Mamusie październik 2021. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2021-05-25, 09:00   #3901
A_Lios92
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październik 2021.

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Tak, mój ma dziury ale i tak nie będę używać do fotelika bo auta nie mamy.

Wczoraj u mamyginekolog była promka -10% na wszystko wzięłam dla młodego kocyk dzianinowy niebieski i dla siebie pomadkę nude mam od nich pink (moja ukochana) i hot ale hot jest prawie jak pink nie miałam jeszcze nude.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Tak mi się zdawało, że te jednokolorowe są krótkie za to te są idealne i na długość i na brzuszek dużo luzu.

https://slodkisen.com.pl/koszula-noc...wa-Dolce-Sonno

O i tak właśnie patrzę, że dekolt mają normalny. Te, co ja wzięłam mają już taki bardziej ponętny.

Cytat:
Ja mam tak samo musi coś być na materacyk bo się mega brudzi a to dziecko uleje albo coś do wózka wleci z drzew.W smyku zaraz lukne czy jeszcze jest.

Wzięłam ten
https://www.smyk.com/p/cool-club-kom...EaAod8EALw_wcB

Plus mam jeszcze zwykły śpiworek po synku ale jest gruby będzie na później do spacerówki.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Powiedzcie mi co lepsze bo od wczoraj rozkminiam.

Chce kupić przewijak który będę używać tylko w łazience po kąpieli. I tu pytanie kupić miękki czy twardy ?

Ja mam miękki i bardzo sobie chwalę. Te twarde jakoś mało sympatyczne dla noworodka mi się wydają.

Straszny ze mnie nieogar. Właśnie sobie przypomniałam, że za parę dni Dzień Dziecka. Na szybko wymyślałam i zamawiałam prezenty, żeby do weekendu doszły.

Byłam dziś w laboratorium zbadać poziom magnezu i potasu. Już od miesiąca suplementuję magnez w sporych ilościach, podjadam orzechy i gorzką czekoladę, ograniczyłam do minimum napoje gazowane, a powieka i tak dalej mi codziennie drga. Czy to możliwe, że dziecko aż tyle mi tego wyciąga??
A_Lios92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 09:08   #3902
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Napisane przez A_Lios92 Pokaż wiadomość
O i tak właśnie patrzę, że dekolt mają normalny. Te, co ja wzięłam mają już taki bardziej ponętny.

Ja mam miękki i bardzo sobie chwalę. Te twarde jakoś mało sympatyczne dla noworodka mi się wydają.

Straszny ze mnie nieogar. Właśnie sobie przypomniałam, że za parę dni Dzień Dziecka. Na szybko wymyślałam i zamawiałam prezenty, żeby do weekendu doszły.

Byłam dziś w laboratorium zbadać poziom magnezu i potasu. Już od miesiąca suplementuję magnez w sporych ilościach, podjadam orzechy i gorzką czekoladę, ograniczyłam do minimum napoje gazowane, a powieka i tak dalej mi codziennie drga. Czy to możliwe, że dziecko aż tyle mi tego wyciąga??
Z magnezem mam to samo. Skurcze, drganie powieki. Suplementuje,jem produkty z magnezem a i tak mam go mało. Myśle, że dziecko z nas wyciąga

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Carillon Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam to OS dla noworodka są wyżej i mogą ugniatać pępek?

Ja narazie mam jedną kieszonke OS ale szukam dalej żeby kupić więcej Ja śląskie, Częstochowa. Ale studiowalam w Katowicach, potem 5 lat mieszkałam we Wrocławiu, teraz wróciłam na stare śmieci

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Częstochowa

Z tym miastem mam najmilsze wspomnienia z dzieciństwa. Jadę zawszw co roku tylko, żeby się pokręcić.

Stary 2021-05-25, 09:13   #3903
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

I te miękkie mają takie piękne wzory

https://www.smyk.com/p/ceba-baby-ret...70-cm-i6879224

Zawsze miałam tylko twardy ale był ciężki i dlatego teraz zastanawiam się nad miękkim ale jak polecasz to biorę.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 09:24   #3904
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam tak samo musi coś być na materacyk bo się mega brudzi a to dziecko uleje albo coś do wózka wleci z drzew.W smyku zaraz lukne czy jeszcze jest.

