|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Dzieki dziewczyny za dobre slowo
![]() ![]() ![]() ![]() Generalnie wydaje mi sie ze gorzej Wojtkowi po tym antybiotyku niz przed... Zobaczymy jak bedzie jutro. Cytat:
![]() Testy na alergie mozna robic dopiero po 3 rz, gdyz wczesniej wyniki wychodza faluszywie dodatnie lub faluszywie ujemne (pytalam naszego pediatry). Jedyne co mozna zrobic teraz to test Jge z krwii, ktory powie czy dziecko jest sklonne do alergii. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
skylie dużo zdrówka życzę Wojtusiowi
![]() Mój Igorek niestety się rozchorował ![]() ![]() ![]() ![]() Mały był też zważony i teraz ma wagę 6700 co podobno jest niedużo bo ma już 70 cm wzrostu, mówiłam lekarce że on chcec etraz tak często jeść i mówiła że moje mleko jest już dla niego niewystarczające więc jak wyzdrowieje mam na kolacje podawać mu kaszki i powoli wprowadzać juz marchewki itp teraz mykam do łożka póki mały zasnął
#3903 |
Zakorzenienie
|
oj, niech zdrowieja nasze pociechy... bo sie zameczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym cukrem to dobrze jej powiedzialas. ![]() ![]() Olimpia juz wcina ladnie i owoce i warzywa a w szczegolnosci miesko - kurczaka i wolowinke. ![]() ![]() ![]() No ja kupilam do ubran... Nie dziala... ![]() Cytat:
![]() Skylie nie martw sie. Wojtus wyzdrowieje niedlugo! ![]() Paula, pozdrowienia dla Igorka. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Wtajemniczenie
|
Ale ostatnio zrobila sie cisza na wizazu
![]() A tak wogole to dzien dobry. Czekamy wlasnie z Wojtkiem na polozna, ktora przyjdzie zrobic zastrzyk ![]() ![]() ![]() O zauwazylam, ze pomylilam sie z tym testem z krwii na alergie- zamiast Jge powinno byc Ige calkowite. Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-17 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
skylie trzymam kciuki za Wojtusia!!! A ty się dziewczyno nie zadręczaj wyrzutami sumienia, bo ześwirujesz. Skoro to alergia to możesz równie dobrze winić cały świat, bo to współczesna choroba cywilizacyjna. Teraz naważniejsze,żeby pomóc Wojtusiowi i żeby życie z alergią nie dało mu się za bardzo we znaki. Mnóstwo ludzi sobie z tym radzi, więc ty i twój dzielny Maluch na pewno te dacie radę
![]() paula zdrówka dla Ciebie i dla Igorka katakumba fajnie, że już jesteś. Co do lekarzy w PL to bez komentarza, jeśli chcesz dam ci namiar na dobrego pediatrę z Siemianowic. Ja chodzę do jego żony (Ona jużn ie taka fajna), ale u niego byłam na usg bioder i facet wydaje się bardzo w porządku, więc po ostatnim szczepieniu się doniego przeniosę. No i wiem, że on wykonuje wizyty domowe, więc jakby co to daj znać - napiszę na priva. edyta śliczne z was obu - Ciebie i Laurki - dziewczyny ![]() ja od wczoraj mam kryzys - mój organizam świruje. Jestem tak słaba, że czasami mam wrażenie, że nie dam rady ręki podnieść a co dopiero swojego dziecka ![]() ![]()
#3907 |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla chorych dzieciaczków
![]() U nas odpukać nic się nie dzieje. Dziś drugie USG bioderek i mam nadzieję pożegnać flanelową pieluchę, bo profilaktycznie szeroko pieluchuję od początku. Zimą było spoko i chroniła jeszcze przed wyciekiem mega kupek na ubranka ale teraz już Bartusiowi gorąco. Młodemu zaczyna odbijać szajba na spacerach, jak zawsze spał to teraz się budzi i po pewnym czasie zaczyna drzeć pyszczka. Nie wiem co jest, może go za ciepło ubieram?
#3908 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Igorek ma się już dużo lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam do Was pytanko na wieczór mam podawać maluchowi już kaszki ale zastanawiam się czy lepiej podawać mu łyżeczką czy też może kupic taką butelkę ze smoczkiem do kaszek jak myślicie ? a i jeszcze jedno pytanko jak podajecie kaszki to takie od razu z mlekie modyfikowanym czy oddzielnie kupujeci mleko i dodajecie same ?? a i jakie kaszki najbardziej lubią wasze dzieciaczki jaki możecie mi polecić jak na razie mój mąż kupił małemu bobovite kaszkę na dobry sen ale dopiero jak wyzdrowieje zaczniemy mu podawać więc nawet nie wiem jak mu zasmakuje jo@n@ to całkowicie normalne ![]() ![]() szamanka82 może to faktycznie ta deita uważaj żeby nie przesadzać musisz mieć teraz dużo siły żeby się maleństwem zajmować ![]() szamanka82,aaliyah Igorek Wam bardzo dziekuje
#3909 |
Raczkowanie
|
paula dzięki kochana
![]() Co do kaszek to ja robię kleik ryżowy i dodaję do tego owocki (na razie jabłko, ale potem jakiś banan, owoce leśne itp.). Myślę, że tak zdrowiej, bo wszystkie kaszki na naszym rynku zawierają cukier, a po co dziecko przyzwyczajać. A tak daję tyle owocó, żeby nie było za słodko, a żeby był jakiś smak i Młodej smakuje. Nie mam dzisiaj siły na spacer, trudno...jak raz nie pójdziemy to tragedii nie będzie. Młoda śpi, a ja się kładę i nic nie robię. Posprzątałam trochę wczoraj, reszta dla Tż-ta, niech się wykaże
#3910 | |
Raczkowanie
|
Nareszcie udalo mi sie pojawic na wizazu i nadrobic zaleglosci. Mam nadzieje ze swieta wszystkim minely sympatycznie
![]() Cytat:
![]() Z mata mamy taki problem ze moje dziecko po chwili zabawy nie znajduje sie juz na macie, ostatnio znalazlam ja pod lawa ![]() no i u nas nadal zebow brak cwiczenia daja efekty wiec jestem przeszczeslowa ![]() zmykam dopisze reszte pozniej no i wrocilam a tu cisza i moge sie zedytowac cichaczem hihi salomea pytalac czemu rehabilitacja - mala prefruje prawa strone i dlatego ja cwiczymy, ale juz po tygodniu zaczela sama zasypiac z glowka na lewym boku wiec jest dobrze. Zobaczymy jak bedzie dalej. Ma lewy bok troche slabszy i musimy ja wzmacniac ![]() mialam cos jeszcze odpisac ale oczywiscie pamiec nie ta ![]() dodalam zdjecia w galerii a i moje dziecko je troche jedzonka ze sloiczkow - rozne rzeczy takie jak dla jej wieku sa, jedne smakuja bardziej inne mniej. Ostatnio zjadla smaczne jarzynki z cielecinka i jej smakowalo a myslalam ze bedzie pluc, bo jednak woli owocki (no chyba ze marchewke z czyms) trzymajcie sie mamusie i duzo spacerkow zycze poki pogoda fana, bo to roznie moze byc aa juz wiem co jeszcze ktoras pisala ze ma dawac dziecku kaszke ryzowa bez cukru - kleiki ryzowe sa bez cukru ![]() Edytowane przez nelijka Czas edycji: 2009-04-17 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
sie zastanawiam czy miesko na dzien dobry to dac ze sloiczka czy samej ugotowac. jak robilyscie?
szmanka co powiesz na wtorek, moze srode w przyszlym tygodniu jak bedzie ladnie? alyiah kiedy ty lecisz do polski? |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
ano, na przyszly weekend zapowiadaja piekna pogode
![]() ![]() uzywa ktoras z was gryzaczka w ksztalcie podkowy? taki a'la smok, ale nie ma nynka, tylko wlanie jakby wkladke podkowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!
![]() Bardzo mi Was brakowało!!! ![]() Najpierw zaczął nam szwankować net, a później wyjechaliśmy na Mazury, a niewdzięczny komp został w domku ![]() ![]() papa do poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() LadyM, wracaj szybko do zdrowia ![]() Skylie, szybkiej walki z choróbskiem.I nie waż sie więcej się obwiniać ![]() Edyta, księdza okłamać-ładnie to tak?? ![]() Paula, Wam tez życze zdrówka-teraz jest pełno wirusów-trzeba uważać. Moja Angela też ma od dziś goraczkę i gardło ja boli-obysmy nie podłapali wszyscy... Joanna, ja gdzieś czytałam,że nie powinno się szeroko pieluchować profilaktycznie.Podobno to nie jest dobre dla zdrowych bioderek.A Bartuś jest niespokojny,bo może chce więcej świata ogladać? Moja Emilka tez często nie śpi i się ogląda na wszystkie strony-wtedy podwyższam jej zagłówek i sobie patrzy ![]() Nelijka, czy to "preferowanie" jednej sytrony jest aż taką nieprawidłowością,że trzeba ćwiczyć?? Moja Emilka też najczęściej sie przechyla na prawo-jak próbuje wstawać i w czasie snu.W jaki sposób lekarz stwierdził,że to jest cos nie tak?? Drobcia, a Ty jak zwykle-pojawiasz się i znikasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Chyba pierwszy raz tak wcześnie wstałam ![]() ![]() Muszę dziś ogarnąć ten bałagan w domku, bo przychodzi do nas dziś moja świadkowa z nowym facetem ![]() U nas wszystko ok, aczkolwiek mała coraz bardziej marudzi-zęby idą jak nie wiem co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zyczę wszystkim miłego i słonecznego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Xandra dzięki juz jest lepiej, ale jeszcze ten zatkany nos bleeeeee no i moje szkraby mialy nad ranem lekki katarek, dopiero miałam poczucie winy, tak jak Ty Skylie. No bo ode mnie się zarazili, no ale co miałam zrobić, wyprowadzić się, a ciekawe kto by się dziećmi zajął jak wszyscy w pracy.. Próbowałam maseczkę zakładać, ale kurde nie mogę w niej chodzić 24h bo się dusze ![]() Ale odpukac teraz juz im w tych noskach nie świszczy, zobaczymy co będzie bo we wtorek mamy szczepienia. A wczoraj Wojtus pierwszy raz się głośno zaśmiał ![]() ![]() Mateusz za to więcej gada, jak przyjdzie mu ochota tu gaworzy pół wieczoru, śmieje się do siebie, albo do paprotki, piszczy i ma kupę uciechy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Tak czytam o tych kaszkach-nie wiedziałam,że wszystkie są z cukrem?? To juz nie mogli dodać glukozy-kto to wymyslił??Ech-wszędzie ten cukier ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
a moze byc taki kleik ryzowy zamiast rozgotowywania ryzu?=>http://www.bobovita.com.pl/zobacz_et...SZKA&sys_id=39
u nas wszystko ok tylko moj kot jest nie znośny chyba na wiosne ma szajbę ... dzis lecimy do dziadka na urodziny.. wczoraj idac na spacer z mala nie posmarowalam sie filtrem.. i mam zjarany nos i dlonie... wygladam masakrycznie... a niby takie wiosenne slonko.. dla malej mam krem nivea dla dzieci z filtrem 30 ale nie podoba mi sie..mala po nim biala jak sciana i zle sied rozprowadza..a wy czego dla maluchów używacie?? dla siebie mam bioderme 50 ale ona ma kolor fluidu wiec dla dziecka chyba sie nie nadaje... |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() U nas dzis byla pobudka o 6. I ryk do 9... Olimpia zasysa dorna warge, marudzi, placze, zjada raczki... Noszenie nawet jej nie uspokaja. ![]() ![]() Scorpionec, jasne ze taki kleik dla dzieci lepszy jest niz rozgotowany ryz. ![]() Ma bardzo duzo zelaza i fosforu, latwo przyswajalne bialko (do 18%), bez cukru i faktycznie smakuje jak owsianka choc owsa nie zawiera. Jej glownym skladnikiem jest komosa (quinoa). Dodaje do niej troche mleka, owoce i dziecku bardzo smakuje. ![]() Jest takie cos w Polsce? Jesli nie to polecam emigrantkom... My uzywamy filtru Soltan dla niemowlat: http://www.boots.com/webapp/wcs/stor...atalogId=11051 Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-04-18 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Rozeznanie
|
Scorpionec dokładnie mam ten sam krem, nie dość, ze wybiela strasznie to jeszcze tak się osadza na wszystkich suchych skorkach... Ale w sumie ważne żeby był skuteczny...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Kaszka Rossmana ma glukoze i fruktozę-właśnie przeczytałam skladniki (znów się skusiłam na nią-jutro juz pewnie nie będzie
![]() Ja Angelę smarowałam kremem z Avonu, bo to był wtedy najtańszy krem z tak wysokim filtrem-30.Bardzo fajnie sie rozsmarowywał i ślicznie pachniał-teraz tez go kupię-chyba nawet zwiększyli filtry do 35,a w promocji jest zawsze tani ![]() aaliyah, współczuję Tobie i Olimpii,biedne dziciaczki-tak się męczą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zadomowienie
|
ja na moment tylko
jakos nie mam teraz za bardzo czasu a jak mam to nie mam sily na wizaz juz ![]() przeczytalam mniej wiecej wszytsko ale nie odpisze na wszytsko zycze zdrowka dzieciaczkom ![]() widze ze zeby pelna para ida ![]() u nas jak na razie wszytsko wedruje do buzi ale zebow nie widac plamy - od razu na plame swieza wylewam troche vanishu do dywanow - i jak od razu spiore, a potem normalnie w pralce to schodzi jednak jak plama zostanie najpierw wyprana w proszku to nie ma na nia sily ![]() Karolinie na slonce kupilam blasam do opalania dax cosmetics z filtrem 40 - mam nadzieje ,ze na lato wystarczy uzywam na razie do buzki, ale latem bede tez do cialka, ma lekka konsystencje wiec fajnie sie rozprowadza oprocz tego wczesniej normalnie buzie smaruje kremem - narazie ciagle nivea na kazda pogode a u nas - Karolina z takiego pollezenia siada i potrafi chwile tak posiedziec, siegnac to co sie jej podoba, tylko, ze jak za bardzo sie na bok wygnie to niestety sie przewraca i wstac juz nie potrafi ![]() Udalo mi sie ja przestawic zeby chodzila spac ok 20 a nie 19 jednak dzis chcemy isc na koncert, ktory zaczyna sie o 19 wiec o 18,30 musi juz spac. Raz udalo mi sie ja tak oszukac, wiec trzymajcie kciuki zeby dzis tez sie udalo ![]() poza tym ma lekkiego dola ale o tym pisac tu nie moge generalnie nabawie sie chyba wrzodow zoladka :P pozdrawiam wszytskie bobasy i mamy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
Niobe, omijaj doły szerokim łukiem,będzie dobrze
![]() Sprawdzałam w aktualnym katalogu AVON: krem dla dzieci z faktorem 50 kosztuje 27,90, jest jeszcze mleczko kolorowe (takie rzadkie ,w atomizerze, ma niebieski kolor,ale po dokładnym posmarowaniu kolor znika),ale to chyba raczej dla starszych dzieci. Ja chyba kupię ten pierwszy krem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
Witam
My dzisiaj mieliśmy pobudkę o 4...także chyba mnie nie przebijecie, godzina marudzenia aż zasnęła, ale za to my z Tż gadaliśy do 6.30, a Młoda wstała o 7.20. Bosko... No i od rana marudziła jak najęta, ja juz czasami mam wrażenie, że zwariuję od tego mędzenia, stękania, wszystko beee, ewentualnie na rączkach chwila spokoju, ale i to na chwilę...a poza tym ja twardo trzymam się zasady, że nie nosimy się po domku na rączkach. Potem pojechaliśmy na zakupy do hipermarketu, drugi raz, a na takie prawdziwe zakupy to pierwszy i...moje Dziecię mnie pozytywnie zaskoczyło, cisza, rozglądała się, nie marudziła, uśmiechała - no jak nie moje dziecko ostatnio. Teraz śpi po wrażeniach. Chyba Zuźka woli spacery po skupiskach ludzkich, a ja naiwna Matka staram się chodzić w tereny zielone i bez ludzisk ![]() katakumba mnie bardziej pasi środa, bo we wtorek idziemy się szczepić, więc nie wiem jak będzie. To może 12 koło Parkowej??? acha, ja używam tego gryzaka o którego pytałaś, takiego z tommee tippie, tyle, że Moja bezsmoczkowa więc nie bardzo czai o co chodzi, ale trochę tam gryzie te końcówki jak jej daję. Ja już nie wiem czy idą te zęby czy nie (na razie żadnego nie widać, a Młoda wszystko gryzie i marudzi), więc działam profilaktycznie ![]() lady M ja właśnie używam tego kleiku o którym pisała scorpionec, polecam ![]() scorpionec ja mam do buźki linomag bobo sun i też się ciężko rozsmarowywuje, co Młodą nie cieszy, no ale trudno niobe trzymaj się kochana ![]() ![]()
#3926 |
Zadomowienie
|
hej mamusie kochaniutkie
no i juz jestem z wami na dobre i zle jestem u mamy i mam dostep do kompika juz bardziej i klawerka w porzasiu po krotce : mlody pelzac dzisiaj zaczal i przeczolgal sie z buziolem na kocy do konca lozka,polewka niezla a i on zadowolniony starsznie,teraz spi biedaczysko zmeczony.Zabkow brak za to kupa marudzenia,slinienia itp,mam za to gumowy gryzak i to mu pomaga bardzo,wkleje fotki jakies mlodego cobyscie poogladaly ale zapraszam na picase to tam sa aktualbne i wiecej
#3927 |
Zadomowienie
|
o choliwka nie tak mialo byc,sorki dziweczyny,mialo byc do albumu i zapomnialam sie hihi,a swojego zdjecia nie odwrocilam,no szok no nic,piwko mi chyba zaszkodzilo
#3928 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, widze, ze borykacie sie z plamami na ubrankach, ja rowniez.. ale kupilam dzis vanish oxy action intelligence, namoczylam ubranka ktore mialy plamy dobre kilka miesiecy... po 3h, wyciagam by zobaczyc czy cos to dalo i plam nie ma
![]() ![]()
#3929 |
Raczkowanie
|
Lisey dobrze, że już jesteś z nami
![]() Ja właśnie pożegnałam gości i ledwo żyję, zaraz zmykam spać. Tż dziś ze mną nie śpi, bo mi się upił i nie mam zamiaru słuchać jego chrapania ![]() Mała miała trochę problemy z zaśnieciem, chyba przez tych naszych znajomych (w końcu to takie pierwsze, dłuższe odwiedziny) i zasnęła mi przy cycku. Mam nadzieję, że od jutra zacznie znowu ładnie zasypiać. U nas ślinotok coraz większy, a zębów brak ![]() ![]() Na mnie już czas, mąż mi tu zasypia na kanapie i ja też już ledwo żyję ![]() Życzę spokojnej i przespanej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Lisey, świetna ta druga fotka-musiało to śmiesznie wyglądać,jak tak zasuwał głową po tym kocyku haha
![]() Anisia, dzięki za info ![]() ![]() Edyta, mój TŻ po alkoholu tez chrapie niemiłosiernie i juz wie,że jak wypije, to śpi w drugim pokoju-choć i tak go bardzo słychać ![]() Wiecie co, tak myślałam o Komunii i Chrzcinach i rozważałam mozliwość,żeby nie podawać alkoholu. Powiedziałam dziś o tym TŻetowi i rozpetałam tym "niedorzecznym" pomysłem niezłą kłótnię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.