![]() |
#3901 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów
Ja słyszałam, że w wybieleniu zębów pomaga odkamienienie ich u dentysty. Skłaniam się ku temu, jednak w mieście, w którym obecnie przebywam nie znam zadnego dobrego.
Może Wy znacie jakiegoś dobrego dentystę w Warszawie? Kiedyś stosowałam paski wybielające z Blend'a'med. Znaczengo wybielenia nie zauważyłam, może było jakieś delikatniutkie, stosowałam tak jak należało. Jedyne co, nabawiłam się nadwrażliwości zębów. Picie lub jedzenie gorącego lub zimnego przez jakiś czas nie wchodziło w grę. Mimo to po kilku latach chciałam powtórzyć "kuracje", jednak nigdzie stacjonarnie, poza internetem nie mogłam znaleźć pasków. Pewien Pan na stoisku stomatologicznym powiedział mi, że wszystkie paski wycofano, bo ludzie nieumiejętnie ich używali i właśnie tak jak ja, mieli potem problemy z wrażliwymi zębami czy tam dziąsłami ( nie orientuje się). To przekonało mnie do tego, że już nigdy nie wrócę do pasków. Past do zębów wybielających używałam już dużo, colgate, blend'a'med, biała perła. Efektów zero. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
Cytat:
![]() |
![]() |
#3903 |
Przyczajenie
|
Z doświadczenia wiem, że nie ma co marnować pieniędzy i czasu na pasty wybielające i inne tego typu środki. Sprawdzałam wiele środków i niestety nie znalazłam takiej, która by działała. Polecam skorzystać z oferowanych przez gabinety stomatologiczne zabiegów wybielania zębów. Są w 100% skuteczne, szybkie i trwałe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3904 |
Przyczajenie
|
nakładek tych z allegro kupilam juz w zestawie z zelem opalescence i nie sie wogole dopasowane do moich zebow dostaje sie slina do nich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3905 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Ja mam zęby ładne, proste, zadbane, ale niestety z natury żółte. Nie jest to żółć kremowa, tylko po prostu są żółte. Wygląda to fatalnie. Myślę o wybielaniu nakładowym. Stosowałam pasty, paski, ale bez żadnego skutku.
Wybielanie nakładowe kosztuje 700 zł w gabinecie. Mam trochę wrażliwe zęby i myślałam o dodatkowym żelu, który łagodzi ból. Czy takie wybielanie miałoby sens? To chyba mój jedyny ratunek, żeby je chociaż rozjaśnić do jakiegoś neutralnego odcienia, żeby żółć nie rzucała się w oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
Ja bym nigdy tyle za wybielanie nie dała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3907 |
Zadomowienie
|
Ale to jest przynajmniej profesjonalne wybielanie pod okiem dentysty. Już próbowałam pasków z allegro i nic nie dały, tylko mi podrażniły dziąsła i miałam straszne afty. Może przynajmniej przy tym miała bym jakiś efekt. no bo jak inaczej to zrobić? Do końca życia mam się wstydzić żółtych zębów?
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Bardzo ładny efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 |
Przyczajenie
|
Ja robilam sobie wybielanie u dentysty, kiedyś z lampą, a ostatnio bez, tylko siedziałam z żelem na zębach. Efekty w obu przypadkach dobre. Drogo bo 1000zł ale warto bo wywaliłam kupę pieniędzy na różne paski i pasty a efektów nie było więc warto zainwestować.
Zęby bolały i to mocno, ale na drugi dzień było już ok, tylko lekka nadwrażliwość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3909 |
BAN stały
|
Dot.: Wybielał ktos może ząbki w Your White Smile Polska w Krakowie?
ja wybielałam zęby za pomocą lampy xxx i jestem zachwycona efektami. Nie mogłam się nadziwić, że mogę mieć takie białe zęby. Jak będziecie chciały to wam wyślę zdjęcia przed i po. Różnica ogromna.
Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-04-20 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Włąśnie jak to jest dziewczyny z LICÓWKAMI?
Muszę zrobić na 2 górnych jedynkach licówki, ale chciałabym też wybielić żeby. Jak to potem będzie wyglądało? Po prostu zrobić białe licówki i chodzić systematycznie na wybielanie reszty zębów ? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
A może lepiej na odwrót, najpierw wybielić zęby, a potem wybrać licówki pod kolor, bo ciężko dokładnie przewidzieć efekt wybielania i będzie widoczna różnica odcieni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, nie wiem do końca jak to zrobić.. Muszę zapytać moich stomatologów. Tylko ciekawe czy zmieszcze się w 1200 zł kurde....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Czy orientujecię się gdzie w Warszawie mogę zrobić profesjonalne nakładki do wybielania zebow? Mam dwie strzykawki opalescence i chciałabym je wykorzystać. Pewnie coś takiego może zrobi technik dentystyczny albo stomatolog. Ale nie wiem czy każdy. Moze któras z Was robila i może polecić jakieś miejsce??
![]() |
#3915 |
BAN stały
|
Baas czy się zmieścisz? Nie wiem, musisz popytać w gabinetach w Twojej miejscowości.
Na xxx znalazłem krótki artykuł na temat wybielania oraz jest tam przykładowy cennik usług. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-08-14 o 22:38 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi ile mniej więęęcej tak kosztuje wybielenie zębów..? I jaki okres czasu można się cieszyć efektami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3917 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Mam takie pytanie odnośnie wybielania zębów: Czy wybielą mi się zęby jeśli mam na nich tylko takie powierzchniowe plomby w niektórych miejscach (takie cieniutkie)? Nie są to głębokie plomby. Kilka lat temu miałam takie czarne plamki malutkie próchnicy na dwójkach górnych i uparłam się aby dentysta mi to usunął i on zrobił tam takie cieniutkie pokrycie. No a teraz chciałabym wybielić. Może ktoś wie jak to jest w takim przypadku? No i którą metodę wybielania preferujecie bardziej: lampą czy nakładkami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio zrobiłam sobie też u nich nakładki do wybielania i za to też nic nie płaciłam, bo znów stempelki zebrałam (coś jak w Yves Rcher ![]() ![]() Kosztuje to różnie. Od 400 zł do nawet 2000 zł. Tam gdzie ja wybielałam to jest koszt 200- 400 zł. Edytowane przez marita_g Czas edycji: 2015-08-18 o 21:51 Powód: dodanie info |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem umowiona na zrobienie nakładek do wybielania. 4 strzykawki zelu o stezeniu35% czekają i zaczynam wybielanie.
![]()
![]() |
#3920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podbijam moje wcześniejsze pytanie: Czy może ktoś wie, czy zęby z powierzchniowymi plombami się wybielą? ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A lepsze jest to wybielanie z nakładkami czy lampą w końcu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3921 |
Przyczajenie
|
Dot.: wybielanie zebów ale u dentysty!
Witaj !!!
W odpowiedzi na Twoje pytanie wybielanie u dentysty jaka metoda bys nie wybielala zawsze wiaze sie z nadwrazliwoscia i dyskomfortem zebów. Staja sie one bardzo wrazliwe na roznice temperatur, a niekiedy nawet na wiatr przy wyjsciu na zewnatrz. Wiem bo sama zafundowalam sobie ta przyjemnosc 3 lata temu. Ciezko jest tego uniknac poniewaz stezenie substancji aktywnej masci wybielajacych wynosi od 6 do az 40 %. jezeli zalezy ci na dobrym efekcie, jednoczesnie bez ingerencji w kosc zeba polecic moge salon w ktorym byla moja przyjaciolka tydzien temu. Znajduje sie w centrum przy ulicy mokotowskiej perli Spa czy cos takiego. Salon kosmetyczny, czysty fajna obsluga i przede wszystkim tanie zabiegi ok 170 zl . Kolezanka miala zrobiony zabieg 45 min w tym czasie ogladala telewizje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Szczerze to o wybielaniu lampa nie słyszałam żadnej dobrej opinii. Głównie takie, że efekt jest słaby i w dodatku utrzymuje się krótko. Doszlam więc do wniosku że to strata pieniędzy,.chociaż wybielanie lampa jes tansze od nakladkowego.
![]() |
#3923 |
Raczkowanie
|
Innocencee- nie wiem, z jakiego miasta jesteś ale pierwsze się spotykam żeby wybielanie lampą było tańsze od nakładkowego?...
Jeśli chodzi o mnie to jestem równie zadowolona z wybielania lampą co z nakładkowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3924 |
Przyczajenie
|
Do wybielania zębów polecam pastę http://atosmm.com.pl/Katalog/2087_18...ite-fresh.aspx. Używam jej już pół roku i zęby są znacznie bielsze. Pasta nie niszczy szkliwa zębów, tak jak często ma to miejsce w przypadku tego typu preparatów.
Zabieg wybielający w gabinecie dentystycznym to dla mnie niestety zbyt duży wydatek, przynajmniej na razie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i te praktycznie 30 zł za jedną pastę...Kupisz 6,5 pasty, to jest cena wybielania. A pastę już za kilka, kilkanaście zł się kupuje przecież. Ja tam bym za pastę tyle nie dała. Edytowane przez marita_g Czas edycji: 2015-08-24 o 14:28 Powód: informacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Z past wybielajacych polecam denivit. bardzo dobra i przyjemniej się nią myje zeby
![]()
![]() |
#3927 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsza pasta wybielająca
Też próbowałam już wielu past wybielających takich jak: eucryl (proszek i pasta), crest, blanx (classic, antyosad, med), opalescence i propolisową czarną. Jedyne, które dawały efekt to czarna propolisowa (lekko bielsze zęby) i opalescence (po ok. miesiącu stosowania dość zauważalna różnica, niestety smak koszmarny,nazywalismy ją ze znajomymi pastą z mięty z Czarnobyla). Ostatnio zauważyłam na allegro pastę opalescence o smaku waniliowo-miętowym, mam zamiar wypróbować. Noszę się również z zamiarem wypróbowania pasty Elgydium. Do tej pory jednak tak, jak mówiłam, najlepsze efekty dała pasta Opalescence, jest jednak dosyć droga - ok. 40zł razem z przesyłką na allegro. Stacjonarnie jej nigdzie nie widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy możesz dać linka do tego wybielacza co stosujesz? Wpisywałam w google ale nic takiego mi nie wyskakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3930 |
Przyczajenie
|
A ja chciałabym się zapytać o jakiś dobry Salon gdzie można wybielić zęby. Wiele jest na Grouponie itp aczkolwiek obaawiam się tam iść bo nie wiem czy na pewno dobrze mi zrobią ząbki. Możecie coś polecić na terenie Łodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.