..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-23, 15:13   #3901
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też ważę 60 i też mam zamiar zejśc do 53 ile masz wzrostu ja 173cm
A nie chciałaś do 55?

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 15:15   #3902
Ska
Zadomowienie

witam nowe i "stare" plażowiczki życzę powodzenia!

eweelinaa91 a przez ile przytyłaś tyle? oj tam, na pewno szybko to zrzucisz

Cykado nie wstydz się tych fotek, ja chętnie zobaczę przekrój przez Twoje życie i utratę kg!

PrivaT ja lubię faszerowanego kabaczka - mięso mielone i warzywa. to wszystko posypane serem żółtym i zapiekane w piekarniku. co prawda jadłam takie nie SB, ale można zmodyfikować, by takie było

ja dopiero po Ś i IIŚ
Stary 2008-08-23, 15:17   #3903
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Ewelinko tez Ciebie pamietam! Przykro mi z powodu przytycia. Ale nie zamartwiaj sie za bardzo, tylko zamknij ten rozdzial i zacznij od nowa.
Taki mam plan. Właściwie się nie przejmuję w ogóle, gdyby brzuch i uda były mniejsze pewnie w ogóle bym się nie odchudzała. Polubiłam siebie w tym rozmiarze, czuję się milion razy atrakcyjniejsza niż wtedy, gdy ważyłam 47 kg. W końcu z 78/59/90 zrobiło się 90/72/105, więc ostatecznie nie jest źle. Szczególnie z pierwszym wymiarem.

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
Ewelinko, mam nadzieje, ze te 9kg szybko zrzucisz. Co do tych specyfikow wspomagajacych pdchudzanie. One tylko działaja w polaczeniu z dieta i intensywnym wysilkiem fizycznym. Moim zdaniem nie ma sensu niszczyc sobie organizmu takimi lekami, chyba, ze lekarz zaleci albo sa naprawde sprawdzone. Ja nie raz stosowałamtakie wspomagacze i dobrze to sie nie konczylo. Ale wybor nalezy do Ciebie.
Dzięki ;*. Choc wątpie aby to naprawdę były te 9 kg, to nie możliwe żeby w 2 tygodnie przytyć 7 kg. Aż tak sobie nie folgowałam. Co do tego suplementu Deco myslę, że mimo wszystko wkrótce go kupię i wypróbuję. Obeszłam dziś 5 aptek w moim mieście i tylko w jednej dowiedziałam się, że będzie w poniedziałek. Uroki małego miasta. Z tego co pisze o nim producent i ci, którzy go stosowali jest to naturalny specyfik i żadne jojo po nim nie nastąpiło. Kusi mnie, żeby uwierzyć. Moja przemiana materii jest raczej w żalosnym stanie, wątpie żebym sportem i regularnymi posiłkami zdołała coś naprawić. Leń straszny jestem po prostu. Tak więc mam nadzieję, że tą drogą coś osiągnę. Pożyjemy zobaczymy.

Ecrulo, baw się dobrze.

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
ja tam nie mam się co chwalić bo niby w Grecji gorąco i się jeść nie chce ale powiem Wam, że wcale nie prawda i jak kiedyś będziecie w Grecji to gorąco polecam ich pizze nasza polska pizza to niech się schowa lepiej

wracam wracam bo muszę się oczyścić z tych wszystkich pizz i mortadeli i parówek i w ogóle

podpisu mi się zmieniać nie chce ale tamto 5 kg do celu zamieniło się w 6 niestety

cieszę się dziewczynki, że mnie pamiętacie wracam na I fazę na jakiś tydzień żeby się oczyścić bo przyznaję bez bicia, że w Grecji sobie nie żałowałam tzn stwierdziłam, że jestem na wakacjach i nie będę sobie odmawiała przyjemności w sumie to grzeszyłam głównie pizzą ale mówię Wam była taka pycha że w Polsce to na pewno takiej nie znajdziecie a to zwykła margarita była no ale na śniadanie zawsze mieliśmy to samo czyli parówki, ser żółty i mortadelę, ale ja zjadałam tylko pół parówki resztę oddając TŻ ehhh było tak cudnie że aż mi ciężko myśleć że trzeba wracać do rzeczywistości
Ooj, Kochana, ja Cię doskonale rozumiem! Też byłam w Grecji w te wakacje. Już stopniowo zaczynałam się przyzwyczajać do świadomości, że stamtąd wyjechałam, ale wczoraj spotkałam się z koleżanką, z którą byłam w jednym pokoju i te wszystkie wspomnienia wróciły. Myślę, że to były najlepsze 2 tygodnie w moim życiu. A pizza... Mmm, myślałam, że to tylko ja na takie trafiłam, nigdy nie jadłam lepszych. Tak więc Dziewczyny - jeśli na pizzę - to tylko do Grecji, w Polsce nie jedzcie.
Mnie ten gorąc też nie pozbawił apetytu, choć przytyłam tylko 1-2 kg. Jak sobie przypomnę te codzienne dyskoteki, tą pyszną wodę do wszystkich posiłków i w ogóle tych wszystkich ludzi, których poznałam to aż mi się płakać chce. Już się szykuję z koleżankami na powrót.

Ahtaga, ja ograniczam się do wody mineralnej i czerwonej herbaty. Swoją drogą też mam dziś pierwszy dzień i też najbardziej przeszkadzają mi uda i brzuch.

Ska, właśnie dziś mam zamiar obejrzeć Mrocznego Rycerza. Wciąż nie mogę uwierzyć, że to ostatni film Heatha Ledgera.
A przytyłam tyle ogólnie w miesiąc, ale wychodziło by na to, że jak już wyżej chyba napisalam - 7 kg w 2 tygodnie. :|
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 15:39   #3904
Majka232
Zakorzenienie

Hej!

Jednak nie zgrzeszyłam babeczką z jabłkiem. Odłożyłam ją, a była już na moim talerzu... Zjadłam dziś ze słodkich rzeczy tylko małego rożka z McDonalda i w sumie z pół pszennego obwarzanka, ale to nie słodycz , a wczoraj i przedwczoraj nic słodkiego nie ruszyłam

Czuję, że puchnę od tych leków hormonalnych. Dobija mnie to nie tylko fizycznie, ale i psychicznie. Moje złe samopoczucie zaczęło się jak zaczęłam brać te tabletki i w ciągu 3 tygodni miałam bóle głowy, brzucha, było mi słabo, miałam z lekka depresyjne nastroje, stałam się nerwowa, bolą mnie od kilku dni dziąsła (myślałam, że to ból zębów, ale teraz wydaje mi się, że to dziąsła), mam ociężałe nogi i widzę, że mi się biodra zaokrągliły i biust powiększył. Zwariuję chyba. Odstawię chyba te tabsy... Nie wiem co robić... może te objawy niepożądane miną niedługo... Leczyć jedno, a zaprzepaścić efekty 3 m-cy odchudzania....
Niepotrzebnie się rozpisałam, ale teraz mi troszkę lepiej.

Miłego wieczoru!
Stary 2008-08-23, 16:21   #3905
Marzeniatko
Zakorzenienie

Maju a dlaczego Ty musisz brać te hormony? Może Ci się tylko wydaje, że tyjesz. Ostatnio, w gazecie "Super Linia" był artykuł o tym, po jakich lekach się tyje. Może Ci go zeskanować?

Ewelinko zaciekawiłaś mnie tymi suplementami Deco i możliwe, że też się w nie zaopatrzę. Tylko wcześniej się może jeszcze podpytam farmaceutki co i jak.

B L O G

Stary 2008-08-23, 16:35   #3906
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Ja jem wlasnie polowke melona zoltego. Potrzebne mi teraz te witaminy, plyny i ta slodkosc.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 16:37   #3907
Marzeniatko
Zakorzenienie

Melon. aaa, zjadłabym takiego.

B L O G

Stary 2008-08-23, 16:40   #3908
fruity
Wtajemniczenie

*Podaje Ci wirtualnie*

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Stary 2008-08-23, 16:47   #3909
kaska87
Zakorzenienie

a ja chyba nie jadłam nigdy melona

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 16:48   #3910
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Maju a dlaczego Ty musisz brać te hormony? Może Ci się tylko wydaje, że tyjesz. Ostatnio, w gazecie "Super Linia" był artykuł o tym, po jakich lekach się tyje. Może Ci go zeskanować?
Marzenko - nie wydaje mi się, a do tego to złe samopoczucie....
Hormony biorę, bo mi zanikł okres, a jak się pojawiał to bardzo nieregularnie.
Proszę - zeskanuj ten artykuł
Stary 2008-08-23, 16:50   #3911
kaska87
Zakorzenienie

a ja za 30minut będe jadła kolacje sałatkę grecką i 2 jajka na twardo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 16:50   #3912
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
*Podaje Ci wirtualnie*

gdzie kupiłaś? bo dobry był

A ja jestem dzisiaj jakaś senna. Włączyłam sobie "Testosteron", bo mówię "aa, już tyle czasu mam ten film na komputerze, to może go w końcu obejrzę". Anddd włączyłam, and przymuliło mnie to jeszcze bardziej. I coś główka mnie rozbolała.

Cykada, Cykada łer ar ju? aj nid help!
Mam serek naturalny, jajka, żelatynę, mleko i płatki owsiane i potrzebuje, żebyś mi wyczarowała z tego jakiś deser.

B L O G

Stary 2008-08-23, 16:54   #3913
fruity
Wtajemniczenie

Hehe.
Przedemna dopiero obiad... nie mam pojecia jak to dzisiaj z jedzeniem sie skonczy.
Pierwszy raz sprobuje zrobic sobie camembert w jajku i sezamie.
Smazyc to na patelni na oliwie czy bez?

Stary 2008-08-23, 17:03   #3914
Marzeniatko
Zakorzenienie

Fruity mnie się nie pytaj. Ja jeszcze tego nigdy w życiu nie jadłam. Musisz poczekać na Domi, albo Cykadę, albo jeszcze kto tam to robił

Maju
i dla Ciebie linki ze skanami:
str. 1 http://www.bankfotek.pl/image/123651.jpeg
str. 2 http://www.bankfotek.pl/image/123652.jpeg
oraz zbliżenie na ramkę z 2 str. bo ta, literki są tak jakby rozmyte:
http://www.bankfotek.pl/image/123653.jpeg

B L O G

Stary 2008-08-23, 17:16   #3915
Ska
Zadomowienie

fruity na czystym teflonie możesz spokojnie smażyć serek

Kasiu a ja jakieś pół godz temu zjadłam dopiero obiad.
mi brakuje owoców, ale zaopatrzyłam się już w śliwki i jabłko i będę konsumowała przed wyjściem do klubu
i myślę jak tutaj zrobić, żeby poprzestać dzisiaj na jednym piwie, bo przyjechał kolega, który będzie mnie mocno namawiał do większej ilości. a ja na to nie mogę sobie pozwolić!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 17:16   #3916
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Hehe.
Przedemna dopiero obiad... nie mam pojecia jak to dzisiaj z jedzeniem sie skonczy.
Pierwszy raz sprobuje zrobic sobie camembert w jajku i sezamie.
Smazyc to na patelni na oliwie czy bez?
zdecydowanie na oliwie jesli nie masz teflonu (tak jak ja), bo sie przpali...jak wczoraj robilam to wymieszałam jajko z (w moim przypadku) rozkurszonymi platkami migdałowymi, potem otoczyłam cały ser w tym jajku, potem delikatnie na patelnie, a reszte jajka wylałam na patelnie i delikatnie łopatka dolozylam do sera. Zrobila sie z tego taki mini-omlet - cos jak kanapka. Potem na druga strone i gotowe. Aha, wazne aby piec na malym ogniu - nie przypali sie, a ser w srodku bedzie cieply i roztopiony Jak dla mnie to bylo pyszne - oczywiscie z salatka warzywna

A ja juz jestem po 1h orbitreka = 24,5km ale sie super czuje

Marzenko, nie podoba Ci sie Testosteron? Jeju, ja kochan ten film I Lejdis tez kofusiam

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 17:24   #3917
Marzeniatko
Zakorzenienie

Domi mi się Lejdis strasznie podobało, ale Testosteron jak dla mnie to porazka. Ale wiadomo gusta i guściki
A co do orbiterka ja też dzisiaj na nim kicałam i zrobiłam rano 10km, w południe 10 km, po obiedzie 10 km i może sobie jeszcze wskoczę bo ja sobie na nim tak szybko zasuwam, że w ciągu 20 minut już jest 10 km, ale później się ze mnie wprost leje :PP

B L O G

Stary 2008-08-23, 17:27   #3918
Ska
Zadomowienie

a ja znalazłam coś ciekawego, tak trochę usprawiedliwię to moje piwko dzisiejsze
artykuł pochodzi z serwisu edieta:
Cytat:
Piwo jest napojem o właściwościach odżywczych. Znajdują się tu witaminy z grupy B, składniki mineralne jak magnez, fosfor oraz alkohol, węglowodany i białka. Piwo ma silne działanie moczopędne, ułatwia trawienie pokarmów węglowodanowych, pobudza pracę żołądka, dzięki substancjom goryczkowym i kwasowi węglowemu. Duża zawartość witamin B bierze udział w syntezie białek i aminokwasów. Dzięki temu poprawiają się działania soku żołądkowego i funkcje przewodu pokarmowego. Na litr piwa przypada 450 kcal, z tego 2/3 kcal pochodzi z alkoholu. Zawarty w piwie chmiel ma działanie uspokajające, natomiast połączenie składników jak chmiel, olejki i żywice mających właściwości aseptyczne i lekko kwaśny odczyn chronią przed rozwojem mikroorganizmów patogennych. Rozsądne picie zmniejsza ryzyko zachorowań na serce.
przynajmniej będę miała zdrowe serce
Stary 2008-08-23, 17:29   #3919
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Maju
i dla Ciebie linki ze skanami:
str. 1 http://www.bankfotek.pl/image/123651.jpeg
str. 2 http://www.bankfotek.pl/image/123652.jpeg
oraz zbliżenie na ramkę z 2 str. bo ta, literki są tak jakby rozmyte:
http://www.bankfotek.pl/image/123653.jpeg
Dziękuję Marzenko!
Z tego artykułu wynika, że tyje się nie od samych leków, a od tego, że mogą one powodować np. osłabienie, a wtedy my jesteśmy mniej aktywni (bo nie uprawiamy sportu itd.) albo zaczynamy więcej jeść. Wszystko by się zgadzało. Tyle, że ja czuję, że mi boczki rosną i czuję się napompowana, a jem zgodnie z SB, a małe grzeszki takiego efektu by nie dały i najgorsze, że mam częściej ochotę podjadać, chęć na słodkie i to na duuużoo słodkiego, ale staram się nad tym panować .
Czytałam też wiele opinii dziewczyn, które twierdziły, że jadły jak dotychczas, a waga rosła. Niby to zatrzymanie wody w organizmie, powiększenie biustu (też zwiększa wagę ), ale czuję się ociężała i tyle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 17:32   #3920
Marzeniatko
Zakorzenienie

Maju na pewno wszystko przejdzie. Zważ się może tak za 3 dni i nie panikuj. Dalej się odchudzaj na sb i staraj się panować nad podjadaniem ja nie biorę hormonów, a od zawsze mam z tym problem, noooo

B L O G

Stary 2008-08-23, 17:38   #3921
kaska87
Zakorzenienie

ja zazywam progestan i idzie mi w boczki i biodra
muszę poczytac o nim

Stary 2008-08-23, 17:47   #3922
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja zazywam estrogen i idzie mi w boczki i biodra
No właśnie... Te świństwa to niby mają leczyć, a jednocześnie powodują tyle skutków ubocznych
Ja chyba już 2 opak. nie wezmę, niepotrzebnie w ogóle zaczęłam, ale lekarz mówił, że to jedyny środek na naprostowanie cyklu, a raczej jego przywrócenie. Moja lekarka rodzinna przypisała mi jakieś ziołowe krople Gynex - mówiła, że wiele kobiet wyleczyła z zaburzeń hormonalnych, młodych, a nawet tych w okresie menopauzy...
Mogę podać skład i działanie tego leku, jeśli kogoś interesuje. Dodam, że kupiłam je normalnie w aptece, więc to zarejestrowany lek nie jakaś "czarna magia"
Stary 2008-08-23, 17:49   #3923
Marzeniatko
Zakorzenienie

Niektóre ziołowe krople są lepsze niż hormony. Możesz spróbować, ale chyba już dokończyć lepiej to co teraz bierzesz.

B L O G

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 17:53   #3924
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Niektóre ziołowe krople są lepsze niż hormony. Możesz spróbować, ale chyba już dokończyć lepiej to co teraz bierzesz.
Ale hormony powinnam brać ok. pół roku (albo i dłużej, w razie potrzeby), a ja zeświruję jak mi nie przejdą te efekty uboczne...
Może ziołowe kropelki wspomogę homeopatią i stanę się
Stary 2008-08-23, 17:58   #3925
Domi22
Rozeznanie

Oj Marzenko, ja tak szybko nie jezdze na orbim - moja srednia predkosc to jakies 24-26km/h, a jakis czas temu to bylo 22/23km/h... chociaz ostatnio zaczelam robic interwały na orbim...dzisiaj tez bylo, ale jakies 10 min tylko, bo intwerwały podobno mozna robic 2 razy w tygodniu, wiec teoretycznie limit wyczerpałam, bo dzisiaj byl taki mały trzeci

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 17:58   #3926
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ale hormony powinnam brać ok. pół roku (albo i dłużej, w razie potrzeby), a ja zeświruję jak mi nie przejdą te efekty uboczne...
Może ziołowe kropelki wspomogę homeopatią i stanę się
To poczytaj może sobie o tych ziółkach na jakiś forach podpytaj się lekarki jeszcze, farmaceutki etc. i działaj może warto spróbować, bo Ty nam tutaj ześwirujesz przez ten czas.

B L O G

Stary 2008-08-23, 17:59   #3927
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Marzeniatko here I am
Jezeli deserek nadal aktualny to moze :
mleko+zelatyna+ cos smakowego np kawa
a z płatków moga być ciasteczka bez pieczenia - w garnku mieszamy płatki+ niewielką ilosć mleka, odrobinę masła i do tego jakieś ziarna albo suszone owoce, całość podgrzewasz ciagle mieszajac, formujesz kuleczki i odstawiasz do ostygniecia w lodówce
Wzoruje sie zawsze na tym przepisie ale skladnikizmieniam i mieszam na oko :

Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych górskich,
- 2 łyżki kakao,
- 4 łyżki masła,
- 5 łyżek wody,
- 1 aromat waniliowy, migdałowy lub rumowy albo jedna mała torebka cukru waniliowego.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki umieścić w garnku i zagotować stale mieszając. Dobrze wymieszaną, plastyczną masę układać łyżką na pergaminie formując płaskie ciasteczka. Pozostawić do zastygnięcia (niekoniecznie w lodówce).
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 18:00   #3928
kaska87
Zakorzenienie

ja juz po kolacji jestem i na dzisiaj finito ale się opchałam zjadłam grecką i 2 jajka nie za dużo?

Stary 2008-08-23, 18:14   #3929
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cyyykado kocham Cię za te ciasteczka z płatków już lecę robić :PP a ile to będzie tak na oko stygło?

B L O G

Stary 2008-08-23, 18:20   #3930
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Zalezy od proporcji jakich uzyjesz, najlepsze beda jutro Ale jak wsadzisz do lodowki stwardnieja szybciej. Jezeli dajesz kakao nie dawaj napewno dwoch łyżek, raz tak zrobilam i byly niedobre. Proponuje stopniowo dodawac
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości