Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-07, 10:22   #3901
maladT
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
[B]
Po prostu modelka ! Nic dodac nic ujac !
PS MaladT i co ty na to ????
Hmm mogę się z jednej strony pocieszyć,ale z drugiej.... Ty przecież za mlody byłaś trochę dłuzej trzymana w cieniu i wybujałaś o 6cm wyżej.Tyle że ja mam jakieś 79kg

Kasiulka ja też kupiłam moskitierę na wózek bo na wsi to wszystko lata.A po drugie wg gazety "fakt" w tym roku jakieś paskudztwo przyleci gorsze od tych małych meszek.Nie mam ochoty patrzeć jak moje maleństwo będzie pogryzione.

Asiula_n ja mieszkam też w piętrowym budynku z mega wielkim podwórkiem i tak myślę o tych elektronicznych nianiach,bo przecież nie będę nasłuchiwać czy mała coś tam piszczy a tym bardziej cały dzień przy niej siedzieć. Pewnie będzie trzeba sprzątać,gotować,prać i prasować więc raczej nie mogę ciagle z nią być.

No ja nie kupuję chyba parasolki.Ewentualnie położę taką na deszcz Zaraz zaczynam wielkie pakowanie bo o 15 rodzinka zawozi mnie do piernikowa.Kurde boją się mnie już puszczać pociągiem. To dobrze,bo można pół lodówki i spiżarni wynieść

Co do wyprawki to nie mam gaci poporodowych,bo te co kupiłam to małe są i nie zmieszczą z 2-3 podkładow, pojemnika na smoczek,wanienki,stanika dla mnie ale nie kupuję narazie. Moja siostra mówila,że jak się ma podkoszulki dla cieżarnych to w to wkładasz pieluchę flanelowa bo tak leci na początku.A potem jak mi się zechce to kupię.Łóżeczko i materacyk zamówione,laktator dostanę w prezencie od kuzynki pielęgniarki.Podgrzewacza na pokarm nie kupuję.Bo po 1 nastawiam się,że mój pokarm będzie wiecznie podgrzany,a jak będzie trzeba karmić sztucznym pokarmem to robi się go na ciepło,ewentualnie podgrzeję w wodzie lub mikrofalówce.
Dobra zmykam pakować 4 torby plus żarcie. Matko jakbym się wyprowadzała.Ale 2 torby do szpitala bo 1 dla mnie a 2 dla małej.Potem jedna dla mnie do Torunia i jedna jak moja mama będzie jechać po mnie do szpitala.Muszę teraz to wsyztsko przygotować bo Bóg wie kiedy zląduję do domu i kiedy będę rodzić.
Po drugie kurna obolała jestem ciągle. W nocy się przebudzam co 2h.Czyzby przygotowanie do systemu karmienia?? No i poza tym to sapię jak lokomotywa.Ach te uroki ciąży.Chciałam jeszcze powiedzieć,iż na wsi tj u moich rodziców mam bardziej sprzyjający klimat na wypróżnianie się. Normalnie nie wiem od czego,bo jem to samo. Może to ten hałas budującej się autostrady albo od czasu do czasu płynące od sąsiada zapachy chlewni bleeee
Ale się rozpisałam, sorki że nudzę.

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 10:23   #3902
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Aniu dziękuję za utwierdzenie mnie w słuszności wyboru. Wiecie co do tej parasolki to nie wiedziałam. Nie kupowałam, jakoś dziwne mi się wydaje jeździć z budką i parasolką, ale ja się nie znam... a ustawiałabym dzidzię zawsze tak żeby na nią nie prażyło. Nio sama nie wiem, wszystkie kupujecie parasolkę?
Heyka, wczoraj widzialam wlasnie wozek- gondole i wlasnie dziewczyna miala parasolke. Nawet fajnie to wygladalo, a tak sobie mysle, ze z rozlozonym daszkiem, to w srodku sraszna duchota musi byc, jak w namiocie latem, wiec ja na pewno tez zakupie taka parasolke, a moskitiera chyba tez fajna rzecz, zwlaszcza wieczorkiem- mieszkam przy samej odrze i na spacerku moze byc duzo komarow i much- na szczescie to mialam w zestawie w wozku.
Ja natomiast musze kupic torbe, bo do mojego wozka kosztuje osobno 89zl, a postanowilam ze kupie jakas z allegro nowa, ale uniwersalna. Kupowalyscie moze taka?
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 10:26   #3903
maladT
Zakorzenienie

Ja widzę,że każda wymiarami przypomina prostokąt patrząc z góry ale to prostokąty z brzuchem wystającym.Ważne że nie jest on od jedzenia czy piwa

Ja torbę miałam w zestawie z wózkiem.Spokojnie mozesz dobrać jakąs pasującą kolorystycznie do wózka.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-07, 10:28   #3904
ver_ona
Zakorzenienie

Ach zapomnialam napisac, ze moj TZ wczoraj strasznie poprawil mi humor. Czasem mowi do mni gruba- tak sobie niby zartuje i wczoraj mowie do niego, ze na forum pisalysmy swoje wymiary i ze on mowi do mnie gruba itd... a on na to a jestes gruba? To mu na to powiedzialam, ze caly czas tak na mnie mowi i ze sie tak zaczynam czuc, to on na to, ze nie mam sie czym przejmowac, bo przeciez nie jestem gruba, tylko mam naszego szkraba w brzuchu i tylko dlatego tak do mnie mowi. Heh, bylam z niego dumna hehehe.
Stary 2008-05-07, 10:34   #3905
maladT
Zakorzenienie

Ver_ona super masz TZ-ta. na mnie nikt nie mówi,że jestem gruba oprócz "słodkich" powiedzeń babci,ze wygladam jak beza, pączek itd. Mama za to zauważa że wszystkie ciuchy mam małe. No raz prawie się poryczałam,bo mi to powiedziała,a ja jej odp. że nie ma już nigdzie ciuchów które by brzucha nie obciskały.Wg niej ciuchy dla ciezarnej nie mają podkreślać brzucha a najlepiej by go nie było aż tak widać.Taki namiot najlepiej nosić.Ostatnio nawet koszulka ojca mi się super opieła w brzuchu. A on dosc spory jest

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-07, 11:05   #3906
Kasiulka22
Zakorzenienie

Mija prześlicznie wyglądasz z brzuchaczkiem Piękny ma kształt, a kaczorek wymiata

W takim razie pewnie jeszcze zakupię parasoleczkę, mogłam teraz od razu, ale co tam

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 11:21   #3907
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Heyka, wczoraj widzialam wlasnie wozek- gondole i wlasnie dziewczyna miala parasolke. Nawet fajnie to wygladalo, a tak sobie mysle, ze z rozlozonym daszkiem, to w srodku sraszna duchota musi byc, jak w namiocie latem, wiec ja na pewno tez zakupie taka parasolke, a moskitiera chyba tez fajna rzecz, zwlaszcza wieczorkiem- mieszkam przy samej odrze i na spacerku moze byc duzo komarow i much- na szczescie to mialam w zestawie w wozku.
Ja natomiast musze kupic torbe, bo do mojego wozka kosztuje osobno 89zl, a postanowilam ze kupie jakas z allegro nowa, ale uniwersalna. Kupowalyscie moze taka?
ja kupiłam uniwersalną na allegro
http://www.allegro.pl/item354408747_...3_kolorow.html jestem zadowolona, torba jest duża, upcha się do niej wszystko. Kupiłam w kolorze wózka i mi pasuje idealnie Parasolkę też mam i wiem że napewno się przydaje w lecie.

Mija piękne brzusio
Ja się przeziębiłam, fatalnie spałam gardło mnie boli w ogóle jakaś rozbita jestem.

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 11:52   #3908
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Witajcie Grubcie

U nas za oknem wyglada ze jest prawie lato Ja kibluje w pracy, Mlody w brzuchu odstawia przemeblowanie (chyba ma syndrom wicia gniazda) Za kwadrans mam przerwe, wiec ide do sklepu z ciuszkami bo musze dokupic jeszcze pare rzeczy dla mlodego. Pozniej wam wkleje co ladnego kupilam

Co do ciazowej otylosci. Ja sobie to tlumacze tak, ze poki mam dziecko w brzuchu to moja otylosc jest uzasadniona, natomiast jak mlodego wypcham na ten swiat, to juz wiem ze grubasem w zyciu byc nie zamierzam. Nie ciem brzucha, ani zadnych innych tlustych dodatkow Chce widziec moja pisie, moje stopy, chce sie czuc lekka jak sie odwracam na 2 bok i mozna by wymieniac a wymieniac by dzieki tym argumentom wziasc sie za siebie za jakies 10 tyg (2 tyg po porodzie daje se na nabranie sil)

Faktycznie mozemy sie spotkac wszystkie na odchowalni i zalozyc podwatek "Mamusie lipcowo-sierpniowe - wracamy do figury " Oczywiscie zartowalam

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 12:16   #3909
wersta
Zakorzenienie

Anisia kicior ma wąchy do ziemi i jakie poważne spojrzenie

zapisałam się na usg 3d na sobotę rano. znowu do tego mędrca co ostatnie 2 razy. już się boję czy wszystko ok.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 12:41   #3910
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Witajcie Grubcie

U nas za oknem wyglada ze jest prawie lato Ja kibluje w pracy, Mlody w brzuchu odstawia przemeblowanie (chyba ma syndrom wicia gniazda) Za kwadrans mam przerwe, wiec ide do sklepu z ciuszkami bo musze dokupic jeszcze pare rzeczy dla mlodego. Pozniej wam wkleje co ladnego kupilam

Co do ciazowej otylosci. Ja sobie to tlumacze tak, ze poki mam dziecko w brzuchu to moja otylosc jest uzasadniona, natomiast jak mlodego wypcham na ten swiat, to juz wiem ze grubasem w zyciu byc nie zamierzam. Nie ciem brzucha, ani zadnych innych tlustych dodatkow Chce widziec moja pisie, moje stopy, chce sie czuc lekka jak sie odwracam na 2 bok i mozna by wymieniac a wymieniac by dzieki tym argumentom wziasc sie za siebie za jakies 10 tyg (2 tyg po porodzie daje se na nabranie sil)

Faktycznie mozemy sie spotkac wszystkie na odchowalni i zalozyc podwatek "Mamusie lipcowo-sierpniowe - wracamy do figury " Oczywiscie zartowalam

Anisiu, a ja sie ostatnio zastanawialam, czy masz zamiar pracowac do konca ciazy czy zniknac niebawem

Co do figury, u mnie nie jest jeszcze tak tragicznie, moglo byc gorzej. Ale juz mezowi przedstawilam plan: jak tylko dojde do siebie po porodzie to bedzie musial jakos sie zorganizowac i zostac z maluchem chociaz pol godzinki, bo ja mam zamiar biegac albo jezdzic na rowerze
Cale szczescie, moj malz nie mowi ze jestem gruba, jak narzekam to pokazuje mi 100 kg babochy i mowi: widzisz kochanie ona jest gruba, a nie ty

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 12:45   #3911
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość

Kasiulka ja też kupiłam moskitierę na wózek bo na wsi to wszystko lata.A po drugie wg gazety "fakt" w tym roku jakieś paskudztwo przyleci gorsze od tych małych meszek.Nie mam ochoty patrzeć jak moje maleństwo będzie pogryzione.

Asiula_n ja mieszkam też w piętrowym budynku z mega wielkim podwórkiem i tak myślę o tych elektronicznych nianiach,bo przecież nie będę nasłuchiwać czy mała coś tam piszczy a tym bardziej cały dzień przy niej siedzieć. Pewnie będzie trzeba sprzątać,gotować,prać i prasować więc raczej nie mogę ciagle z nią być.
No właśnie tak, ja mieszkam na wsi i moskitiere kupuje koniecznie, bo juz teraz komarów i much lata pełno, a co dopiero latem

A jeśli chodzi o nianie, to właśnie mnie na gg moja koleżanka - mama 4 miesiecznej dziewczynki uświadamiała, że jest nie do pomyslenia zostawiac dziecko samo w domu i wyjśc np. do ogrodu, bo może sie slina zakrztusić, przewrócic na bużke itd. i że podstawowa zasada to nie spuszczec dziecka z oczu... ale Dziewczyny, jak ja mam pralke w piwnicy, to co mam śpiace dziecko na plecy brac, a pranie w koszu w rece, albo odwrotnie? Wiadomo ze nie pójde do sklepu czy na spacer bez dziecka, ale chodzac po domu bede spokojniejsza.
A co o tym mysla nasze doświadczone mamy - Ela i Kristi?

A ja własnie sobie cudna letnia bluzeczke kupiłam Do konca ciązy pewnie nie starczy ale chociaz miesiac w niej pochodze, a kosztowała grosze
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 12:59   #3912
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Anisia kicior ma wąchy do ziemi i jakie poważne spojrzenie
Taa, to taka jasnie Pani w kocim swiatku. Nie dosc ze ladna, to niezwykle sliczna ma kocia figurke i ustawia kocura do parteru ilekroc ja wnerwi Wąsy ma dlugasne dwukolorowe, wychodza jej z ciałka czarne i plynnie przechodza w piekna biel. Do tego ma latke na podniebieniu i lekko ukruszonego kła, bo przywalila kiedys dziobem w sciane jak sie slizgala na mokrych panelach i niewyrobila na zakrecie Ja na to mowi: kicior ma glupawke i jest w swoim Matrixie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Anisiu, a ja sie ostatnio zastanawialam, czy masz zamiar pracowac do konca ciazy czy zniknac niebawem
Planuje pracowac do polowy czerwca Na 2 tyg przed porodem chce sobie dac lussss, moj lekarz sam mnie wysle na wolne jesli uzna ze juz za ciezko mi Mlodego dzwigac, a sadzac po jego wadze mam co dzwigac

Zakupki zrobione:

10 pieluch tetrowych (na poczatek styknie) dokupie w czerwcu kolejna 10
kaftaniki, spioszki czapeczki, okrycie kapielowe. W sumie polecialo na to 100zl ale to i tak taniej niz na allegro

It is what it is

Stary 2008-05-07, 13:06   #3913
Judi21_84
Zakorzenienie

ja właśnie robię listę rzeczy, które zostały mi do kupienia-głównie kosmetyki, leki, pieluchy. Początkiem czerwca kupimy i będę miała spokój a czekam na paczki z allegro, kupiłąm w końcu te rajstopki małemu, dwie czapeczki, body z długim rękawem bo na upały to chyba takie body będę ubierała i coś lekkiego na nózki, no chyba ze będzie tak ciepło że body z krótkm rękawem się sprawdzi, czas pokaże

Stary 2008-05-07, 13:13   #3914
maladT
Zakorzenienie

Napewno nie zrobie tak jak moja babcia.Kiedy byłam niemowlakiem potrafiła mnie zostawić w łóżeczku i jechać na zakupy do miejscowości 10km od mojej wioski.Albo potrafiła wybyć na cały dzień do lasu drewno z dziadkiem robić.

Właśnie ta niania to myślę,że jak bede pranie wywieszać albo robić ogień w centralnym czy gotować obiad.Bo tak bede wiedziala czy spi czy moze nie. A po drugie na pietrze tez cały czas nie bede bo chocby sprzatanie to musze biegac po całym domu a nie tylko koło niej.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-07, 13:38   #3915
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Na majowo-czerwcowych wyczytalam ze min 2 paczki wkladow poporodowych z Belli (pakowane po 10 szt) im poszlo. To juz wiem, ze musze kupic conajmniej 2 paki

It is what it is

Stary 2008-05-07, 13:44   #3916
maladT
Zakorzenienie

Ja narazie mam 2 paczki,ale ewentualnie zawsze można dowieźć.Na dzień dobry do szpitala biorę 1 całą paczkę choc jeszcze mysle czy nie więcej,skoro Monia biegała do kibelka co godzinę a miała na raz 3 ubrane hmmmm

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-07, 13:46   #3917
marticia
Zakorzenienie

Poulette..no moje gratulecje z ta wizyta w kiblku, wiem jakie to wazne u mnei tez waga zjechala od razu od 2 kg. A tak w ogole to polecam codziennie zadac 2 kiwi...naprawde pomaga..ale regularnie trzeba je jesc.
A MaladT ma racje, najlepiej na wyproznianie robi swieze powietrze...

A wy sie tak mierzycie i wazycie, a ja nie mam na to odwagi. I nie zmierze sie, a co tam, choc ja sie podlacze na pewno do watku Anisi "lipocowo - sierpniowe - powrot do figury". Po pierwsze zaczynam czuc niezle obciazenie na noge, ktora kiedys chcieli mi amputowac, bo byla chora. Wyzdrowialam, ale musze uwazac.

Mija, podoba mi sie twoje brzusio...ja to jest ze masz tak ladnie zaokraglone i do tego tak wysoko ulozone? ja mam jakby troche nizej..

Verona, ale Twoj maz jest delikatny...niech zyje meska dyplomacja!

Mi sie jakos nie chce robic zakupow dla dziecka. Nie wiem co mnie dopadlo, jakas osowialosc pod tym wzgledem. Ela wczoraj przekonala mnei do tych kaftanikow i na pewo kupie jakies 2-3, moze rzeczywiscie na poczatku lepiej sie sprawdza, ale reszta to chyba poczekam do narodzin malenstwa. Niezbedne mam, choc nie jest tego duzo, a zbacze jakie bedzie duze dzieciatko, w kocnu sklepy mam pod nosem i w kazdej chwili moge cos kupic.
A widzialam dzis sliczny szlafroczek na lato na krotki rekaw i kosztuje pryszcz, wiec musze go kupic, zeby miec spokoj.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 13:53   #3918
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Na majowo-czerwcowych wyczytalam ze min 2 paczki wkladow poporodowych z Belli (pakowane po 10 szt) im poszlo. To juz wiem, ze musze kupic conajmniej 2 paki
sugeruję 2 opakowania http://www.allegro.pl/item353655183_..._cm_5_szt.html
i 2 opakowania http://www.allegro.pl/item354918241_...we_bella_.html

Te pierwsze mozna kupić tansze odpowiedniki w Rossmanie, teraz są tez takie podkłady w Lidlu. Jak nie zuzyjecie całych 2 opakowan to przydadza się później pod pupe dla dziecka.
A te pielucho podpaski, 2 paczki pójda na bank. Ja poprzednio miałam jedną i ratowałam się zwykłymi podpaskami w największym rozmiarze. Teraz kupie 2szt.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 13:53   #3919
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Hej laseczki
Poczytalam sobie jakie macie wymiary i musze pogrozic paluchem bo nie wiem czemu narzekacie..Kobietki my jestesmy w ciazy i mamy prawo a nawet musimy zwiekszyc obwody tu i owdzie Takie sa uroki ciazy Rozejrzyjcie sie dokola ile jest wielorybow na ulicach, ledwo sie tocza a w ciazy nie sa Wiec glowka do gory-zgubimy te kilosy po porodzie
Za to Werstusia to jest chudzina...91 w biodrach Help...Ja nie pamietam zebym mogla sie pochwalic takim zgrabnym zadkiem Chyba ze w zamierzchlej przeszlosci
Mijalea - sliczny ten Twoj kaczorek
Ktoras z was pisala ze listonosz kreci nosem ze tak czesto paczki przynosi (Judi?) - u mnie tez ma powody do krzywienia sie bo na 4 pietro biedak lata, ale za to jak mnie widzi na ulicy to juz grzebie w torbie i sam do mnie biegnie heh Taka robota
Ja jestem troche przerazona ile Wy macie ciuszkow dla dziecka i innych akcesoriow...Kupilam pare ciuszkow (mam doslownie 2 male kupki na polce ) i nie wiem ile tego jeszcze dokupic? Musze sie wziac w garsc bo sie okaze ze przyjda wakacje a ja bede w polu...A wogole komu by sie chcialo z bebzolem latac w upale po sklepach...Nie usmiecha mi sie to Zatem czas znow zaatakowac allegro
Stary 2008-05-07, 14:01   #3920
maladT
Zakorzenienie

Ja jutro kupuję resztę oprocz wanienki.Tak po drodze na szkołę rodzenia. I będę całkowicie mająca.Chce jeszcze kupić 1 torbę dla mnie bo pakuję się w 2 jedna dla mnie jedna dla małej. Monia mówiła ze mało jest miejsca a i łatwiej sie szuka jak się ma oddzielnie. Kurcze mam jeszcze kupony do Smyka na zniżki 2 x 20% trzeba by śmignąć i coś zakupić. Taki mam plan by dziś rodzinkę jeszcze wyciągnąć na zakupy do Galerii Copernikus może się skusza...

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-07, 14:04   #3921
Judi21_84
Zakorzenienie

Ela czy te podpaski poporodowe z belli są dobre? Chłonne? Pytam bo siostra mi powiedziała żebym sobie kupiła zwykłą ligninę, bo jej ciągle coś bokiem wyciekało przy tych z belli i mało co chłonęły, za to lignina była jak znalazł. CO o tym myślisz?
Te podkłady pod dupę z seni mam już jedną paczkę to kupię jeszcze jedną, tantum rosa, bepanthen, posterisan h-na wszelki wypadek)
no i czekam też na paczkę od "batko" z allegro, zakupiłam dwa staniki do karmienia, bo do szpitala trzeba już mieć, ale wzięłam tajtańsze, coś za 27 zł, bo nie mam zamiaru ich zbytnio długo używać, potem chcę wrócić do zwykłych z możliwością swobodnego wyciągnięcia cyca, te do karmienia są takie...mamusiowe hehe. Ja dzisiaj oddałam siku do badania, na wszelki wypadek, za dwie godziny będę dzwoniła po wynik. Mąż jak usłyszał, że puchną mi nogi, ciągle mi niedobrze, boli mnie wciąż głowa i jeszcze mam mroczki przed oczami (sporadycznie ale mam) czyli najczęstsze objawy zatrucia ciążowego, to dzwoni co chwilę i pyta czy już mam wyniki tego moczu. Przestraszył się bidok, ja w sumie nie mniej. Wczoraj jakoś tak z ciekawości wpisałam jakie są objwy gestozy i zmartwło mnie że gdzieś od tygodnia mam kilka z nich. Wolę to sprawdzić. Ciśnienie mam ok, więc jestem spokojnijesza tylko nie wiem skąd biorą się te ciągłe nudności, zaburzenia widzenia, bóle baniaka:/ bo nogi to mi puchną bo mają co nosik, w sumie w krótkim czasie człowiek tyle przybiera na wadze, więc nie dziwne że nasze giraski się buntują

Stary 2008-05-07, 14:10   #3922
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

MaladT - naprawde zazdroszcze ze masz juz prawie calosc kupiona. Mnie chyba tak jak Marticie dopadlo jakies odretwienie pod tym wzgledem i zagubiona jestem w tym wszystkim Wydawalo sie to takie latwe ale wcale nie jest. Mam nadzieje ze mi przejdzie. Wlasnie wydrukowalam sobie ta liste rzeczy ktora Anisia zamiescila pare stron wczesniej....Kurde 2 strony A4 a nie ma w tym jeszcze "wyprawki" dla mamusi do szpitala A ja oczywiscie nie mam nic. Teraz to nie wiem czy mi sie smiac chce czy plakac.
Stary 2008-05-07, 14:13   #3923
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Ja narazie mam 2 paczki,ale ewentualnie zawsze można dowieźć.Na dzień dobry do szpitala biorę 1 całą paczkę choc jeszcze mysle czy nie więcej,skoro Monia biegała do kibelka co godzinę a miała na raz 3 ubrane hmmmm
3 na raz co godzinę? To się załamałam, ja nie wiem czego sie spodziewałam, ale to moja trauma poporodowa, że tak będzie się ze mnie lało Ja mam 3 paczki tych pieluszek-podkładów z Belli a takie Seni co Ela wstawiła kupię w aptece? czy ciężko kupić i lepiej na Allegro zamówić? Muszę zapytać

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 14:38   #3924
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
MaladT - naprawde zazdroszcze ze masz juz prawie calosc kupiona. Mnie chyba tak jak Marticie dopadlo jakies odretwienie pod tym wzgledem i zagubiona jestem w tym wszystkim Wydawalo sie to takie latwe ale wcale nie jest. Mam nadzieje ze mi przejdzie. Wlasnie wydrukowalam sobie ta liste rzeczy ktora Anisia zamiescila pare stron wczesniej....Kurde 2 strony A4 a nie ma w tym jeszcze "wyprawki" dla mamusi do szpitala A ja oczywiscie nie mam nic. Teraz to nie wiem czy mi sie smiac chce czy plakac.
Monis, wyprawke dla mamusi tez zamieszcze lacznie z kosmetykami ktore przynosza ulge
No ja troszke akcesoriow kupilam dla Mlodego: termometr do pomiaru wody, szczoteczke do łysego łepka z miekkiego naturalnego włosia, pieluszki flanelowe lososiowe i zestaw do dzieciecego manicure

It is what it is

Stary 2008-05-07, 15:17   #3925
Mijalea
Zakorzenienie

Ojj laski laski, jak tak czytam co ktora juz zakupila, to znowu mi sie lista powieksza, choc myslalam, ze prawie wzsystko mam

Na pewno musze tu poszukac jakis wielkich podpach czy podkladow, bo w Pl olalam sprawe i mi umknelo. No i brakuje mi tez akcesorii dla niemowlaka, takich o jakich pisze Anisia

Ubrankami sie nie martwie, mam dosc sporo, dzis upralam pieluchy tetrowe i flanelowe, mam po kilka sztuk. Wieczorem zabiore sie za prasowanie. Cale szczescie uwielbiam prasowac duze i nieskomplikowane powierzchnie typu pieluszka, wiec jakos mam nadzieje sie uporam

Marticia, z tego co pamietam to twoj brzusio jest calkiem zgrabny Moj to taka pilczka sie zrobil ostatnio, jak stoje nago to mam taka odstajaca pilke, jak murzynka jakas.

Ale tu u nas upal
Ja juz chce ochlodzenia, bo nie mam nawet co w taka pogod na siebie wlozyc. Nie chce juz wydawac kasy na jakies sukienki czy letnie spodnie, bo bede musiala zakupic w gigantycznym rozmiarze, i kto to potem bedzie nosil Mierzylam dzis moje stare letnie ciuszki-wszystko za male w biodrach, a jak juz wejdzie na dupsko, to nie ma jak zapiac, bo brzuch wadzi

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 15:28   #3926
ver_ona
Zakorzenienie

A ja wlasnie wrocilam z zakupkow. Znalazlam super hurtownie dziecieca, maja naprawde niezle ceny. Kupilam ochraniacz do lozeczka za 20zl, przescieradlo za 12,99, reczniczek za 18, no i kilka innych rzeczy. Mam zamiar karmic piersia, ale tak sobie pomyslalam, ze chyba z 1 butelke to powinnam miec, jak nie wiecej, wiec kupilam taka zwykla z canpol i do tego 2 smoczki silikonowe nr1, no i smoka gdyby maly probowal plakac hehe. Wogole nie planowalam kupowac parasolki ze sklepu bo u nas straszne ceny maja, a tu patrze 29zl w tej hurtowni wiec tez wzielam, w takim neutralnym kolorze. Jeszcze potrzebuje podklady, termometr do wody, wanienke, nozyczki do paznokietek, laktator chyba sobie odpusze, mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny, najwyzej pozycze od bratowej. Ciekawe ile jeszcze rzeczy okaze sie nie zakupionych, niby juz prawie wszystko, ale jeszcze to "prawie"....
Stary 2008-05-07, 15:29   #3927
ver_ona
Zakorzenienie

Acha wstawie jeszcze foto i zabieram sie za robienie pierogow. Taka mam dzis ochote na ruskie mniam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07378.JPG (276,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2008-05-07, 15:33   #3928
ver_ona
Zakorzenienie

aaa zapomnialabym. Bylam z mama w hurtowni tkanin, no i sa swietne na posciel, za 6,5zl za metr, ale nie o tym chcialam tylko o flaneli. Fajny material- flanela jak te pieluchy za 9zl za mb. To wychodzi na pewno taniej niz te na allegro i fajne wzorki maja. Warto poszukac w hurtowniach. Bo 6zl za jedna pieluche na pewno nie dam :p
Stary 2008-05-07, 15:44   #3929
Judi21_84
Zakorzenienie

super zakupy a ta czapcia jaka fajna Parasolkę mam taką samą tylko szarą Fajnie się ją wygina w zależności jak świeci słonko

Stary 2008-05-07, 16:04   #3930
wersta
Zakorzenienie

matko Wy już wszystko macie no chyba się zmuszę i zacznę też kupować. ale to po usg (za każdym razem tak mówię ) w sumie teraz i tak juz nie ma odwrotu.

czy tetra to taka brzydka niby firanka?
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości