|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Ja ma laktator lovi prolactis i świetnie daje radę.
Daliśmy małemu smoczka. Od wczoraj nie wiem co go opętało. Dostał zatkaj ryjka i od razu lżej a i jemu lepiej bo w końcu się trochę przespał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi już będę miała lovi bo wysłałam ciotkę żeby kupiła, a znajoma polecała i dziewczyna w pokoju teza ma i wydaje się być spoko. Mój maluszek już od soboty jest gotowy do wypisu, a jak jak zagoraczkowalam w 2 dobie po cc to dali mi antybiotyk dożylnie bez żadnych badań w piątek i dawali paracetamol. Dopiero w poniedziałek zlecili badania bo cały czas miałam gorączkę i od wczoraj drugi antybiotyk, łącznie 5x dziennie 100 ml do żyły ![]() ![]() teraz badania w czwartek powtórzą i już się modlę żeby wyszły dobrze bo dzisiaj już mój 10 dzień w szpitalu a mąż 100 km stad przyjeżdża ile może ale to 3 h jazdy w dwie strony i w szpitalu nie bardzo chcą odwiedzających i wyganiają Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Jejku Dziewczyny, dziękuję Wam za wsparcie i słowa otuchy
Wywoływać będą tabletkami, co 4 godziny mam dostawać, maksymalnie pięć dawek dziennie, ale z racji tego, że dziś późno zaczęliśmy będę mieć co najwyżej trzy lub dwie. Dostałam już pierwszą dawkę, zrobili mi ktg przed i po. Jak od rana nic nie czułam, tak teraz po tej pierwszej dawce dosyć mocno muli mnie jak na okres. Leżę na sali z babka, której trzy dni wywoływali ale dosyć późno też pojawiły się u niej skurcze. Mimo to jest zadowolona z przebiegu porodu, co dało mi nadzieję. No i widzę, że ona żyje i jej maleństwo też. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3905 | |||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
I czekamy na relację ![]() Cytat:
Ale pomyśl, że jesteście w szpitalu, pod dobrą opieką, więc na pewno będzie wszystko dobrze z maluszkiem ![]() Cytat:
![]() Chociaż przyznam się Wam dziewczyny, że niepotrzebnie tak chwaliłam swoje dziecko, że takie grzeczne Wczoraj coś w nią wstąpiło wieczorem, że cały czas się darła, a była na karmiona, przewinięta, i cały czas ją przytulałam... nie mam pojęcia co to bylo, przez ponad 3 godziny z nią walczyliśmy... Nie mam pojęcia, czy to była kolka, czy bolał ją brzuszek... najgorzej właśnie, jak taki maluch płacze, a ty nie wiesz jak mu pomóc.... aż myślałam że płuca dzieciak wypluje tak krzyczała...
|
|||
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ivi kurcze to zdrowka dla Ciebie
Ja wzielam dzieci na ogród, Leon juz nie gorączkuje a i Tymek sie przewietrzy. Dzis mamy gosci, przyjezdza moja przyjaciółka z mezem odwiedzic nas i poznac Tymka. W końcu 🤩🤩🤩 dziczeje w tym domu. Strasznie sie cieszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Też mam 5ml, z tego co napisałaś to zrozumiałam że są mniejsze ale nie wiem czy są ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Heh, no wlasnie chyba nie ma
a moglyby być. Nie lubie marnotractwa.. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Boze , jaka ja jestem nieodpowiedzialna... wystawilam wozek, poszłam ubrac kurtke i buty ale nie kliknelam hamulca. Wracam a Leon jezdzi wozkiem a ja mam uskok taki z 30-40 cm z tarasu na trawę , patrzę a wozek przy samum skraju boze jakby on sie wywrocil z Tymkiem w środku.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
rano już nie wytrzymałam i dałam smoka i jest spokój do tej pory. Prężył się i wyginał, ale jak dostał smoka to nagle wszystkie dolegliwości zniknęły. Właśnie wróciliśmy że spaceru. Mały cały przespał bez żadnego zająknięcia dziś założyliśmy cieńszy kombinezon było idealnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Jakie macie smoki ? Ja mam jakiś Lovi i Jasiek nim pluje. Te skoczki Bibs faktycznie są takie spoko ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Arya ja najpierw kupiłam nuk jakie L. Pasowały ale Tymkowi Chyba za duze. Potem kupilam cos jak bibs i lepiej. Nie wypada co 2 sek a co 2min.
Tymek srednio smoczkowy a szkoda Z tymi smokami to jak z butelkami , nakladkami itd. Kazdemu dziecku będzie pasować co innegoScreenshot_20191217-135730_Chrome.jpgScreenshot_20191217-135945_Chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Tymek przybral 60g w 2 dni 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🥳🥳
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Ja mam laktator medela swing, polecam.
Smoczek bibs. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3916 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
już ci lżej pewnie co? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
My już po wizycie u pediatry. Pół nocy nie spałam ze stresu przez pępuszek bo zaczął realnie podpływać mazią z krwią a on odpadł u pediatry
![]() wyczyściły go i teraz mam tylko poprawiać. Boże ja już miałam najgorsze wizję zakażeń![]() Druga sprawa, że panna przy wypisie 8 ważyła 3240 a dziś 3480 (urodzeniowa 3320). Doktor mówi, że to zdrowy przyrost i żeby dalej karmić się na żądanie. Nic sobie nie obiecuje ani nie stawiam żadnych poprzeczek. Będę karmić ile będę mogła i narazie dzięki Bogu nam to wychodzi Ale też nie czytam o tych normach za dużo żeby się nie stresować.No i wybrałyśmy szczepienie. Wybrałam 6w1 i pneumo te 13 płatne. Nie wiem może któraś tym szczepiła to ma zdanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3919 | ||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Możesz trochę odetchnąć Cytat:
nie będziesz się już stresowac że cos jest nie tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3920 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Dziewczyny pytanie mam.. Karmie co 2-3h, między karmieniem mała śpi. Gdyby była głodna to chyba by dała znać co? Tak się zastanawiam, czy tego pokarmu ma na tyle, żeby zaspokoić głód..
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Misiaq ale super , malutko spadla z wagi! I pięknie podkarmiłaś ją!
My mamy w 10dni przytost 230g, to chyba calkiem dobrze , co? Urodzeniowa przekroczymy pewnie dopiero za tydzień, ale sie nie martwię tym. Tymek chyba zleciał najwiecej z urodzeniowej wagi bo 530gram :O Tak rozhulałam laltacje przez ostatnie dni ze sie krztusi mlekiem na ta chwile , tyle leci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3922 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Czasem daje mu dłużej pospać ale sam budzi się rączej przed upływem 4 godzin. Zaczyna postękiwać. Chcoiaz ostatnio w nocy zdarza mi sie zaspać. Wylacze budzik i zasnę i nieraz w nocy mamy przerwę 4 godziny. Z tym ze po tym czasie maly daje znać, ze chce jesc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Myślę, że jeżeli zasypia ci po jedzeniu na 3h bez marudzenia to dzidzia jest najedzona. U nas w nocy przerwy są takie około 3h, ale zdarza się też dłuższa, jednak nie więcej niż 4. Mały sam daje znać kiedy jest głodny, wtedy zaczyna się kwilenie i marudzenie. Jeżeli śpi to go nie wybudzam. W dzień się karmimy co około 2-2,5h.
|
|
|
#3924 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
małymi kroczkami dałaś radę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dziewczyny jak jest z rozmiarami staników w hm? Z Lidla zamówiłam 80C i mi cycyki wylatują z nich. Myślę, że teraz mam takie konkretne D. Jaki najlepiej wziąć?
|
|
|
#3926 | ||
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
Czuję się jak by mi ktoś kamień z serca dzisiaj zdjął.. Nawet te wczorajsze pieniądze są już nieważne.. A z karmieniem co 3 h to staram się nie przekraczać (liczę od końca karmienia) tego czasu ale ona jak się przyssie to doi godzinę. Ale już nie wpadnę na pomysł rozbudzania jej w nocy tak jak dzisiaj chyba że się sama nie obudzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ja liczę, że jutro na wizycie mi powie, że nie muszę go wybudzać tak ładnie spał w nocy i dla mnie to jakieś bez sensu... w dzień teraz je na żądanie i wychodzi częściej niż 3h.Jutro ma przyjść położna, dziś od 7 się dobijała ale miałam wyciszony telefon ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Kurde ja bym tam nie wybudzala jak dobrze przybieraja. Szczerze to sama nie wybudzam. Jak Tymek potrafi wisiec na piersi 4godz np wieczorem to w nocy spi ladnie, ale wlasnie nigdy dluzej niz 4h a przewaznie budzi sie co godzinę na pare łyków
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Zobaczymy jutro ile przybrał
u nas takie zalecenie było przez żółtaczkę, ale na moje oko wyglada już ok. Dziewczyny jaki może być powód, że mały nagle nie chce ssać lewego cycka? Mleka jest dużo bo aż cieknie bokiem, a on przyssa się na parę sekund i wypluwa i tak od wczoraj ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Arya a moze za szybko mu leci? Bym spróbowała ściągnąć troche i wtedy podać hmm
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

️- część 5
a i jemu lepiej bo w końcu się trochę przespał. 

teraz badania w czwartek powtórzą i już się modlę żeby wyszły dobrze bo dzisiaj już mój 10 dzień w szpitalu a mąż 100 km stad

I czekamy na relację 
Ale pomyśl, że jesteście w szpitalu, pod dobrą opieką, więc na pewno będzie wszystko dobrze z maluszkiem 

ale nie wiem czy są 

a moglyby być. Nie lubie marnotractwa.. :/
rano już nie wytrzymałam i dałam smoka i jest spokój do tej pory. Prężył się i wyginał, ale jak dostał smoka to nagle wszystkie dolegliwości zniknęły.
dziś założyliśmy cieńszy kombinezon było idealnie 

Tymek srednio smoczkowy a szkoda

już ci lżej pewnie co? 
Ale też nie czytam o tych normach za dużo żeby się nie stresować.