Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-01, 19:22   #3901
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Agika to jeszcze ja jeszcze ja. Buźka dla Kamilka.

Życzenia dla Ciebie Alien. Nadal tyle cierpliwości i żelaznego charekteru. Więcej przespanych nocy. Duzo uśmiechu.

Od dwóch dni nie funkcjonuje. Śpie po 3-4h i to nie z powodu Julki, mam tyle roboty.
Dzisiaj i cały weekend szkoła. Wróce do Was w poniedziałek.
Trzymajcie się mamusie.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 20:10   #3902
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Daria twoja Zuzia poprostu cudo no i oczywiście rodzice też niczego sobie więc wiadomo pokim uroda

Joasiuu to jak ty jeszcze funkcjonujesz ja to jak bym tylko tyle spała to bym padła wczoraj poszłam spać o 22 a dziś wstałam dopiero o 9 z czego Pati nie spała od 7 i pilnowała mamusi na łóżku

Alien a co ty byś chciała 16 być ja jestem tylko rok młodsza i jestem pewna że wcale staro nie wyglądasz mi to ciągle dają 18 lat nawet teraz na kursie dziewczyny w szoku że mam męża a ja im że dziecko też i myślałam że padną i mówią że więcej niż 20 by mi nie dały
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 20:13   #3903
kasiulka
Zakorzenienie

qrd Joasia to masz przekichane , 3 godziny snu - koszmar, ja bym ledwo powłóczyła nogami.

Daria masz śliczną córeczkę , i fajne fotki te jak była mała - taka malenka dzidzia i taki wielki smoczek

Oliwka nie moze zasnąc od godziny, beczy i marudzi w łóżeczku, co chwila musze do niej kursowac i brac na ręce, 3 minuty pośpi i w ryk.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 20:29   #3904
Odett
Przyczajenie

A ja myślałam, że to tylko mój bąbel daje mi tak popalić w nocy....

Niech te zęby mu wreszcie wyjdą, bo wykorkuje....

Joasia wspólczuje kochana. Wiem co to znaczy. Urodziłam małego na V roku studiów. Od stycznia leżałam w szpitalu i potem miałam na głowie...dziecko, zaległą sesje i magisterke. Były dni, że do 5.00 rano siedziałam przy kompie. a od 6.00 przy małym... wspominam to jak koszmar. Żadna dieta nie była juz potrzebna. jak się cieszę, że mam to już za sobą...

Joasia my mamy musimy być silne !!!

Daria córcia przecuda....
Odett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 20:32   #3905
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

To u mnie Tż poszedł usypiać Pati i śpi już razem z nią ciekawe kto kogo uśpił

A to dzisiejsze fotki Pati na spacerku i jedno naszej suni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pati045.jpg (113,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiona.jpg (116,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pati046.jpg (111,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pati048.jpg (118,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2006-12-01, 20:32   #3906
Odett
Przyczajenie

A ja wzięłam się dziś za pieczenie pierników.... pierwszy etap mam juz za sobą... zobaczymy jak wyjdą.

jutro powklejam fotki...może zaraże was świątecznym nastrojem.
Stary 2006-12-01, 20:34   #3907
Odett
Przyczajenie

Hania Pati śliczna... a jakie ma piękne dołeczki jak się usmiecha...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-01, 20:40   #3908
Odett
Przyczajenie

Dziewczyny, jestem na etapie szukania spacerówki.

Pomożecie?
Stary 2006-12-01, 20:58   #3909
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

ho ho dziewczyny. juz niedlugo swieta.

pojawiam sie i znikam i jak zawsze mam problemy z nadrobieniem zaleglosci. wiem ze Alien ma urodzinki. szczesliwych pietnastych urodzin Alien. spelnienia marzen i wszystkiego naj .

Wikula jak zwykle daje popalic mi bo TZ to nawet tego nie odczuje przez weekend. juz myslalam ze udalo mi sie nauczyc ja zasypiania a tu wielka zmiana na druga strone. juz po dwoch dniach po 5 minutach zasypiala sama. bylam w szoku ze tak latwo to poszlo. a teraz ach szkoda gadac. wczoraj wieczorem to 38 minut szalala w lozeczku a dzisiaj to juz totalna porazka.

dzisiaj ma temperature ale zadnych innych objawow. poczekam do jutra jakby co to ide do poradni dyzurujacej.

ide spac bo oczka same sie zamykaja. dzisiaj wysprzatalam caly pokoj wlacznie z myciem okien.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 21:10   #3910
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

dzietki laski! no właśnie Haniu, jak można zrobic taki dołeczek?? widze ze Twoja malutka tez zębata
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 21:26   #3911
ch_aga
Zadomowienie

Daria, Haniu -- Dziewczynki prześliczne
Padam na pyszczek Idę spać, jutro wraca mój szwagier z Kanady po ponad dwóch latach Nareszcie Muszek pozna swojego najbliższego wujka
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-02, 06:05   #3912
kasiulka
Zakorzenienie

Ostatnio jestem na maxa zakręcona i myli mi sie dzien z nocą ale czy to nie dzis przypadkiem Natalka dołącza do grona 8 miesieczniaków? Jesli to dzis to hurra, jupi i wielka buźka od cioci Kasi i Oliwki

Ja dzis od 6:00 na nogach i to wcale nie dlatego ze Oliwka wstała bo jeszcze smacznie spi - tylko ja juz nie umiem spac dłużej niz do 6:00 , kompletnie sie rozregulowałam, budze sie przed szóstą i zaczyna sie gonitwa mysli i koniec spania , a chetnie bym jeszcze pospała, nie umiem sie ostatnio zrelaksować.

Odett w kwestii spacerówki niewiele pomogę, musisz sie zdecydowac czy chcesz tradycyjna czy 3 kołowca. Ja w wózku przede wszystkim zwracam uwage na kółka i prowadzenie, no i na wygodę dzidzi oczywiscie też . My jeszcze w godnolce ale spacerówka juz czeka bo montuje sie ją na tym samym podwoziu z Buzza.

Tiarro nieźle wymiatasz z tym sprzątaniem, podejrzewam ze u Ciebie w domu spokojnie można jeść z podłogi, moze bys przyjechała do mnie do pomocy bo mi w ogole nie idzie , moj chłop popilnuje Wikuli

Wczoraj była wypłata a my juz spłukani, pojechalismy tylko do Ikei odebrac drzwiczki do szafek z kuchni i pól pensji nie ma. Za drugie pół kupimy piec i zapłacimy rachunki i do konca miesiaca zęby w sciane, a tu świeta idą . Prezenty odpadają, gorzej bo tesc ma za 3 dni urodziny, a za 3 tygodnie moja mama i głupio tak z pustymi rękami. Wiem - przyjedziemy z Oliwką, nawet nie zauważą ze nie mamy prezentu

Oliwka
Stary 2006-12-02, 08:23   #3913
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kasiulko ja taka pedantyczna sie zrobilam po ciazy. jak lezy okruszek na dywanie to mnie nosi, zbieram go od razu ale jak jest kilka to odkurzacz obowiazkowo idzie w ruch. dlatego w liscie do gwiazdora TZ mial wpisany odkurzacz taki maly zeby mogl sie wszedzie schowac. i taki dostalam w moim ulubionym fioletowym kolorze. co do pomocy tobie nie ma sprawy tyle ze twoj TZ nie dalby sobie rady z Wiki bo ona tez plyn do szyb w lapce i sciereczke musi miec. i sprzata razem ze mna. a wczoraj juz na zime sciagnelam siatke przeciw owadom z okna i od razu pomylam, zmienialam firanki i zaslonki. ale to jeszcze nie na swieta. zakuplam w hurtowni dwa kawalki organtyny 3mx1,5m w kolorze zlotym. i bede upinac na swieta. jeszcze musze sie tam raz wybrac i kupic takia organtyne z nadrukiem w gwiazdki i chce uszyc bierzniczki na szafki.

co do Wikulkowego spania. to nadal sa jazdy. idzie spac okolo 23 czasem pospi do 9 ale dzisiaj wstala o 6 rano. wiecie o czym tak na prawde marze. o tym aby sama bez kombinacji zasypiala, przespala cala noc we wlasnym lozeczku. nic wiecej nie potrzebuje jak odzyskac chociaz normalny sen. przez te rozlegulowane nocki to ja juz padam niekiedy. szwagierka dziwi sie ze jeszcze tak funkcjonuje. a jeszcze dochodzi fakt ze Wiki to bardzo zywiolowe dziecko. wszedzie jej pelno. ale coz, nie ma rady. musze to przetrwac.

Kasiulka u nas podobnie z impreskami. za tydzien moj tata ma urodzinki. za dwa tygodnie tesciu imieniny. przed samymi swietami moja mama ma imieninki a i jeszcze same swieta. z tesciami to razem ze szwagierka sie skladamy na prezent. tesciu lubi sie stroic wiec a to koszule a to jakas kamizelka. co do prezentow swiatecznych to i z mojej strony i ze strony TZta doszli wszyscy do wniosku ze tylko dzieciom sie kupuje. i dla mnie super, chociaz juz dla szwagierki dzieci na prezenty wydalam 100 zł bo jej najmlodsze to chrzesnik Tzta wiec troszku drozszy kupilam. a jeszcze siostra TZta ma synka. dadza trochu w kosc te swieta a jeszcze chcialam dokupic bombek i lancuchow. no nie wiem czy toma sens. bo z naszym dzieckiem to choinke do sufitu i to do gory nogami trzeba bedzie chyba.

Stary 2006-12-02, 08:48   #3914
_dAria86
Rozeznanie

ucałowania i buziaki-przytulaki dla Natalki teraz juz 8 miesięcznej kobitki .
wiecie na które forum,wątek można wrzucic ,,sprzedaz wózka,, bo szukałam ale nie ma takiego targowiska a i żadnego takie wątka nie widzieć .tylko oddam i szukam ale ja bym chciała sprzedac.pozdrawiam
Stary 2006-12-02, 09:50   #3915
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Kasiulko, Dario dziekujemy za życzenia
Dario na Wizazu mozna tylko wymieniac się, nie ma sprzedazy ani kupna. Jesli chcesz sprzedać wózek to wystaw go na Allegro, tam mozna sprzedać wszystko.
A propo sprzedaży wszystkiego, to sprzedaliśmy tą komodę kuchenną i szafkę i to za całkiem niezłe pieniądze jak na takie graty Dobrze, bo remont pochłania kazdy grosik, Ty Kasiulka juz coś wiesz na ten temat .

Zmykam, idę z Natalką do tatusia, zobaczyć jak mu idzie remont, a przy okazji zajrzę do kumpeli na kawkę

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-02, 14:57   #3916
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Buziaczki dla Natalki

Daria co do dołeczków to nie bardzo znam sposób jak je zrobić ale Pati ma tylko jeden z prawej strony

My już dzisiaj po zakupach i też kasy poszło na kaszki,deserki,pampersy dosłownie szok a to zapas na jakiś niecały miesiąc.

Odett mi się podoba spacerówka Chicco CT0,4 i taką chyba na wiosne kupimy http://www.allegro.pl/item143418849_..._6xgratis.html
Stary 2006-12-02, 16:04   #3917
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Buziaczki dla Natalki .

Zuzia i Pati śliczne a dołeczek świetny .

Kasiulko kupiłaś już szczeniaczka-uczniaczka dla Oliwki? W geant jest po 99zł. Dziewczyny tyle zabawek, że w głowę można dostać i ludzi też nie wiadomo co wybrać, Mati złapał oczywiście za teletubisie, ale to zwykłe maskotki, które niczego nie uczą, a są potwornie drogie .

My od rana na zakupach. Jestem tak zmęczona ale dwa prezenty już z głowy, a mamy sporo osób do obdarowania . Tż cały czas zajmuje komputer bo robi serwer teraz poszedł na piwo z jakimś kolegą z pracy więc mam chwile by zaglądnąć . Mati zaczął raczkować jeszcze też pełza, właściwie to na zmianę .

Haniu ja kupiłam dzisiaj pampersy, kaszkę , szampon, rajstopki oczywiście wszystko dla Mateuszka i wydałam prawie 100zł. za te 5 rzeczy i tak co chwilę kasa leci. Zatem Kasiulko Wy jeszcze na dom teraz wydajecie więc rodzinka powinna zrozumieć, że bez kasy jesteście.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 16:55   #3918
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

haniu super wozek chociaz ja nie lubie wozkow bez palaka z przodu. wtedy jestes zmuszona przypinac szelkami dzidzie zebe sie nie przechylala. juz szwagierka kupila dla synka maclarena bez palaka, zaluje i nigdzie nie ma palakow dla wozkow tej firmy. bo firma nie produkuje a z innych nie pasuja.

Platku znam bol zakupow. ja mam wychowawczy i tego samego dnia co go wezme ide na zakupu. kupuje wszystko co potrzebne dla Wikuli i w portwelu zostaja grosze. to i tak ze idzie mi troszku ponad jumbo paczka pampersow. maksymalnie dwie na miesiac. a kaszki u mnie w sklepie osiedlowym sa po 5,00 te nestle. Wiki zjada teraz dwie na tydzien bo tylko na sniadanie i kolacje jej daje kaszke. ubranka kupuje w tesco bo najlepiej sie wychodzi. a takie do brudzenia po domu kupuje w taniej odziezy. ale za osiem miesiecy konczy mi sie wychowawczy, pocieszam sie ze do tego momentu Wiki przejdzie na nocnik, przynajmniej w ciagu dnia. no i na nasze jedzenie juz w calosci wiec bedzie latwiej. zreszta planuje isc do pracy. planuje chociaz mi ciezko na mysl ze mam oddac Wiki do przeczkola

Stary 2006-12-02, 17:30   #3919
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaaro ja nawet nie mam wychowawczego także mimo, że to niewielkie pieniążki to i tak masz dobrze . Niestety nam jumbo paczka pampersów niestarcza nawet na dwa tyg. Mati bardzo dużo pije i co często zmieniamy pampersy . Wiadomo dziecko w każdym wieku dużo kosztuje, ale takie jest życie.

Dziewczyny co kupujecie dzieciaczkom na Mikołaja?

Joasiu na lepsze samopoczucie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-02, 17:37   #3920
_dAria86
Rozeznanie

nasza zuzka jest strasznie rozbrykana wiec mikołaj jej przyniesie hustawke-skoczkaTyrryska!!może sie jej spodoba
Stary 2006-12-02, 17:39   #3921
_dAria86
Rozeznanie

co to jest szczeniaczek-uczniaczek?nie moge znalezc na allegro?czy maluszki sie zajmuja tym??czy sie szybko znudziły?
Stary 2006-12-02, 18:15   #3922
agika11
Zadomowienie

Witam was wszystkie cieplutko
NAjpierw składam życzonka dla NAtalci naszej słodziutkiej Mnóstwo buziczków.
Alien dla ciebie również najserdeczniejsze życzenia, oby córcia zdowo rosła i dała pospać mamusi . I proszę nie pisz, że ty stara jesteś, bo ja wtedy wpadam w depresję
PAtrycja i Zusia prześliczne. No i kolejna mamusia laska

Jestem już w domciu i nic nie napiszę oprócz tego, że wróciłam do domu po północy. Miałam wylecieć z Mediolanu o 13.10, a wyleciałam o 19.15. 3 razy przebookowałam bilet, odbierałam bagaż już nadany i biegałam po lotnisku jak masa innych ludzi. Ukochani włosi wymyślili strajk. Wymyślalą średni raz na miesiąc i pewnie nawet nie wiedzą z jakiego powodu strajkują. Możecie sobie wyobrazić jaka byłam wściekła. Jak już wiedziałam, że będę po północy w domu to poszłam, kupiłam MIlkę i zjadłam całą w ciągu 5 minut - teraz już wiecie w jakim byłam stanie.
Dziś już cała szczęśłiwa z moimi mężczyznami
Życzę wam miłego wieczorka
Stary 2006-12-02, 20:21   #3923
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Tiaaro z tego co wiem to do tego wózka można dokupić pałąk są na allegro z gratisowym pałąkiem

Daria tu masz link do szczeniaczka http://www.allegro.pl/item144853503_...ce_nowosc.html nie wiem czy dzieci długo będą nim zajęte bo jeszcze nie mamy ale my kupujemy Pati na gwiazdke

Agiko to współczuje też nie mają kiedy strajkować tylko jak biedna zapracowana mamusia do synka się śpieszy
Stary 2006-12-02, 20:28   #3924
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

http://www.allegro.pl/item144853503_...ce_nowosc.html
u nas już żadnego nie było na półce więc chyba ma wzięcie , chociaż Joasi Julcia się nim nie bawi . Podobają mi się zabawki Fishera, ale ceny też są powalające .

Agiko najważniejsze, że jesteś już w domku ze swoimi mężczyznami pewnie zacałowałaś dzisiaj Kamilka .
Stary 2006-12-02, 20:31   #3925
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Tiaaro z tego co wiem to do tego wózka można dokupić pałąk są na allegro z gratisowym pałąkiem

Daria tu masz link do szczeniaczka http://www.allegro.pl/item144853503_...ce_nowosc.html nie wiem czy dzieci długo będą nim zajęte bo jeszcze nie mamy ale my kupujemy Pati na gwiazdke

Agiko to współczuje też nie mają kiedy strajkować tylko jak biedna zapracowana mamusia do synka się śpieszy
Widze, że trafiłyśmy na tego samego sprzedawcę Haniu .
Stary 2006-12-03, 17:58   #3926
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

straszne dzisiaj pustki tutaj. pewnie wiekszosc u rodzinki na obiadkach. my zazwyczaj tez w niedziele u tesciow przesiadywalismy. ale tesciowka sie rozchorowala wiec siedzielismy w domciu. tzn TZ spedzil z Wikula prawie cztery godzinki a ja wyskoczylam na bazarki zeby rozejrzec sie za czyms do ubrania na swieta. znalazlam fajny komplecik. spodenki z marynarka dopasowane w odcieniach szarosci, ale taki byl przy tym stoisku ruch ze sie nie dowiedzialam jaka cena. TZtowi tez musze cos kupic, myslalam o jakies koszuli takiej bardziej a la sportowo z nutka elegancji a do tego sweter. widziala po 40 zł sliczne w paski poziome. i do tego spodnie w kancik ktore juz TZ posiada.

skoczylam tez na solarium. bylam tydzien temu na 15 minut i dzisiaj powtorka. dziewczyna ktora tam pracuje poinformowala ze od poniedzialku do srody jest promocja. nie wazne ile siedzisz to placisz 5 zł za sesje. ide na 15 minut, pod warunkiem ze bedzie kto mial z Wikula zostac. mysle ze na swieta bede wygladac jak czlowiek i ze ta opalenizna zatuszuje podkrazone oczeta i troszku szara cere. no i samopoczucie po takiej sesji idzie stanowczo w gore.

wiecie ze dopiero dzisiaj pozulam ze swieta blisko. dlatego ze w radiu uslyszalam Last Christmas Georga Michela. zawze czuje sie cudownie gdy ja slysze, pomimo ze tresc trochu smutna ale i tak czuje sie swieta.

pozdrawiam i do soboty. bo TZ zabiera komputer na tydzien.

Stary 2006-12-03, 20:04   #3927
kasiulka
Zakorzenienie

Padam na ryjek, zamiast odpoczywać tyraliśmy z chłopem w nowym mieszkanku, wyszłam uwalona po pachy, zmęczona ale zadowolona ... wlasciwie juz pomału możemy przewozic graty . Oliwka w tym czasie była u tesciów, wszystko super tylko ze oddawalismy ją zdrową a jak przyjechalismy po nią to kaszlala i katar do pasa , oni mają gorąco i cholernie suche powietrze i zastanawiam sie czy to nie od tego? ... Bo Oliwka raczej w chłodzie chowana, u nas w mieszkaniu max 20 stopni. No i czuej ze jutro znowu wylądujemy w przychodni

Oliwka
Stary 2006-12-03, 20:34   #3928
agika11
Zadomowienie

no rzeczywiście pustki dzisiaj,
KAsiulek mam nadzieję, że Oliwce przejdzie. KAmilciowi też tak z niczego katar zaczął lecieć - jak mnie nie było. U nas to chyba jednak alergiczny jest - tylko na co NA szczęście już przeszedł.
My dziś cały dzień spędziliśmy na mieście - byliśmy na obiadku, potem dłłuugi spacer, potem kawcie i znowu dłłłłłuuuuugi spacer, potem jeszcze poszliśmy na kiermasz świąteczny na rynku. Wiem już co kupię wszystkim na gwiazdkę. TYlko dla TŻ po,ysłu brak . Jutro zamawiam 4 kalendarze. W końcu skończyliśmy wybierać zdjęcia
Spadam bo TŻ mnie wygania. PApa
Stary 2006-12-04, 06:20   #3929
agika11
Zadomowienie

Dzień dobry znowu mamy piękny dzień
zrobiło mi się dziś tak świątecznie. JAdąc do pracy leciała taka ładna świąteczne piosenka "Jest taki dzień...." I tak mi ciepło na sercu .
Uwielbiam święta, jedyne czego nie lubię to masy ludzi we wszystkich sklepach. I takiej gonitwy. Wczoraj szliśmy na parking przez galerię i normalnie tak ciasno było , że ciężko przejść. Tylko jak zapobiec brania udziału w tej gonitwie? Chyba wezmę 1 dzień wolnego i rano pobiegam za potrzbnymi rzeczami. No i internet trochę ratuje. Ale i tak lubię świeta - u mnie już stoi gwiazda betlejemska na stole. A dziś robię Milciowi świąteczną sesję
Nie wiem, czy pisałam, ale Milcio zaczął rano płakać jak go oddajemy - czyli potwierdzilo się to co w książkach piszą. Że 8 miesięczny bobas już wie, że się go zostawia, rozróżnia obcych itp. MAm nadzieję, że długo nie płacze.
Widziałyście jaka fajna akcja TVN - kup misia. Normalnie misiaczki śliczne, zaprojektowane przez chore dzieci. No i chcieliśmy kupić 3 sztuki na prezenty, a tu tylko sprzedaż w 4 miejscach w Polsce. Nie można nawet przez internet. Qurcze, a fajna akcja i fajne misie, a nie można kupić

Mam nadzieję, że miałyście dobrą noc i miłego dzionka wam życzę
Stary 2006-12-04, 06:21   #3930
agika11
Zadomowienie

cześć Płateczku, widzę, że jesteś

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości