|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
TRZECIA!!
![]() XANTIA- ależ zachowałaś zimną krew i do końca ciągnęłaś tę gąbkę, kurde, daj spokój Kanciu- Adrian genialny, ładne portretowe zdjęcia ![]() My znowy po 4 nocnych karmieniach /mam wrażenie,że po 40 ![]()
#3902 |
Zakorzenienie
|
![]()
ivka w pełni rozumie
![]() ![]() ![]() Pola niepedagogicznie siedzi u mnie na kolanach (inaczej się wydziera) i robi kupę ![]()
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
Adrian dzis mial chyba z 5-6 pobudek w nocy
![]() poza tym obudzil sie o 6 i tz do niego wstawal.. godzina 7 a ja ak czuje ze ktos mi do lozka wlazl jak spalam. zostawilam spiocha tz a sama poszlam do mojego spiewajacego skowroneczka zjadl, posmarowalam mu dzisla teraz czyta katalog Avonu
#3904 |
Wtajemniczenie
|
Victoria ![]() Krzysiu
![]() .
#3905 |
Zakorzenienie
|
kurcze zawsze zapominam aby sprawdzic kto ma dzis urodzinki:/
VIKI i KRZYSIU wszystkiego najlepszego z okazji waszego swieta ![]() ![]() ![]() ![]() jakie dorosle juz dzieci ![]() a pamietacie jak mialy tydzien?? ![]()
#3906 |
BAN stały
|
victoria krzyś
![]() ![]() hej ![]() ![]() my Olivierkowi tez juz obnizylismy lozeczko( gdzies wyzej byl post na temat lozeczka) teraz rano podchodzi do szczebelek od streony naszego lozka i nas wola zebysmy wstali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Raczkowanie
|
Wikusiu i Krzysiu rosnijcie zdrowo i psoćcie swoim mamom coraz więcej ![]() ja po dzisiejszej nocy niawet nie jestem wstanie policzyc ktora jestem.. U nas porazka na całego. Wstawałam co chwila. Mati coraz bardziej chory, co prawda gorączki nie ma ale katar zaczął sie. DO 4 non stop płakał.. potem dałam mu Espumisan w kropeklach i od razu cisza... Kurde co tu myśleć... CHyba juz wiemy co mu jest... Obawiam sie, że nie toleruje glutenu. Jak mu dam troche, a daje dopiero od 3 tyg, wierci sie w noc i popłakuje, wczoraj dostał 2 łyzeczki bardzo zadkiego i byla straszna noc. Napiszcie jak u was po tym glutenie... Juz nie wiem czy przestac mu dawać czy co... w pt sptam sie perdiatry. Własnie popijam kawencję, i mysle jak TZ w pracy, chyba spi za biurkiem... ale dzielnie sie ze mną trzymał... Co to wstąpiło w nasze grzeczne dzieci? Przeciez juz tak było dobrze, a teraz prawie wszystkie maluchy maja złe dni ![]() Na poprawę humoru dla wszytskich mam: http://www.chilloutzone.de/files/pla...CHCdCEjEdeAS/c Mozna sie popłakać ze śmiechu ![]() aha ze Specjalną dedykacja dla eve bo to chyba Ona robi prawo jazdy ![]() katia i tu sie Kochana myslisz, że takie dziecko nie wie co zrobiło... Wiesz jaka radość na jego buziaku gości jak juz zrobi kupala.. potem zawsze mu pokazuje, przytulam i móiwe jaki dużych grzeczny dzidzius ![]() ![]() Nie gniewam się bo przecież każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii... jednkaże ja dalej trwam przy swoim. xantia a jak malenka dzisiej?? Pewnei zmordowana po wczorajszych przejsciach.. kurcze pzy tych dzieciakach to by sie przydała dodatkowa para oczu... juz szukałąm na allegor, ale nie ma w moim rozmiarze... Trzymaj sie ![]()
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak powaznie to dobrze ze udalo sie wyciagnac bo w takich chwilach kazda minuta ma znaczenie ![]()
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
madzia poryczałam sie ze smiechu
![]() masz jeszcze jakies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
Kanciu ja w telewizji ogladalam i tez sikalam ze smiechu
![]()
#3911 |
Zakorzenienie
|
ja jakbym zdawała prawko tez bym miała problem z hamulcem i sprzęgłem
![]() nie wspominając o zmianie biegów ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego dla Krzysia i Wiktorii
![]() ![]() ja nie mam jakos weny na pisanie, tylko czytam. kuruje sie, ale za dobrze sie nie czuje, mam straszny kaszel, ale mam nadzieje ze do soboty przejdzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zadomowienie
|
Krzyś dziękuje za życzenia
![]() ![]() Viktorio buziaki dla Ciebie i Twojej mamusi ![]() Co do jazdy to faktycznie kierowca bąbowca. Ja znam te twarze, albo już to widziałam, a może oni grali w "Świętej Wojnie"? A co do eve to ona nie blondynka. Ale fakt jak ktoś utrudnia ruch to albo to jest starszy pan w kaszkieciku, albo baba ![]()
#3914 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie ile jest za 4 w duzym lotku??
![]() |
#3916 |
Zadomowienie
|
lea29 faktycznie to ona, dzięki. Niezła była, a taki obleśny facet tam był, co dziewczyny rekrutował, a one idiotki patrzyły na niego jak na Playboya jakiegoś. Ale to dawno już puszczali, jak ten czas leci.
kropka to zależy od liczby trafień w dany dzień. Może być kilkaset, albo tylko kilkadziesiąt zł. Jeśli trafiłaś to sprawdź na stronie LOTTO, tam będzie.
#3917 |
Zakorzenienie
|
nie moge znalezc.. niewazne.. zaraz wychodzimy to sie przekonam
#3918 |
Konto usunięte
|
Victorai , Krzysiu, najlepszośći dla Was, ![]() ![]() ![]() Kanciu, aż mi oczy ![]() XAntia, kosmetyczka jest odpowiednio dla dzidka przygotowana. ![]() A mój TŻ to ma zboczenie jakieś na tym punkcie, ![]() A co, kropka, czwórka ci się tarfiła?? Szczęściara!! ![]() Zmykam na spacer, choć pogoda znów jałowa, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Raczkowanie
|
kasia wiedziałam, że Ci sie spodobają
![]() ![]() A pisząc, że filmikm dedykuje eve miałam tylko na mysli to aby ja podnieść na duchu bo na pewno radzi sobie 1000 razy lepiej niz ta babeczka. Filmik jest montowany, bo widac jak w pewnym momencie juz sami "aktorzy" nie wytrzymują i wybuchają śmiechem ![]() kancia takie filmik bede wam dawkowac jak Wy dzieciom witaminy: raz dziennie ![]() ![]()
![]() |
#3920 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
Dziękujemy Za życzenia I Oczywiście Krzysiu Wszystkiego Najlepszego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Rozeznanie
|
Krzysiu i Viktoria
![]() ![]() Lea29 - ![]() ![]() ![]() Xantia - dobrze, że zachowałaś zimną krew. Mnie podobych sytuacjach zawsze się wydaje, że będę szaleć ale na szczęście chyba instynkt ![]() Kropka- gratulacje wygranej, jakakolwiek by ona była ![]() ![]()
#3922 |
Zadomowienie
|
Co do Lotto to ciocia naszego kolegi zawsze obstawiała te same liczby w każde losowanie i raz jej nie chciało się iść zagrać. I wiecie co? Trafiłaby szóstkę
![]() Też mi się wydaje, że filmik montowany jest, bo ten koleś to w "Świętej Wojnie" gra Alojza, co bar z piwem ma.
#3923 |
Konto usunięte
|
my już po spacerku,
![]() ![]() Ja dziś puściłam totka- ale teściowi, sama rzadko gram. Jutro na 10:40 idziemy na szczepienie, dobrze, że tym razem tylko jedno kłucie. EDIT: kupiłam marcowy numer "Mamo to ja", jest tam próbka kisielu z Delecty, dokładnie nazywa się FISIEL, marchwiowo- brzoskwiniowy. Ale nie piszę dla dzieci, w jakim wieku to jest przeznaczone...??? I nie wiem, czy mogę takie coś podać Maksowi. Napiszę Wam skład tego cuda: skrobia ziemniaczana, marchew suszona, proszek brzoskwiniowy, regulator kwasowości:kwas cytrynowy, substancje wzbogacające: witamina C i beta-karoten, aromaty. I pisze, że nie zawiera konserwantów. Podałybyście takie cos dziecku?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
odebralam wygrana
![]() ![]() ![]() ![]() Adi jest grzeczny ![]() a podpisalam umowe dzis i zaczynam normalna prace 5 marca ![]()
#3925 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() A więc - byliśmy wczoraj u alergologa. Babka bardzo fajna ![]() ![]() ![]() W sumie nie jest źle, bo obiadki i tak jej sama gotuję, owocki na deserek w sumie też z normalnych owoców - jabłek, bananów itd, ale będzie problem z soczkami ![]() ![]() No i odstawiamy CebionMulti. Powiedziała, że witaminki będzie miała z normalnych owoców i warzyw ![]() Jutro idizemy do pediatry pokazać wyniki od alergologa ![]() lea także ja bym tego Fisielu już Hani nie mogła dać, bo tam jest kwasek cytrynowy ![]() Vikusiu, Krzysiu ![]() ![]() ![]() ![]() Xantia ale miałaś przygodę - kurczę ![]() ![]() magma tak jak dziewczyny uważam, ze z tym ślubem kościelnym to totalny debilizm ![]() ![]() juleczko trzymam kciuki i jesteśmy z Wami myślami ![]() Co do ilości babć to Hania ma 2 babcie i 2 dziadków, jedego dziadka przyszywanego (mąż mojej mamy), a mój tata też ma Iwonę, ale ja jej nie uważam jako babci dla Hani w takim samym stopniu jak męża mojej mamy ![]() ![]() I niestety nie miała ani jednego pradziaka tak jak ja i mój mąż ![]() Co do teściowych to ogólnie wiecie co i jak i nie chce mi się pisać na jej temat - jak już ostatnio pisałam nie będę sobie psuć tego pięknego, słonecznego dnia ![]() Ten filmik z prawka to już widziałam w TV i jeszcze wiele innych - idzie się polać ze śmiechu ![]() Też nie wyobrażam sobie życia bez prawka ![]() Dobra idę jeść obiadek - dziś spaghetti Napoli z parmezanem i bazylią ![]() Kanciu Apuś śliczności ![]() kropka Adiś w tym sweterku wygląda bosko ![]()
#3926 |
Zakorzenienie
|
Minisiu my kupilismy sokowirowke i czasem jej uzywam i mamy swiezy sok na sniadania a tak naprawde to ja dosc czesto daje dziecku normalny sok 100% z fortuny lub hortexu. zalezy na co jest promocja. wg mnie nie ma roznicy miedzy sokiem 100% horteksu a malutka buteleczka bobo vity tez 100% w takich sokach nie moze byc zadnego kwasku.
Minisiu dziekujemy za komplement ![]()
#3927 |
Konto usunięte
|
minisiu, kwasek cytrynowy mówisz?
![]() Kanciu, w marcowym numerze "Mamo to ja" jest też krótka notka na temat witaminy D3, zacytuje: Jeśli dziecko zdrowo je, nie ma potrzeby podawać mu dodatkowo wit. D3, bo odpowiednią jej ilość (400j.) powinno otrzymywać w jedzeniu. ... Więc policzyłam, ile Maks ma dziennie tej witaminki i wychodzi 450 z samego mleka i deserku, to i tak już norma wyrobiona, a do tego jeszcze soczki, herbatki, zupki. Więc chyba zrezygnuje z podawania CebionMulti. Ale co z innymi witaminami? Podaje któraś z Was inny kompleks witamin, w którym nie ma witaminy D3? Albo jak..? ![]() Jutro idę na szczepienie, to pogadam z lekarzem, ale znów idę do tego "starej daty", więc odpowiedź może być wykrętna lub niewyczerpująca. kropka, super!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
lea no własnie co notka to inna opinia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Konto usunięte
|
Ja też wstrzymam się z Cebionem na jakiś czas. Bo jakby nie było 5 kropelek , które teraz dostawał, to aż 200j. wit. D3. Co daje w sumie zjedzeniem ponad 650j.!!
![]() Moje dziecko mnie zaskoczyło. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny niedługo mogę zniknąć z forum (mam nadzieję, że na krótko), bo przeprowadzamy się i trzeba neta założyć. W piątek przewozimy meble, a w sobotę już nocujemy na swoim. Boję się tylko jak się Krzyś zaaklimatyzuje. Mąż śmieje się ze mnie, że w pracy będzie robił wydruki z forum, a ja będę na niego z niecierpliwością czekać, aby sprawdzić co nowego napisałyście.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.