, potem dłłuugi spacer, potem kawcie i znowu dłłłłłuuuuugi spacer, potem jeszcze poszliśmy na kiermasz świąteczny na rynku. Wiem już co kupię wszystkim na gwiazdkę. TYlko dla TŻ po,ysłu brak ![]() ![]() Spadam bo TŻ mnie wygania. PApa
#3929 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() zrobiło mi się dziś tak świątecznie. JAdąc do pracy leciała taka ładna świąteczne piosenka "Jest taki dzień...." I tak mi ciepło na sercu ![]() Uwielbiam święta, jedyne czego nie lubię to masy ludzi we wszystkich sklepach. I takiej gonitwy. Wczoraj szliśmy na parking przez galerię i normalnie tak ciasno było , że ciężko przejść. Tylko jak zapobiec ![]() ![]() Nie wiem, czy pisałam, ale Milcio zaczął rano płakać jak go oddajemy - czyli potwierdzilo się to co w książkach piszą. Że 8 miesięczny bobas już wie, że się go zostawia, rozróżnia obcych itp. MAm nadzieję, że długo nie płacze. Widziałyście jaka fajna akcja TVN - kup misia. Normalnie misiaczki śliczne, zaprojektowane przez chore dzieci. No i chcieliśmy kupić 3 sztuki na prezenty, a tu tylko sprzedaż w 4 miejscach w Polsce. Nie można nawet przez internet. Qurcze, a fajna akcja i fajne misie, a nie można kupić ![]() Mam nadzieję, że miałyście dobrą noc ![]() ![]()
#3930 |
Zadomowienie
|
cześć Płateczku, widzę, że jesteś
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.