Wzięłam ten
https://www.smyk.com/p/cool-club-kom...EaAod8EALw_wcB

Plus mam jeszcze zwykły śpiworek po synku ale jest gruby będzie na później do spacerówki.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Powiedzcie mi co lepsze bo od wczoraj rozkminiam.

Chce kupić przewijak który będę używać tylko w łazience po kąpieli. I tu pytanie kupić miękki czy twardy ?

Ja w poprzedniej miałam taki twardy na łóżeczko. Kładłam go na pralkę. Super opcja przy ogarnianiu malucha. Teraz myślałam czy jednak nie kupić miękkiego.

bonnie_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 09:29   #3905
kawowa_lkj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carillon Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam to OS dla noworodka są wyżej i mogą ugniatać pępek?

Ja narazie mam jedną kieszonke OS ale szukam dalej żeby kupić więcej Ja śląskie, Częstochowa. Ale studiowalam w Katowicach, potem 5 lat mieszkałam we Wrocławiu, teraz wróciłam na stare śmieci

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Tak, te miniOS to są jak juz pępek odpadnie raczej, niektore NB maja nawet dodatkowe wyciecie z przodu na pępek tylko znowu NB sa do 5-6kg, więc w zależności od wielkości dziecka na jakieś 1-2 miesiace, a miniOS to juz nawet do 10 kg, a moj starszak przy takiej wadze juz byl odpieluchowany więc kupuję dosłownie 4 otulacze w rozmiarze NB, a z miniOS juz bardziej poszaleję

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bonnie_j Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej miałam taki twardy na łóżeczko. Kładłam go na pralkę. Super opcja przy ogarnianiu malucha. Teraz myślałam czy jednak nie kupić miękkiego.

Tez mialam to twardy, super był. Ostatnio u znajomej ogladalam miękki, to byl jakis bardzo kompaktowy, bez wysokich boczków. Fajny, ale twardy na łóżeczko to bylo zbawienie moich pleców

kawowa_lkj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 09:30   #3906
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie miałam tak samo z tym, że leżał już tylko na pralce bo najlepiej przebieralo się dzieci na łóżku. I wydaje mi się, że ten miękki będzie bardziej poręczny.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 09:53   #3907
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:

Mam to samo z magnezem! Drgające oko to jeszcze mi tak nie przeszkadza jak masakrycznie skurcze łydek w nocy, dzisiaj to prawie z łóżka spadłam, bo tak mnie chwyciło, że nie byłam w stanie tej nogi w żadna stronę wyprostować

Ja jestem z Gliwic, więc ze Śląska mamy spora reprezentacje z tego co widzę.

Witam się ze spadkiem formy, wczoraj poszłam spać o...19. Kapalismy z mężem syna, to jak siedziałam obok wanny to oparłam głowę o reke i praktycznie zasnęłam w kiblu Mąż mi się kazał kłaść od razu z młodym i faktycznie chyba nawet odleciałam zanim mi syn zasnął. I spałam do rana Zgaga mi też strasznie dokucza, w pierwszej ciąży to bardziej na wieczór i w nocy miałam a teraz mam wrażenie, że non stop... Gaviscon już kupuje w tych wielkich butlach bo inaczej nie wyrabiam

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 10:03   #3908
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Mam to samo z magnezem! Drgające oko to jeszcze mi tak nie przeszkadza jak masakrycznie skurcze łydek w nocy, dzisiaj to prawie z łóżka spadłam, bo tak mnie chwyciło, że nie byłam w stanie tej nogi w żadna stronę wyprostować

Ja jestem z Gliwic, więc ze Śląska mamy spora reprezentacje z tego co widzę.

Witam się ze spadkiem formy, wczoraj poszłam spać o...19. Kapalismy z mężem syna, to jak siedziałam obok wanny to oparłam głowę o reke i praktycznie zasnęłam w kiblu Mąż mi się kazał kłaść od razu z młodym i faktycznie chyba nawet odleciałam zanim mi syn zasnął. I spałam do rana Zgaga mi też strasznie dokucza, w pierwszej ciąży to bardziej na wieczór i w nocy miałam a teraz mam wrażenie, że non stop... Gaviscon już kupuje w tych wielkich butlach bo inaczej nie wyrabiam

Senność i zmęczenie towarzyszy mi też. Ciągle bym tylko spała. Naszczęście jeszcze zgaga mnie omija. Ale to pewnie kwestia czasu.

Taki okres. Śpijmy puki mamy jeszcze okazję

Stary 2021-05-25, 10:09   #3909
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Senność i zmęczenie towarzyszy mi też. Ciągle bym tylko spała. Naszczęście jeszcze zgaga mnie omija. Ale to pewnie kwestia czasu.

Taki okres. Śpijmy puki mamy jeszcze okazję

Ja mam dwulatka na pokładzie, 6 rano pobudka i po spaniu

Stary 2021-05-25, 10:53   #3910
Sylvvcia
Raczkowanie

Ja mam budzik na 6.30 ale ledwo zwlekam się z łóżka o 7. No to jest jakaś katastrofa to moje poranne wstawanie wyłączałam budziki i śpię dalej. Dopiero mąż do mnie wydzwania i budzi, bo inaczej bym chyba wcale nie wstała.

Sylvvcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 10:59   #3911
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Sylvvcia Pokaż wiadomość
Ja mam budzik na 6.30 ale ledwo zwlekam się z łóżka o 7. No to jest jakaś katastrofa to moje poranne wstawanie wyłączałam budziki i śpię dalej. Dopiero mąż do mnie wydzwania i budzi, bo inaczej bym chyba wcale nie wstała.

Ja wstaje o 7.00 jak mój maż. Ale poźniej jeszcze długo odpoczywam. Czytam, leże,oglądam czasami ćwicze jogę. Generalnie dopiero koło 12 robie coś produktywnego. 🤣

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-05-25, 11:14   #3912
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kawowa_lkj Pokaż wiadomość
Tak, te miniOS to są jak juz pępek odpadnie raczej, niektore NB maja nawet dodatkowe wyciecie z przodu na pępek tylko znowu NB sa do 5-6kg, więc w zależności od wielkości dziecka na jakieś 1-2 miesiace, a miniOS to juz nawet do 10 kg, a moj starszak przy takiej wadze juz byl odpieluchowany więc kupuję dosłownie 4 otulacze w rozmiarze NB, a z miniOS juz bardziej poszaleję

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Tez mialam to twardy, super był. Ostatnio u znajomej ogladalam miękki, to byl jakis bardzo kompaktowy, bez wysokich boczków. Fajny, ale twardy na łóżeczko to bylo zbawienie moich pleców

Ja widziałam dokładnie taki jak twardy tylko właśnie nie było tej deski pod. I się zastanawiam czy jest sens brać ten twardy.
Cytat:
Właśnie miałam tak samo z tym, że leżał już tylko na pralce bo najlepiej przebieralo się dzieci na łóżku. I wydaje mi się, że ten miękki będzie bardziej poręczny.

U nas ogarnianie było najłatwiejsze w ciepłej łazience. Później jak była starsza to na przewijaku w sypialni i było ok.
Cytat:

U mnie 3 latka jak śpi do 7 to się cieszę Ale bywa, że mam pobudkę w nocy albo bardzo wcześnie 🤷

Stary 2021-05-25, 11:21   #3913
anilani
Raczkowanie

To chyba tylko ja jestem z drugiego końca Polski, bo z Podlasia
Johasia, łączę się w bólu ze zgagą Mam wrażenie, że mam ją po wszystkim, póki co pomaga picie mleka, jogurtów itp., ale Gaviscon też już mam na wszelki wypadek, w pierwszej ciąży też tak musiałam się ratować. Nawet nie wiedziałam, że jest w butelce do picia, ja mam w tabletkach do żucia i ssania
Czytam Wasze wpisy wyprawkowe i aż przebieram nogami żeby też coś zacząć kupować skoro znamy już płeć, ale dwie osoby z rodziny zaoferowały, że oddadzą nam ubranka po swoich córkach, więc stwierdziłam, że poczekam, żeby zobaczyć co tam będzie i ewentualnie dokupię to co będzie brakowało. No dobra, kogo ja chcę oszukać, nawet jak niczego nie będzie brakowało to i tak na pewno coś kupię 🤣🤣

anilani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 11:25   #3914
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anilani Pokaż wiadomość
Johasia, łączę się w bólu ze zgagą Mam wrażenie, że mam ją po wszystkim, póki co pomaga picie mleka, jogurtów itp., ale Gaviscon też już mam na wszelki wypadek, w pierwszej ciąży też tak musiałam się ratować. Nawet nie wiedziałam, że jest w butelce do picia, ja mam w tabletkach do żucia i ssania
Czytam Wasze wpisy wyprawkowe i aż przebieram nogami żeby też coś zacząć kupować skoro znamy już płeć, ale dwie osoby z rodziny zaoferowały, że oddadzą nam ubranka po swoich córkach, więc stwierdziłam, że poczekam, żeby zobaczyć co tam będzie i ewentualnie dokupię to co będzie brakowało. No dobra, kogo ja chcę oszukać, nawet jak niczego nie będzie brakowało to i tak na pewno coś kupię

Ja próbowałam wszystkiego i syrop daje u mnie najdłużej utrzymujący się efekt.

Stary 2021-05-25, 11:27   #3915
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Pamiętajcie, że kurtki i kombinezony nie są zalecane do fotelika że względów bezpieczeństwa. Dlatego lepsze są te kocyki otulacze. Pas powinien być mocno dociągnięty i najbezpieczniej jest wozić dziecko tyłem.
Tak piszę bo nie wiem czy wszystkie o tym wiecie. Oczywiście w mojej rodzinie cały czas są komentarze, że męczę dziecko bo je tak mocno zapinam i jeszcze wożę tyłem. Bo przecież lepiej żeby miało wygodnie, a podczas wypadku najwyżej wypadnie z auta. :/

Ja zgagi jeszcze nie mam. W tamtej ciąży zgaga to była masakra. Więc mam nadzieję, że długo utrzyma się ten stan bez.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 11:28   #3916
A_Lios92
Zadomowienie

U mojej córki to się zmienia jak w kalejdoskopie. Raz śpi do 6, raz do 9. Ja wstaję razem z nią. Aż tak mocno nie narzekam, bo jak wstaje w nocy (a ma takie fazy, że nawet kilka razy) to mąż ogarnia jej potrzeby, ja nawet się wtedy nie budzę 😂

Odebrałam wyniki. Potas ok a magnez w dolnej granicy, ale też norma. Może podbicie tego poziomu zajmuje trochę więcej czasu, bo aż trudno mi uwierzyć, że tak mało go jest, jak już tyle czasu biorę te tabletki.

Ależ młoda mi się dziś wierci. Myślałam, że tańce urządza sobie na moim pęcherzu, ale wczoraj na usg wyszło, że ona już głową w dół siedzi. Kopniaków w górze brzucha w ogóle nie czuję, no ale tam gdzieś mam łożysko. Może to i lepiej - jakoś mi się nie uśmiecha dostać po żebrach 😂
Stary 2021-05-25, 11:29   #3917
karla906
Wtajemniczenie

Hejka, i ja mam niemoc od paru dni. Ale mała była przeziębiona, teraz ja trochę jestem, jutro rano mam egzamin więc kupa nauki. Mała była przeziębiona więc w nocy do nas przychodzi od ilus dni a my nie umiemy z nią spać, ona się tak tarza, a dziś w nocy spadła z łóżka i nie muszę mówić jaka była panika, płacz, oglądanie głowy etc mi też się zaczęły skurcze łydek, tzn miałam przedwczoraj w nocy taki skurcz łydki że łzy mi leciały z bólu. W pierwszej ciąży też miałam ale po 30tc, więc wolę nie myśleć co będzie dalej ogl to jak cały czas mi się dobrze spało tak od kilku nocy budzę się około 2h po zaśnięciu i leżę, myślę, jest mi duszno, nie mogę zasnąć ehhh.

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 11:37   #3918
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
Czytam Wasze wpisy wyprawkowe i aż przebieram nogami żeby też coś zacząć kupować skoro znamy już płeć, ale dwie osoby z rodziny zaoferowały, że oddadzą nam ubranka po swoich córkach, więc stwierdziłam, że poczekam, żeby zobaczyć co tam będzie i ewentualnie dokupię to co będzie brakowało. No dobra, kogo ja chcę oszukać, nawet jak niczego nie będzie brakowało to i tak na pewno coś kupię ����

Nie jesteś sama z tych stron - ja jestem z Mazur.

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88726284]Pamiętajcie, że kurtki i kombinezony nie są zalecane do fotelika że względów bezpieczeństwa. Dlatego lepsze są te kocyki otulacze. Pas powinien być mocno dociągnięty i najbezpieczniej jest wozić dziecko tyłem.
Tak piszę bo nie wiem czy wszystkie o tym wiecie. Oczywiście w mojej rodzinie cały czas są komentarze, że męczę dziecko bo je tak mocno zapinam i jeszcze wożę tyłem. Bo przecież lepiej żeby miało wygodnie, a podczas wypadku najwyżej wypadnie z auta. :/

Ja zgagi jeszcze nie mam. W tamtej ciąży zgaga to była masakra. Więc mam nadzieję, że długo utrzyma się ten stan bez.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

W pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i kiedyś przyszedł do nas facet, który miał nam wcisnąć foteliki do samochodu. Powiedział nam wtedy, że właśnie matki mają tendencję do zbyt luźnego zapinania dzieci. Yhy, tylko jak ktokolwiek inny mi wsadzi dziecko do fotelika (łącznie z mężem) to muszę te pasy zawsze poprawiać i zaciskać. Niektórzy chyba myślą, że one są do ozdoby.

U mnie też zgagi. W pierwszej ciąży były zabójcze, ale łapały mnie tylko na wieczór. Teraz łapią częściej, czasem trzymają przez cały dzień, ale są znacznie łagodniejsze. Nic na nie nie biorę, tylko zimne mleko. Pomaga.
Stary 2021-05-25, 11:43   #3919
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytam Wasze wpisy wyprawkowe i aż przebieram nogami żeby też coś zacząć kupować skoro znamy już płeć, ale dwie osoby z rodziny zaoferowały, że oddadzą nam ubranka po swoich córkach, więc stwierdziłam, że poczekam, żeby zobaczyć co tam będzie i ewentualnie dokupię to co będzie brakowało. No dobra, kogo ja chcę oszukać, nawet jak niczego nie będzie brakowało to i tak na pewno coś kupię 🤣🤣

Mam to samo. Ubranka po córce czekają do rozpakowania ale i tak nie mogę sobie odmówić kupienia czegoś dla małej. [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88726284]Pamiętajcie, że kurtki i kombinezony nie są zalecane do fotelika że względów bezpieczeństwa. Dlatego lepsze są te kocyki otulacze. Pas powinien być mocno dociągnięty i najbezpieczniej jest wozić dziecko tyłem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Kiedyś jak gadałam ze specjalistą to oczywiście zalecane bez kurtki i kombinezonu, ale jeśli już to podstawa to kurtka musi być zapieta do samego końca i pasy mocno ściągnięte. Moja starsza jeździ nadal tyłem. Nikt mi nie marudzi itp. ale jeśli nie kupimy nowego auta to będziemy zmuszenie przesadzić ją przodem do kierunku jazdy.
Kiedyś usłyszałam też coś ciekawego. Że foteliki dobrze żeby miały wyrazisty kolor, bo jak jest poważny wypadek to mogą przeoczyć dziecko na tyle. Wiecie zgniecione auto. W sumie jak to usłyszałam to pomyślałam, że ma sens...
Cytat:
U mojej córki to się zmienia jak w kalejdoskopie. Raz śpi do 6, raz do 9. Ja wstaję razem z nią. Aż tak mocno nie narzekam, bo jak wstaje w nocy (a ma takie fazy, że nawet kilka razy) to mąż ogarnia jej potrzeby, ja nawet się wtedy nie budzę

Odebrałam wyniki. Potas ok a magnez w dolnej granicy, ale też norma. Może podbicie tego poziomu zajmuje trochę więcej czasu, bo aż trudno mi uwierzyć, że tak mało go jest, jak już tyle czasu biorę te tabletki.

Ależ młoda mi się dziś wierci. Myślałam, że tańce urządza sobie na moim pęcherzu, ale wczoraj na usg wyszło, że ona już głową w dół siedzi. Kopniaków w górze brzucha w ogóle nie czuję, no ale tam gdzieś mam łożysko. Może to i lepiej - jakoś mi się nie uśmiecha dostać po żebrach
Zazdroszczę spania do 9 moja przez całe swoje życie może 3 razy spala do 9...
Moja też już jest głowa w dół ale wydaje mi się, że robi tam jakieś dziwne rzeczy bo często czuje ją po obu stronach brzucha w tym samym czasie
Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
Hejka, i ja mam niemoc od paru dni. Ale mała była przeziębiona, teraz ja trochę jestem, jutro rano mam egzamin więc kupa nauki. Mała była przeziębiona więc w nocy do nas przychodzi od ilus dni a my nie umiemy z nią spać, ona się tak tarza, a dziś w nocy spadła z łóżka i nie muszę mówić jaka była panika, płacz, oglądanie głowy etc mi też się zaczęły skurcze łydek, tzn miałam przedwczoraj w nocy taki skurcz łydki że łzy mi leciały z bólu. W pierwszej ciąży też miałam ale po 30tc, więc wolę nie myśleć co będzie dalej ogl to jak cały czas mi się dobrze spało tak od kilku nocy budzę się około 2h po zaśnięciu i leżę, myślę, jest mi duszno, nie mogę zasnąć ehhh.

Jestem pełna podziwu dla ciebie. Ja bym nie dała rady. Powodzenia na egzaminie i szybkiego wyleczenia 🤞

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-05-25, 12:02   #3920
a_n_n_a87
Rozeznanie

Cytat:
U mojej córki to się zmienia jak w kalejdoskopie. Raz śpi do 6, raz do 9. Ja wstaję razem z nią. Aż tak mocno nie narzekam, bo jak wstaje w nocy (a ma takie fazy, że nawet kilka razy) to mąż ogarnia jej potrzeby, ja nawet się wtedy nie budzę

Ależ młoda mi się dziś wierci. Myślałam, że tańce urządza sobie na moim pęcherzu, ale wczoraj na usg wyszło, że ona już głową w dół siedzi. Kopniaków w górze brzucha w ogóle nie czuję, no ale tam gdzieś mam łożysko. Może to i lepiej - jakoś mi się nie uśmiecha dostać po żebrach
Moja dziś tylko raz dała o sobie znać

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
a_n_n_a87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 12:10   #3921
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Tak czy siak kombinezony się przydadzą do wózka, sama jeszcze nie wiem do końca jakie i ile mam jeden na początek a pozniej chyba poczekam i kupię jak będzie potrzebny. Pewnie wezmę 3-6 mies grubszy bo wtedy będzie zimniej a ten 1-3 mógłby być jeden cieńszy jeden grubszy

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Mnie meczy zgaga często od miesiąca a co gorsza jeszcze uczucie jakby stale się coś cofało
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 12:40   #3922
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Napisane przez a_n_n_a87 Pokaż wiadomość
Moja dziś tylko raz dała o sobie znać

Moja nic a nic. Serio się martwie. Chociaż wiem, że jak na pierwsza ciąże to mam jeszcze czas ale ani razu jej nie poczułam. Będę spokojniejsza czując ruchy🤣

Stary 2021-05-25, 12:43   #3923
a_n_n_a87
Rozeznanie

Cytat:
Moja nic a nic. Serio się martwie. Chociaż wiem, że jak na pierwsza ciąże to mam jeszcze czas ale ani razu jej nie poczułam. Będę spokojniejsza czując ruchy

Jejku Ty naprawdę masz czas poczuć ruchy i na pewno niebawem je poczujesz

a_n_n_a87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 14:00   #3924
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
Moja nic a nic. Serio się martwie. Chociaż wiem, że jak na pierwsza ciąże to mam jeszcze czas ale ani razu jej nie poczułam. Będę spokojniejsza czując ruchy🤣

Ja w pierwszej ciąży czułam ruchy w 21. tygodniu, a miałam łożysko na tylnej ścianie, także spokojnie. Ale wiem, że strasznie się na nie czeka i rzeczywiście jest się spokojniejszym jak czuć, że dzidzia fika Ale już na pewno bliżej Ci do nich niż dalej
Stary 2021-05-25, 15:03   #3925
anilani
Raczkowanie

Cytat:
Nie jesteś sama z tych stron - ja jestem z Mazur.

W pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i kiedyś przyszedł do nas facet, który miał nam wcisnąć foteliki do samochodu. Powiedział nam wtedy, że właśnie matki mają tendencję do zbyt luźnego zapinania dzieci. Yhy, tylko jak ktokolwiek inny mi wsadzi dziecko do fotelika (łącznie z mężem) to muszę te pasy zawsze poprawiać i zaciskać. Niektórzy chyba myślą, że one są do ozdoby.

U mnie też zgagi. W pierwszej ciąży były zabójcze, ale łapały mnie tylko na wieczór. Teraz łapią częściej, czasem trzymają przez cały dzień, ale są znacznie łagodniejsze. Nic na nie nie biorę, tylko zimne mleko. Pomaga.
To rzeczywiście bliżej mnie Gdzie będziesz rodzić?
Cytat:

Jeżeli na badaniach wszystko jest ok to naprawdę nie masz czym się martwić Na pewno w końcu to poczujesz, a do końca ciąży jeszcze będziesz się denerwować, że przez imprezę w brzuchu nie możesz zasnąć
Ja też tu się żaliłam, że od paru dni nie czuję Małej, a od przedwczoraj ciągle czuję delikatne pukanie o różnych porach dnia Więc może i u Ciebie z dnia na dzień to się zmieni

anilani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-05-25, 15:20   #3926
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Napisane przez a_n_n_a87 Pokaż wiadomość
Jejku Ty naprawdę masz czas poczuć ruchy i na pewno niebawem je poczujesz

Tak wiem. Ale wszyscy w koło pytają czy mocno kopie, a ja że nic nie czuje. Dzisiaj teściowa stwierdziła, że może za dużo jem w ciąży i przez tłuszcz na brzuchu nie czuje. Jestem generalnie z tych szczuplejszych, wiec nie ruszył mnie ten tekst🤣 ale już nie mogę się doczekać...
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży czułam ruchy w 21. tygodniu, a miałam łożysko na tylnej ścianie, także spokojnie. Ale wiem, że strasznie się na nie czeka i rzeczywiście jest się spokojniejszym jak czuć, że dzidzia fika Ale już na pewno bliżej Ci do nich niż dalej
Oby🤞 bo już bardzo czekam.
Cytat:
To rzeczywiście bliżej mnie Gdzie będziesz rodzić? Jeżeli na badaniach wszystko jest ok to naprawdę nie masz czym się martwić Na pewno w końcu to poczujesz, a do końca ciąży jeszcze będziesz się denerwować, że przez imprezę w brzuchu nie możesz zasnąć
Ja też tu się żaliłam, że od paru dni nie czuję Małej, a od przedwczoraj ciągle czuję delikatne pukanie o różnych porach dnia Więc może i u Ciebie z dnia na dzień to się zmieni

Dzięki. Czekam cierpliwie a raczej niecierpliwie🤣🤯

Stary 2021-05-25, 15:47   #3927
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
To rzeczywiście bliżej mnie Gdzie będziesz rodzić? Jeżeli na badaniach wszystko jest ok to naprawdę nie masz czym się martwić Na pewno w końcu to poczujesz, a do końca ciąży jeszcze będziesz się denerwować, że przez imprezę w brzuchu nie możesz zasnąć

Nie mam za dużego wyboru - małe miasteczka omijam szerokim łukiem, a najbliżej mam do Olsztyna. Tam rodziłam pierwszy raz, tam też w szpitalu pracuje moja gin prowadząca. A Ty, jakie plany? Białystok czy to nie te rejony?
Stary 2021-05-25, 17:36   #3928
bonnie_j
Wtajemniczenie

Kupiliśmy jedzenie na mieście. Mąż wybrał chińskie. Zostało u niego dużo sosu. Taki pikantnawy. I co robi ciężarna? Wzięła łyżeczkę i go zjada 🤦ten sos jest pyszny 🤤

Stary 2021-05-25, 18:09   #3929
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Kupiliśmy jedzenie na mieście. Mąż wybrał chińskie. Zostało u niego dużo sosu. Taki pikantnawy. I co robi ciężarna? Wzięła łyżeczkę i go zjada 🤦ten sos jest pyszny 🤤

Smacznego. Ja dzisiaj cała czekoladę zjadłam i zapiłam colą. Staram się zdrowo odżywiać, ale dzisiaj poległam

Stary 2021-05-25, 18:53   #3930
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Smacznego. Ja dzisiaj cała czekoladę zjadłam i zapiłam colą. Staram się zdrowo odżywiać, ale dzisiaj poległam

U mnie też była cola Ale jestem zdziwiona tym co czasami jem i mam ochotę. Może nie są to jakieś dziwne połączenia, ale sam sos z jedzenia to trochę dziwne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości