Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 10:53   #3901
agnet92
Przyczajenie

Dot.: Wybielanie zębów

Ja słyszałam, że w wybieleniu zębów pomaga odkamienienie ich u dentysty. Skłaniam się ku temu, jednak w mieście, w którym obecnie przebywam nie znam zadnego dobrego.

Może Wy znacie jakiegoś dobrego dentystę w Warszawie?

Kiedyś stosowałam paski wybielające z Blend'a'med. Znaczengo wybielenia nie zauważyłam, może było jakieś delikatniutkie, stosowałam tak jak należało. Jedyne co, nabawiłam się nadwrażliwości zębów. Picie lub jedzenie gorącego lub zimnego przez jakiś czas nie wchodziło w grę.

Mimo to po kilku latach chciałam powtórzyć "kuracje", jednak nigdzie stacjonarnie, poza internetem nie mogłam znaleźć pasków.
Pewien Pan na stoisku stomatologicznym powiedział mi, że wszystkie paski wycofano, bo ludzie nieumiejętnie ich używali i właśnie tak jak ja, mieli potem problemy z wrażliwymi zębami czy tam dziąsłami ( nie orientuje się). To przekonało mnie do tego, że już nigdy nie wrócę do pasków.

Past do zębów wybielających używałam już dużo, colgate, blend'a'med, biała perła. Efektów zero.
agnet92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-15, 17:38   #3902
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

Cytat:
Napisane przez natxx33 Pokaż wiadomość
witam nie wiemc zy kto s jeszcze tu zaglada ale zapytam mam zeby po sciagnieciu kamienia postanowilam wybielic kupilam nakladki i opalescence na allegro 35% jestem juz po 1 strzykawce ktora wystarczyla mi na jakies 7 -8 razy wybielania to chyba duzo i jak narazie nie zauwazylam zadnego wybielenia wybielam narazie tylko gore wiec widze ze nic sie nie dizeje nie wiem co zle robie dodam do tego ze nakladki wogole nie sa dopasowane do moich zebow dostaje sie do nich slina czy to moze byc przyczyba? kazdy pisze o nadwrazliwosci zbeow lupaniu a u mnie nic takiego ise nie dzieje...
jakich nakładek używasz?
Stary 2015-07-15, 18:10   #3903
drhortencia79
Przyczajenie

Z doświadczenia wiem, że nie ma co marnować pieniędzy i czasu na pasty wybielające i inne tego typu środki. Sprawdzałam wiele środków i niestety nie znalazłam takiej, która by działała. Polecam skorzystać z oferowanych przez gabinety stomatologiczne zabiegów wybielania zębów. Są w 100% skuteczne, szybkie i trwałe.
drhortencia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-16, 17:19   #3904
natxx33
Przyczajenie

nakładek tych z allegro kupilam juz w zestawie z zelem opalescence i nie sie wogole dopasowane do moich zebow dostaje sie slina do nich
natxx33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-25, 13:56   #3905
Aredhel125
Zadomowienie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Ja mam zęby ładne, proste, zadbane, ale niestety z natury żółte. Nie jest to żółć kremowa, tylko po prostu są żółte. Wygląda to fatalnie. Myślę o wybielaniu nakładowym. Stosowałam pasty, paski, ale bez żadnego skutku.
Wybielanie nakładowe kosztuje 700 zł w gabinecie. Mam trochę wrażliwe zęby i myślałam o dodatkowym żelu, który łagodzi ból.
Czy takie wybielanie miałoby sens?
To chyba mój jedyny ratunek, żeby je chociaż rozjaśnić do jakiegoś neutralnego odcienia, żeby żółć nie rzucała się w oczy.
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-26, 07:28   #3906
marita_g
Raczkowanie

Ja bym nigdy tyle za wybielanie nie dała.
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-26, 17:21   #3907
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marita_g Pokaż wiadomość
Ja bym nigdy tyle za wybielanie nie dała.
Ale to jest przynajmniej profesjonalne wybielanie pod okiem dentysty. Już próbowałam pasków z allegro i nic nie dały, tylko mi podrażniły dziąsła i miałam straszne afty. Może przynajmniej przy tym miała bym jakiś efekt. no bo jak inaczej to zrobić? Do końca życia mam się wstydzić żółtych zębów?

