![]() |
#3901 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Straszny ze mnie nieogar. Właśnie sobie przypomniałam, że za parę dni Dzień Dziecka. Na szybko wymyślałam i zamawiałam prezenty, żeby do weekendu doszły. Byłam dziś w laboratorium zbadać poziom magnezu i potasu. Już od miesiąca suplementuję magnez w sporych ilościach, podjadam orzechy i gorzką czekoladę, ograniczyłam do minimum napoje gazowane, a powieka i tak dalej mi codziennie drga. Czy to możliwe, że dziecko aż tyle mi tego wyciąga?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() Z tym miastem mam najmilsze wspomnienia z dzieciństwa. Jadę zawszw co roku tylko, żeby się pokręcić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.smyk.com/p/ceba-baby-ret...70-cm-i6879224 Zawsze miałam tylko twardy ale był ciężki i dlatego teraz zastanawiam się nad miękkim ale jak polecasz to biorę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem z Gliwic, więc ze Śląska mamy spora reprezentacje z tego co widzę. Witam się ze spadkiem formy, wczoraj poszłam spać o...19. Kapalismy z mężem syna, to jak siedziałam obok wanny to oparłam głowę o reke i praktycznie zasnęłam w kiblu ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki okres. Śpijmy puki mamy jeszcze okazję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Raczkowanie
|
Ja mam budzik na 6.30 ale ledwo zwlekam się z łóżka o 7. No to jest jakaś katastrofa to moje poranne wstawanie
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3912 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Raczkowanie
|
To chyba tylko ja jestem z drugiego końca Polski, bo z Podlasia
![]() Johasia, łączę się w bólu ze zgagą ![]() ![]() Czytam Wasze wpisy wyprawkowe i aż przebieram nogami żeby też coś zacząć kupować skoro znamy już płeć, ale dwie osoby z rodziny zaoferowały, że oddadzą nam ubranka po swoich córkach, więc stwierdziłam, że poczekam, żeby zobaczyć co tam będzie i ewentualnie dokupię to co będzie brakowało. No dobra, kogo ja chcę oszukać, nawet jak niczego nie będzie brakowało to i tak na pewno coś kupię 🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Konto usunięte
|
Pamiętajcie, że kurtki i kombinezony nie są zalecane do fotelika że względów bezpieczeństwa. Dlatego lepsze są te kocyki otulacze. Pas powinien być mocno dociągnięty i najbezpieczniej jest wozić dziecko tyłem.
Tak piszę bo nie wiem czy wszystkie o tym wiecie. Oczywiście w mojej rodzinie cały czas są komentarze, że męczę dziecko bo je tak mocno zapinam i jeszcze wożę tyłem. Bo przecież lepiej żeby miało wygodnie, a podczas wypadku najwyżej wypadnie z auta. :/ Ja zgagi jeszcze nie mam. W tamtej ciąży zgaga to była masakra. Więc mam nadzieję, że długo utrzyma się ten stan bez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zadomowienie
|
U mojej córki to się zmienia jak w kalejdoskopie. Raz śpi do 6, raz do 9. Ja wstaję razem z nią.
![]() Odebrałam wyniki. Potas ok a magnez w dolnej granicy, ale też norma. Może podbicie tego poziomu zajmuje trochę więcej czasu, bo aż trudno mi uwierzyć, że tak mało go jest, jak już tyle czasu biorę te tabletki. Ależ młoda mi się dziś wierci. Myślałam, że tańce urządza sobie na moim pęcherzu, ale wczoraj na usg wyszło, że ona już głową w dół siedzi. Kopniaków w górze brzucha w ogóle nie czuję, no ale tam gdzieś mam łożysko. Może to i lepiej - jakoś mi się nie uśmiecha dostać po żebrach 😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Wtajemniczenie
|
Hejka, i ja mam niemoc od paru dni. Ale mała była przeziębiona, teraz ja trochę jestem, jutro rano mam egzamin więc kupa nauki. Mała była przeziębiona więc w nocy do nas przychodzi od ilus dni a my nie umiemy z nią spać, ona się tak tarza, a dziś w nocy spadła z łóżka i nie muszę mówić jaka była panika, płacz, oglądanie głowy etc
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jesteś sama z tych stron - ja jestem z Mazur. ![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88726284]Pamiętajcie, że kurtki i kombinezony nie są zalecane do fotelika że względów bezpieczeństwa. Dlatego lepsze są te kocyki otulacze. Pas powinien być mocno dociągnięty i najbezpieczniej jest wozić dziecko tyłem. Tak piszę bo nie wiem czy wszystkie o tym wiecie. Oczywiście w mojej rodzinie cały czas są komentarze, że męczę dziecko bo je tak mocno zapinam i jeszcze wożę tyłem. Bo przecież lepiej żeby miało wygodnie, a podczas wypadku najwyżej wypadnie z auta. :/ Ja zgagi jeszcze nie mam. W tamtej ciąży zgaga to była masakra. Więc mam nadzieję, że długo utrzyma się ten stan bez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i kiedyś przyszedł do nas facet, który miał nam wcisnąć foteliki do samochodu. Powiedział nam wtedy, że właśnie matki mają tendencję do zbyt luźnego zapinania dzieci. Yhy, tylko jak ktokolwiek inny mi wsadzi dziecko do fotelika (łącznie z mężem) to muszę te pasy zawsze poprawiać i zaciskać. Niektórzy chyba myślą, że one są do ozdoby. ![]() U mnie też zgagi. W pierwszej ciąży były zabójcze, ale łapały mnie tylko na wieczór. Teraz łapią częściej, czasem trzymają przez cały dzień, ale są znacznie łagodniejsze. Nic na nie nie biorę, tylko zimne mleko. Pomaga. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak piszę bo nie wiem czy wszystkie o tym wiecie. Oczywiście w mojej rodzinie cały czas są komentarze, że męczę dziecko bo je tak mocno zapinam i jeszcze wożę tyłem. Bo przecież lepiej żeby miało wygodnie, a podczas wypadku najwyżej wypadnie z auta. :/ Ja zgagi jeszcze nie mam. W tamtej ciąży zgaga to była masakra. Więc mam nadzieję, że długo utrzyma się ten stan bez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Kiedyś jak gadałam ze specjalistą to oczywiście zalecane bez kurtki i kombinezonu, ale jeśli już to podstawa to kurtka musi być zapieta do samego końca i pasy mocno ściągnięte. Moja starsza jeździ nadal tyłem. Nikt mi nie marudzi itp. ale jeśli nie kupimy nowego auta to będziemy zmuszenie przesadzić ją przodem do kierunku jazdy. Kiedyś usłyszałam też coś ciekawego. Że foteliki dobrze żeby miały wyrazisty kolor, bo jak jest poważny wypadek to mogą przeoczyć dziecko na tyle. Wiecie zgniecione auto. W sumie jak to usłyszałam to pomyślałam, że ma sens... Cytat:
Moja też już jest głowa w dół ale wydaje mi się, że robi tam jakieś dziwne rzeczy bo często czuje ją po obu stronach brzucha w tym samym czasie ![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Konto usunięte
|
Tak czy siak kombinezony się przydadzą do wózka, sama jeszcze nie wiem do końca jakie i ile mam jeden na początek a pozniej chyba poczekam i kupię jak będzie potrzebny. Pewnie wezmę 3-6 mies grubszy bo wtedy będzie zimniej a ten 1-3 mógłby być jeden cieńszy jeden grubszy
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Mnie meczy zgaga często od miesiąca a co gorsza jeszcze uczucie jakby stale się coś cofało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3923 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też tu się żaliłam, że od paru dni nie czuję Małej, a od przedwczoraj ciągle czuję delikatne pukanie o różnych porach dnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Wtajemniczenie
|
Kupiliśmy jedzenie na mieście. Mąż wybrał chińskie. Zostało u niego dużo sosu. Taki pikantnawy. I co robi ciężarna? Wzięła łyżeczkę i go zjada 🤦ten sos jest pyszny 🤤
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.