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
gdyby ktoś z Was jeszcze się zastanawiał nad wybielaniem nakładowym

Efekty
Bardzo ładny efekt.
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 09:53   #3908
KotkaDorotka
Przyczajenie

Ja robilam sobie wybielanie u dentysty, kiedyś z lampą, a ostatnio bez, tylko siedziałam z żelem na zębach. Efekty w obu przypadkach dobre. Drogo bo 1000zł ale warto bo wywaliłam kupę pieniędzy na różne paski i pasty a efektów nie było więc warto zainwestować.
Zęby bolały i to mocno, ale na drugi dzień było już ok, tylko lekka nadwrażliwość.
KotkaDorotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-31, 09:08   #3909
blackdrees
BAN stały

Dot.: Wybielał ktos może ząbki w Your White Smile Polska w Krakowie?

ja wybielałam zęby za pomocą lampy xxx i jestem zachwycona efektami. Nie mogłam się nadziwić, że mogę mieć takie białe zęby. Jak będziecie chciały to wam wyślę zdjęcia przed i po. Różnica ogromna.

Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Czas edycji: 2019-04-20 o 23:23
blackdrees jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-03, 20:28   #3910
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
xjustyniaaax napisała: 'Od wczoraj zaczęłam wybielać zęby żelami opalescence. Ból zębów jest okropny... żel którego używam ma 16 % i nakładałam nakładki na noc. Z bólu miałam aż gorączke, nie obyło się bez tabletek przeciwbólowych. Używam pasty elmex zielonej. Czy ktoś z Was używał tego stężenia żelu i też mial takie bóle? oczywiście nie poddaje się i znów siedzę z nakładkami jednak tym razem na krócej. Mam nadzieję że efekty będą widoczne i warte cierpienia '

Jak całą noc trzymałaś to nie dziwne że tak Cię bolało. To się trzyma max 4 godziny.[COLOR="Silver"
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

[/COLOR]

A nakładki u technika będziesz robić czy w gabinecie stomatologicznym? Czy to cena za jedną czy za 2 nakładki? Bo cena na prawdę dobra. Ja za swoje płaciłam 100 zł (za górną i dolną szczękę).
]Nieprawda , po 4 godzinach żel traci działanie więc nie ma to znaczenia.
Stary 2015-08-04, 12:50   #3911
Baas
Zakorzenienie

Włąśnie jak to jest dziewczyny z LICÓWKAMI?
Muszę zrobić na 2 górnych jedynkach licówki, ale chciałabym też wybielić żeby. Jak to potem będzie wyglądało? Po prostu zrobić białe licówki i chodzić systematycznie na wybielanie reszty zębów ?
Baas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-04, 14:51   #3912
Viann
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baas Pokaż wiadomość
Włąśnie jak to jest dziewczyny z LICÓWKAMI?
Muszę zrobić na 2 górnych jedynkach licówki, ale chciałabym też wybielić żeby. Jak to potem będzie wyglądało? Po prostu zrobić białe licówki i chodzić systematycznie na wybielanie reszty zębów ?
A może lepiej na odwrót, najpierw wybielić zęby, a potem wybrać licówki pod kolor, bo ciężko dokładnie przewidzieć efekt wybielania i będzie widoczna różnica odcieni...
Viann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-04, 14:56   #3913
Baas
Zakorzenienie

No właśnie, nie wiem do końca jak to zrobić.. Muszę zapytać moich stomatologów. Tylko ciekawe czy zmieszcze się w 1200 zł kurde....
Stary 2015-08-05, 15:18   #3914
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Czy orientujecię się gdzie w Warszawie mogę zrobić profesjonalne nakładki do wybielania zebow? Mam dwie strzykawki opalescence i chciałabym je wykorzystać. Pewnie coś takiego może zrobi technik dentystyczny albo stomatolog. Ale nie wiem czy każdy. Moze któras z Was robila i może polecić jakieś miejsce??

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 20:50   #3915
pagal
BAN stały

GG do pagal Send a message via Skype™ to pagal

Baas czy się zmieścisz? Nie wiem, musisz popytać w gabinetach w Twojej miejscowości.
Na xxx znalazłem krótki artykuł na temat wybielania oraz jest tam przykładowy cennik usług.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-08-14 o 22:38 Powód: Link.
pagal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-06, 08:34   #3916
Baas
Zakorzenienie

A powiedzcie mi ile mniej więęęcej tak kosztuje wybielenie zębów..? I jaki okres czasu można się cieszyć efektami?
Stary 2015-08-17, 17:51   #3917
kasialu
Raczkowanie

Hej wszystkim
Mam takie pytanie odnośnie wybielania zębów: Czy wybielą mi się zęby jeśli mam na nich tylko takie powierzchniowe plomby w niektórych miejscach (takie cieniutkie)? Nie są to głębokie plomby. Kilka lat temu miałam takie czarne plamki malutkie próchnicy na dwójkach górnych i uparłam się aby dentysta mi to usunął i on zrobił tam takie cieniutkie pokrycie. No a teraz chciałabym wybielić.
Może ktoś wie jak to jest w takim przypadku?
No i którą metodę wybielania preferujecie bardziej: lampą czy nakładkami?
kasialu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 20:30   #3918
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baas Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi ile mniej więęęcej tak kosztuje wybielenie zębów..? I jaki okres czasu można się cieszyć efektami?
Jak wybielałam sobie lampą to nic nie płaciłam, bo z mojego polecenia przyszło bardzo dużo osób tam gdzie wybielałam. Robiłam sobie tam też aparaty na zęby z resztą. Efekt u mnie (przy odpowiednim dbaniu) utrzymywał się aż do teraz (trochę ponad 2 lata). Tylko wiem, że to sprawa indywidualna.
Ostatnio zrobiłam sobie też u nich nakładki do wybielania i za to też nic nie płaciłam, bo znów stempelki zebrałam (coś jak w Yves Rcher) bo tyle osób z polecenia mojego było. Tutaj dostałam jednak 2 strzykawki (a nie 4 jak jest normalnie w zestawie) z wybielaczem, ale to dla nie i tak dużo bo nie mam aż tak żółtych zębów jak przed wybielaniem w ogóle. Jest to teraz bardziej u mnie dla podtrzymania efektu.
Kosztuje to różnie. Od 400 zł do nawet 2000 zł. Tam gdzie ja wybielałam to jest koszt 200- 400 zł.

Edytowane przez marita_g
Czas edycji: 2015-08-18 o 21:51 Powód: dodanie info
Stary 2015-08-18, 21:51   #3919
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Ja jestem umowiona na zrobienie nakładek do wybielania. 4 strzykawki zelu o stezeniu35% czekają i zaczynam wybielanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 22:10   #3920
kasialu
Raczkowanie

Cytat:
Jak wybielałam sobie lampą to nic nie płaciłam, bo z mojego polecenia przyszło bardzo dużo osób tam gdzie wybielałam. Robiłam sobie tam też aparaty na zęby z resztą. Efekt u mnie (przy odpowiednim dbaniu) utrzymywał się aż do teraz (trochę ponad 2 lata). Tylko wiem, że to sprawa indywidualna.
Ostatnio zrobiłam sobie też u nich nakładki do wybielania i za to też nic nie płaciłam, bo znów stempelki zebrałam (coś jak w Yves Rcher) bo tyle osób z polecenia mojego było. Tutaj dostałam jednak 2 strzykawki (a nie 4 jak jest normalnie w zestawie) z wybielaczem, ale to dla nie i tak dużo bo nie mam aż tak żółtych zębów jak przed wybielaniem w ogóle. Jest to teraz bardziej u mnie dla podtrzymania efektu.
Kosztuje to różnie. Od 400 zł do nawet 2000 zł. Tam gdzie ja wybielałam to jest koszt 200- 400 zł.
Jakoś mi się nie chce wierzyć że tak za darmochę miałaś...Przecież wszędzie to drogie jest wybielanie. I te ceny co podajesz też jakieś niskie strasznie. Jak się dowiadywałam to wybielanie lampą 1000- 2000 zł, na nakładkach 800 zł. Nie mówię tu o gruponach czy innych takich bo wiem że efekt jest żaden i to naciąganie.

Podbijam moje wcześniejsze pytanie: Czy może ktoś wie, czy zęby z powierzchniowymi plombami się wybielą?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Ja jestem umowiona na zrobienie nakładek do wybielania. 4 strzykawki zelu o stezeniu35% czekają i zaczynam wybielanie.
A lepsze jest to wybielanie z nakładkami czy lampą w końcu?
kasialu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-19, 11:27   #3921
amelkaa1916
Przyczajenie

Dot.: wybielanie zebów ale u dentysty!

Witaj !!!
W odpowiedzi na Twoje pytanie wybielanie u dentysty jaka metoda bys nie wybielala zawsze wiaze sie z nadwrazliwoscia i dyskomfortem zebów. Staja sie one bardzo wrazliwe na roznice temperatur, a niekiedy nawet na wiatr przy wyjsciu na zewnatrz.
Wiem bo sama zafundowalam sobie ta przyjemnosc 3 lata temu.
Ciezko jest tego uniknac poniewaz stezenie substancji aktywnej masci wybielajacych wynosi od 6 do az 40 %.
jezeli zalezy ci na dobrym efekcie, jednoczesnie bez ingerencji w kosc zeba polecic moge salon w ktorym byla moja przyjaciolka tydzien temu. Znajduje sie w centrum przy ulicy mokotowskiej perli Spa czy cos takiego. Salon kosmetyczny, czysty fajna obsluga i przede wszystkim tanie zabiegi ok 170 zl . Kolezanka miala zrobiony zabieg 45 min w tym czasie ogladala telewizje Zeby rozjasnione o 7 tonów i zero bolu Efekt ma sie utrzymywac przez 2,3 miesiace pozniej powtarza, nastepnym razem ide z nia . Moze sprobuj cos w tym stylu zamiast niszczyc zeby . Pozdrawiam
amelkaa1916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-22, 23:06   #3922
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Szczerze to o wybielaniu lampa nie słyszałam żadnej dobrej opinii. Głównie takie, że efekt jest słaby i w dodatku utrzymuje się krótko. Doszlam więc do wniosku że to strata pieniędzy,.chociaż wybielanie lampa jes tansze od nakladkowego.

Stary 2015-08-23, 13:52   #3923
marita_g
Raczkowanie

Innocencee- nie wiem, z jakiego miasta jesteś ale pierwsze się spotykam żeby wybielanie lampą było tańsze od nakładkowego?...

Jeśli chodzi o mnie to jestem równie zadowolona z wybielania lampą co z nakładkowego.

REKLAMA
Stary 2015-08-24, 13:29   #3924
Kobieta89
Przyczajenie

Do wybielania zębów polecam pastę http://atosmm.com.pl/Katalog/2087_18...ite-fresh.aspx. Używam jej już pół roku i zęby są znacznie bielsze. Pasta nie niszczy szkliwa zębów, tak jak często ma to miejsce w przypadku tego typu preparatów.
Zabieg wybielający w gabinecie dentystycznym to dla mnie niestety zbyt duży wydatek, przynajmniej na razie.
Kobieta89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-24, 14:25   #3925
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kobieta89 Pokaż wiadomość
Do wybielania zębów polecam pastę http://atosmm.com.pl/Katalog/2087_18...ite-fresh.aspx. Używam jej już pół roku i zęby są znacznie bielsze. Pasta nie niszczy szkliwa zębów, tak jak często ma to miejsce w przypadku tego typu preparatów.
Zabieg wybielający w gabinecie dentystycznym to dla mnie niestety zbyt duży wydatek, przynajmniej na razie.
Hm..., to zależy jaki masz na myśli duży wydatek. 200 zł to chyba duży wydatek nie jest jak za wybielanie (100 zł nakładki i ok. 100 zł (można i kupić za mniej) żel do wybielania). Ja tam wolę raz wydać 200 zł na wybielanie i dalej kupować tańsze pasty i to nie koniecznie wybielające.
No i te praktycznie 30 zł za jedną pastę...Kupisz 6,5 pasty, to jest cena wybielania. A pastę już za kilka, kilkanaście zł się kupuje przecież. Ja tam bym za pastę tyle nie dała.

Edytowane przez marita_g
Czas edycji: 2015-08-24 o 14:28 Powód: informacje
Stary 2015-08-24, 16:24   #3926
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Z past wybielajacych polecam denivit. bardzo dobra i przyjemniej się nią myje zeby

Stary 2015-08-25, 16:23   #3927
brangelina3
Przyczajenie

Dot.: Najlepsza pasta wybielająca

Też próbowałam już wielu past wybielających takich jak: eucryl (proszek i pasta), crest, blanx (classic, antyosad, med), opalescence i propolisową czarną. Jedyne, które dawały efekt to czarna propolisowa (lekko bielsze zęby) i opalescence (po ok. miesiącu stosowania dość zauważalna różnica, niestety smak koszmarny,nazywalismy ją ze znajomymi pastą z mięty z Czarnobyla). Ostatnio zauważyłam na allegro pastę opalescence o smaku waniliowo-miętowym, mam zamiar wypróbować. Noszę się również z zamiarem wypróbowania pasty Elgydium. Do tej pory jednak tak, jak mówiłam, najlepsze efekty dała pasta Opalescence, jest jednak dosyć droga - ok. 40zł razem z przesyłką na allegro. Stacjonarnie jej nigdzie nie widziałam.
brangelina3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 19:34   #3928
anulllka23
Raczkowanie

Cytat:
Hm..., to zależy jaki masz na myśli duży wydatek. 200 zł to chyba duży wydatek nie jest jak za wybielanie (100 zł nakładki i ok. 100 zł (można i kupić za mniej) żel do wybielania). Ja tam wolę raz wydać 200 zł na wybielanie i dalej kupować tańsze pasty i to nie koniecznie wybielające.
No i te praktycznie 30 zł za jedną pastę...Kupisz 6,5 pasty, to jest cena wybielania. A pastę już za kilka, kilkanaście zł się kupuje przecież. Ja tam bym za pastę tyle nie dała.
Wybielanie pastami polega na ścieraniu kamienia nazębnego i rysowaniu szkliwa różnicy między pastami prócz smaku i ścieralności jest niewielka ważne jest mycie zębów po posiłku. Wybielanie tylko żelami paski nierównomiernie i niedokładnie wybielają. Mam delikatne zęby i uczulenie na sztuczne konserwanty wiec Biała Perła odpada stosuje naturalny produkt eWhitening raz na 6 miesiecy przez 7 dni zniknął efekt zażółcenia zębów mam śliczne białe perełki.
anulllka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-26, 09:36   #3929
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulllka23 Pokaż wiadomość
Wybielanie pastami polega na ścieraniu kamienia nazębnego i rysowaniu szkliwa różnicy między pastami prócz smaku i ścieralności jest niewielka ważne jest mycie zębów po posiłku. Wybielanie tylko żelami paski nierównomiernie i niedokładnie wybielają. Mam delikatne zęby i uczulenie na sztuczne konserwanty wiec Biała Perła odpada stosuje naturalny produkt eWhitening raz na 6 miesiecy przez 7 dni zniknął efekt zażółcenia zębów mam śliczne białe perełki.
Wiem, że tak jest z pastami i dlatego chodzę na profesjonalne wybielanie.
A czy możesz dać linka do tego wybielacza co stosujesz? Wpisywałam w google ale nic takiego mi nie wyskakuje
Stary 2015-08-26, 13:46   #3930
bawiaczk
Przyczajenie

A ja chciałabym się zapytać o jakiś dobry Salon gdzie można wybielić zęby. Wiele jest na Grouponie itp aczkolwiek obaawiam się tam iść bo nie wiem czy na pewno dobrze mi zrobią ząbki. Możecie coś polecić na terenie Łodzi?
bawiaczk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości